The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2016, 18:03
albo go nie mieć
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.03.2016, 18:23
Reserve napisał(a):Wyświetl post
A i owszem tak twierdzę. I nie wiem co w tym jest takiego zabawnego

Czy wy ....a nie rozumiecie że chodzi tu o coś więcej niż utrzymanie się? Zero jakiegokolwiek honoru, chcecie lizać dupę Smudzie po tym wszystkim? Ile jeszcze chcecie mu dać powodów do publicznego jebania naszego klubu, jego gierek które mają na celu tylko podkreślenie jakim nie jest on świetnym człowiekiem i ile Wisła mu nie zawdzięcza? Dajcie spokój do ....y nędzy.

Jak mało razy z SKWK się zgadzałem - panowie, 100% poparcia.
Niech SKWK zajmie się przede wszystkim spadającą na łeb na szyję frekwencją. C jest ledwo w połowie zapełnione, a zapewne w I lidze będzie i z jednym sektorem będzie problem.

Od zatrudniania i zwalniania trenerów jest prezes i właściciel. Jak się nie podoba to wyłóżcie kasę na lepszego trenera niż Smuda.

I w sumie jeśli najważniejszy jest honor to nie zapomnicie wspierwać zawodników cały mecz. Zero gwizdów, pseudo motywujących haseł, przecież chłopaki się na pewno będą starać. I jak Broniszewski przegra następne 5 czy 6 spotkań to też proszę go nie zwalniać. W końcu to Wiślak z krwi i kości.. oh wait. A wieloletni kompan Smudy na stanowisku trenera jest spoko czy nie?
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2016, 18:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Umówmy się, że trochę mu zawdzięcza. W chwili gdy przejmował klub wyglądało to tragicznie, ja doskonale pamiętam co wtedy pisano o Wiśle..
Czyli twierdzisz, że żaden inny trener nie mógł wtedy być zatrudniony poza Dyzmą?
Śmiem twierdzić, że jego przyjście wcale w niczym nie pomogło tylko spowodowało fałszywe samozadowolenie kiedy osiągaliśmy jako takie wyniki dzięki pewnemu Bośniakowi.
To fakt, że przyszedł dzięki Dyzmie. ale Smuda poza Stlicem nic Wiśle nie dał.
Nic, znaczy: nic więcej, co mógłby dać jakikolwiek dostępny trener.
Tak więc Wisła nic Dyzmie nie zawdzięcza poza marazmem i stratą pieniędzy.
Niech jego noga więcej na stadionie nie postoi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.03.2016, 18:33
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem czy nie ulegly poprawie porownujac wyniki Smudy z wiosny do jesieni Moskala. Przede wszystkim bylo taniej ( pomijal Dyzme, ktory sie niczego nie zrzekl jak Kaziu ). Jedyne za co mozna pochwalic Smude od strony sportowej to fakt, ze zalatwil sobie "samograja" w postaci Stilicia ( 9 bramek, 13 asyst jednak robi roznice ). Bez Bosniaka to pewnie juz za Smudy bylaby walka o utrzymanie ale to tylko moje gdybanie, tak samo jak wasze gdybanie, ze Smuda pewnikiem na dzien dobry nas utrzyma bo wcale nie bylbym tego az tak pewien.
A przypomnij mi ile bramek i asyst ten samograj zaliczył pod wodzą Moskala?
A porównajmy jesień Smudy do jesieni Moskala.

Moskal to taki sobie przeciętny trener robienie z niego geniusza i zwalanie winy na wszystko w okół jest nie bardzo dziwne.

Smuda miał wąską kadrę i piłkarzy którzy przed jego przyjściem grali piach.

Zresztą nie twierdzę, że Smuda jest jakimś super trenerem ale opowiadanie jaki to Moskal ekstra a Smuda do niczego jest trochę nie na miejscu.

U Smudy piłkarze grają dopóki się nie zbuntują.
U Moskala grają jak się tikitaka uda i coś wpadnie.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 04.03.2016 o godz. 18:35.
Reserve
Senior Member

Stary 04.03.2016, 18:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niech SKWK zajmie się przede wszystkim spadającą na łeb na szyję frekwencją. C jest ledwo w połowie zapełnione, a zapewne w I lidze będzie i z jednym sektorem będzie problem.
Bla, bla, bla... Jeśli myślisz że cały stadion zapewnią kibice to nie wiem w jakim świecie żyjesz. Dorośnij, większość ludzi przychodzi na mecz żeby obejrzeć ładną piłkę i grę o najwyższe cele, czyli coś czego u nas nie ma od dawna. Jak można przyprowadzić ludzi na stadion, robić łapanki na rynku?

Od zatrudniania i zwalniania trenerów jest prezes i właściciel. Jak się nie podoba to wyłóżcie kasę na lepszego trenera niż Smuda.
No i wszyscy widzimy jak im to wyszło... Ted to była naprawdę solidna kandydatura. Poza tym lepszą opcją jest pozostawienie Broniszewskiego do końca sezonu niż oferowanie nowego kontraktu Franzowi.

I w sumie jeśli najważniejszy jest honor to nie zapomnicie wspierwać zawodników cały mecz. Zero gwizdów, pseudo motywujących haseł, przecież chłopaki się na pewno będą starać. I jak Broniszewski przegra następne 5 czy 6 spotkań to też proszę go nie zwalniać. W końcu to Wiślak z krwi i kości.. oh wait. A wieloletni kompan Smudy na stanowisku trenera jest spoko czy nie?
I w sumie to chciałbym się spytać o czym Ty w ogóle tutaj .......isz. Jak można porównywać zachowanie Smudy z gwizdami trybun? A chciałbym przypomnieć że Broniszewski nie leci do mediów i nie wylewa na klub wiadra pomyj. Cupiał też jest kompanem Smudy, tak dla przypomnienia.

Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi. Rozumiem że jak następnym razem Smuda będzie pluł Tobie (i wszystkim innym kibicom Wisły) w twarz to powiesz że pada deszcz? I przy najbliższej okazji też będziesz chciał jego powrotu?

Choćby ten facet wygrał z Wisłą LM w następnym sezonie i tak należałoby go wy.......ić na zbity pysk. W imię zasad.
Ostatnio edytowane przez Reserve : 04.03.2016 o godz. 18:47.

FraMat
Senior Member

Stary 04.03.2016, 18:50
Amen

10 znaków
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.03.2016, 18:52
rafalek napisał(a):Wyświetl post
No to ponoć Smudy nie będzie... ciekawe kto więc za niego się pojawi.
Na tą chwile i szybkie ułożenie gry to TYLKO Moskal Kazimierz.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.03.2016, 19:08
Bla, bla, bla... Jeśli myślisz że cały stadion zapewnią kibice to nie wiem w jakim świecie żyjesz. Dorośnij, większość ludzi przychodzi na mecz żeby obejrzeć ładną piłkę i grę o najwyższe cele, czyli coś czego u nas nie ma od dawna. Jak można przyprowadzić ludzi na stadion, robić łapanki na rynku?
Bla bla bla. Dorośnij. C było zapełnione gdy trenerem był Smuda. Wtedy kibice mieli w dupie honor i siedzieli cicho. Oczywiście póki były wyniki na jesieni 2013 i 2014. A Smuda od wielu lat wylewał kubły pomyj.

No i wszyscy widzimy jak im to wyszło... Ted to była naprawdę solidna kandydatura. Poza tym lepszą opcją jest pozostawienie Broniszewskiego do końca sezonu niż oferowanie nowego kontraktu Franzowi.
To Twoje zdanie. Ja wróżę spadek z tym trenerem.

I w sumie to chciałbym się spytać o czym Ty w ogóle tutaj .......isz. Jak można porównywać zachowanie Smudy z gwizdami trybun? A chciałbym przypomnieć że Broniszewski nie leci do mediów i nie wylewa na klub wiadra pomyj. Cupiał też jest kompanem Smudy, tak dla przypomnienia.

Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi. Rozumiem że jak następnym razem Smuda będzie pluł Tobie (i wszystkim innym kibicom Wisły) w twarz to powiesz że pada deszcz? I przy najbliższej okazji też będziesz chciał jego powrotu?

Choćby ten facet wygrał z Wisłą LM w następnym sezonie i tak należałoby go wy.......ić na zbity pysk. W imię zasad.
Co mi próbujesz udowodnić? Czy ja wielbię Smudę? Opanuj się chłopie. Pisałem kilka razy, że wolałbym Moskala. Po prostu wku*** mnie jeśli grupa decydentów w SKWK chce wyrażać wolę wszystkich kibiców.

A zresztą o czym ja mówię. Jak Małecki kazał wyp**** kibicom na drugą strone błoń to nic się nie dzieje bo to nasz kompan, a jak Smuda wylewa kubły to jest be. Fuck logic SKWK.
Reserve
Senior Member

Stary 04.03.2016, 19:20
Bla bla bla. Dorośnij. C było zapełnione gdy trenerem był Smuda. Wtedy kibice mieli w dupie honor i siedzieli cicho. Oczywiście póki były wyniki na jesieni 2013 i 2014. A Smuda od wielu lat wylewał kubły pomyj.
Ale nigdy w takim stylu jak ostatnio, szprycować się w mediach jakim to nie jest się zbawicielem w międzyczasie wytaczając proces klubowi o zaległą kasę. Później dalsze płakanie w mediach że to nie tak, że on Wisłę kocha. I jeszcze ten stary kutas pomawia Moskala że on powiedział w mediach że zrzekł się pieniędzy, a tak naprawdę to sam pan dziennikarz wie jak jest. Zakłamana poniemiecka szuja.

To Twoje zdanie. Ja wróżę spadek z tym trenerem.
I również ze Smudą na ławce. Wiesz Ty może jakie Smuda ma wyniki w rundach wiosennych? No właśnie, a pragnę przypomnieć że mamy za sobą zjebane przygotowania.

Co mi próbujesz udowodnić? Czy ja wielbię Smudę? Opanuj się chłopie. Pisałem kilka razy, że wolałbym Moskala. Po prostu wku*** mnie jeśli grupa decydentów w SKWK chce wyrażać wolę wszystkich kibiców.

A zresztą o czym ja mówię. Jak Małecki kazał wyp**** kibicom na drugą strone błoń to nic się nie dzieje bo to nasz kompan, a jak Smuda wylewa kubły to jest be. Fuck logic SKWK.
Nie próbuję nic udowadniać, próbuję zrozumieć o .... Ci chodzi. SKWK takie komunikaty stosuje już od dawien dawna i ten to też nic nowego. I owszem, zgadzamy się że nie wyrażają oni woli wszystkich kibiców.
A o Małeckim cóż - wystarczyłoby żebyś zadał sobie choć szczyptę trudu zanim zaczniesz imputować mi taką hipokryzję. Jakieś 2/3 posty temu w innym temacie sam się przyznałem że jebałem po Małeckim i jego zachowaniu. Więc cóż kolego, nie trafiłeś.

Nie jestem w SKWK, nigdy w SKWK nie będę. Często działają mi na nerwy ale teraz trudno się z nimi nie zgodzić. I powiem jeszcze raz: znajcie swój honor i godność.

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2016, 20:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyli twierdzisz, że żaden inny trener nie mógł wtedy być zatrudniony poza Dyzmą?
Śmiem twierdzić, że jego przyjście wcale w niczym nie pomogło tylko spowodowało fałszywe samozadowolenie kiedy osiągaliśmy jako takie wyniki dzięki pewnemu Bośniakowi.
Osiągaliśmy jako-takie wyniki ZANIM przyszedł Bośniak. W pierwszych meczach nie miał nawet napastnika, a i tak uciułał remis. Z kadrą w której na ławce siedzieli Burdeński, Nalepa i Czekaj.

Dokładnie pamiętam jak było, więc nie manipuluj. Pamiętam jak grał Bunoza przed i po przyjściu Franza. To samo odnosi się do Chrapka, Burligi, Jovanovicia czy Garguły.

Jedyne co masz to niczym niepoparte przekonanie, do tego wbrew faktom.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.03.2016, 20:14
Dunin w C+

- decyzji o trenerze na ten moment nie ma, nie wybrano jeszcze nikogo
- nazwiska w mediach jak np. Wdowczyk to spekulacje prasowe
- decyzja mozliwie szybko
- czy zaluja Moskala? Wg wielu osob jego formula na prowadzenie druzyny sie wyczerpala
- chcemy aby to byla dobra, przemyslana decyzja (moze szukaja juz kogos docelowego, oby) i to chyba znak ze nie Smuda
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.03.2016 o godz. 20:18.
Pinechas
Member

Stary 04.03.2016, 21:16
jakby nie ten Smuda to juz dawno bysmy kisili przynajmniej szczebel nizej ale co tam...
Ostatnio edytowane przez Pinechas : 04.03.2016 o godz. 22:27.
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.03.2016, 23:01
Pinechas napisał(a):Wyświetl post
jakby nie ten Smuda to juz dawno bysmy kisili przynajmniej szczebel nizej ale co tam...
No szkoda że mu Bayern Burdenskiego kupił bo Liga Mistrzów nawet mogło się skończyć
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Merkury
Senior Member

Stary 04.03.2016, 23:07
zasadniczo to jest pewien problem, kto nas zechce trenować w I lidze. Jeżeli się utrzymamy to na farcie. Bez realnych wzmocnień latem (za pieniądze) będzie to samo w nowym sezonie także Cupiał niech to wszystko przemyśli a nie świruje.
Dzimi
Senior Member

Stary 04.03.2016, 23:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dunin w C+

- decyzji o trenerze na ten moment nie ma, nie wybrano jeszcze nikogo
- nazwiska w mediach jak np. Wdowczyk to spekulacje prasowe
- decyzja mozliwie szybko
- czy zaluja Moskala? Wg wielu osob jego formula na prowadzenie druzyny sie wyczerpala
- chcemy aby to byla dobra, przemyslana decyzja (moze szukaja juz kogos docelowego, oby) i to chyba znak ze nie Smuda
Panie Dunin Pan jest w błędzie i postępuje nierozsądnie. ARGUMENTY:

1) nie da się podjąć dobrej przemyślanej decyzji kiedy to musi być szybka decyzja, więc pośpiech to nie jest dobry doradca w szukaniu kogoś docelowego, bo będzie klapa jak z Pawłowskim.

2) nowy trener potrzebuje czasu aby poznać piłkarzy, znaleźć z nimi wspólny język, poznać polską ligę (jeśli to trener zagraniczny). Wystarczy przypomnieć jak słaby początek miał Maaskant, gdy pierwsze 2 miesiące w lidzie mu nie szło kompletnie. Sam to potem przyznawał w wywiadach , że potrzebował czasu na poznanie piłkarzy i polskiej ligi.

3). Na ten moment potrzebny jest ktoś kto najlepiej zna piłkarzy i polską ligę. A tą osobą jest tylko i wyłącznie Moskal - może szybko objąć drużynę i nakazać im grać to co grali do listopada. Moskal jest obecnie jedyną opcją gwarantująca utrzymanie.

Podsumowując- jeśli już w klubie nie chcecie Moskala docelowo, to obecnie jedyną rozsądną decyzją jest Moskal jako strażak do końca sezonu a tym samym danie sobie 2 miesiące czasu na znalezienie kogoś docelowego - klub będzie miał czas taką osobę znaleźć bez pośpiechu, a ten trener będzie miał czas pooglądać mecze, poznać piłkarzy, poznać polską ligę.
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 04.03.2016, 23:40
Uwazasz że Moskal przyjdzie na 2 miesiące?
Zejdź na ziemię!!!!
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2016, 23:46
A po co nam Moskal, gosc mial same remisy i porazki. Wole od niego Smude sto razy.
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.03.2016, 00:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Też nie chcę Smudy ale tak żeby wszystko było jasne niejaki trener Henryk Kasperczak tez był w sporze prawnym z Wisłą Kraków i jakoś nikt nie protestował gdy ponownie obejmował Wisłę.
Może to nie protestowanie, ale bez echa nie przeszło jego zatrudnienie w Wiśle:
http://web.archive.org/web/201003180...rczak_trenerem

A tak jeszcze wracając do Smudy. Na początku zaznaczam, że jestem przeciwny temu gościowi w Wiśle i niech się od nas trzyma z daleka bo na ten moment żadnego pożytku z niego nie będzie. Ale nie lubię jak ktoś manipuluje faktami, dlatego:

1) Nie piszcie, że wyniki Wiśle Smudy robił Stilić bo jesienią 2013 go nie było, a Wisła wygrywała i była 3 w tabeli na półmetku.

Tutaj tabela po rundzie jesiennej 2013/14 (z 90minut.pl):

Tutaj data przyjścia Stilićia:
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...5%A0tili%C4%87

2)

I jeszcze ten stary kutas pomawia Moskala że on powiedział w mediach że zrzekł się pieniędzy, a tak naprawdę to sam pan dziennikarz wie jak jest. Zakłamana poniemiecka szuja.
I tutaj wypowiedź Moskala:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...-od-wisly.html

Podkreślam - jestem przeciwny Smudzie i nie chce go tu za żadne skarby, ale trzymajmy się faktów.
Dzimi
Senior Member

Stary 05.03.2016, 00:11
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Uwazasz że Moskal przyjdzie na 2 miesiące?
Zejdź na ziemię!!!!
Jeśli dostanie dobre pieniądze to tak, przyjdzie. A pieniądze nie powinny się liczyć jeśli ceną jest utrzymanie. Powtarzam - zupełnie nowy trener potrzebuje czasu, potrzebuje poznać piłkarzy, poznać ligę, potrzebuje czas aby wszystko ułożyć dobrze i po swojemu. Tego czasu teraz nie ma. Taki trener początek może mieć dobry, a może mieć słaby. Nie gwarantuje utrzymania. W dodatku krótki czas na poszukiwania i podjecie decyzji nie gwarantuje, że to będzie odpowiednia osoba. Na tę chwilę, gdy trzeba od ręki przejąć zespół i szybko poukładać jego grę, jedyną rozsądną opcją jest Moskal. Jego zatrudnienie daje na teraz spokój, a zarządowi 1-2 miesiące czasu na poszukiwanie kogoś innego (docelowego), a ten nowy trener nie wchodzi odrazu pod rynnę tylko będzie mógł przyglądać się drużynie i lidze jeszcze przed objęciem zespołu.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 05.03.2016 o godz. 00:34.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2016, 00:29
Popieram - Moskal albo Bronek. Innej opcji zwyczajnie nie ma sensu testować...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.03.2016, 00:39
W naszej sytuacjii ,nie ma prawa sie nawet eksperymentowac bo to sie zakonczy 1 ligą.

Jedynym rozsądnym ratunkiem dla Wisly na tą chwile jest Moskal.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 05.03.2016, 01:30
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dunin w C+

To jest takie "to była zła decyzja ale nie powiemy tego na głos"...
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.03.2016, 02:22
No, ale z Moskalem to taka samospełniająca się przepowiednia. Jeżeli klub zaproponuje mu kontrakt, to przyzna się do błędu i głupoty (ale to już chyba nie jest dla nikogo tajemnicą); jeżeli on przyjmie, to przyzna, że można kopać go jak psa, a on i tak przybiegnie i zamerda ogonem. Dla autorytetu trenera to chyba zabójstwo, nieprawdaż?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 05.03.2016, 02:40
Tylko trener spoza tego polskiego grajdołka, który wyśle na trybuny Urygę, Brożka i Boguskiego. Facet nie skażony polską bezmyślą szkoleniową.
dynek.pl
Senior Member

Stary 05.03.2016, 10:01
Skonczcie .......ic z Moskalem. Cupial potraktowal go jak smiecia, niggdy go nie wspieral, praktycznie od poczatku czekal na jego potkniecie. Te wszystkie przecieki o jego zwolnieniu od samego poczatku sezonu.
Milosc jest slepa ale kazdy ma jakies granice. Mozesz kogos kochac, dawac wiele szans ale jesli za kazdym razem jest tak samo to w koncu cos peka. Kochasz dalej ale wiesz, z to nie ma sensu, ze to sie nie uda.
Moskal moze i jest Wislakiem ale po tym wszystkim nie ma szans zeby tu wrocil.
Puchar jest na5z!
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.03.2016, 10:09
Dokładnie, proponuję skończyć temat Moskala. Nie będzie go i tyle. Lepiej niech ktoś się wypowie o tym Chorwacie, z którym rzekomo prowadzone są rozmowy. BTW znów na shoutboxie będzie można co rano pisać - jest Chorwat?
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2016, 11:49
Są cztery realne opcja na ternera, żadnego Chorwackiego Jimeneza nie będzie.

- Smuda
- Broniszewski
- koniec urlopu Pawłowskiego
- totalny no name, desperat lub ktoś skompromitowany w stylu np: Wdowczyka.

Cudów nad Wisła nie będzie tak samo jak Ondrasek nie strzeli 10 bramek a Małecki nie nauczy się trafiać setek.

Trzeba uciułać jak najwięcej punktów przed podziałem a potem modlić się o fartowne rykoszety i jeszcze kilka karnych z kapelusza.
manolo1906
Member

Od: 04.2011

Stary 05.03.2016, 13:37
Marek Motyka
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.03.2016, 13:47
manolo1906 napisał(a):Wyświetl post