The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2010, 02:37
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ilu jest dobrych lewych obrońców w tej lidze? Tzn. takich którzy w miarę dobrze kryją, są szybcy, nie robią głupich błędów ?
W ten sposób to możesz się wymigać od każdej odpowiedzi:

bo w tej lidze nie ma dobrych napastników, obrońców itd. oczywiście że nie ma w porównaniu z Europą - ale to nie oznacza że "relatywnie" nie można powiedzieć że Brzyski jest dobry - oczywiście na tle konkurentów z naszej ligi.

Idziesz na łatwiznę, i nie odpowiadasz na pytania tylko je omijasz
A to robi się z Twojej strony "pierdzeniem" bez większego sensu... (bez urazy)
Jak Cię Polska liga nudzi jest wątek o lidze angielskiej, hiszpańskiej... tam każdy kopacz " w miarę dobrze kryje, jest szybki, nie robi głupich błędów"
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2010, 09:34
klub Excelsior Mouscron został oficjalnie rozwiązany! już nawet węgrzy z Gyor zabrali im 3 najlepszych zawodników.... czemu nie my? jak na razie ich najlepszy strzelec nigdzie nie przeszedł ale kto wie....
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ne/profil.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.01.2010, 11:00
Dobre pytanie pewnie dlatego, że jesteśmy frajerami i wolimy kulawego Issa Ba Który po 2 minutach gry na hali człapał jak prawdziwy amator.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.01.2010, 11:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
W ten sposób to możesz się wymigać od każdej odpowiedzi:

bo w tej lidze nie ma dobrych napastników, obrońców itd. oczywiście że nie ma w porównaniu z Europą - ale to nie oznacza że "relatywnie" nie można powiedzieć że Brzyski jest dobry - oczywiście na tle konkurentów z naszej ligi.

Idziesz na łatwiznę, i nie odpowiadasz na pytania tylko je omijasz
A to robi się z Twojej strony "pierdzeniem" bez większego sensu... (bez urazy)
Jak Cię Polska liga nudzi jest wątek o lidze angielskiej, hiszpańskiej... tam każdy kopacz " w miarę dobrze kryje, jest szybki, nie robi głupich błędów"
To jak to nazwałeś "pierdzenie" ma służyć zwróceniu uwagi na to, że Wisła od jakiegoś czasu "stara się" nie brać takich przeciętniaków. Zamiast Kirma mogliśmy kupić Garncarczyka, którego wielką zaletą jest to, że jest szybki i to że jest szybki. Nie ma dryblingu, dośrodkowania jakiegoś świetnego, nic. Po prostu szybki a kiedyś parę lat temu był młody. Szukamy za granicą, bo tutaj jest pełno przeciętniaków. Ok powiem Ci kto prezentuje podobny poziom do Brzyskiego lub wyższy :
- P. Brożek
- Nikola
- Jacek Popek
- Wawrzyniak
- Gancarczyk
- Bronowicki
- Krzysztof Król
- Djurdjevic
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.01.2010, 11:15
To jak to nazwałeś "pierdzenie" ma służyć zwróceniu uwagi na to, że Wisła od jakiegoś czasu "stara się" nie brać takich przeciętniaków. Zamiast Kirma mogliśmy kupić Garncarczyka, którego wielką zaletą jest to, że jest szybki i to że jest szybki. Nie ma dryblingu, dośrodkowania jakiegoś świetnego, nic. Po prostu szybki a kiedyś parę lat temu był młody. Szukamy za granicą, bo tutaj jest pełno przeciętniaków. Ok powiem Ci kto prezentuje podobny poziom do Brzyskiego lub wyższy :
- P. Brożek
- Nikola
- Jacek Popek
- Wawrzyniak
- Gancarczyk
- Bronowicki
- Krzysztof Król
- Djurdjevic
Przypominam rozmywaczu rozmawiamy o lewym obrońcy a nie Kirmie i Januszu Gancarczyku!
(Umiesz pisać na temat?)

Djurdjević nie istnieje w ofensywie
Król to wieczny talent.... i tyle
Bronowicki? Coś zagrał w naszej lidze w tym sezonie w naszej lidze? (Kiedy ile minut?)
Wawrzyniak zagrał coś w tym sezonie? (Nie podawaj fałszywych danych)

Popek - zgoda
Gancarczyk - zgoda
Piotrek Brożek - zgoda

I na dzień dzisiejszy Brzyski jest w tej grupie i jako rywal (zmiennik) dla Piotrka to dobre rozwiązanie
I o tym pisałem. Nie wiem czy 500 tysięcy PLN to wygórowana cena za takiego kopacz - myślę że adekwatna i to też brałem pod uwagę. Ja bym go chętnie widział jako rywala dla Piotrka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.01.2010, 11:41
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704...wiadomosc.html

można znaleźć ciekawych zawodników za free..
Fajna sprawa. Ale jednak spora część z nich będzie chciała za duzo zarabiać (jak na nasze warunki i to bardziej "za zasługi"), polski kierunek i tak jest bardzo mało atrakcyjny. Ja bym tam wolała jakiegoś młodego-zdolnego za jakąś kasę, niż za darmo starego, któremu się nie wiele chce- nie będzie mu się nic chciało w Polsce, w dodatku będzie chciał "fortuny".

Swoją drogą leży mi coś Jirsak ostatnio w głowie... Przecież daliśmy za niego niezłą sumkę, a on nic nie pokazuje (jak na tą sumkę i jak na to, że już w PL trochę jest, więc czas aklimatyzacji minął). Powinniśmy go wypożyczyć, albo sprzedać (zdecydowanie to pierwsze lepsze, bo po sprzedaży ściągnęliby pewnie jakiegoś mega ogórka ). Do takiego Bełchatowa np. bo tam kasy nie maja na wzmocnienia, a na pewno chcieliby się wzmocnić. U nas Skorża i tak mu niewiele daje pograć, bo lepiej caly czas wstawiać Diaza, który jesienią często zawodził (i bardzo irytował!).
EDIT: Noi cały czas się zastanawiam, dlaczego pozwolono odejść Cebanu?! Jak przyjdzie za niego ten jakiś Nurković, wyglądający na mega ociężałego to się chyba załamię... Mario! Życzę ci zdrowia jak nigdy i trzymam kciuki jak zawsze!
Sorry za możliwy mały OT

Ostatnio edytowane przez masterlag : 16.01.2010 o godz. 11:48.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 16.01.2010, 11:42
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
klub Excelsior Mouscron został oficjalnie rozwiązany! już nawet węgrzy z Gyor zabrali im 3 najlepszych zawodników.... czemu nie my? jak na razie ich najlepszy strzelec nigdzie nie przeszedł ale kto wie....
Czekamy, aż transfery porobi cała europejska czołówka. Wtedy wkraczamy MY i liczymy, że Real, Barcelona i spółka zostawiły nam jakiegoś darmowego bramkarza i napastnika, który od roku szuka klubu. Coś sie znajdzie, bez obaw.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 16.01.2010, 12:06
otóż to... będziemy przyczajonym tygrysem na rynku transferowym xD a Maciuś z Edkiem i Józkiem ściągną nam zawodników jakich świat nie widział i pewnie nie zobaczy....
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 16.01.2010 o godz. 12:14.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.01.2010, 12:10
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze najlepszym dla nas pilkarzem od nich bylby lewy obronca o nazwisku Yebana )))))))))))

A tak ogolnie to mozna tutaj cala gore niezlych pilkarzy wyciagnac za free...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.01.2010, 12:14
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Fajna sprawa. Ale jednak spora część z nich będzie chciała za duzo zarabiać (jak na nasze warunki i to bardziej "za zasługi"), polski kierunek i tak jest bardzo mało atrakcyjny. Ja bym tam wolała jakiegoś młodego-zdolnego za jakąś kasę, niż za darmo starego, któremu się nie wiele chce- nie będzie mu się nic chciało w Polsce, w dodatku będzie chciał "fortuny".

Swoją drogą leży mi coś Jirsak ostatnio w głowie... Przecież daliśmy za niego niezłą sumkę, a on nic nie pokazuje (jak na tą sumkę i jak na to, że już w PL trochę jest, więc czas aklimatyzacji minął). Powinniśmy go wypożyczyć, albo sprzedać (zdecydowanie to pierwsze lepsze, bo po sprzedaży ściągnęliby pewnie jakiegoś mega ogórka ). Do takiego Bełchatowa np. bo tam kasy nie maja na wzmocnienia, a na pewno chcieliby się wzmocnić. U nas Skorża i tak mu niewiele daje pograć, bo lepiej caly czas wstawiać Diaza, który jesienią często zawodził (i bardzo irytował!).
EDIT: Noi cały czas się zastanawiam, dlaczego pozwolono odejść Cebanu?! Jak przyjdzie za niego ten jakiś Nurković, wyglądający na mega ociężałego to się chyba załamię... Mario! Życzę ci zdrowia jak nigdy i trzymam kciuki jak zawsze!
Sorry za możliwy mały OT

Pozbycie się Ilie moim zdaniem też nie jest zbyt dobrym posunięciem, pewnie za rok w barwach Rubinem jako pierwszy bramkarz wygral Ligę Europejska
Może i czas aklimatyzacji minął jednak Jirsak tak naprawdę pod koniec rundy zaczął dostawać szansę na pokazanie pełni swoich możliwości i czasem nawet mu to wychodziło. Wg. mnie dobrze by było gdyby pograł jeszcze troche wiosną i może jakiś klub gotowy wyłożyć chociaż 500tys. ojro by się znalazł.
Powód: Mały błąd rzeczowy.
Ostatnio edytowane przez cfa : 16.01.2010 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2010, 12:57
Przypominam rozmywaczu rozmawiamy o lewym obrońcy a nie Kirmie i Januszu Gancarczyku!
(Umiesz pisać na temat?)

Djurdjević nie istnieje w ofensywie
Król to wieczny talent.... i tyle
Bronowicki? Coś zagrał w naszej lidze w tym sezonie w naszej lidze? (Kiedy ile minut?)
Wawrzyniak zagrał coś w tym sezonie? (Nie podawaj fałszywych danych)

Popek - zgoda
Gancarczyk - zgoda
Piotrek Brożek - zgoda

I na dzień dzisiejszy Brzyski jest w tej grupie i jako rywal (zmiennik) dla Piotrka to dobre rozwiązanie
I o tym pisałem. Nie wiem czy 500 tysięcy PLN to wygórowana cena za takiego kopacz - myślę że adekwatna i to też brałem pod uwagę. Ja bym go chętnie widział jako rywala dla Piotrka.
Wawrzyniak nie zagrał ale w lidze jest. Zobacz jak sformułowałeś pytanie. Bronowicki jest w lidze poniżej, co nie zmienia faktu że jest również średnim lewym obrońcą. Piotrek Brożek istnieje w ofensywie raz na miesiąc. Król to wieczny talent, Brożek tak samo. Żaden z nich nie jest dobry. Przykład Kirma i Gancarczyka jest na temat ruchów kadrowych Wisły. Gdzie podałem fałszywe dane, jakoby Wawrzyniak grał w lidze w tym sezonie? Nie rób propagandy, bo Ci to niestety nie wyjdzie.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.01.2010, 13:10
http://www.futbol.pl/artykul/73856.html

Kascelan - idealny za Cantoro, co o tym sadzicie?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.01.2010, 14:49
Wawrzyniak nie zagrał ale w lidze jest. Zobacz jak sformułowałeś pytanie. Bronowicki jest w lidze poniżej, co nie zmienia faktu że jest również średnim lewym obrońcą. Piotrek Brożek istnieje w ofensywie raz na miesiąc. Król to wieczny talent, Brożek tak samo. Żaden z nich nie jest dobry. Przykład Kirma i Gancarczyka jest na temat ruchów kadrowych Wisły. Gdzie podałem fałszywe dane, jakoby Wawrzyniak grał w lidze w tym sezonie? Nie rób propagandy, bo Ci to niestety nie wyjdzie.
Propagandę to siejesz Ty - rzucając hasło i żadnych argumentów

Pytanie postawiłem:
Ilu jest lepszych lewych obrońców w naszej lidze od Brzyskiego?
(w podtekście ekstraklasie)

W jakim klubie gra Grzegorz Bronowicki? Łęczna? Czy się leczy albo jest bez klubu. Nie zagrał żadnego meczu żeby cokolwiek o nim pisać. (kiedyś może był lepszy - 2 lata temu?)
Piotr Bronowicki - chyba też nie gra w ekstraklasie?
Wawrzyniak - wiadomo - nic nie kopnął, dopingowicz więc ciężko brać go pod uwagę.
Pisałem o grających kopaczach z ekstraklasy. Tych o których formie można cokolwiek powiedzieć - a nie oceniać "przeszłych zasług". Stąd wsadzanie Wawrzyniaka czy Bronowickiego - to przesada.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2010, 15:36
Propagandę to siejesz Ty - rzucając hasło i żadnych argumentów

Pytanie postawiłem:
Ilu jest lepszych lewych obrońców w naszej lidze od Brzyskiego?
(w podtekście ekstraklasie)

W jakim klubie gra Grzegorz Bronowicki? Łęczna? Czy się leczy albo jest bez klubu. Nie zagrał żadnego meczu żeby cokolwiek o nim pisać. (kiedyś może był lepszy - 2 lata temu?)
Piotr Bronowicki - chyba też nie gra w ekstraklasie?
Wawrzyniak - wiadomo - nic nie kopnął, dopingowicz więc ciężko brać go pod uwagę.
Pisałem o grających kopaczach z ekstraklasy. Tych o których formie można cokolwiek powiedzieć - a nie oceniać "przeszłych zasług". Stąd wsadzanie Wawrzyniaka czy Bronowickiego - to przesada.
Podteksty to właśnie cecha propagandy.
Wawrzyniak jest piłkarzem Legii. Legia jest w naszej lidze. Coś się nie zgadza?
1 liga to też nasza liga. Nie wiem o co Ci chodzi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.01.2010, 15:44
Brzyski to ten gruby?

ok. gruby to grodzicki

Brzyski to zwykły janek
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 16.01.2010, 15:46
Podteksty to właśnie cecha propagandy.
Wawrzyniak jest piłkarzem Legii. Legia jest w naszej lidze. Coś się nie zgadza?
1 liga to też nasza liga. Nie wiem o co Ci chodzi.
Widać nie zrozumieliśmy się.

Pisałem o ekstraklasie. Ale nie zmienia to wiele bo obaj panowie Bronowiccy nie pograli za dużo w I lidze i w obecnej formie są dużo słabsi od Brzyskiego. Wawrzyniak? Jesteś pewny ze jest lepszy?

Zgodziłem się że jest 3 innych dobrych/lepszych

1. Piotrek Brożek (jedyny lepszy wg mnie)
2. S.Gancarczyk
3. J.Popek

Bronowiccy nie grają (już nie ważne w której lidze) na poziomie Brzyskiego. Może kiedyś Grzegorz wróci do zdrowia i formy.
Wawrzyniak mogę przyznać Tobie rację. Jak upora się dopingiem.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
Brzyski to ten gruby?

ok. gruby to grodzicki

Brzyski to zwykły janek
Coś chciałeś wnieść do dyskusji? O co kaman?

szprotson to ten gruby?
ok. gruby to incognito
szprotson to zwykły janek

(moja wersja)

Niezłe co
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 16.01.2010 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2010, 18:09
Skoro w temacie umieściliśmy wszelakiej maści Eskimosów, Murzynów, Aborygentów, to dlaczego Ogryzek nie mógłby sobie zażyczyć lewego obrońcy z RUchu ? Trzeba dbać o świadomość narodową, żeby się nam nie zrobił jakiś Arsenal. Chociaż z przykrością trzeba zauwazyć, że nowe generacje piłkarzy są co raz gorsze. I może dojść do sytuacji, że w pierwszej 11 będzie polski bramkarz, może obrońca, a reszta to zaciąg z zagranicy,
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.01.2010 o godz. 18:13.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.01.2010, 20:24
jeśli Klub dysponuje jakimś środkami na transfery to ja bym poszukał wzmocnień we Włoskiej Primaverze (to odpowiednik naszej młodej ekstraklasy).Wiadomo że nie każdy z tych18-20 latków przebije sie do Serie A a w Wisełce mógłby zabłysnąc tak jak Alavarez co prawda jest starszy ale był tylko rezerwowym w Reggianie.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2010, 20:55
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Lucas Jutkiewicz .
Przyznam szczerze, że nie widziałem go ani razu, ale może warty skupienia uwagi?
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.01.2010, 21:00
to jest zawodnik o ile się nie myle evertonu, więc raczej bez szans .. chyba, że na wypożyczenie, chociaż pewnie woli lige szkocką, przyzwyczaja się do angielskiego stylu
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.01.2010, 09:02
Obiło mi się o uszy, że podobno tym "trzecim" bramkarzem o ,którym mówił Skorża jest Stachowiak z Odry.
Mam nadzieje ,że to jednak jego podpiszemy. Może nie jest super gwiazdą ,ale chyba lepszy od Juhu.........
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.01.2010, 09:45
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Obiło mi się o uszy, że podobno tym "trzecim" bramkarzem o ,którym mówił Skorża jest Stachowiak z Odry.
Mam nadzieje ,że to jednak jego podpiszemy. Może nie jest super gwiazdą ,ale chyba lepszy od Juhu.........
On jest też wolnym zawodnikiem teraz?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2010, 13:02
Stachowiak? Gościu nie daje rady w Odrze, co dopiero u nas... Myślicie, że czemu Odra od dawna szuka nowego bramkarza i sięgnęła po Onyszkę?
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.01.2010, 13:03
Bo Stachowiak ma kontuzję.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 17.01.2010, 14:10
jak już kiedyś wspomniałem ściągnąć Białkowskiego. Jak chcą sporo kasy to wypożyczyć z możliwością wykupienia.

Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Stary 17.01.2010, 15:36
Dzisiaj mieliśmy duet obrońców w akcji:

Jodłowiec - 1 mln eurasów
Sadlok - 500 tys.

Kupowanie polskich piłkarzy nieogranych w kadrze czy pucharach za takie pieniądze jest samobójstwem. Duńscy napastnicy przestawiali ich jak chcieli, mijali bez problemu, uciekali im spod krycia (2 i 3 bramka). Naprawdę myslałem, że ta dwójka jakiś poziom reprezentuje, ale widać nasza liga wypacza strasznie obraz rzeczywistości.

Biorę poprawkę na termin i rodzaj meczu, ale takie rzeczy jak ustawianie się czy czytanie gry powinny wyróżniać graczy za 2-4 mln złotych.

Z Sadloka jeszcze może coś być bo potrafi się płynnie poruszać, ma lepszą koordynację, elegancję w grze i czasem potrafi piłkę wyprowadzić, ale jeżeli tyle kosztuje to ja proponuję kupować tylko piłkarzy z zagranicy.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.01.2010, 16:03
Arturo napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj mieliśmy duet obrońców w akcji:

Jodłowiec - 1 mln eurasów
Sadlok - 500 tys.

Kupowanie polskich piłkarzy nieogranych w kadrze czy pucharach za takie pieniądze jest samobójstwem. Duńscy napastnicy przestawiali ich jak chcieli, mijali bez problemu, uciekali im spod krycia (2 i 3 bramka). Naprawdę myslałem, że ta dwójka jakiś poziom reprezentuje, ale widać nasza liga wypacza strasznie obraz rzeczywistości.

Biorę poprawkę na termin i rodzaj meczu, ale takie rzeczy jak ustawianie się czy czytanie gry powinny wyróżniać graczy za 2-4 mln złotych.

Z Sadloka jeszcze może coś być bo potrafi się płynnie poruszać, ma lepszą koordynację, elegancję w grze i czasem potrafi piłkę wyprowadzić, ale jeżeli tyle kosztuje to ja proponuję kupować tylko piłkarzy z zagranicy.
Dobrze mówisz, ale to nic nowego.

To, że "talent" naszej ekstraklasy kosztuje 5 razy więcej niz powinien to wiadomo od dawna.
Ale tez zawsze powtarzam - baranami nie są działacze np. Ruchu, ze chcą za swojego gracza 0,5 mln euro, lecz np. Wisły/Lecha, jeśli takie pieniądze wyłożą!

Widze jednak pewien pozytyw - Buric, Kirm, Krivec, Marcelo, Astiz, Traore, Micanski itd - to przykłady, że jak się tylko "chce" to za stosunkowe grosze można nabyć naprawdę sensownych piłkarzy, którzy nie dość, że są tańsi od naszych żelo-gwiazd to jeszcze dają szansę za zarobienie na sobie w przyszłości.
Czołówka zacznie być może dzięki takim przykładom częściej szukać poza Odrą i Bugiem. I tu własnie widzę szansę, że z czasem pomysły typu "milion euro za Jodłowca" będą coraz rzadsze.
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Stary 17.01.2010, 16:19
Niestety, żeby kupować za granicą trzeba mieć chociaż jednego scouta zainstalowanego na stałe w danym kraju, który obejrzy chociaż z 5-10 meczów danego zawodnika.

My (mam na mysli całą polską ligę) bazujemy na DVD oraz ofertach menedżerów i często trafia się szrot.
A piłkarze z naszej ligi są dobrze znani i to jest ich przewaga.

Mam nadzieję, że żaden klub nie przystanie na warunki dyktowane przez prezesów i spuszczą oni trochę z tonu, bo jesli liczą na transfery za granicę to powodzenia w szukaniu frajerów.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.01.2010, 20:16
ja to bym w ogóle bazował na statystykach rzeczywistych TM i wirtualnych FM. Jeżeli obie się pokrywają to z gościa jest coś. Wiem... według niektórych to prostactwo i nieprofesjonalne, ale przykładów jest multum. Ostatnio widziałem listę piłkarzy z FM o największym potencjale... Ten cały Krivec miał 9/10. Jeżeli piłkarz lideruje w zespole ze słabej ligi, który gra w lidze mistrzów, to o czymś świadczy.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.01.2010, 11:43
Ach !!! Więc jak można tu pomażyć to mi się marzy 11-tka Wisły złożona z samych wychowanków !!!!
Inwestowanie w młodzież a potem sukcesy i dobry zagraniczny transfer !!!! Niestety Wisła nigdy nie będzie potentatem finansowym na światowym poziomie więc nalezy brać przykład z klubów typu Ajax które mają taką politykę transferową.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów