The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2008, 19:23
Wy to już nieźle pochlaliście, jeśli na poważnie bierzecie pod uwagę wyjście naszych z grupy.
Też bym tak chciał

LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.06.2008, 19:40
a ja mam takie pytanie teoretyczne:

załóżmy ze Webb nie podyktowal karnego i wygralismy z Austrią. Nastepnie wygrywamy z Croatią.
To dlaczego oni byliby nadal wyzej od nas
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.06.2008, 19:55
Szanse na to, że Deutsche przegrają z Austriakami są takie jak na to, że Smolarek zostanie królem strzelców. Po radosnej twórczości Webba, chłopina się tak przestraszył, że ochronę dostał, więc już żaden sędzia nie będzie kręcił wałków na korzyść Austrii na tym turnieju. A bez pomocy ze strony pana z gwizdkiem to będzie pojedynek zawodowca z inwalidą. Jedyne co Austrię może uratować to, że bratwursty będą miały taką skuteczność jak z nami w Dortmundzie, a Lehmann puści jakiegoś babola.
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 14.06.2008, 20:05
W takiej sytuacji zarówno my, jak i Chorwacja zgromadziłyby po 6 punktów. Gdyby Niemcy nie wygrali ostatniego meczu z Austrią, o pierwszej pozycji w grupie decydowałby wynik bezpośredniego meczu pomiędzy Polską i Chorwacją - w tym wypadku bylibyśmy na pierwszym miejscu. W bardziej prawdopodnej sytuacji - wygranej naszych zachodnich sasiądów z Austrią - Niemcy, Chorwacja i Polska zgromadziłyby po 6 pktów. Wtedy o pozycji decydowała by tabelka, w której uwzględnionoby tylko mecze pomiędzy tymi zespołami, zatem pominętoby mecze z Austrią - wszyscy mieliby po 3 punkty, co dalej nie wyjaśniłoby sprawy awansu. Decydowałby wtedy bilans bramkowy. My przed 3 kolejką mielibyśmy bilans 1-2 (-1), Chorwacja 3-1 (+2), Niemcy 3-2 (+1).Wtedy, aby zrównać się bilansem bramkowym z Chorwatami musielibyśmy pokonać ich dwoma bramkami, czyli np. 2-0. Mielibyśmy bilans 3-2, a zatem lepszy niż 3-3. Wysokość wygranej Niemców nie miałaby dla nas wtedy znaczenia (jeżeli chodzi o sam awans).
Ostatnio edytowane przez unbelievable : 14.06.2008 o godz. 20:22.
Gabri
Senior Member

Stary 14.06.2008, 20:49
@Unbelievable

W sytuacji gdyby 3 drużyny miały 6 punktów faktycznie decydowałyby punkty z tabelki między tymi drużynami, ale w przypadku dalszej równości liczyłaby się różnica bramek między tym 3 drużynami (czyli też z tabelki), a dopiero potem we wszystkich spotkaniach. Więc to czy wygralibyśmy z Austrią 1:0 czy 5:0 nie miało żadnego znaczenia bo różnica bramek w meczach z Austrią nie byłyby brane pod uwagę również przy równej liczbie punktów z tabelki. Bilans bramek w małej tabelce przed ostatnim meczem byłby nieco inny niż podany przez ciebie choć między nami, a Chorwatami byłby ten sam dystans: Polska miałaby różnicę bramek -2, a Chorwacja +1.

W tej sytuacji w ostatniej kolejce nawet gdyby Niemcy pokonali Austrię 9:0, nam wystarczało dwubramkowe (a nie trzybramkowe) zwycięstwo z Chorwacją. Zapominasz, że jak my strzelimy dwie bramki Chorwatom to nie tylko my poprawiamy bilans o dwa, ale i oni o dwa sobie go pogarszają, więc np. przy naszym zwycięstwie 2:0 nasz bilans w małej tabelce byłby 0, a Chorwatów -1 i my wychodzimy z Niemcami z grupy. A przy remisie Niemiec z Austrią, nam by wystarczało skromne 1:0 z Chorwatami, przy zwycięstwie Austriaków wystarczałby nam nawet remis.

To byłoby trudne zadanie, ale w pełni realne.Teraz mamy taką sytuację, że musimy liczyć, że Austria wygra z Niemcami, a my pokonamy Chorwatów przynajmniej o jedną bramkę wyżej niż Austria Niemców. Czyli kompletne science-fiction. Więc niestety nie jest to prawie to samo, chyba że "prawie" robi ogromną różnicę.
unbelievable
Member

Od: 04.2007

Stary 14.06.2008, 21:22
Co do tego bilansu Chorwatów, to jakieś zaćmienie miałem, zdążyłem to wyedytować przed Twoim postem

No i rzeczywiście, bilans bramkowy nie obejmowałby Austriaków.
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 14.06.2008, 21:44
W przypadku gdy Austria wygra 2:1 z Niemcami a my 2:0 z Chorwacją to kto wychodzi? My czy Austria? Bilans goli będzie 3:3 i jednych i drugich... Decyduje ranking jakiś tam i my wchodzimy?
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.06.2008, 21:46
Decydują wtedy wyniki z el. ME i el. MŚ gdzie my byliśmy zdecydowanie lepsi (w przypadku Austriaków liczą się tylko el. MŚ 2006, bo nie brali udziału w el. ME z wiadomego powodu).
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2008, 21:48
tak

123 znaki
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.06.2008, 19:35
bardzo wazne pytanie, jutro jade na mecz, a doszly mnie sluchy ze wiekszych aparatow nie wolno wnosic i gdzies tam biora i po meczu oddaja a podobno wielu osobom poginely i ze tylko kompakty wolno miec, prosze o pewne info!
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.06.2008, 08:28
Dzis sądny dzien dla naszej kadry i Leo Beenhakkera. Czy pobije on rekord Engela i Janasa ktorzy wywalczyli po 3 pkt na imprezach?
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.06.2008, 09:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Dzis sądny dzien dla naszej kadry i Leo Beenhakkera. Czy pobije on rekord Engela i Janasa ktorzy wywalczyli po 3 pkt na imprezach?
Na nich nie ma żadnego sądu nie podlegają żadnej jurysdykcji. Po tym jak oglądam inne drużyny to nasza reprezentacja powinna nosić nazwę Przygarbione Żółwie. Już tłumacze dlaczego przygarbione. Ano dlatego,bo jak biegną to wpatrują się w piłkę którą kopią przed siebie niczym juniorzy i to jeszcze tacy średni. No i też tak grają.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2008, 09:42
No dobra .... a teraz przyznawać się - kto pomimo tego co widział do tej pory wierzy w nasz awans

1.szorstki

ps. bycie kibicem jest nieuleczalne
Kibic z sektora A wizytówką klubu
mileniumm
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.06.2008, 09:46
2. mileniumm

Dopóki piłka w grze...

Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.06.2008, 09:51
3. Szczurek_PB

a co mi tam szkodzi
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
rafalek
Senior Member

Stary 16.06.2008, 10:00
4. Rafalek

Walczymy, moze znow Austria dostanie karnego w 93 minucie, i nie uznają bramki Podolskiego,ze niby byl spalony..
Косово је СРБИЈА!!
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.06.2008, 10:16
Ja wierze ze Leo wyciagnie wnioski z przeszlosci i z Chorwacja zagramy rezerwami. Taka taktyka sprawdzila sie juz dwa razy za Engela (3:1 z USA) i z Kostaryką (2:1). Dzis poznamy geniusz Holendra albo typową polską przecietnosc.
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.06.2008, 10:18
ja to już pier***
Zawsze wierzyłem w awans czy to Wisły,czy Polska coś osiągnie zawsze dostawałem w dupe,nadzieja zawsze gasła z ostatnim gwizdkiem.Mam dość tego uczucia jak po Atenach czy Austrii,zabiera mi to zdrowie. Wiem,że w "zawód" kibica wpisane jest wielka radość i bolesna porażka...ale nie ,dziś to wale i nie angażuje sie w wieczorny mecz..żal patrzeć jak gramy i dziś dostaniemy w dupe,a niemcy sie prześlizgna po austri
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.06.2008, 10:33
MisIIek napisał(a):Wyświetl post
ja to już pier***
Zawsze wierzyłem w awans czy to Wisły,czy Polska coś osiągnie zawsze dostawałem w dupe,nadzieja zawsze gasła z ostatnim gwizdkiem.Mam dość tego uczucia jak po Atenach czy Austrii,zabiera mi to zdrowie. Wiem,że w "zawód" kibica wpisane jest wielka radość i bolesna porażka...ale nie ,dziś to wale i nie angażuje sie w wieczorny mecz..żal patrzeć jak gramy i dziś dostaniemy w dupe,a niemcy sie prześlizgna po austri
Może być jeszcze gorzej, Austria wygra z Niemcami a my zremisujemy z Chorwatami grającymi w rezerwowym składzie. Jesteśmy zdani tylko na Chorwatów, że może sobie sami coś strzelą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.06.2008, 13:10
Skoro Szwajcarzy potrafili wygrać z rezerwami Portugalii, to my też w zasadzie możemy wygrać z rezerwami Chorwacji. Sam na razie w to nie wierzę, ale mocno się o to postaram - są na to odpowiednie lekarstwa.

Natomiast rozsądek podpowiada, że Austriacy - obok nas najsłabsza drużyna turnieju - nie są w stanie pokonać Niemców, nawet jeśli ci są w słabej formie.

Choć była by kupa śmiechu, gdyby jednak Niemcy wypadli za burtę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2008, 13:25
Jesli by patrzec tylko na Euro to Austria wcale nie jest najslabsza.2 rowne mecze.Z chorwacja mogli ugrac wiecej, tak jak i z nami no ale tez nie wierze by Niemiachy tego przynajmniej nie zremisowaly - choc z taka gra jak narazie to nie wroze im niczego dobrego w dalszej fazie.
A Szwajcarzy niestety to zdecyowanie lepsza od nas druzyna wiec wczorajszy wynik mnie jakos specjalnie nie zdziwil.
Jesli chcemy to wygrac to musimy zagrac o wiele uwazniej w obronie bo jak znow wyjdziemy calym zespolem na polowe to pojda 2 kontry i nic nam nie pomoze

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ja wierze ze Leo wyciagnie wnioski z przeszlosci i z Chorwacja zagramy rezerwami. Taka taktyka sprawdzila sie juz dwa razy za Engela (3:1 z USA) i z Kostaryką (2:1). Dzis poznamy geniusz Holendra albo typową polską przecietnosc.
Zadne rezerwy - gdyby byl Brozek czy Sikora to ok.Tu musi zagrac ta sama druzyna co przeciwko Austrii(z obrona z Niemiachow).
Jedynie Ebiego trzeba przesunac na bok bo na szpicy jako jedyny napastnik to jest dziecko we mgle.

ps.
rezerwy sie wystawia w meczach o nic a ten taki nie jest.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.06.2008 o godz. 13:27.
94 - Allah Akbar!!
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.06.2008, 13:56
A ja też wierze w Nasz awans. Choc patrząc na grę Naszej reprezentacji zastanawiam się jak my ograliśmy tą Portugalię w eliminacjach. Ale wracając do Euro. Trzeba Saganowskiego puścic na wysuniętego napaściora bo jest waleczny i cos może wykombinowac i Smolarka przesunąc na skrzydło. I wtedy nasze szanse wzrosną. Tylko jest problem z tym czy Austria wygra ze szwabami. Chociaż... Pamiętacie jak Podolski mówił że pomoże Polsce wywalczyc awans? To niech strzeli samobója jak będzie remis w 92 min. tak żeby Niemcy już nie miały czasu wyrównac. A musimy wierzyc w Naszych piłkarzy bo taka jest rola kibiców !!!
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez konrad1991tsw : 16.06.2008 o godz. 15:35.
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.06.2008, 14:00
będzie DOBRZE!
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2008, 14:04
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
A ja też wierze w Nasz awans. Choc patrząc na grę Naszej reprezentacji zastanawiam się jak my ograliśmy tą Portugalię w eliminacjach. Ale wracając do Euro. Trzeba Saganowskiego puścic na wysuniętego napaściora bo jest waleczny i cos może wykombinowac i Smolarka przesunąc na skrzydło.
Tak gralismy wlasnie z Portugalia

Wojciech Kowalewski - Paweł Golański, Jacek Bąk, Arkadiusz Radomski, Grzegorz Bronowicki - Jakub Błaszczykowski (65-Jacek Krzynówek), Mariusz Lewandowski, Radosław Sobolewski, Euzebiusz Smolarek - Maciej Żurawski, Grzegorz Rasiak (74-Radosław Matusiak).

Ebi na skrzydle - oczywiscie wchodzacy takze do srodka.
Sobol - bardziej kreatywny i co wazniejsze pewniejszy w destrukcji i bardziej zwrotny od Dudki
Blaszczu i drewno na srodku robiace miejsce wlasnie Blaszczykowskiemu i Ebiemu.
94 - Allah Akbar!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2008, 14:06
Smolarek na skrzydle cytuję "traci 40 % wartości". Idzie Leo w zaparte
..
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2008, 14:21
Jezeli nawet zdazy sie ten CUD w postaci remisu badz przegranej Niemiec i wyjsciu naszych z grupy, to powiem to NIE ZASLUGUJEMY NA WYJSCIE Z GRUPY.
Jestesmy ciency jak sik pajaka i powiem ze nie mam cisnienia na ten mecz bo i tak nas Chorwacja zleje grajac drugim skladem bo beda sie chcieli zmiennicy pokazac.

Do poki w naszej narodowej beda grali emeryci i stali bywalcy lawek rezerwowych nie osiagniemy w swiecie nic, do poki powolania beda na zyczenia manadzerow nie osiagniemy nic, do poki Rzad nie zreformuje polskiej pilki bo w PZPN nie wierze nie osiagniemy nic.
,
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2008, 17:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Skoro Szwajcarzy potrafili wygrać z rezerwami Portugalii, to my też w zasadzie możemy wygrać z rezerwami Chorwacji. Sam na razie w to nie wierzę, ale mocno się o to postaram - są na to odpowiednie lekarstwa.

Natomiast rozsądek podpowiada, że Austriacy - obok nas najsłabsza drużyna turnieju - nie są w stanie pokonać Niemców, nawet jeśli ci są w słabej formie.

Choć była by kupa śmiechu, gdyby jednak Niemcy wypadli za burtę.

Ja bym jednak raczej uwazal z tym stwierdzeniem "rezerwa".Czy to wczoraj Portugalii czy dzis Chorwacjii
Na Euro pojechali najlepsi pilkarze z poszczegolnych panstw ,i napewno ci z lawki wcale nie odbiegaja umiejtnosciami itd niz ci ktorzy wychodza w pierwszej 11.W klubach owszem rezerwowi czesto sa slabsi,ale tu gdzie trener wybiera 22-23 NAJLEPSZYCH pilkarzy ktorych ma wiec ,slowo rezerwowi to wcale nie rowna sie -słabsi..i tez warto o tym pamietac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2008, 17:22
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Na Euro pojechali najlepsi pilkarze z poszczegolnych panstw
Za wyjątkiem reprezentacji Polski, gdzie trener miał swoją autorską i jak na razie bardzo skuteczną, koncepcję.
:/
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2008, 17:26
saklak - remis Niemców niestety nawet przy naszym sześciobramkowym zwycięstwie z Chorwacją daje awans.. Niemcom.
Jeśli zaś chodzi oto jak zagrać, to zagrać tak jak Austria gra - NA PEŁNEJ ****IE! BIEGAĆ JAK SZALENI PRZEZ 90 MINUT, WALCZYĆ WALCZYĆ! KLEPAĆ KLEPAĆ! DUŻO STRZELAĆ! PO PROSTU ZMIEŚĆ ICH JAK PORTUGALIĘ W 2006!
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.06.2008, 17:26
irman napisał(a):Wyświetl post
Za wyjątkiem reprezentacji Polski, gdzie trener miał swoją autorską i jak na razie bardzo skuteczną, koncepcję.
czyli dziś zagrają rezerwy Polski z rezerwami Chorwacji
alejasienieznam

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów