|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
No właśnie, wiele ludzi źle zinterpretowało słowa M,trener w tej konkretnej sytuacji, krzyknął: "Pepe odpuść! Daj im pograć!" A chodziło o to, że Wisła oddała Odrze piłę fair play i nie wypada wtedy atakować tak pressingiem odrazu. Oczywiście komentator zrozumiał to inaczej i cała Polska teraz myśli, że M kazał zawodnikom odpuścić mecz... ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niektórzy po prostu woleli to tak usłyszeć.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gra taka sobie, niby było zaangażowanie większe, a później nie było. Początek meczu przyzwoity, na plus dla mnie występ Mauro Cantoro, Kirma, Małeckiego. Minus wielki dla Piotra Brożka, który teraz powinien przeprosić naszego trenera za swoje bardzo chamskie zachowanie. Mam nadzieje,że ta sytuacja przemówi Pieti do głowy, że on nie jest niezastąpiony w Wiśle razem ze swoim braciszkiem. Widać większy luz w grze Andraża Kirma, brak Pawła Brożka w pierwszym składzie oznacza brak machania rękami, wiecznych pretensji i powoduje u kolegów większy luz. Martwi mnie gra,a raczej żenuje Mariusza Jopa, który nie potrafi podać piłki na dwa metry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak juz ktos napisal nawet jakby dzis wygrali 10:0 to niestety ale to juz troche musztarda po obiedzie.
No super ze zechcialy chlopaki troche pobiegac na sparingu z Odrą ale to jednak zadnen wykladnik tego co grają.mamy rownac do innych zespolow z ktorymi dodatkowo dostalismy w dupe. Druga polowa niestety troche przespana i mozna by sie przyczepic znowu do rozkojarzenia. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Fajnie by było, gdyby piłkarze grą w drugiej połowie nie dali prawa do takiej interpretacji słów Skorży.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Oto o dziwo kontuzjowany od miesiaca Brozinho dzisiaj nie zagral, okazuje sie, ze wyszlo to na zdrowie, pomoglo sie odblokowac Kirmowi i Malemu, a nawet wzieli gre na wlasne bary - to tylko swiadczy o tym jak Skorza ogarnia sytuacje. Podpowiem, ze na lawie powinien od jakis 8 meczow siedziec tez pupilek Diaz. Nie potrafie zrozumiec jak Skorza prowadzi ten zespol, bo wyglada na to, ze pupilki Macka maja karnety namiejsce w "11" i dopiero ewentualne zlamanie nogi moze ich tego miejsca pozbawic.
Na marginesie, nie ma znaczenia co kto dzis powiedzial, czego nie powiedzial. WISŁA-CRACOVIA 0:1 - BEZ WALKI. Tej hanby nie zmyja obiciem ostatniej druzyny ligi. ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cieszy mnie wreszcie że piłka wpada Kiro do bramki. Troche pewności siebie i pokaże że jest piłkarzem nieprzeciętnym. Gole bardzo ważne, ale jak dla mnie zawodnikiem spotkania był Małecki. Jako jedyny pokazał równy poziom przez cały mecz. Dzis mógł pokazać umiejętności indywidualne bo piłkarze Odry dali się kiwać jak tyczki. Poniekąd cieszy mnie że Paweł nie mógł wystąpić w tym meczu. Myślę że nie możemy trzymać go na boisku bo może zrobić 2 błyskotliwe akcje- vide Roger, szczególnie że możemy tylko zrobić mu tym krzywdę. Ćwielong nie pokazał dziś nic specjalnego a jednak był ważnym ogniwem z przodu, oby z tym chłopakiem nie zrobiło się to co z Łobodzińskim. Martwi mnie nasz Napoleon. Dostaje wreszcie szanse pokazania się ze słabszym przeciwnikiem i jest nie widoczny choć ładnie pokazywał się do podań. Ciekawy jestem kto zagra na środku obrony za tydzień i jak Skorża postąpi z Pietią. Plus jeszcze dla Alvareza (czemu nikt jeszcze nie mówi o wykupieniu go, przypomina mi się mój ulubieniec Alves) i Cantoro choć na drużynę atakującą nie wystarczy, ale teraz właśnie takiego spokoju potrzebowaliśmy. Minus dla Jopa, szkoda że Kowalski nie może zagrać, choć lepiej niech zostanie na wypożyczeniu jeśli w następnej rundzie ma siedzieć na ławie.
Jeśli ktoś ma ochotę na konstruktywną dyskusję zapraszam na priv. Poziom forum dołuje niestety:/ ![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Owszem, pasy wzmocnione zostały Lenczykiem i Matusiakiem ale bez ...przesady, żeby chociaż z nimi nie można było zremisować... Dziś meczu nie oglądałem ale z wnoszę z komentarzy, że bez Pa. Brożka grało się nam jakby lepiej...
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.11.2009 o godz. 00:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Był spalony czy nie
![]() Ja powiem że nam gwizdał 3 czy 4 razy zupełnie bez sensu w lini to czemu tutaj nie? ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Takie gwizdanie spalonych jak dziś czy w meczy GKS LEgia może połozyć każdą choćby najlepsza taktykę. W zasadzie nie ma co grać w lini,bo wiaomo,że spalonego zagwizda sędzia. Naprawdę oni są coraz słabsi,a ból polega n tym,że na słabych piłkarzy,tacy co grają u nas w lidze potrzeba naprawdę dobrych sędziów. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ta trzecia bramka Kirma zajebista, szacun ogromny dla niego.
To jest jak nic bramka sezonu w tej całej "ekstra"klasie. Tu nie było żadnego przypadku, od początku do końca wiedział jak uderzyć, nie można powiedzieć że mu zeszło i jakimś fartem weszło do bramki. Nadał piłce niesamowitej rotacji. Ale ten gol nie będzie uznany za bramkę sezonu. Dlaczego? Ano dlatego że strzelił na jakimś pastwisku, tu nie ma żadnego klimatu. Przypomnijcie sobie okienko Ronaldo w meczu LM z FC Porto (półfinał?). Niemalże identyczna sytyacja tylko był bardziej na środku boiska. Ale tam był obiekt na którym było kilkadziesiąt tys osób, sztuczne oświetlenie, reakcja kibiców w tle... Jakby tu Kirm strzelił taką bramę przy tych warunkach wyglądałoby to zupełnie inaczej. EDIT: Co do tych dzisiejszych spalonych: Wisła dzisiaj miała trzy takie "spalone", jak ten po którym Barca strzeliła bramkę.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 30.11.2009 o godz. 01:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
I jeszcze jedno... Kirm piłce nie nadał niesamowitej rotacji- uderzył ją bardzo czysto z prostego podbicia, przez co piłka rotacji niemalże nie miała i poszła bardzo czystym łukiem. Takie uderzenia są bardzo trudne, ale też niesamowicie efektywne gdy uderza się z dystansu( Juninho tak uderza z wolnych, dodatkowo umiejętne przelanie na zewnętrzną w momencie strzału powoduje, że piłka po osiągnięciu szczytowej pozycji nagle dostaje w powietrzu skrętu i zaczyna opadać). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wg mnie Kirm to nasz najlepszy zawodnik, widać, że lubi grę kombinacyjną, szybkość, klepka, gra z pierwszej piłki - niestety, większość pozostałych zawodników po prostu za nim nie nadąża...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No chyba najwyższy czas, żeby Kirm zaczął się spłacać...
Powiem tak, cieszy oczywiście wynik końcowy, ale chyba nikomu rozsądnie myślącemu nie zamydli to oczu. Odra jest na chwile obecną najsłabszą ligową drużyną. Mały wszedł w obronę jak w masło, nie sądzę, żeby jacyś inni defensorzy mu na to pozwolili. Kirm przy 3 bramce miał więcej czasu, niż ja na kupno prezentów pod tegoroczną choinkę. Pierwsza bramka - fuks + zimna krew Kirma. Niestety, w grze naszych kopaczy niewiele się zmieniło. Dalej chaos na boisku, dalej brak pomysłu, schematów, dalej problemy z celnym podaniem. Znamienna była sytuacja z II połowy, kiedy wyszliśmy z kontrą, którą prawie każdy średni zespół zagranicznej ligi skończyłby bramką, a u nas dwóch zawodników biegnie w odległości metra koło siebie i przeszkadzają sobie nawzajem... O minimaliźmie z II połowy nie wspomnę, bo każdy widział. Dlatego mam nadzieję, że nikt się tą wygraną nie podnieca. Gdybyśmy w ten sposób zrehabilitowali się z drużyną klasy Legii czy Lecha, jakaś iskierka nadziei może by się pojawiła. Ale nie z dramatycznie słabą Odrą. Myślę, że mecz z Ruchem odpowie na pytanie gdzie jesteśmy i na ile Skorża ma jeszcze wpływ na zespół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
ma ktoś jakiś obszerny skrót z meczu ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Obszerna galeria z meczu: http://www.waszapilka.pl/galleries,172
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Tak więc, Paweł Brożek nie jest niezastąpiony. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
strasznie nie znoszę tego jego machania łapami po nieudanej akcji... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co do meczu to tak jak już ktoś wspomniał choćby wygrali 6:0 to i tak nie powinno wpływać na ocenę gry zespołu w tej rundzie. Zresztą podobnie jest z pozostałymi dwoma spotkaniami w tym momencie liczą się tylko pkt. a jak to zrobią to ich sprawa. Wnioski i konsekwencje muszą zostać wyciągnięte w przerwie zimowej.
Co do sytuacji z Pi. Brożkiem to ja z wypowiedź Skorży odczytałem że jednak zawodnik mu odpyskował. A słowa "Piotrek poprosił o zmianę" mogły dotyczyć tego że Brożek poprostu swoim zachowaniem prosił się o zmianę. Oczywiście nie chcę siać tutaj jakiś teorii że zawodnicy się buntują ale jeśli taka sytuacja miała miejsce to Piotrek na ostatnie spotkania powinien zostać odsunięty od zespołu. Bo trener to nie kolega, takie odzywki to do brata może kierować. Brawa dla trenera że zdjął go już w trakcie spotkania teraz natomiast zobaczymy co będzie dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pomijając korzystny wynik (licza sie trzy punkty
) to drużyna jak zwykle (poza meczem derbowym) pokazała dwa oblicza.Początek był obiecujący, wiślacy chwycili Odre za gardło chcąc strzelić jak najszybciej pierwszego gola. Po kilku minutach, gdy Odra zaczeła odzyskiwac róznowage i poszła na wymianę ciosów w presingu i atakach, nieustepliowści i zaangazowania, wiślacy bardzo mądrze grali szybko piłka po ziemi, zmuszając przeciwników do biegania i tracenia sił. Oczywiście, w tej fazie gry Odra też miała sytuacje wynikające z biegania i zaangażowania, ale były one nie tak częste i nie tak groźne. Po kilkunastu minutach klepania piłką i szukania drogi dojści do bramki, w końcu worek z golami sie otworzył i praktycznie już do konca pierwszej połowy gra Wisły wyglądała naprawde nieźle w ofensywie (zapomnijmy o tym jak Jop nie potrafił zatrzymać czysto rozpędzonego przeciwnika i byl zmuszony do faulu). Wszyscy spisywali się dobrze, a najlepiej Kirm: pierwsza i trzecia bramka, oraz, czego nikt nie zauważa, udział przy golu Małeckiego. Małecki mógł wejść pomiedzy dwóch skrajnych obrońców tylko dlatego, że po jego prawej stronie, lekko z przodu nieustannie widoczny byl Kirm sygnalizujący chęć otrzymania futbolówki i obiegnięcia z nią defensywy Odry. Skrajny obrońca nie poradził sobie z koniecznoscią pilniowania tak Małeckiego jak i Kirma, co Patryk wspaniale wykorzystał. Nieco gorzej spisywał się Ćwielong, miała wiele nieudancyh zagrań, ale to on absorbował nieustannie uwagę obrońców pozwalajac Wisle na kombinacyjne rozgrywanie piłki. Diaz na lewej stronie jest przy słabszej formie bardziej przydatny niż w środku. Środek pomocy tym razem grał naprawde dobrze (spora zasługa słabego przeciwnika). Mauro nie popelniał większych błędów i skutecznie rozgrywal w środku pola. Tym razem slabo pokazał się Jirsak, chocpodoba mi się, ze zawodnik ten stał sie bardziej zadziorny i agresywny w odbiorze. Coś za coś. Odbiór miał miejscem kosztem rozgrywania. Druga połowa to jednak stara, dobra Wisla.... Zadowoleni prowadzeniem nonszalanccy minimaliści nie angażowali się już tak bardzo w ofensywę. Owszem, nadal wyraźnie przeważali, ale nie potrafili już wykrzesac z siebie więcej chęci do zmazania ostatniej plamy... co tam ostatnich plam. To, że sami nie strzela już gola, a raczej go straca w końcówce stawało sie z każdą chwilą coraz bardziej pewne. Kiedy Diaz przeszedł do środka zaczeły się faule Diaza i na Diazie. Dobrze pokazał się Boguski, nieźle Leszczak, bardzo dobrze, glupio stracony na nastepny mecz Marcelo, wspaniale zagrał tez Alvarez zarówno na lewej jak i na prawej stronie. Moze nie bylo tam żadnego blysku, ale solidny, spokojny, przemyślany, zaangażowany futbol. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
tekst Brozka mnie rozjebal. Jak on smie powiedziec ze kibice moga byc jeszcze troszke zli..
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
FraMat zgodze sie z Toba w 99,9 % -z takim wyjatkiem ze graczem meczu jak dla mnie byl Mauro (czytal gre jak za najlepsych swoich wystepow w Wisle,wyprzedal rywali-dla mnie zagral perfect) i powiedzmy sobie szczerze wolalbym ogladac jego u boku Marcelo, cofnietego o jedna pozycje do tylu mysle ze poradzilby sobie niezgorzej.
Poza tym posadzenie na lawce braci Brozkow tez odbilo by sie swiezym powietrzem reszcie druzyny- vide sytuacja z tego meczu metamorfoza Kirma, ktory nie majac przed soba wiecznie wyrazajacego pretensje Brozka zagral o niebo lepiej. W tym meczu gdyby nie zagral Jop a Diaz zagral od poczatku na pozycji Piotrka Brozka wierze ze byloby jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez xiondz77 : 30.11.2009 o godz. 13:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jop twoja mać.
Wsteczny analfabeta piłkarski. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła wcale nie zagrała znacznie lepiej niż ostatnio - po prostu Odra dużo bardziej nieudolnie przeszkadzała, niż Legia czy Cracovia, a i nasi byli w pierwszej połowie nieco bardziej skoncentrowani (widać to po ilości głupich niewymuszonych błędów technicznych - było ich mniej niż poprzednio). Odra nie stosowała pressingu, kryła na radar (fajnie pokazuje to gol Kirma z dystansu i rajd Małeckiego). to sobie mogli nieco "poszaleć".
Boję się pomyśleć, że za tydzień w Chorzowie będzie oczywiście zupełnie inaczej, w dodatku bez Marcelo. A gdy jeszcze pomyślę o pojedynkach biegowych Jopa z Niedzielanem...Dobra, wracamy więc do wczorajszego meczu: Do momentu, kiedy im się chciało jeszcze grać, najlepsi w naszym zespole byli Małecki i Kirm. Ładnie zaprezentował się Mauro, tradycyjnie też Marcelo i Alvarez. Jirsak - najgorszy na boisku. Jop znów słabiutko (dobrze, że tym razem choć raz szczęśliwie skiksował), Pior Brożek - olewka. Diaz - szarpał się. Pawelek - dobrze. Odejście Kazimierskiego do kadry ustabilizowało jego dyspozycję. Ćwielong - jak zwykle nieefektywny. Cóż, jeśli tylko Legia wygra z Zagłębiem, znów będzie liderem. Niestety gra Wisły nie upoważnia tu do optymizmu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.11.2009 o godz. 18:01.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wczorajszy sparing dalej pokazal obraz Wisly i jej małostkowe myslenie.
strzlelic szybko bramke ,potem druga,trzecią i do konca meczu pierdziec na boisku tok myslenia dalej ten sam .. ciekawe jak bedzie wygladala nasza obrona ,bo glupia kartka Marcelo i widok Jopa ktorego wkrecają napastnicy Ruchu...tragedia. Rafal Boguski mial pare dobrych zagaran,widac ze coraz bardziej "wchodzi" do zespolu ,szkoda dla niego ze runda sie konczy. natomiast nieudolnosc Cwielonga zaczyna mnie irytowac w rownym stopniu jak gesty i miny Brozka ,niewiem ile on potrzebuje miejsca ,czasu ,wolnej przestrzeni zeby dokaldnie podac a wczesniej zauwazyc partnera,co to za kaleka to sie w głowie ne miesci. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wreszcie zwycięstwo po ciekawej grze tylko nie zapominajmy że graliśmy z ostatnim zespołem w tabeli z którym jednak zawsze mieliśmy problemy.Cieszy występ Kirma być może na dobre sie odblokował...Oby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kirm ma kapitalny strzał z dystansu i szkoda, że tak mało uderza. W meczach chyba tylko dwa razy uderzał z daleka: z Odrą (kapitalny gol) i poprzeczka z inną drużyną (Polonia Bytom?). Ma kopyto i trzeba to wykorzystać
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|