|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kiedyś pojawiła się taka informacja na którejś z nieoficjalnych stron. O ile dobrze pamiętam to mowa była o 2mln dolarów. Jeżeli to jest prawda, to według mnie jest to troszkę porażka z naszej strony. Nagle z wielkiego sukcesu, jakim jest ściągnięcie za darmo młodego, dobrze grającego zawodnika, okazuje się że w dowolnej chwili będziemy musieli go oddać za śmieszną cenę.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Cytat:
Co do kwoty odstępnego to myślę, że sprawa jest raczej pewna, ta kwota istnieje. Ciężko jest przewidzieć co będzie się działo teraz w Fluminense, kontrakty kończą się jednej trzeciej drużyny do tego w zimie odchodiz Thiago Silva. Myślę że dla nich poza utryzmaniem drużyny w lidze najważniejsza sprawą jest przedłużenie umowy własnie z Romeu i Cesarem także wyciągnąc Romeu będzie cięzko. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
A mnie to wcale nie dziwi, bo wiele bylo takich przypadkow, ze pilkarze nie radzili sobie w Europie po przejsciu z Brazylii, wiec kupowanie takiego pilkarza z Brazylii wiazaloby sie z wiekszym ryzykiem, niz jak ten pilkarz bardzo dobrze radzi sobie rowniez w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja tez uwazam, ze Marcelo wraz ze swoim menagerem rozsadnie kieruja kariera. Widzialem kilka meczow ligi brazylijskiej i owszem, indywidualnie pilkarze sa swietnie wyszkoleni, ale ich gra z pilka europejska nie ma zbyt wiele wspolnego. Kazdy glowa w dol i drybling czasem na 3-4 zawodnikow, i do oporu. I tak mecz wygladal. Komentator mowil co prawda, ze sa w lidze brazylijskiej druzyny grajace bardziej europejsko, ale i tak im daleko pod wzgledem taktyki, szybkosci gry czy organizacji do starego kontynentu.
Dlatego plan Marcelo jest jasny. Zlapac podstawy europejskiej pilki w Polsce, a pozniej isc np. do Bundesligi. On juz teraz przerasta ta lige o glowe wiec to jest kwestia kiedy wpadnie w oko dobremu klubowi z zagranicy. Duzo tez bedzie zalezalo od rzekomej klauzuli odejscia - czy rzeczywiscie taka jest czy nie. Bo 2 mln $ to nie sa duze pieniadze za takiego zawodnika.
Ostatnio edytowane przez nesta : 16.11.2008 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
na tych 2 mln $ to my nawet zabardzo nie zarobimy... zakładajac ze Marcelo ma kontrakt u nas tak pewnie ze 300 tys euro rocznie to ewentualne pieniadze jaki za niego wezmiemy to starcza na pokrycie kontraktu jedynie...
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Plus to co zarobiliśmy dzięki jego grze! Rety jeszcze nikt go nie kupił, a część forumowiczów już rozpacza po Marcelo (który ledwo do nas przeszedł!)... Jak się chłopak sprawdzi (a się sprawdzi) i zaaklimatyzuje to podpisze się z nim nowy kontrakt i tyle.
Co do Barreto to szkoda chłopaka ale faktycznie on u nas nie chciał grać. Pamiętacie wywiady zanim poszedł na wypożyczenie, pamiętacie jak nie chciał do nas wracać po wypożyczeniach? Ot kontynuacja tej samej historii... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
a kto powiedział że Marcelo ma 2 mln $ odstępnego. Skąd dziennikarze takie coś mogą wiedzieć, taka informacja nie była przez nikogo z Wisły podawana, więc nie ma się czym przejmować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak dla mnie nr 1 na zime to podpisanie kontraktu z Gargułą żeby się nie motać potem w lecie, zakup Janusza Gancarczyka, i ten Damir Kajosević mi się podoba... w sensie piłkarskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Myślę że te 2mln to gruba przesada. Jeśli jest to pewnie ok 3ml euro. Na razie Marcelo dobrze czuje się u nas. Na jego kapitalnej grze już mamy kokosy, a jak zagramy w europie to jest to zawodnik skarb. Szkoda że jeszcze z TT nie zagrał w obronie to moglibysmy grać 1 obrońcą i tak bramki nie strzeliliby
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nie danwo Skorża mówił coś o tym, że Marcelo jest świetnie przygotowany taktcznie, chyba u nas sie tego nie nauczył. Moim zdaniem w Brazylii gra się agresywniej i więcej biega, to że oni grają delikatnie to tylko sterotyp, tną się tam rowno z trawą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Według mnie w Polsce jest kilku młodych zawodników których jeśli Wisła kupi na pewno za kilka lat na nich zarobi są to:
Mateusz Cetnarski Gks Bełchatów Kamil Pozniak Gks Bełchatów Marek Gancarczyk Śląsk Wrocław Maciej Sadlok Ruch Chorzów Marcin Pietroń Arka Gdynia Kamil Glik Piast Gliwice Michał Pazdan Górnik Zabrze Adam Danh Górnik Zabrze Tomasz Zahorski Górnik Zabrze Jak widać umieściłem tutaj tylko zawodników na których myślę że nas stać. Tak więc myśle że dobrze by było gdyby przynajmniej kilku z nich nas zasiliło zimą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mniej FM'a ludzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
pierwsze pytanie,to na ile ewentualnych wzmocnień nas stać.myślę,że góra dwa.a drugie pytanie to na jakie pozycje?wg mnie dzieki temu,że na szczęście rozegrał sie mały i boguski,to wystarczy,że kupimy bramkarza i napastnika.dramatycznie brakuje strzelca,zwłaszcza gdy brozio się przyblokuje....
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia po co nam ci zawodnicy. Poczekałbym z tymi bądź co bądź ale eksperymentalnymi postaciami. Mamy wielu młodych piłkarzy którzy POWINNI ale niestety nie są wprowadzani w pierwszą drużynę. Małecki jak wiadomo musiał sporo czasu czekać żeby zagrać i teraz widać jak gra. Tylko że on jest zawodnikiem pierwszej drużyny od bodaj dwóch lat. A nasi młodzi piłkarze wciąż kiszą się w Młodej Ekstraklasie. Co z Cebanu? Przecież za każdym razem kiedy grał, to widać że reprezentował dwie albo i trzy klasy wyższe od Juszczyka. Nawet sama obecność Cebanu na ławce rezerwowych dawałaby mu dodatkową motywację "YES I CAN" i postarałby się bardziej na treningu żeby w tej pierwszej jedenastce zagrać. A widać że chłopak już jest zdesperowany bo zna więcej języków niż papież. Panie trenerze ma Pan 100% poparcia ode mnie, ale nie tylko nazwiska grają na boisku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
on ma być dobrym bramkarzem,nie poliglotą.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A mnie cieszy praca pana Bednarza.
Singlar, Marcelo i Diaz trafili do nas za darmo, lub za małe pieniądze, a okazali się bardzo dobrymi piłkarzami. Diaz już teraz powinien być postrzegany(moja subiektywna opinia) jak wzmocnienie. Singlar bardzo niewiele różny się klasą od starego Baszcza(tylko, że to inny tym piłkarza), a Marcelo widać, że może być lepszy od Clebera i Głowackiego. Jirsak, to inny przypadek. Kosztował dość dużo i nie gra może tak dobrze, jakbyśmy sobie tego życzyli, ale robi to przyzwoicie. Poza tym widać, że u niego problem polega na psychice, a nie na słabych umiejętnościach. Wiem, że do tej pory Bednarz sprowadził głównie defensorów, ale widać, że szuka cały czas też graczy ofensywnych. Ma pojęcie o tym co ma robić i jestem przekonany, że w końcu znajdzie nam perełkę do ataku. W każdym okienku mamy okazję przyjrzeć się kilku nowym zawodnikom na testach i cieszy mnie ta rzecz. To, że ich testujemy niekoniecznie oznacza, że ich od razu zakontraktujemy, a może akurat trafimy na kogoś ciekawego? Nic nas to przecież nie kosztuje. Innym zagadnieniem są Matusiak i Łobodziński, ale ich forma w żadnym wypadku nie zależy od naszego dyrektora sportowego. Zresztą Łobodziński chyba zaczyna grać lepiej. Sądzę, że na pewno na nim nie stracimy pieniędzy, które na niego wydaliśmy. I jeszcze jedna sprawa. Wy w dalszym ciągu wrzucacie w ten temat nazwiska. Tylko, jaki to ma sens? Nie zauważyliście, że Bednarz pracuje "po cichu" i rzadko jego cele przedostają się do prasy, a jak już trafiają do gazet, to w momencie kiedy już wszystko jest jasne? Pamiętajmy o paru rzeczach. Z pustego to i Salomon nie naleje, więc nie narzekajmy na brak transferów gotówkowych. Bednarz stara się prowadzić politykę długofalową, czego dowodem są takie osoby jak wyżej wspomniany Marcelo, czy Cebanu(obaj prezentują spory potencjał). Na prawdę mało mnie ruszają te wszystkie hekatomby i inne armagdeddony, które nam szykują pismaki, bo przy takim stylu polityki transferowej(cichym, tanim i skutecznym) po prostu czuję się pewny o bezpieczeństwo naszej kadry. Apeluję do Was moi drodzy o spokój. Nie róbcie z tego tematu Super Expressu. ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
EDIT: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Tomek_TS : 17.11.2008 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lista życzeń sąsiadów z 2 strony bloń wg GK
![]() W Polsce można zrobić naprawdę dobre zakupy GK 13/11/2008 Prezes Filipiak ma pieniądze, ale nie wie, kogo kupić. Przygotowaliśmy dla niego ściągę z 20 nazwiskami. Prezes Janusz Filipiak ma pieniądze na transfery, ale nie wie, na kogo je wydać. - Proszę mi pokazać w Polsce zawodników, którzy zbawią Cracovię - powtarza. Rzeczywiście, ciężkie zadanie. Bo takich graczy którzy "zbawią" - to słowo jest bardzo istotne - najsłabszy w tej chwili klub w ekstraklasie, nie ma nawet we włoskiej Serie A. Nad Wisłą biega jednak kilku niezłych zawodników, którzy wiosną bez wątpienia pomogliby "Pasom" w walce o utrzymanie. My ich poszukaliśmy. Gratis. Poza odrzuceniem piłkarzy, których pozyskanie z racji ich ceny i żądań finansowych jest absolutnie science-fiction (m.in. Paweł Brożek i jego koledzy z Wisły, Łukasz Garguła, Radosław Majewski, Roger Guerreiro oraz Robert Lewandowski), sprawa była otwarta. Po całkowitym fiasku idei budowania Cracovii w oparciu o młodych zawodników -czyli słynnej na pół Europy "produkcji piłkarzy netto" - odrzuciliśmy kryterium wieku. Wykluczyliśmy też ulubioną, choć sprzeczną samą w sobie, zasadę szefów polskich klubów, czyli "szukam dobrych, ale tanich graczy". I co? W kwadrans na naszą listę życzeń trafiło 20 kandydatów. Od bramkarza (25-letni Grzegorz Kasprzik z Piasta Gliwice) po napastnika (23-letni Iljan Micanski z Zagłębia Lubin). - W Polsce łatwiej jest znaleźć dobrych obrońców niż kreatywnych pomocników - twierdzi Filipiak. To nie do końca prawda. Solidni defensorzy po prostu są o wiele tańsi od zawodników, którzy wiedzą, co trzeba zrobić z piłką, żeby oklaskiwali ich kibice, a koledzy klepali po plecach. Dlatego warto zastanowić się, czy nie porozmawiać z Legią o wypożyczeniu... Piotra Gizy, którego z "Pasów" lekką ręką pozbył się trener Stefan Majewski, a który w stolicy nie gra w podstawowym składzie. Dlatego warto zwrócić uwagę na 26-letniego Mariusza Przybylskiego, który w tej chwili jest motorem napędowym Polonii Bytom. Dlatego przydałoby się wyrwać Śląskowi Wrocław 24-letniego Janusza Gancarczyka. Na tym ostatnim, dynamicznym skrzydłowym, najbardziej zależałoby zapewne trenerowi Arturowi Płatkowi. - Nie wiem, czy był kiedyś w Cracovii lewy pomocnik, ale ja go na razie nie widzę - stwierdził dwa dni temu szkoleniowiec. Jego zdaniem, mocne transfery są nieodzowne. - Musimy sięgnąć po zawodników sprawdzonych, takich, których wartość znamy - podkreśla Płatek. - Cracovia musi utrzymać się w ekstraklasie, a jeśli będziemy wydziwiać z nie wiadomo jakimi piłkarzami, to może się to dla nas źle skończyć. Oferta polskiego sklepu z piłkarzami nie jest wcale taka mała. Problem jest tylko jeden: jak duże pieniądze będzie musiała zaoferować zawodnikom Cracovia, żeby zgodzili się przyjść do ostatniego zespołu ekstraklasy. Ich warto brać: * Dawid Nowak (pomocnik, Bełchatów), * Dariusz Pietrasiak (obrońca, Bełchatów), * Jarosław Lato (pomocnik, Polonia W.), * Filip Ivanovski (napastnik, Polonia W.), * Tomasz Jodłowiec (obrońca, Polonia W.), * Piotr Giza (pomocnik, Legia), * Edson (obrońca, Legia), * Janusz Gancarczyk (pomocnik, Śląsk), * Tomasz Szewczuk (napastnik, Śląsk), * Marcin Komorowski (obrońca, Polonia B.), * Mariusz Przybylski (pomocnik, Polonia B.), * Grzegorz Kasprzik (bramkarz, Piast), * Paweł Buzała (pomocnik, Lechia), * Marcin Pietroń (obrońca, Arka), * Hernani (obrońca, Korona), * Michał Goliński (pomocnik, Zagłębie Lubin), * Szymon Pawłowski (pomocnik, Zagłębie L), * Iljan Micanski (napastnik, Zagłębie L.), * Marcin Robak (napastnik, Widzew), * Stefano Napoleoni (pomocnik, Widzew). Przemysław Franczak - POLSKA Gazeta Krakowska |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie, tu muszą zgodzić się z Nestą.
W Brazylii gra się agresywniej i więcej biega? Chyba na koniec sezonu. Ale trzeba pamiętać, ze oni grają przez niemal cały rok (liga stanowa, liga krajowa, puchar Brazylii, rozgrywki pucharowe Ameryki Południowej) i muszą oszczędzać siły. Tak czy owak - na boiskach brazylijskich podczas meczu jest mnóstwo miejsca, formacje rozrzucone i nieskoordynowane, brak krycia na 20-tym metrze... Koszmar. Marcelo jest dobrze przygotowany taktycznie, bo gra na stoperze. Gdybyśmy pozyskali skrzydłowego, Skorża musiałby wykonać pracę od podstaw. U nas - podobnie jak w Szkocji - taki Brazylijczyk jak Marcelo nauczy się twardej gry, a to może tylko zaprocentować transferem do lepszego klubu na Zachodzie. I po to Marcelo tu przyjechał. A co do promocji z rychłego spadkowicza ligi brazylijskiej - to naprawdę trudno o coś takiego. Chyba że ma się umiejętności Kaki, wtedy wypatrzą cię wszędzie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Może trochę przesadzam z wielkością Brazylijskiej ligi jednak jestem zadania że połowa zawodników spadkowicz ligi Brazylijskiej grałaby u nas w pierwszym składzie, chodzi mi tu o Fluminense choć wiem że aktualnie nie spada ale brakuje nie wiele. sorry za off topic
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.11.2008 o godz. 21:19.
|
||
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Fajnie jakby Skorża odwazniej wprowadzał młodych do druzyny. Małecki swietnie sie wprowadzil ale mysle ze mimo wszystko troszke za pozno. Dac jakiemus zdolniejszemu chlopakowi w wieku 16-18 lat na pokazanie sie w jakims pucharze ekstraklasy ale i tez nie bac sie wpuscic na ostatnie 15 min meczu ligowego przy pewnym wyniku. Co da wprowadzenie Łobodzinskiego,Cantoro czy Zienczuka oni doświadczenia nie musza zbierac, natomiast dla ktoregos z naszych juniorow te 15 min moze dac bardzo duzo
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Święta prawda zaniechana w Polskich klubach..dla nich 5 minut to coś wielkiego i motywującego, nie mówiąc już o 15.. Ale na to mało kto patrzy..
![]() Ojczyzna - Polska, Miasto - Kraków ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Besiktas złozył Bełchatowowi oferte kupna Garguły.W Bełchatowie już złożono mu propozycję przedłużenia kontraktu z GKS-em. Można się domyślać, że na dużo lepszych warunkach niż dotychczasowe.
Paweł Pawlus, 17 letni wychowanek Orłów Rzeszów, będzie zawodnikiem Wisły Kraków. Po wnikliwych testach i sprawdzianach młody zawodnik jest już w Krakowie. http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...RT10/480928547
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.11.2008 o godz. 07:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
po tym co Juszczyk dziś wyprawiał to chyba nie ma się co dziwić.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sprzedaż? Wypożyczenie? A jemu czasem nie kończy sie w grudniu kontrakt? A jeśli to na pewno w czerwcu to teraz go mogą oddać za grosze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mecz ostatniej szansy? Juhu już dawno mówił, że mu nie pasuję taka rola wiecznego rezerwowego, to raz. A dwa - trzeba być idiotą żeby zrezygnować z Cebanu.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|