|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Czyli sami przyznali, że nie są Lechem, tylko Amicą... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
istnieje, mimo iż formalnie nie istnieje. Lech jest dla nas teraz jak Bóg - fakty wskazują, że go nie ma, a on nadal jest i my w niego wierzymy. A ty jesteś ateistą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak dla mnie fenomenem jest to ze oni wola byc Amica. Przeciez klub fryzjera to dopiero musi miec pod dywanem nazamiatane.
Przerobka flagi bezbledna ![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Od czasu prowokacji Dziurowicza, piłka jest już inaczej przez kibiców i dziennikarzy w Polsce postrzegana. Nawet liga angielska czy inne puszczane w canal+, budzą nasze podejrzenia, gdy sędziowie , tacy jak ten nasz od PAO, popełniają niby błędy, skutkujące znacząco na układ tabel w tych ligach czy na dostęp do kasy pucharowej. Nie tylko PZPN, ale i cała ta UEFA czy FIFA ma już w naszych oczach coraz bardziej negatywny osąd.
A swoją drogą to współczuje kibicom GKS Katowice. Oni ucierpieli najbardziej w całej tej aferze korupcyjnej i chyba mimo wszystko dzięki odwadze ich prezesa, nie zasłużyli aż na taką banicję, jeśli się patrzy na to, co spotkało lub ma spotkać z rąk PZPN, inne kluby korupcyjne a w tym klub Amicę Wronki, współzakładany przez pierwszą ofiarę Dziurowicza, czyli Fryzjera, jednego z ojców chrzestnych postkomunistycznej korupcji ( porównajmy dziś postawę kibiców i prezesa klubu na licencji Amici Wronki, z postawą kibiców i prezesa GKS Katowice ? ). Dla mnie osoba Dziurowicza, bez względu na jego pobudki w sprawie ujawnienia korupcji, zasługuje na naszą kibicowską pamięć i mimo wszystko szacunek za odwagę. W tym środowisku, nie trudno o tzw. dintoirę osobistą a nie tylko zbiorową karę superspecjalną, w wydaniu działaczy PZPN, dla klubu, którego prezes wyłamał się z korupcyjnych układów. To dzięki Dziurowiczowi także, jest jeszcze nadal szansa na reformę naszej piłki i jej powrót śladami lig zachodnich, czyli większych od naszych cwaniaków piłkarskich. Ale lepsze już konkurowanie wśród takich cwaniaków, niż wieczny niebyt na prowiincji piłkarskiej, pośród drobnych i żałosnych cwaniaczków z krainy polskiego marginesu piłkarskiego.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.02.2009 o godz. 22:15.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
to weszło.com to na serio jakieś pro-poznańskie. Niby w żartach, ale jakby bronią Lecha
![]() ![]() |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
W tym Poznaniu to juz niezla patologia. Malo ze panosza sie jakby conajmniej 10 MP z rzedu zdobyli, to teraz jeszcze porownuja swoj klub od Boga
Ja pier.... Czekamy teraz na pielgrzymke biczownikow z Poznania do Wroclawia |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bluźnierstwa, jakieś argumenty pseudo teologiczne - ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A to,ze grają na licencji Amiki. fakt, możeo wzbudzać zdziwienie,bo co jak co ale ten klub to dopiero ma nieźle za uszami. Ale z drugiej strony, huj wie na jakiej licencji gra Amika , może tam też jest coś pomieszane![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.02.2009 o godz. 22:33.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może już było ale naprawdę fajne i jakie prawdziwe
.Klub z Ekstraklasy grający w Poznaniu: Licencja (i wpis w KRS) - Amica. Miejsce w pucharze UEFA - Groclin. Mistrzostwo w 1993 - Legia. Ikona klubu handlująca meczami. Być kibicem Amiki Poznań - bezcenne... ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja odniosłem, bo nie czytałem jeszcze artykułu, w którym by równo z ziemią zjechali Lecha (może jakieś przegapiłem). A o Legii czy Wiśle to się sporo tego naczytałem. Ale to może takie moje dziwne odczucie
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
A to dziwne, bo ja mam wrażenie, że są pro-wiślaccy...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Nie ukrywam też, że jako kibicowi ciężko pewne rzeczy zaakceptować, tak samo jak łatwo jest oczerniać inne kluby, napinać się. Chociażby ten przykład z Reissem. Kibice Lecha na tym forum idą w zaparte, że nie jest winny, bronią go. Reszta jedzie po nim jak i po całym klubie, ma pożywkę, więc żeruje, że ten klub spadnie, że pokazuje wreszcie plecy. Dla mnie podobnie jest z licencją - niektórzy się zapierają, że to nadal 100proc. Lech, bronią tego na forach, wypierając się pewnych faktów; inni jadą na całej lini i mają satysfakcję śmiejąc się, że to Amica. Ja nie znam szczegółów fuzji, uzgodnień pomiędzy byłym Zarządem Lecha a obecnym. Widocznie były jakieś powody, że wybraną taką a nie inną. I jest to niemiła plama na historii klubu, bo bardziej honorowo byłoby spaść i zacząć grać od A klasy. Niemiłą plamą jest to, że gramy zamiast Groclinu w UEFA. Będę znać fakty, ale dla mnie jest to cały czas historia Kolejorza, klubu z którym się identyfikuję - choć nie zawsze zgadzam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Napisane przez weszlo.com,ale jak dla mnie mądre, prawdziwe i smutne niestety...
Cytat:
![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Pisali dobrze, bo trudno było źle pisać do tej pory. Przez lata pisano dobrze tylko o Wiśle czy Legii, widać już tęskno za tym co niektórym. Na TVP Wrocław podano ponoć, że Reissa mają oskarżyć tylko o wzięcie kasy od Świtu za nie odpuszuczenie meczu z Polkowicami. Czyli nijak się to ma do kupczenia misie. Co do wypowiedzi władz klubu, to jest jasne że nie są do przyjęcia. Dlatego nie wydaje mi się żeby WL puściła to bez reackji, by takie słowa już nigdy im nie przeszły przez usta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Za przyjęcie dodatkowych premii, za nieodpuszczanie meczu piłkarzy się raczej nie zamyka...trochę naiwna ta teoria..nie wykluczam ze Piotr R. jest niewinny....ale czy robiliby tą całą szopkę z kajdankami gdyby nie mieli silnych przesłanek, że jednak krystaliczny nie jest?
Tak na marginesie, dobrze o Wiśle to chyba pisano tylko w Krakowie i to niezawsze i niewszędzie.. pamiętam jak któregoś sezonu Wisła z ogromną przewagą zdobywała MP, to media (Canal +,PS) twierdziły, że Lech gra najładniejszą i najlepszą piłkę w lidze... ![]() ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piłkarsko i marketingowo niech piszą w samych superlatywach. Mi nic do tego, w tych kwestiach ich rozumiem. Jesteście na topie i mi to nie przeszkadza. Tylko, że nie można być aż tak zaślepionym w tym wychwalaniu.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.02.2009 o godz. 23:26.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
To trochę takie zaślepienie jak obecnie ludzie zaślepieni są "dobrem" jakie niesie Tusk, Palikot i cała Platforma. Zgadzam się z Legionistą. Szok!
![]() Edit: Widzę, że nie jestem sam jeśli chodzi o niezrozumienie tego akapitu...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 02.02.2009 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na jakim Oni są topie?...mają tyle punktów co Wy..
Są na topie ale marketingowym...ale dzisiaj pojawiły się dwie rysy na krystalicznym odbiciu... sprawa reksia i artykuł w Wyborczej o Wiarze Lecha.. Trzecią rysą będzie blamaż z Udinese..czego oczywiście nie życzę..niech nabijają punktów do rankingu ![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
To co to było wg Ciebie? Kontrat motywacyjny, tak? Pieniadze leżą na boisku i czekają na podniesienie? Czy co? A rozumiem, Świt dał tą kasę z czystej chęci zadbaia o poziom rozgrywek, ich atrakcyjność i UCZCIWOŚĆ? Objaśnij mi jak możesz co miałeś na myśli, to może skumam. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
granie najlepszej piłki nie idzie w parze z wygraniem ligi?..
Poza tym chodziło mi o to , że Lech miał zawsze dobrą prasę..na pewno lepszą niż Wisła...a peany Kołtonia nad Stilicem i spółką ( samo porównanie do Wojtka Kowalczyka) to już przesada ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Wasz zarząd przyznał oficjalnie że nie macie NIC WSPÓLNEGO z WKP Lech...z kim macie wiele wspólnego nie powiedział bo po co dorzucać do pieca, a kibice pokazali że zbyt rozgarnięci nie są więc nie ma ich co naprowadzać na właściwy trop. Że taki cyrk będzie z Wami przy aferze korupcyjnej to się autentycznie nie spodziewałem Aż mi sie Killer przypomniał i: "Ludzie sie z Was śmieją..."
Ostatnio edytowane przez Nergal : 03.02.2009 o godz. 00:01.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Masiota napisał(a):
http://lechpoznan.com/index.php?op=view&id=3030 ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Tylko o wzięcie kasy... Czy to nie jest udział w procederze? Czy nie wiedział za co i dla kogo bierze kasę? No kolego, bez jaj! Jak dla mnie to tu jest pies pogrzebany. Działacze Lecha (Amici) kręcą na potęgę. Mimo całej tej szopki, przyznano jednak, że Lech jest prawnym spadkobiercą Amici Wronki. Ciekawe co będzie gdy na Amicę znajdą się haki... I żadna interwencja WL nic tu nie da. Być może w pewnym momencie okaże się, że kibicujecie innemu klubowi niż Wam się wydawało.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 03.02.2009 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie da się ukryć, że Kołtoń ostatnio zachwyty w stronę Lecha strzela. Akurat w felietonach może sobie jak najbardziej pozwolić na dozę subiektywizmu. Nie będę tego oceniać, ale zauważyłem to o czym piszesz. Mi to nie przeszkadza. Cieszy mnie, że media piszą dobrze o Lechu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nikt z wielkopolan nie odpowiedział na moje pytania , więc ponawiam:
Jaki klub reprezentujecie? Czyją tradycję i historie uznajecie za swoją? Kto Was zakładał? Z tego co mówi wasz zarząd przychodzicie na stadion i dopingujecie nie swoja drużynę. Z informacji i komentarzy wynika że Reissa zawinęli bo "grał bardzo uczciwie , nie dał sie skorumpowac ale brał dodatkową motywację." Bardzo pokrętne. Czy wy Wiara Lecha bierzecie pod uwagę w tej "niezręcznej" sytuacji jakąś opcję honorową? Dumę i honor sądzę że macie..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Krissu dzięki za uzupełnienie, jakoś mi to umknęło. A więc jednak mają jaja i powiedzieli że mogą odpowiadać tylko za Amice...ale że jak...Lech ma odpowiadać za Amice? :/ Przecież Lech to Lech a z Amicą ma niewiele wspólnego, Rutkowski wszedł w klub na zasadzie najnormalniejszego w świecie inwestora więc jakim cudem zarząd Lecha mówi że za Lecha nie odpowiada tylko za Amice...liczę że nasi goście z wielkopolski wytłumaczą mi tą niezrozumiałą wypowiedz zarządu:/
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
co dalej?
czy to Lech czy Amica - i tak są w dupie. Ale w perspektywie czasu i biorąc pod uwage okolicznosci (uklady, klub na fali, tok postepowania prawnego i caly system śledztwa itd itp), sprawa bedzie rozciągana i wydluzana jak flaki z olejem, mechanizm trybików ala "ten temu tamten tamtemu" zadziała, wszystko sie porozchodzi po kościach , i po 3 przełożonych posiedzieniach i tyleż samo odwołaniach ogłoszone bedą indywidualne kary finansowe które bedą odwlekane az do amnesti i bedzie tak jak przed 2 lutego 2009. dobranoc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Perelki z forum Lecha. Warto poczytac, jest troche o nas, jest "spisek", pogrubione dwa ostatnie wpisy pokazuja ze niektorzy maja swiadomosc z tego ze sie sprzedali oni sami, a takze akceptuja kupczenie meczami "ikony, Lechity z krwi i kosci":
Cytat:
Wszedzie tylko "wsciekly atak na Lecha ktory ich zjednoczy". Nikt nie zwraca uwagi na to ze Reissa aresztowano bo cos przeskrobal. Oni maja nieziemsko skrzywiony obraz rzeczywistosci...Urzekl mnie tez koles ktory nie potrafi pojac najprostszego rozwiazania dlaczego "Wisly sie nie czepiano" ![]() Na kilkaset postow sa tylko dwa(w tym jeden damski) ktore widza sytuacje obiektywnie : Cytat:
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.02.2009 o godz. 00:56.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|