The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 21:59
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26073

Dla tych co twierdzą,że obcokrajowcy mają gdzieś Wisłe.

Jovanovic najlepszy obok Wilka na boisku i poza.
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2011, 22:02
Jak się nic nie zmieni to jescze u siebie przegramy z parchami.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2011, 22:03
Taki jest sport, czasami okrutny, nie sprawiedliwy. Dziś wygrały parchy a nie my. Nie zawsze ten lepszy wygrywa. Inna sprawa, to gdzie my zmierzamy z tą druzyną ...? Jak widzę Jaliensa na oficjalnej stronie reklamujący naszą koszulkę to mi się rzygać chce...do tego doszło.....W sumie dla mnie Wisła to nie te patałachy najemnicy ale Biała Gwiazda mieniąca się na niebie...widok kolumn przed halą Wisły przypominający o naszej tradycji...pamieć o starym stadionie, te nie zapomniane łuki...wspomnienia wyjazdów..świniarnia..kumple...zadymy....Kaziu Moskal....Leszek Lipka...Jacek Międzik...Fikiel..Kudłacz...to jest dla mnie Wisła....a Ci najemnicy ? ... formuła kupwania wynalazków i najemników się niestety nie sprawdziła. Nie mamy naszego stadionu na razie tylko jakiś szantaże od miasta...nie ma boisk trenigowych..nie ma wychowanków....młoda Wisła jest na ostatanim miejscu w ME....coś tu jest nie tak...Jestem po tym wszystkim dziś bardzo zmeczony. Przykre to wszystko.....idę spać. Bez odbioru JŻS
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2011, 22:07
Romuald napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26073

Dla tych co twierdzą,że obcokrajowcy mają gdzieś Wisłe.

Jovanovic najlepszy obok Wilka na boisku i poza.
Jeden Jovanovic wiosny nie czyni. Cała ta banda najemników grała w derbach to samo co w lidze czyli jedną wielką pytę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.11.2011, 22:09
Panie Maasant, jeśli dla Pana przegrana w derbach to powód do kpin,to ja też sobie zakpie. Albo może napisze to co od dawien dawne kilka osób mysli? Jakim to trzeba być fachowcem aby pracować w piłkarskim trzecim świecie, jakim jest nasza liga?Kim Pan jest,coś Pan osiągnął?Mistrzostwo Polski? Pragnę przypomnieć,że stoi Pan w jednym szeregu z Michniewiczem Czesławem i Engelem, gośćmi dla świata futoblowymi anonimowymi,tak samo jak Ty chłopcze. Chociaż Enegel coś na Cyprze znaczy a Ty byś chciał tam mieć robotę. Teoria podłogi i sufiitu. Mam nadzieje,że skończysz na holdenderskim zadupiu,trenując pierwszy lepszy zespól, bo swój do swego ciągnąć powinien. Pierwszy lepszy trener, pierwszy lepszy zespół, i na zawsze pozostaniesz anonimowy dla futbolowego świata, a MP będzie Twoim jedynym sukcesem. To,że Ty to zdobyłeś holenderski chłopie znaczy,że każdy może. Idż do swoich holendersich norek, domków precz.

Bieda polega na tym,że mamy zaciąg niebywale przeciętny. Kirm to boiskowy analfabeta. Jego wrzutki są zabawne, lekkie niczym na treningu. Co z tego,że parchatemu założy siatkę, jak zaraz sprzieprzy dośrodkowanie?Facet zawodowo gra w piłkę a ma problemy z podstawami. Obrazą dla Wisły jest ,że taka osoba gra w jej barwach. To samo Jaliens, Chavez i kilku innych. Nic bym nie miał przeciwko, gdyby z Nawałkowym Górnikiem zagrali- poza Bitonem, Nunezem, Diazem,Pareiko,Jovanovicem, Gargułą, Wilkiem, Pajlicem- juniorzy. Gra innych jest obrazą dla kibiców. Kpiną z nich i właściciela. A niech ich prowadzi Kulawik.

Proponuje na miejsce tego chłopca z Holandii, ściągnąć jakiegoś chłopa z jajami. Kogoś z Serbii,ktoś kto ma zdanie,warsztat. Kto wie co to derby, zaangażowanie,walka i honor. Tyle i aż tyle. Podałem przykład Serbi,bo nie wiedzieć czemu ale w dzisiejszych czasach z tym mi się ci ludzie kojarzą.

Splunięto mi dziś w twarz i to podwójnie. Raz parchate ....y,dwa ten chłopek z Holandii kpiąc o szczęliwych latach pracy u nas.

Gdy Cupiał nie wywali tego chlopca w ciągu 48 godzin, ciężko to będzie mi zrozumieć. Depresyjny tupeciarz.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.11.2011 o godz. 22:17.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.11.2011, 22:15
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Splunięto mi dziś w twarz i to podwójnie. Raz parchate kury,dwa ten chłopek z Holandii.
Tylko niektórzy dalej myślą to, że deszcz pada.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.11.2011, 22:17
[QUOTE=MwMw;1187326]Jak trener sobie nie radzi to idzie do zwolnienia i tyle BO TO ON ODPOWIADA ZA TRANSFERY I ZA SKŁAD NA MECZ!![QUOTE]

Stan kupil takich pilkarzy, na jakch bylo nas stac, czyli wiekszosc za darmo tu przyszla, a nie takich jak Maaskant chcial.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
blackcharacter
Banita

Od: 04.2008

Stary 06.11.2011, 22:17
Derby to dla mnie najważniejszy mecz całego sezonu, nie LM, nie mecz z Legią ani z Lechem bo Wisła to coś więcej niż tylko piłka, dlatego dzisiaj porażkę czuje dogłebnie.

Brakło nie tyle Polaków w składzie(jakoś walczeność Garguły nie powaliła) co młodych głodnych wilków m.in takich jak Jovanović czy nomen omen Czarek Wilk. Gdy patrzymy na Jaliensa, Diaza i innych to nie widać w nich sportowej złość, chęci walki, tylko dziadków którzy chcą spokojnie przetrzymać do emerytury, a boisko to walka, walka to derby - które przegraliśmy.
Ostatnio edytowane przez blackcharacter : 06.11.2011 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 22:19
arti napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej w paru językach żeby do paru wreszcie dotarło, że ich dawne zasługi gdzieś tam 5-10 lat temu nas mało obchodzą. Hiszpański, niderlandzki, niemiecki, bułgarski, słoweński...
Serbski, rosyjski... Hebrajski?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.11.2011, 22:23
Co do DERBÓW- jakoś dziwnie?przykro/,że KRAKUSY raczej nie obecne na murawie.....
Co do meczu- emocje 3, gra 3, trybuny 3- ( w tym 2,5 za ilość ;0,5 jakość :)
Co do gry drużyny "Ukochanych dzieci Cyrankiewicza"-3 + "fuks"
Co do gry drużyny Białej Gwiazdy- Robert "wstydź się"-3 minus "nie odgwizdany karny"
Co do trenera R.M i Jego wypowiedzi po meczu.....cóż, nic nie napiszę, bo nie wiem jak po holendersku pisze się słowo-ja pierdo.le co za de.bil.izm....
Co do podsumowania- Pan Basałaj albo zrozumie,że szkłem doopy nie utrze...i kupi PILŁKARZY na miarę 13-stokrotengo/obecnego, Mistrza Polski i kandydata na L.M/L.E.....albo osiągnie średnią na R22 = średniej podczas gry Wisły w Sosnowcu........
O.T-spodziewam się,że dzisiejszej nocy SPRAY COMMANDO, beznapletkowców wysmaruje mury w NASZYM MIEŚCIE, o DRUGIEJ od pięćdziesięciu lat victorii.....
Skala ocen 1-6
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 06.11.2011 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.11.2011, 22:26
Wydaję się, że niby cała drużyna walczyła, ale tak naprawdę tylko dwóch zawodników zapierdalało z całym sercem, pianą na zębach. Marko Jovanovic i Cezary Wilk.

Reszta chyba nie ma jaj bo ten mecz to miała być prawdziwa bitwa a jak wiadomo testosteron jest ku temu niezbędny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.11.2011 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.11.2011, 22:27
Niestety dwóch piłkarzy, którym by się chciało czyli Sobol i Mały dzisiaj nie grało. Mam nadzieję, że dotarło to do tych gwizdaczy z C co otumanieni przez "zyczliwe Wiśle" media wyżywali się na nim do woli.
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.11.2011, 22:28
http://www.facebook.com/pages/Marko-...420464?sk=wall

Marko i Czarek Wilk zasługują na podziękowania i podanie ręki po tym meczu. Szacunek im się należy bo zostawili na boisku serce.
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.11.2011, 22:31
Co tu pisać po takim meczu niby nie zagraliśmy źle jeden błąd Chaveza dał zwycięstwo Parchatym ale tak to jest jak sie ma sytuacje to trzeba je wykorzystać. Mozna tu pisać że ten lub tamte jest winien że trener musi odejść najbardziej boli to nas kibiców którzy zawsze bedą z tym klubem nad dobre i złe widać gołym okiem którzy piłkarze sie nadają do zespołu a którzy nie szkoda że trener jest ślepy zobaczymy jak to bedzie dalej i czy z tym lub nowym trenerem ale wiem jedno z nie ktorymi piłkarzami już dawno sie powinno w Wiśle rozstać a którymi chyba to widać gołym okiem !!

Najgorsze jest to że tak Cracovia która nas dzisiaj ograła pewnie za tydzien pojedzie do Chorzowa i przegra tak jak Łks tydzień poźniej z Ruchem 4-0 , podobnie Podbeskidzie tydzień po meczu z nami fartem zremisowało z Górnikiem poprostu jesteśmy słabi w obecnej formnie i każdy potrafi z nami grać.

Dumny po zwycięstwie Wierny po porażce z Wisła po kres !!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 22:34
mecz z naszej strony to syf niestety nie da sie wykrzesac z zagranicznych emerytow woli walki i ambicji przyjechali tu zarobic i sie nie zmeczyc niestety trener z bledu ich nie wyprowadzil dziwi mnie postawa Ilieva myslalem ze bedzie bardziej zadziorny na derbach ale dzisiaj rownal w dol najgorszym zawodnikiem meczu dla mnie byl Kirm naprawde totalne dno szkoda ze nasi mlodzi Wislacy nie zagrali na pewno mieli by wiecej charyzmy i woli walki
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.11.2011, 22:36
[QUOTE=coni;1187596][QUOTE=MwMw;1187326]Jak trener sobie nie radzi to idzie do zwolnienia i tyle BO TO ON ODPOWIADA ZA TRANSFERY I ZA SKŁAD NA MECZ!!
Cytat:

Stan kupil takich pilkarzy, na jakch bylo nas stac, czyli wiekszosc za darmo tu przyszla, a nie takich jak Maaskant chcial.
Przykro mi stary ale jak czytam taką wypowiedź to mi się słabo robi. STAN kupił piłkarzy jakich CHCIAŁ!!!!
Dostał kwotę A na zakupy i ją spożytkował. Mógł kupić 100 piłkarzy za 3000 euro lub zakontraktować jednego za 300 000 euro i proszę przypadkiem nie mówić mi że to mało bo jakby po szukał dobrze to na pewno by je spożytkował jak należy.

Także proszę was wszystkich obrońców Holendrów używajcie racjonalnych argumentów, a nie sloganów.

Bo tak to nigdy nie będzie można ich rozliczyć bo zawsze mogą powiedzieć że mieli za mało pieniędzy.

Jak sam masz jakieś zaskurniaki i chcesz je zainwestować to robisz to z głową i sam za to odpowiadasz. A nie mówisz że miałeś za mało i to jest przyczyną porażki.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2011, 22:40
Wszystkie posty z hasłami wyp..alaj poleciały w kosmos.

szanujmy sie trochę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2011, 22:45
Brakuje w tym klubie osób z jajami. Po takich występach jak w tym sezonie należałoby wyjebać do rezerw kilku piłkarzy i to na zawsze i grać młodzieżą. Tak dla zasady.
Ale nie, u nas nikt nie postawi na swoim. A marni kopacze będą mieli jak u Pana Boga za piecem. Kontrakty sobie wypełnią do końca, dorobią się i wrócą w swoje strony.
Albo w Wiśle nikt oprócz Cupiała (a jego nigdy w klubie nie ma plus się nie wtrąca)nie ma nic do powiedzenia, albo pracują tu tylko dla kasy, a los klubu mają w dupie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.11.2011 o godz. 22:50.
..
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.11.2011, 22:50
Panie i Panowie, mam dość.

Nie obchodzi mnie mecz z Legią, wygrana z Lechem, .......ona liga europejska.
Nie obchodzi mnie kto jest trenerem a kto gra.

Obchodzą mnie dwa wyniki w sezonie.
Mecz Wisła-Cracovia i Cracovia-Wisła

Mam dość. Wygwizdać ich i jak ktoś zaintonuje 'czy wygrywasz czy nie' w strone TYCH pachołków w koszulkach naszego klubu to stracę w wiare w NAS KIBICÓW.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 22:52
Widzieliscie na weszlo ?

Doszło po spotkaniu do dosyć ciekawej dyskusji z piłkarzami wracającymi autokarem pod budynek klubu. Grupa kibiców czekała już na nich na miejscu i powiedziała co sądzi o ich podejściu. Wyszedł Sobol i Wilk z którymi nawiązała się rozmowa - Wilk powiedział, mając obok siebie internacjonałów: "Sami widzicie jakie te euro-gwiazdki mają podejście do gry, derbów". Kibice najbardziej wygwizdali i zwyzywali Lameya i Jaliensa. Hasła typu: "Go home", "No more Frantic (popularny lokal w Krk)" - to najłagodniejsze określenia jakie padły w ich kierunku.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2011, 22:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie posty z hasłami wyp..alaj poleciały w kosmos.

szanujmy sie trochę
Tylko szkoda, że piłkarze i trener nie szanują kibiców a przede wszystkim samego klubu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.11.2011, 22:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Serbski, rosyjski... Hebrajski?
Pominąłem bo napisałem wcześniej, że Pareiko, Biton, Jovanovic, Iliev (+Wilk) zagrali na akceptowalnym dla mnie poziomie i zaangażowaniu (+ mają potencjał wystarczający na warunki mistrzowskiej Wisły). Paljic - założyłem, że do niego po niemiecku...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.11.2011, 22:56
nesta napisał(a):Wyświetl post
Widzieliscie na weszlo ?

Doszło po spotkaniu do dosyć ciekawej dyskusji z piłkarzami wracającymi autokarem pod budynek klubu. Grupa kibiców czekała już na nich na miejscu i powiedziała co sądzi o ich podejściu. Wyszedł Sobol i Wilk z którymi nawiązała się rozmowa - Wilk powiedział, mając obok siebie internacjonałów: "Sami widzicie jakie te euro-gwiazdki mają podejście do gry, derbów". Kibice najbardziej wygwizdali i zwyzywali Lameya i Jaliensa. Hasła typu: "Go home", "No more Frantic (popularny lokal w Krk)" - to najłagodniejsze określenia jakie padły w ich kierunku.
No i ? można im gadać i nic to nie zmieni. Trzeba ich zmienić i tyle. Trzeba się szanować a nie strzępić język, bo na kogo?kto to jest,gdzie grali,co osiągnęli?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2011, 22:57
tak wlasciwie... to co Chavez robil przy stracie bramki? jak obronca moze sie tak zachowywac.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2011, 22:58
co do meczu, sytacje byly, trzeba bylo je wykorzystac, cholernie brakuje nam Meliksona... a na miejscu Maskanta, z żabolami, zamiast Kirma na skrzydlo puscilbym Nuneza i obowiazkowo gra dwoma napastnikami! ... o obronie nie bede juz pisac bo nie chce za duzo przeklinac

na meczu z Górnikiem chciałbym zobaczyć transparent "przegrywacie z zydami, nie jesteście godni bycia Wiślakami" i to najlepiej w dwoch jezykach, polskim i angielskim.... tak tak wiem ze slowo "zyd" jest zakazane, dzieki ci ruda malpo... ewntualnie mozne byc "przegrywacie z pasiakami...."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.11.2011, 23:00
No i ? można im gadać i nic to nie zmieni.
Ja nie chcę niczego sugerować, ale... Rozmowa to nie wszystko.

kto to jest,gdzie grali,co osiągnęli?
Jeżeli chodzi o Jaliensa i Lameya - takich osiągnięć nie ma ani nie będzie miał żadne z naszych pozostałych piłkarzy. Tutaj dorabiają do emerytury po całkiem udanych karierach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2011 o godz. 23:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 23:07
cytat z weszlo

Nie chcemy psuć nastroju kibicom Cracovii, bo mają swój wielki dzień, ale naprawdę przegrać przy ulicy Kałuży, to jest jednak sztuka. Generalnie tam gościom zadaje się pytania jak na stacji benzynowej: - Czy zbiera pan punkty? A czy chciałby pan zacząć?
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.11.2011, 23:11
moce napisał(a):Wyświetl post
Nie chcemy psuć nastroju kibicom Cracovii, bo mają swój wielki dzień, ale naprawdę przegrać przy ulicy Kałuży, to jest jednak sztuka. Generalnie tam gościom zadaje się pytania jak na stacji benzynowej: - Czy zbiera pan punkty? A czy chciałby pan zacząć?
Mają teraz ile? Dziewięć punktów? Wygrana z nami to jedna trzecia ich dorobku...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.11.2011, 23:13
No i Polsat zrobił swoje.

Powiedzcie mi co dziś Jaliens zawalił, bo dla mnie był dziś bezbłędny

Ale kampania medialna w Polsacie, żeby skłócić Holendrów z resztą szła ostro.
Po kolei każdy komentator, gość w studiu, dowalał Jaliensowi. Dowalali mu za wszystko, za całkiem absurdalne fakty, np, że przy drugim golu szedł truchcikiem do dośrodkowania, tylko, że jakby poszedł na sprincie to by go na raz, jednym zwodem pomocnik wziął. Jak mówili o Fulham to, że ładne przepiękne gole, po kapitalnych akcjach zdobywało, a jak w kontekście Jaliensa, to, że gole po prostych błędach. Tego się słuchać nie dało. Ale jak widać byli skuteczni, większości zrobili pranie mózgu.
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 06.11.2011, 23:13
kono napisał(a):Wyświetl post
Rozpedzic te bande najemnikow bez ambicji, nie wiem jakim mozna byc ignorantem, aby stawiac na Diaza.
Ciekawy jestem konferencji pomeczowej: ''Zagraliśmy dobry mecz, lecz zabrakło nam szczęścia''.
- Chciałbym jeszcze odnieść się do informacji, która pojawiła się w prasie. W "Fakcie" napisano, że atmosfera w Wiśle jest bardzo zła, co jest całkowitym kłamstwem. Moja drużyna wykonała dziś dużo pracy, włożyła dużo walki w ten mecz. Jednak brakowało nam dziś szczęścia. Gratuluję Cracovii wygranej.

Szanuje RM, ale ile można słuchać tego słodkiego pierdzenia. Już wiem u kogo złotousty Maciuś chodził na korepetycje z wciskania ludziom kitu, tylko, że ostatnio to chyba Skorża uczył Maaskanta taktyki, lekcja 1 - DZIDA DO PRZODU.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów