The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 17:05
Niektórzy w PL jeszcze gadają słowami MAK i nie mogą się jakoś przekonać do tego, że lot był naprawdę wojskowy.
Nawet Barroso wie, że lot był wojskowy. Niestety, z tego właśnie względu trudno jest do tego wciągnąć UE.
Problem jednak tym, że Rząd RP nawet nie próbuje jej do tego wciągnąć:

http://www.wprost.pl/ar/227685/Barro...e-Smolenskiem/
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.01.2011, 18:11
Dla mnie ewidentny dowód " na kursie i na ścieżce" że chłopaki na wieży jechali z amfą.
Kurs - z rosyjskiego służba wojskowa,
Ścieżka - wiadomo...
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.01.2011, 19:41
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post

picasso,AS82,Coglin :
Czyli rozumiem, że Rosjanie uniknęli "burzy w szklance wody", lepiej na tym wyszli czy gorzej? Jaki jest dla nich bilans zysków i strat? Jaki jest jest bilans zysków i strat dla płemieła?
nie udzielam się w tym temcie,nie bronię Tuska,powiem więcej czuje się oszukany przez PO i powracam do glosowań takich jak to czynilem od dawna mi o,ze wiem iz mój kandydat i tak nigdzzie nie wejdzie.to tak tytulem wstepu.
obrazek wrzuciłem jako swego rodzaju żart,ale taki trochę proczy.wyobraź sobie co by sie stało gdyby samolot zawrocił stamtąd i szczęśliwie wylądował(bodajże w takim wypadku mieli co najmniej 200 km drogi).na 100% nie zdążyliby na uroczystości.głowe daje,ze to też byłaby wina Tuska i tego typu wypowiedź padłaby z ust jednego czy drugiego brata-moim zdaniem pewnie rzekłby to kawaler.
a czy Rosjanie wyszli by na tym lepeij?nie wiem nie mój problem.oni podchodzą do tego w ten sposób"jeżeli fakty nie pasują,to tym gorzej dla faktów".a premier?moim zdaniem teraz wyszedl na tym gorzej.myslę,że L Kazcyński dostałby w wyborach prezydenckich mniej wiecej tyle ile ma PiS w aktualnych sondażach i madat Komorowskiego bylby mniej kontrowersyjny.nie byłoby go w roli p.o. i dzięki temu byłoby mu łatwiej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.01.2011, 21:49
Polski Rząd ma w tyłku honor Polski, honor polskich pilotów, honor oficerów. Ale czy ktoś przeprosi za te 9 miesięczne oszczerstwa wobec nich?

http://gazetapolska.pl/artykuly/kate...-ich-na-smierc

Dowalę jeszcze i to:

http://gazetapolska.pl/artykuly/kate...go-nie-zrobili

"Polacy nie mają już wyjścia: w tej sprawie zadziałają tylko najmocniejsze argumenty. Jeżeli Rosjanie mają jeszcze potrzebę walki o własny wizerunek, muszą udowodnić, że nie zabili prezydenta i 95 towarzyszących mu osób. Nie mogą nas interesować kolejne krętactwa i dywagacje na temat podziału odpowiedzialności. [...] Należało ostro reagować na każdy przejaw lekceważenia procedur śledczych i podnosić głos przy najmniejszej nawet nieprawidłowości. Rosja powinna zostać postawiona w sytuacji tłumaczącego się, nawet gdyby wypełniała absolutne minimum. Nie spełniła minimum niezbędnego do utrzymania pozorów, a tłumaczyć się zaczęli Polacy. [...]
W efekcie premier wystawił Putinowi weksel in blanco, dając mu możliwość obarczenia winą, kogo tylko zechce. Putin skorzystał: uderzył w prezydenta, w polskie wojsko i w... Tuska. Rosyjski watażka dostał prawo nie tylko rozliczenia z katastrofy polskiego rządu, ale także możliwość oceny, który minister z ekipy Tuska powinien odejść. [...] Oczywiście tego dbający o swój wizerunek szef Platformy Obywatelskiej zaakceptować nie mógł. Tylko że jest już dla niego mocno za późno. [...]
Tusk nie walczy obecnie o ustalenie prawdy, ale o własną skórę. Szantażuje Rosjan ujawnieniem niekorzystnych dla Kremla dowodów, co całą sprawę zamienia w gangsterskie porachunki. [...]
Z ulgą skonstatowałbym, że 10 kwietnia w Smoleńsku zdarzył się wypadek. Jednak Rosjanie zrobili, co mogli, bym do takiego wniosku dojść nie mógł. Skoro fałszują i niszczą dowody, to pewnie nie bez powodu.
W tym samym narożniku trzeba postawić wszystkich, którzy chcą rozmywać rosyjską odpowiedzialność. Stosunki z Rosją się nie pogorszą, bo są w tej chwili absolutnie fatalne. Moskwa po tym, co zrobiła w Smoleńsku, publicznie nas upokorzyła, a teraz bezczelnie ingeruje w kształt władzy w Polsce, a nawet w nasze prawodawstwo.

Skundlonym polskim elitom muszą zadzwonić na alarm wszystkie dzwonki, zanim dojdzie do kolejnych nieszczęść. [...]
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.01.2011 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.01.2011, 22:22
kwader napisał(a):Wyświetl post
Tą wizytę organizowała kancelaria prezydenta

Przelot organizowała kancelaria premiera a uroczystości Rada Pamięci i Męczeństwa Przewoźnika . To tak nawiasem mówiąc.
Pozostaje nam tylko czekać czy okaże się że postawa kontrolerów była spowodowana ruskim burdelem czy była przygotowanaz premedytacją. Nie rozstrzygam - ale obie wersje można ocenić po 50%. A tym którzy tak bronili przez wiele miesięcy wersji rosyjsko-tuskowej murzyński...w tylną część ciała. Polacy ....co nie bronią Polaków, obrzucają błotem nie żyjących pilotów ....generała i prezydenta. To śmieci nie Polacy

Co do Donka vel cudaka vel słońce Peru- wybór konwencji - nie wie, chce się odwoływać - ale nie ma gdzie, jest zbulwersowany w grudniu, ale w styczniu już ani nie wstrząśnięty- ani nie zmieszany, jesteśmy zieloną wyspą- ale kasiorka z OFE jest potrzebna i podwyżka VAT, jak mu samolot nie spadnie to mu pół kraju zaleje. Niby as polskiego PR ale w tej dziedzinie rozwala go na łopatki niejaka Anodina.Dyletant a do tego pechowy.
Niech już może jedzie na narty ....na parę lat ...do Peru ..razem z tymi paroma milionami ludzi które go w Polsce popierają
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.01.2011, 22:32
Polecam poprzednikowi odpoczynek. Po tym co dzisiaj widziałem w Sejmie zafunduję sobie odpoczynek od polityki do połowy roku, bo to wszystko nie jest już śmieszne. Niedługo naprawdę zaczną się okładać pięściami, a później czymś więcej...
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2011, 22:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Polecam poprzednikowi odpoczynek. Po tym co dzisiaj widziałem w Sejmie zafunduję sobie odpoczynek od polityki do połowy roku, bo to wszystko nie jest już śmieszne. Niedługo naprawdę zaczną się okładać pięściami, a później czymś więcej...
A niech się nawzajem wytłuką.. będzie spokój przynajmniej .. przyjmijcie to do wiadomości że już nigdy nie wyjdzie na jaw kto jest winny. Rosja nie przyzna się do winy, żeby nie stracić swej reputacji, a polacy niech dalej włażą do dupy USA i Rosji...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.01.2011, 22:37
----------------------------------

Tak ogólnie, jakie mam jeszcze refleksje po tej strasznej Katastrofie ...
Kiedyś, niedawno jeszcze walczyłem z takimi terminami jak "polactwo", "polaczek" uważając, że dla mnie Polaka jest to obraźliwe.

Teraz, po 10 kwietnia już wiem co oznaczają te terminy.
Jest Polska i są Polacy ale są tez polaczki i jest polactwo.
Na przykładzie tak zwanych elit widać tę kwestię modelowo.
Ostatnio edytowane przez yarow : 18.01.2011 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.01.2011, 07:47
Gdzie teraz są forumowi "spece" , którzy przez ostatnie miesiące próbowali nam wciskać kit o winie polskich pilotów, Kaczyńskiego itp. Nieistotne, że powtarzali to co przeczytali i usłyszeli w postkomunistycznych
merdiach, ważne że wyszli na totalnych "mędrców".
Może nam w ramach przeprosin rozkminią tego "międzynarodowego nr 1", którego rozkaz o lądowaniu TU154 wykonywali w wieży kontrolnej.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 08:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
[...]
Może nam w ramach przeprosin rozkminią tego "międzynarodowego nr 1", którego rozkaz o lądowaniu TU154 wykonywali w wieży kontrolnej.
... i może Ci koledzy powiedzieliby gdzie ostatecznie w stenogramach znajduje się zdanie: "jak nie wyląduje to mnie zabije [zabiją]"?

O ile się orientuję - niech mnie ktoś poprawie - ale pewnie tego zdania nie ma a jeśli nie ma to warto się zastanowić kto w Polsce przeprowadza akcję dezinformacyjną , powtarzając prawdopodobnie słowa Rosjan.

Czy ktoś teraz ma zamiar w ogóle przeprosić zmarłych: pilotów, Prezydenta, i wszystko na to wskazuje, że gen. Błasika też. I ich rodziny obarczone brzemieniem"zabójców ["krew na rękach]". I społeczeństwo.
Chociaż ... społeczeństwo polskie chyba warte tego co ma. Czasem zachowuje się jak stado lemingów innym razem baranków a jeszcze innym jak pegeerowska tłuszcza. Rozumiem, że elity wyginęły ale nie sądziłem, że zacietrzewienie może być do aż takiego stopnia, który przyćmi takie imponderabilia jak prawda, Ojczyzna, godność Polski, godność drugiej osoby - zwłaszcza zmarłej i nie mogącej się obronić.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.01.2011 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.01.2011, 09:14
Nie spodziewałbym się przeprosin. Napewno już w postkomunistycznych merdiach funkcjonariusze propagandy preparują nowe"dowody" i poszlaki zręcznie omijające fakt błednego naprowadzania pilotów na pas i podawania im błędnych danych pogodowy czyli widoczność 800 m, skoro była zaledwie 200.
Wieczorem z ciekawości przełączyłem na WSI24, a tam jak się spodziewałem ww. było pomijane. W swiatowych mediach różnie, BBC na stronie internetowej bez komentarza podało suche fakty czyli błedne naprowadzanie oraz fałszywe wiadomości o pogodzi. Tyle i aż tyle. Nawet dla średnio inteligentnego wystarczy. Niemcy jak zwykle protuskowo bez zamieszczenia ww. faktów tylko jak to w ich zwyczaju z atakiem na J. Kaczyńskiego.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 09:22
Nie spodziewałbym się przeprosin.[...]
Ja raczej też na to nie liczę.

Natomiast co do tego ""międzynarodowego nr 1" to jestem prawie pewien, że wykoncypują, iż musiał to być Lech Kaczyński.

--------------------

Trzeba podkreślić, że Polacy byli zmuszeni odczytywać taśmy z wieży "domową robotą" dzięki nieuprzejmości Rosjan - obróbka taśm była tylko powierzchowna.
Odczytano tylko jedną ścieżkę. Ciekawe mogą być i pozostałe.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.01.2011, 09:33
picasso napisał(a):Wyświetl post
a czy Rosjanie wyszli by na tym lepeij?nie wiem nie mój problem.oni podchodzą do tego w ten sposób"jeżeli fakty nie pasują,to tym gorzej dla faktów".a premier?moim zdaniem teraz wyszedl na tym gorzej.myslę,że L Kazcyński dostałby w wyborach prezydenckich mniej wiecej tyle ile ma PiS w aktualnych sondażach i madat Komorowskiego bylby mniej kontrowersyjny.nie byłoby go w roli p.o. i dzięki temu byłoby mu łatwiej.
Pozwolę Sobie zacytować w ramach odpowiedzi blog byłego ( od miesiąca) tuskoida ,znanego nihilisty i Matkę Kurka:
1) Dlaczego teraz, DOPIERO TERAZ
2) Od kiedy ta wiedza była w rękach polskich?
3) Ile teorii spiskowych można było wykluczyć pokazując po prostu prawdę LUB CHOCIAŻ DEMENTUJĄC „przecieki”?
4) Dlaczego kierunek przecieków W POLSKICH MEDIACH był taki sam jak przecieki sterowane przez MAK, w ruskiej prasie, dyskredytujący pilotów, prezydenta, polski korpus dyplomatyczny i dokładnie odwrotny do obrazu konferencji, zostawiający ruską budę w spokoju, która jak widać mogła zabić trzy, a nie jeden samolot, w tym własnego Iła?
5) W czyim politycznym interesie jest taka chronologia zdarzeń i kierunek przecieków?
6) Komu zależało na rozciąganiu prawdy w czasie?
7) Komu zależało, aby ciemnemu ludowi sprzedać dwie wersje, jedną dla „inteligentnych": ląduj dziadu, szaleni piloci, naciski i pijaństwo w kabinie i dla katoendecji – zamach?
8) Kto poniesie za to wszystko odpowiedzialność.

Ad1. Ponieważ nie było już innego wyjścia, Ruscy przegięli pałę, w Polsce nawet w najbardziej pokornych i lewicowych kręgach zrobiła się zadyma. Polityczne przesilenie.
Ad 2. Nie wiem, ale na pewno nie od wczoraj, podejrzewam, że to kwestia wielu miesięcy.
Ad 3. Wszystkie, niemal wszystkie teorie dało się zdetonować, wyłączając te najgłupsze, z bombą baryczną, które są ZAWSZE przy takich katastrofach obecne i są zjawiskiem naturalnie marginalnym.
Ad 4. Ponieważ Tusk i PO doskonale wiedzieli, że dali ciała w organizacji lotu, że nie było praktycznie żadnej organizacji, że wszelkimi możliwymi środkami dyskredytowali ten wylot., a martwi "winni" nie mogą się bronić.
Ad 5. Donalda Tuska, Bronisława Komorowskiego (kampania) i Władimira Putina.
Ad 6. Tylko Donaldowi Tuskowi i Komorowskiemu, kampanie wyborcze, Putin i MAK przyspieszyli, bo zwęszyli, że część Polaczków nie łyknie bajeczki, a przede wszystkim pułkownik Klich będzie paplał. Popełnili błąd, wydając nagrania z "wieży".
Ad 7. Putinowi, Tuskowi, Komorowskiemu, po części Kaczyńskiemu, który na legendzie zamachu też swoje chciał ugrać. Stara propagandowa taktyka, przedstawiamy ćwierćprawdy pomieszanej z "naukowym" kłamstwem, a w alternatywie stek "zamachowych" bzdur kompromitujących myślącego człowieka. Cała przestrzeń między tymi "propozycjami" leży odłogiem, czyli odłogiem leżą fakty.
Ad 8. Nikt, czyli płocie.

link:

http://www.kontrowersje.net/tresc/zy..._sa_debesciaki
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 19.01.2011 o godz. 09:48.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.01.2011, 09:39
A teraz od rana na tvn24 pokolei eksperci polscy wmawiają jak to kontrolerzy nie chcieli aby samolot wogóle lądował i wykazał się większym profesjonalizem niż piloci którzy za wszelką cenę chcieli posadzić samolot!

Nosz to....i nawet ruskiego korespodenta zaprosili, który oczywiści oświadczył że z polskiej strony to nie jest dochodzenie do prawdy tylko zaczęła sie kampania wyborcza.

Wyjebać tą stacje w kosmos
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.01.2011, 09:44
sergio napisał(a):Wyświetl post
A teraz od rana na tvn24 pokolei eksperci polscy wmawiają jak to kontrolerzy nie chcieli aby samolot wogóle lądował i wykazał się większym profesjonalizem niż piloci którzy za wszelką cenę chcieli posadzić samolot!
Widzisz, spisek sięga wyżej.Przekupili nawet dziesiątki polskojęzycznych ekspertów zdrajców, którzy za ruskie ruble mówią to samo
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 09:47
Osobiście, dla mnie nadal jednym z kluczowych pytań jest to o intencjonalność. Nawet jeśli miałoby to być pytanie zadawane tylko przeze mnie.

Intencjonalność, w ogólnym bałaganie. Zwłaszcza w kontekście sytuacji zaniechania. Bałagan to świetna przykrywka może być dla prawdziwych intencji. Nawet jeśli miałaby niedobre intencje tylko jedna jedyna osoba w takiej sytuacji a pozostałe osoby byłyby czyste jak łza i "dobre jak chleb".

Nie wyrokuję oczywiście. To jedna z moich osobistych hipotez.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.01.2011, 09:47
Trzeba zrobić zrzutę na dużą sektorówkę "WSI 24 WON do Moskwy" bo to juz jest przegięcie pały. :/

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, spisek sięga wyżej.Przekupili nawet dziesiątki polskojęzycznych ekspertów zdrajców, którzy za ruskie ruble mówią to samo
Nie przekupili tylko mają na nich kwity tak jak na bolka. Takich prostych rzeczy nie pojmujesz?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.01.2011 o godz. 09:50.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.01.2011, 09:58
sergio napisał(a):Wyświetl post

Nosz to....i nawet ruskiego korespodenta zaprosili, który oczywiści oświadczył że z polskiej strony to nie jest dochodzenie do prawdy tylko zaczęła sie kampania wyborcza.

Wyjebać tą stacje w kosmos
A czego się spodziewasz po takiej stacji ? Poczytaj w jaki sposób powstała ta telewizja i jacy ludzie zostali postawieni na jej czele. Przypominam, że w okresie PRL tzw. "polskie" słuzby specjalne podlegały tym w Moskwie. Bez akceptacji radzieckiego towarzysza nikt nie mógł być do tej służby przyjety. A i szkolenia na Łubiance .....
He, he widać już pierwsze "merytoryczne" wypowiedzi zwolenników " normalnego wypadku z winy pilotów i Kaczyńskiego"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 09:59
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Nie przekupili tylko mają na nich kwity tak jak na bolka. Takich prostych rzeczy nie pojmujesz?
Pewnie że pojmuje, słyszałem że 30 ma teczki w Moskwie, 10 przekupili rublami, 5 nie chciało sie dać to porwali im rodziny i już mówią zgodnie z ich propagandą a 3 ubili bo przekupić się nie dało
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.01.2011, 10:24
wytłumaczcie mi jedno

Dlaczego podniecacie się jakims art. z gazety polskiej a o prawdziwych ekspertach (pilotach majorach profesorach) mówicie że sie nie znają?

Oglądam od 9 TVP3 zostało zaproszonych 3 gości i każdy z nich twierdził (a były to rozmowy osobne) że większość win ponoszą piloci. Więc jak to jest?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.01.2011, 10:38
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Oglądam od 9 TVP3 zostało zaproszonych 3 gości i każdy z nich twierdził (a były to rozmowy osobne) że większość win ponoszą piloci. Więc jak to jest?
Piloci ponoszą winę, za to że dostali fałszywe dane o swoim połozeniu przy podchodzeniu do lądowania i fałszywe dane o widoczności ?

Może też ponoszą winę za to, ze dostali zgodę na lądowanie od "międzynarodowego nr 1" z Moskwy via wieża kontrolna ?
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 10:39
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
wytłumaczcie mi jedno

Dlaczego podniecacie się jakims art. z gazety polskiej a o prawdziwych ekspertach (pilotach majorach profesorach) mówicie że sie nie znają?

Może tak jak ze zdaniem: "jak nie wyląduję to mnie zabije"? Wtedy też piloci, majorowie profesorowie wypowiadali się bardzo mądrze o presji wywieranej na pilotów.

Jeszcze jedno: co to znaczy według nich, że "większość" win? Ktoś to bada, mierzy, waży?

Zalecałbym im pewnie opanowanie Wszystko się wyjaśni. Wcześniej czy później. I znowu mogą się głupio poczuć.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 10:40
wchodzi do wieży kontroli facet (Krasnokutski) co nie ma uprawnien do naprowadzania samolotu,przejmuje nie wiadomo czemu dowodzenie i tak kieruje nasz samolot że zamiast do lotniska naprowadza go w las.Dziwne..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 19.01.2011, 10:53
Piloci ponoszą winę, za to że dostali fałszywe dane o swoim połozeniu przy podchodzeniu do lądowania i fałszywe dane o widoczności ?

Może też ponoszą winę za to, ze dostali zgodę na lądowanie od "międzynarodowego nr 1" z Moskwy via wieża kontrolna ?
Nie wprowadzaj w błąd. Nie było zgody na lądowanie. A ci co byli na wieży to sami nie wiedzieli co się dzieje.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 10:58
Wczoraj myślałem, że trochę się zmieniło. Niektórzy nawet z rządzącej koalicji nie dawali się omamić:

"Jarosław Gowin: wieża naprowadziła samolot na śmierć"

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html

------------

Mówi się o niewydaniu zgody na lądowanie ale i nie "odpędzenie" Tupolewa.

jest jednak jeszcze takie zdanie w stenogramie po rosyjsku: "Niech sami dalej lecą ...".
O czym to świadczy?
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.01.2011 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 11:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
wchodzi do wieży kontroli facet (Krasnokutski) co nie ma uprawnien do naprowadzania samolotu,przejmuje dowodzenie i tak kieruje nasz samolot że zamiast do lotniska naprowadza go w las.
Siedzą piloci ,lecą ,mają uprawnienia, dowiadują się że nie ma warunków do lądowania.Na 20 minut przed lądowaniem dowiadują się że widzialność jest 400/50, co chwilę później potwierdza koleś z jaka.Mimo iż minimum na tym lotnisku wynosi 1000/100, łamią wszelkie procedury i decydują się lądować.Nawet jak 5 minut przed lądowaniem koleś z jaka mówi że widoczność jest tylko 200 czyli 5 razy poniżej minimum ,Arek kwituje to słowem 'dziękuje' i jedzie dalej ,włącza autopilota co jest kolejnym decydującym błędem, posługuje się nie tym wyskościomierzem co trzeba, inny(albo i ten) jest źle przez niego ustawiony, nie reaguje na komendy terrain ahead i pull up i sprowadza samolot w las

...i możemy tak do usranej śmierci

Wieża nie ma wysokościomierza, nasi nie podawali im wysokości więc dostawali przybliżone dane.Jak chyba dobrze rozumuje, samolot rozbił się lecąc w dół a nie w bok więc ciężko by go ruskie rozbiły nie wiedząc na jakiej wysokości jest.O mgle wiedzieli już godzinę przed lądowaniem a na 20 minut przed mieli już wszystko jasne.Nie przeczę że to i tak prowizorka ale nie zmienia to faktu że nie mieli prawa nawet myśleć o lądowaniu.Zwykły Rajaner z pasażerami z biletami po 50 euro, odleciał by nawet przez minutę się nie zastanawiając bo inaczej koleś stracił by robotę i miał jeszcze sprawę karną ale w wojsku jak wiadomo procedury i przepisy są po to by je łamać i dlatego w ciągu kilku lat spadły nam 4 samoloty z wojskowymi pilotami - wszystkie przez ich olewactwo i nieuctwo
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.01.2011 o godz. 11:23.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.01.2011, 11:16
Nie wprowadzaj w błąd. Nie było zgody na lądowanie. A ci co byli na wieży to sami nie wiedzieli co się dzieje.
Słabo jesteś zorientowany. Była zgoda z Moskwy od "międzynarodowego nr 1" co wynika ze stanogramów z wieży. Teraz sie dowiedz kto jest tym "międzynarodowym nr 1 " w Moskwie bo komisja Millera nie dowiedziała sie tego przez ...9 miesięcy !
Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 19.01.2011, 11:20
Jesteś pewien, że wieża udzieliła zgody samolotowi na lądowanie ?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.01.2011, 11:21

Fałszywe dane o widoczności? Ty w ogóle czytasz jakieś stenogramy itp. czy bazujesz na art. GP?

Dostali dane takie jakie miała wieża. To że były tam przyrządy jak za czasów IIWŚ i pokazywały BYĆ MOŻE błędne dane to wina kontrolerów? I wybacz ale trzeba być ostatnim kretynem aby sądzić że wieża sprowadziła samolot specjalnie na błędny kurs. Poczekajmy jeszcze tydzień może dwa a wszystko powinno być już w miarę jasne.

Jaka zgoda o czym mówisz? Albo nie wiesz albo nie chcesz wiedzieć że nie mogli nie zgodzić się na lądowanie. Jest tylko jeden przypadek kiedy mogą to zrobić a jest to ZAMKNIĘCIE lotniska!!
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 11:24
Jesteś pewien, że wieża udzieliła zgody samolotowi na lądowanie ?

Gwiaździsty pisze, że była zgoda "Międzynarodowego nr1" a nie wieży wobec pilotów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów