The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2018, 14:17
bilans trenera Carillo po 4 meczach:
- 6 pkt
- 4 stracone bramki
- 5 strzelonych
- 1 mecz z czystym kontem
- 1 wygrana i 3 remisy
- 0 porażek
na temat stylu gry:
plusy:
- długo utrzymujemy się przy piłce
- gramy dużo po ziemi
- staramy się grać kombinacyjnie
minusy:
- oddajemy mało strzałów na bramkę
- słaba skuteczność w ofensywie (czyt. wyżej)
- słaba skuteczność w obronie (głupio tracone bramki przez błędy indywidualne)
decyzje trenera:
- forowanie swoich (Mitrovic, strasznie wolny i ociężały - wczorajsza stracona bramka obciąża zdecydowanie jego konto)
- późne zmiany (niemalże pod koniec meczu co nic nie wnosi do gry)
- niezrozumiałe trzymanie zawodników którzy nic nie wnoszą do gry, a wręcz przeszkadzają (Mitrovic wiadomo, Sadlok niemiłosiernie ogrywany przez Cebulę)

Reasumując, albo to się wszystko zazębi i będzie żarło, albo .......nie z rozmachem
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 01.03.2018 o godz. 14:19.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.03.2018, 14:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Ramirez miał na początku w drugiej lini Mączyńskiego, Brleka, Małeckiego w formie, Ondrasek czyli klasyczna 9-tka, której tak brakuje, też coś strzelał (Piast).
Śmiem twierdzić, że Carillo mając taką pomoc jak Ramirez miałby tych pkt. teraz sporo więcej.

Jak się pomoc rozpadła to Kiko stracił jakąkolwiek koncepcje i zaczęło się krwawienie oczu. Carillo mając takie antytalenty w pomocy do gry ofensywnej jak Cywka i Mitrovic plus wybitnie def. Lloncha potrafił narzucić swoją koncepcję i styl gry drużynie.
Stąd jestem przekonany, że to trener na dłużej i na pewno lepszy od Kiko.
To tylko gdybanie, bo z kolei Llonch jest w takiej formie w jakiej jeszcze tu nie był. Imaz przepięknie się "obudził". Wasyl wzmocnił obronę. I jest Carlitos, który nawet w słabszej formie sporo daje drużynie.

Za to porównywalna jest sytuacja. Obaj panowie mieli zimowy okres na przygotowania. W obu sytuacjach skład był również w miarę ustabilizowany. W przeciwieństwie do czystki z lata.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.03.2018, 14:38
Tyle, że Ramirez miał na początku w drugiej lini Mączyńskiego, Brleka, Małeckiego w formie, Ondrasek czyli klasyczna 9-tka, której tak brakuje, też coś strzelał (Piast).
Śmiem twierdzić, że Carillo mając taką pomoc jak Ramirez miałby tych pkt. teraz sporo więcej.
Wow,naprawde ? A teraz ma Imaza ,Carlitosa w formie,o jakiej Ondrasek mogl tylko pomarzyc,ze mu sie zdarzy. Carlitosa,ktory (wiem,nie zauwazyles...) cala poprzednia runde gral jako 9-ka..

W drugiej linii Joan nie ma tych pilkarzy,ale tez nie wzieto mu ich nagle w trakcie przygotowan czy startu do Wiosny,sciagajac pospolite ruszenie i kazac mu grac i przywracac do formy kazdego,kogo udalo sie skusic wizja klubu z niskim kontraktem i problemami placowymi. Dodatkowo Mitrovic to zyczenie Carillo,jakbys nie pamietal... A o wybitnie defensywnym Llonchu to mi nie pisz,bo on gral i za Ramireza. Jedynym ofensywnym graczem ktorego Carillo nie ma to Brlek - no chyba,ze zaraz podkoloryzujesz rzeczywistosc i napiszesz,ze Maczynski to byl ofensywny pomocnik

Za to w obronie Carillo dostal PRZYGOTOWANEGO stopera o doswiadczeniu,jakiego w Wisle nigdy (albo bardzo dawno) nie bylo,dodatkowego bocznego obronce i wspomnianego pomocnika,ktory w systemie trenera juz wczesniej gral. Czemu traci wiecej bramek ? Gdyby zespol prowadzil Kiko,to bylby kwik wsrod tutejszych geniuszy...

Carillo mając takie antytalenty w pomocy do gry ofensywnej jak Cywka i Mitrovic plus wybitnie def. Lloncha potrafił narzucić swoją koncepcję i styl gry drużynie.
Poczatek pracy z Ramirezem to narzucenie stylu i swojej koncepcji druzynie. Zaowocowalo to wieksza iloscia punktow,i o wiele bardziej defensywnym nastawieniem. Trudno wiec zrozumiec,o co w tym zdaniu chodzi - chyba,ze chodzi o to,ze Wisla posiada teraz wiecej pilki - tyle,ze na razie efekty punktowe sa srednie. Przypomniam,ze w 2-och (polowie...) z dotychczas rozegranych meczow Wisla strzelala celnie na bramke po...1 razie. Znowu moglbym siegnac po kwiki forumowych geniuszy z przeszlosci,kiedy podobne osiagi mial Kiko...

To,ze byl inny sklad ?

Ale tak,ja wlasnie o tym napisalem,Sherlocku. Tak,jak Ramirez mial kompletnie inny sklad,ktory pozniej calkowicie musial przemeblowac,i stad (ale nie tylko ) slabsze wyniki w rundzie jesiennej,tak Carillo jest teraz w zupelnie innej,daleko lepszej sytuacji niz Kiko w rundzie jesiennej. Tych okresow nie da sie porownac i nieuczciwe jest stawianie tak sytuacji. Tak wobec Joana,jak i Kiko. Tylko tyle i az tyle. Stad pisalem o tych "analizach" punktowych - gdyby patrzec na suche liczby to poczatek pracy Ramirez mial lepszy,ale suche liczby daja tylko pewne pojecie o druzynie - natomiast nie oddaja calej prawdy. Do tego potrzebna jest sensowna analiza z dluzszego okresu,a nie Wojcikowe radosne kielbasy w gorze,bo trener gra ofensywnie.

Mozna wiec znalezc setki argumentow za i przeciw teraz,wiec tylko bawi jak piszesz,ze Carillo bedzie lepszy niz Ramirez. Ja tam poczekam na pierwszy kryzys,i wtedy zobaczymy,czy wielu tutaj bedzie mialo jaja by bronic trenera,ktory dzisiaj jest uwazany za dobrego czy tez zrejteruje. I jak kibice starej przyjaciolki z drugiej strony Blon bedzie jak zwykle go hejtowac.i cieszyc sie po porazkach Wisly. Mnie po tej stronie na pewno nikt nie zobaczy.

Dla jasnosci - w przeszlosci zdarzalo mi sie krytykowac trenerow,nigdy nie twrierdzilem,ze Ramirez to geniusz. Wszelako Wisla za Cupiala mogla sobie pozwalac na nieco inny model prowadzenia klubu - obecna Wisla powinna sie po prostu zastanawiac nad swoimi ruchami dluzej. Ramirez od poczatku twierdzil,ze chcialby zeby Wisla grala jak Atletico (czy grala to inna sprawa) - a wiec nastawienie defensywne NIE MOGLO byc dla nikogo zaskoczeniem. Jesli dla Zarzadu bylo - to nie wystawia im dobrego swiadectwa.

Nie zamierzam zaprzeczac ze Ramirez stracil szatnie,stad niektore katastrofalne wystepy pod koniec tamtej rundy. Umarl krol,niech zyje krol. Od teraz wiec nie napisze juz ani slowa o Ramirezie. To temat o Carillo i o nim trzeba pisac. Juz wystarczajaco duzo argumentow padlo.

Wiec jeszcze raz - Joan po pierwszych meczach wyglada na fachowca.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
jak z Twoim wpisem w zasadzie się zgadzam, tak z tym zacytowanym powyżej kawałkiem nie mogę....
O tym jak Mitrović trzyma pozycję na boisku najlepiej widać poniżej...
No tak,ale moge pokazac,jak trzyma pozycje w sytuacjach tez waznych,czy jak zagrywa pilki prostopadle (pierwsza akcja Boguskiego z meczu z Korona). Przeciez nie zamierzam twierdzic,ze to nie byl blad,ani ze Mitrovic to jakis kozak. Wiesz jak i ja,jakie mamy mozliwosci sprowadzania kozackich pilkarzy

Kurz napisał(a):Wyświetl post

Za to porównywalna jest sytuacja. Obaj panowie mieli zimowy okres na przygotowania. W obu sytuacjach skład był również w miarę ustabilizowany. W przeciwieństwie do czystki z lata.
Widze,ze jak zwykle mnie uprzedziles...
Ostatnio edytowane przez wyar : 01.03.2018 o godz. 14:44.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.03.2018, 18:13
silver03 napisał(a):Wyświetl post
No bo Korona przed meczem z nami była świetnie poukładaną drużyną od której należało brać przykład, teraz po meczu nagle forumowi eksperci zmienili front, Korona to słaba drużyna
Korona gra naprawde fajną pilke a to co powiedzial po meczu ich trener powinno nas budowac.
To ze sie nie udalo to szkoda, ale ...nie widziecie jak wysoko staramy sie grac przez caly mecz? Caly mecz! a nie jak za poprzednikow przez pierwsze maks 15 minut
Wydaje mi sie ze jestesmy tez na ten moment niezle przygotowani kondycyjnie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.03.2018, 18:29
Jak już pisałem wcześniej, o pucharach trzeba zapomnieć, trener jak najbardziej ma potencjał nawet na MP, ale niestety nie z tymi wykonawcami...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.03.2018, 18:54
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Jak już pisałem wcześniej, o pucharach trzeba zapomnieć, trener jak najbardziej ma potencjał nawet na MP, ale niestety nie z tymi wykonawcami...
Dziękujemy ci trenerze tysiąclecia. Chwilowo tabela o tym nie świadczy.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2018, 19:44
Miną 3-4 kolejki i różnie może być.

Na pewno Carillo wydaje się być dobrym materiałem do dłuższej współpracy,tym bardziej niepotrzebnie robimy sobie wariackie plany na puchary w tym roku.

Nie pospieszajmy go, damy mu czas, a powinno być ok.
Realnie to skończymy 5-7 miejsce.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2018, 19:46
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Pewnie myśli o tym pamiętnym 3:0 z Lechią, gdzie faktycznie zagraliśmy super.

Niemniej - postęp w grze jest. Czas żeby doszły do tego zwycięstwa. 6 pkt w 5 meczach musimy zdobyć by mieć spokój. By grać o więcej - trzeba więcej
A ten mecz nie był za Sobola?
Tak w ogóle, to w tym meczu mieliśmy chyba kupę szczęścia jeśli mnie pamięć nie myli.

edit: ktoś był szybszy
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 01.03.2018 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.03.2018, 21:48
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Miną 3-4 kolejki i różnie może być.

Na pewno Carillo wydaje się być dobrym materiałem do dłuższej współpracy,tym bardziej niepotrzebnie robimy sobie wariackie plany na puchary w tym roku.

Nie pospieszajmy go, damy mu czas, a powinno być ok.
Realnie to skończymy 5-7 miejsce.
Realnie pewnie tak ale ja tylko piszę co tabela pokazuje
Poza tym nie lubię jak ktoś kategorycznie oświadcza, że "na pewno". 5 kolejek do końca 2 rundy i jeszcze runda (oby) mistrzowska.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.03.2018, 23:27
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dziękujemy ci trenerze tysiąclecia. Chwilowo tabela o tym nie świadczy.
Masz problemy ze wzrokiem? To załóż okulary, wtedy zobaczysz też, że 13 Piast Gliwice stracił tylko 3 bramki więcej...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2018, 23:32
W mojej opinii na wydawanie wyroków czy analizy jest zdecydowanie za wcześnie. Za mało graliśmy z tym trenerem, żeby go porównywać do Ramireza - chyba, że doświadczeniem i ogólnym emploi. Byłem ciekaw, dlaczego ktoś napisał, że chciałby tego trenera na lata. Szczerze nie rozumiem, skąd ta opinia, bo Carrillo za dużo jeszcze nie pokazał - bo i nie miał kiedy.

Sprawia wrażenie, jakby miał coś w sobie. Na pewno zasługuje na szansę. Niepokoi, że chce grać na upartego jednym systemem - niezależnie od tego, czy ma do niego ludzi. Jednocześnie już widać, że (nawet gdyby miał wyniki, nawet gdyby był na lata), ma potencjał, żeby irytować, np. upartym stawianiem na swoje wynalazki (Mitrovic), późnymi zmianami.

Mam nadzieję, że odstawienie Głowackiego od składu w ostatnich miesiącach jego kariery było decyzją trenera na dłużej, a nie wynalazku, którego za chwilę tu nie będzie. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby został Ramirez, to Arek miałby plac.

Zobaczymy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.03.2018, 00:17
Co to za porównanie z Piastem? Przecież nie od dziś wiadomo, że oni nie mają problemów z traceniem bramek, tylko z ich zdobywaniem. Mają zdecydowanie najgorszą ofensywę w lidze.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 02.03.2018, 09:34
Dla ochłonięcia - wywiad z Peterem Hybalą z PS (za jakiś czas będzie w necie)

"Przegląd Sportowy napisał(a):
Peter Hybala, były trener juniorów Borussii uważa, że gdyby Borussia nie miała tyle cierpliwości, Lewandowski mógłby nie zrobić takiej kariery.

Słyszałem pana wypowiedź, że gdyby w Dortmundzie po pierwszym sezonie nie byli cierpliwi względem Roberta Lewandowskiego, jego kariera mogła się potoczyć zupełnie inaczej. Może pan to rozwinąć?
Lewandowski przyszedł do Dortmundu z Polski. Miał przed sobą Lucasa Barriosa, który był ulubieńcem kibiców. Lewandowskiego nikt nie znał. Nie miał kumpli w mediach, którzy by się o niego upominali. Fani nie wiedzieli, że jest dobry, więc nie naciskali na trenera, by dać mu szansę. Jurgen Klopp chciał grać jednym napastnikiem. I Lewandowski mógł mieć problem. Trzeba mu było dać czas. To ważne, by właściwie rozpoznać w klubie potencjał zawodnika. Dwudziestolatkowie, nawet z wielkimi możliwościami, zwykle potrzebują czasu. Ale w futbolu często go nie ma. Gdy przegrasz cztery mecze jako trener, już cię w klubie nie ma. Fani mogą być emocjonalni, ale działacze muszą być spokojni. Niewielu to jednak potrafi. Dlatego uważam, że Lewandowski miał szczęście, bo w innych klubach niż Dortmund, mogliby z niego zrezygnować.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.03.2018, 09:40
czaro napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii na wydawanie wyroków czy analizy jest zdecydowanie za wcześnie. Za mało graliśmy z tym trenerem, żeby go porównywać do Ramireza - chyba, że doświadczeniem i ogólnym emploi. Byłem ciekaw, dlaczego ktoś napisał, że chciałby tego trenera na lata. Szczerze nie rozumiem, skąd ta opinia, bo Carrillo za dużo jeszcze nie pokazał - bo i nie miał kiedy.

Sprawia wrażenie, jakby miał coś w sobie. Na pewno zasługuje na szansę. Niepokoi, że chce grać na upartego jednym systemem - niezależnie od tego, czy ma do niego ludzi. Jednocześnie już widać, że (nawet gdyby miał wyniki, nawet gdyby był na lata), ma potencjał, żeby irytować, np. upartym stawianiem na swoje wynalazki (Mitrovic), późnymi zmianami.

Mam nadzieję, że odstawienie Głowackiego od składu w ostatnich miesiącach jego kariery było decyzją trenera na dłużej, a nie wynalazku, którego za chwilę tu nie będzie. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby został Ramirez, to Arek miałby plac.

Zobaczymy.
Dokładnie.
I na pewno jeżeli w najbliższych 4 meczach mimo niezłej gry zdobędziemy raptem 4 punkty nie powinniśmy żądać zmiany trenera, jeżeli nasza gra w dalszym ciągu będzie wyglądała tak jak w meczu z Koroną. Dlatego, że wbrew pozorom mamy szpital i rekonwalescentów, a mimo teoretycznie szerokiej kadry przy kartkach Sadloka i Arsenicia, kontuzji Arka i Ivana, ciężko zmontować jest blok obronny na mecz z Jagiellonią. W pomocy - cały czas gramy 3 zawodników (Tibor z ławki) bo Basha, Velez są kontuzjowani.
W ataku mamy 5 zawodników, ale na boisku jest nominalnie 1 z nich (Carlitos) Nie znam możliwości Balanyuka czy Kolara ale zdrowy Brożek akurat w grze po ziemi jako napastnik mógłby się nieźle odnaleźć i być może godnie pożegnać z Wisłą....
Teraz najważniejsze jest przedłużenie kontraktu z Llonchiem - jego kontrakt wygasa beza możliwości przedłużenia a w linii środkowej to nasz najlepszy zawodnik w tej chwili
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.03.2018, 10:12
Arsenić za tą czerwoną kartkę dostał dwa mecze dyskwalifikacji?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2018, 10:48
Arsenić 1 mecz kary.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.03.2018, 11:25
Krótkie podsumowanie tego co było do tej pory. Widać jakiś pomysł na to wszystko. Grają bardziej ofensywnie, bardziej po ziemi co cieszy. Mnie osobiście irytują dwie rzeczy. Brak rotacji w składzie oraz późne zmiany. Ciekawy jestem najbliższego meczu z Jagą, a potem Śląskiem. Ciekawe, czy Carillo mimo krótkiej przerwy pomiędzy meczami coś będzie zmieniał w składzie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.03.2018, 12:58
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Krótkie podsumowanie tego co było do tej pory. Widać jakiś pomysł na to wszystko. Grają bardziej ofensywnie, bardziej po ziemi co cieszy. Mnie osobiście irytują dwie rzeczy. Brak rotacji w składzie oraz późne zmiany. Ciekawy jestem najbliższego meczu z Jagą, a potem Śląskiem. Ciekawe, czy Carillo mimo krótkiej przerwy pomiędzy meczami coś będzie zmieniał w składzie.
Będzie zmieniał, bo ma Brleka i kilku zawodników wróciło/wraca po kontuzjach. Nie sądzę, żeby zbyt często korzystał z dotychczas zdrowych ławkowiczów.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.03.2018, 13:02
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Będzie zmieniał, bo ma Brleka i kilku zawodników wróciło/wraca po kontuzjach. Nie sądzę, żeby zbyt często korzystał z dotychczas zdrowych ławkowiczów.
To zdziwiony jestem, bo na rezerwie byli m.in : Bałaniuk, Kolar czy Halilović. Wydaje mi się, że powinien z nich korzystać w większym wymiarze czasowym.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.03.2018, 13:34
Jakby byli tego warci to pewnie by z nich korzystal.
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 02.03.2018, 13:52
Cytat:
To zdziwiony jestem, bo na rezerwie byli m.in : Bałaniuk, Kolar czy Halilović. Wydaje mi się, że powinien z nich korzystać w większym wymiarze czasowym.
Co takiego reprezentuje Halilović żeby na niego stawiać?Jest młodym i perspektywicznym graczem ,ale oprócz meczu z Nowym Sączem i kilku błysków w meczu z Cracovią nie przekonuje.
Przy trzech zawodnikach w środku pola trzeba zapierdalać i walczyć a on tego nie robi przy czym na dokładkę notuje dużo niepotrzebnych strat,faule w newralgicznych miejscach.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.03.2018, 14:32
Moze jak by Halilovic,Kolar i Balaniuk dostali ze trzy pelne mecze to moglibysmy ich oceniac. A nie graja jakies góra kilkanascie minut i kazdy po nich jedzie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2018, 14:39
No, Ty, ja i wiekszosc kibicow moglibysmy. Trener zas nie jest projektantem mody a pilkarze nie sa modelkami na wybiegu, zeby musowo prezentowac ich przed gawiedzia i czekac na oceny przez nia wystawione.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 02.03.2018, 15:00
Kiko to byl laga na Carlitosa i obrona Czestochowy. Na dluzsza mete nie dawal mozliwosci rozwoju, a ostatnie mecze pokazaly, ze wrecz sie cofamy.

Carillo trzeba dac czas jak kazdemu, poprzednik rownież go dostał.
I nie jest tu argumentem czy zalapiemy sie do 8 czy nie. Nalezy wybic sobie z glowy puchary w tym roku ze wzgledu na kontuzje i zmiany trenerskie.

Narzekacie na Mitrovica ok, zgadzam sie wiec kim zastapilibyscie go w tych 4 meczach? No kim?
Nie jest tez wina trenera, ze Carlitos zaczal strzelac w poprzeczke czy nie wykorzystuje karnego. Rola trenera jest wkomponowac go w zespol bo widac liga juz go przeczytala a dodatkowo lewa noga nie sluzy nawet do wsiadania do tramwaju. Trener musi go przekonac, ze jest czescia zespolu a nie primadonna od ktrorej wylacznie zalezy wynik. Sytuacje przynajmniej w meczu z Korona byly, zabraklo wykonczenia.

W momencie kiedy zmienialismy system gry z 442 czy 451 zawsze byly problem i to gorsze wiec niestety tutaj material jest mniej pojetny.

Czekamy na Petara, który moze wiele zmienic bo dotad z pilkarzy ofensywnych grajacych w lini srodkowej mielismy... niegrajacego Wojtkowskiego.

Czas, cierpliwosc i budujemy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.03.2018, 17:20
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Moze jak by Halilovic,Kolar i Balaniuk dostali ze trzy pelne mecze to moglibysmy ich oceniac. A nie graja jakies góra kilkanascie minut i kazdy po nich jedzie.
Wystarczy, że ocenia ich trener, który w przeciwieństwie do nas, domorosłych speców, jest zawodowcem.

W każdym razie, jeśli połowa składu nie zachoruje na dżumę, nie wróżę naszej młodzieży wielkiej kariery w Wiśle. No i Małemu również, ale to trochę inna kwestia.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2018, 18:08
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jakby byli tego warci to pewnie by z nich korzystal.
Podobne teksty byly na jesieni w odniesieniu do Kiko i jego wyborów.

A jednak gral Ze Manuel oraz Perez. Byli tyle warci że już ich w klubie nie ma.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2018, 18:18
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Byly podobne teksty za Kiko sa i teraz a Balanyuki Halilovicie Kolary Kostale jak nie graly tak dalej nie graja. Teraz gra Mitrovic i mozliwe ze bedzie tyle wart, ze za pol roku go nie bedzie, przyjdzie kolejny a Halilovic dalej nie bedzie gral. O tym kto gra decyduje trener i tyle. Jakie teksty byly, sa czy beda, to jakie to niby ma znaczenie?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 02.03.2018 o godz. 18:21.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2018, 18:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
O tym kto gra decyduje trener i tyle. Jakie teksty byly, sa czy beda, to jakie to niby ma znaczenie?
Takie ze warto pytać, drążyć (choć to juz zadanie bardziej dziennikarzy) o to czy żaden z zawodników nie jest faworyzowany kosztem innego. Niech Carrillo sie tłumaczy ze swoich wyborów.
Na jesieni mieliśmy właśnie przykład Ze i Pereza którzy byli za słabi na Wisle,a trener ich ciągnął za uszy.. A Kostale, Halilovicie wbrew temu co mówisz dalej w kadrze są, więc ktoś w nich jakieś nadzieje pokłada.

Co do samego Mitrovicia, to uważam że umiejętności ma niezłe, ale wygląda jakby chciał aby ktoś za niego wykonywał czarną robotę. Przykład: pokrycie Kielba przy golu dla Korony.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2018, 20:09
Nie wiem, dla mnie to bez sensu to co piszesz. Za slabi na Wisle, moze za slabi na to co im Kiko nakazywal grac, moze Boguski jest pupilkiem kazdego kolejnego trenera, moze po prostu tez nie byc nikogo lepszego. Od tego sa trenerzy a nie dziennikarze czy kibice.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.03.2018, 00:09
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dla ochłonięcia - wywiad z Peterem Hybalą z PS (za jakiś czas będzie w necie)
Już jest link:

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...skiego/zkyf6zx

tl;dr; Lewy miał szczęście, że w Borussii byli cierpliwi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów