|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
w poniższym artykule GK jest trochę informacji o chęci przedłużania kontraktów, umowy z miastem, ewentualnym sponsorze, itp.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ktow,id,t.html |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przegląd Sportowy:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale by były jaja, jakby się udało załatwić sponsorkę z Volkswagenem. Chociaż tak na zdrowy rozsądek, to nie do końca wiem, czy wizerunkowo jesteśmy dla nich atrakcyjni, z powodu ostatnich dwóch sezonów. Chyba, że widzą nasze odrodzenie i chcą umowę zanim wrócimy na szczyt, żeby nie płacić wtedy więcej. Tak, wiem, jak na razie to mrzonka i dziecinne marzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Wiadomo, że Volkswagen kokosów nam nie da niewiadomo jakich. Na pewno widzą, ze nagle klub sie oczyścił, Łysy i spółka robią dobre wrażenie, Wisła ma kontakty w Niemczech ( Smuda-Dieter Burdenski) i widać tylko jak klub idzie w dobrą strone to czemu nie.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Równie dobrze umowa sponsorska może stanowić że firma da klubowi dwa auta VW a klub się zobowiąże że baner z nazwą firmy będzie do końca sezonu wisiał na każdym meczu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale samochody dostarcza już Volvo. Nie sądzę aby ta współpraca miała się zakończyć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jeśli VW wejdzie poważniej, to niestety ale konsekwencją tego będzie rezygnacja ze współpracy z Wadowskimi (diler Volvo). Z pewnośnią VW nie zgodzi sie na promocję swojej konkurencji.
Oczywiście mówimy całkowicie hipotetycznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Volvo jest tylko partnerem.. tak jak.. jeden z napojow energetycznych czy sklep z garniturami..
a tutaj jest mowa o sponsorze na koszulki (100x wiecej korzysci niz z partnerstwa z Volvo)
Ostatnio edytowane przez c. : 15.10.2013 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bez zalu. Inny rodzaj sponsoringu. Inna skala finansowa. Od dealera Volvo jest pewnie ze 4 samochody i to wszystko.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy to Volvo czy VW dla mnie bez różnicy, ważne aby lepsze warunki były.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wadowski to zaden sponsor , to tylko partner , znam troche tego dealera i tam sie oszczedza na wszystkim a jakbym tam miał auto na serwis dac to bym sie 100 razy zastanowił , oni nie maoga Wiśle postawic zadnych warunków bo i tak sa szczesliwi ze moga sie reklamowac za free na stadionie ( bo auta daje Volvo Polska , ktore uzycza dealerowi )
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Chyba w kazdym z nas tli sie nadzieja, aby VW zostal sponsorem Wisły, jednak lepiej podchodzic do tego z rezerwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Im więcej sponsorów tym lepiej, im z wyższej półki tym bardziej prestiżowo i nobilitująco a to przyciąga kolejnych lecz nie to jest najważniejsze. Czynnikiem jakiego potrzebujemy jest przewidywalność, stałość i ciągłość wpływów czyli po prostu rozsądna polityka. Pamiętających wejście Telefoniki na forum jest już niewielu. Gdy gruchnęła przez wiślackie szeregi wieść, że sponsorem ma zostać firma z Myślenic z Cupiałem, Ziętkiem i Urbanem jako właścicielami byliśmy zadowoleni, mieliśmy nowe nadzieje ale nie było w nas entuzjazmu bo nikt nie słyszał ani o firmie ani właścicielach. Co było później wiadomo. Zatem lepszy sponsor stabilny niż VW na chwilę. Co nie oznacza, że nie należy sobie życzyć każdej firmy zainteresowanej rozwojem klubu.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Mozna zapomniec o VW:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rodziny_volvo/ Kontra Volvo na wszelkie plotki.... Szkoda |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Zobaczymy czy Maciek woli V40 czy Passata R36
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Maciek torpeduje nam starania o nowego sponsora
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Takie Volvo w porównaniu do jego Astona DB9 wygląda mega słabo...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Rozmowy z VW ponoć trwają ale nie jest to opcja na teraz ale najwcześniej na wiosnę. Z tego co wiem to w umowie z Volvo nie ma klauzuli zabraniającej nam podpisanie umowy sponsorskiej z inną marką aut. Szczególnie, że Volvo nie jest sponsorem tylko Bracia Wadowscy są oficjalnym partnerem Wisły Kraków
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie chodzi mi o Volvo, to raczej napewno VW nie pozwolilby sobie, jako powazna firma, na kontynuacje partnerstwa z Wadowskimi. VW na koszulkach a od czasu do czasu info o nowym Volvo w rekach Smudy? Nikt powanzy by na to nie pozwolil.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No i mamy szybką odpowiedz niemieckiego giganta.
Smuda, trener krakowian zameldował się w Bydgoszczy bezpośrednio z Wolfsburga gdzie osobiście odbierał kluczyki do Golfa II model 1.9 tdi w kolorze perłowym. Na pytanie, dlaczego ten? Były selekcjoner podkreślił, że ceni sobie... niezawodność, niemiecką precyzję, ponadczasową bryłę i tanie części. Dodał że wybór modelu był oczywisty a o kolorze zdecydowała małżonka,. To właśnie partnerka Franciszka Smudy posiada obecnie prawo jazdy więc jej udział w całym tym przedsięwzięciu, nie podlegał dalszej dyskusji. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mam też i inną.
W październikowym 'managerze' jest wywiad z Ralfem Berckhanem - prezesem zarządu VolksWagen group Polska (VGP). Spółka powstała rok temu na bazie zakupionego przez VW Kulczyk Tradex i Skoda Auto Polska. W skrócie - część wywiadu była poświęcona ostatniej zintegrowanej marce czyli Seatowi. VGP nie ma sieci dealerskiej tej marki, sam produkt utracił swoją mocna pozycję w Polsce i zarząd w najbliższym czasie będzie się starał skupić na tym produkcie, głównie nad zbudowaniem sieci dealerskiej. Ralf wspomniał tez o drogach promocji marki - obecnie są to wyścigi, jak również wymienił sport czyli piłkę nożną: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.10.2013 o godz. 16:10.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mysle, ze decydentom VW atmosfera meczu z Legia dala duzo do myslenia, oczywiscie dla nas w sensie pozytywnym. Zainteresowanie mediow, potencjalne eksponowanie loga w TV dla milionow telewidzow, pelne trybuny, itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do czego zmierzam - problemem nie jest frekwencja na Wiśle, problemem jest 'rynek zbytu' czy też jego struktura. Pytanie wiec brzmi: dlaczego akurat Kraków? W końcu znacznie, znacznie lepiej wydać na reklamę w Warszawie, a jeśli nie to równie skutecznie można reklamować się we Wrocławiu czy Poznaniu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.10.2013 o godz. 11:00.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bo tu nie chodzi o reklamę w Krakowie a o firmę która tej reklamy będzie nośnikiem czyli o klub sportowy a Wisła co by nie mówić jest nadal atrakcyjnym nośnikiem i ma kibiców nie tylko w Krakowie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
IMHO jeśli założyć atrakcyjności nośnika, potencjał rynku jest słaby. W końcu wszystko inne jest - VW ma pieniądze (wzrost sprzedaży), ma potrzebę reklamy, Wisła ma wolne miejsce na koszulce a cena za usługę nie jest wygórowana. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ciężko powiedzieć, może też tak ja Ty piszesz, że ich spece wycenili naszą reklamę na "jedynie" 700 tysięcy euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jestem z Niepołomic i mówi się od dłuższego czasu że volkswagen chce wybudować fabrykę w niepolomickiej strefie inwestycyjnej sam burmistrz powiedział oficjalnie że wielka firma motoryzacyjna chce postawić u nas fabrykę ale musi być zrobiony zjazd w niepołomicach z autostrady a4 . Niepolomice walczyły o to przez cały rok i niedawno dostali zgodę z ministerstwa i za gminne pieniądze zdecydowała się przygotować projekt budowy zjazdu w roku 2014-2016. Więc może zainteresowanie Wisła jest związane z promocja tej fabryki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
a tam: Cytat:
Jeśli tak już luźno rozmawiamy to:
To też pokazuje jaką siłę przebicia ma Warszawa (prestiż) i jakim kluczem idą poszczególne inwestycje w sponsoring. Liczy się wsparcie konkretnego, lokalnego celu biznesowego, dopiero w następnej kolejności patrzy się na poziom sportowy. Ilość ludzi na stadionie fajna ale i tak połowę do prestiżu zgarnia Warszawa - przynajmniej z punktu widzenia inwestora. W końcu zawsze pod koniec wyciągnie średnią. Edit:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.10.2013 o godz. 15:01.
![]()
||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Odrzucilismy ofertę 700tys€ za sezon, a czy dostajemy jakies pieniadze od telefoniki ? Czy Cupiał umieszcza telefonikę zeby tylko zapelnic puste miejsce ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|