|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bramki z meczu: http://egoals.pl/videos/wisla-krakow-2:2-korona
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
po co taki veteran gra w Wiślę i to cały mecz gdzie trener ma oczy ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to wystarczy by wygrać ligę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niestety ale nasi weterani (Żurawski, Sobolewski) coraz częściej pokazują na boisku, że to już nie te lata. Myślę, że Żuraw byłby lepszy w roli jokera, wtedy Rios mógłby tworzyć parę napastników z Brożkem, a na prawej pomocy zagrałby np. Kirm.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak ściągnąć bramki: Zjeżdzamy na doł strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Nagranie agov. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2) tutaj kontrowersyjna sprawa ale mógł gwizdnąć 3) spalone dobrze wyłapywane 4) to był najwiekszy problem sędziego, czesto niepotrzebnie przerywał akcje jak mógł stosować przywilej korzysci Co do naszej drużyny to Boukhari i Rios w ogóle sie nie angażowali w obrone przez co boczni obroncy zostawali osamotnieni rzut wolny był do wyciagniecia przez Jovanica Najsłabszy obecnie jest Sobol, naprawde przykro to pisać bo facet zdrowie i serducho zostawia, kiedyś był w stanie sam ogarnać środek boiska ale teraz to niestety tylko straty i błędy w ustawieniu |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wiadomo, że tęski się do tego, czego się nie ma. Teraz narzekamy, że nie gra Małecki, a jak będzie grał, to znowu czemu nie gra Żurawski itp
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Nie boi się brać gry na siebie, potrafi wygrać pojedynek jeden na jeden, próbuje strzałów z dystansu, no i niewątpliwie ma zmysł go gry kombinacyjnej. Mam nadzieję, że Maaskant zacznie częściej korzystać z Małeckiego, bo trzymanie go na ławce rezerwowych jest moim zdaniem działaniem na niekorzyść drużyny. Wczoraj w drugiej połowie wyraźnie go brakowało. Gdy Boukhari opadł z sił, a z boiska zszedł Rios gra w ofensywie zupełnie przestała się kleić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://kiks.tv/2010/09/powrot-na-salony/
Relacja wideo z meczu oraz obszerna galeria zdjęć: http://kiks.tv/2010/09/galeria-wr22o...korona-kielce/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie ma co się załamywac. To dopiero początek zgrywania tego skladu, ale jeżeli prawdą jest że trenera opłaca z własnej kieszeni pan Cupiał to może się skończyć to tragicznie. Wielka poprawa jest... ale remisami i przegranymi ligi nie wygrają. Ja osobiście bym im dał jeszcze ze 2-3 tyg czasu... ale boss pewnie tego nie zrobi.
Klika refleksji z trybun: Żurawski - gra fatalnie... Widać że chce dużo akcji rozgrywać sam. No niestety nie ma na razie alternatywy. Ja bym za niego Bouhariego wrzucił, Paljic na lewą pomoc a na obrone Pietia. innego rozwiązania nie widzę w tej formie Żurawia. Boukhari - jakże mi się podobało jak pierd.ol.n.* pięścią w piłkę gdy podbiegł do niego Paljic wykonywać aut w pierwszej połowie. Widać złość i wielką chęc gry. Poza tym wydaje mi się że to całkiem solidny gracz. I na koniec Milan. Z perspektywy trybuny G zwłascza w drugiej połowie... Milan zagrał naprawdę słabo... Gość nie umie się zachować absolutnie na przedpolu... Jak to jest że Niedzielan skacze od niego wyżej? Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli dwóch Pawełków w składzie. Cleber - EWIDENTNIE druga bramka jest jego winą. Co miał Cikos zrobić? Kopnąć Niedzlana w jaja od tylca? Cleber spuścił niedzielana ze smyczy i gol. Pójki Bunoza krył Andrzeja to Wtorek nie istniał. Dobry mecz Bunozy. Clebi niestety powinien popuszczać miejsca akonto Chaveza. I jeszcze jedno: jak przy wyniku 2:1 można ściągać wiądących skrzydłowych... to był gwóźdź do trumny. Wpuszczenie panienki Rafałówny okazało sie chybionym pomysłem... Kirm coś tam próbował szarpnąć... z drugiej strony potem wszystko i tak szło lewą stroną. Nie ma co się załamywać! TYLKO WISŁA ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Najbardziej mnie irytowala sytuacja (ze 2 - 3 razy sie tak zdarzylo) jak zawodnik Korony biegl z pilka na bramke a obrona sie rozstepowala i tworzyla mu autostrade na pole karne. Pamietam, ze tak jedna z bramek z Legia 1-5 stracilismy. Jak bedzie przeciwnik z solidnym uderzeniem na bramke to takie sytuacje beda sie mscic.
Przy rzucie wolnym, z ktorego padla bramka mur wogole nie podskoczyl, przy 2.giej bramce zabraklo centymetrow. Osmiele sie stwierdzic, ze Pawelek by to wyciagnal, jest wyzszy. Nie wiem czy taka taktyka jest dobra na Wisle, brakuje zawodnikow na skrzydlach, wszyscy w srodku sie skupiaja. bridgeburner napisał(a):
Ogolnie to nie wyglada to zbyt dobrze narazie. W lidze moze byc roznie, nie wolno nam odpuscic pucharu Polski. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
2 - 2 ![]() 1 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/rJkxsqj part 2 - http://www.fileserve.com/file/4GaXSqN Jak ściągnąć bramki: Zjeżdzamy na doł strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Nagranie agov. Bramki z meczu TUTAJ ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czytam Wasze komentarze i jestem zdumiony. Podniecacie się Riosem , a przecież chłopak błysnął właściwie tylko przy asyście Pawła Brożka...Umie przyjąć piłkę i się zastawić,ale...co z tego wynikło? yyyy?. Wisła,jako drużyna zagrała słaby mecz , krytykujecie i chwalicie poszczególnych zawodników. Nawet Rafała,który wszedł na boisko na 8 minut(!),stworzył sobie sytuację ,ale jej nie wykorzystał,a później ładnie podał na skrzydło ,ale ktoś tam spieprzył dośrodkowanie. Kirm nie pokazał zupełnie nic, Małecki wszedł na 2 minuty ,więc oceniać nie ma za co nawet. Wisełka nawet na remis w tym meczu nie zasłużyła. Z pierwszego składu ,to nikt mnie nie zachwycił. Mogę jedynie powiedzieć ,że miejsce Maćka jest na ławce ,albo przed telewizorem. Jest kompletnie bez formy.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Galeria z meczu http://www.waszapilka.pl/galleries,493,0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Taa, jasne, posadźcie Żurawia na ławce :/ który w każdym to meczu wypracowuje nam bramki...
Kirm również dał dobrą zmianę, kompletnie nie było wsparcia z boku obrony, skrzydła nie funkcjonowały, bo nie grali na nich typowi skrzydłowi, myślę, że założenie bylo takie, że mieli się podłączać własnie boczni obroncy. Generalnie to mam wrażenie, że nasi byli gdzieś tak do 30 minuty mocno sparaliżowani. a i jeszcze jedno, Sobol gasł w oczach, Wilk był dosłownie wszędzie (widać to przy golu), a Sobol to tylko defensywa...
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 18.09.2010 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Szczęśliwego znalawce swetra z G2, prosze o kontakt na priv. Liczę że ktoś znalazł
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
bridgeburner napisał(a):
Dlatego tak bardzo mną wstrząsnęło wczoraj stwierdzenie trenera, ze tak bronić nie można. Świadczy to o tym, że całkowicie źle ocenił kadrę i potrzeby zespołu a teraz udaje zdziwionego i zwala wszystko na głupotę Basałaja ze stoperami i nie tylko, co już nie do końca jest tłumaczeniem dla trenera. Była kasa, trzeba było wymienić jej 50 % w nową defensywę, a nie liczyć na darmowych Chavezów itp. Diaz był jedynym ostatnio walczakiem z sensem, pasujacym do jego systemu gry a drugiego walczaka Małeckiego, skutecznie oducza bycia tym walczakiem. To świadczy także, że Maskant nie nauczony presjii klubu mistrzowskiego, mysli, że tak jak w Bredzie, ma czas na swoje pomyłki. I tu jest jego błąd największy. W Wiśle Cupiała, nigdy nie było i nigdy nie będzie czasu na pomyłki, poza podium a w tym przypadku, raczej poza mistrzostwem. Albo wiesz co robisz albo znikasz po serii wpadek i zawaleniu sezonu, choćbyś nazywał się jak chciał. Cupiał tym razem liczył na wzmocnienia a zaaplikowano mu albo schyłkowych piłkarzy niechcianych w Europie albo totalnych juniorów i Wisła jak kulała, tak kuleje nadal. Wczoraj to nawet nie miała ambicji i oddała zwycięstwo bez walki na otwarcie stadionu, co jest groźne, gdyż świadczy o podcięciu skrzydeł progresowi drużyny Maaskanta na dłużej ![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Najlepsi na boisku zdecydowanie:
1.Wilk - świetny transfer, biega, podaje, dobry odbiór, trochę strat w środku pola, ale nawet pomimo tego był wiodącą postacią w drugiej linii. 2.Paweł Brożek - właściwie strzelił dwie bramki, dobrze rozgrywał, bardzo inteligentne zgrania głową - jednym słowem powoli wraca stary, dobry Paweł. 3.Gordan Bunoza - najlepszy z obrońców, czysto interweniujący, z każdym meczem coraz pewniejszy, nie popełnił dziś rażacych błędów, jak dla mnie piłkarz numer trzy tego meczu. 4.Andy Rios - technicznie jest o jakieś dwie klasy wyżej niż reszta drużyny. Gdyby tylko jeszcze czasami potrafił dograć, nie tylko kiwać byłoby fantastycznie. Zdziwiła mnie bardzo jego zmiana w 64 minucie. Niestety po raz kolejny najsłabszymi zawodnikami byli Żurawski i Sobolewski. Szczególnie rozczarowuje mnie ten drugi, nie wiem dlaczego ma jakby "zarezerwowane" miejsce w pierwszym składzie Wisły. Trzeci mecz pod rząd przechodzi obok gry. To już nie jest ten Radek i szczerze, to przestałem już wierzyć, że kiedykolwiek odzyska dawną formę. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Realny problem w naszej drużynie stanowi postawa Clebera. defensor jest z niego niezły (kiedyś był doskonały!) ale w systemie, który preferuje Maaskant się nie sprawdza. Stoperzy muszą wyprowadzać piłkę i inteligentnie nią grać, a nie walić po autach i rożnych bez potrzeby lub słać długie piłki do przeciwnego bramkarza. Bunoza tego systemu może się jeszcze nauczyć, Cleber już raczej nie...
Generalnie nie jest źle, a mam nadzieję, że będzie dobrze! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Przy golu na 1:1 nie tylko kontrowersyjny był faul ale także długie kroki Pana sędziego, dłuższych się już chyba nie dało zrobić, przez co mur był o około 2 metry dalej niż powinien jak pokazał Canal Plus. Co ułatwiło znacznie zadanie Vukoviciovi.
Cieszy, że transfery chyba jednak wypaliły. Wilk, Bunoza, Rios, Boukhari pokazują coraz lepszą grę. Potencjał jest. I co najważniejsze widać np po Paliciu, Wilku, że im strasznie zależy. Oni nie przyjechali tu tylko zarobić ale coś osiągnąć.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 18.09.2010 o godz. 11:46.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety bardzo martwi postawa Clebera w ostatnich meczach. Praktycznie 2 mecze i 3 bramki obciazajace jego konto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z Cleberem to nie ma co się czarować, latka lecą. Już w tych meczach tuż przed wyjazdem do Rosji nie był tym samym Cleberem który do nas przyjeżdżał. I sam sobie z tego doskonale zdaje sprawę, bo przecież wracał do nas jedynie jako ewentualny łatacz dziur w razie kontuzji Głowy/Marcelo, z zastrzeżeniem że zaraz idzie na piłkarską emeryturkę. To bardziej my sobie wmawiamy że Cleber to profesor, mając w pamięci mecze sprzed kilku lat. Jak dla mnie to jest on pierwszym do wymiany z linii obronnej.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wydaje mi sie, ze w naszym ofensywnym ustawieniu nie powinno byc miejsca dla Boukhariego i Zurawskiego bo sa to bardzo podobni gracze. Przydalby sie jednak ktos taki jak Malecki mimo, ze osobiscie uwazam go za debila. Dziwna sprawa. Albo zzsylamy go do ME i niech tam trenuje i gra albo dajemy mu grac (no bo jaki ma sens wpuszczanie go na 2 min, co to bylo ? test czy sie czasme znowu nie obrazi ?) bo takie akcje, ze oddychajacy rekawami Boukhari gra do 82 min, a potem wchodzi Boguski to jest dzialanie na szkode zespolu. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze. Cleber nie wrócił do Wisły, aby grać w pierwszym składzie (nawet on sam o tym mówił) tylko, żeby w razie nagłej potrzeby wejść na boisko (kontuzja innego stopera) i aby inni mogli się od niego uczyć. A tutaj wychodzi, że my na nim opieramy całą obronę. Mam nadzieję, że w PP z Dolcanem Chavez dostanie szansę.
Bunoza naprawdę dobre spotkanie. Cikos również mi się podobał. Paljić był poprawny ale przecież to nie jest LO, więc nie wymagajmy cudów. Co do Małeckiego, to trener ewidentnie chce chłopaka ukrócić, bo język to on ma niewyparzony. Poza tym w ostatnim spotkaniu Mały wszedł i w moim odczuciu zawiódł, więc może dlatego trener wolał postawić na kogoś innego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma co narzekać. Po prostu widać że Cleber, Żurawski i Sobol niestety to już nie jest poziom Wisły. Są słaby, wolni i chaotyczni.
Co innego Boukhari, Rios, Wilk, Brożek, Bunoza czy nawet Paljic. U tych zawodników widać że mogą dać Wiśle jakość lepszą niż w tamtym sezonie. Bunoza z każdym meczem gra coraz lepiej. Jest bardzo szybki jak na te jego 2 metry. Trochę jeszcze posiedzi na siłowni i będzie nie do przejścia. Z biegiem czasu to może być naprawdę konkretny zawodnik. Dobrze wyglądała z trybun jego gra. Dobrze też że Cikos jest wypożyczony. Będzie można go bez problemów po sezonie oddać. Szkoda ze Milan nie jest wypożyczony. Widać że to przeciętny bramkarz. Mamy przecież tego młodego Kurto. Ponoć duży talent. Czemu więc nie gra? Druga sprawa. Korona to jest mocny zespół. Popatrzcie sobie na ich skład. Praktycznie każdy z tych zawodników, grał albo w kadrze, albo na zachodzie albo w Koronie gdy ta była w ścisłej czołówce ligi.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 18.09.2010 o godz. 12:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie wiem, może to założenia trenera ale przy tak grającym Sobolu nie było odpowiedniej asekuracji boków |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
A to co odstawił przy krokach to są ....a JAJA. To było widać z trybu, po tej powtórce widać że ukradł sporo miejsca. Wiedział jak zrobić i zrobił. Szmaciarstwo. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|