The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2010, 07:58
Na allegro chcieli wrzucić te koszulki
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2010, 08:04
Kubi napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie większą kompromitacją niż wynik było zachowanie po meczu tych 'profesjonalistów'. Widzieliście Sobiecha? Dostajemy w dupe 6 0, posiadanie piłki mamy 10%, nie mozemy wyjsc z pola karnego innym sposobem niż wykop Kuszczaka, nie mozemy wykonac celnego wyrzutu z autu, koncowy gwizdek... a tu zblizenie na usmiechnieta morde Sobiecha ktory o koszulce rywala to myślal juz odkad pojawił sie na boisku. Potem nastepni, mnie osobiście przykro sie na to patrzyło. Nie zauwazylem by to jakis Hiszpan chcial zdobyc nasza koszulke. Po przegranej 6 0 zapadłbym sie pod ziemie i bylbym zajebiscie w****iony, ale nie... nasi 'gracze' z usmiechnietymi buskami przystapili do walki o koszulki.
Dokładnie mam takie same odczucie , oczywiście wymiana koszulek to nie przestępstwo ale mogli to jakoś po cichu zrobić ze spuszczonymi głowami przy zejściu do szatni a nie po gwizdku rzucić się na Hiszpanów i na środku boiska prosić ich o koszulki na oczach widzów na stadionie i przed telewizorami. Teraz zastanawiam się co była ważniejsze w tym meczu? Zdobycie koszulek (może jeszcze z autografami ) czy ambitna i waleczna gra z orzełkiem na piersi który do czegoś zobowiązuje ( nie mówię że Polacy powinni wygrać bo Hiszpanie to nie ta klasa ale żeby nic nie pokazać , nie wymienić paru podań , tracić co chwilę piłkę ...).A może nasi piłkarze za bardzo przyzwyczaili się do oglądania tych zawodników w telewizji i do tego meczu też przystąpili jako widzowie bo momentami można było odnieść takie wrażenie. Po tym meczu powinni spuścić głowy i najpierw podejść do kibiców i podziękować im za doping ale oni chcieli zdobyć koszulki...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.06.2010, 08:21
Dla takich pilkarzy jak Glik czy Sadlok byl to w sumie pierwszy kontakt z pilka miedzynarodowa na takim poziomie
wiec wynik nie moze dziwic.
Troche tez Smuda przejechal sie na taktyce ale przynajmniej wiemy w jakim jestesmy miejscu.

Niby najwyzsza porazka od ilus tam lat, Tomaszewski juz oczywiscie nawija ale w ostatnich latach takie mecze
jak Polska-Niemcy (Janas), Polska-Austria (Beenhakker) czy Anglia-Polska (Janas) mogly sie skonczyc podobnym
wynikiem ale Boruc robil roznice i wlasnie wczorajszy mecz pokazal, ze trzeba sie z Arturem przeprosic.
Kuszczak oczywiscie bramek nie zawalil ale wpuscil co mial wpuscic, a my potrzebujemy bramkarza, ktore wybroni
cos nie do obrony.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.06.2010, 08:58
Co do koszulek , widzieliście jak Tomuś Kuszczak po 6 puszczonych golach podszedł pod Torresa , pokazała na koszulke i coś zagadywał a Torres tylko się usmiechnął , kiwnął głową objął go a koszulki nie dał xD To była parodia , grali jakby 2 tygodnie nosili worki na wałach a tymczasem oni leżeli w ***** hotelach!!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
kitu91
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.06.2010, 08:59
Powiem tak.. chwała chłopakom za ambicje w pierwszych minututach i frankowi ze postanowił przejąc nasza reprezentacje... tylko nie mam zielonego pojecia po kiego h.ja wystawil dudke i wojtkowiaka na bokach obrony.....i nie zapomne jak komentator mowił ze bez jelenia obraniaka i kowalczyków gramy slabiej ale co oni niby w tej reprezentacji graja.. jelen wiecznie kontuzje i nie potrawi sie dostosować do poziomu reprezentacji. ludovikowi moze udal sie 1 góra 2 mecze....prawda jest taka od kad janas odszedł to reprezentacja jak staneła tak stoi w miejcu... i oby ktoś ja podniósł do góry.. zycze tego z czałego serca chłopakom jak i Frankowi...
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.06.2010, 09:25
Ja napisałem, żebyśmy grali z najlepszymi ale najwcześniej za rok. Nie z ta drużyną nie z tym zgraniem, i nie pieprzcie mi, że takie baty mogą czegoś nauczyc piłkarzy. Ja *******e ich naukę oni reprezentują Polskę a nie jakieś San Marino, że mogą sobie dostawac po 0:10... To wstyd na cały świat tak przegrac.
Może niektórzy lubią upokorzenia - to na pewno dużo nas nauczy. Jestem Polakiem i nie godzę się na takie wyniki.
Dlatego tłumaczę jeszcze raz nie możemy grac z czołówką w tej chwili gdy nie mamy drużyny - proste chyba?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 09.06.2010, 09:25
Smuda jest nieodpowiedzialny ,ustawiac druzyne 4-3-3 z Hiszpania (on zreszta inaczej chyba nie umie ustawic druzyny bo caly czas tak gra) , Benhakker jak gral z Portugalia zamurowal bramke i nastawial sie na kontre , natomiast nasi mysleli ,ze z kalekami z Ekstraklasy bedziemy grali na rowno z najlepszymi pilkarzami na swiecie
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 09.06.2010, 09:37
Co innego grać z najlepszymi i uczyć się, a co innego wystawić się na ostrzał. Fakt nie mamy drużyny, ale co nam dadzą mecze ze słabeuszami? Po Finlandii i Serbii można było powiedzieć: nie jest tak źle, a nawet idziemy do przodu. Po Hiszpanii wiemy przynajmniej, że jest katastrofa. Tylko o co można mieć pretensję to że nie zagraliśmy bardziej defensywnie ;] Przegrać 0:3, a 0:6 to różnica. Wynik idzie w świat.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.06.2010, 09:55
Ja też uważam, że lepiej obrywać od najlepszych i przy okazji coś się nauczyć, niż ogrywać rywali w Pucharze Króla Tajlandii, czy Kanadę. Przynajmniej chłopaki się przekonały, że piłkarska Europa nie kończy się na San Marino. Dlatego za mecz nie mam nawet do naszych piłkarzy pretensji.

Jednak ta cała walka o koszulki to była żenada. Chłopaki chyba zapomnieli, że grali mecz w Reprezentacji Polski. Zupełny brak godności- rzucali się na Hiszpanów jak dzieciaki na jakimś pokazowym obozie szkoleniowym. Całe szczęście, że nie prosili jeszcze o autografy na tych koszulkach albo nie wydzierali sobie nawzajem zdobytych trofeów. To dowodzi, że nasze gwiazdy oprócz umiejętności piłkarskich powinny jeszcze sporo się nauczyć jak GODNIE reprezentować kraj także po zakończeniu meczu.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2010, 10:00
Po 6:0 to oni powinni zbiec do szatni a nie zajmować się wymianą koszulek wynik wynikiem ale ta "koszulkowa jazda" była największą porażką jak patrzyłem po zawodnikach to tylko Kuba i Peszko byli widocznie podłamani i Wkur.... a reszta głupie uśmieszki
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.06.2010, 10:00
Jak zastanawiałem się ile nasi kopacze przyjmą na klatę to było małe oburzenie. Jedyne co nie zaskoczyło to to,że Hiszpanie wcale nie narzucali jakiegoś szaleńczego tempa a mimo to wygrali 6-0. Takiego wyniku nie wykluczałem rzecz jasna ale już nie sadziłem,że nasze lebiody są tak beznadziejne,iż Hiszpanie na całkowitym luzie są w stanie ich rozjechać 6-0. Aż strach pomyśleć co by było gdyby Hiszpanie zagrali w pełni zmotywowani. Dwu cyfrówka jak nic.

Pewnie,że można mówić,że to Hiszpania,ale bądźmy szczerzy nikt nie oczekiwał zwycięstwa,remisu,ale przynajmniej momentów w których nawiążemy walkę. Nic z tego. Ale jak może być inaczej skoro obecnie reprezentacje stanowią słabi kopacze, słaby trener. Ten wynik to nie przypadek. Do tego ta mentalność żelusiów,i ta walka o koszulki. Polski kopacz to dno,dna. Żadnej mąki z tego nie ma prawa być.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.06.2010, 10:02
http://www.youtube.com/watch?v=KOTnYNvMVXU rozczarowanie Sobiecha
Ostatnio edytowane przez rzep : 09.06.2010 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.06.2010, 10:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak zastanawiałem się ile nasi kopacze przyjmą na klatę to było małe oburzenie. Jedyne co nie zaskoczyło to to,że Hiszpanie wcale nie narzucali jakiegoś szaleńczego tempa a mimo to wygrali 6-0. Takiego wyniku nie wykluczałem rzecz jasna ale już nie sadziłem,że nasze lebiody są tak beznadziejne,iż Hiszpanie na całkowitym luzie są w stanie ich rozjechać 6-0. Aż strach pomyśleć co by było gdyby Hiszpanie zagrali w pełni zmotywowani. Dwu cyfrówka jak nic.

Pewnie,że można mówić,że to Hiszpania,ale bądźmy szczerzy nikt nie oczekiwał zwycięstwa,remisu,ale przynajmniej momentów w których nawiążemy walkę. Nic z tego. Ale jak może być inaczej skoro obecnie reprezentacje stanowią słabi kopacze, słaby trener. Ten wynik to nie przypadek. Do tego ta mentalność żelusiów,i ta walka o koszulki. Polski kopacz to dno,dna. Żadnej mąki z tego nie ma prawa być.
w walce o koszulki pokazali charakter

i tylko wtedy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.06.2010, 10:11
rzep napisał(a):Wyświetl post
Matko Kochana, dobrze, że drugiej polowy nie oglądałem i tym samym tego poniżenia
Ogólnie to wstyd, juz przed meczem sobie myslałem, zę w pomocy nie ma żadnego defensywnego pomocnika. Tragedia...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.06.2010, 10:13
Ciekaw jestem co teraz postanowi Smuda po (nie)przespanej nocy. Prawdopodobnie będą grali z kilkoma silnymi rywalami (Włochy, Niemcy, Holandia etc.) na otwarcie nowych stadionów i trzeba się przygotować na kolejne baty po 4-5 do jaja. Dlatego potrzebne jest doraźne działanie na 2 lata przed mistrzostwami i tu nie ma co kombinować i szukać talentów, które może eksplodują tuż przed mistrzostwami. Smuda powinien już wyselekcjonować pewną grupę zawodników (ok. 30) i robić obozy nie co pół roku, a co kilka tygodni. Trzonem są zawodnicy krajowi, więc osobiście nie widzę problemu żeby spotykać się przy okazji jakiegoś długiego weekendu, bądź w każdej przerwie między ligą. Oczywiście jeśli chcą jeszcze grać z orzełkiem na piersi.

PS. Mam nadzieję, że był to ostatni mecz Kuszczaka w naszej kadrze. Ten zawodnik męczy się w tej bramce i powinien być jak najszybciej odsunięty. Smuda powinien jechać do Glasgow na kolanach i błagać o powrót Boruca do kady, bo przed Fabiańskim, czy Przyrowskim długa droga aby prezentować jego poziom.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 09.06.2010, 10:19
Ale co Ty masz do Kuszczaka Co on niby miał wczoraj zrobić skoro obrona sobie po prostu stała i gapiła się na to co robią Hiszpanie. On ma jakąś ambicję co w Polskich zawodnikach jest naprawdę niespotykane. Oczywiście są wyjątki np: wczoraj Murawski który na tle innych pokazał choć odrobinę walki i ambicji. Nie zawsze jest się z góry skazanym na porażkę, co z tego, że oni są lepsi technicznie. Gdyby nasi biegali za każdą piłką i walczyli po prostu mogliby coś ugrać. Ale na drużynę z ambicją i wolą walki chyba nigdy się nie doczekam.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.06.2010, 10:41
Kuszczak nie nadaje się mentalnie na tą kadrę. On co prawda jest typem fightera i ambicja aż z niego kipi, ale nic konstruktywnego z tego nie wychodzi. On przechodzi obok meczy w kadrze, drze jape non stop ale nic nie broni. To nie jest zawodnik, który wyciągnie 5 setek w meczu, bądź zamuruje nam bramkę jak Boruc z Niemcami.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 09.06.2010, 10:43
Jak ta ultra-ofensywna taktyka nie przyniosła bramki w meczach z Finlandią i Serbią to miała się udać przeciwko jednemu z faworytów mundialu Chyba niewiele jest drużyn które idą grają otwarty futbol z tego typu przeciwnikiem, przecież to kuriozum ze w środku grał sam Murawski przeciwko najlepszym rozgrywającym świata, sądzę ze piłkarze pokroju Lamparda czy Gerrarda by nie ogarneły środka pola. Atak niby z Finlandią ,Serbią pięknie, fajnie wszyscy chwalą...ale skuteczność żenująca. Oglądając naszą ligę czasem się zastanawiam czy nasi piłkarze potrafili by z 20-30 nawet bez obrońcy celnie uderzać w bramkę w większości przypadków. Obrona hmm no na tej pozycji mamy straszną lipę. Nie ma co zbytnio winić tych co grali, Glik do niedawna występował w Realu Madryt C a teraz musiał się zmierzyć z najlepszymi napastnikami ligi hiszpańskiej.

Jeśli mamy wyciągnąć jakieś wnioski przed Euro 2012 to trzeba skupić się na tym co można nadrobić, bo jak piłkarz w wielu 20 lat nie nie potrafi w sposób dynamiczny przyjąć piłki to już się nie nauczy. Jedynie pozostaje nam przygotowanie fizyczne co też wbrew pozorom nie jest takie u nas oczywiste (vide ostatnie wielkie imprezy), stałe fragmenty (jeżdżą na te zgrupowania to przecież mogą przez kilka godzin tłuc jakieś rozwiązanie aby dopracować je chociaż w stopniu dostatecznym).

No ale po co to wszystko zawsze możemy szukać wytłumaczeń jak Smuda, Engel i cała banda

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.06.2010, 11:03
Liczyłem na Smudę ale po tych trzech meczach mam wrażenie, że nic z tego nie będzie. Smuda sobie ubzdurał, że będziemy grać ofensywnie. Z przodu mieliśmy 5 piłkarzy ofensywnych i Murawskiego, który też nie jest człowiekiem od czarnej roboty. Nie z takimi piłkarzami panie Franku. My się musimy przez te dwa lata nastawić na głęboką defensywę i super składne wyprowadzanie kontr. Jak Grecja kiedyś No ale Euro u nas, Franek Smuda co czyni cuda i będziemy grali ultraofensywnie.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
kitu91
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 09.06.2010, 11:07
mógł powołac jopa to by sie na hiszpanie przestraszyli
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 09.06.2010, 11:23
smuda pokazał dwie twarze: z jednej strony dobry motywator, który zmusił te nasze piłkarzyny do prawdziwego wysiłku i gry z zaangażowaniem (tak, nawet w tym meczu!), z drugiej strony zerowy taktyk: wyjść na Hiszpanów takim ustawieniem mógłby tylko kompletny idiota albo fan fify na poziomie amatora ... Łudziłem się, że Smuda wykorzysta dynamikę systemu 4-3-3 i po prostu cofnie skrzydłowych bardziej do defensywy, tym sposobem gralibyśmy de facto 5 pomocnikami i jednym napastnikiem. Wychodzenie takim ustawieniem na Hiszpanów to jak kopanie się z koniem. Już Inter pokazał, jak wygrywa się z druzynami grajacy tak piękny futbol. Tak ofensywnie z Hiszpanami mogłyby zagrać ze 2-3 drużyny na świecie, na pewno nie my z chłopakami po 2-3 mecze w reprezentacji.

Ale to dobrze ze taki łomot dostaliśmy, bo by ich prasa i kibice zagłaskali. Mimo wszystko więcej plusów po tych trzech meczach niż minusów.

Ps czy tylko mnie WQRWIAŁO, że tvp wali w ch... i nawet nie może wysłać komentatora na mecz reprezentacji?! Wspaniała sprawa słuchać zaskoczonych komentatorów. że 15 min temu dokonała się zmiana tylko do końca nie wiadomo kto za kogo. Żałosne!
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.06.2010, 11:24
Nie zbudują nawet i za 10 lat drużyny na miarę Europy a co dopiero Mistrzostw świata.
Jesteśmy ogórkami i rankingi nie kłamią. Maksimum jakie możemy osiągnąć to wyczyn z 2002 ,2006 i 2008
Wyjście z grupy w takich rozgrywkach to musiałby być cud.
58 miejsce w rankingu FIFA to i tak wysoko jak na to co prezentujemy.
Nie mamy ani jednej gwiazdy światowego formatu w zespole. A kiedy mieliśmy ? Co najwyżej bramkarzy mamy na poziomie. Reszta to w najlepszym wypadku średniacy europejscy jak Kuba itp.
Zobaczcie kto jest w światowej czołówce. Niezmiennie państwa które mają silne ligi lub zawodników z silnych zespołów europejskich. U nas przy dobrych wiatrach (czyli reprezentantach grających regularnie w europejskich średniakach) możemy liczyć max na okolice 20 miejsca.
Nie ma w ogóle szans na to ,że będzie lepiej. Liga i szkolenie młodzieży musiałoby się poprawić. A czy są jakieś pozytywne prognozy na przyszłość ? Wystarczy spojrzeć na najsilniejszy zespół Polski który od 10 lat rządzi w tej dziadowej lidze.
Jakie osiągnięcia ma Wisła na arenie międzynarodowej, jakie zrobiła postępy, jak bardzo profesjonalny jest to klub ?
Najgorsze jest jednak to ,że i dziennikarze i ludzie związani z piłką (działacze, trenerzy i piłkarze) w Polsce nie mają żadnego pojęcia jak wygląda dzisiejszy profesjonalny futbol.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 09.06.2010 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 09.06.2010, 11:25
Smuda przed objęciem stanowiska trenera kadry: 'w mojej reprezentacji będą grać piłkarze, którzy są w formie i grają w klubach - w najlepszej dyspozycji w danym czasie'.

Smuda jako trener kadry... RYBUS, DUDKA, WOJTKOWIAK, SOBIECH i paru innych na zgrupowaniu, że niby najlepsi.

To ja się pytam dlaczego na kadre bierze Małeckiego i nie daje mu szansy, chłopak w 2 min na boisku z Serbią zrobił to czego inni przez 90 min nie potrafili - PODAŁ, DOKŁADNIE PODAŁ DO SOBIECHA W POLE KARNE, w 90% NAPASTNIK ZAMIENIŁ BY TO PODANIE NA BRAMKĘ.

Gdzie jest Piotrek Brożek, piłkarz który nie bójmy się tego słowa 'zatrzymał Barcelonę' , ma chłopak szybkość, naturalnie lewonożny, dobre podanie.... To niee Smuda musi z robić z Darka 'zapchaj dziury, damy Ci pograć przed okienkiem transferowym' Dudki na siłę lewego obrońcę, reprezentanta polski.

Nie mam nic przeciwko Smudzie i systemowi 4-3-3, ale muszą grać chłopaki, którzy naprawdę się wyróżniają. Miało nie być powołań za zasługi, Wojtkowiak, Iwański, Murawski, Ku**a rozumie że Pączek i Murawski mają jak to się w Polsce mówi potencjał, ale na boisku potencjał to można sobie w dupę wsadzić, liczą się aktualne możliwości zawodnika a nie jego wyczyny w dalekiej historii. Także powodzenia panie trenerze i trochę więcej KONSEKWENCJI.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.06.2010, 11:42
Co to za różnica czy grałby Mały za Rybusa, Brożek za Dudke czy ktoś inny za Sobiecha i tak i tak byłoby to samo czyli pogrom z Hiszpanią i przepaść, tu nie chodzi o nazwiska. Całe szkolenie, mentalność jako narodu, mentalność pilkarzy, dzieci, podejscie trenerów. Śmieszne głosy, że oni się czegoś nauczyli po tym meczu. San Marino czegoś sie nauczyło po pogromie w Kielcach. Różnica edzie tylko rosnąć a nie maleć i taka jest prawda, z roku na rok wychodzą z Polskiej młodzieży coraz gorsi zawodnicy, regularnie w dół.

Dodać też trzeba to że Smuda nie ma pojęcia najmniejszego o taktyce i to juz wiedziałem od dawna, to dobry motywator i nic więcej. Wyjść takim ustawieniem na obecną Hiszpanie to mogła Argentyna lub Holandia. Reszta nawet z Brazylią, Włochami, Francją, Niemcami i Anglią by się zamurowała, bo wiedzą ze inaczej to się źle skończy. Wyjść bez defensywnego pomocnika z Glikiem, Sadlokiem, którzy na oczy nie widzieli poważnej piłki i mają 2-3 występy w kadrze to samobójstwo. Prawda jest taka, że powinniśmy się cieszyć że skończyło sie tylko na 6-0 bo Hiszpanie nawet nie podkręcali tempa. To juz lepiej było postawić autobus w bramce i by sie skończyło pewnie na 3-0 i tez byśmy mieli jakąś jedna sytuacje bramkową. Najbardziej boli, że kiedys sie mówiło, że technike zniwelujemy wybieganiem, walką, ale żeby walczyć trzeba być perfekcyjnie przygotowanym fizycznie, nam nawet w tym przygotowaniu fizycznym świat odjechal na lata.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 09.06.2010, 11:54
Nie ma sensu rozmawiać o brakach w szkoleniu dzieci i młodzieży, o nie profesjonalnie zarządzanymi klubami, braku infrastruktury, polskiej mentalności która nie pozwala na poprawę tej sytuacji.

Smuda sam tego nie zmieni, nikt tego nie zmieni. Przynajmniej w tak krótkim czasie jaki został do Euro 2012.
Jedynym zadaniem trenera jest właśnie wyselekcjonowanie NAJLEPSZYCH zawodników, nie najlepiej zapowiadających się. Wpojenie tym NAJLEPSZYM piłkarzom taktyki i ogrywanie się w meczach z najlepszymi. Nie może być w tej drużynie słabego ogniwa, żadnych chłopaków którzy mają zdobywać doświadczenie będąc jednocześnie słabszymi od pozostałych. Musi być zbliżony poziom piłkarzy, który gwarantował będzie ambitną grę przez 100min. Jeżeli do tego będą mieć technikę która pozwoli na grę do przodu a nie tylko murowanie bramki to już będzie sukces. I nie ma co się łudzić że jesteśmy ogrywać kogokolwiek z czołówki rankingu fifa. Może za 20 lat jak będziemy potentatem gazowym i bogatszym krajem, bardziej rozwiniętym niż teraz....
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 09.06.2010, 12:18
rzep napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej widać czarno na białym po co większość tych "kadrowiczów" wczoraj stanowiła tło dla Hiszpanów.
Po wczorajszym meczu wiemy jak czuje się San Marino czy Andora po swoich meczach...
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.06.2010, 12:59
Oj czujemy się zdecydowanie gorzej od kibiców San Marino, a to dlatego że nasz kraj ma prawie 40 mln mieszkańców, a my nie możemy znaleźć 11 ludzi którzy przeciwstawią się przez 90 minut szczupłym i niewysokim Hiszpanom
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.06.2010, 13:13
http://www.youtube.com/watch?v=GHTG-s_EgiM - to tak jakby ktoś chciał nacieszyć oko bramkami z wczorajszego meczu. enjoy
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.06.2010, 13:14
A ja tu bylem besztany przez wiele osob, bo osmielilem(!) sie krytykowac Smude(zdecydowanie wczesniej przed tym meczem) za ofensywne ustawienie. Na wielkich imprezach(MS, ME) bedziemy mieli w grupie 2 swiatowe potegi i 1 sredniaka...z tymi ekipami mamy grac ofensywnie ? Przede wszystkim dobrze poukladana gra obronna, wypracowane stale fragmenty gry i kontrataki...tak to ma wygladac, a nie wychodzenie na Hiszpanow z 3 napastnikami, bo to samobojstwo. Majac lepszych pilkarzy(zaledwie kilka lat temu) wlasnie tak gralismy. Teraz mamy pilkarskich inwalidow(z kilkoma wyjatkami, mowie o pokoleniu 85+) i probujemy jakas dziwna gre .
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.06.2010, 19:12
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A ja tu bylem besztany przez wiele osob, bo osmielilem(!) sie krytykowac Smude(zdecydowanie wczesniej przed tym meczem) za ofensywne ustawienie. Na wielkich imprezach(MS, ME) bedziemy mieli w grupie 2 swiatowe potegi i 1 sredniaka...z tymi ekipami mamy grac ofensywnie ? Przede wszystkim dobrze poukladana gra obronna, wypracowane stale fragmenty gry i kontrataki...tak to ma wygladac, a nie wychodzenie na Hiszpanow z 3 napastnikami, bo to samobojstwo. Majac lepszych pilkarzy(zaledwie kilka lat temu) wlasnie tak gralismy. Teraz mamy pilkarskich inwalidow(z kilkoma wyjatkami, mowie o pokoleniu 85+) i probujemy jakas dziwna gre .
Masz całkowicie rację - nie powinniśmy grać otwartą piłkę z Hiszpanami. Nawet ja nie spodziewałem się takiej żenady. (Myślałem 3-0 dla Hiszpanii). Smuda ma bardzo duży minus po tym meczu u mnie - chodzi o taktykę. Trzeba było murować swoje pole karne a nie próbować dorównać mistrzom Europy. Wyszedł z tego blamaż. Korea mogła przegrać 1-0. Ale my musimy grac do przodu... doby trener wie na co stać jego zespół. Smuda powinien wiedzieć. Tak jak piszesz - kontry i stałe fragmenty gry.... no ale On zawsze karze grać do przodu. Mourinho jakoś potrafi dobrać taktykę do rywala...(Barcelona-Inter)

PS
Kiedy Dania wygrała z Portugalią na wyjeździe to właśnie tak grała. Oczywiście Portugalia słabsza od Hiszpanii a My od Danii. Ale stałe fragmenty i kontry dały im zwycięstwo 3-2. My tak grając przynajmniej byśmy się nie skompromitowali.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów