|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Rtt22 odmówiło współpracy, po czym w tajemnicy założyli fundację. ogólnie wygląda to źle ale poczekam na wpis do KRS i wtedy będziemy myśleć co dalej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Karherop- a jak inaczej nazwać powstanie fundacji która zebrane pieniądze przeznaczać chce na te same projekty co socios? Jedyna różnica jest taka, że chcą działać jak fans4club - nie ciągle ale raz na jakiś czas. Zdecydowanie bardziej ufam stowarzyszeniu Socios którego założyciele są związani z tym forum od lat niż projektowi powstałemu na Twiterze .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Cała Wisła zawsze razem!...
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Socios mialo zrzeszac wszystkie ruchy powstale w okol aferty stadionowej, a teraz sie okazuje, ze "kazdy sobie rzepke skrobie".
Nie podoba mi sie, to co robi grupa twitterowa, a jesli prawda jest to jak sie zachowali w stosunku do osob zakladajacych Socios to juz w ogole nie mam pytan. Ech, polityka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jak narazie to najbardziej zaangażowany jest regan - w PR grupy z tt.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po pierwsze. Stowarzyszenie to organizacja która zrzesza ludzi. Każdy zostaje członkiem ,każdy ma REALNY wpływ na to co robi Stowarzyszenie. KAZDY może odwołać prezesa, każdy ma prawo zagłosować i odwołać wspólnie z innymi zarzad gdy im się prezes nie podoba.
Fundacja to organizacja gdzie TYLKO FUNDATOR MOŻE ODWOŁAĆ PREZESA. NIKT NIE MOŻE ZOSTAĆ CZŁONKIEM FUNDACJI. Fundacja może zbierać pieniądze ale nie może przyjmować członków. Stowarzyszenie to wspólnota ludzi którzy razem decydują o wszystkim. Fundacja to organizacja gdzie decyduje co prawda Zarząd ale jedna I tylko jedna osoba może wszystko zmienić czyli fundator Po trzecie. Pomysł na Socios zrodził się wśród ludzi tu na forum. Gdy ja, rav,serek i kominek uznaliśmy że powołujemy Stowarzyszenie to kiedy poszliśmy na spotkanie z Zarządem Wisły to okazało się że chętnych do pomagania jest więcej i wśród nich jest także grupa Reymontta 22. Przemek, który jest fundatorem i prezesem Fundacji Reymontta 22 od początku był z nami. Przemek jest członkiem założycielem Stowarzyszenia.Układał statut,wybierał władze uzgadnial co i jak. Jest z nami w stałym kontakcie. Ma do każdego telefon i trochę żal że nie dał nikomu znać że coś chce robić tylko założył swoją fundacje. Teraz Przemek jest nie tylko członkiem założycielem Stowarzyszenia ale też fundatorem założycielem swojej Fundacji Chciałem napisać że jesteśmy otwarci nadal dla wszystkich ludzi z Reymontta. Jestem też po słowie z Przemkiem czyli prezesem Fundacji i na pewno dogadamy się tak by każdy wiedział jaka organizacja jest od czego i dlaczego każda z nich jest Wartością dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 25.10.2018 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Ludzie nie róbmy sobie jaj. Docelowo miało być stworzone SOCIOS by zrzeszać chętnych do pomocy klubowi i o tym mowa była od dawna a tutaj znów wyskakuje ktoś z fundacją. Jeżeli osoba za nią odpowiedzialna wiedziała już wcześniej o powstaniu SOCIOS także ta cała fundacja mogła działać pod szyldem SOCIOS. Teraz wygląda to tak, że każdy coś chce ugrać dla siebie, nie dziwcie się potem, że ludzie będą nieufnie podchodzić do jednych i drugich jeżeli ktoś robi coś za plecami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@petred
Przede wszystkim fundacja miała swoje 'korzenie' w akcji stadionowej, za którą chwała, bo przecież dzięki niej tylu kibiców się złożyło na opłacenie meczów miastu.. Generalnie nie znam osobiście nikogo ani z Fundacji, ani z Socios, ale obie grupy przecież zupełnie się nie dublują. To całkowicie inna forma wspierania. Zresztą podkreślił to Wit.Ek Niestety, wg mnie ta cała burza i "konflikt' którzy jeszcze niektórzy próbują napompować nikomu nie pomoże i tylko pokazuje sposób myślenia wielu. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 25.10.2018 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy myśleliście już nad inną formą zapisu niż przez internet? Na mecze Wisły przychodzi wiele osób starszych, które byłyby zainteresowane akcesem, a nie są "internetowe". Proponowałbym dogadać się z klubem i w czasie meczu ustawić stolik z deklaracjami przystąpienia np. na górnym "E". Myślę, że trochę chętnych osób by się znalazło i to w przedziale wiekowym gwarantującym stały dopływ kasy. Pomyślcie nad tym poważnie.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myśleliśmy o tym, prawdopodobnie już na Zagłębiu będzie taka możliwość
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
W poniedziałek przed meczem z Zagłębiem Sosnowiec zapraszamy wszystkich zainteresowanych od godz. 16:30 do Strefy Kibica (obok kas biletowych). Będzie możliwość zapisania się do Socios oraz uzyskania informacji na temat stowarzyszenia. Do zobaczenia!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W końcu szansa uścisnąć dłoń prezesa! Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Siłą stowarzyszenia są jego Członkowie więc to prezes będzie zaszczycony
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Panie Witoldzie dla nas Wisła to jest mes que un club i każdy kto jej pomaga jest naszym przyjacielem a kto jej szkodzi jest naszym wrogiem. cieszę się, że inicjatywa Socios ruszyła i w każdy możliwy sposób będę ją wspierał i promował, nawet kosztem siebie ;-) oczywiście każdej z tych osób, które wpłacają pieniądze należy się szacunek i podziękowania ale uściśnięcie dłoni prezesowi czy innym osobom (np. członkom zarządu), które w to się zaangażowały (od strony formalnej) to nasz sposób na bezpośrednie podziękowanie za stworzenie tej szczytnej inicjatywy. tworzymy coś, co może przejść do historii Wisły i zapisać się w niej jako wspaniały gest jej wiernych kibiców. dlatego Vamos Socios Wisła Kraków i wielkie podziękowania dla każdego wspierającego ten projekt, jesteście wielcy!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cieszę się ze dzisiaj będę mógł osobiście poznać kogoś z założycieli Socios, ja już się zapisałem, a nawet o dziwo zostałem przyjęty do tego zaszczytnego grona. Wielki szacun za Waszą wspaniałą prace, po prostu jesteście Wielcy.
Czy wiadomo kto będzie dzisiaj w Strefie Kibica? |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Był cały Zarząd, byli wszyscy z Komisji Rewizyjnej.
Jesteśmy bogatsi o naukę,że trzeba będzie znaleźć inne miejsce niż Strefa Kibica bo w pewnej chwili przy wejściu do niej staje ochroniarz i nie pozwala swobodnie wchodzić... Tak czy siak cieszę się że mogłem wiele osób poznać. Zarówno tych którzy złożyli deklarację jak i tych którzy są już Socios. Dziękuję za miłe slowa pod naszym adresem ale wierzcie: siłą stowarzyszenia są jego członkowie. Im więcej ich jest tym większe wpływy, tym więcej możemy zrobić. My jako zarząd organizujemy tę działalność ale bez członków to stowarzyszenie by nie istniało i nie zbierało pieniędzy. Zbliża się koniec miesiąca. Zbliża się czas sporządzenia pierwszego raportu finansowego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ilu nas dziś przybyło ?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wszystkim przybyłym na spotkanie bardzo dziękujemy - miło było Was poznać i zamienić kilka zdań. W najbliższym czasie postaramy się zorganizować spotkanie, gdzie będzie można w bardziej komfortowych warunkach podyskutować o przyszłości Socios Wisła Kraków!
Przed meczem rozdaliśmy dwa tysiące ulotek, siedem osób zdecydowało się przystąpić do stowarzyszenia wypełniając deklaracje na miejscu! Czas na krótkie podsumowanie: - ilość członków zwyczajnych - 68 (9 Białych Gwiazd, 23 Złote Gwiazdy, 36 Srebrnych Gwiazd) - ilość członków wspierających - 3 (dzieci) - ilość osób oczekujących na przyjęcie - 14 (1 Biała Gwiazda, 3 Złote Gwiazdy, 10 Srebrnych Gwiazd) Jak łatwo policzyć 85 osób zdecydowało się przystąpić do stowarzyszenia Socios Wisła Kraków, a suma wpłacanych przez nich składek da rocznie kwotę 83 160 zł! Nieźle jak na dwa tygodnie, prawda? ![]() Ps. Pomożecie przekroczyć granicę 100 członków do końca miesiąca? |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Krótkie podsumowanie po miesiącu działalności poniżej.
Ilość członków - 100, w tym: - Biała Gwiazda - 11 - Złota Gwiazda - 29 - Srebrna Gwiazda - 54 - Członek Wspierający - 6 (dzieci - Hania, Wojtuś, Antoś, Oskar, Kuba i Staś) Trzy kolejne osoby oczekują na przyjęcie. Miesięcznie nasze składki dają kwotę 7860 zł, co rocznie pozwoli uzyskać 94320 zł! Wisłę poprzez nasze stowarzyszenie chce wspierać pięć kobiet - liczymy na więcej drogie Wiślaczki! ![]() Najwięcej osób - co zrozumiałe - mieszka w województwie małopolskim. Są też Wiślacy z dolnośląskiego, podkarpackiego, lubuskiego, lubelskiego, zachodniopomorskiego, mazowieckiego i śląskiego. Wspierają nas także osoby mieszkające za granicą - w Anglii, Australii, na Filipinach, w Hiszpanii czy w Holandii. Czekamy na Wiślaków także z innych krajów! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie. Będziecie dzisiaj przed meczem, bo chciałbym osobiście złożyć deklaracje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak jesteśmy
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie, cały czas będę nudził w temacie - każdy, kto się zadeklarował powinien czym prędzej wypełnić swoje zobowiązanie. Miejcie świadomość, że rozmawiając z klubem zaufaliśmy Wam i podaliśmy wstępną liczbę członków. Nie róbcie z nas bajkopisarzy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja liczyłem, że te 200 zadeklarowanych na forum to tylko wierzchołek góry lodowej i tak naprawdę będzie nas około tysiąca na początek
![]() Myślę, że pierwszym zadaniem zarządu Socios będzie inwestowanie w pozyskiwanie nowych członków. Jakiś marketing? Poza TT? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że w temacie "Akces do socios" w ankiecie ponad 100 osób napisało, że wartość składki minimalnej powinna być 100 zł. Okazuje się, że nawet na 50 zł ich nie stać. Jakież to specyficzne dla tego kraju, miasta i klubu.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Panowie, minął MIESIĄC! Ileż można czekać?
Jak by zapisała się połowa deklarujących to by było w miarę, ale to jest WSTYD! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
A może podbijecie do klubu z pomysłem nakręcenia jakiegoś filmiku promującego socios? Można by go puścić przed meczem bądź w przerwie meczu. Albo chociaż żeby kilku piłkarzy czy nawet byli piłkarze się zaangażowali? Może Marcelo, Kuba? Wystarczy krótkie info o socios i banner/link do strony na fejsbuku czy tt.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem SOCIOS WISŁA
|
|