The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
EricDraven
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2008, 22:28
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:
wp.pl :Kompromitacja! Legia zbłaźniła się ze słabeuszami!
z czuba: Blamaż, megaobciach
goool.pl Beznadziejna Legia

a
tvn24 i onet: Bezbarwna Legia

to się nazywa stonowany komentarz;p
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2008, 22:29
Bronex napisał(a):Wyświetl post
No i niestety nasza piłka ligowa to jest dramat przez wielkie D. Podczas takich spotkań jak dziś widać totalną bezradność , brak umiejętności , kwintesencję wszystkich bolączek. Coś czuję ,że nie długo to my ten ranking będziemy zamykać. Za dwa sezony paniczny strach będą już budzić drużyny z San Marino , Malty czy Andory. A pamiętam jeszcze parę lat temu to na tym etapie rozgrywek polskie drużyny w pucharze UEFA nie występowały a jak już któraś grała w kwalifikacjach to najczęściej dwukrotnie gromiła przeciwnika. Bardzo przykro na to wszystko patrzeć. Jak to mój kolega zwykł mawiać CHUJNIA Z GRZYBNIĄ Z MOTOLOTNIĄ.
Powinni zmienic nazwe ligi z EKSTRAKLASA na EXTRALIPA zeby w-ce mistrz gral taki piach z 10 druzyna z Bialorusi to sie w glowie nie miesci.
Za niedlugo to beda o nas tak myslec jak my teraz o ligach Bialoruskich Azerskich itp
,
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.07.2008, 22:30
Tym co się cieszą z porażki legii gratuluję patriotyzmu... Nie wiem jak wy, ale ja jestem przede wszystkim Polakiem, a dopiero później Wiślakiem. Narodowość jest jak matka, jej się nie wybiera. Natomiast co do występów to faktycznie jest coraz gorzej i tylko jeden klub może pokazać, że polska piłka to nie jest kompletne dno, (Oby tak Leo na złość, nienawidzę narcyza który ciągle obraża nasz naród, a ci go popierają) oczywiście tą drużyną jest Wisła. Lech co prawda grając w Azji tak nawet przyzwoicie pogrywał. Trzeba poczekać na mocniejszych rywali aby ocenić drużynę Smudy. Prawdą jest także, że troszeczkę nie doceniamy polskich drużyn np. Dyskobolia w zeszłym roku pokonała dwukrotnie Toboł, który to dostał się do Pucharu UEFA poprzez Intertoto pokonując Slovian Liberec i dwukrotnie OFI Kreta. Sami dobrze wiemy czym jest dla nas Polaków Intertoto...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 17.07.2008, 22:30
Niech mi ktos wytłumaczy taką kwestię.
Jak może Legia przez 3/4 meczu grając z takimi ogórkami jak ci Białorusini, grac tylko jednym nominalnym napastnikiem?
I co to za hiszpańska taktyka, żeby wystawić trzech ofensywnych pomocników (z takimi zadaniami)? Toż taki bałagan się robił, że oni sami nie wiedzieli kto prowadzi gre i jak ma to prowadzenie wyglądać.

No ale jak dla mnie to Legia ich przejdzie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.07.2008, 22:34
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Tym co się cieszą z porażki legii gratuluję patriotyzmu... Nie wiem jak wy, ale ja jestem przede wszystkim Polakiem, a dopiero później Wiślakiem. Narodowość jest jak matka, jej się nie wybiera.
Po to też jest reprezentacja, żeby jej kibicować.

Kluby działają w swoim interesie, po drugie skoro jesteś przede wszystkim Polakiem, to czemu kibicujesz Chinyamie, Rogerowi, Vukowicowi, Arruagdsfdf, czy Choto? To są kluby, nie reprezentacja, zrozumcie to wreszcie...
Ddf
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.07.2008, 22:41
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Tak zebyscie nie swietowali za bardzo to ta beznadziejna dzis Legia dostapila zaszczytu zmierzenia sie z FK Homel dzieki pokonaniu Wisly w finale PP, a nasz sklad kadrowy byl wtedy mocniejszy niz obecnie. Beitar tez jest raczej mocniejszy niz Bialorusini.
zaraz zostaniesz 'naprostowany', że z Legią nie było motywacji, Beitar to żydowskie ogóry, pozbyliśmy się tylko rezerwowych (bardzo dyskusyjne) a tak wogole to jesteśmy zajebiści bo zakończyliśmy sezon z 14-punktową przewagą w tej super lidze.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.07.2008, 22:49
Lech - przyzwoicie
Legia - żal

Tyle w temacie.

Ps. Gdzie są czasy, gdy polskie drużyny z takimi ogórami wygrywały po 4-0, 8-2, 6-1, itd itp?
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2008, 22:50
W sumie to na kanwie dzisijszych "dokonań" Legii moim marzeniem jest, aby Wisła wyrównała zeszłoroczne osiagniecia w pucharze uefa, czyli faza grupowa.

Może i nie przepadam za Legią, ale dalej uważam, że tacy źli nie są. Żyję nadzieją że 1:0 na wyjeździe mogą jeszcze zrobić. W końcu mają Rogera, który w formie powinien zakręcić obrońcami Gomela...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 17.07.2008, 22:56
Giza show.
Legia show.
z taką formą, gdzie panowie do Europy?!

nie śmieje się, tylko stwierdzam fakty.
Lech zagrał dziś w miare dobrze na wyjeździe, a Legia strasznie "bezbarwna".
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.07.2008, 23:00
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Kluby działają w swoim interesie, po drugie skoro jesteś przede wszystkim Polakiem, to czemu kibicujesz Chinyamie, Rogerowi, Vukowicowi, Arruagdsfdf, czy Choto? To są kluby, nie reprezentacja, zrozumcie to wreszcie...
hmm... ale oni reprezentują POLSKI klub, chcesz czy nie Lech i Legia są polskimi klubami, a że ktoś im kibicuje w pucharach to chyba nie dziwne. Ja im kibicuje dla dobra Śląska albo Wisły w przyszłych sezonach w pucharach
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 17.07.2008, 23:00
e napisał(a):Wyświetl post
Nie Polska, tylko Legia.
Legia , Lech i inni nie reprezentują Polski (jako ogól) tylko własne kluby..

W 4 literach mam kto nas wyprzedza.

A co mam im kibicować? życze im jak najgorzej!
Wole żeby było mniej pkt dla nas niż żeby Lech/ Legia i inni przeszli dalej i nie daj Boże weszli kiedyś do LM i co za tym idzie zwojowali Polską ligę na kilka lat, a będąc u nich na meczu słyszeć gromkie "Wisła to stara k..." i "Wisło pie... gdzie Twoje berło i korona?"

Jak Legia , Lech przejdą dalej to kto na tym zyska? oni sami... a po co nam dodatkowe pkt ? mamy walczyć każdego roku o majstra i nie bać się o nie.

Ja po prostu inaczej do tego podchodze, Ty inaczej, a ktoś inny jeszcze inaczej.
Liczy się tylko WISŁA, reszta mnie nie interesuje i będe happy jak Lech u siebie dostanie 0-5 a Legia na wyjeżdzie upokorzy się jeszcze bardziej niż u siebie.

Bez odbioru.
Już myślałem, że to tylko ja jestem tak "antypolski"(swoją drogą śmieszne określenie tej sytuacji) i "niepatriotyczny"(to samo, co poprzednio).
Ja kibicuję tylko Wiśle i w ciemnej dupie mam to, co kto o tym myśli.
Nie grzeje mnie mecz ani Realu z Barceloną, ani Legii z FC Homel, a w tym drugim przypadku życzę Białorusinom zwycięstwa.
Tak, wiem, jaki jestem zły.

Zacytowany przeze mnie post jest kapitalny i idealnie oddaje sytuację oraz moje stanowisko!

PIOTRUŚ GIZA - jak to dobrze, żeś z tej gorszej strony Błoń, nie wiem, co widzi w nim Urban, ale ja bym wolał postawić na jakiegoś Borysiuka czy innego małego co nam gole wcisnął w Warszawie. Ten Arubenebuaeauubuamuhama(czy jakoś tak + 10 innych liter) - tak jak mówiłem - z dużej chmury mały deszcz.
Ciekawe, czyje opinie się sprawdzą, moje i kilku innych użytkowników - że transfery Legii to najzwyczajniej rzecz biorąc ilość nieidąca w parze z jakością, czy 3/4 forum, bijących konia z zachwytu i zazdrości.
Oczywiście ja nie wyrokuję, gdyż mam swoją zasadę - poczekajmy do kilku meczów ligowych, wtedy będziemy mądrzejsi.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.07.2008, 23:04
mecz w wykonaniu Legii cienki. Ale jak czytam tu niektórych to ogarnia mnie śmiech. Legia zazwyczaj tak ma, że musi 'przejść' ten okres po zgrupowaniach. Za dwa tygodnie to będzie zupełnie inna drużyna(wtedy będzie rewanż, a wcześniej rozegra jeszcze mecz o SP i mecz ligowy). Złapie świeżość. Co do Lecha, teraz mają lepszą formę od Legii. Ale czy dobrą formę można utrzymywać długo? Czy oby nie za wcześniej Lech ją złapał? Okażę się już niedługo. Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie, to co w stanie z Wisła jest zrobić Beitar? Strach myśleć
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 17.07.2008, 23:07
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie, to co w stanie z Wisła jest zrobić Beitar? Strach myśleć
dalej się bedziecie szczycić tymi zwycięstwami po zapewnieniu sobie przez nas mistrzostwa?
już się to nudne robi panie ToTylkoJa.

tamten sezon zresztą, to tamten sezon, dziś mamy co innego, inne składy, inne obozy przygotowawcze, itd itp, nie bądźmy śmieszni i tego nie porównujmy.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2008, 23:09

Ale Ty nie rozumiesz, że grasz z nimi pod jedną banderą? Choćby tam grały same Rogery, Chinyamy itd. to pomyśl Wodzu, że im dalej oni zajdą - tym większy będzie ranking dla polskich zespołów, tym więcej ich będzie mogło grać - tym bardziej będzie polska piłka szła do przodu (a w tym Wisła!). Myśl, bo też czasem nawet Wiśle może powinąć się noga i skończymy na 3 miejscu, które przy obecnej formie polskich zespołów zapewni występy w pucharze, ale tylko tym krajowym. W ogóle zacznijcie myśleć w szerszym kontekście niż to co jest tu i teraz.

e napisał(a):Wyświetl post
Nie Polska, tylko Legia.
Legia , Lech i inni nie reprezentują Polski (jako ogól) tylko własne kluby..

W 4 literach mam kto nas wyprzedza.

A co mam im kibicować? życze im jak najgorzej!
Wole żeby było mniej pkt dla nas niż żeby Lech/ Legia i inni przeszli dalej i nie daj Boże weszli kiedyś do LM i co za tym idzie zwojowali Polską ligę na kilka lat, a będąc u nich na meczu słyszeć gromkie "Wisła to stara k..." i "Wisło pie... gdzie Twoje berło i korona?"

Jak Legia , Lech przejdą dalej to kto na tym zyska? oni sami... a po co nam dodatkowe pkt ? mamy walczyć każdego roku o majstra i nie bać się o nie.

Ja po prostu inaczej do tego podchodze, Ty inaczej, a ktoś inny jeszcze inaczej.
Liczy się tylko WISŁA, reszta mnie nie interesuje i będe happy jak Lech u siebie dostanie 0-5 a Legia na wyjeżdzie upokorzy się jeszcze bardziej niż u siebie.

Bez odbioru.
To jest typowa mentalność kibica-durnia, nie zdającego sobie sprawy z tego co napisałem powyżej. Pewnie w meczu Polska- Niemcy gdyby na murawie pojawiło się 11 legionistów, to kibicowałby Niemcom, bo na ch... mu reprezentacja, ważne, że Wisły tam nie ma. Ma gdzieś, że wyprzedza nas Cypr, bo ważniejsze dla niego jest... no właśnie co? Jeszcze chyba się popłacze, że krzyczą na niego w Poznaniu i Warszawie, a on pewnie przez parę lat na trybunach siedział cicho albo ograniczał się w epitetach... Daj spokój... Rzeczywiście bez odbioru, Ty i Tobie podobni żyjący sobie w swoim fanatycznym światku, a nie potrafiący zobaczyć tego, że patałachy z Warszawy mogą dać sporo także Wiśle. No chyba, że jesteś już tak zatwardziałym Wiślackim kibicem, że właściwie piłka nożna do niczego Ci nie potrzebna. Wtedy przepraszam i zwracam honor.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 17.07.2008 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.07.2008, 23:12
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
dalej się bedziecie szczycić tymi zwycięstwami po zapewnieniu sobie przez nas mistrzostwa?
już się to nudne robi panie ToTylkoJa.

tamten sezon zresztą, to tamten sezon, dziś mamy co innego, inne składy, inne obozy przygotowawcze, itd itp, nie bądźmy śmieszni i tego nie porównujmy.
to idzie w parze z ciągłym tekstem
Cytat:
po zapewnieniu sobie przez nas mistrzostwa?
. Ciągle te wygrane bagatelizujecie. W sumie co miało mistrzostwo z meczem w PE lub PP?

Ok, ale nie chce się tu kłócić. Po prostu tak wygląda Polska piłka kopana. W tym sezonie i pewnie przez następnych kilka lat, największym sukcesem jaki osiągnie polski klub, będzie występ w fazie grupowej....Pucharu UEFA. I to nieważne czy Legia, Wisła, Lech czy klub 'x'.

Ja tam będę trzymał kciuki za Wisłę w meczu z Beitarem. Ale szczerzę, to nie widzę tego dwumeczu dla Wisły zbyt różowo.

taka mała ciekawostka:

Cytat:
Przed dzisiejszym spotkaniem w pierwszej rundzie kwalifikacyjnej Legii z FK Homel miała miejsce niecodzienna sytuacja, zupełnie obca na polskich stadionach. Delegat UEFA na to spotkanie George Courtney na pół godziny przed pierwszym gwizdkiem podszedł do sektora, w którym kilku białoruskich kibiców wywiesiło flagi swojego zespołu i poprosił, aby ochrona otworzyła jedną z bramek tak, aby jeden z fanów mógł wejść na płytę boiska i zrobić zdjęcie wywieszonych flag.

Nie było to takie proste, ponieważ ochrona nie miała kluczy do kłódek, a po drugie wymagało to zgody nowego szefa d.s. bezpieczeństwa Bogusława Błędowskiego. Na szczęście obyło się bez problemów i kibic otrzymał taką zgodę. W asyście dwóch ochroniarzy zrobił zdjęcia z murawy stadionu. A schodząc z niej nie omieszkał podziękować delegatowi za wsparcie. Ciekawe jest, ile razy delegaci PZPN na spotkaniach polskiej ekstraklasy prosili miejscowych działaczy o podobną przysługę dla przyjezdnych kibiców?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 17.07.2008 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2008, 23:13
Amico-Lech zagrał przyzwoicie, zrobili swoje i ok.

A Legia...po tym meczu cieszy mnie tylko jedno...to że Iwański pokazał jaką jest ciotą i nie można na niego liczyć w ważnych meczach. Pewnie strzeli kilka bramek i zaliczy kilka asyst z leszczami naszej ligi a kiedy przychodzi co do czego to chuja z niego jest co już udowodnił wielokrotnie, na szczęście nie ma go u nas.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.07.2008, 23:16
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
zaraz zostaniesz 'naprostowany', że z Legią nie było motywacji, Beitar to żydowskie ogóry, pozbyliśmy się tylko rezerwowych (bardzo dyskusyjne) a tak wogole to jesteśmy zajebiści bo zakończyliśmy sezon z 14-punktową przewagą w tej super lidze.
a tak nie jest, bo w dupie mamy mistrza i 14 punktów przewagi, skoro z Legią w finale przegrywamy 0-0... Tak 0-0! Najwyższa porażka w finale PP w historii...

Zresztą macie rację, jesteśmy słabsi od Legii, która jest słabsza od 10 drużyny Białorusi, najprawdopodobniej mielibyśmy kłopot z utrzymaniem w tejże Białoruskiej lidze...

Choć oczywiście gdybyśmy dokonali transferu np. Iwańskiego i Jodłowca, to już będziemy mieć realne szanse na LM.
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ale Ty nie rozumiesz, że grasz z nimi pod jedną banderą? Choćby tam grały same Rogery, Chinyamy itd. to pomyśl Wodzu, że im dalej oni zajdą - tym większy będzie ranking dla polskich zespołów, tym więcej ich będzie mogło grać - tym bardziej będzie polska piłka szła do przodu (a w tym Wisła!). Myśl, bo też czasem nawet Wiśle może powinąć się noga i skończymy na 3 miejscu, które przy obecnej formie polskich zespołów zapewni występy w pucharze, ale tylko tym krajowym. W ogóle zacznijcie myśleć w szerszym kontekście niż to co jest tu i teraz.
Jeśli Polska liga jest tak słaba, że odbiorą nam miejsce w Uefa (i będziemy mieć dwa: 1 LM, 1PU) i Wisła w tej słabej lidze, zajmie zaledwie 3 miejsce, tzn. że jest tak słaba że nie ma sensu startować w pucharach... Proste.

Zresztą ja tam Legii Lechowi źle nie życzę, niech odpadną w następnej rundzie, ew. (jeśli Wisła awansuje) to w grupie Uefa. Po prostu muszą być gorsi od nas, żeby finansowo nie odskoczyli.
Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie, to co w stanie z Wisła jest zrobić Beitar? Strach myśleć
człowieku w poprzednim żenującym i kur$%^im sezonie (po słynnym 0-0 w PP, powinni wywalić Skorże...), Wisła nie potrafiła wygrać z Odrą Wodzisław! Tak, z tą Odrą!

Mało tego, w składzie miała jeszcze Kokoszke, Dudke, i Pauliste... A teraz? Przecież Odra nam napier... że szok..
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 17.07.2008 o godz. 23:22.
Ddf
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.07.2008, 23:19
Nie zwalajcie wszystkiego na polską piłkę,Legia jest do dupy .
Jakoś od tego występu w LM przegrywa wszystko jak leci ....
===
A Wisełka ogra Beitar
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.07.2008, 23:20

Legia reprezentuję polską ligę. Tak więc jest to w moim interesie. A te Chinyamy mogą sobie nogi połamać jak już odpadnie legia. Jak na razie niech wspierają rozwój polskiego futbolu...
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2008, 23:25
Na pewno jest to smutne, bo jakby nie było 2 i 4 drużyna w lidze powinna jakiś poziom sobą prezentować, skoro grają tak jak każdy widzi to to świadczy też o poziomie tej ligi. Nie warto mówić że mieliśmy nad drugą Legią ponad 10 pkt przewagi, ponieważ w meczu z drużynami z czołówki toczyliśmy wyrównane boje raz zwycięskie a raz zakończone porażką.

Chciałbym wierzyć, że to po prostu jeszcze brak formy przed nowym sezonem, "ciężkie nogi" itd., a nie faktyczny obraz polskiej ligowej piłki. Mam nadzieje że obie drużyny przejdą jednak dalej, bo osobiście wolałbym żeby jakieś punkty do tego rankingu europejskiego zdobyły i tym samym ułatwiły nam i samym sobie choć trochę zadanie w kolejnych latach. Naprawdę strach było patrzeć na brak jakiegokolwiek pomysłu w poczynaniach przede wszystkim Legii, ale Lecha również...

Mam tylko nadzieje, że my jednak zagramy o klasę lepiej we wszystkich najbliższych meczach, bo te dwa dzisiejsze popisy polskich klubów wołają o pomstę do nieba...
Odpowiedz cytując
łuk79
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 17.07.2008, 23:27
Warszawie gratulujemy Legii, a Legii gratulujemy transferów
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.07.2008, 23:35
Zwycięstwo Lecha na wyjeździe i styl jaki pokazali wypada docenić. Przez ostatnie trzy sezony sztuka wygrania na terenie przeciwnika udała się tylko Legii z Hafnarfjordur, Wiśle z Iraklisem
i w zeszłym roku Groclinowi z Tobolem. Na podstawie konfrontacji z takim przeciwnikiem i na tym etapie rozgrywek ciężko oczywiście coś powiedzieć na temat wartości ich wzmocnień. W każdym razie wstydu nie było, kilka akcji mogło się podobać a wynik powinien być zdecydowanie wyższy.
Co do stołecznych to przerażający, od klilku już lat, jest ich totalny brak ambicji w rozgrywkach międzynarodowych. Przegrywają lub remisują bez ładu, stylu oraz chęci walki a po porażkach nikt nie jest zmartwiony lub załamany. Nie wiem czy to wpływ polityki "łyżeczki" wprowadzonej przez ITI ale czegoś takiego naprawdę nie chce się oglądać. Nie życzę sobie też aby jakikolwiek trener Wisły po remisie z 11 drużyną podrzędnej ligi na własnym boisku wygłaszał teorie, że drużyna zagrała przyzwoicie.
Przypuszczalnie obydwie drużyny awansują dalej (chociaż w meczu Legii najklarowniejszą sytuację mieli Białorusini) - generalnie jest mi to obojętne... Jeśli jednak mają awansować to proszę aby drużyna ambitnego trenera Urbana wykazała minimum ducha sportu i wygrała spotkanie wyjazdowe (zdobywając 0,33 pkt dla Polski) a nie przeczołgiwała się po remisie 1-1 lub 0-0 i karnych.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 18.07.2008 o godz. 07:59.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2008, 23:47
przypominam: Zagłębie Sosnowiec - Legia 2:1.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.07.2008, 00:08
Niech wygrywaja (Lech i Legia i kazdy inny klub z ekstraklasy) w europejskich pucharach i ciulaja te punkty. Nie obawiam sie ze moga cos osiagnac i odskoczyc finansowo na kilka lat bo przy poziomie jaki prezentuja jest to po prostu niemozliwe. A przydaloby sie byc w tym rankingu lig wyzej niz Cypr i inne tego typu krainy.
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 18.07.2008, 00:18
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
przypominam: Zagłębie Sosnowiec - Legia 2:1.
Wisła - Zagłębie Sosnowiec 4:0.

Nie rozumiem toku rozumowania "pana" ToTylkoJa.
Najuczciwszym rozwiązaniem jest po prostu spojrzeć w tabele.
Dokładnie rzecz biorąc w tej z zeszłego sezonu Wisła Kraków plasuje się na 1. miejscu, druga drużyna ma 14punktów straty.
Zagłębie Sosnowiec natomiast zajęło zaszczytne, ostatnie miejsce.
To tak, żeby wyjaśnić, bo widzę, że niektórym coś się w główkach poprzewracało.
Mam nadzieję, że honor polskiej kopanej obroni WISŁA pewnie pokonując obrzezanych.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2008, 00:20
mecz w wykonaniu Legii cienki. Ale jak czytam tu niektórych to ogarnia mnie śmiech. Legia zazwyczaj tak ma, że musi 'przejść' ten okres po zgrupowaniach. Za dwa tygodnie to będzie zupełnie inna drużyna(wtedy będzie rewanż, a wcześniej rozegra jeszcze mecz o SP i mecz ligowy). Złapie świeżość.
Człowieku, ocknij się! mecz o superpuchar? przecież to będzie zwykły sparing z młodzieżówką Wisły. Mecz ligowy z Ruchem Chorzów też nie zbuduje wam formy.
Miną dwa tygodnie, a Legia będzie grała taką samą kiszkę jak dzisiaj.
Nie mów nam że Legia musi "przejść" okres po zgrupowaniach, przecież początek poprzedniego sezonu w lidze mieliście świetny.
Więc tam w Warszawce opamiętajcie się i weźcie odpadnijcie z czymś lepszym, nie ze ścianą wschodnią w pierwszej rundzie.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2008, 02:13
Cytat:
Tym co się cieszą z porażki legii gratuluję patriotyzmu... Nie wiem jak wy, ale ja jestem przede wszystkim Polakiem, a dopiero później Wiślakiem. Narodowość jest jak matka, jej się nie wybiera.
Ja natomiast hołduje idei mała ojczyzna (Wisła, Kraków), a potem duża ojczyzna (Polska). Nie mniej jednak, remis Legii (a w zasadzie porażka), bo taki wynik na swoim boisku z drużyną Białoruską jest porażką i nie spełnieniem nawet minimum sportowego. Na pewno to martwi, także w kontekście naszego meczu. Zobaczymy ile warte jest 14pkt z tamtego sezonu. I czy prawie robi wielką różnicę.

Cytat:
I co to za hiszpańska taktyka, żeby wystawić trzech ofensywnych pomocników (z takimi zadaniami)? Toż taki bałagan się robił, że oni sami nie wiedzieli kto prowadzi gre i jak ma to prowadzenie wyglądać.
Najlepiej widoczne to było przy tym co miało być kontrami kiedy po przechwycie piłka szła do przodu, a trzech piłkarzy Legii zabijało się o siebie. Zdumiewająco Legioniści nie potrafili wykorzystywać przewag 3 na 2, 4 na 2, przez głupie rozegrania, wycofanie piłki do tyłu, potykanie się o siebie. Dziwny pomysł na grę.
Cytat:
Może i nie przepadam za Legią, ale dalej uważam, że tacy źli nie są. Żyję nadzieją że 1:0 na wyjeździe mogą jeszcze zrobić. W końcu mają Rogera, który w formie powinien zakręcić obrońcami Gomela...
Oglądając mecz miałem wrażenie, że pół czuba ekstraklasy w formie potrafiłoby zakręcić obrońcami Gomela... zwłaszcza tym lewym.
co do nas czy jeżeli przegramy z Beitarem to odpadamy w ogóle z Pucharów czy lądujemy w UEFA?

Cytat:
Legia zazwyczaj tak ma, że musi 'przejść' ten okres po zgrupowaniach. Za dwa tygodnie to będzie zupełnie inna drużyna(wtedy będzie rewanż, a wcześniej rozegra jeszcze mecz o SP i mecz ligowy). Złapie świeżość. Co do Lecha, teraz mają lepszą formę od Legii. Ale czy dobrą formę można utrzymywać długo? Czy oby nie za wcześniej Lech ją złapał?
No dosyć odważna opinia, forma Lecha w tym momencie jest rozczarowująca/średnia, Wasza jest beznadziejna. Lech na pewno może jeszcze grać lepiej, Was pocieszając gorzej zagrać już nie możecie.

Cytat:
Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie
Już tak nie szalej było: 1:0 dla Wisły, 2:1 dla Was w lidze, Puchar Polski po karnych i 1:0 i 0:0 w Pucharze Ekstraklasy czyli łącznie zdobyliście jedną bramkę więcej od nas. Pogromu w liście tych wyników ja nie widzę...

Co do nas pytanie formalne: czy jeżeli przegramy z Beitarem to odpadamy w ogóle z Pucharów czy lądujemy w UEFA?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2008, 03:08
Do Kurt C. - odpadamy w ogóle z Pucharów.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
wtf
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.07.2008, 03:39
Swoją drogą, skoro Legia tak niemiłosiernie ogrywała Wisłę w tamtym sezonie
Rzeczywiście oklep, że do tej pory nie mogę się pozbierać psychicznie, w sumie trzy porażki, z tego dwie w rozgrywkach de facto drugiego i trzeciego gatunku i jedna ligowa w meczu o pietruszkę. Normalnie niemiłosierna przewaga, nie sądzisz, że trochę nadinterpretujesz rzeczywistość?

Co do łapania świeżości to wydaje mi się, że tego rodzaju usprawiedliwienia to mogliby poznaniacy wykorzystywać po wycieczce pod granicę azersko - irańską a nie Legia. Widać było, że legioniści ten mecz bardzo chcieli wygrać i się starali, po prostu nie byli w stanie przełamać obrony drużyny o budżecie 6 mln zł na co dzień grającej w lidze jeszcze gorszej niż nasza
"Nie ma odpornych na ciosy,
są tylko źle trafieni"
Jerzy Kulej
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.07.2008, 06:29
Lecha zagral przyzwoicie, zwazywszy na liczbe sytuacji ktora stworzyl i teren gdzie przyszlo im grac.

Natomiast Legia sie skompromitowala i nic tego nie zmieni, na prawde Homel wygladal TRAGICZNIE. kilkakrotnie ich zagrania byly podworkowe, wywalczyli ten remis, bo poprostu LEgia chyba ani razu nei zagrala szybko pilka...

Sadze jednak, ze Warszawiacy awansuja, bo Bialorusini sa niesamowicie slabi. Tutaj wystarczy 30 minut szybszego biegania i poumieraja ze zmeczenia(wczoraj chyba z 3-4 razy lezeli na boisku, bo ich skurcze laplay).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów