|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() PS. Mają nawet z 10 kwietnia, gdy jeszcze dym islandzki nie zasłonił tej części Rosji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
1. Pojawiają się naukowcy (6 osobowa grupa) łącznie z Chrisem Ciszewskim z Uniwersytetu Georgia w USA, którzy przez co najmniej 1 rok pracowali nad zdjęciami satelitarnymi tego drzewa. 2. W tym samym dniu kiedy naukowiec amerykański w imieniu grupy naukowców z Uniwersytetu w Georgii wyartykułował efekt badań, pojawia się w "Gazecie Wyborczej" natychmiast, ale nie naukowiec tylko redaktor jednej z polskich gazet. Wicenaczelny redaktor.I twierdzi, że OBALIŁ. I bredzi o worku ze śmieciami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można się załamać
. Mentalność maja pisowców, mówisz? ... No to faktycznie należy za to, że tak scharakteryzowałeś i odbierasz ich mentalność odebrać im tytuły naukowe ![]() Dzięki za merytoryczne wyjaśnienie dlaczego uważasz, że kilkuset naukowców z tytułami naukowymi, zrzeszonych w PAN i PAU oraz międzynarodowych instytucjach nauki, podlega dyspozycjom Macierewicza.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.10.2013 o godz. 16:03.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
Natomiast redaktor GW to zwykły obywatel, który na trzeźwy umysł sam sprawdził zdjęcia i wyszło mu to co każdy normalny obywatel tego kraju wie od dawna. Że pseudonaukowcy to ukryta opcja sPiSu, a nie żadni niezależni naukowcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A kto ci powiedział że nie chcą dać ? Prosił ich ktoś? Ale wygodniej wmówić sobie fantazję i wyciągać z niej wnioski.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, przecież zawsze możesz zapytać. Ktoś broni? Może cudem odpowiedzą?
![]() Jeśli ładnie uzasadnisz, że interesujesz się od 3 lat katastrofą smoleńską w tym temacie oraz w politycznym na forum Wisły Kraków to z pewnością rozpatrzą prośbę pozytywnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pytanie do moderatora: Czy autora kłamliwego wpisu można nazwać kłamcą/oszustem czy będzie to traktowane jako złamanie regulaminu forum ? Byłbym wdzięczny za interpretację ...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
------------------------------- Podstawą wyjaśnienia tej Katastrofy jest zmiana układu rządzącego Polską. Nie mówię tego jak propagandzista. Podpieram się treścią cytatu i przykładami przytoczonymi podczas Konferencji. Tak było w krajach, gdzie początkowo katastrofy z udziałem VIP uznano za zwykłe wypadki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Jeśli tych katastrof było na pęczki to nie trudno, aby były wyjątki, gdzie śmiertelnych wypadków było mniej. Jak już wspomniałem połowa wypadków to nie był katastrofy. Drozd, przecież ban za całokształt też chyba istnieje, a usilnie na niego pracujesz kolejny raz pajacując i nie pisząc merytorycznie, nieprawdaż? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Bo to nie naukowcy jako pierwsi zgłaszali zastrzeżenia do prac komisji Millera ,tylko robił to Macierewicz i potem dopiero dobierał sobie naukowców ,którzy mieli uwiarygadniać jego chore tezy. Na początku byli to tylko Binienda i Nowaczyk ,teraz podobno jest ich już ponad 100 .Myślisz ,że to trudno w 40 milionowym kraju i poza jego granicami znależć 100 PISowców z wyższym wykształceniem ,którzy chetnie wezmą udział w tym całym festiwalu? Tymbardziej ,że za każdym razem gdy których z tych naukowców dokłada swoje 3 grosze to się kompromituje jak np. wczoraj ci o od rozgotowanych parówek i worków na śmieci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Lepiej byłoby wskazać w którym miejscu, twoim zdaniem, autor skłamał i na jakiej podstawie tak sądzisz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz Drozd napisze, że Mosad i CIA chcą podzielić się wywiadowczymi materiałami, a Tusk, czy Komorowski albo nie proszą, albo nie chcą przyjąć tej pomocnej dłoni
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przyznał, że nie prosił o zdjęcia, ani nie wykazał, że władze prosiły i im odmówiono. Więc stwierdzenie nie chcą dać jest zwyczajnym kłamstwem. Oczywiście kłamiący jest własnego kłamstwa świadomy, stąd nieudolna próba obrony... Więc jak panie moderatorze. Skłamał/oszukał czy nie? Jak mam się odnieść do tak powalająco merytorycznego wpisu? Czy zahacza on choćby delikatnie o meritum tematu? Nie. Więc co ? Olać? Tak zrobię...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.10.2013 o godz. 17:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież moderator wyraźnie napisał, abyś udowodnił na jakiej podstawie sądzisz, że skłamałem czego nie udowodniłeś Domniemanie niewinności, czy ciężar dowodu spoczywający na oskarżającemu to podstawy logiki i prawa rzymskiego. Czyli teraz ja mogę sformułować pytanie do moderatora. Czy autora kłamliwego wpisu, który ukradkiem chciał mnie nazwać kłamcą/oszustem, a później tego w żaden sposób nie udowodnił z automatu nie należy nazwać właśnie kłamcą/oszustem wymierzając mu adekwatną do popełnionego czynu karę?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.10.2013 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
emj10
Drozd Te wasze wzajemne, co prawda delikatne, oskarżenia, nie maja chyba związku z tematem. emj10, po zaskarżonym zdaniu dał emotkę, która okresla jego stosunek do "afery" z Mosadem czy CIA. Stwierdzenie, że nie chcą dać, jest przypuszczeniem, rozwazaniem sytuacji hipotetycznej. Drozd chciał Cię nazwac kłamcą, ale tego nie zrobił. Zapytał czy może. Pewnie się pomylił i teraz żałuje.. Lepiej byłoby powstrzymać się z określaniem osób, bo to do niczego nie doprowadzi, ale zająć się analizą argumentów. Na drugi raz nie bede wystepował w roli króla Salomona tylko będę oceniał stopień szacunku do rozmówcy. Nie pytajcie mnie, jak prawnika, czy jesli zrobicie coś to was zbanuje, a jesli zrobicie to coś troche inaczej, czy będę miał związane rece. Za calokształt nie podejmuję się oceniac, bo musiałbym natychmiast zbanować prawie wszystkich dyskutantów. Napisałem o grubej kresce i tego się trzymajmy. A rozmowa dzisiaj toczy sie całkiem przyjemnie. Może jeszcze nie do końca merytorycznie, ale jest postęp. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziękuję za wyjaśnienie. Wezmę sobie do serca rady, a także oprawię niezwykle celny cytat w ramkę.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
[...] mają, ale nie chcieliby dać, to też wiele mówiłoby (emotka) [...] [...]mają, ale nie chcą dać, to też wiele mówi (emotka) [...] Ja dostrzegam zasadniczą różnicę. Natomiast związek z tematem jest zasadniczy, bo ktoś kłamliwie sugeruje, że na wyjaśnieniu tej sprawy nikomu nie zależy, a nawet wszystkim zależy żeby nie została wyjaśniona. Bo o czym może świadczyć "fakt", że mają, a nie chcą dać. Nie rozumie pan tego panie moderatorze? To ty twierdząc że "nie chcą dać" nam zdjęć satelitarnych nie poparłeś tego żadnym argumentem. Zapytany czy wnioskowałeś o zdjęcia i ktoś z wymienionych odmówił, sugerujesz, że ja powinienem spróbować. Tyle, że ja nie twierdzę, że ktoś nie chce ich dać. Tylko ty. I swoje fantazje powinieneś uargumentować, zamiast na ich kłamliwej podstawie sugerować kategoryczne wnioski.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.10.2013 o godz. 18:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Co do rządowych ekspertów to mam do nich takie samo zaufanie jak do naukowców komisji Macierewicza, czyli ograniczone. Daje jednak szansę jednym i drugim. Na razie mimo licznych wpadek bardziej przekonuje mnie komisja Laska. Skrzydło rzeczywiście odpadło jak ucięte nożycami. To mnie zastanawia i każe powątpiewać, że wybuch spowodował jego utratę. Nic nie wiem na temat śladów paliwa na brzozie czy w jej pobliżu. To pytanie do ludzi badających katastrofę, a nie do mnie. Ciekaw jestem ich odpowiedzi. Macierewicz moim zdaniem jest politykiem i człowiekiem od zadań specjalnych Jarosława Kaczyńskiego. Żeby osiągnąć postawiony przed nim cel nie powstrzyma się przed niczym (kłamstwem, manipulacją itd.). Głównym motywem jego działań jest według mnie osiągnięcie celu politycznego, a nie dotarcie do prawdy. Dlatego nazywam go cynicznym. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd już ochłonąłeś po nieudanej próbie strzelenia z ucha? Jeśli tak to w takim razie pamiętaj o cytacie oprawionym w ramkę i nie truj więcej życia ani mi, ani moderatorowi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawde, nie będę stawał po strone jendego z was przeciwko drugiemu i nie wykorzystujcie moich słów we wzajemnych utarczkach.
Takie wpisy będę usuwał. Nie jestem sędzią między wami, tylko mam pilnowac, żebyście nie przekroczyli pewnych granic. Ani jeden, ani drugi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I to się nazywa nie mieć "teorii spiskowych" . Kiedy już na uczelniach polskich rozpoczną się badania nad Katastrofą Smoleńską (ale przecież nie ma czego badać, sprawę zakończył raport MAK/Millera) i dołączą do tych setek, kolejne setki naukowców (o to apelują naukowcy z Konferencji Smoleńskiej) to oczywiście oznaczało będzie, że dobiera ich Macierewicz. Tak rozumiem Twój tok rozumowania. Czy znasz chociaż jedną osobę ze świata nauki, która chciała wziąć udział w Konferencji Smoleńskiej (przecież, można było skompromitować "szalonych naukowców" na żywo przed całym Światem) i jej to uniemożliwiono? Pamiętam, że rok temu zaproszono na Konferencje Smoleńską ekspertów (być może wszystkich) pracujących nad raportem Millera. Oczywiście zaproszono też dziennikarzy PAP. Nikt z nich się nie pojawił. Mało tego. Referaty z I Konferencji zostały przesłane do 70 bibliotek naukowych w Polsce. Znajdują się też prawdopodobnie na stronach Konferencji Smoleńskiej. Tak samą będzie z materiałami z II Konferencji. To wszystko jest transparentne. Można przeczytać i wypunktować. Tzw. szary człowiek tam nie sięgnie. On jest narażony na pierwszy "strzał" w medialnych gadzinówkach obozu władzy. Rozciągając przykład z Rońdą na pozostałych naukowców dokonujesz manipulacji. W afekcie czy celowej, nie wnikam. Ponadto, twierdząc, że ci naukowcy od "worków na śmieci" skompromitowali się, po pierwsze: zniesławiasz ich pracę naukową ponieważ ta grupa naukowców amerykańskich na temat worków na śmieci w kontekście drzewa brzozowego w Smoleńsku nie wypowiadała się. Po drugie, o workach na śmieci w tymże kontekście, mówił redaktor, którego nazwiska już nie pamiętam, a który via "Gazeta Wyborcza"ogłosił, że tam na zdjęciach "smoleńskich" są worki na śmieci a nie brzoza. Wspomniałeś o panu Lasku, że byłby skończony ... On i tak jest skończony. Pobiera pensję z moich pieniędzy po to, aby bronić skompromitowanego raportu (Millera). Przecież tzw. komisja Laska właśnie po to powstała i oficjalnie aby (nie dociekać prawdy, badać naukowo cokolwiek ale by) bronić oficjalnej wersji Katastrofy i dawać odpór "obłąkanym teoriom" czyż nie? Powstała ona zupełnie oficjalnie i bez skrępowania w celach bezczelnie propagandowych (a nie naukowych). Raport Millera jest skompromitowany i nie mówię o brzozie. Nikt nie odszczekał wielu kłamstw, takich jak "gen. Błasik w kokpicie", a które zostały już dawno obalone jak w tym konkretnym przypadku przez Instytut Ekspertyz Sądowych. Placówka "państwowa" dodam. Raport ten, opiera się więc na kłamstwach a za moje pieniądze wynajmuje się ludzi, których zadaniem jest bronić tego kłamliwego raportu. Ci, którzy oficjalnie reprezentują Rzeczpospolita Polską, kradną więc (bo ja się nie zgadzam) z mojej kieszeni pieniądze na to, aby za moje pieniądze kłamano (broniono kłamliwego raportu więc kłamano) w oczy moim współobywatelom i kłamano w tak znaczącej Sprawie. Być może dopiero kiedy mnie już nie będzie na świecie a Ty może jeszcze będziesz, to Twoje wnuki będą Ci opowiadać o tym co naprawdę się stało nad Smoleńskiem. Nie znaczy to, że kiedy jeszcze żyję (a przy okazji podkreślam, iż nie zamierzam popełnić samobójstwa), będę się zgadzał na kłamstwo nie odszczekane i plute mi prosto w twarz.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.10.2013 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wchodzę tu od czasu do czasu i za każdym razem nie dowierzam co tu pewna banda będąca pewnie opłacana przez propagandę PiSowców wypisuje. Jak można wierzyć Macierewiczowi i zlepku pseudo ekspertów, którzy na swoich uczelniach NIC NIE ZNACZĄ.
Oczywiście najlepiej pisać, że to rządowa komisja kłamie, ale Panowie.. skoro oni kłamią to poproszę dowody, dowody i jeszcze raz dowody! a nie ciągłe opieranie się na pieprzeniu Antka, który mówi to co ciemna masa chce usłyszeć. edit by FraMat Może nie przeczytałeś, ale obiecałem przypilnowanie tego wątku. Masz ostrzeżenie za "bandę", oraz za całokształt posta - prowokację. A ponieważ punkty z ostrzeżen się zsumowały, wychodzi, że jesteś na jakiś czas zbanowany.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.10.2013 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Postanowiłem Ci mimo wszystko raz jeszcze odpowiedzieć i odesłać do Instytutu Ekspertyz Sadowych w Krakowie. W świetle ich badań i ustaleń, raport Millera, ustalenia "rządowe" są kłamliwe. To tyle.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.10.2013 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W dodatku nikt im nie płaci jak w przypadku Laska i jego kabareciarzy suto opłacanych z naszych podatków przez rząd nieudaczników i kłamców.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma nic przeciwko temu,ze jest stworzona teoria odnosnie zamachu (co jest dla mnie nieprawdopodobne),powinno sie to zbadac-wyjaśnic,ale jezeli jest to wszystko oparte na bezpodstawnej teorii szaleńca Macierewicza,to współczuje jej zwolennikom i nie ma co z nimi dyskutowac....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 24.10.2013 o godz. 08:58.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Podawane były wspólczynniki ilości katastrof z ofiarami śmiertelnymi poszczególnych samolotów do ilości osób które je przeżyły. I Tu 154 miał najlepsze wyniki.Podkreślę dużo lepsze od wszystkich konkurentów. Ad meritum : Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 24.10.2013 o godz. 09:09.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Tu można posłuchać i popatrzyć jak profesor rozmawia z lemingiem. Szkolny przykład jak to należy robić.
http://www.youtube.com/watch?v=UmAOo1kS8CU |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|