The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matusz
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2009, 18:44
A ja nie bardzo potrafię sobie wyobrazić jak miałby wyglądać dach na trybunach bocznych w takiej sytuacji..
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.09.2009, 19:20
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wiem że to było parę stron temu ale nie chciało mi się wcześniej szukać w internecie informacji na temat stadionu Lecha. Dlaczego stadionu Lecha? Ponieważ zawsze gdy widzę widok na IV trybunę tego stadionu na pierwszy rzut oka widać że tamtejsza trybuna za bramką jest znacznie dłuższa od obu trybun na naszym stadionie. I po małych poszukiwaniach informacji na temat długości tamtejszych trybun znalazłem informację że II trybuna, krótsza z nich (na zdjęciu po lewej) ma długość 128m, natomiast trybuna IV (po prawej) ma długość 189 m:

Jak widać długości trybun u nas za bramkami wynosząca TYLKO 99,9m i nie przeszkadzały w tym aby zrobić trybuny boczne bliżej boiska. I nie możecie narzekać że projekt się zmieniał i nie przewidywał narożników. Już od dawna się zastanawiałem czy nie można olać tych trybun za bramkami i przybliżyć w JAKIŚ sposób trybuny wschodniej i zachodniej. W tym momencie wyszedł brak jakiejkolwiek wyobraźni architektonicznej u pana O. Dlaczego? Ponieważ można było zrobić to o co zrobiono Poznaniu:

Jak widać na zdjęciu mimo dużej szerokości trybun za bramkami można było przybliżyć sprytnym manewrem boczne sektory bliżej boiska, a że mieliśmy takiego architekta jakiego mieliśmy to wychodzi tylko jego niekompetencja.

Mimo tego że mieliśmy 2 trybuny za bramkami i z trybunami wzdłuż boiska można było zrobić PRAWIE WSZYSTKO, to jednak zabrakło kogoś kto by to odpowiednio zaprojektował!!
Zauważ, że podane przez Ciebie długości podają prawdopodobnie szerokość trybuny w najszerszym jej miejscu. U nas trybuny sie nie 'zwężają' przy murawie tak jak w Poznaniu, a nie można chyba sobie tak ni stąd ni zowąd uciąć kawałek trybuny. Jestem laikiem w tych kwestiach, ale to mi się rzuciło w oczy ;]
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.09.2009, 19:25
Ta ich "starsza" trybuna IV z narożnikami nie zwęża się, a ten myk ze zdjęcia jest właśnie wykorzystany przy ich starszej trybunie, a nie przy tej zwężanej trybunie. A poza tym gdyby odjąć te 28 merów w najszerszym miejscu to by wyszła trybuna taka jak u nas.

Aha, jeśli chodzi o dach to byłby łączony tak jak na innych stadionach na świecie z obecnymi dwoma daszkami i tworzył spójną całość
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 14.09.2009 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.09.2009, 19:57
Prawda jest taka, że stadion Wisły i stadion Lecha to 2 najbardziej nieudane projekty z obecnie budujących się stadionów w Polsce. Lecha jest niesymetryczny, ma okropny dach i podobno narożniki, w których rzędy krzesełek zderzają się pod kątem prostym. O naszym nie będę mówił bo każdy wie jaki jest. Szczerze powiem że z zewnątrz nasz nowy stadion mi się bardzo podoba. Może wmawiam sobie to w głębokiej podświadomości, ale jak patrzę na niego z góry, to widzę taki masywny bunkier- i to mi się podoba Należy się cieszyć, że będziemy mieć stadion na 33 700 miejsc. Czy za mało? Mogłoby być więcej, ale chyba wystarczy. Czas pokaże.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.09.2009, 20:07
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
I po małych poszukiwaniach informacji na temat długości tamtejszych trybun znalazłem informację że II trybuna, krótsza z nich (na zdjęciu po lewej) ma długość 128m, natomiast trybuna IV (po prawej) ma długość 189 m:

(...)
Jak widać długości trybun u nas za bramkami wynosząca TYLKO 99,9m i nie przeszkadzały w tym aby zrobić trybuny boczne bliżej boiska. I nie możecie narzekać że projekt się zmieniał i nie przewidywał narożników.
Porównujesz dwie całkowicie odmienne konstrukcje. Nie uwzględniasz przede wszystkim, że IV zbudowano już z narożnikami. Istotna w tym momencie jest szerokość jaką tworzy pierwszy rząd krzesełek trybuny za bramką. Posługując się metodami chałupniczymi (Google Maps & prosty program graficzny) wyszło mi około 95 m. Co jak widać wciąż było za wiele, skoro zdecydowano się na tak ekwilibrystyczne zmiany w narożniku, jakie wrzuciłeś niżej.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.09.2009, 20:36
z bocznej 22 metry takze u Nas troszke lepiej szkoda ze konstrukcja jest z 1920 roku!!!!!!!!!
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg bad,gones,lyon,sainte.jpg (81,5 KB, 128 wyświetleń)
derr
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.09.2009, 21:08
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja pisze o tym że całe narozniki sa s.......one? moze mi powiesz? Pisałem o skosie na górze który tam pasuje jak pięść do twarzy i trudno zrozumieć po co tam jest.A narożnik jak narożnik - może mógł być lepszy a moze gorszy .Przy całym tym projekcie stadionu to pewnie może być
Arapaho skończmy tą bezsensowną polemikę. Oczywiście nigdzie nie wspominasz, że całe narożniki są złe. Ja również odnoszę się do owych skosów. Mój opis reszty miał tylko przedstawić to, co i tak wszyscy mogą sami zobaczyć oglądając zdjęcia z budowy. Trybuna C jest wyższa od D więc naturalnym, "łagodnym" połączeniem obu trybun jest ukos, co pokazałem obrazowo na rys. 1. Wygląda to nieciekawie, no nie? Więc pan O. zastosował skos ale trochę mniejszy (rys. 2). Skos zatem był wymagany, żeby jakoś sensownie to wyglądało. Gdyby go nie było lub było takie rozwiązanie jak na rys. 3 to odpowiednio stadion nie spełniał by wymogów dla EURO2012 (za mało miejsc), lub (rys 3) osoby w ostatnich rzędach widziałyby pół boiska i dach z D.

Tak to widzę. Jeżeli coś źle to poprawcie.

Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.09.2009, 21:22
raczej chodzi o to że narożniki sa wyższe i ludzie siedzacy tuż przy trybunach za bramkami w narożniku widzieli by dach. dzięki temu skosowi wszyscy będą widzieli całe boisko
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.09.2009, 21:42
Czyli bedzie aż taki skos ? :(

Powód: Zdjecie
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 14.09.2009 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.09.2009, 21:58
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...a_praca//6594/

To tam będzie taka szpara między drugim piętrem narożnika a D? Jak jest zdjęcie powyżej wklejone przez użytkownika KaRaSTSW to chyba można trybuny złączyć i do tej szpary dołożyć kilka rzędów krzesełek do czerwonej linii. Przecież wtedy trybuny byłyby połączone a te szyby chroniąc przed deszczem zostałyby usunięte i widoczność byłaby taka jak na krańcach D. A tak będzie szpara?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.09.2009, 22:09
nie bedzie tam szpary, bo przeciez krzesełka beda do tej wysokosci co na D.
Musiał tak uciac ta trybune, popatrzcie na to spokojnie, logiczne jest ze wszyscy siedzacy ponad czerwoną linią nie widzieliby boiska , bo przeciez wszystkie dalsze krzesełka za czerwoną linią byłyby poproostu "ZA" trybuną D i tą niebieska podporą, wiec jak moznaby stamtad ogladac mecz?...

tak to widze (rys. w paint )

D, C - sektory
czerwone pole - tego elementu nie bedzie, tam ludzie nie beda siedziec.
h - linia wyznaczająca pole widzenia osoby ktora siedzialaby w miejscu wyznaczonym strzałką na czerwonym polu

Widać ze taka osoba mialaby zasloniety widok nie przez te szyby chroniace od deszczu, ale przez samą konstrukcje trybuny.
Oczywiscie rysunek jest mocno umowny, ale mam nadzieje ze wyjasnia mniej wiecej po co ten skos (przynajmniej wg. mnie bo planow nie widzialem)
Ostatnio edytowane przez Fuks : 14.09.2009 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.09.2009, 22:47
royalmichael ma chyba na myśli tą szpare...

moim zdaniem szkoda że nie dochodzi narożnik do samego D...ale może nie dało się inaczej.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg OBRAZEEK.JPG (89,4 KB, 345 wyświetleń)
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.09.2009, 23:05
Panowie, wkleję tu render zrobiony przez Radekogi'ego, bo może Wam pomoże w Waszych rozkminach

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 14.09.2009, 23:23
Proud napisał(a):Wyświetl post
royalmichael ma chyba na myśli tą szpare...

moim zdaniem szkoda że nie dochodzi narożnik do samego D...ale może nie dało się inaczej.
Dokładnie o to chodzi. Bardzo się dziwię czemu to drugie piętro nie będzie dociągnięte do D, przecież w niczym nie przeszkadza...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.09.2009, 08:47
W tym narozniku nic do niczego nie pasuje. Koncowy efekt jest po prostu zalosny, juz chyba bym wolal drugi okraglak w tym miejscu.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.09.2009, 09:48
Maciuś a ty skąd wiesz jaki jest końcowy efekt jeśli stadion jest w budowie

royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie o to chodzi. Bardzo się dziwię czemu to drugie piętro nie będzie dociągnięte do D, przecież w niczym nie przeszkadza...
A co do pierwszego piętra to nie może być dociągnięte do samego D ponieważ kibice siedzieliby tuż przy dachu trybuny D i również nic nie widzieli. Tam gdzie może być dociągnięte to będzie, co można zobaczyć na kolejnym renderze radekogi:

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.09.2009, 13:45
Chciałbym prosic Was wszystkich kibiców Wisły o pomoc w przegłosowaniu biało-zielonych trybun na Baltic Arenie.
http://www.gdansk.pl/nasze-miasto?an...a_na_stadionie
pod tym linkiem znajduje sie ankieta z urzędu miasta Gdańska, wystarczy kliknąc link i wybrac opcje nr.3. Wizualizacja celowo została wybrana w taki sposób by zniechęcic do glosowania na biało-zielone barwy. Ale wszyscy wiemy kto ma byc gospodarzem na tym stadionie

z góry dzięki za pomoc, z biało-zielonymi pozdrowieniami

ps. Jeśli przeczyta to moderator to w gestii wyjasnienia, poczatkowo nie moglem znalezc tematu zgodowego i dlatego zamiescilem tu. Jezeli to zbyt duzy spam to prosze o usuniecie
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 15.09.2009 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.09.2009, 13:58
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie że tutaj ale nie mogę znaleźc tematu zgodowego. Chciałbym prosic Was wszystkich kibiców Wisły o pomoc w przegłosowaniu biało-zielonych trybun na Baltic Arenie.
http://www.gdansk.pl/nasze-miasto?an...adionie&glos=3
pod tym linkiem znajduje sie ankieta z urzędu miasta Gdańska, wystarczy kliknąc link i wybrac opcje nr.3(w wiekszosci przeglądarek sam klik starcza). Wizualizacja celowo została wybrana w taki sposób by zniechęcic do glosowania na biało-zielone barwy. Ale wszyscy wiemy kto ma byc gospodarzem na tym stadionie

ps. Jeśli przeczyta to moderator to poproszę o przeniesienie do odpowiedniego działu
Ten link to BEZPOSREDNIE oddanie głosu na ten projekt z krzesełkami jeśli ktoś chce najpierw zobaczyć a pozniej oddać glos oto poprawny link http://www.gdansk.pl/nasze-miasto?an...a_na_stadionie
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.09.2009, 14:03
no tak, zapomnialem o tym juz poprawiam link i dodaje link do bieżących wynikow

http://www.gdansk.pl/nasze-miasto?an...ie&wyniki=true
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.09.2009, 14:22
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
W tym narozniku nic do niczego nie pasuje. Koncowy efekt jest po prostu zalosny, juz chyba bym wolal drugi okraglak w tym miejscu.
K....., nie moge. Tak zle, tak nie dobrze. A jak inaczej mozna zrobic naroznik? Grunt, ze nie bedzie dziury, grunt ze stadion bedzie ZAMKNIETY, grunt ze bedzie wiecej miejsca dla nas. Narozniki beda sie komponowaly, jak zaloza krzeselka to nawet nie zauwazysz tych różnych skosów.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2009, 14:37
Bo niektórzy stąd mają w zwyczaju złozyć zamek z 1/4 klocków lego i być wkurzonym że nijako on wygląda..
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.09.2009, 14:49
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym prosic Was wszystkich kibiców Wisły o pomoc w przegłosowaniu biało-zielonych trybun na Baltic Arenie.
http://www.gdansk.pl/nasze-miasto?an...a_na_stadionie
pod tym linkiem znajduje sie ankieta z urzędu miasta Gdańska, wystarczy kliknąc link i wybrac opcje nr.3. Wizualizacja celowo została wybrana w taki sposób by zniechęcic do glosowania na biało-zielone barwy. Ale wszyscy wiemy kto ma byc gospodarzem na tym stadionie

ps. Jeśli przeczyta to moderator to w gestii wyjasnienia, poczatkowo nie moglem znalezc tematu zgodowego i dlatego zamiescilem tu. Jezeli to zbyt duzy spam to prosze o usuniecie
Ode mnie głos na biało-zielony stadion już poleciał

Myślę, że jednak mógłbyś się pokusić o nowy temat, bo tutaj to ta sprawa zaraz utonie w gąszczu kłótni o wygląd naszego stadionu, pozdro
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
royalmichael
Senior Member

Stary 15.09.2009, 16:12
Oczywiście, że całe drugie piętro narożnika nie może być dociągnięte do D bo na samej górze siedziałoby się za D i dach by wszystko zasłaniał. Ale mi chodzi o to miejsce:

Przecież tam spokojnie mogą być krzesełka. a będzie dziura?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.09.2009, 10:39
No wlasnie to jest ciekawe,wydawaloby sie ze jest to podyktowane niechecią do usuniecia tego pleksi chroniącego przed deszczem, ale przeciez ci co beda siedziec zaraz po prawej od miejsca przez ciebie zaznaczonego tez nie beda widziec calego boiska... dziwne, mam nadzieje ze przynajmniej nie bedzie tam dziury "na wylot" tylko poprowadzą jakąś sciane od góry do pierwszego pietra..

(swoją droga jak sie powinno to nazywac, parter naroznika i pietro, czy 1 pietro i 2 ? )
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.09.2009, 11:01
Tam bede krzesełka na bank a tego pleksu na pewno nie bedzie
Odpowiedz cytując
To-Masz
Member

Od: 03.2007

Stary 16.09.2009, 21:01
Chyba właśnie krzesełek tam nie będzie... Porównajcie zdjęcie z renderem redekogi
Ostatnio edytowane przez To-Masz : 16.09.2009 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 16.09.2009, 21:57
Jak uzbroją i zaszalują to się zobaczy a teraz takie gadanie nie ma sensu. Choć mnie osobiście wydaje się że tam nie będzie krzesełek (wg renderów)
Odpowiedz cytując
marlyd
Member

Od: 07.2003

Stary 16.09.2009, 23:37
Genialne noce foty z budowy:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2009-09-14
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 17.09.2009, 00:11
No chyba niestety tam będzie dziura.. Wg renderu na samej górze tej strony jakby tak dociągnąć krzesełka z drugiego piętra narożnika maksymalnie do D to uskok byłby niewielki a to przecież w niczym nie przeszkadza i nie byłoby dziury...
Odpowiedz cytując
Szaman1974
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.09.2009, 09:36
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
No chyba niestety tam będzie dziura.. Wg renderu na samej górze tej strony jakby tak dociągnąć krzesełka z drugiego piętra narożnika maksymalnie do D to uskok byłby niewielki a to przecież w niczym nie przeszkadza i nie byłoby dziury...
DZIURĘ to masz chyba w mózgu Zamiast się cieszyć z tego co będzie to tylko narzekacie i płaczecie...jestem ciekaw ilu z Was zapełni ten stadion...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów