The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2009, 21:20
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Czyli sami przyznali, że nie są Lechem, tylko Amicą...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2009, 21:22
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Czyli sami przyznali, że nie są Lechem, tylko Amicą...
A jak pisałem Amica to niektórzy mnie opierdalali, żem oszołom.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2009, 21:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A tak na marginesie ciekawe czemuż to tylko jedno miejsce po Piotrze.R jest jeszcze wolne? Przecież Lech już nie istnieje.
istnieje, mimo iż formalnie nie istnieje. Lech jest dla nas teraz jak Bóg - fakty wskazują, że go nie ma, a on nadal jest i my w niego wierzymy. A ty jesteś ateistą?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 21:46
A jak pisałem Amica to niektórzy mnie opierdalali, żem oszołom.
Jak dla mnie fenomenem jest to ze oni wola byc Amica. Przeciez klub fryzjera to dopiero musi miec pod dywanem nazamiatane.

Przerobka flagi bezbledna
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.02.2009, 21:52
Od czasu prowokacji Dziurowicza, piłka jest już inaczej przez kibiców i dziennikarzy w Polsce postrzegana. Nawet liga angielska czy inne puszczane w canal+, budzą nasze podejrzenia, gdy sędziowie , tacy jak ten nasz od PAO, popełniają niby błędy, skutkujące znacząco na układ tabel w tych ligach czy na dostęp do kasy pucharowej. Nie tylko PZPN, ale i cała ta UEFA czy FIFA ma już w naszych oczach coraz bardziej negatywny osąd.

A swoją drogą to współczuje kibicom GKS Katowice. Oni ucierpieli najbardziej w całej tej aferze korupcyjnej i chyba mimo wszystko dzięki odwadze ich prezesa, nie zasłużyli aż na taką banicję, jeśli się patrzy na to, co spotkało lub ma spotkać z rąk PZPN, inne kluby korupcyjne a w tym klub Amicę Wronki, współzakładany przez pierwszą ofiarę Dziurowicza, czyli Fryzjera, jednego z ojców chrzestnych postkomunistycznej korupcji ( porównajmy dziś postawę kibiców i prezesa klubu na licencji Amici Wronki, z postawą kibiców i prezesa GKS Katowice ? ). Dla mnie osoba Dziurowicza, bez względu na jego pobudki w sprawie ujawnienia korupcji, zasługuje na naszą kibicowską pamięć i mimo wszystko szacunek za odwagę. W tym środowisku, nie trudno o tzw. dintoirę osobistą a nie tylko zbiorową karę superspecjalną, w wydaniu działaczy PZPN, dla klubu, którego prezes wyłamał się z korupcyjnych układów. To dzięki Dziurowiczowi także, jest jeszcze nadal szansa na reformę naszej piłki i jej powrót śladami lig zachodnich, czyli większych od naszych cwaniaków piłkarskich. Ale lepsze już konkurowanie wśród takich cwaniaków, niż wieczny niebyt na prowiincji piłkarskiej, pośród drobnych i żałosnych cwaniaczków z krainy polskiego marginesu piłkarskiego.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.02.2009 o godz. 22:15.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.02.2009, 21:53
to weszło.com to na serio jakieś pro-poznańskie. Niby w żartach, ale jakby bronią Lecha innych to zjeżdzali równo z trawą, a tu proszę, spokojny artykuł z lekką dozą ironii
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 02.02.2009, 22:23
W tym Poznaniu to juz niezla patologia. Malo ze panosza sie jakby conajmniej 10 MP z rzedu zdobyli, to teraz jeszcze porownuja swoj klub od Boga

Ja pier....

Czekamy teraz na pielgrzymke biczownikow z Poznania do Wroclawia
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2009, 22:26
mic napisał(a):Wyświetl post
W tym Poznaniu to juz niezla patologia. Malo ze panosza sie jakby conajmniej 10 MP z rzedu zdobyli, to teraz jeszcze porownuja swoj klub od Boga

Ja pier....
OK. Sytuacja zaczęła wymykać się spod kontroli. Widać, jak niektórzy ciężko znieśli ostatnie wydarzenia.

Bluźnierstwa, jakieś argumenty pseudo teologiczne -
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2009, 22:29
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
to weszło.com to na serio jakieś pro-poznańskie. Niby w żartach, ale jakby bronią Lecha innych to zjeżdzali równo z trawą, a tu proszę, spokojny artykuł z lekką dozą ironii
Nie odniosłem takiego wrażenia,aby byli pro-poznańscy. Walą w każdego po równo. Natomiast w tym przypadku postępują ostrożnie, gdyż mamy do czynienia z bardzo delikatnym tematem. Wmówiono ludziom z Poznania, że mają klub,gdy tak naprawdę go nie mają. Kłamstwo, o którym wiedziało pół kraju, dzisiaj oficjalnie wyszło na jaw. Może to u ludzi, którzy mają zachowania typowo schizofreniczne,bo jak inaczej nazwać dopingowanie Amiki skacząc w barwach Lecha, spowodować pogłębienie ich zmian psychicznych,bardzo głębokich zmian. Kto wie czy nie odwracalnych. Niemniej uważam ,ze jakoś sobie z tym poradzą, bo to ludzie, tego typu ,ze jak ktoś na nich pluje to oni mówią ,ze pada. Np user Tomaszek67 niech będzie tego przykładem i jego wpis. Za pieniądze zrobią wszystko,nawet swój klub sprzedadzą, i do tego jeszcze wypisują na płotach jak ten klub kochają, którego nie ma, bo sprzedali. Smutne to. I właśnie tym się misie z Poznania różnią od większości ligi. Chłopcy z Wrocławia nie poszli na ten model,barwy, którym są wierni,ale nie tylko w piosenkach i przyśpiewkach, okazały się większą świętości niż kilka srebrników. Teraz będą mieć gigantycznego właściciela, na normalnych, uczciwych zasadach. Podobnie chłopcy z Legii. A misie z Poznania? już wiecie, że trudno was szanować?Bo za co?

A to,ze grają na licencji Amiki. fakt, możeo wzbudzać zdziwienie,bo co jak co ale ten klub to dopiero ma nieźle za uszami. Ale z drugiej strony, huj wie na jakiej licencji gra Amika, może tam też jest coś pomieszane
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.02.2009 o godz. 22:33.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.02.2009, 22:33
Może już było ale naprawdę fajne i jakie prawdziwe.

Klub z Ekstraklasy grający w Poznaniu:

Licencja (i wpis w KRS) - Amica.
Miejsce w pucharze UEFA - Groclin.
Mistrzostwo w 1993 - Legia.
Ikona klubu handlująca meczami.
Być kibicem Amiki Poznań - bezcenne...
:/
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.02.2009, 22:37
Nie odniosłem takiego wrażenia,aby byli pro-poznańscy
Ja odniosłem, bo nie czytałem jeszcze artykułu, w którym by równo z ziemią zjechali Lecha (może jakieś przegapiłem). A o Legii czy Wiśle to się sporo tego naczytałem. Ale to może takie moje dziwne odczucie
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.02.2009, 22:39
A to dziwne, bo ja mam wrażenie, że są pro-wiślaccy...
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Stary 02.02.2009, 22:41
antony1906 napisał(a):Wyświetl post
Ludzi których słowa reprezentują was wszystkich, nikt nie zaprzecza także sądzę że się z tym zgadzacie, że jesteście Amika.
Mnie też gryzie po oczach, jak oni - prawnik, zarząd - wypierają się odpowiedzialności tym, że grają na licencji Amici. Są pewni tego, że nic im nie grozi, co nawet irytuje. Sami robili wałki w latach 90, a teraz udają niewinniątka. Może to wk..ć i wk...a.

Nie ukrywam też, że jako kibicowi ciężko pewne rzeczy zaakceptować, tak samo jak łatwo jest oczerniać inne kluby, napinać się. Chociażby ten przykład z Reissem. Kibice Lecha na tym forum idą w zaparte, że nie jest winny, bronią go. Reszta jedzie po nim jak i po całym klubie, ma pożywkę, więc żeruje, że ten klub spadnie, że pokazuje wreszcie plecy. Dla mnie podobnie jest z licencją - niektórzy się zapierają, że to nadal 100proc. Lech, bronią tego na forach, wypierając się pewnych faktów; inni jadą na całej lini i mają satysfakcję śmiejąc się, że to Amica. Ja nie znam szczegółów fuzji, uzgodnień pomiędzy byłym Zarządem Lecha a obecnym. Widocznie były jakieś powody, że wybraną taką a nie inną. I jest to niemiła plama na historii klubu, bo bardziej honorowo byłoby spaść i zacząć grać od A klasy. Niemiłą plamą jest to, że gramy zamiast Groclinu w UEFA. Będę znać fakty, ale dla mnie jest to cały czas historia Kolejorza, klubu z którym się identyfikuję - choć nie zawsze zgadzam.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.02.2009, 22:53
Napisane przez weszlo.com,ale jak dla mnie mądre, prawdziwe i smutne niestety...
Cytat:
Największy dramat dla kibica Barcelony – Figo przechodzi do Realu. Problem dla sympatyka Manchesteru United – Ryan Giggs skręcił kostkę. Kataklizm w Chelsea – nie więcej niż 10 milionów euro do wydania w jednym oknie. Zamieszanie w Manchesterze City - Robinho przespał się z dziewczyną i nie jest jasne, czy ona tego chciała, czy nie. I tak dalej... Ze wszystkich kibiców na świecie, polski kibic ma zadanie najtrudniejsze i boryka się z problemami, jakich aktualnie nie potrafią sobie wyobrazić kibice w innych krajach (piszemy „aktualnie”, bo kiedy rozbił się samolot z piłkarzami MU to było to oczywiście wydarzenie wstrząsające dla całego świata).
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze pytają z żalem po co Reksiowi kajdanki założyli i żebyśmy się liczyli że w każdym klubie polski do takiego zatrzymania dojdzie
Mam nadzieję,że nigdy nie doczekam dnia,żebym musiała czytać o zatrzymanych Wiślakach,bo tego sobie pewnie nikt z nas nie wyobraża
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2009, 23:18
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Paranoja?
Pisali dobrze, bo trudno było źle pisać do tej pory. Przez lata pisano dobrze tylko o Wiśle czy Legii, widać już tęskno za tym co niektórym.

Na TVP Wrocław podano ponoć, że Reissa mają oskarżyć tylko o wzięcie kasy od Świtu za nie odpuszuczenie meczu z Polkowicami. Czyli nijak się to ma do kupczenia misie.

Co do wypowiedzi władz klubu, to jest jasne że nie są do przyjęcia. Dlatego nie wydaje mi się żeby WL puściła to bez reackji, by takie słowa już nigdy im nie przeszły przez usta.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.02.2009, 23:24
Za przyjęcie dodatkowych premii, za nieodpuszczanie meczu piłkarzy się raczej nie zamyka...trochę naiwna ta teoria..nie wykluczam ze Piotr R. jest niewinny....ale czy robiliby tą całą szopkę z kajdankami gdyby nie mieli silnych przesłanek, że jednak krystaliczny nie jest?
Tak na marginesie, dobrze o Wiśle to chyba pisano tylko w Krakowie i to niezawsze i niewszędzie..
pamiętam jak któregoś sezonu Wisła z ogromną przewagą zdobywała MP, to media (Canal +,PS) twierdziły, że Lech gra najładniejszą i najlepszą piłkę w lidze...
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.02.2009, 23:24
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Paranoja?
Pisali dobrze, bo trudno było źle pisać do tej pory. Przez lata pisano dobrze tylko o Wiśle czy Legii, widać już tęskno za tym co niektórym.
no ale zobacz, mieli pierwszą okazję, aby przejechać się po Lechu. Jakoś jej nie wykorzystali. Gdyby chodziło o Legię-zrobili by skandal. Nawet nie krytykowali waszej fuzji, waszej licencji, waszej bezkarności. Tu mieli pole do manewru-skorzystali? Nie (chyba, że mnie coś ominęło). A przecież to taki 'wyśmiewczy' serwis. Jakoś tak łatwo przychodzi im pisanie o was w plusach...gdy chodzi o minusy...coś ciężko.

Piłkarsko i marketingowo niech piszą w samych superlatywach. Mi nic do tego, w tych kwestiach ich rozumiem. Jesteście na topie i mi to nie przeszkadza. Tylko, że nie można być aż tak zaślepionym w tym wychwalaniu.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.02.2009 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.02.2009, 23:31
To trochę takie zaślepienie jak obecnie ludzie zaślepieni są "dobrem" jakie niesie Tusk, Palikot i cała Platforma. Zgadzam się z Legionistą. Szok!

Edit:
Na TVP Wrocław podano ponoć, że Reissa mają oskarżyć tylko o wzięcie kasy od Świtu za nie odpuszuczenie meczu z Polkowicami. Czyli nijak się to ma do kupczenia misie.
Widzę, że nie jestem sam jeśli chodzi o niezrozumienie tego akapitu...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 02.02.2009 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 02.02.2009, 23:31
Na jakim Oni są topie?...mają tyle punktów co Wy..
Są na topie ale marketingowym...ale dzisiaj pojawiły się dwie rysy na krystalicznym odbiciu...
sprawa reksia i artykuł w Wyborczej o Wiarze Lecha..
Trzecią rysą będzie blamaż z Udinese..czego oczywiście nie życzę..niech nabijają punktów do rankingu
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 02.02.2009, 23:32
Przeczytałam to parę razy i dalej pojąć nie mogę ...

To co to było wg Ciebie? Kontrat motywacyjny, tak? Pieniadze leżą na boisku i czekają na podniesienie? Czy co? A rozumiem, Świt dał tą kasę z czystej chęci zadbaia o poziom rozgrywek, ich atrakcyjność i UCZCIWOŚĆ?

Objaśnij mi jak możesz co miałeś na myśli, to może skumam.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Stary 02.02.2009, 23:38
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
pamiętam jak któregoś sezonu Wisła z ogromną przewagą zdobywała MP, to media (Canal +,PS) twierdziły, że Lech gra najładniejszą i najlepszą piłkę w lidze...
zdobycie mistrzostwa, a granie najładniejszej i najlepszej piłce w lidze nie musi iść w parze
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Stary 02.02.2009, 23:39
granie najlepszej piłki nie idzie w parze z wygraniem ligi?..
Poza tym chodziło mi o to , że Lech miał zawsze dobrą prasę..na pewno lepszą niż Wisła...a peany Kołtonia nad Stilicem i spółką ( samo porównanie do Wojtka Kowalczyka) to już przesada

Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.02.2009, 23:50
Kris 155 napisał(a):Wyświetl post
Ten Lech jest jedunie kontynuatorem prawnym Amici. To jest to samo, kiedy ktoś sprzedaje jeden klub a kupuje drugi. Czyst biznes. Najgorzej szukać dziury w całym. Wypowiedź naszego prawnika znam i wynika z niej jedynie to, że Lech nie odpowiada za czyny starego Lecha , tylko tyle.
Generalnie przyjąłeś najbardziej prostacką formę obrony czyli "na idiotę". To znaczy "pan prawnik powiedział bla bla bla, ja się tam nie znam, ja tam nie wiem ale wiem że z tego wynika to i to więcej mnie nie interesuje bo ja nie znam się na prawniczym bełkocie itd itp". Otóż z wypowiedzi prawnika wynika ZNACZNIE więcej a nie tylko tyle że " Lech nie odpowiada za czyny starego Lecha". Tylko że dla Was pewne sprawy są zbyt niewygodne i śmierdzące coby je dojrzeć więc udajecie debili "nic nie wiedziałem nic nie słyszałem" tylko to co usłyszeć lub zobaczyć chciałem.

Wasz zarząd przyznał oficjalnie że nie macie NIC WSPÓLNEGO z WKP Lech...z kim macie wiele wspólnego nie powiedział bo po co dorzucać do pieca, a kibice pokazali że zbyt rozgarnięci nie są więc nie ma ich co naprowadzać na właściwy trop.

Że taki cyrk będzie z Wami przy aferze korupcyjnej to się autentycznie nie spodziewałem Ale już najlepsze w tym wszystkim jest właśnie to że zarząd "Lecha", prawnicy, jakaś tam babka (jej wypowiedz jest w linku na którejś z wcześniejszych stron) mówią wprost NIE MAMY NIC WSPÓLNEGO Z WKP LECH, żadnej ciągłości nie ma między tymi podmiotami a Oni dalej swoje.

Aż mi sie Killer przypomniał i: "Ludzie sie z Was śmieją..."
Ostatnio edytowane przez Nergal : 03.02.2009 o godz. 00:01.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.02.2009, 00:01
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Wasz zarząd przyznał oficjalnie że nie macie NIC WSPÓLNEGO z WKP Lech...z kim macie wiele wspólnego nie powiedział bo po co dorzucać do pieca, a kibice pokazali że zbyt rozgarnięci nie są więc nie ma ich co naprowadzać na właściwy trop.
Powiedział, powiedział...

Masiota napisał(a):
Lech formalnie może odpowiadać tylko za piłkarzy, którzy występowali w Amice Wronki, gdyby kiedykolwiek pojawiły się wobec nich zarzuty o udział w korupcji.
Te słowa pojawiły się m.in tu:
http://lechpoznan.com/index.php?op=view&id=3030
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.02.2009, 00:02
Paranoja?

Co do wypowiedzi władz klubu, to jest jasne że nie są do przyjęcia. Dlatego nie wydaje mi się żeby WL puściła to bez reackji, by takie słowa już nigdy im nie przeszły przez usta.
Tak, owszem. Miło byłoby znów poczytać coś miłego o Wiśle.

Tylko o wzięcie kasy... Czy to nie jest udział w procederze? Czy nie wiedział za co i dla kogo bierze kasę? No kolego, bez jaj!

Jak dla mnie to tu jest pies pogrzebany. Działacze Lecha (Amici) kręcą na potęgę. Mimo całej tej szopki, przyznano jednak, że Lech jest prawnym spadkobiercą Amici Wronki. Ciekawe co będzie gdy na Amicę znajdą się haki... I żadna interwencja WL nic tu nie da. Być może w pewnym momencie okaże się, że kibicujecie innemu klubowi niż Wam się wydawało.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 03.02.2009 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Stary 03.02.2009, 00:02
Pusiek napisał(a):Wyświetl post
granie najlepszej piłki nie idzie w parze z wygraniem ligi?..
Poza tym chodziło mi o to , że Lech miał zawsze dobrą prasę..na pewno lepszą niż Wisła...a peany Kołtonia nad Stilicem i spółką ( samo porównanie do Wojtka Kowalczyka) to już przesada
Nie da się ukryć, że Kołtoń ostatnio zachwyty w stronę Lecha strzela. Akurat w felietonach może sobie jak najbardziej pozwolić na dozę subiektywizmu. Nie będę tego oceniać, ale zauważyłem to o czym piszesz. Mi to nie przeszkadza. Cieszy mnie, że media piszą dobrze o Lechu.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.02.2009, 00:06
Nikt z wielkopolan nie odpowiedział na moje pytania , więc ponawiam:

Jaki klub reprezentujecie? Czyją tradycję i historie uznajecie za swoją?
Kto Was zakładał? Z tego co mówi wasz zarząd przychodzicie na stadion i dopingujecie nie swoja drużynę.

Z informacji i komentarzy wynika że Reissa zawinęli bo "grał bardzo uczciwie , nie dał sie skorumpowac ale brał dodatkową motywację." Bardzo pokrętne.
Czy wy Wiara Lecha bierzecie pod uwagę w tej "niezręcznej" sytuacji jakąś opcję honorową?

Dumę i honor sądzę że macie.....
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.02.2009, 00:18
Krissu dzięki za uzupełnienie, jakoś mi to umknęło. A więc jednak mają jaja i powiedzieli że mogą odpowiadać tylko za Amice...ale że jak...Lech ma odpowiadać za Amice? :/ Przecież Lech to Lech a z Amicą ma niewiele wspólnego, Rutkowski wszedł w klub na zasadzie najnormalniejszego w świecie inwestora więc jakim cudem zarząd Lecha mówi że za Lecha nie odpowiada tylko za Amice...liczę że nasi goście z wielkopolski wytłumaczą mi tą niezrozumiałą wypowiedz zarządu:/
The Apostasy

Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.02.2009, 00:28
co dalej?

czy to Lech czy Amica - i tak są w dupie. Ale w perspektywie czasu i biorąc pod uwage okolicznosci (uklady, klub na fali, tok postepowania prawnego i caly system śledztwa itd itp), sprawa bedzie rozciągana i wydluzana jak flaki z olejem, mechanizm trybików ala "ten temu tamten tamtemu" zadziała, wszystko sie porozchodzi po kościach , i po 3 przełożonych posiedzieniach i tyleż samo odwołaniach ogłoszone bedą indywidualne kary finansowe które bedą odwlekane az do amnesti i bedzie tak jak przed 2 lutego 2009. dobranoc
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 03.02.2009, 00:47
Perelki z forum Lecha. Warto poczytac, jest troche o nas, jest "spisek", pogrubione dwa ostatnie wpisy pokazuja ze niektorzy maja swiadomosc z tego ze sie sprzedali oni sami, a takze akceptuja kupczenie meczami "ikony, Lechity z krwi i kosci":
Cytat:
Ja chcę tylko napisać, że to wszystko co dziś się stało + artykuł w szmatławcu GW, to jest dramat i przestańcie już tu ujeżdżać po Piotrze... Każdy widział jak było i koniec (i tylko naiwny myślał, że jest czyściutko). I nie twórzmy histerii większej niż jest bo to woda na młyn obcych sił z ITI I GW.
Dla mnie to jest zmasowane uderzenie w nasz klub w bardzo nieodpowiednim momencie

Ja pierd...
Pomyślcie w czasie powrotu piłkarzy ręcznych z mistrzostw, wtedy podaje się informacje o Lechu.
ITI ma dobry PR. Dziś w gaziecie podaje się też, że kibice też zbierają składki nielegalne. To łączy się w całość. (Reiss "też zbierał")
Nie jestem zwolennikiem Piotrka, ale to juz przesada, Im dalej w las tym więcej widać: to sprawa Switu Nowy Dwór Mazowiecki, no tak to potęga która konkuruje z wielką Legia, żal czytać.
I kto nie powie, że obecni prezesi Legii to kontynułacja tirówki? Kontynułacja sprawy Janusza W. Jaja jak berety. No tak polska piłka to kryształ z CWKS i GTS w roli głównej.
PS O dziwo w TVN24 jest viceprezes, w GW to tylko wiceszef Lecha. Przypadek czy strategia. Myślę, że od 8:00 to strategia Legii.

Czy cos nam grozi?

Nie jestem na szczęście prawnikiem, ale tak na zdrowy rozsądek, to wychodzi, że moga Nas cmoknąć.
Wtedy to było WKP. Teraz przecież jest KKS.
Amica 3 razy PP. Przecież ich juz nie ma. Jest KKS.
Kur..., kto by sie spodziewał tak długofalowej polityki w tym kontekście. Rozwiązanie idealne.
A czerwonym karłom z różnych stron świata stanowczo mówię chu.... wam w odbyt.

Na zdrowy rozsądek może i tak, ale z prawnego punktu widzenia sprawa dotyczy "poprzedniego" Lecha więc o klub pod kątem ewentualnych kar itd. nie musimy się martwić.

Co najwyżej uszczerbek na reputacji naszego klubu ... KKS Lech Poznań nie jest następcą prawnym WKP Lech Poznań ... możemy beknąc jedynie za grzechy Amiki Wronki

Pozwole sobie się wypowiedzieć na ten temat. Jako kibica Lecha bardzo boli mnie to, że przez chyba 4 lata myślałem, że Lech przegrał ze Świtem, bo zagrał w rezerwowym składzie i im nie poszło. Jak się może okazać żyłem w kłamstwie.
Kolejna sprawa to zatrzymanie Piotra R. No naprawdę "piękny" wizerunek naszej ligi, że właściwie już ikona Ekstraklasy zostaje zatrzymana przez policję. Podwójnie boli...
Jak trafnie dzisiaj w szkole zauważyliśmy z kumplami naprawdę dziwi nas to, że akurat wzięto się za Lecha, akurat w momencie gdy jest na topie. Dlaczego jak Zagłębie było mistrzem to akurat wtedy wywleczono na wierzch czarne strony przeszłości klubu ? A dlaczego jak Wisła wygrywała to wszyscy się zachwycali nią, a o korupcji ani słowa. Umie mi to ktoś wyjaśnić ? Bo to, że każdy klub od I do przynajmniej III ligi kupował i sprzedawał to jest pewne i tylko idiota będzie zaprzeczał.
Potrójnie boli to, że akurat najlepsze lata mojej fascynacji i miłości do fusballu to także lata staczania się na samo dno polskiej piłki nożnej (korupcje, panowie pasibrzuchy z PZPN-u, i inne piłkarskie układy).
Kończąc. Kocham Lecha, nie wyobrażam sobie życia bez niego, ale nie oszukujmy się, w sprawach korupcji nie będę jak skończony błazen bronił Lecha i mówił, że nie kupowali i są czyśći. Jest mi ogromny wstyd, chociaż chyba bardziej to klub powinien się wstydzić i przepraszać kibiców.
Już ostatecznie kończąc: PZPN, PZPN, JE*AĆ, JE*AĆ, PZPN !!!!!

Te k......y i tak nigdy tego nie zrozumieją, że my zawsze będziemy z Lechem i z Piotrem Reissem, bo jesteśmy siłą jakiej w Polsce nie ma nikt, a każdy kolejny atak jeszcze bardziej nas zjednoczy i doda nam wiary w to co robimy, bo my kochamy Lecha ponad wszystko i dla większości z nas jest ON całym życiem!

Napisałem, że nie ma przypadków. Nie będę się dziś rozpisywał, nie mam siły. Dla mnie osobiście jest to skoncentrowane uderzenie przez kibiców, przez Reissa w same podstawy klubu. W jego wartość marketingową i finansową - na tą składają się i sposorzy i kibice. Mówi się w pewnych kręgach, że każdy może zostać Mistrzem Polski - nawet Polonia Warszawa - byleby nie został nim Lech. A cel tego działania może być jeszcze bardziej dalekosiężny, klub to może tylko etap na drodze. Czy to prawda - nie wiem. Sam będę uważnie obserwował, jak będą się w rundzie wiosennej rozkładały kartki i karne w 4. pierwszych klubach tabeli. Czy w Krakowie będzie nowy prezydent i jakim zechce popisać się sukcesem. Które miasta ostatecznie będą gospodarzami Euro 2012 i dlaczego zostaną wybrane

Ogarnij nareszcie to, że WKP zostało sprzedane za parę srebrników przy mega orgaźmie połowy niewiele myślących trybun.
Prawnie jesteśmy spadkobiercą Amici i tylko za to mogą nas posadzić.
A, że wielu osobom to się nie podoba, to nie ma w tej chwili żadnego znaczenia, poza wkurzeniem i wątpliwościami owych osób.
Cena za nową wspaniała rzeczywistość. Wysoka..

Panie Piotrze calym sercem Pana wspieram i nikt i nic nie jest mnie w stanie zlamac. Jest Pan jednym z najwazniejszych czlonkow rodziny Lecha Poznan. Prawdziwym Lechita z krwi i kosci. To wszystko co sie wydarzylo to wielki cios dla nas ale to wlasnie teraz musimy pokazac ze jestesmy silni i poradzimy sobie
Ten ostatni nawet nie widzi winy Reissa. "To jest cios" jakby sam spadl z nieba Wszedzie tylko "wsciekly atak na Lecha ktory ich zjednoczy". Nikt nie zwraca uwagi na to ze Reissa aresztowano bo cos przeskrobal. Oni maja nieziemsko skrzywiony obraz rzeczywistosci...
Urzekl mnie tez koles ktory nie potrafi pojac najprostszego rozwiazania dlaczego "Wisly sie nie czepiano"

Na kilkaset postow sa tylko dwa(w tym jeden damski) ktore widza sytuacje obiektywnie :
Cytat:
Co do ewentualnej kary. Licencje mnie nie obchodzą, dla mnie to jest Lech Poznań - klub z 87-letnią historią. Jeśli mamy ponieść konsekwencje z przeszłości to przyjmijmy je i tyle. Nie ma co zasłaniać się licencją Amiki - chwalimy się tradycją, mistrzostwami Polski i tego sie trzymajmy, nie ważne czy to chwalebna część naszej historii czy wstydliwa. Chodziłem na mecze Lecha z Tłokami, będę najwyżej chodził teraz na mecze z Turem Turek.

Tak samo nie podoba mi się stanowisko klubu. Lech to Lech. Jest wina - musi być i kara, a wykręcanie się Amiką jest tu po prostu niesmaczne. Skoro przejmujemy od WKP korzystne dla nas sprawy, to powinniśmy również odpowiedzieć za sprawy mniej przyjemne, które uderzają bezpośrednio w Lecha. Lech jest jeden.
Pożyjemy zobaczymy.
Ogolnie to jet przerazajce ze tyle osob macha na to reka. W dupie ma honor, uczciwosc i tego typu bajery.Wrecz ciesza sie ze nie sa spadkobiercami WKP Lech i "moga im naskoczyc". Liczy sie tylko "nowa wspaniala rzeczywistosc" za kazda cene. Tragedia tych ludzi, tragedia tego klubu. U nas sobie czegos podobnego nie wyobrazam.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.02.2009 o godz. 00:56.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów