The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2010, 20:09
Mam problem z fm 2009, otóż za każdym razem gdy otwieram grę to restartują mi się ustawienia. Na przykład skórka gry zmienia się na tę podstawową, waluta na funta itp, da się coś na to poradzić?
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 01.11.2010, 20:22
olej to Eternit, poczekaj te 5 - 6 dni na FM 11 już bez żadnych błędów

arrosmay - i co ? działa ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.11.2010, 20:45
Zamówiłem FM-a
Mam nadzieje że na czwartek już będzie w moich rękach a w piątek ukarzę się patch redukujący błędy. Np. ten z agentami.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.11.2010, 21:44
Pierwsze wrażenia:
Legia przekokszony skład, Wisła i Lech równy poziom chyba ze wskazaniem na Wisłę, z czego u nas kilka młodych takich jak Kurto, Chrapek, Czekaj, Rado i Jeleń
Najlepsi u nas to: Rios, Boukhari, Żuraw, Bunoza, Branco i Jovanic lepszy niż Pawełek
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.11.2010, 11:32
Całkiem fajny ten nowy FM, szybko wciągnął Niestety trochę muli na moim kompie, ale grać się da
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.11.2010, 11:42
a jak jest z drużyną rezerwową? jest zrobiona młoda ekstraklasa czy tak jak to było w FM10 U21
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.11.2010, 12:02
Legia wcale nie ma "przekokszonego" skladu. Problem jest z Manu ktory traci co 3 pilke, Choto i Rzeznik slabsi niz poprzednio. Jedynie Antolovic jest zbyt solidnym bramkarzem

W Wisle Brozek strzela az milo, a najlepszym zawodnikiem ( asysty i bramki ) jest... Kebab

Gra chodzi moim zdaniem plynniej niz poprzednia, tylko podczas sprawdzania wynikow innych druzyn potrafi sie na chwile przyciac. Gram na najwiekszej bazie z 16 grywalnymi ligami.

Jesli chodzi o druzyny rezerwowe to na naszym szczeblu jest tylko U-21. Po rozbudowie bazy oczywiscie to sie zmienia. Jest U-21 liga+puchar, czyli jak zwykle.

Nie wiem jak z naszymi talentami bo nie sprawdzalem jeszcze. Zakupilem tylko Grosickiego i Cetnarskiego.

Jeden aspekt gry mnie denerwuje.

Na samym poczatku gry sprzedalem kilku graczy i zaproponowalem Cruzeiro 2M Ojro za Sebastiao Couto Juniora znanego pod pseudionimem Seba. Tyle samo kasy wylozyl Bayern i AC Milan, Bari. Manago i zawodnik wybrali jednak oferte Legii. W sumie fajnie ale malo to realne.
Jesli chodzi o samego zawodnika to polecam go kazdemu. Niby 2M ale facet kreci obroncami jak chce, no i strzela sporo bramek ( 7 meczy 8 bramek ). Jak na 18 latka to niezle warunki, ciekawe jak sie rozwinie.

PS: Dorwalem jakies spolszczenie, ale po naszemu jest tylko komentarz meczowy ( caly ) i kilka slow w opisie zawodnika.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 02.11.2010 o godz. 12:19.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.11.2010, 12:26
Kreseq jakie masz parametry przy tych 16 ligach?

Z agentami podobno jest spory problem a dopracują ich pewnie... przy okazji kolejnej odsłony Fm-a.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.11.2010, 12:29
Wszystkie ligi grywalne z czego ligi Wloch,Anglii,Brazylii,Niemiec i Polski mam na wszystkich mozliwych szczeblach. Reszta tylko najwyzsza klasa rozgrywek.

Zgadza sie, z agentami nie tyle jest problem, co jest tragedia W dniu wydania gry bedzie patch naprawiajacy wlasnie blad z agentami i kilka innych juz wylapanych w trakcie gry w demo.

Dobrze ze mam preorder bo co jak co ale FM'a trzeba miec oryginalnego

Odpowiedz cytując
małpa
Member

Stary 02.11.2010, 12:55
a jak kupię tego oryginała jak już wyjdzie, to też będę miał te 16 lig, pełne herby wszystkich Polskich drużyn i zdjęcia większości zawodników ?

Pytam, bo w `10 to grałem wiecie jak...tzn skąd .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.11.2010, 12:59
małpa napisał(a):Wyświetl post
a jak kupię tego oryginała jak już wyjdzie, to też będę miał te 16 lig, pełne herby wszystkich Polskich drużyn i zdjęcia większości zawodników ?

Pytam, bo w `10 to grałem wiecie jak...tzn skąd .
Jak zakupisz gre to bedziesz mial gre Latki bedziesz sciagal i instalowal bez crackow i roznych bajerkow.
Ilosc lig zalezy tylko i wylacznie od mocy Twojego komputera. Mozesz wgrac super duza baze ( bedzie taka zapewne po czasie udostepniona ) wlaczyc wszystkie ligi grywalne plus dodatkowo zaznaczyc ze zespoly ktore sa w grze "szare" czyli pozbawione oryginalnych zawodnikow beda wypelnione wygenerowanymi graczami ktorych mozna kupic/sprzedac itp.
Herby jak i stroje, twarze, i skiny bedziesz musial pobrac z internetu. W grze bedziesz mial twarze bardziej znanych zawodnikow, wszystkich z dobrych klubow oraz chyba 90% zawodnikow z wszystkich lig angielskich.

Odpowiedz cytując
małpa
Member

Stary 02.11.2010, 13:02
a to pierd***e. Nie będę wydawał ponad stówy, żeby potem hapać z neta jeszcze herby polskich klubów i twarze grajków.

Dzięki za info.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2010, 13:16
małpa napisał(a):Wyświetl post
a to pierd***e. Nie będę wydawał ponad stówy, żeby potem hapać z neta jeszcze herby polskich klubów i twarze grajków.

Dzięki za info.
Przecież tak było od zawsze zawsze.

Stówe wydajesz po to, byś mógł patche instalować i grać np. ze swiadomością że zarząd nie ukradnie ci 10 mln badz nie zrobi innego mega glupiego błędu
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.11.2010, 13:40
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie ligi grywalne z czego ligi Wloch,Anglii,Brazylii,Niemiec i Polski mam na wszystkich mozliwych szczeblach. Reszta tylko najwyzsza klasa rozgrywek.

Zgadza sie, z agentami nie tyle jest problem, co jest tragedia W dniu wydania gry bedzie patch naprawiajacy wlasnie blad z agentami i kilka innych juz wylapanych w trakcie gry w demo.

Dobrze ze mam preorder bo co jak co ale FM'a trzeba miec oryginalnego
Zaraz, zaraz... a czy w preorderze gra nie miała być dostarczona 1 dzień przed oficjalnym dniem sprzedaży?

Cytat:
Intel(R) Core(TM) Duo CPU
E7200 @ 2.53 GHz
2.53 GHz, 2 GB RAM
Rozszerzenie adresu fizycznego
Ile na tym lig mniej/więcej pociągnę tak by nie zdechło mi to wszystko po 4-5 sezonach?
Na poprzednim grałem chyba przy 6-7 ligach, ten numerek FM-a ma wymagania zbliżone do poprzedniego.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 02.11.2010, 13:44
około 20 lig spokojnie
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.11.2010, 13:48
Gra bedzie dostarczona jeden dzien przed ( u mnie wczesniej bo zamawialem przez Steam ale i tak jej nie uruchomie przed premiera ) oficjalna data, tyle ze latka wyjdzie tego samego dnia. Trzeba bedzie dzien poczekac. Dodatkowo na forum SI mowi se o tym ze problem z agentami jest troszke bardziej zlozony i latka moze zaliczyc poslizg. Zobaczymy.
Gra z tym bledem jest powiedzmy sobie szczerze - NIEGRYWALNA.

Jesli chodzi o ligi. Ram to podstawa. 2 GB to troszke malo jesli chce sie grac na full czyli 32 ligi i bardzo duza baza
Zgaduje jednak ze wystarczy Tobie 10-16 lig i duza baza? W takim wypadku styknie spokojnie.
Oczywiscie bedzie to troszke trwalo bo mecze musza zostac przetworzone, ale to zadna nowosc. Tego ominac sie nie da

Jesli chodzi o wymagania to u mnie zauwazylem ze gra chodzi szybciej niz FM10. Inni twierdza ze tak samo, sporadycznie zdarzaja sie glosy mowiace o tym ze gra chodzi wolniej niz jej poprzedniczka.

PS: Kamera TV przy powtorkach fajnie wyglada. Do tego fajnie przedstawione spalone.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 02.11.2010 o godz. 13:53.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2010, 13:54
Gra bedzie dostarczona jeden dzien przed ( u mnie wczesniej bo zamawialem przez Steam ale i tak jej nie uruchomie przed premiera ) oficjalna data, tyle ze latka wyjdzie tego samego dnia. Trzeba bedzie dzien poczekac. Dodatkowo na forum SI mowi se o tym ze problem z agentami jest troszke bardziej zlozony i latka moze zaliczyc poslizg. Zobaczymy.
Gra z tym bledem jest powiedzmy sobie szczerze - NIEGRYWALNA.

Jesli chodzi o ligi. Ram to podstawa. 2 GB to troszke malo jesli chce sie grac na full czyli 32 ligi i bardzo duza baza
Zgaduje jednak ze wystarczy Tobie 10-16 lig i duza baza? W takim wypadku styknie spokojnie.
Oczywiscie bedzie to troszke trwalo bo mecze musza zostac przetworzone, ale to zadna nowosc. Tego ominac sie nie da

Jesli chodzi o wymagania to u mnie zauwazylem ze gra chodzi szybciej niz FM10. Inni twierdza ze tak samo, sporadycznie zdarzaja sie glosy mowiace o tym ze gra chodzi wolniej niz jej poprzedniczka.
czytalem, ze Ci agenci to opcja o dupe rozbić, tylko że tak powiem, kosmetyczny dodatek

A co do ramu, ja na laptopie z 2gb ramu to grałem 2 ligami w fm 10 i jakos super szybko nie śmigało.
no ale zalezy co ktoś rozumie przez szybkie działanie gry.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.11.2010, 14:05
Kupujemy zawodnika :
Klub przystaje na nasza propozycje czyli mamy powiedzmy sobie 90% sukcesu. Wtedy wkracza agent i game over.
Chcialem kupic Waldemara Sobote. Agent zazyczyl sobie 250k ojro. Oczywiscie klub nie mogl takiej kasy wylozyc dla samego agenta. Podobny przypadek w MU przy zakupie Rabello. Colo Colo zgodzilo sie na 650k za zawodnika, a agent wyskoczyl z.. 3M za sam podpis. Oczywiscie nic z tego nie wyszlo.
Gorzej to wyglada w relacji miedzy dwoma klasowymi zespolami. Wtedy nie raz w gre wchodzi 10M dla agenta co jest chore i sprawia ze grac sie odechciewa.

Co do ramu to zalezy nie wiem od czego. U mnie przy 2GB gra chodzila znosnie z 12 ligami. W tej chwili przy 8GB nie zwracam na to uwagi, ale slyszalem ze 2GB styknie bez problemu na te 16+ z bardzo duza baza i nawet z wlaczonymi "zapychaczami" czyli uzupelnieniem zespolow o grywalnych zawodnikow.
Moze tutaj chodzi o to ze laptop a nie PC? Nie mam pojecia i nie chce wprowadzac w blad

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2010, 14:12
zapowiedz FM napisał(a):
Zwiększenie roli agentów w najnowszym FM-ie nie spotkało się już jednak z moją aprobatą tak bardzo, jak poprzednia opcja. Głównie ze względu na fakt, iż zabieg to nie aż tak spektakularny – pomijając utworzenie osobnych profili dla tych właśnie agentów, sama ich rola jest bardzo monotonna, a cała nowość polega przede wszystkim na zasypywaniu nas propozycjami kupna przypadkowych zawodnikówDrugą rolą agentów jest reprezentowanie piłkarza w trakcie negocjacji warunków kontraktu. To także jednak dość statyczna rola - w zakładce z ofertą kontraktową znajdziemy jego pojedynczą wypowiedź na temat podejścia klienta do rozmów, a także ich podstawowe metryczki.
Ja sam nie wiem OCB z tymi ramami, niby 2gb ale nie wyborazam sobie wlaczenie 16lig! Ba polska + 2 niegrywalne to już coś było, no ale ja nie lubię jak moge zrobic kolacje pomiędzy poniedziałkiem a wtorkiem. Co nei zmienia faktu że widac było zamulanie (klikam Continue i 2sek, 3sek. opoznienia zanim wejdzie w nastepne okno.)
marze o dniu gdy Fm będzie działał jak nowy Iphone.
Ehh, 16 lig no to wtedy można sie pobawic w menadzera oj można.
Chyba odkurze stacjonarnego, dokupie ramu i wtedy moze bede testował.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.11.2010, 16:53
Widac Kebab nie taki zly jak go maluja

Uploaded with ImageShack.us

Edit : Damianek_ABG - Bo jestem z Warszawy i kocham Legie
Ostatnio edytowane przez kreseq : 02.11.2010 o godz. 19:11.

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.11.2010, 20:59
Widac Kebab nie taki zly jak go maluja

Uploaded with ImageShack.us

Edit : Damianek_ABG - Bo jestem z Warszawy i kocham Legie
Tylko 77 kg?

No technika, drybling niezła. Fizyczne bez rewelacji ale ujdą jak na polską ligę.
Jeśli chodzi o agentów to fajne jest to, że mogą mieć pod swoimi "skrzydłami" kilkudziesięciu zawodników - trzeba budować z nim pozytywne relacje i takie tam.

Na plus rzeczywiście powtórki z tego co widziałem w demie. Chciałbym kiedyś zobaczyć małe zdjęcia stadionów w odpowiedniej rubryce, tak by każdy zagraniczny gracz mógł sobie obejrzeć co jest w innych ligach, byłoby to na pewno ciekawe.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.11.2010, 21:26
Tam Łobo jest wirtuozem
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.11.2010, 21:51
Łobo to kosztuje 200k i zagral w moze z 5 razy. Strasznie cienki jest w tym roku

Jak wiemy to tylko gra ale... :

Wracajac do gry. Jak wyjdzie juz latka z poprawionymi agentami,stadionami w Polsce, beda zlikwidowani "uspienie obroncy" to bedzie sie gralo komfortowo. Szczegolnie obroncy denerwuja. Czesto po prostu zatrzymuja sie na chwile i traca przewage nawet 5-10 metrow nad przeciwnikiem. Nie musze chyba mowic czym to sie konczy w wiekszosci przypadkow ?

Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.11.2010, 21:54
Więc ja sobie pogram jeszcze w 10 i poczekam, aż zostaną naprawione te błędy i wyjdzie polska wersja
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.11.2010, 22:11
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Więc ja sobie pogram jeszcze w 10 i poczekam, aż zostaną naprawione te błędy i wyjdzie polska wersja
No długo to nie pograsz bo polska wersja wraz z łatką wychodzi w ten piątek

Czyli w końcu będę mógł z czystym sumieniem posadzić Łobo na ławce
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.11.2010, 22:28
Któryś ze znanych i dobrych piłkarzy ma przystępną kwotę odstępnego (w granicach do 20 mln euro)? Do tej pory znalazłem tylko Lugano z Fenerbahce - 3 mln.
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Stary 04.11.2010, 09:34
zamawial ktos fma 2011 na gram.pl? dalej mam zamowienie niewyslane;/
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 04.11.2010, 09:51
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
zamawial ktos fma 2011 na gram.pl? dalej mam zamowienie niewyslane;/
Ja zamawiałem przez http://www.g66.pl/ i przed północą otrzymałem meila że zamówienie zostało wysłane. W takim razie dzisiaj nie zagram...
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.11.2010, 10:07
Spoko. Ja zamówiłem 25.X a przed wczoraj zorientowałem się że muszę kliknąć w link przysłany w mailu

At least, dzisiaj będzie manago. Kurier mnie obudził o 7 rano że będzie między 10 a 13

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 04.11.2010, 10:42
"Dynamiczna reputacja lig" - Miejmy nadzieje że nie przesadzili i w trzy sezony polska ekstraklasa nie dorówna choćby lidze portugalskiej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów