The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2012, 19:26
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Ty za to widzisz wszystko w szarych barwach
wow i wywnioskowałeś to po tym jak napisałem ,że 2 Bundesliga też ma przerwę ? Miszcz , normalnie Miszcz .

Nie zmieniając faktów jest tak:
- Wisła 1 sparing, głównie dla rozbiegania
- Niemcy, próba generalna przed weekendowym startem rundy (o ile nic mi się nie pokićkało). Jest delikatna różnica chyba?
Gdybyś był bardziej (delikatnie mówiąc) spostrzegawczy zauważyłbyś również ,że ja nie przywiązuję większej wagi do wyniku tego sparingu w przeciwieństwie do niektórych osobników z tego forum więc nie rozumiem po co mi próbujesz tłumaczyć takie rzeczy...a tak nawiasem mówiąc to ta niemiecka drużyna ma start rundy tydzień przed Wisłą więc z tą próbą generalną bym nie przesadzał .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.01.2012, 19:35
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zmienić trenera.
lepiej sparingpartnerów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 18.01.2012, 20:10
Piszesz do fanfan:
Ty za to widzisz wszystko w szarych barwach
Nie zmieniając faktów jest tak:
- Wisła 1 sparing, głównie dla rozbiegania
- Niemcy, próba generalna przed weekendowym startem rundy (o ile nic mi się nie pokićkało). Jest delikatna różnica chyba?
Tak masz rację (Niemcy są bliżej przed startem sezonu /a nie w jego trakcie jak błędnie napisałem/ ściślej 05/02/2012 grają z E.F.), pewnie że jest różnica i wystarczy widzieć rzeczywistość realistycznie, ale Kol. fanfan widzi wszystko nie w szarych, a wyłącznie w czarnych barwach, cóż niektórzy tak mają. Warto też zwrócić uwagę w jak eksperymentalym składzie graliśmy, cóż rozruch piłkarzy za nami, tzw. jednostka treningowa wykonana i czekamy na spokojne krystalizowanie się tak składu jak i formy drużyny.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.01.2012 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 18.01.2012, 20:13
Czasem mam wrażenie, że niektórzy userzy są opłacani przez klub, aby pisać jakieś propagandowe teorie o "jedynie rozbieganiu" o "graniu po pół litrze" i tego typu śmiesznych wyjaśnieniach..

Czy wy naprawdę nie widzicie, że jest źle, że przegrywamy ze słabeuszami, że gramy kichę i nie widać poprawy?
Coś czuję, że trener Moskal jest jednak złym trenerem bo jest traktowany przez rzeszę piłkarzy po koleżeńsku bez okazywania żadnego respektu..

Panie Basałaju, chcemy wiedzieć na czym stoimy! Ten klub ma jakąś długofalową wizję rozwoju czy został już opuszczony przez kapitana i tonie pomału...
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.01.2012, 20:17
pysio napisał(a):Wyświetl post
Czasem mam wrażenie, że niektórzy userzy są opłacani przez klub, aby pisać jakieś propagandowe teorie o "jedynie rozbieganiu" o "graniu po pół litrze" i tego typu śmiesznych wyjaśnieniach..

Czy wy naprawdę nie widzicie, że jest źle, że przegrywamy ze słabeuszami, że gramy kichę i nie widać poprawy?
Coś czuję, że trener Moskal jest jednak złym trenerem bo jest traktowany przez rzeszę piłkarzy po koleżeńsku bez okazywania żadnego respektu..

Panie Basałaju, chcemy wiedzieć na czym stoimy! Ten klub ma jakąś długofalową wizję rozwoju czy został już opuszczony przez kapitana i tonie pomału...
Ignor gwarantowany.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2012, 20:25

Panie Basałaju,
aha
wiedzialem że jesteś idiotą ale jednak nie spodziewalem sie ze az takim
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.01.2012, 20:25

Taaa, widzę, że niektórzy to są jak chorągiewka na wietrze. Żeby się przejmować jakimś głupim sparingiem to trzeba być trochę oderwanym od rzeczywistości. Rok temu w sparingach Skandynawowie lali nas niemiłosiernie i co się okazało? A no to, że Wisła mimo słabych wyników meczów towarzyskich odzyskała mistrzostwo. Półtora roku temu przegraliśmy z Dynamem Drezno (chyba trzecia liga niemiecka). Fakt potem skompromitowaliśmy się z Karabachem, ale mistrzostwo zdobyliśmy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.01.2012, 20:46
Ze przez tyle lat jeszcze nikt nie zdarzyl Ci kupic klockow Duplo to az dziwne...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.01.2012, 20:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
lepiej sparingpartnerów
Polać mu!
Powinni być albo na tyle słabi, żebyśmy ich pojechali, albo na tyle mocni, ze cokolwiek poza sromotną porażką zostanie uznane za sukces
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.01.2012, 21:04
Należy jak najszybciej pozbyć się Kazia Moskala .
To co dziś się stało to skandal , którego MY , kibice Wisły Kraków nie możemy puścić płazem.
Jeśli nie dojdzie do zmian , skompromitujemy się ze Standardem . Przewiduję 0:4 w pierwszym meczu.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.01.2012, 21:04
Te wszystkie okresy przygotowawcze to jedna wielka podpucha. Na dobrą sprawe nie widzę za dużego powiązania między nimi a dobrą grą drużyny. Zazwyczaj grają tę samą padlinę co wcześniej, albo jest jeszcze gorzej. Kwestia losowa co akurat się wydarzy. Przynajmniej w kontekście Wisły tak to wyglądało do tej pory.

Cóż, czekam na efekty pracy Kazimierza. Zobaczymy co Moskal wykombinuje, czy będzie w stanie wymóc na nich cokolwiek.
Liczę, że poprawie ulegnie chociaż jeden z tych aspektów gry zespołowej:
-gra bez piłki w ataku
-współpraca formacji, trzymanie dobrych odległości, szybkie formowanie "szyku" bojowego
-pressing
-zaangażowanie w odbiór piłki większej ilości zawodników, nie tylko obrońców
Nie wiem, łudzić się czy bez szans ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.01.2012 o godz. 21:16.
..
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 18.01.2012, 21:06
wiertar napisał(a):Wyświetl post
aha
wiedzialem że jesteś idiotą ale jednak nie spodziewalem sie ze az takim
kolego zapoznaj się z tą definicją (co do nazwiska prezesa Basałaja):
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Odpowiedz cytując
Keczup
Member

Od: 01.2012

Stary 18.01.2012, 21:17
Pysio odeslij go do postow Planca to moze zakapuje co i jak
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.01.2012, 23:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Polać mu!
Powinni być albo na tyle słabi, żebyśmy ich pojechali, albo na tyle mocni, ze cokolwiek poza sromotną porażką zostanie uznane za sukces
Waśnie właśnie. Ale najlepiej tak jak Legia grać z juniorami Milanu, Realu itd. Później jeszcze tylko zadbać o przekaz medialny. I na pierwszy mecz stadion pełny .

blanco napisał(a):Wyświetl post
To co dziś się stało to skandal , którego MY , kibice Wisły Kraków nie możemy puścić płazem.
Jeśli nie dojdzie do zmian , skompromitujemy się ze Standardem . Przewiduję 0:4 w pierwszym meczu.
Ty tak na poważnie ? Ja przewiduję 0:4 w drugim.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.01.2012 o godz. 23:09.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2012, 23:42
Braunszwik to pewnie nie gorzej od Nas płaci skoro mają na koszulkach reklame Volksvagena,To i zawodników mają solidnych
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.01.2012, 00:21

Ja proponuje kawe na ławe

Walkower dla Standardu

a co!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.01.2012, 01:56
tofik napisał(a):Wyświetl post
Te wszystkie okresy przygotowawcze to jedna wielka podpucha. Na dobrą sprawe nie widzę za dużego powiązania między nimi a dobrą grą drużyny. Zazwyczaj grają tę samą padlinę co wcześniej, albo jest jeszcze gorzej. Kwestia losowa co akurat się wydarzy. Przynajmniej w kontekście Wisły tak to wyglądało do tej pory.

Cóż, czekam na efekty pracy Kazimierza. Zobaczymy co Moskal wykombinuje, czy będzie w stanie wymóc na nich cokolwiek.
Liczę, że poprawie ulegnie chociaż jeden z tych aspektów gry zespołowej:
-gra bez piłki w ataku
-współpraca formacji, trzymanie dobrych odległości, szybkie formowanie "szyku" bojowego
-pressing
-zaangażowanie w odbiór piłki większej ilości zawodników, nie tylko obrońców
Nie wiem, łudzić się czy bez szans ?
Nie bierzesz pod uwagę wersji, że nasi piłkarze byli dobrze przygotowani do sezonu i że w tym składzie mogą grać jeszcze dużo gorzej, jeśli przygotowania zostaną rzeczywiście położone. Przemyśl to i módl się, żeby to co napisałem rozminęło się z rzeczywistością.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.01.2012, 09:26
Kurz weź chłopie nie strasz...Ja nie wiem co się na tych niby obozach robi. Nie mam po prostu pojęcia. Przecież potem w lidze pierwsze 2-3 kolejki ligowe wyglądają tak nędznie, że aż strach...Pierwszy mecz to wiadomo, że lipa, drugi też, podobnie jak 3 i 4 Nasz przód jeszcze jakoś można ogladać ale obrona, szkoda gadać. I nie wierzę, że Moskal to naprawi.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.01.2012, 09:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Braunszwik to pewnie nie gorzej od Nas płaci skoro mają na koszulkach reklame Volksvagena,To i zawodników mają solidnych
Wisła za to na koszulkach ma oznakowanie Ligi Europejskiej. Pewnie chcieli ich wystraszyć. Nie wyszło.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.01.2012, 12:26
Mój post oczywiście jajcarski , jestem w sumie mile zaskoczony ,że nie ma burzy w tym temacie , bo rok temu o tej porze była istna masakra po porażkach w Copa del Sol .
Pamiętam też rok temu jak graliśmy w lutym sparing ( zresztą wygrany ) z BATE tuż przed ich meczami w 1/16 Ligi Europy i strasznie im wtedy zazdrościłem , w życiu nie spodziewając się ,że uda nam się to osiągnąć - tak więc cieszmy się panowie , bo za takimi okresami mimo żenującej gry w lidze będzie się tęskniło , o ile nie pójdziemy znacząco do przodu na płaszczyźnie sportowej i organizacyjnej.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.01.2012, 12:35
Mój post oczywiście jajcarski , jestem w sumie mile zaskoczony ,że nie ma burzy w tym temacie , bo rok temu o tej porze była istna masakra po porażkach w Copa del Sol .
Ludzie powoli się przyzwyczajają.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.01.2012, 16:13
Do czego niby się przyzwyczajają (!?). W roku ubiegłym po przegranych sparingach było MP. Rzecz w tym, że o powtórkę będzie ciężko, ale do póki piłka w grze...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.01.2012, 16:43
E tam ciężko. W naszej śmisznej lidze wystarczy biegać, umiejętnościami przewyższamy resztę o dwie klasy. Mamy tyle straty bo były "Trener" zakochał się w bumelantach. Jeżeli Moskal wprowadzi zdrową rywalizację o plac. Jesteśmy w stanie wygrać wszystko. Zwłaszcza biorąc pod uwagę gdzie z kim gramy. Oczywiście mogą nas załatwić czarni, ale jak będziemy walczyć zespołem to mogą nam skoczyć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 19.01.2012, 16:55
milosz napisał(a):Wyświetl post
Tak masz rację (Niemcy są bliżej przed startem sezonu /a nie w jego trakcie jak błędnie napisałem/ ściślej 05/02/2012 grają z E.F.), pewnie że jest różnica i wystarczy widzieć rzeczywistość realistycznie, ale Kol. fanfan widzi wszystko nie w szarych, a wyłącznie w czarnych barwach, cóż niektórzy tak mają. Warto też zwrócić uwagę w jak eksperymentalym składzie graliśmy, cóż rozruch piłkarzy za nami, tzw. jednostka treningowa wykonana i czekamy na spokojne krystalizowanie się tak składu jak i formy drużyny.
Trzymajcie mnie... Skoro twierdzisz ,że ja widzę wszystko w wyłącznie czarnych barwach to napisz na jakiej podstawie tak uważasz ? Podaj mi jakiś sensowny argument podpierający tą tezę .
Jeśli tak twierdzisz na podstawie tego ,że ja napisałem że w 2 Bundeslidze też mają przerwę w rozgrywkach to musisz mieć nieźle nawalone w głowie. Akurat nie mogłem patrzeć bezczynnie jak próbujesz wciskać kit ludziom że niby nasz ostatni przeciwnik jest w trakcie sezonu aby poprzeć swoje zdanie !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 19.01.2012 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.01.2012, 17:42
Drozd
Cytat:
E tam ciężko. W naszej śmisznej lidze wystarczy biegać, umiejętnościami przewyższamy resztę o dwie klasy. Mamy tyle straty bo były "Trener" zakochał się w bumelantach. Jeżeli Moskal wprowadzi zdrową rywalizację o plac. Jesteśmy w stanie wygrać wszystko. Zwłaszcza biorąc pod uwagę gdzie z kim gramy. Oczywiście mogą nas załatwić czarni, ale jak będziemy walczyć zespołem to mogą nam skoczyć.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein

Primo, ze jakie dwie klasy prosze? Pokaz mi u nas pilkarzy o takiej technice jak Wolski czy Ljuboja. Pokaz ty mi takich killerow jak Rudnevs (sprawdzony nie tylko w naszej lidze). Pokaz mi u nas takich specjalistow od st. fragemtow gry jak Mila. Nie, nasza kadra jest mocno srednia jesli chodzi o umiejetnosci. Jest kilka perelek (Biton, Melikson), reszta to w porywach sredniacy. O obronie nie ma co pisac, bo ja tam umiejetnosci nie widze. Kadrowo na papierze jestesmy za Legia, przed Slaskiem, i na rowni z Polonia i Lechem. Dwie klasy to ty masz w Fifie jak podkrecisz "staty"...

Segundo, ciekawe czy jak zdobywalisma MP to tez przeszkadzalo Ci zakochanie sie Maskanta w "bumelantach". I tak wogole, a kogo za tych "bumelantow" mial wstawiac? Jovanovic to nie jest wielki skok jakosciowy przy Lameyu. Kto dalej? Brud? Bunoza? Boguski? Nie ma to jak jakosciowa kadra Maskant przesadzal z Jaliensem i Genkovem (na poczatku), ale biorac pod uwage jakich mamy zmiennikow... naprawde byloby duzo lepiej? Watpie... Prawda jest po srodku. Maskant nie jest tak dobrym trenerem jak sie wydawalo (niektorym), zawodnicy nie sa tacy dobrzy jak sie wydawalo (niektorym). Zreszta, Moskal na razie 2 wygrane i 2 porazki w lidze, wiec dopiero na wiosne okaze sie jaki z niego trener. Jak sam przygotuje druzyne.

Tercero, ja proponuje wogole zrezygnowac z transferow. W koncu jestesmy tak mocni ze jestesmy w stanie wygrac z kazdym. Ba, ja juz widze LM przed oczami!

Cuarto, narzekanie na sedziow czy tez obawianie sie o sedziow to, w tym sezonie, szczyt hipokryzji z naszej strony. Jagielonia? LkS? Nic Ci nie mowi?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.01.2012, 17:57
Zwycięstwa w springach nie oznaczałyby, że super rozpoczniemy runde rewanzową i, że jesteśmy w stanie obronić MP. Tak samo porażki tego nie wykluczają. Jedyne co wiadomo, że mamy taki sobie zespół. Podobnie jak Sląsk czy Legia oraz Poznań.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 19.01.2012, 18:05
Takie sobie zespoły bo i liga nasza cieniutka w tym sezonie.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.01.2012, 18:21
fanfan, nie napinaj się tak bo Ci żyłka pęknie. Toż piszę wyraźnie prostując drobny błąd:
Niemcy są bliżej przed startem sezonu /a nie w jego trakcie jak błędnie napisałem/ ściślej 05/02/2012 grają z E.F.
A wcześniej napisałem:
Poza tym Wisła dopiero zaczęła przygotowania, więc nie jest na ty samym etapie co drużyna do której ją porównujesz.
I dokładnie w tym rzecz, My jesteśmy na innym, wcześniejszym (toż to nasz pierwszy sparing) etapie przygotowań niż Niemcy i tyle w temacie.

________
Swoją drogą pierwszy sparing i już emocje, oj będzie ciekawy sezon .
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.01.2012 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 19.01.2012, 20:25
fanfan, nie napinaj się tak bo Ci żyłka pęknie. Toż piszę wyraźnie prostując drobny błąd:
Po pierwsze cwaniaczku nie interesuj się cudzą żyłką .
Po drugie o jakim Ty drobnym błędzie mówisz? To nie był ani drobny ani nawet błąd ! Napisałeś że tam trwa sezon z czystej niewiedzy a nie przez jakiś błąd i następnym razem jak coś piszesz upewnij się że masz rację a nie piszesz głupoty mijające się z faktami by tylko poprzeć swoje zdanie...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 19.01.2012 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 19.01.2012, 22:40
Powtórzę, nie denerwuj się (za- "ój" sorry) tak, że Cie (choć niechętnie) zacytuję ..."cwaniaczku", bo Ci ta żyłka naprawdę pęknie i będę miał wyrzuty sumienia.

Co do błędu to go już prostowałem (dwa razy !) i wracanie do niego przez Ciebie po raz trzeci (?!?) jest przyznaje dość zabawne i nie zmienia on głównej tezy że niemiecki rywal jest na dużo dalszym etapie w przygotowaniach do sezonu od Wisły Kraków , a o tym właśnie pisałem, bo dla nas był to, że przypomnę ... pierwszy sparing i tyle emocji, jednak zabawne.

______
Tak, tak Piotsonku, rzecz w tym że dla nas to był to p-i-e-r-w-s-z-y sparing i dopiero zaczęliśmy przygotowania, jak ktoś tu nie widzi różnicy w okresie przygotowawczym, to znaczy że nic nie widzi.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.01.2012 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów