The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2014, 05:45
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Framat- wybierz się ze swoją dziewczyną/narzeczoną/żoną/kochanką/mamą/ciocią/babcią do jakiegokolwiek miejsca publicznego, zostań spisany bo kretyni zrobili burdę i odpowiedz zbiorowo za wyżej wymienionych, nie wejdź do kina, pubu, restauracji, stadionu, klubu go-go czy ekstremalnie przedszkola, bo jesteś notowany. Zobaczymy co powiesz.
A to jest właśnie sedno całego problemu.
Z jednej strony Bednarz wrzucający 1/3 stadionu do jednego worka i próbujący walczyć z komarami za pomocą czołgów a z drugiej strony tych "paru kretynów" jak słusznie napisałeś, których nikt z (trzymając się modnej ostatnio nomenklatury) z grupy decyzyjnej nie zamierza piętnować a zamiast tego udziela im wsparcia prze to dając jasny przekaz, że nimi kieruje.
Obie strony są winne i widzi to każdy trzeźwo myślący. Każdy zacietrzewiony wyznawca dowolnej strony konfliktu, to używając lubianego tu określenia leming z wypranym mózgiem.
Ani na C nie przychodzą sami bandyci ani na E nie przychodzą sami klienci mający Wisłę w dupie. Tak samo pośród aktualnie bojkotujących większość to normalni mniej lub bardziej zaangażowani kibice, tak samo pośród tych, którzy mają bojkot w d.. są w większości ludzie dla których Wisła w tym konflikcie jest najważniejsza. Problem leży w głównych stronach konfliktu czyli jak dla mnie w równej mierze po stronie klubu reprezentowanego przez Bednarza jak i po stronie Skwk. Jedni i drudzy uważają się się za "jedynych sprawiedliwych". Prawda jak w każdym konflikcie jest po środku.
Skwk popełnia jak dla mnie o jeden błąd więcej - zamiast skupić się tylko i wyłącznie na pokazywaniu swoich dobrych działań odwołuje się do martyrologii "kibolskiej" której na dzień dzisiejszy nie kupuje już prawie nikt w wieku 30+. To co było chwytliwe podczas akcji "euro" i miało poparcie u większości starszych kibiców na dzień dzisiejszy w tym konkretnym konflikcie u tych samy budzi już tylko zażenowanie. Ten konkretny konflikt to nasza wewnętrzna sprawa a nie walka z mniej lub bardziej wyimaginowanym na dzień dzisiejszy "Tuskiem". Wiele z ostatnich posunięć Stowarzyszenia przypomina zachowując proporcje działania Prawego Sektora na Ukrainie - efekt jest taki że cieszy się tylko jedna strona - ta jak wolicie nazywać "tuskowa" bo dostaje w prezencie uzasadnienie swoich wcześniejszych działań. Z drugiej strony cierpi na tym Wisła jako taka i to zarówno SA jak i chyba jeszcze bardziej TS.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.04.2014 o godz. 06:26.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2014, 07:48
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Obawiam sie ze po slowach Spartana - prawda jeszcze bardziej zaboli zwolennikow Nowej Armii Bialej Gwiazdy i zwolennikow Modern Football Fans i gul podskoczy straszliwie , ...ja osobiscie juz nawet nie probuje wchodzic w polemike z tymi ludzmi , czasem poczytam na poprawe humoru ...ale post Spartana idealny dla tych ktorzy juz chyba pogubili sie w wyznawaniu ideologii Lysego Legionisty ....i czekam do lata, bo nie wierze ze BC chcialby miec na R22 druga Dyskobolie albo Sky Tech jak w ""Skrzydlatych Swiniach"
Jestem pewny, że będą próby powołania przez Bednarza, od nowego sezonu tzw. "grupy dopingującej", rekrutującej się z łamistrajków. Liderzy tej grupy podobnie jak na filmie, nie będą robić tego bezinteresownie. Zapewne będzie super obniżka cen właśnie na sektor C aby propagandowo pokazać, że oto nastepuje zamiana kibiców na Wiśle, a reżimowe usłużne media zrobią z Bednarza nowego Władcę Pierścieni.
Determinacja łysego będzie wzrastać z każdym upływającym dniem sprzedaży karnetów. Wizja ciągłego dodruku darmowych voucherów zburzy mu wtedy spokój i będzie się łapał różnych pomysłów. Nawet z obdzieleniem nimi garnizonu prewencji.
Osuch w Bydgoszczy już zawyża propagandowo frekwencję, pewnie Bednarz zacznie robić to samo.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.04.2014, 08:50
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
No niebywale mnie teraz rozśmieszyłeś. To może do zasług jeszcze zaliczymy to, że przyszedł w poniedziałek na 9 do pracy ? Albo, że otworzył laptopa i sprawdził swoją pocztę e-mail ?
Wiem wiem, musiałby działać charytatywnie abyś zaliczył mu ten czyn na konto dobrze wykonanej roboty. Wtedy każde otwarcie laptopa byłoby jego zasługą. Są lepsi (zasłużeni) i najemnicy (za kasę). I mimo że czasami Ci drudzy odwalają dobrze swoja robotę należy ich czyny oceniać przez pryzmat 'wynagrodzenia'.

Osobiście wolę oceniać czyny a nie osobę.

Reasumując - kierujemy się innymi zasadami etycznymi.
Widać Tobie bliżej do traktowania za czyn etyczny czynu ludzi cnotliwych/zasłużonych, ja zaś wolę patrzeć przez pryzmat obieranej przez nich drogi. Także musimy się różnić w ocenie
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.04.2014, 08:58
palikot napisał(a):Wyświetl post
Czy ja ciebie przypadkiem kiedyś już nie skompromitowałem?
Wyrastasz jak spod ziemi i znowu prowokujesz. Tylko po co? Mało ci?
"Gdzie konia kuli tam żaba nogę podstawiała" - na głębsze odniesienie się do tekstu cię nie stać Nie zdziwiłem się - do tego potrzeba IQ większego niż do podpalenia racy.

Dyskusja, jeśli to co się tu odbywa odważnie by tak nazwać, zatacza kolejne kółko, argumenty i stanowiska powtarzane są po raz kolejny.
Bednarz osiągnął co chciał - wyeliminował kłopotliwych kibiców ze stadionu, część wyeliminowała się sama. Oczywiście w obu grupach są też normalni kibice - "gdzie drwa rąbią .....".
Takie fakty.
Sądzę, że Bednarz i klub były i są gotowe na taki scenariusz więc hasła "nigdy z kibicami nikt nie wygrał" są z kategorii tzw. życzeniowego myślenia.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.04.2014, 09:21
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
"Gdzie konia kuli tam żaba nogę podstawiała" - na głębsze odniesienie się do tekstu cię nie stać Nie zdziwiłem się - do tego potrzeba IQ większego niż do podpalenia racy.

Dyskusja, jeśli to co się tu odbywa odważnie by tak nazwać, zatacza kolejne kółko, argumenty i stanowiska powtarzane są po raz kolejny.
Bednarz osiągnął co chciał - wyeliminował kłopotliwych kibiców ze stadionu, część wyeliminowała się sama. Oczywiście w obu grupach są też normalni kibice - "gdzie drwa rąbią .....".
Takie fakty.
Sądzę, że Bednarz i klub były i są gotowe na taki scenariusz więc hasła "nigdy z kibicami nikt nie wygrał" są z kategorii tzw. życzeniowego myślenia.

Race się odpala a nie podpala - ale żeby to wiedzieć trzeba mieć swój rozum i wysokie IQ.Ludzie popierający Bednarza i chodzący na mecze pomimo oficjalnego bojkotu to pożyteczni idioci,lemingi,kosmici. Niektórzy dopiero po 7 latach odkrywają że towarzysz Tusk to szkodnik jakich mało więc jest i dla Was jakaś nadzieja odnośnie uwielbienia dla JB.

Brawo za post dla Spartana.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2014, 09:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewny, że będą próby powołania przez Bednarza, od nowego sezonu tzw. "grupy dopingującej", rekrutującej się z łamistrajków. Liderzy tej grupy podobnie jak na filmie, nie będą robić tego bezinteresownie. Zapewne będzie super obniżka cen właśnie na sektor C aby propagandowo pokazać, że oto nastepuje zamiana kibiców na Wiśle, a reżimowe usłużne media zrobią z Bednarza nowego Władcę Pierścieni.
Determinacja łysego będzie wzrastać z każdym upływającym dniem sprzedaży karnetów. Wizja ciągłego dodruku darmowych voucherów zburzy mu wtedy spokój i będzie się łapał różnych pomysłów. Nawet z obdzieleniem nimi garnizonu prewencji.
Osuch w Bydgoszczy już zawyża propagandowo frekwencję, pewnie Bednarz zacznie robić to samo.
Pomijając aktualna sytuację w Bydgoszczy to Zawisza przed Osuchem w zasadzie była takim SkyTechem tyle że jakimiś tam tradycjami. Garbarnia też ma tradycje.
Niska liga, przaśne klimaty i paru nawiedzonych na trybunach miażdżących swoim dopingiem Błękitnych Stargard Sz. Gdyby nie Osuch nie było by problemu. Gdyby nie Osuch nie byłoby z kim mieć konfliktu bo obie strony by nie istniały.
Nic w życiu nie jest jednowymiarowe.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.04.2014 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.04.2014, 09:32
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Race się odpala a nie podpala
No tak. To jest kluczowe zagadnienie. I cóż za błyskotliwa riposta ...
No to mnie pogrążyłeś całkowicie. I jeszcze Tuska w to zamieszałeś, no no, erudyta po prostu
Ręce opadają.
Cóż, nie ma co się dziwić, że takie konflikty nie do rozwiązania się pojawiły skoro takie "argumenty" padają.
Wygląda, że obie strony okopały się na swoich stanowiskach - protestujący w domach, Bednarz w gabinecie - i tyle z tego wynika i wyniknie.
Szkoda tylko, że faktycznym przegranym jest Wisełka, i nie wygląda, żeby którakolwiek ze stron chciała to zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 04.04.2014 o godz. 09:54.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.04.2014, 10:01
No tak. To jest kluczowe zagadnienie. I cóż za błyskotliwa riposta ...
No to mnie pogrążyłeś całkowicie. I jeszcze Tuska w to zamieszałeś, no no, erudyta po prostu
Ręce opadają.
Ręce opadają jak się staje po stronie B i Policji w konflikcie z kibicami ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.04.2014, 10:32
Była tutaj przez moment dyskusja o tym jak to piłkarze maja grać a nie zajmowac sie tym co sie dzieje na trybunach, wg. życzenia Bednarza. Taki model nam proponuje dając do zrozumienia w zaowalowany sposób przestrogę dla piłkarzy, którzy chcieliby innych relacji z kibicami. A jak to wygląda w najlepszej lidze świata:

Cytat:
Piłkarze oddadzą kibicom... pieniadze za bilety!

Piłkarze Norwich City, którzy doznali druzgocącej porażki 0:3 ze Swansea, tak wstydzą się swojego występu, że postanowili oddać kibicom pieniądze za bilety.

Zawodnicy zgodzili się zwrócić kasę każdemu z 899 fanów, którzy wybrali się w liczącą ponad 1000 kilometrów podróż ligowy mecz.

Zawodnicy będą musieli oddać równoważność kosztujących 20 lub 10 funtów (100 lub 50 złotych) biletów. Chcą w ten sposób okazać wdzięczność kibicom i przeprosić ich za kompromitację na boisku.

– Nasi kibice są w tym sezonie fantastyczni. Zarówno na naszym stadionie, jak i podczas wyjazdów. Ich liczebność robi wrażenie, szczególnie jeśli popatrzy się, jak daleko muszą za nami jeździć. Wszyscy czuliśmy się źle po sobotnim meczu wiedząc, że większość naszych fanów czeka trwająca sześć godzin podróż do domu. Mamy nadzieję, że nasz gest pomoże im w przygotowaniach do następnego spotkania wyjazdowego, z Fulham – skomentował decyzję piłkarz kapitan zespołu Norwich - Russel Martin.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 04.04.2014, 10:48
Była tutaj przez moment dyskusja o tym jak to piłkarze maja grać a nie zajmowac sie tym co sie dzieje na trybunach, wg. życzenia Bednarza. Taki model nam proponuje dając do zrozumienia w zaowalowany sposób przestrogę dla piłkarzy, którzy chcieliby innych relacji z kibicami. A jak to wygląda w najlepszej lidze świata:
Czekaj czekaj, chyba nie chcesz mi powiedziec ze powinnismy brac przyklad z obecnej sytuacji kibicowskiej w... Anglii?!
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.04.2014, 12:07
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Czekaj czekaj, chyba nie chcesz mi powiedziec ze powinnismy brac przyklad z obecnej sytuacji kibicowskiej w... Anglii?!
Ciężko myślisz, przeczytaj mój post jeszcze raz, a jak nie zrozumiesz, to może Bednarz pomoże
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2014, 12:37
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
moze maja placone?
A może to urok osobisty (L)ysego? Ale faktycznie coś jest na rzeczy, dawno tu mnie nie było, a widzę, że klakierzy Jacusia wyrastają niczym grzyby po deszczu. W sumie bilet za kilka pochlebnych komentarzy na forum to niezły deal.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2014, 12:41
Szkoda tylko, że faktycznym przegranym jest Wisełka, i nie wygląda, żeby którakolwiek ze stron chciała to zobaczyć.
Bo clou tego wszystkiego jest to, że obie strony Wisłę traktują tylko i wyłącznie jako narzędzie do osiągnięcia swojego celu. To Wisła powinna być celem a nie kolejna kadencja Bednarza czy "sektor kiboli". Smutne to.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.04.2014, 12:47
Lysy napisał(a):Wyświetl post
W sumie bilet za kilka pochlebnych komentarzy na forum to niezły deal.
Nie ma śmiacia. Bednarz to teraz Pan i władca trybun.
Prekursor wyznaczający nowe standardy.

http://sport.wp.pl/kat,37358,title,K...27d5&_ticrsn=5

Cytat:
Kielecki klub w pierwszym odruchu zamknął sektor "młyn". Ba, władze Korony poszły drogą Wisły Kraków i też zastosowały odpowiedzialność zbiorową. Kto był w meczu z Pogonią na trybunie ultrasów, ten ma zakaz wejścia na stadion na mecz z Cracovią.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.04.2014, 13:33

Takie fakty.
ale po co sobie tobą głowę zawracać, jak pół forum się z ciebie śmiało
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2014, 14:44
Na Legii ITI robiło dokładnie to samo,
Więcej - podobnie walczyli na forach kosmiczni wojownicy z kibolami.

To wszystko pozwala być dobrej myśli.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.04.2014, 15:25
MSW obiecuje Zawiszy i Wiśle pomoc w walce z bandytyzmem na stadionach

Minister spraw wewnętrznych Bartłomiej Sienkiewicz zapewnił po spotkaniu z przedstawicielami władz Ekstraklasy SA oraz Wisły Kraków i Zawiszy Bydgoszcz, że policja zapewni wsparcie tym, którzy odważą się walczyć z bandytyzmem na piłkarskich stadionach.

Piątkowe spotkanie było pokłosiem wydarzeń w Bydgoszczy i Krakowie, po których nasiliły się konflikty pomiędzy władzami tamtejszych klubów a najbardziej zagorzałymi fanatykami odpowiednio Zawiszy i Wisły, które zaowocowały bojkotem spotkań przez te grupy kibiców.

Szef MSW spotkał się z prezesem Wisły Jackiem Bednarzem, właścicielem Zawiszy Radosławem Osuchem oraz wiceprezesem Ekstraklasy SA Marcinem Animuckim.

- Ostatnie wydarzenia są bardzo znaczące dla problemów bandytyzmu na stadionach. Prosiłem o to spotkanie, żeby przede wszystkim wyrazić swój podziw dla odwagi właścicieli i prezesów klubów, którzy wydali zdecydowaną walkę :bandyterce" na trybunach i radykalnie odwrócili sytuację. Kluby - mówię tu o Wiśle i Zawiszy - zaczynają same, własnymi narzędziami skutecznie zwalczać problem poprzez zakazy stadionowe i ścisłą współpracę z policją. Zadeklarowałem tutaj absolutne wsparcie policji dla wszystkich klubów ekstraklasy, które równie zdecydowanie podejmą się eliminacji tej patologii - zapewnił Sienkiewicz.

Jak dodał, to "znaczący nowy rozdział w tym procesie". - Można stawiać wyraźną tamę ludziom, którzy przychodzą na stadiony nie dla futbolu, ale w zupełnie innym celu - podkreślił szef MSW, który zapowiedział jednocześnie konkretne kroki.

Poinformował, że MSW jest w trakcie rozmów z Ekstraklasą SA w celu powołania nieformalnego, wspólnego zespołu roboczego do opracowania zmian, które miałyby zostać przedstawione parlamentowi w trakcie toczących się prac podkomisji sejmowej na temat nowelizacji ustawy o imprezach masowych.

Według niego, można uzyskać jeszcze lepszy efekt poprzez zaostrzenie przepisów dotyczących zakazów stadionowych nie tylko rozumianych jako zakaz wstępu na obiekty, ale także zakaz zbliżania się do nich osób, które mają tego rodzaju sankcje i obowiązek stawienia się na policji w trakcie trwania imprezy. - W niebezpiecznych sytuacjach policja powinna być prewencyjnie obecna na samej imprezie, a nie tylko wokół stadionów. Chcemy wypracować projekt, który zostanie przyjęty przez posłów - dodał szef MSW.

Przedstawiciele Wisły i Zawiszy nie ukrywali, że takie spotkanie było bardzo potrzebne. - To szczególny moment. Dlaczego? Przekroczyliśmy z Wisłą Rubikon. Nie ma powrotu, ale my tę bitwę wygramy. Dzisiaj mamy dowód, że nie jesteśmy sami. Bardzo dziękuję panu ministrowi. To, co usłyszeliśmy jest prawie stuprocentową gwarancją, że odniesiemy zwycięstwo - ocenił Jacek Bednarz.

Z kolei Osuch zaznaczył, że właściciele i prezesi klubów chcą tylko jednej rzeczy - bezpiecznych stadionów. - Tak jak praktycznie w całej Europie. Niech na stadionach będzie nauka dobra, a nie nauka zła. Rozwiązanie problemu jest niezbędne do funkcjonowania klubów. Przecież nikt nie będzie chciał inwestować w polską piłkę, jeśli na stadionach będzie tylko przemoc i wyzwiska - podkreślił właściciel Zawiszy.

Łysy chłepcze z dupy Sienkiewiczowi.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.04.2014, 15:26
Tylko, że Legia z tego co pamiętam wybrała trochę inny tryb protestu. Oni pojawiali się na trybunach i sukcesywnie szydzili ze swojego właściciela. Z jednej strony nabijali kabzę, z drugiej obrzydzali trochę widowisko .
My chyba wybraliśmy radykalniejszą część , bardziej ryzykowną, ale chyba adekwatną do sytuacji , bo nie szykuje się realne wzmocnienie drużyny porządnymi kopaczami, więc myślenie o tym, że wypleni się "kiboli" a ściągnie konsumentów jest skrajnie naiwne moim zdaniem
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.04.2014 o godz. 15:31.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.04.2014, 15:40
Pisałem, że Bednarzowi pogarsza się z dnia na dzień. Bednarz doszedł do wniosku, ze nas przezyje na Wiśle A Osuch chce takich stadionów ja w.....Europie . No to trzeba go wysłać do Grecji lub Włoch, tam sie nałyka w jednym meczu tyle dymu ile na Zawiszy nie zdąży przez cały okres swojej bytności.
Najśmieszniejsze jest to, ze te dwa durnie chyba funkcjonariuszami MSW będą zapełniać stadiony dajac im darmowe bilety.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.04.2014, 15:44
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Legia z tego co pamiętam wybrała trochę inny tryb protestu. Oni pojawiali się na trybunach i sukcesywnie szydzili ze swojego właściciela. Z jednej strony nabijali kabzę, z drugiej obrzydzali trochę widowisko .
Tylko na początku tak było, do czasu aż ochroniarze nie zaczęli wyłapywać tych co tak krzyczeli, łącznie ze Staruchem, potem całkowity bojkot połaczyli ze zniechęcaniem łamistrajków pod stadionem. Doprowadzili do frekwencji wachającej się między 4 -5 tys.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 04.04.2014, 18:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
My chyba wybraliśmy radykalniejszą część , bardziej ryzykowną, ale chyba adekwatną do sytuacji , bo nie szykuje się realne wzmocnienie drużyny porządnymi kopaczami, więc myślenie o tym, że wypleni się "kiboli" a ściągnie konsumentów jest skrajnie naiwne moim zdaniem
Może Sienkiewicz coś dofinansuje i akurat będzie na zakup jakiegoś Neymara, czy innego Messiego żeby konsumentów ściągnąć na miejsce bandytów. No chyba, że ściągną szkółkę ze Szczytna po cywilnemu, coby było po kosztach i jak to się mawia... "wilk był syty i owca cała" (młodzi kadeci, elewi czy jak tam się to nazywa robiliby jednocześnie za tajniaków i... frekwencję na stadionie).

Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 04.04.2014 o godz. 18:24.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.04.2014, 18:41
Rewelacyjny jest też pomysł Sienkiewicza o zakazie zbliżania się do ........stadionu Ciekawe ile metrów. Studiujący na AGH lub udający się do akademików mogą mieć problemy z dotarciem do celu . Może wprowadzą jeszcze elektroniczną bransoletę albo zaczną czipować kibiców ? Narazie to się nakręcają jakby wypalili fajkę pokoju z szamanem ludożerców.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.04.2014, 20:44
Budda nieźle odleciał. Mógłby się jeszcze trochę postarać z tym odlatywaniem to problem sam by się rozwiązał.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.04.2014, 22:54
lukasze , Framaty i inni kosmici , poczytajcie moze cos wiecej jak lysego placka ... i jego propagande , a oto i europa ...
wychodzi na to ze w polsce to same pikniki , race i 1 zadyma na Legii i to wszystko jesli chodzi o ostatnie lata ...

kto wam tak wypral mozgi !!!!

http://in.reuters.com/article/2014/0...0IS5V420140401

http://www.weszlo.com/news/19248-Wst...%A6_bez_Polski

Skandynawia:
- śmierć przy ostatnim meczu Djurgarden z Helsingborgiem
- bitwa na murawie podczas tego samego spotkania
- kamienie rzucane w gości na meczu Ligi Europy (AIK-Lewski Sofia)
- obrzucenie gości różnymi przedmiotami na meczu Hammarby-GAIS
- liczne ustawki

Rosja:
- regularne bitwy przed, w trakcie, po, a nawet bez związku z meczami; ustawki
- nacjonalistyczne i rasistowskie hasła (szczególnie w wykonaniu moskiewskich kibiców walczących z imigrantami z Kaukazu)
- nazistowskie flagi
- zabójstwo jednego z moskiewskich kibiców i jego pokłosie - tysiące ludzi biorący udział w burdach z "obcymi" z Kaukazu, tuż pod Kremlem, w 2010 roku

Włochy:
- śmierć policjanta podczas zadym przy okazji meczu Catania – Palermo
- liczne burdy w miastach derbowych, starcia z policją przed i po spotkaniach
- walki poza stadionami, liczne spotkania na stacjach benzynowych
- walka z użyciem noży

Grecja:
- regularne walki na stadionach i na ulicach
- przeniesienie zadym na mniej popularne sporty pokroju koszykówki czy nawet waterpolo
- zadymy przy każdej konfrontacji klubów wielkiej czwórki, Olympiakosu, Panathinaikosu, AEK-u i PAOK-u Saloniki.
- zasztyletowany kibic Olympiakosu
- olbrzymia zadyma na meczu Panathinaikos – Olympiakos, gospodarze ukarani zamknięciem stadionu na cztery mecze i pięcioma ujemnymi punktami
- podpalenie stadionu Panathinaikosu

Bałkany:
- walki z pełnym ekwipunkiem z kijami bejsbolowymi na czele (Belgrad)
- śmierć na trybunach w Belgradzie
- śmierć podczas walk na ulicach (Belgrad)
- spalony sektor gości na Partizanie
- awantury – choćby ta z ubiegłego tygodnia, gdy z opieki medycznej skorzystać musiało trzynastu kibiców i trzech policjantów – w Bośni, podczas derbowego starcia w Sarajewie

Turcja:
- walka z policją na murawie i w efekcie odwołanie meczu Besiktasu z Galatasaray w ubiegłym roku
- potężne rozruchy na ulicach podczas protestu kibiców Fenerbahce (jeden kibic zginął, drugi wylądował w szpitalu w stanie ciężkim)
- zabity przez bandytów z Galatasaray kibic Fenerbahce
- obrzucanie piłkarzy całym dostępnym arsenałem
- walki z policją na ulicach Trabzonu

Szwajcaria (!):
- wielka bitwa na ulicach miasta podczas finału Pucharu Szwajcarii
- walka i pożar w jednym z klubów nocnych, w których kibice Aarau świętowali awans
- przerwany mecz derbowy Grasshoppers – FC Zurych z powodu walk między kibicami obu zespołów

Holandia:
- regularne bitwy przy okazji podróży po Europie
- 50 aresztowanych po jednej z takich batalii przy okazji meczu Celtic – Ajax
- zakazy wyjazdów dla całych klubów przy okazji meczów podwyższonego ryzyka
- zabity sędzia liniowy podczas meczu amatorskich lig

Portugalia:
- 48 poszkodowanych po walkach przed stadionem Dragao przed meczem FC Porto ze Sportingiem Lizbona

Anglia:
- mnóstwo incydentów podczas meczów niższych lig, które nie są nagłaśniane z uwagi na niską rangę spotkań
- ustawki

Francja:
- ustawki
- walki z gośćmi z zagranicy – vide Bayer kilka tygodni temu czy przedwczorajszy (nieujęty w raporcie Reuters) bój z Chelsea
- kłopoty na mniejszych meczach, takich jak derby Nancy-Metz

Niemcy:
- regularne bitwy przy okazji derbów Zagłębia Ruhry (w 2012 200 zatrzymanych)
- regularne przerzucanie się racami
- ataki na policję, również przy okazji spotkań w 2. Bundeslidze
- powtarzające się incydenty z udziałem fanów Dynama Drezno
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 04.04.2014 o godz. 22:59.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2014, 23:11
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
lukasze , Framaty i inni kosmici , poczytajcie moze cos wiecej jak lysego placka ... i jego propagande , a oto i europa ...
wychodzi na to ze w polsce to same pikniki , race i 1 zadyma na Legii i to wszystko jesli chodzi o ostatnie lata ...

http://in.reuters.com/article/2014/0...0IS5V420140401

http://www.weszlo.com/news/19248-Wst...%A6_bez_Polski

Skandynawia:
- liczne ustawki

Rosja:
- nacjonalistyczne i rasistowskie hasła (szczególnie w wykonaniu moskiewskich kibiców walczących z imigrantami z Kaukazu)
- nazistowskie flagi
- zabójstwo jednego z moskiewskich kibiców i jego pokłosie - tysiące ludzi biorący udział w burdach z "obcymi" z Kaukazu, tuż pod Kremlem, w 2010 roku

Włochy:
- walka z użyciem noży

Grecja:
- przeniesienie zadym na mniej popularne sporty pokroju koszykówki czy nawet waterpolo
- zadymy przy każdej konfrontacji klubów wielkiej czwórki, Olympiakosu, Panathinaikosu, AEK-u i PAOK-u Saloniki.
- olbrzymia zadyma na meczu Panathinaikos – Olympiakos, gospodarze ukarani zamknięciem stadionu na cztery mecze i pięcioma ujemnymi punktami

Bałkany:
- awantury – choćby ta z ubiegłego tygodnia, gdy z opieki medycznej skorzystać musiało trzynastu kibiców i trzech policjantów – w Bośni, podczas derbowego starcia w Sarajewie

Turcja:
- walka z policją na murawie i w efekcie odwołanie meczu Besiktasu z Galatasaray w ubiegłym roku
- potężne rozruchy na ulicach podczas protestu kibiców Fenerbahce (jeden kibic zginął, drugi wylądował w szpitalu w stanie ciężkim)

Szwajcaria (!):
- walka i pożar w jednym z klubów nocnych, w których kibice Aarau świętowali awans
- przerwany mecz derbowy Grasshoppers – FC Zurych z powodu walk między kibicami obu zespołów

Holandia:

Portugalia:
- 48 poszkodowanych po walkach przed stadionem Dragao przed meczem FC Porto ze Sportingiem Lizbona

Anglia:
- mnóstwo incydentów podczas meczów niższych lig, które nie są nagłaśniane z uwagi na niską rangę spotkań
- ustawki

Francja:
- ustawki
- walki z gośćmi z zagranicy – vide Bayer kilka tygodni temu czy przedwczorajszy (nieujęty w raporcie Reuters) bój z Chelsea

Niemcy:
To nie może być prawda! Przecież Durczok o tym nie mówił :( U nas jest dzicz, a Europa to cywilizacja wyższej kultury. U nas jest problem z bandytyzmem stadionowym, z którym na zachodzie nie ma problemu.

Czekam na JB na listach wyborczych jakiejś z partii
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.04.2014, 23:41
niech spierd*la w piz*u...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.04.2014, 07:08
CMSNero napisał(a):Wyświetl post

Skandynawia:
- liczne ustawki

Rosja:
- nazistowskie flagi

Włochy:
- walka z użyciem noży

Grecja:

Bałkany:

Turcja:

Szwajcaria (!):

Holandia:

Portugalia:

Anglia:
- ustawki

Francja:
- ustawki

Niemcy:
To że w innych krajach giną ludzie przez kiboli bandytów nie jest dla mnie piknika argumentem .... aby na to zezwalać w Polsce.
Jeśli ktoś tu ma wyprany mózg to na pewno nie ci którzy wolą stadiony bez zadym i ofiar.
wyraz Polska proponuje pisać z dużej litery
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.04.2014, 08:05
Grantar napisał(a):Wyświetl post
To że w innych krajach giną ludzie przez kiboli bandytów nie jest dla mnie piknika argumentem .... aby na to zezwalać w Polsce.
Jeśli ktoś tu ma wyprany mózg to na pewno nie ci którzy wolą stadiony bez zadym i ofiar.
wyraz Polska proponuje pisać z dużej litery

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? Nikt nie próbuje Ci udowodnić, że zabijanie jest ok. Kolega pokazał tylko, że w innych krajach, zwłaszcza na gloryfikowanym zachodzie dalej są race, awantury itd., czasem nawet w większym stopniu niż w naszym kraju. Tyle, że u nas próbuje się udowodnić, że przez odpalenie racy na stadionie poziom piłki jest jaki jest, a fanatycy są największą zmorą klubów i właściwie też kraju.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.04.2014, 10:25
South napisał(a):Wyświetl post
Umiesz czytać ze zrozumieniem ? Nikt nie próbuje Ci udowodnić, że zabijanie jest ok. Kolega pokazał tylko, że w innych krajach, zwłaszcza na gloryfikowanym zachodzie dalej są race, awantury itd., czasem nawet w większym stopniu niż w naszym kraju. Tyle, że u nas próbuje się udowodnić, że przez odpalenie racy na stadionie poziom piłki jest jaki jest, a fanatycy są największą zmorą klubów i właściwie też kraju.
Czyli uważasz, że i u nas powinny byc na stadionach awantury, bitwy, kamiene rzucane w gości, ustawki, walka z użyciem noży, podpalenie stadionu, obrzucanie piłkarzy całym dostępnym arsenałem i co tam jeszcze?
Naprawdę, niektorzy to mają argumenty!
Bo tam się biją to można i u nas.
Bo tam rzucają to i u nas powinno być wolno.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.04.2014, 10:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważasz, że i u nas powinny byc na stadionach awantury, bitwy, kamiene rzucane w gości, ustawki, walka z użyciem noży, podpalenie stadionu, obrzucanie piłkarzy całym dostępnym arsenałem i co tam jeszcze?
Naprawdę, niektorzy to mają argumenty!
Bo tam się biją to można i u nas.
Bo tam rzucają to i u nas powinno być wolno.
Pokaż mi gdzie napisałem że u nas powinno się podpalać stadion.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów