The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2012, 19:55
Liga będzie ciekawsza, bo przed jej startem praktycznie wszyscy odpadną
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.08.2012, 19:56
Arked napisał(a):Wyświetl post
E nie, Legia może jeszcze spokojnie awansować.
Ostatnia nadzieja białych
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.08.2012, 19:56
Polski dzień w pucharach - wpie*dol, wpie*dol, wpie*dol Czekam na tekst od Weszło
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.08.2012, 19:58
Panowie, ciszej nad tą trumną
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 02.08.2012, 20:00
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Waż na to :

Odniose się do całości :

Widać że nie jesteś taki bystrzacha na jakiego się lansujesz.
Zwróć uwagę, że rozmawialiśmy cały czas o stanie naszej piłki do dnia dzisiejszego. I w tym miałem rację, ostatnie pięć lat to nasz progres. A że dziś nastąpił dzień odwrotu od progresu - inna sprawa, inna dyskusja, nowy rozdział naszej piłki. Masz szczęście, bo w poprzedniej dyskusji poległbyś z kretesem, teraz już dyskusje zakończysz, bo miałeś szczęście, że akurat dziś nastąpił odwrót w naszej piłce.

Niemniej jednak dzisiejszy dzień zmienia tylko spojrzenie na progres / regres naszej piłki. Twoje absolutnie bezmyślne spojrzenie na ranking UEFA dalej jest faktem, co potwierdzają argumenty o Szkotach.

Swoją drogą mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie pierwszym dniem naszych klęsk w piłce, a następne przyjdą jesienią, przed wyborami - to będzie jedyna szansa na większe zmiany w naszej piłce.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.08.2012, 20:00
Coz...Nie wiem jak inne druzyny ale u Nas jest szansa na sukces jesli... Zelwakow zatrzasnie sie w kiblu i zagramy od poczatku w 10. Mecz byl tragiczny, typowa gra Janka Urbana.......a jego mać, jak mnie ten spec od satkonogi w....ia.
Najgorsze jest to ze gdyby 2-3 cm nizej piłka trafila w ostatnich chwilach to byśmy mieli remis i kogoś by to mogło zmylić.
Co za cielaki....

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wis997
Member

Od: 07.2010

Stary 02.08.2012, 20:01
nie pisze tutaj często, ale Dariook czy Ty już możesz się zamknąć?czy Ty jesteś dzieckiem z gimnazjum? chyba, że tak to kontynuuj zabawę
Powód: znak zapytania:D
Ostatnio edytowane przez wis997 : 02.08.2012 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.08.2012, 20:03
dobrze jest ... w końcu mogli już odpaść w pierwszej rundzie jest moc, ludzie kupujcie karnety/bilety takiej pliki nigdzie nie zobaczycie ! będzie bum na piłkę jak nic, stadiony jeszcze okażą się za małe !
Ostatnio edytowane przez Luu... : 02.08.2012 o godz. 20:06.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.08.2012, 20:03
Ważne, że poziom ligi się podnosi!

4 drużyny, 1 gol.

Paciorek w intencji tvp, polsatów i innych tvnów, że nie wpadły na pomysł przeprowadzenia transmisji tego g***a. Bo jeszcze by mnie podkusiło i bym oglądał.
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.08.2012 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.08.2012, 20:04
A pamiętam jak z nas się śmiali ... K.wa takiego pasma kompromitujących porażek chyba nie było.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2012, 20:06
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A tak szczerze to z kim mozecie przegrac?
Z druzyna pokroju SV Reid?

Napisze to co "u siebie". Szkoda, ze Ljuboja strzelil na 1:2. Bo wyniki 0:2,0:2,0:3,0:3 prezentowałyby sie o znacznie lepiej
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.08.2012, 20:08
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Zwróć uwagę, że rozmawialiśmy cały czas o stanie naszej piłki do dnia dzisiejszego. I w tym miałem rację, ostatnie pięć lat to nasz progres. A że dziś nastąpił dzień odwrotu od progresu - inna sprawa, inna dyskusja, nowy rozdział naszej piłki. Masz szczęście, bo w poprzedniej dyskusji poległbyś z kretesem, teraz już dyskusje zakończysz, bo miałeś szczęście, że akurat dziś nastąpił odwrót w naszej piłce.

Niemniej jednak dzisiejszy dzień zmienia tylko spojrzenie na progres / regres naszej piłki. Twoje absolutnie bezmyślne spojrzenie na ranking UEFA dalej jest faktem, co potwierdzają argumenty o Szkotach.

Swoją drogą mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie pierwszym dniem naszych klęsk w piłce, a następne przyjdą jesienią, przed wyborami - to będzie jedyna szansa na większe zmiany w naszej piłce.
Ale ja wręcz przeciwnie, od zawsze twierdzę że ranking nie jest żadną wykładnią na której możesz opierać tezę że wybrana federacja osiąga progres lub regres!

A wy własnie w koło macieju ze jest progres bo punktujemy , bo awans Polski itp itd
A Ranking nie służy po prostu do tego. Bliżej wykreśliłem już jego zastosowanie w wcześniejszym poście.

wis997 napisał(a):Wyświetl post
nie pisze tutaj często, ale Dariook czy Ty już możesz się zamknąć?czy Ty jesteś dzieckiem z gimnazjum? chyba, że tak to kontynuuj zabawę
Weż mnie po prostu zignoruj i twój problem zniknie jak za pociągnięciem magicznej różdzki.
Ale swoje uwagi odnośnie mojej osoby proponuję zachować dla siebie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.08.2012 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 02.08.2012, 20:09
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnia nadzieja białych
Nie zapominaj o Slasku, tym razem do obrony wkroczy Wasiluk i nie ma bata zeby ktos sie dostal w pole karne
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.08.2012, 20:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Że niby euro 2012 napedzi koniunkture na poska pilke? hehehe
Pewnie o tym pomysleli Ci wszyscy pseudoinwestorzy, ktorzy pojawili sie w czołowych klubach typu Walter, Rutkowski czy inny Wojciechowski.
Qrwa taki Lech miał taki ranking, że praktycznie otwartą droge do fazy grupowe LE, wzięli 4,5 mln za Rudnewa, a na najważniejsze mecze w sezonie wychodą Slusarskim czy innym Ubiparipem. Mozna ich nienawidzić ale tam naprawdę
jest klimat do wielkiej piłki - nie wiem jak Rutkowski chce teraz ludzi przyciągnąć.
Zresztą można by wiele pisać na ten temat. Legia ma otwartą drogę do tytułu to wysprzedaje 3 podstawowych graczy - też parę milionów wzięli, a potem nie stać ich 100 tys. euro na Dwaliszwiliego ale za to bilety w .... drogie nawet na sparing z Borussią.
Niestety Polska to jedyny kraj chyba na swiecie gdzie ci smieszni pseudo-wlasciciele chcą tylko na futbolu zarobić, a niewiele jest klubów na świecie przynoszących zysk.
Slask tez latwiejszej drogi do grupy LE i lepszej mozliwosci do przyciągnięcie ludzi na stadion mieć nie będzie.

Jak dla mnie to jutro spokojnie można ligę odwołać - po co oglądać jak znowu trwa wyścig żółwi o udział w kolejnej pucharowej kompromitacji w przyszłym roku. Po co w ogóle grać w lidze jak nie ma się niczego do osiągnięcia w pucharach ? Marzy mi się żeby jutro wszystkie kluby solidarnie oglosiły bankructwo i zostawiły swoich wszystkich pseudokopaczy na
lodzie bez pieniędzy. Niech grają co najwyżej za piątaka -> http://www.weszlo.com/news/11325-Pol...polskiej_lidze
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 02.08.2012 o godz. 20:13.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.08.2012, 20:11
Ruch 0:2 Victoria
Śląsk 0:3 Helsinborg
Legia 1:2 Ried
Lech 0:3 AIK
Polska 1:10 - Europa

Doooobra ciszej nad trumną

PS: Wkurze Was ale muszę - Wisła też by dostała ostry w....... Oczywiście to tylko teorie, ale patrzac całościowo...tak by właśnie było.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 02.08.2012 o godz. 20:13.

Odpowiedz cytując
wis997
Member

Stary 02.08.2012, 20:11
Dariook proponuje, żebyś wysłał swoja innowacyjną myśl w mailu do UEFA, aby zlikwidowali ranking/i, może Platini weźmie to pod uwagę.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.08.2012, 20:12
Każdy ma swoją Levadię boleśnie przekonał się o tym Śląsk ruch i amica co do legii agonia może potrwać jeszcze tydzień. Rokowania są marne ale kto wie ......
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.08.2012, 20:13
studio napisał(a):Wyświetl post
Tysiaka srednio trzeba liczyc. Jak zagracie na wyjezdzie....a sorry wy w tym roku nie gracie.

Nerwy nie puszczaja, glupota denerwuje.

Haha, wy też nie dziecko ;-]
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.08.2012, 20:16
Że zacytuję klasyka: "Kto zgłosił te drużyny do pucharów" ?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.08.2012, 20:18
wis997 napisał(a):Wyświetl post
Dariook proponuje, żebyś wysłał swoja innowacyjną myśl w mailu do UEFA, aby zlikwidowali ranking/i, może Platini weźmie to pod uwagę.
Człowieku a z kąd ty znowu wymyśliłeś że on jest nie potrzebny? Kto tak powiedział? Jedyną osobą która tak myśli wydajesz się być ty sam...

A z resztą szkoda mi słów
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.08.2012, 20:18
Ranking pomaga ale trzeba prezentować chociaż średni poziom by umieć go wykorzystać.

Z drugiej strony wraca temat późnego startu ligi. Wszyscy w około już kopią tylko u nas leśne dziady zrobiły kopaczom mega wakacje. I tak co roku, gruba kasa na konto, jak najpóźniej do roboty i potem wielkie zdziwienie, że tłuką nas drwale. Jedyna nadzieja w oczyszczeniu tych postkomunistycznych organizacji - pzpnu i ekstraklasy sa.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 02.08.2012, 20:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ruch 0:2 Victoria
Śląsk 0:3 Helsinborg
Legia 1:2 Ried
Lech 0:3 AIK
Polska 1:10 - Europa

Doooobra ciszej nad trumną

PS: Wkurze Was ale muszę - Wisła też by dostała ostry w....... Oczywiście to tylko teorie, ale patrzac całościowo...tak by właśnie było.
To juz czyste spekulacje, ze Wisla by skonczyla tak samo, przeciez te inne slabe ligi z europy nie mogly nam tak odskoczyc nagle, to Lech jest inna druzyna bez Rudniewa, Stlilica, ktorzy ich ciagneli w europie,no i ten Rumak, skad oni tego goscia wytrzasneli. chcieli poczekac ze wzmocnieniami,az wejda do grupy, chytrosc ich zgubila.Co nie zmienia faktu, ze jak w polska pilke nie wejda inwestorzy z grubsza kasa, ktorych bedzie stac na sporowadzanie lepszych obcokrajowcow i trenerow,to mamy przerombane.Jest bardzo zle i doprowadzil do tego minimalizm ludzi, ktorzy rzadza w naszych topowych klubach.Gdyby w Legii nie bylo Ljuboi juz by miala pozamiatane, zagraniczni pilkarze wyzszej klasy sa konieczni zeby cos zwojowac w europie,bo nasi sa po prostu zbyt slabi, bolesnie odczuwamy brak szkolenia.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 02.08.2012 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.08.2012, 20:20
Spoko. W lidze się "zrehabilitują". Już rozumiem znaczenie tego określenia. W końcu to są piłkarscy inwalidzi.
..
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 02.08.2012, 20:22
MichaelMyers - To był żart To tak samo, jak pisze się tutaj że "Wisła/Legia/Lech by z nimi wygrali"
Jest smutno że taka chujowa ta nasza piłka że jedyne co już można pomijając płacz to żartować ale w tych żartach też kropla prawdy zapewne jest

Odpowiedz cytując
wis997
Member

Stary 02.08.2012, 20:23
"z kąd" jednak jesteś dzieckiem gimnazjum jeszcze do tego ze słabiutka ortografią...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.08.2012, 20:24
felipe napisał(a):Wyświetl post
Że zacytuję klasyka: "Kto zgłosił te drużyny do pucharów" ?
dobre podsumowanie tego kabaretu, który trwa. Zapewne ta ministra niebawem wypłaci sobie i swoim podwładnym wysokie premie za występ kopaczy w pucharach i sportowców na olimpiadzie.
Odpowiedz cytując
wis997
Member

Stary 02.08.2012, 20:24
lorddavy racja racja!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 02.08.2012, 20:29
kreseq napisał(a):Wyświetl post
MichaelMyers - To był żart To tak samo, jak pisze się tutaj że "Wisła/Legia/Lech by z nimi wygrali"
Jest smutno że taka chujowa ta nasza piłka że jedyne co już można pomijając płacz to żartować ale w tych żartach też kropla prawdy zapewne jest
chyba tylko Bulgarzy z krajow cywilizowanych maja gorzej od nas obecnie.dwa razy po 0-3 z klubami ligi sklasyfikowanej na 25 miejscu w europie, jestem ku... w szoku.Pomyslcie jaka polewe z nas tam teraz maja w tej Szwecji,ich kluby zazwyczaj 3 rundy el nie przechodzily i konczyly ja z odwrotnymi wynikami.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 02.08.2012 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.08.2012, 20:30
Niech mnie jeszcze wyskoczy jeden z drugim z wywodami jak jest pięknie i wspaniale (nicka już przez grzeczność nie napiszę). Jak to po wygraniu zaledwie tydzień temu z pół-amatorami były peany bo wyniki wysokie, tak dziś pokazany został rzeczywisty poziom ligi. Co z tego że tydzień temu wygrali jak zwyczajnie grają wszystkie ekipy tak że zęby bolą. Prawie wszyscy co prosto piłkę potrafią kopnąć pouciekali z tego grajdołu, a PMS która opiera sie na kopnij i biegnij została dziś i wczoraj zmasakrowane.

Śląsk i Ruch wogóle mnie nie dziwią. Pisałem już przed startem tych pucharów że te drużyny zostaną zmiażdżone bo taktycznie to średniowiecze. Tak włącznie z Ruchem Fornalików! Trochę dziwi Lech, ale jak się ma na szpicy Ślusarskiego to hehehaha. Legia myśłe jeszcze powalczy bo ten Austryjacki klub to cienki w sumie.

ps. Niezłą z nas muszą mieć polewkę w Szwecji.
ps2. Ten kto wymyślił że liga ruszy tak późno jest chory na umyśle
ps3. Dobrze że nie startowaliśmy bo byłby taki sam wpie***l jak u innych.
Ostatnio edytowane przez Baala : 02.08.2012 o godz. 20:33.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.08.2012, 20:30
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Ranking pomaga ale trzeba prezentować chociaż średni poziom by umieć go wykorzystać.

Z drugiej strony wraca temat późnego startu ligi. Wszyscy w około już kopią tylko u nas leśne dziady zrobiły kopaczom mega wakacje. I tak co roku, gruba kasa na konto, jak najpóźniej do roboty i potem wielkie zdziwienie, że tłuką nas drwale. Jedyna nadzieja w oczyszczeniu tych postkomunistycznych organizacji - pzpnu i ekstraklasy sa.
W sumie zacząć wcześniej to nie problem. Ale co z zimą? Jeszcze bardziej wydłużymy przerwę między rundą jesienną, a wiosenną ? Przecież u nas w zimie zamiast uruchamiać podgrzewaną murawe przynajmniej parę dni przed meczem to robi się to 2 godziny przed bo przecież kasa....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów