|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
I do tego trenerem też jest Holender z którym jak mniemam też się znają Jakby każdy tak podchodził do tematu i mówił co jest realne a co nie to by "nic nie było" parafrazując pewnego pana. Ważne, że Stan próbuje. Najwyżej nic z tego nie wyjdzie. Ot cała filozofia.![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Widze że sezon ogórkowy w pełni. Luźna pogadanka z Maorem i pytanie o odejście jakie mozna zadac każemu a tutaj pogadanka na 2 strony o odejściu Maora. Ludzie ogarnijcie się proszę. żadnych konretów, żadnych faktów, wiemy mniej więcej tyle że ktoś z Włoch obserwował Melexa.
Co do sytuacji z RVN abstrachujac od tego że to jest piramidalna bzdura widzę jeden plus tej afery. Skoro pisze już o tym na goal.com to o Wiśle zrobi się głośno w Europie. Staszek to ma łeb Proponuje jeszcze wysłać fax do Interu z propozycją kupna Maicona i do Bayernu z zapytaniem o Robbena. Wtedy dopiero Wisłka zrobi sobie PR jakiego jeszcze nie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Zna osobiście...ZAJEBISTY TEKST! Iwan też go zna, ponoć kompa mu naprawiał jak grali razem w PSV, więc może on go sprowadzi. Maaskant zna całą ligę holenderską to może kupimy sobie od razu PSV
pozdro |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A dlaczego taki piłkarz miał by nie przyjść do Wisły? Nie piszcie ciągle tekstów typu "przestańcie marzyć" tylko podajcie argumenty bo ja kilka mam kilka ZA:
1. RvN na już 35l jest na końcu swojej kariery 2. To dla niego prawdopodobnie jedyna i ostatnia szansa by przypomnieć się światu i zagrać jeszcze raz w lidze mistrzów ,ew w lidze europejskiej 3. Kiepska stmosfera w jego obecnym klubie w niemczech który opuści bo już to zadeklarował (zajeli 8 miejsce i nie graja w pucharach) 4. W Wiśle był by wiodącą postacią w szatni i na boisku i na 99% miał by zagwarantowane miejsce w podstawowym składzie 5. Trener z Holandii , dyrektor spot. to też ma znaczenie jak będzie się tu czuł 6.Rozwijająca się polska piłka (stadiony , coraz większe pieniądze , lepsi zawodnicy itp) Jedynym problemem może być kasa ale nie ma co od razu zakładać że wszyscy lecą tylko na kasa bo on biedny na pewno nie jest i dla tego decydujące znaczenia dla niego mogą mieć te punkty które wymieniłem poza tym mysle że Maskant i Vlacx mogą go naprawde zachęcić do przyjścia - liczę na to Mam nadzieję że wszystkim niedowiarkom nie długo zrzedną miny p.s. 6mln euro jest pewną informacją tylko zrozumcie że nie chodzi tu o wydanie ich od razu tylko wraz z kolejnymi pokonanymi etapami kw. LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Słuchajcie. Wisła wcześniej czy później z przyczyn sportowo-marketingowych będzie musiała zainwestować i zatrudnić jakieś "duże nazwisko". Do tego fakt ,że na wielu rynkach panuje kryzys finansowy pozwala na zatrudnianie całkiem ciekawych piłkarzy za rozsądnie pieniądze. Odpadają pewne lęki kulturowo-infrastrukturalne. Tym bardziej ,że konkretnie Wisła nie szuka piłkarzy na dorobku ,którzy chcą jak najwięcej wyszarpać. Piłkarze ,którzy mają już 30-34 lata to są ludzie już ustawieni. Oni kopią bo mogą i lubią. Czynnik finansowy jest istotny ale nie wiążący. Jaliens też mógłby trafić do klubu ,który płaciłby mu o wiele lepiej. Ale wolał wybrać przygodę!!! Pytanie tylko czy RvN lubi przygody?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 30.05.2011 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dla porównania nasuwa mi się Roberto Carlos - zobaczcie gdzie gra - Anży Machaczkała. Co nie zminia faktu że RvN brzmi prynajmniej ko(s)micznie w zetawieniu z Wisłą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cupiał daje 6 mln euro na transfery pisze Fakt, To ja dorzucam od siebie drugie 6. A co tam ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
RvN, przepraszam a z kim ma grac w Wisle zawodnik tego formatu?
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 30.05.2011 o godz. 11:22.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wielu z was się smieje z tegu Ruuda, ale ja mam inne zdanie na ten temat.
Gdyby PSV awansowało do LM to zaakceptowałby ich ofertę na bank, a teraz sytuacja jest inna i to Wiśle może pomóc w awansie. W Krakowie byłby SUPER snajperem i kto wie czy nie załapałby się na Euro 2012 jako doświadczony lis Musimy poczekać na rozwój sytuacji. Liczę na ten transfer i jestem przekonany, że Pan Stan da rade go przekonać Holenderski trener, holenderski dyrektor sportowy. Załatwiony transfer Jaliensa. Przybycie Ruuda? I mocna walka w el do LM i może awans. Coś pięknego... Oby się spełniło ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
haha. Najpierw tutaj poszło info że ktoś coś słyszał o 6 bańkach. potem przeszło na konkurencyjne forum skoro juz było na 2 forach, mający super macki dziennikarze podchwycili temat i jeszcze wczoraj jakiś hyde park na OSI, i ktoś pisze sms ktory sie wyswietla w małym pasku pod spodem : że mamy 6 baniek na transfery, potwierdzone... kończy się na tym że jeden z dziennikarzy mówi "mamy potwierdzenie od jednego z kibiców, że Wisła ma 6 mln Euro na transfery" ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zakładając, że mamy zapłacić Ruudowi 1 mln € i kontrakt jest ubezpieczony na wypadek kontuzji to ryzyko złożenia takiej propozycji jest nieduże. Jeśli transfer by wypalił (tzn zakup dałby efekt sportowy) to liczę, że z jego tytułu przychody klubu mogą wzrosnąć przynajmniej o 10 mln zł, nawet jeśli nie to przynajmniej te parę milionów jest do odzyskania. Podsumowując ryzyko - nieduże, potencjalne zyski - spore.
Bardziej byłbym zdziwiony, gdyby klub nie podejmował tego typu prób, niż tym, że to może być prawdą. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Rzadko tu pisuję ale RvN sobie nie daruję.
O ile info wygooglane jest prawdziwe to on zarabia w HSV 3,5 mln Euro za sezon. Co więcej - podpisywał kontrakt jako zawodnik 33 letni a teraz (w lipcu) będzie miał 35. Nie jest też tak bramkostrzelny jak kiedyś, łapią go liczne kontuzje. Przez półtora sezonu w Bundeslidze strzelił 12 goli w 36 meczach. Zna się ze Stanem(Stan rozegrał w PSV ponad 200 meczy i kończył karierę jak RvN zaczynał - przypuszczalnie więc jest klubową legendą), może kojarzyć Maaskanta(który prowadził mały klub w lidze holenderskiej gdy RvN tam grał), może kojarzyć Jaliensa. Nie ma rzadnego powodu by tu nie zagrał - nie jesteśmy Rosją, Turcją, Emiratami czy ostatnio nawet Grecją - jesteśmy całkiem cywilizowanym krajem. Więc - o ile on osobiście nie ma jakichś szczególnych powodów aby tu nie zagrać jest to tylko - i aż, kwestia pieniędzy. I teraz pytanie brzmi czy warto wydać 2-3mln euro rocznie na takiego zawodnika? Co dostajemy: sportowo: - Gracza który ciągle umie strzelać bramki: sądzę że w naszej lidze średnia około pół gola na mecz powinna być bez problemu do osiągnięcia. - Gracza o ogromnej pewności siebie - w LM czy LE. - Gracza od którego nasza ofensywa może się bardzo dużo nauczyć. - Gracza, który da nam dużo silniejszą ławkę rezerwowych, gdyby przyszło nam grać na kilku frontach np. w LM. - Gracza którego całą liga będzie się bała i dażyłą ogromnym szacunkiem. marketingowo: - Myślę, że szansę na stopniowe zapełnienie trybun - a kibice którzy przyjdą dla niego mogą potem zostać przy klubie - z tego co można przypuszczać to na chwilę obecną Wisła może liczyć na ok 20tys widzów - a stadion ma mieć 34tys miejsc. - Znaczne zwiększenie atrakcyjności medialnej klubu - szansa na liczne pokazywanie meczy przez Canal+ czy nawet Eurosport. - Sprzedaż 15-30tys koszulek w ciągu roku. - Przyciągnięcie dzieciaków do naszych szkółek. - czasem możliwość gry z takim RvN jest ważniejsza niż dodatkowe 50tys Euro w kontrakcie - lepsza pozycja w negocjacjach z zawodnikami tak z Polski jak i z zagranicy. - przetarcie szlaku dla transferów porównywalnych nazwisk w przyszłości. Co ryzykujemy: - kontuzję i kupę pieniędzy do zapłaty, oraz konflikty o to kto jest winny transferowej porażki. - powstanie ogromnego komina płacowego, może wywołać tarcia w szatni - że on nie będzie miał z kim grać u nas. - trudno przewidzieć sytuację w szatni: Mały, Sobol mogą pójść w odstawkę jako liderzy drużyny - w ogóle może być problem z poukładaniem relacji w szatni. - poza ofertą pucharów europejskich i kilku meczy w sezonie: z Legią, Lechem, Cracovią, Śląskiem czy Lechią trudno będzie o poziom oprawy, o sportowym nie wspominając do którego RvN jest przyzwyczajony. Fundamentalne, czysto ekonomiczne pytanie brzmi: czy RvN jest nam potrzebny, bo na LM to może być za mało a na Ekstraklasę, zdecydowanie za dużo. Czy on jest dla nas warty tych choćby i 2 milionów na sezon. Rozwiązanie tego dylematu jakie przychodzi mi do głowy jest dość proste: kontrakt na 2 miesiące za ok. 1mln euro z opcją przedłużenia o kolejne 10 miesięcy za 2mln euro w przypadku awansu do LM. A w przypadku braku awansu on ma opcję przedłużenia za 1mln euro. My ryzykujemy znacznie mniejszą kwotą: a co stadion zapełnimy i koszulek sprzedamy to nasze. Efekt marketingowy także pewien jest bo zawsze można powiedzieć, że grał u nas RvN i nawet będzie o prawda.On traci - jeśli zdecydował by się odejść - czas na zgranie w kolejnych klubie. No i może się niestety okazać, że zamiast grać u nas będzie sobie szukał następnego klubu. Jeszcze co do pieniędzy: nie znam szczegółów ale wiki twierdzi, że kiedy dostał propozycję wypożyczenia na pół roku do Madrytu z HSV, zgodził się partycypować w kosztach wypożyczenia - prawdopodobnie zrezygnować z części gaży. Nie porównuję Realu do Wisły ale widać że go stać na ograniczenie zarobków. A tak na marginesie to z podobnych zawodników jest jeszcze Miro Klose - mówi trochę po polsku, no i w ogóle trochę bliżej z Polski do Niemiec niż do Holandii i ostatnio rezerwowy raczej - więc dla niego nie był by to taki przeskok straszny. No i w Polsce bardzo rozpoznawalny. Piszę to ponieważ problem nie dotyczy tylko RvN ale w ogóle pewnej koncepcji kierunku rozwoju klubu. I osoba zawodnika nie jest aż tak istotna. Chodzi tylko o to, żeby zatrudnić żywą legendę. I o pytanie czy warto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ale fajnie że wyszła taka plota i że nawet zagranicą ją podchwycili. Fajna promocja dla Wisły. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
RvN w Wiśle ? nie wyobrażam sobie takiego zawodnika na stadionie choćby Polonii Warszawa czy Bełchatowa za niskie progi ta nasza ekstraklasa niestety
Dobrym pomysłem było by wysłać tam Stana z flaszką, upić go! i dać do podpisania. To by się mogło udać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
a te dane skąd? z dupy? przecież teraz przez cały rok sprzedajemy może z 500 koszulek, więc nawet takie nazwisko nie spowoduje, że sprzedamy ich nagle 30-60 razy więcej.
już widzę, jak Garguła idzie do prezesa i mówi: "szefie, skoro Ruud zarabia 2 mln ojro, to ja nie będę grał za moje marne 400 tys.". nie ta renoma, nie te umiejętności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Niewątpliwie jest w Europie kilkadziesiąt klubów , które by chciały takiego zawodnika i mogły by mu zapewnić lepsze warunki i nie jestem w stanie wymienić jednego argumentu dlaczego na czele tego wyścigu miała by stanąć Wisła. Sam Stan , to chyba za mało. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Van Nisterlooy za dużo latek ma (35) a Vicente to strasznie kontuzjogenny zawodnik i pewnie posypałby sie nam jak Garguła,Dawidowski albo Wtorek znajac życie. Santa Cruz byłby jak znalazł
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.05.2011 o godz. 12:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jeszcze lepszym zongiem dla mnie jest info,że niby Valcx chce chłopa wypożyczyć z MC . To już ten Ruud brzmi bardziej wiarygodnie.Panowie, wiem że zbliżają się wakacje, macie dużo wolnego czasu ale nie drwijcie sobie z tzw dziennikarzy. Jak już musicie to zawężajcie nazwiska do naszego regionu, bo z Ruudem to daliście do pieca. I nie jobować jeden na drugiego, bo skończy się to dla jobujących jak zawsze. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
O której dziś z Ilievem podpisujecie kontrakt?
Wytłumaczeniem zainteresowania RVN jest chyba tylko fakt, że to Stan prowadził jego transfer do MU. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ok, może i z czterech liter
Ale tak czy inaczej nie mają one ogromnego wpływu na przychody.
No i, co istotne ludzie o podobnym poziomie zarobków mają wspólne tematy do rozmów, wspólne rozrywki itd. A o czym miałby RvN z Małeckim gadać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak tylko Weiss przedstawi swego asystenta w Legii ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a ja w to chce wierzyc wiec wierze - mam swoje 5 minut zachwytu , proponuje kazdemu jednemu wyjechac na zachod na kilka lat to zmieni na 100% mentalnosc i podejscie negatywne do wszystkiego - w zyciu piekne sa tylko chwile ... i jak ktos mi je daje to dlaczego mam ich niebrac - jak informacje zostana zdementowane to pozostanie mi 3-5 czy 7 dni radosci ......
|
|
|
|
Guest
|
|
W przyjście Ruuda oczywiście nie wierzę (obym się mylił). Jak będziemy mieć równą kadrę18-20 grajków na takim poziomie (najlepiej Meliksona, Pareiki czy Małego), żeby gra nie załamywała się w przypadku zmiany, kontuzji, kartek itp. to już będę bardzo zadowolony. A jeśli Pan C. da jeszcze parę talarów na jakieś nazwisko w dodatku na chodzie... to chwała Mu za to. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jedynym (w miarę) wiarygodnym wytłumaczeniem tych plot jest ewentualna postawa naszego Właściciela. Rozstaje się z tą naszą Wisłą i rozstać nie może, więc może jednak powiedział przy kieliszku - "CL - teraz albo nigdy" oraz "daję sześć baniek, niech Stan załatwi jakiś Big Name" a dziennikarze dopowiedzieli sobie resztę. Chciałbym żeby to była prawda, choć Mr Cupiałowi chodziłoby pewnie o dużo mniejszy Big Name, niż RvN a i sześć baniek dotyczy raczej złotych polskich...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Jeśli my żałujemy dać 400 tyś Euro za sezon , to co mówić o zarobkach RvN , ładnie się balonik napompował , panowie rzeczywistość jest okrutna.
My żeby coś kupić musimy sprzedać (obym się mylił) ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Sprzedamy Wojciecha Ł. (słyszałem że Jaga jest chętna, razem ze Stasiakiem i Bartczakiem) i za zaoszczędzone pieniądze kupimy RvN - w końcu Genkov potrzebuje zmiennika. No chyba, że sie nie zgodzi na kontrakt motywacyjny!
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hahha dobry tekst.
Swoją drogą a propos RvN 1) Wyłazi z Was typowe "polactwo". Niska samoocena i deprecjonowanie. Tak, tak RvN to nie dla nas o nie .... 2) "Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego". 3) Wisła sportowo od 2003 roku stoi w miejscu kiedy ma nastąpić przełom jak nie w nowej dekadzie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|