|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciężko powiedziec czy Skonto to bardziej Litewskie Szawle czy Estońska Levadia.Oba zespoły były w trakcie sezonu jak z nimi graliśmy.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najważniejsze, że rewanż na Reymonta. Największe wzmocnienie w porównaniu z zeszłymi latami.
O ile się nie mylę to ostatni przegrany mecz w pucharach przy Reymonta to Blackburn - 2006 r. (poprawcie mnie jeśli coś pominąłem). Co prawda niewiele tych meczów ostatnio było, ale zawsze to miło brzmi ![]() ![]()
Visca el Barça!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na stronie Skonto piszą, że Żuraw jeszcze u nas gra...
i że spodziewają sie ze przyjedziemy w 2 000. Ciekawy wyjazd, ciekawy przeciwnik, i nawet nie najgorszy stadion piszą jeszcze ze poziom naszej ligi ostatnio bardzo wysoki ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Wiadomo -Szawle było 3 czy 4 drużyną Litwy Levadia była mistrzem - pewna różnica musiała być. Problemów nie ma co szukać w przeciwnikach ale w naszej grze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
palikot,
Mógłbyś rzucić linka do tej stronki? ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobnie piszą na forum Dundee. Ogólnie nasza renoma (ligi) na świecie w stosunku do lat 90tych rośnie. Wiem że zostanę wyśmiany ale cóż taki problem z byciem realistą-optymistą w kraju pesymistów-męczenników. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Będzie cięzko! Zobaczycie, ale damy rade - no co my nie damy ?
![]() Jak awansujemy do IV rundy el. LM to conajmniej do grudnia puchary gwarantowane w LE Będzie dobrze ![]() ![]()
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd. Kiedy duże drogi rozpadają się, i myślisz, że uczucie pozostanie, Musisz skądś zacząć Ja będę w tym miejscu! " |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uważam że to jest nasz realny cel. Trzeba tylko liczyć że nie trafimy jak Lech rok temu zespołu typu Sparty Praga w 3 rundzie (najpierw przejść 2). Bo jak odpadniemy w 3 rundzie z el do LM to w 4 rundzie el do LE trafimy na rywala jeszcze 3 razy silniejszego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tak więc żyj sobie w tym sowim wirtualnym świecie ale pozwól też ludziom komentować rzeczywistość. I ostatnia rada - weź te płacze o polskich grajków, wrzuć w podpis i będzie ok , bo do 50 razy to może było śmieszne ale powoli przestaje być.Nie zdziwił bym się gdybyś pisząc nawet o katastrofie smoleńskiej, znalazł sposób by nawiązać do braku Polaków w składzie Wisły. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
wiem ze minimalnie odbiegam od tematu ale wiadomo moze kiedy ustala dokładnie kiedy zostana rozegrane mecze przynajmniej dzien.Potrzebuje w pracy zaklepac i dlatego pytam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dobry przeciwnik na początek, w pucharach najważniejsza jest psychika, jak ktoś przypomni sobie rewanż z Lazio będzie wiedział o czym mówię. Teraz na szczęście mamy Trenera który zrobił z Wisły drużynę walczącą i ambitną. To powinno wystarczyć na granie do wiosny.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma co kalkulować, filozofować.. jeśli wogóle chcemy grać w LM to musimy grać swoje, być skoncentrowani a nie patrzeć na przeciwnika, bo takim myśleniem to szkoda nawet podchodzić do pucharów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wg. mnie patrząc na nasze ostatnie "popisy" w LM i LE przeciwnik do przejścia jak się nasi zmobilizują ale obstawiam bardzo ciężki bój minimalnie wygrany , szczególnie martwię się o wyjazd , dobrze że rewanż u siebie...
![]()
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę że prędzej bedzie jak z Szawle - nerwowo nerwowo, ale jak już bramka pęknie to odrazu 5-0 się skończy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
10 lat temu Wisła dwa razy ograła Skonto [VIDEO]
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ideo,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
W porownaniu do tamtego roku to kolosalna roznica, jest czas zeby ich zgrywac, no i mamy swoj stadion... a tam i tak glosniejsi bedziemy. Zastanawiam sie co z goscmi. Tak jak od nas sporo sie tam wybierze, to mysle ze od nich tez wiele bedzie zainteresowanych aby wybrac sie do Krakowa.. Jakos w tym roku jestem spokojny, inni zawodnicy, do tego juz byly 2 wpadki w ostatnich latach i wiadomo ze kibice ich zjedza... Na prawde, wystarczy zagrac na 60-70% i ich pojedziemy. Pewnym siebie trzeba byc, ale jednoczesnie przy tym zapi****... A nie jakies 50/50 i sceptycznie nastawionym
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 20.06.2011 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://translate.google.pl/translate...26prmd%3Divnsu
Na ich stronie piszą że najbardziej znanym naszym piłkarzem jest Żurawski a o samych kibicach że oczekują nas nawet w liczbie 2000. Co ciekawe ich trener wspomniał że na razie skupiają się na meczu ligowym a później bliżej meczu z nami będą się skupiać nad Wisłą co według mnie daje nam szansę na istotniejsze przygotowanie się do meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dobrze, że do tego dwumeczu nie podchodzimy z Maciejem Skorżą a Robertem Maaskantem na ławce trenerskiej. Nie będzie żadnego przygotowywania się na 3 rundę eliminacji...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę że prędzej bedzie jak z Szawle - nerwowo nerwowo, ale jak już bramka pęknie to odrazu 5-0 się skończy.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Taką wiedzą dysponuje dyrektor sportowy Skonto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś może link do ich forum? Szukam w necie i nie mogę znaleść
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Yes we can jak to ktoś powiedział .Na pocieszenie powtórki z Levadii nie będzie a Maaskant to trener bardziej podobny do Petrescu niż do Skorży.No i zawodnicy jak i trener odpowiedzialny za blamaż w Levadii odeszli jedyny minus Wisły to wielka niewiadoma w postaci trenera bramkarzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oby tak było. U nas swego czasu też był jeden taki co podobnie rozpracowywał rywali.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kilka refleksji po losowaniu. Moim zdaniem Wisła trafiła na rywala, który absolutnie jest w ich zasięgu. Jak pokazuje obecny sezon drużyna Skonto nie radzi sobie tak jak przed rokiem. Widać, że mają problemy w swojej lidze. Niemniej największym atutem łotewskiej drużyny będzie to, że są w sezonowym gazie. Wisła musi być w 100% przygotowana na ten mecz. Nie wyobrażam sobie by Maaskant potraktował ten mecz tak, jak zrobił to Skorża.
Wg mnie najmocniejszym rywalem z naszego koszyka był zespół Linfield, który obecnie świetnie radzi sobie w swojej lidze, a także swoje mecze rozgrywa na jakże znanym dla polskich kibiców stadione Windsor Park, gdzie jak wiadomo murawa nie należy do najlepszych delikatnie mówiąc. Tak więc czekamy na dwumecz i miejmy nadzieję, że po nim już nikt nie będzie wspominał Levadii, Karabachu czy innych Dynam. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przeciętny kibic z Rygi jak zapozna się bliżej z naszym składem to widzi drużynę składającą się z 4 reprezentantów swoich krajów i 4,5 byłych reprezentantów lub powoływanych sporadycznie, nie wspominając o paru reprezentacyjnych młodzieżowcach. 4 naszych zawodników grało na mistrzostwach świata co dla graczy z Łotwy może być co najwyżej atrakcją w tv.
Wystarczy podejść poważnie do przeciwnika bo tym razem mamy porządny sztab szkoleniowy i zatrzymaliśmy w składzie podstawowych stoperów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Skonto - Wisła 0 - 2
Wisła - Skonto 3 - 0 Skonto Ryga to jest mały klubik, który nawet w swojej lidze dostaje baty od Ventspils i Metalurga Lipawy. Ich hegemonia skończyła się w 2004 roku, a gwiazdami są zawodnicy w wieku 19 - 22 lat. Bez respektu dla takiego przeciwnika, pełna mobilizacja i łatwe zwycięstwa. PS. Ivans Lukjanovs, który gra u nas w ich lidze strzelił 15 bramek w 14 meczach, w lidze polskiej nawet połowy tego przez 2 sezony... Dennis Rakels, król strzelców ligi łotewskiej nie może przebić się w Zagłębiu... Nie można tego przegrać.
Ostatnio edytowane przez piotrek_LG : 20.06.2011 o godz. 16:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|