The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siekierski
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2010, 19:54
Witam czy ma ktos z Was taki problem, mianowicie 6 grudnia sezonu 2011\2012 w przedzein meczu (z Barca ) FM11 łapie totalnego zawiasa i ani rusz...

jakies pomysly?
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.11.2010, 19:58
Spróbuj spędzić ten dzień na urlopie, może przeskoczy.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Stary 18.11.2010, 20:46
Na urlopie tez nie pomoglo ale zostawilem przetwarzanie normalnie i chyba po pol godizny przeskoczyl (po prostu zminimalizowany sobie pracowal)

A no i wynik pozytywny 2-2 na Camp Nou co mi zagwarnatowalo baraze z 3 miejsca do LE
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Stary 19.11.2010, 14:08
wygrałem ligę z 6. punktami przewagi nad drugim Śląskiem, trzecia Lechia Gdańsk. tak powinno być! a spada Cracovia, hihi

ile zagrać sparingów przedsezonowych i co jaki okres czasu?
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Od: 01.2009

Stary 19.11.2010, 14:42
Evil ja gram około 10-12 sparingów z mocnymi zespołami a mecze co 4-5 dni .

U mnie podobnie było Cracovia spadła i co ciekawe prawie przez pół sezonu leszek również był na spadkowym miejscu ale się utrzymali ;( z Śląskiem również walczyłem o Majstra i w tym sezonie również tak będzie bo niestety Lech walczy o utrzymanie a legia gdzieś się pląta w środku tabeli

Kupiłem Peszke z Lecha i chłop gra nadspodziewanie dobrze i ustrzelił Hattricka w poznaniu ))
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.11.2010, 15:16
ja odpadłem w 1/16 PUEFA z Sampdorią,teraz gra w finale z Valencią..co mnie jednak cieszy to odrobiona 10pkt strata do legi na półmetku teraz mam pkt przewagi i 4mecze do konca w tym derby i Lecha..u mnie na miejscach barażowych Arka i Pasy które już spadły mimo tego,że do konca jeszcze 4 rundy
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Stary 19.11.2010, 15:22
co u Was ze cracovia tak nisko? ;O u mnie w pierwszym sezonie gry walczyla o puchary (sam wygralem lige z reszta w ostatniej kolejce po walce z legia) a teraz z lechem na zmiane okupuja 7 i 8 miejsce...

co do sparingow przed sezonem ja daje tournee za poczatku do mocnego klubowo kraju pozniej turniej na rozbieganie ze slabymi i z 5 sparingow o wyzszej i zblizonej reputacji. A w zimie w stycziu graja co 4 dni a luty laduja sie na 2-3 spraringach przed LE
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Stary 19.11.2010, 15:28
Właśnie B.Cupiał zgodził się sprzedać Wisełkę za 86 mil funtów !!!

I nowy właściciel Gerard Cornet przelał na konto Wisły 250 mil funciaków .

Czuję się teraz jak Dzieciak w sklepie ze słodyczami który może wszystko kupić no prawie wszystko. Bo nie wszyscy chcą przyjść do Wisełki ;((
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.11.2010, 15:46
skorsinio napisał(a):Wyświetl post
Właśnie B.Cupiał zgodził się sprzedać Wisełkę za 86 mil funtów !!!

I nowy właściciel Gerard Cornet przelał na konto Wisły 250 mil funciaków .

Czuję się teraz jak Dzieciak w sklepie ze słodyczami który może wszystko kupić no prawie wszystko. Bo nie wszyscy chcą przyjść do Wisełki ;((
W którym to sezonie?
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.11.2010, 16:14
W końcu zacząłem grać w FM'a - Oczywiście Wisełką.
Tym razem inną zastosowałem polityke transferową. Wszystkie pięniądze na transfery przesunąłem do budżetu płacowaego, i postawiłem na doświadczonych zawodników.

TRANSFERY DO KLUBU I SEZON:
- Enzo Maresca (wolny, 56k płaca)
- Jose Goncalves (wolny, 56k płaca)
- Abubakari Yakubu (wolny 56k płaca)
- Bernard Mendy (wolny, 36k płaca)
- Luis Robles (wolny, 25k płaca)
- Sani Emmanuel (20k transfer)

TRANSFERY Z KLUBU I SEZON:
- Małecki (1,8mln gdzieś do Włoch)
- Boguski (1mln do Wigan)
- Paweł Brożek (3mln do Catanii)

Transfery do klubu mi się udały. Szczególnie zachwycają Mendy i Goncalves. Maresca też nieźle, najsłabszy chyba Yakubu (Cikos go wygryzł ze składu).

WYNIKI I SEZON:

Odpadłem w IV rundzie PE z Galatasaray (0:0;0:2).
Zdybyłem PP w finale ze Śląskiem 3-1.
Mistrzostwo z przewagą 8 pkt nad Lechem.

II SEZON:
Dopiero zacząłem II sezon. Na tranfery dostałem 375k, budżet płacowy 650k.
Spowadziłem Kupisza (wolny tranfer) Grosickiego (300k + Opcje), Medinę (325k) i Douglasa Peraibe (wolny).
W drugiej rundzie El. LM trafiłem na zespół z Luksemburgu, wygrałem 4:0 i 3:1. W III rundzie gram z Molde z Norwegii, pierwszy mecz na wyjeździe wygrałem 2-1. Więc jest blisko grupy conajmniej LE
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Stary 19.11.2010, 17:36
Na początku drugiego sezonu tak się wydarzyło i jestem zadowolony że tak się stało jest kasiorka na grajków
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 19.11.2010, 17:37
skorsinio napisał(a):Wyświetl post
Na początku drugiego sezonu tak się wydarzyło i jestem zadowolony że tak się stało jest kasiorka na grajków
Chciałbym aby u mnie stało się tak samo Na razie rozegrałem pierwszą rundę- 16 punktów przewagi nad drugim zespołem, 16 zwycięstw
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Stary 19.11.2010, 17:42
Fabinho . Henrique . Apodi . Silviu lung jr wymiatają w Wisełce ) polecam ich
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Stary 19.11.2010, 17:45
Kaska jest ale nie wszyscy chcą przychodzić niestety nasza liga jest bardzo daleko ;(( nawet puchar ligi Angielskiej jest wyżej notowany niż nasza liga
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.11.2010, 17:58
mam pytanie który FM według was jest lepszy FM11 (bo ten pierwszy chyba bije poprzednika pod względem bugów) czy FM10
Odpowiedz cytując
Evil_
Senior Member

Stary 19.11.2010, 18:01
ja skończyłem właśnie sezon w FM11 i gra mi się o wiele lepiej niż w 10, a bugi są, ale drobne i nie przeszkadzają w rozgrywce.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 19.11.2010, 18:03
JOSE FM 11.. Masz już 2 łatki więc nie jest źle.. z czasem dojdzie kolejna i kolejna i bedzie juz na prawde super

P.S ja jeszcze z większymi problemami sie nie spotkalem poza tym że regułą jest że przeważam i trace duzo bramek no i prawie w każdym meczu dostaje bramke w pierwszej akcji rywala a potem gonie jak szalony
Powód: P.S
Ostatnio edytowane przez *Michael* : 19.11.2010 o godz. 18:04.
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Stary 19.11.2010, 18:13
Na pewno jest trudniejsza od 10 troszkę też mam problem z tym że muszę gonić rywala ) ale to są jakieś uroki tej gry . Fajnie zrobili z tym negocjowaniem kontraktów chociaż wkurza mnie czasami że czasami nie chcą ustąpić ;((
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.11.2010, 18:18
JCTS.

Tez posiadam wlasnie tego Yakubu na obronie i musze powiedziec ze odrazu stal sie u mnie zawodnikiem pierwszej 11-stki.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.11.2010, 19:02
Polecam Wam gorąco gościa- Ilsinho prawy obrońca grający mega ofensywnie przyspieszenie 19 ;] drybling 18 ;]
Jest do wyjęcia za ok 1,5 mln euro problem w tym,że ciężko go do polskiej ligi ściągnąć,próbowałem do Wisły ale nie ma szans..chłop ma dopiero 24 lata i przeszkodą był słaby stan bazy treningowej..postanowilem poprosić zarząd żeby rozbudowali,to owszem zgodzili się po czym dostałem info ze Bogusław Cupiał anulował całą operacje z powodu braku środków..masakra..przydałby mi się taki inwestor jak Skorsinio ma
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 19.11.2010, 23:16
Panowie, jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o sprawy komputerowo - internetowe.

Także bardzo bym prosił o linki na privie ( albo tutaj jak kto woli ), do FM-a 2011 PL w postaci .ISO , jeśli można to na rapidzie.

Jest taka szansa ? Jeśli tak to wielkie dzięki !

a zależy mi na .iso, bo to umiem zainstalować, a wstyd się przyznać ale nie wiem co to za wersję jakieś PROPER-RELOADED czy MULTi3-PROPHET albo:

RELOADED + RePack
Ostatnio edytowane przez nbp : 19.11.2010 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 19.11.2010, 23:32
nbp napisał(a):Wyświetl post
Panowie, jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o sprawy komputerowo - internetowe.

Także bardzo bym prosił o linki na privie ( albo tutaj jak kto woli ), do FM-a 2011 PL w postaci .ISO , jeśli można to na rapidzie.

Jest taka szansa ? Jeśli tak to wielkie dzięki !

a zależy mi na .iso, bo to umiem zainstalować, a wstyd się przyznać ale nie wiem co to za wersję jakieś PROPER-RELOADED czy MULTi3-PROPHET albo:

RELOADED + RePack
Wszystko to jest banalnie proste. Z reguły w każdym reloaded jest sprawna instrukcja instalacji

Choć powinienem powiedzieć Ci- Empik

PM.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 19.11.2010 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 20.11.2010, 09:58
Trener taktyczny, defensywny i ofensywny. Do Wisełki oczywiście

4-1 z Bayernem w 4 fazie kwalifikacji LE (dwumecz). 0 wzmocnień
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 20.11.2010, 11:48
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Admin/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Admin/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg[/IMG]To teraz ja się pochwalę Moje najwieksze zwycięstwo w Ekstraklasie
Jest to październik drugiego sezonu, jak widać po składzie, jestem bardzo aktywny na rynku transferowym. Oprócz transferów Lenny'ego Yglesiasa i Zezinho wszystkich piłkarzy kupiłem z wolnego transferu. Gram ustawienie 4-4-2 - mam 3 warianty, defensywny, normalny i ofensywny; sam byłem zaskoczony jak na defensywnym pokonałem HSV, Crvene Zvezde na wyjeździe, czy pechowo remisowałem z Dynamem Kijów na wyjeździe w LM. Udało mi się wygrać 2:0 z Legią na wyjeździe co jest nie lada sztuką

Jednego świetnego piłkarza brakuje na tej liście:
Nashat Akram - do ściągnięcia w 1 sezonie z wolnego transferu, teraz przy tym składzie, przy tulu gwiazdach ma najwięcej gwiazdek u asystenta, jest po prostu genialny

Pierwszy sezon wygrany przed Legią (ledwo ledwo) Teraz mam 2 pkt straty po 9 meczach.
W pierwszym sezonie wyszedłem z grupy Ligii Europejskiej, miałem farta w losowaniach. Teraz też by wejść do LM musiałem pokonać tylko Hapoel i Crvene.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.11.2010, 11:53
Widze wiekszosc z Was wymienia prawie caly sklad... Moim zdaniem to bezsens Kiedys tez tak robilem, a teraz straram sie grac tym co dostaje na poczatku ( kilka zmian ) az do dobrych ofert zagranicznych, potem kupic najlepszych Polakow i zagranicznych do ogrania.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
bouli76
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.11.2010, 12:26
bouli76 napisał(a):Wyświetl post
Ja zamowilem oryginala bo pamietam przejscia z piratami z FM2009
Wczoraj przesylka dotarla - gra zainstalowana , teraz sciagam facepacki, logopacki i kitspacki zeby gra miala jakis wyglad i wkrotce zaczynam rozgrywki
Sciagnalem kilka przydatnych rzeczy ktore umilaja rozgrywki
- plik odblokowujacy dostep do "ogromnej bazy danych"
- plik ktory daje dostep do "nizszych lig"
- plik poprawiający bazę danych FM-a - polskie znaki

I wkrotce zaczynam rozgrywki

Skladu nie zamierzam zbytnio modyfikowac (ale jak bedzie naprawde czas pokaze) - jedynie pomysle nad bramkarzem i srodkiem obrony.

--edit--

dodalem jeszcze facepacki sedziow oraz CM Revolution Polish Media Pack.

Wkrotce zacznam hehehe
Ostatnio edytowane przez bouli76 : 20.11.2010 o godz. 12:56.
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 20.11.2010, 12:34
WiślakMyślenice 3 w1 Barry Whitbread co prawda jego profesja to scouting ale i tak powinien podpisać kontrakt jako trener mimo wszystko sprawdza sie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.11.2010, 13:51
Cytat:
Widze wiekszosc z Was wymienia prawie caly sklad... Moim zdaniem to bezsens Kiedys tez tak robilem, a teraz straram sie grac tym co dostaje na poczatku ( kilka zmian ) az do dobrych ofert zagranicznych, potem kupic najlepszych Polakow i zagranicznych do ogrania.
Ja w 2 pierwszych sezonie dokonalem malo zmian w skladzie i efekt byl taki ze w sumie to byl zmarnowany sezon. Finanse jak były slabe tak pozostaly, budzet placowy zwiekszyl sie minimalnie. Co prawda mistrza zdobylem i doszedlem do 1/32 LE ale mnie to niezadowalalo. Rozsprzedalem wiekszosc skladu, wyszedlem na plus fnansowo (mialem na koncie ponizej 0 zł a przed okienkiem a po nim mialem ponad 70 mln zł). Budzet placowy wzrosl, mialem kase na transfery, moglem oferowac juz dosc wysokie pensje. Zaczeli przychodzic do mnie lepsi pilkarze, i tutaj niespodzianka bo mistrza nie zdobylem hehe ale mysle ze problem lezy w tym ze zrobila mi sie wierza babel a do tego zawodnicy musieli sie zgrywac przez czesc sezonu. Nie zalamuje sie tym i dalej zamierzam ciagle sprzedawac aby powiekszac budzet klubu a co za tym idzie bedzie mnie stac na wieksze place i transfery gotowkowe, rozbudowe baz treningowych itp Dopiero jak zrobie z Wisly zamozny zespol z dobrym zapleczem to wyselekcjonuje sklad ktory bede chcial trzymac w klubie dluzej jak 1-2 sezony.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.11.2010, 14:19
Po zdobyciu trzech mistrzostw znudzila mnie gra Wisla i postanowilem odejsc. Lecz wczesniej postanowilem sprzedac kilku zawodnikow ; d Oto efekty.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg Bez.tytułu.jpg (86,4 KB, 112 wyświetleń)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów