The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2008, 16:57
Ja na poczatek sprobowal bym ustalic, czy gosc w ogole ma jakas corke, a dopiero pozniej ewentualnie ocenic wiarygodnosc calej reszty
Swoja droga, delikatnie nieswiezy ten wywiad, z tego co zauwazylem...czym w takim razie zakonczyly sie pogrozki De Zeeuwa pod adresem "Polski"

Ale zeby nie bylo zbytniego offtopowania, to czy nie wydaje wam sie dziwne, iz gosc ktory 30 lat trudnil sie handlem pilkarzami, w jednej chwili rezygnuje z 50-ciu umow menadzerskich, po to aby zalapac sie na jakas podrzedna fuche przy polskiej kadrze ? Przeciez chyba tylko z samego transferu Dudka do Realu, wyciagnal wiecej, niz wynosza jego roczne zarobki w PZPNie. No chyba zebym sie myli ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.08.2008, 17:49
Ja nie cieszę się z powołania Pawła na mecze 6 i 10 września, bo niestety Wiśle reprezentacja zawsze bokiem wychodziła. Jak nie kontuzje, to przemęczeni zawodnicy, którzy zawsze potwierdzali regułę. Czym lepiej gral w kadrze tym gorzej po powrocie w następnym meczu ligowym. Teraz ten 6 i 10 września, przed arcyważnym meczem z poznaniakami. Oby tylko kontuzji jakiejś nie złapał. Niestety, ale bliższa ciału koszula.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.08.2008, 17:51
Przysiegi i słowa honoru - zarówno Osucha, jak i de Zeeuwa są nic nie warte. Podobnie jak każdego agenta handlującego piłkarzami. Oni sprzedadzą wszystko, byle za odpowiednią kwotę.

Obawiam się, że Osuch ma rację, choć pewnie trochę przesadził. Sam z resztą nie jest ani trochę lepszy od de Zeuwa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.08.2008, 21:35
Trzech Wiślaków w kadrze.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18892

Paweł Brożek i Boguski - rozumiem, ale Łobodziński? Z taką formą? Ale z drugiej strony On zawsze lepiej grał w kadrze niż w Wiśle. No i jest drugi aspekt, może po meczu reprezentacji ktoś się skusi i wyda kwotę 2 mln EUR odstępnego zapisaną podobno w kontrakcie i Łobodziński nie będzie już nas męczył na R22 swoją grą

Ponadto z Wisły brakuje mi jeszcze Piotrka Brożka - w końcu nie mamy lewych obrońców!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 25.08.2008, 21:46
Jest już gdzieś podany pełny skład "kadry"?
Denerwuje mnie tylko to, że siwy pewnie uratuje sobie dupę naszym Pawłem lub po prostu zrobi wszystko tak, żeby pokazać mu, że "nie nadaje się", jak Kuszczakowi...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.08.2008, 21:57
Dobrze mówi ;]
http://www.weszlo.com/blog/10

Ciekawe będą te powołania
http://www.weszlo.com/news/922

[Nawet o biletach na futbol.pl napisali!]

Fajnie, że Leo wreszcie przejrzał na oczy i powołał Pawła i Boguskiego. Brakuje mi tu jeszcze Pieti!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.08.2008, 22:21
No i Bosacki, mimo, że Lech, to moim zdaniem obok Głowy najlepszy polski stoper, nie tylko ekstraklasy...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.08.2008, 00:00
Czytaliscie wypowiedz osucha na goool.pl? Moim zdaniem troszke przemawia tutaj przez Radka rozgoryczenie ze nie dostanie prowzji z transferu, jednak.... Beenhakker znany jest z tego ze jest mistrzem gry slow... w kazdej takiej wypowiedzi jest ziarenko prawdy tym bardziej jesli to osoba blisko zwiazana ze swiatem pilkarskim...
Odpowiedz cytując
Domas
Banita

Od: 07.2008

Stary 26.08.2008, 09:40
Naczytałem się, że Boguski Łobodzinski i Brozek maja powołania oraz 6 graczy Lecha.
Ktoś ma oficjalny skład?
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 26.08.2008, 10:04
Jeszcze nie ma oficjalnego składu. Leo poda dzis na konferencji
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.08.2008, 10:19
Taka myśl mi przyszła...

Szkoda że Głowacki nie jest w tym momencie zdrowy i w formie, bo myśle że on także doczekałby się tym razem na powołanie. Widać że Leo jest w wielkim kłopocie jeśli chodzi o środek obrony, jakby nie patrzeć wypadł mu ze składu Bąk, Radomski, który zdaje się cały czas szuka klubu i Kokoszka, który właściwie nigdy w tym składzie (pierwszym) nie był, ale miał być takim pierwszym rezerwowym.

Widać to ewidentnie po powołaniu Bosackiego, który Leo nigdy jakoś specjalnie nie podchodził, o czym świdczy chociażby to, że to jego pierwsze powołanie za tego trenera.

Być może była to jedna z ostatnich szans Głowackiego na zaistnienie w piłce reprezentacyjnej.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.08.2008, 11:25
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Taka myśl mi przyszła...

Szkoda że Głowacki nie jest w tym momencie zdrowy i w formie, bo myśle że on także doczekałby się tym razem na powołanie. Widać że Leo jest w wielkim kłopocie jeśli chodzi o środek obrony, jakby nie patrzeć wypadł mu ze składu Bąk, Radomski, który zdaje się cały czas szuka klubu
Radomski podpisał kontrakt z Nec Nijmegen....
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.08.2008, 11:46
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przysiegi i słowa honoru - zarówno Osucha, jak i de Zeeuwa są nic nie warte. Podobnie jak każdego agenta handlującego piłkarzami. Oni sprzedadzą wszystko, byle za odpowiednią kwotę.
Typowo polskie piekielko.
De Zeeuw NA PEWNO handluje powolaniami do kadry, BO PRZECIEZ NIE MA MOZLIWOSCI ZEBY NIE HANDLOWAL.
I nic to, ze facet na wlasne dziecko sie zarzeka. Bo to przeciez habdlarz zywym towarem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.08.2008, 11:52
Jak selekcjonerami byli Polacy, to wpływ na skład kadry mieli polscy menedżerowie, w tym zapewne i Osuch. Ich wpływ nie był tak duży, bo konkurowali ze sobą nawzajem o względy Engelów i Janasów, a de Zeuuw z racji swojej narodowości ma na Beenhakkera wyłączność, ale syf był i jest ten sam.

Ot, gość odsunięty od koryta pomstuje na tych, co kręcą lody bez jego udziału. Boli go po prostu, że nie jest na ich miejscu, to wszystko.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.08.2008, 12:54
Po jednym meczu z Ukrainą już nie ma Irka Jelenia w kadrze!

http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...enhakker_.html

Pewnie to samo spotka Pawła Brożka jak nie strzeli przynajmniej 2 bramek Słoweni i 3 San Marino

Niestety nie ma Piotrka Brożka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 26.08.2008, 13:54
Dla mnie szokiem jest brak Kuszczaka...

Nie rozumiem czemu wobec absencji Boruca drugi najlepszy polski bramkarz w tym momencie za jakiego uważam Kuszczaka nie dostaje nawet powołania...

Ja rozumiem, że ma trudny charakter, ale przypuszczam że gdyby miał inny charakter to do tej pory byłby trzecim w Hercie Berlin.... :/

Kolejne jajo to dla mnie ten cały Polczak z Cracovii...

A co do Jelenia zgadzam się, że nie powinno tak być że dostaje chłop szanse po roku przerwy, cała drużyna gra do dupy i siłą rzeczy napastnik nie ma się jak wykazać, a koniec końców tylko on dostaje po dupie...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 26.08.2008, 13:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Po jednym meczu z Ukrainą już nie ma Irka Jelenia w kadrze!
Nie oszukujmy się, Ireneusz Jeleń z pewnością nie jest zawodnikiem który byłby zbawcą naszej reprezentacji. Wielkiej straty nie będzie.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 26.08.2008, 14:59
Dla mnie szokiem jest brak Kuszczaka...

Nie rozumiem czemu wobec absencji Boruca drugi najlepszy polski bramkarz w tym momencie za jakiego uważam Kuszczaka nie dostaje nawet powołania...

Ja rozumiem, że ma trudny charakter, ale przypuszczam że gdyby miał inny charakter to do tej pory byłby trzecim w Hercie Berlin.... :/

Kolejne jajo to dla mnie ten cały Polczak z Cracovii...

A co do Jelenia zgadzam się, że nie powinno tak być że dostaje chłop szanse po roku przerwy, cała drużyna gra do dupy i siłą rzeczy napastnik nie ma się jak wykazać, a koniec końców tylko on dostaje po dupie...
Bardzo trafny post!
Popieram w całości.
Kuszczak i Jeleń, a raczej ich brak to nieporozumienie równe innemu - Polczakowi w składzie kadry.
A teraz Leo pieprzy coś o sezonie Brożka, bo co, kolejnemu w głowie namieszać chce? Teraz podlizuje się zawodnikowi, który przecież "nie był mu potrzebny"?
SPIEPRZAJ DZIADU! Łapska precz od Wisły!
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 26.08.2008, 15:10
Up
Żenua
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2008, 15:23
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Bardzo trafny post!
Popieram w całości.
Kuszczak i Jeleń, a raczej ich brak to nieporozumienie równe innemu - Polczakowi w składzie kadry.
A teraz Leo pieprzy coś o sezonie Brożka, bo co, kolejnemu w głowie namieszać chce? Teraz podlizuje się zawodnikowi, który przecież "nie był mu potrzebny"?
SPIEPRZAJ DZIADU! Łapska precz od Wisły!
Fabiański - a w tle Dawidziuk i to jest przyczyna
prawdziwa nieobecności Kuszczaka
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.08.2008, 15:43
już kilka dni temu pojawił sie gdzies (chyba wybiórcza) tekst, o tym ze Dziekan z tym Hoekiem czy DeZuwem sie pokłócili o bramkarzy. D chciał Borubara, a Holendry Fabiańskiego.

Dosc widocznie teraz kreuje sie obraz lizania dupy byłemu legioniście. Na dodatek ułatwiają mu wyrzucając Boruca, etc, pozbywają sie najlepszego zawodnika tej czasami żałosnej zbieraniny nikomu nieznanych piłkarzy.
"Tato" Dawidziuk juz macki w kadrze zapuścił.
No ale z drugiej strony nie dziwie sie, w końcu Leo to wielki odkrywca, nasinajlepsi.pl etc itd.
Wykreowały go media, bo on chuja odkrył, bo jesli Zachorski jest odkryciem, albo Pazdan czy ..Polczak?
Wiadome ze trzeba promować młodych, ale bez jaj. Kokosowi namieszał w głowie od pierwszego spotkania, reszta młodych tak samo leci za nim, bo ...wytransferuje ich na Zachód, beda mieli dobry hajs, czyli to czego szukają.
A Ci którzy nie przystają na układy vide Majewski, i inni niepokorni, odpadają.

Na najbliższy mecz wyjda ustawieniem 6-3-1 bo trzeba pokazać ze Fabian umie bronić, ze Wojtkowiaka sie da wcisnąc jeszcze, Polczaka tak samo, a Brozek, nie dostanie żadnej piłki, i bedzie miał po kadrze.

Leo, a gdzie twoje gwiazdki, twoje odkrycia : Matusiak, Bronowicki, Pazdan, Zachorski, Warzywniak ?

p.s. Do Fabiana nic nie mam, ale konszachty w kadrze? Leo! co? WY.........AJ
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 26.08.2008, 15:53
szprotson napisał(a):Wyświetl post
już kilka dni temu pojawił sie gdzies (chyba wybiórcza) tekst, o tym ze Dziekan z tym Hoekiem czy DeZuwem sie pokłócili o bramkarzy. D chciał Borubara, a Holendry Fabiańskiego.

Dosc widocznie teraz kreuje sie obraz lizania dupy byłemu legioniście. Na dodatek ułatwiają mu wyrzucając Boruca, etc, pozbywają sie najlepszego zawodnika tej czasami żałosnej zbieraniny nikomu nieznanych piłkarzy.
"Tato" Dawidziuk juz macki w kadrze zapuścił.
No ale z drugiej strony nie dziwie sie, w końcu Leo to wielki odkrywca, nasinajlepsi.pl etc itd.
Wykreowały go media, bo on chuja odkrył, bo jesli Zachorski jest odkryciem, albo Pazdan czy ..Polczak?
Wiadome ze trzeba promować młodych, ale bez jaj. Kokosowi namieszał w głowie od pierwszego spotkania, reszta młodych tak samo leci za nim, bo ...wytransferuje ich na Zachód, beda mieli dobry hajs, czyli to czego szukają.
A Ci którzy nie przystają na układy vide Majewski, i inni niepokorni, odpadają.

Na najbliższy mecz wyjda ustawieniem 6-3-1 bo trzeba pokazać ze Fabian umie bronić, ze Wojtkowiaka sie da wcisnąc jeszcze, Polczaka tak samo, a Brozek, nie dostanie żadnej piłki, i bedzie miał po kadrze.

Leo, a gdzie twoje gwiazdki, twoje odkrycia : Matusiak, Bronowicki, Pazdan, Zachorski, Warzywniak ?

p.s. Do Fabiana nic nie mam, ale konszachty w kadrze? Leo! co? WY.........AJ
Artykuł o którym wspominasz ukazał się na brukowym serwisie weszlo.com czy tam weszlo.pl... I tyczył się tego że trenerzy mieli się kłócić o bramkarzy po pijaku... Ja temu wiary nie daję...

A to że nie ma trójki balowiczów to moim zdaniem bardzo dobrze... Musi być jakaś dyscyplina... W przeciwnym razie po następnych zgrupowaniach cała kadra wracałaby do klubów na kacu... I te dwa mecze odpoczynku dobrze im zrobią, a pozostałym pokażą że nie ma żartów i tak powinno być...

Myślę, że jakbyś przyszedł na bani do roboty to też by Cię z niej wy***ali...

Ordnung muss sein (przynajmniej moim zdaniem...)
Ostatnio edytowane przez St@chu : 26.08.2008 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.08.2008, 16:02
Nie dajesz wiary hmm, a czemu/komu dajesz wiare?

Dyscyplina musi byc? No tak, szkoda ze wszystko łączy sie w jedna wielką całość.
a jeśli ktoś twierdzi ze układów w polskiej piłce nie ma, to po prostu chyba nie jest w temacie....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 26.08.2008, 16:16
Ktoś mnie oświeci kto to jest ten Polczak? Pierwszy raz słyszę o chłopaku.

A Brożek widzę awansował na "international level".
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 26.08.2008, 16:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie dajesz wiary hmm, a czemu/komu dajesz wiare?

Dyscyplina musi byc? No tak, szkoda ze wszystko łączy sie w jedna wielką całość.
a jeśli ktoś twierdzi ze układów w polskiej piłce nie ma, to po prostu chyba nie jest w temacie....
Akurat serwis weszlo.com jest jednym z ostatnich, którego news'om miałbym wierzyć w 100%...

Coś tam wymyślili, dopasowali to do aktualnych wydarzeń jako ich uzasadnienie i oto jest...

Po lekturze dzisiejszego wywiadu Kuby Błaszczykowskiego z kickera stwierdzam, że polskie dziennikarstwo w dużej mierze opiera się na zmyślaniu, a już szczególnie dziennikarstwo pokroju weszlo.com i ludzi tam piszących...

Jedni mogą wierzyć że pijani Dziekanowski z Hoekiem kłócili się o bramkarzy, ja jednak przypominam że ten sam Dziekanowski został od kadry odsunięty właśnie z powodu tego typu problemów. Teraz za to wyleciało 3 piłkarzy, więc jest to problem dla którego w kadrze nie ma i nie było akceptacji, dlatego też nie daję wiary pijackim kłótnią pomiędzy trenerami, bo widać odrazu że Leo alkoholu w nadmiernych na zgrupowaniach nie toleruje i to zarówno jeśli chodzi o sztab jak i piłkarzy.

A to że to się łączy w całość to tak jak już pisałem nadrzędny cel autorów tego typu artykułów, które poziomem rywalizują z tymi rodem z Faktu czy SE. Zresztą gołym okiem widać że jest to podobny styl pisania i szukania afery wszedzie gdzie się tylko da....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.08.2008, 16:46
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś mnie oświeci kto to jest ten Polczak? Pierwszy raz słyszę o chłopaku..
Polczak to stoper Cracovii i wbrew temu co niektórzy o nim mówią to bardzo perspektywiczny piłkarz. Cracovia kupiła go w zeszłym sezonie z GKS Katowice za około 250 tys EUR. Grywał regularnie w młodzieżowych reprezentacjach i tak jak powinno być jako jeden ze zdolniejszych z kadr młodzieżowych został powołany do pierwszej reprezentacji. Grał ostatnio z Ukrainą i zastąpił bardzo słabego Kokoszke. Wg mnie na tle innych obrońców nie wypadł źle. Pomijam że gra u "Sąsiadki" to wg mnie solidny ligowy poziom a czy ma szanse pograć dłużej w reprezentacji to się okaże.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 26.08.2008, 17:31
Polczak to stoper Cracovii i wbrew temu co niektórzy o nim mówią to bardzo perspektywiczny piłkarz. Cracovia kupiła go w zeszłym sezonie z GKS Katowice za około 250 tys EUR. Grywał regularnie w młodzieżowych reprezentacjach i tak jak powinno być jako jeden ze zdolniejszych z kadr młodzieżowych został powołany do pierwszej reprezentacji. Grał ostatnio z Ukrainą i zastąpił bardzo słabego Kokoszke. Wg mnie na tle innych obrońców nie wypadł źle. Pomijam że gra u "Sąsiadki" to wg mnie solidny ligowy poziom a czy ma szanse pograć dłużej w reprezentacji to się okaże.
Należy tu dodać że w dotychczas rozegranych meczach ligowych co najmniej kilka o ile nie kilkanaście razy dawał się ogrywać przeciętnym polskim ligowcom jak dziecko. I zdaje się, że w jednym z meczów Cracovii sprokurował zupełnie bezmyślnie rzut karny po tym jak został ograny w polu karnym przez jednego z rywali.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.08.2008, 17:34
Należy tu dodać że w dotychczas rozegranych meczach ligowych co najmniej kilka o ile nie kilkanaście razy dawał się ogrywać przeciętnym polskim ligowcom jak dziecko. I zdaje się, że w jednym z meczów Cracovii sprokurował zupełnie bezmyślnie rzut karny po tym jak został ograny w polu karnym przez jednego z rywali.
Ty zaprzeczasz sam sobie. Przecież w jednym wątku pisałeś że chciałbyś żeby do nas przyszedł a teraz że on w Cracovii same błędy robi
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 26.08.2008, 18:01
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Ty zaprzeczasz sam sobie. Przecież w jednym wątku pisałeś że chciałbyś żeby do nas przyszedł a teraz że on w Cracovii same błędy robi
Pokaż mi gdzie napisałem że chce Polczaka w Wiśle bo sobie nie przypominam... Chyba Ci się osoby pomyliły...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.08.2008, 18:42
Eee, jak z Cracovii, to nie może być dobry. Coś z nim musi być nie w porządku(vide Cabaj & Giza)

Tak na serio, to jeszcze dużo nauki przed nim. Za to - jak widać - ma obrotnego menadżera, a to w dzisiejszych warunkach przepustka do kadry.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.08.2008 o godz. 18:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów