|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dla wyjaśnienia- cała ta akcja promocyjna to:
POZnan* *Miasto know-how Genialne jak cała ta Amica |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oby tylko Sparta nie zlekceważyła Amiki, bo jak to ktoś napisał mecz meczowi nierówny...
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
A tak będzie jeżeli jakimś cudem awansują do LM. Sam wiesz i inni też widzą że na mistrzostwa nie wygrali tylko my przegraliśmy. Jeżeli będą grali super piłkę to ok, ale nie grają więc... niech dadzą sobie spokój. Za to nie będę miał nic przeciwko Amice POZnan* w dwumeczu z Wisłą po wyjściu z grupy Pucharu Europa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
"Jako takie nikt(jeśli nie ma na*******one we łbie) ich nie schowa pod poduszkę na lepsze czasy tylko zainwestuje w drużynę tak by za rok znów taka kasa przyszła. " - to zdanie jak ulał pasuje do kasy za Lewandowskiego. Znaczy należy te pare milionów zainwestować w młodych graczy żeby znowu móc jakiegoś sprzedać z zyskiem. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A jutro moga byc jeszcze wieksze jaja, bo Ruch gra z amatorami z Malty. Po pierwszym meczu mozna jednoznacznie powiedziec, ze obie druzyny sa na podobnym poziomie, wiec bedzie ciekawie ;].
P.S - babramy sie we wlasnym bagienku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak sobie przypomnę jak Widzew pojechał do Baku i przywiózł 2-0 to u siebie rozklepał Neftczi 8-0, a teraz polski klub nie jest w stanie w regulaminowym czasie roztrzygnąć meczu z Azerami, ba nawet w dogrywce... Nie do wiary jak nisko upadliśmy, jeśli komuś wydawało się że Levadia to był wypadek przy pracy, to chyba już jasne jak słońce, nie był!!!
A najśmieszniejsze jest to, że im więcej się pieniędzy ładuje w polski futbol to tym gorsze rezultaty to przynosi... Jeśli się jeszcze nie boicie o to co spotka naszą Wisełkę w Azerbejdżanie, to czas najwyższy byście zaczęli... ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Sęk w tym kwolf że Lewandowski przy obecnym systemie szkolenia nie zdarzy się w ciągu najbliższych 3-6 lat, a awans do fazy LM przy obecnych przepisach wcale nie jest nieosiągalny. Ot różnica
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chyba za bardzo przeżywacie te spotkania Lecha w el.LM. Ja rozumiem że im kibicujecie ale postów więcej niż przy naszych spotkaniach.
Natomiast co do Lecha to chyba za bardzo większość wciąż żyje Lechem za kadencji Smudy. Obecnie jest to Lech który ledwie wywalczył mistrzostwo w słabej polskiej lidze (może bardziej Wisła je oddała, czyli odwrotnie niż sezon wcześniej). Do tego dochodzi kolejny polski nie wiem Ferguson czy Wenger na ławce trenerskiej i efekt gotowy. Zarząd Lecha też do bystrych nie należy skoro liczy że zespół który zdobył mistrzostwo polski nie potrzebuje wzmocnień na LM. Niczego nie nauczyli się choćby bo błędach Wisły, a przyznam szczerze sądziłem że Lech poważnie wzmocni się przed LM. Dodatkowo nie można powiedzieć że Azerowie mocno szczęśliwie doprowadzili do dogrywki, grali jak równy z równym w dwumeczu i to tak naprawdę pokazuje gdzie jesteśmy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Liga czeska, tak samo jak nasza, dramatycznie obniżyła poziom i na dzień dzisiejszy mimo wszystko z obawą podchodzę do tego dwumeczu. Szansę oceniałbym 60/40 na korzyść Czechów. Kiedyś się jednak musi skończyć limit szczęścia pyr i nawet jeśli przejdą Spartę to może wreszcie dobrze wylosują. Dobrze czyli kogoś kto ich puknie dwa razy po 3-0.... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A kiedyś Hutnik też wysoko pojechał Azerów jak grał w pucharze UEFA.
Najlepiej sytuację podsumował WESZŁO że Nowak z Bełchatowa jest najlepszym przykładem tego jak jest teraz w piłce. Kiedyś napastników dobrych w lidze było wielu, a dziś 1 lub 2 dobrych, którzy w 1998 roku siedzieli by na ławce. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dalej utrzymuje swoje zdanie, że to żadna różnica. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A teraz słyszę Filipiaka jak pier****i, że wynagrodzenia piłkarzy w lidze polskiej zrównały się z ligą holenderską i że jest to dobry prognostyk. Nóż się sam w kieszeni otwiera. ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
mam pytanie kiedy są mecze trzeciej rundy eliminacji do Ligi Mistrzów?
a na Lechu to jeszcze Tschibambe moga przeklinac, pamietam z wiosny jakie on sety pieprzyl. I ciekawe czy Stilic,Arboleda i Brandowski sie wylecza na Prage. Bo bez nich to male szanse maja. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Wiadomo co dziś zrobił Lech ale też nie przesadzajmy - czasy jak Azerowie dostają po 8-0 z KIMKOLWIEK w pucharach dawno minęły i nie ma to nic wspólnego z poziomem naszej piłki. To nie nasza piłka jest słabSZa, to inne kraje robią postęp kiedy my stoimy. Nie rozumiem czemu wasze głowy nie mogą pojąć, że takie kraje jak Azerbejdżan czy Cypr są w stanie zrobić postęp, wytłumaczcie mi, dlaczego? To tak gwoli ścisłości. Faktem jest, że Mistrz Polski nie powinien mieć problemów z osiągnięciem wyniku z takimi drużynami w stylu 1-0 na wyjeździe i 2-0 u siebie, to powinno przyjść w dalszym ciągu spokojnie i łatwo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale mówiąc poważnie tu się nie ma z czego cieszyć , polska piłka to jedno wielkie guwno, do tego doszło żeby się Azerów obawiać, no masakra jeszcze troche i będziemy dostawali w tyłki od Liechtensteinu i Luxemburga bo Wyspy Owcze będą za mocna na nas i Malta. Ja pierdziele normalnie dramat jak na to wszystko patrze... Potrzeba nam zagranicznych trenerów i to od zaraz, z inną mentalnością i wiedzą szkoleniową... bo nas szkoleniowcy to równe dno co piłkarze.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tak to jest jak sie takiemu byle bucowi daje 200.000 rocznie za przychodzenie na treningi ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Balonik pęknie, o to mogę być spokojny. Dostaną od Sparty 5 na dzień dobry i już. btw. Kołtoń miażdzy...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Niestety bez napastnika raczej grać się w Europie nie da. Lech jest aktualnie w czarnej dupie. Widać co znaczył dla nich w poprzednich sezonach Lewandowski i jak widoczny jest jego brak (vide mecz z Wodzisławiem). Szanse na awans ze Spartą mają, ale za duże to one nie są. Szczerze wątpię czy zdołają wejść nawet do LE, chyba że nowi napastnicy szybko wniosą nową wartość do ich zespołu. No i w kontekście kolejnych spotkań dochodzą kontuzje (nie wiadomo jak groźne) Stilicia i Arboledy, którzy to są ważnymi elementami zespołu i co pokazała dzisiejsza ławka rezerwowych - nie ma ich za bardzo kto zastąpić. Niby tak super zorganizowany Lech z niebotycznych rozmiarów budżetem i już legendarnym komitetem transferowym, a w najważniejszym momencie nie ma wartościowych zmienników.
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Z pieniędzmi zawsze jest bliżej do zrobienia poważnych wzmocnień, zbudowania bardzo solidnych podstaw klubu i np. bazy treningowej, niż bez pieniędzy. Kasa nie równa się podniesieniu poziomu sportowego, ale daje więcej możliwości. A to już jest właśnie ten plus, ta wartość dodana. Jako kibic Wisły nie widzę interesu w zarobieniu przez kuchennych mln ojro. I bynajmniej nie jestem zawistny, po prostu kalkuluję jak najlepiej dla swojego klubu. A jak się ma 5 mln to można sępić, z różnych względów. Przy 12 to nawet wydając 5 ma się więcej niż zakładało . . |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Po tym co dzisiaj obejrzałem to zaczynam się bać tego meczu Wisełki z Quarabag. Jeżeli Lech fuksem przeszedł ten Inter to myślę że Wisła może mieć podobne o ile nie jeszcze większe problemy. Obym się mylił ale według mnie takie są fakty. Azerska piłka się coraz bardziej rozwija. Z roku na rok tamtejsze kluby zachodzą coraz dalej. W tamtym roku Quarabag o ile się nie mylę pokonał Rosenborg i przeszedł 2 rundy kwalifikacji teraz już nie wiem czy LM czy
LE. To może być przejebany mecz;/ A co do meczu Lecha to bez komentarza.. Bez 3, 4 wzmocnień ( piłkarzy którzy od zaraz grali by w pierwszej 11) lech może zapomnieć o fazie grupowej LM. O ile już z góry nie jest skazany na porażkę ze Spartą, która w obecnej chwili dysponuje nieporównywalnie lepszym składem niż Lech. Tacy piłkarze jal Kucka, Dosek,Wilfred, Zeman czy reprezentant czech kladrubsky przewyższają o klase naszych kopaczy.. Szara polska rzeczywistość.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak się próbuje sprzyjać szczęściu to nietrudno o uśmiech fortuny. Tym bardziej, że większość forumowych ujadaczy ma problemy psychiczne i przez zawiść nie widzi niczego innego tylko 'farta' największego rywala.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak wy ale ja mimo wszystko kibicuję wszystkim polskim drużynom w pucharach. Wiadomo liga to co innego. Niestety bez sukcesów jakiejś drużyny Polska piłka zawsze będzie stałą w miejscu. Więc wali mnie to kto to będzie czy Wisła czy Lech czy nawet Polonia Bytom. Mamy w pucharach grać i wydrywać to się liczy. Bo zwycięstwa idą na korzyść każdego polskiego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
dla oslody dodam tym wszystkim ktorzy stoja za Amika a'la dobro Polskiej pilki ze punkcikow do rankingu po tym meczu... nie zdobyli zadnych
alez bylo blisko... juz mialem przed oczami twarz Litarka ktory zamowil 50 autokarow do Pragi szkoda, oby Sparta ich utemperowala jak nalezy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.07.2010 o godz. 23:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Szkoda, że im się upiekło, bo już miałem nadzieję że odpadną. A taka refleksja mnie też najszła, że skoro oni takie problemy mieli, to my chyba powinniśmy się zacząć obawiać tej azerskiej drużyny, z którą zagramy już za tydzień.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dokładnie, kluczowy będzie pierwszy mecz u siebie, trzeba sobie wypracować przewagę tak, żeby w Baku nie mieć podobnego horroru do dzisiejszego.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
jaką k..wa przewagę ? 3 od Sparty i do domu, koniec american dream :[
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE