The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2011, 10:19
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Bo jestem realistą? Bo wiem, że jak pisano o Kluivercie o Tristanie czy innych mega gościach to nic z tego nie było? Zastanów się po co miałby tu przychodzić? Z misją nawracania naszych na grę w piłkę? Bo za rok mamy Euro? Wiem, że cokolwiek bym napisał i tak niektórzy będą marzyć, bo niektórzy lubią zasypiając wyobrażać sobie jak strzelają golę w finale LM, lubią siedząc na kiblu wyobrażać sobie jak Wisła leje Real w pucharach i lubią wyobrażać sobie RvN w koszulce Wisły Marzyć każdy może, ale nie starajcie się wmawiać innym zdrowo myślącym, że te marzenia to prawda.
Ja .......e haha. ROZUMIESZ, ze za Kluiverta i Tristana nie było tu STASZKA VALXA, który zna się osobiście z RVN.

Pojmujesz ta subtelna roznice czy nie?
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.05.2011, 10:27
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e haha. ROZUMIESZ, ze za Kluiverta i Tristana nie było tu STASZKA VALXA, który zna się osobiście z RVN.

Pojmujesz ta subtelna roznice czy nie?
Właśnie miałem to napisać. I do tego trenerem też jest Holender z którym jak mniemam też się znają Jakby każdy tak podchodził do tematu i mówił co jest realne a co nie to by "nic nie było" parafrazując pewnego pana. Ważne, że Stan próbuje. Najwyżej nic z tego nie wyjdzie. Ot cała filozofia.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 30.05.2011, 10:29
Widze że sezon ogórkowy w pełni. Luźna pogadanka z Maorem i pytanie o odejście jakie mozna zadac każemu a tutaj pogadanka na 2 strony o odejściu Maora. Ludzie ogarnijcie się proszę. żadnych konretów, żadnych faktów, wiemy mniej więcej tyle że ktoś z Włoch obserwował Melexa.

Co do sytuacji z RVN abstrachujac od tego że to jest piramidalna bzdura widzę jeden plus tej afery. Skoro pisze już o tym na goal.com to o Wiśle zrobi się głośno w Europie. Staszek to ma łeb Proponuje jeszcze wysłać fax do Interu z propozycją kupna Maicona i do Bayernu z zapytaniem o Robbena. Wtedy dopiero Wisłka zrobi sobie PR jakiego jeszcze nie było.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.05.2011, 10:31
Zna osobiście...ZAJEBISTY TEKST! Iwan też go zna, ponoć kompa mu naprawiał jak grali razem w PSV, więc może on go sprowadzi. Maaskant zna całą ligę holenderską to może kupimy sobie od razu PSV Pisałem, że niektórych i tak nie przekonam i Wy dwaj powyżej do nich się zaliczacie pozdro
Odpowiedz cytując
krism84
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 30.05.2011, 10:35
A dlaczego taki piłkarz miał by nie przyjść do Wisły? Nie piszcie ciągle tekstów typu "przestańcie marzyć" tylko podajcie argumenty bo ja kilka mam kilka ZA:

1. RvN na już 35l jest na końcu swojej kariery

2. To dla niego prawdopodobnie jedyna i ostatnia szansa by przypomnieć się światu i zagrać jeszcze raz w lidze mistrzów ,ew w lidze europejskiej

3. Kiepska stmosfera w jego obecnym klubie w niemczech który opuści bo już to zadeklarował (zajeli 8 miejsce i nie graja w pucharach)

4. W Wiśle był by wiodącą postacią w szatni i na boisku i na 99% miał by zagwarantowane miejsce w podstawowym składzie

5. Trener z Holandii , dyrektor spot. to też ma znaczenie jak będzie się tu czuł

6.Rozwijająca się polska piłka (stadiony , coraz większe pieniądze , lepsi zawodnicy itp)

Jedynym problemem może być kasa ale nie ma co od razu zakładać że wszyscy lecą tylko na kasa bo on biedny na pewno nie jest i dla tego decydujące znaczenia dla niego mogą mieć te punkty które wymieniłem poza tym mysle że Maskant i Vlacx mogą go naprawde zachęcić do przyjścia - liczę na to

Mam nadzieję że wszystkim niedowiarkom nie długo zrzedną miny

p.s. 6mln euro jest pewną informacją tylko zrozumcie że nie chodzi tu o wydanie ich od razu tylko wraz z kolejnymi pokonanymi etapami kw. LM
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 30.05.2011, 10:37
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Zna osobiście...ZAJEBISTY TEKST! Iwan też go zna, ponoć kompa mu naprawiał jak grali razem w PSV, więc może on go sprowadzi. Maaskant zna całą ligę holenderską to może kupimy sobie od razu PSV Pisałem, że niektórych i tak nie przekonam i Wy dwaj powyżej do nich się zaliczacie pozdro
Blysnales. Wlasnie udowodniles, ze nie ma o czym z Toba dyskutowac.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.05.2011, 10:52
Słuchajcie. Wisła wcześniej czy później z przyczyn sportowo-marketingowych będzie musiała zainwestować i zatrudnić jakieś "duże nazwisko". Do tego fakt ,że na wielu rynkach panuje kryzys finansowy pozwala na zatrudnianie całkiem ciekawych piłkarzy za rozsądnie pieniądze. Odpadają pewne lęki kulturowo-infrastrukturalne. Tym bardziej ,że konkretnie Wisła nie szuka piłkarzy na dorobku ,którzy chcą jak najwięcej wyszarpać. Piłkarze ,którzy mają już 30-34 lata to są ludzie już ustawieni. Oni kopią bo mogą i lubią. Czynnik finansowy jest istotny ale nie wiążący. Jaliens też mógłby trafić do klubu ,który płaciłby mu o wiele lepiej. Ale wolał wybrać przygodę!!! Pytanie tylko czy RvN lubi przygody?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 30.05.2011 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
PitM
Member

Stary 30.05.2011, 11:15
Dla porównania nasuwa mi się Roberto Carlos - zobaczcie gdzie gra - Anży Machaczkała. Co nie zminia faktu że RvN brzmi prynajmniej ko(s)micznie w zetawieniu z Wisłą.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.05.2011, 11:18
Cupiał daje 6 mln euro na transfery pisze Fakt, To ja dorzucam od siebie drugie 6. A co tam ;-)
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.05.2011, 11:19
RvN, przepraszam a z kim ma grac w Wisle zawodnik tego formatu?
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 30.05.2011 o godz. 11:22.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
kelmaj
Member

Od: 05.2008

Stary 30.05.2011, 11:23
Wielu z was się smieje z tegu Ruuda, ale ja mam inne zdanie na ten temat.
Gdyby PSV awansowało do LM to zaakceptowałby ich ofertę na bank, a teraz sytuacja jest inna i to Wiśle może pomóc w awansie. W Krakowie byłby SUPER snajperem i kto wie czy nie załapałby się na Euro 2012 jako doświadczony lis
Musimy poczekać na rozwój sytuacji. Liczę na ten transfer i jestem przekonany, że Pan Stan da rade go przekonać

Holenderski trener, holenderski dyrektor sportowy. Załatwiony transfer Jaliensa. Przybycie Ruuda? I mocna walka w el do LM i może awans. Coś pięknego... Oby się spełniło

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.05.2011, 11:31
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Cupiał daje 6 mln euro na transfery pisze Fakt, To ja dorzucam od siebie drugie 6. A co tam ;-)

haha.
Najpierw tutaj poszło info że ktoś coś słyszał o 6 bańkach.
potem przeszło na konkurencyjne forum
skoro juz było na 2 forach, mający super macki dziennikarze podchwycili temat
i jeszcze wczoraj jakiś hyde park na OSI, i ktoś pisze sms ktory sie wyswietla w małym pasku pod spodem : że mamy 6 baniek na transfery, potwierdzone...
kończy się na tym że jeden z dziennikarzy mówi "mamy potwierdzenie od jednego z kibiców, że Wisła ma 6 mln Euro na transfery"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.05.2011, 11:32
Zakładając, że mamy zapłacić Ruudowi 1 mln € i kontrakt jest ubezpieczony na wypadek kontuzji to ryzyko złożenia takiej propozycji jest nieduże. Jeśli transfer by wypalił (tzn zakup dałby efekt sportowy) to liczę, że z jego tytułu przychody klubu mogą wzrosnąć przynajmniej o 10 mln zł, nawet jeśli nie to przynajmniej te parę milionów jest do odzyskania. Podsumowując ryzyko - nieduże, potencjalne zyski - spore.
Bardziej byłbym zdziwiony, gdyby klub nie podejmował tego typu prób, niż tym, że to może być prawdą.
Odpowiedz cytując
mg256
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 30.05.2011, 11:32
Rzadko tu pisuję ale RvN sobie nie daruję.
O ile info wygooglane jest prawdziwe to on zarabia w HSV 3,5 mln Euro za sezon.
Co więcej - podpisywał kontrakt jako zawodnik 33 letni a teraz (w lipcu) będzie miał 35.
Nie jest też tak bramkostrzelny jak kiedyś, łapią go liczne kontuzje.
Przez półtora sezonu w Bundeslidze strzelił 12 goli w 36 meczach.
Zna się ze Stanem(Stan rozegrał w PSV ponad 200 meczy i kończył karierę jak RvN zaczynał - przypuszczalnie więc jest klubową legendą), może kojarzyć Maaskanta(który prowadził mały klub w lidze holenderskiej gdy RvN tam grał), może kojarzyć Jaliensa.

Nie ma rzadnego powodu by tu nie zagrał - nie jesteśmy Rosją, Turcją, Emiratami czy ostatnio nawet Grecją - jesteśmy całkiem cywilizowanym krajem.

Więc - o ile on osobiście nie ma jakichś szczególnych powodów aby tu nie zagrać jest to tylko - i aż, kwestia pieniędzy.

I teraz pytanie brzmi czy warto wydać 2-3mln euro rocznie na takiego zawodnika?
Co dostajemy:

sportowo:
- Gracza który ciągle umie strzelać bramki: sądzę że w naszej lidze średnia około pół gola na mecz powinna być bez problemu do osiągnięcia.
- Gracza o ogromnej pewności siebie - w LM czy LE.
- Gracza od którego nasza ofensywa może się bardzo dużo nauczyć.
- Gracza, który da nam dużo silniejszą ławkę rezerwowych, gdyby przyszło nam grać na kilku frontach np. w LM.
- Gracza którego całą liga będzie się bała i dażyłą ogromnym szacunkiem.

marketingowo:
- Myślę, że szansę na stopniowe zapełnienie trybun - a kibice którzy przyjdą dla niego mogą potem zostać przy klubie - z tego co można przypuszczać to na chwilę obecną Wisła może liczyć na ok 20tys widzów - a stadion ma mieć 34tys miejsc.
- Znaczne zwiększenie atrakcyjności medialnej klubu - szansa na liczne pokazywanie meczy przez Canal+ czy nawet Eurosport.
- Sprzedaż 15-30tys koszulek w ciągu roku.
- Przyciągnięcie dzieciaków do naszych szkółek.
- czasem możliwość gry z takim RvN jest ważniejsza niż dodatkowe 50tys Euro w kontrakcie - lepsza pozycja w negocjacjach z zawodnikami tak z Polski jak i z zagranicy.
- przetarcie szlaku dla transferów porównywalnych nazwisk w przyszłości.
Co ryzykujemy:
- kontuzję i kupę pieniędzy do zapłaty, oraz konflikty o to kto jest winny transferowej porażki.
- powstanie ogromnego komina płacowego, może wywołać tarcia w szatni
- że on nie będzie miał z kim grać u nas.
- trudno przewidzieć sytuację w szatni: Mały, Sobol mogą pójść w odstawkę jako liderzy drużyny - w ogóle może być problem z poukładaniem relacji w szatni.
- poza ofertą pucharów europejskich i kilku meczy w sezonie: z Legią, Lechem, Cracovią, Śląskiem czy Lechią trudno będzie o poziom oprawy, o sportowym nie wspominając do którego RvN jest przyzwyczajony.

Fundamentalne, czysto ekonomiczne pytanie brzmi: czy RvN jest nam potrzebny, bo na LM to może być za mało a na Ekstraklasę, zdecydowanie za dużo. Czy on jest dla nas warty tych choćby i 2 milionów na sezon.

Rozwiązanie tego dylematu jakie przychodzi mi do głowy jest dość proste: kontrakt na 2 miesiące za ok. 1mln euro z opcją przedłużenia o kolejne 10 miesięcy za 2mln euro w przypadku awansu do LM. A w przypadku braku awansu on ma opcję przedłużenia za 1mln euro.

My ryzykujemy znacznie mniejszą kwotą: a co stadion zapełnimy i koszulek sprzedamy to nasze. Efekt marketingowy także pewien jest bo zawsze można powiedzieć, że grał u nas RvN i nawet będzie o prawda.

On traci - jeśli zdecydował by się odejść - czas na zgranie w kolejnych klubie. No i może się niestety okazać, że zamiast grać u nas będzie sobie szukał następnego klubu.

Jeszcze co do pieniędzy: nie znam szczegółów ale wiki twierdzi, że kiedy dostał propozycję wypożyczenia na pół roku do Madrytu z HSV, zgodził się partycypować w kosztach wypożyczenia - prawdopodobnie zrezygnować z części gaży. Nie porównuję Realu do Wisły ale widać że go stać na ograniczenie zarobków.

A tak na marginesie to z podobnych zawodników jest jeszcze Miro Klose - mówi trochę po polsku, no i w ogóle trochę bliżej z Polski do Niemiec niż do Holandii i ostatnio rezerwowy raczej - więc dla niego nie był by to taki przeskok straszny. No i w Polsce bardzo rozpoznawalny. Piszę to ponieważ problem nie dotyczy tylko RvN ale w ogóle pewnej koncepcji kierunku rozwoju klubu. I osoba zawodnika nie jest aż tak istotna. Chodzi tylko o to, żeby zatrudnić żywą legendę. I o pytanie czy warto.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.05.2011, 11:35
krism84 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego taki piłkarz miał by nie przyjść do Wisły? Nie piszcie ciągle tekstów typu "przestańcie marzyć" tylko podajcie argumenty bo ja kilka mam kilka ZA:
Jeden, jedyny argument, tylko że mocniejszy, niż wszystkie Twoje. Gościa nadal chętnie widziałoby w swoim składzie wiele klubów z Europy, które są w stanie dać mu znacznie większą kasę.

Ale fajnie że wyszła taka plota i że nawet zagranicą ją podchwycili. Fajna promocja dla Wisły.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
ArturRosner
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 30.05.2011, 11:42
RvN w Wiśle ? nie wyobrażam sobie takiego zawodnika na stadionie choćby Polonii Warszawa czy Bełchatowa za niskie progi ta nasza ekstraklasa niestety Dobrym pomysłem było by wysłać tam Stana z flaszką, upić go! i dać do podpisania. To by się mogło udać.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.05.2011, 11:50
mg256 napisał(a):Wyświetl post

- Sprzedaż 15-30tys koszulek w ciągu roku.
a te dane skąd? z dupy? przecież teraz przez cały rok sprzedajemy może z 500 koszulek, więc nawet takie nazwisko nie spowoduje, że sprzedamy ich nagle 30-60 razy więcej.

mg256 napisał(a):Wyświetl post

- powstanie ogromnego komina płacowego, może wywołać tarcia w szatni
już widzę, jak Garguła idzie do prezesa i mówi: "szefie, skoro Ruud zarabia 2 mln ojro, to ja nie będę grał za moje marne 400 tys.". nie ta renoma, nie te umiejętności.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.05.2011, 11:55
Cytat:
Gościa nadal chętnie widziałoby w swoim składzie wiele klubów z Europy, które są w stanie dać mu znacznie większą kasę.
Otóż to.
Niewątpliwie jest w Europie kilkadziesiąt klubów , które by chciały takiego zawodnika i mogły by mu zapewnić lepsze warunki i nie jestem w stanie wymienić jednego argumentu dlaczego na czele tego wyścigu miała by stanąć Wisła.
Sam Stan , to chyba za mało.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.05.2011, 12:02
wwf napisał(a):Wyświetl post
http://www.fakt.pl/Wisla-siega-po-gw...,104951,1.html

Ruud van Nistelroy
Vicente Rodriguez
Roque Santa Cruz

W takim PSV transfery spokojnie do wykonania, tylko że my PSV nie jesteśmy.
z tej trójki jakbym miał jednego wybrac to zdecydowanie Santa Cruza.

Van Nisterlooy za dużo latek ma (35) a Vicente to strasznie kontuzjogenny zawodnik i pewnie posypałby sie nam jak Garguła,Dawidowski albo Wtorek znajac życie.

Santa Cruz byłby jak znalazł
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.05.2011 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.05.2011, 12:12
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
a te dane skąd? z dupy? przecież teraz przez cały rok sprzedajemy może z 500 koszulek, więc nawet takie nazwisko nie spowoduje, że sprzedamy ich nagle 30-60 razy więcej.
.
Ale kolega miła na myśli chyba podróbki.

Jeszcze lepszym zongiem dla mnie jest info,że niby Valcx chce chłopa wypożyczyć z MC. To już ten Ruud brzmi bardziej wiarygodnie.

Panowie, wiem że zbliżają się wakacje, macie dużo wolnego czasu ale nie drwijcie sobie z tzw dziennikarzy. Jak już musicie to zawężajcie nazwiska do naszego regionu, bo z Ruudem to daliście do pieca. I nie jobować jeden na drugiego, bo skończy się to dla jobujących jak zawsze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

O której dziś z Ilievem podpisujecie kontrakt?

Wytłumaczeniem zainteresowania RVN jest chyba tylko fakt, że to Stan prowadził jego transfer do MU.
Odpowiedz cytując
mg256
Junior Member

Od: 10.2008

a te dane skąd?
Ok, może i z czterech liter Ale tak czy inaczej nie mają one ogromnego wpływu na przychody.

już widzę, jak Garguła idzie do prezesa i mówi: "szefie, skoro Ruud zarabia 2 mln ojro, to ja nie będę grał za moje marne 400 tys.". nie ta renoma, nie te umiejętności.
Chodzi o to, że RvN nawet jakby tu grał, to strzelałby max dwadzieścia kilka bramek w sezonie, a sądzę że mniej. Nie Garguła tylko Genkow, Małecki czy Kirm, którzy mogą strzelić po kilkanaście. Zdaje się, że Kosowski pogryzł się z klubem właśnie o zarobki. Jeśli klub pokaże, że stać go na płacenie powyżej miliona euro. To dla czego nie dać pół miliona Małeckiemu czy Genkowowi. Jak się rozniesie wśród agentów, że Wisła tyle płaci to strach się bać.

No i, co istotne ludzie o podobnym poziomie zarobków mają wspólne tematy do rozmów, wspólne rozrywki itd. A o czym miałby RvN z Małeckim gadać
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.05.2011, 12:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W tej chwili nawet nie ma oficjalnej informacji, że dziś przyleci, a jeśli już przyleci, to i tak pewnie minie jeszcze kilka dni nim go przebadają.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.05.2011, 12:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Jak tylko Weiss przedstawi swego asystenta w Legii
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.05.2011, 12:31
a ja w to chce wierzyc wiec wierze - mam swoje 5 minut zachwytu , proponuje kazdemu jednemu wyjechac na zachod na kilka lat to zmieni na 100% mentalnosc i podejscie negatywne do wszystkiego - w zyciu piekne sa tylko chwile ... i jak ktos mi je daje to dlaczego mam ich niebrac - jak informacje zostana zdementowane to pozostanie mi 3-5 czy 7 dni radosci ......
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.05.2011, 12:50
PitM napisał(a):Wyświetl post
Dla porównania nasuwa mi się Roberto Carlos - zobaczcie gdzie gra - Anży Machaczkała. Co nie zminia faktu że RvN brzmi prynajmniej ko(s)micznie w zetawieniu z Wisłą.
To jeszcze zechciej sprawdzić dlaczego (=za ile) tam gra.to nie jest nawet banieczka tylko bodaj ze 4 za sezon. A to tylko obrońca i to starszy (choć bardziej utytułowany), a nie strzelający środkowy napastnik.
W przyjście Ruuda oczywiście nie wierzę (obym się mylił).
Jak będziemy mieć równą kadrę18-20 grajków na takim poziomie (najlepiej Meliksona, Pareiki czy Małego), żeby gra nie załamywała się w przypadku zmiany, kontuzji, kartek itp. to już będę bardzo zadowolony.
A jeśli Pan C. da jeszcze parę talarów na jakieś nazwisko w dodatku na chodzie... to chwała Mu za to.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.05.2011, 12:50
Jedynym (w miarę) wiarygodnym wytłumaczeniem tych plot jest ewentualna postawa naszego Właściciela. Rozstaje się z tą naszą Wisłą i rozstać nie może, więc może jednak powiedział przy kieliszku - "CL - teraz albo nigdy" oraz "daję sześć baniek, niech Stan załatwi jakiś Big Name" a dziennikarze dopowiedzieli sobie resztę. Chciałbym żeby to była prawda, choć Mr Cupiałowi chodziłoby pewnie o dużo mniejszy Big Name, niż RvN a i sześć baniek dotyczy raczej złotych polskich...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.05.2011, 12:52
Jeśli my żałujemy dać 400 tyś Euro za sezon , to co mówić o zarobkach RvN , ładnie się balonik napompował , panowie rzeczywistość jest okrutna.

My żeby coś kupić musimy sprzedać (obym się mylił)
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.05.2011, 13:00
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
My żeby coś kupić musimy sprzedać (obym się mylił)
Sprzedamy Wojciecha Ł. (słyszałem że Jaga jest chętna, razem ze Stasiakiem i Bartczakiem) i za zaoszczędzone pieniądze kupimy RvN - w końcu Genkov potrzebuje zmiennika. No chyba, że sie nie zgodzi na kontrakt motywacyjny!
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 30.05.2011, 13:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jak tylko Weiss przedstawi swego asystenta w Legii
hahha dobry tekst.

Swoją drogą a propos RvN

1) Wyłazi z Was typowe "polactwo". Niska samoocena i deprecjonowanie. Tak, tak RvN to nie dla nas o nie ....
2) "Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego".
3) Wisła sportowo od 2003 roku stoi w miejscu kiedy ma nastąpić przełom jak nie w nowej dekadzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów