The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Padrino
Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2011, 00:10
Witam Panowie Matura się zbliza i najwyzszy czas podjać decyzję o studaich. Problem w tym, ze totalnie nie wiem co robic w życiu. Na maturze zdaje geografię. Jaki kierunek polecacie? Raczej bym wolał coś bardziej humanistycznego, bo z matematyką to ciężko u mnie . Myślałem nad Bezpieczeństwem Narodowym, ale to chyba kierunek bez przyszłości, bo co można robić po tym? Polećcie coś jak możecie
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.01.2011, 01:39
Padrino napisał(a):Wyświetl post
Witam Panowie Matura się zbliza i najwyzszy czas podjać decyzję o studaich. Problem w tym, ze totalnie nie wiem co robic w życiu. Na maturze zdaje geografię. Jaki kierunek polecacie? Raczej bym wolał coś bardziej humanistycznego, bo z matematyką to ciężko u mnie . Myślałem nad Bezpieczeństwem Narodowym, ale to chyba kierunek bez przyszłości, bo co można robić po tym? Polećcie coś jak możecie
Chodź na maturze zdawałem inne przedmioty, rok temu miałem taki sam dylemat jak ty. Ogólnie rzecz biorą, to geografię zdaje masa ludzi, może ktoś ci podpowie co ciekawego można potem studiować.

Ja podpowiem tylko tyle, że duża cześć znajomych którzy zdawali geografię rok temu wybrała się na Geodezje/Kartografię ale jak wiadomo to ma duże powiązania z matematyką, ogólnie cała geografia to przedmiot bardziej ścisły... Byli też tacy którzy poszli na Ochrone środowiska, ale jakoś szczególnie bym nie polecał... ale może niech się lepiej wypowie osoba bardziej kompetentna w tych sprawach.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 29.01.2011 o godz. 01:41.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
88tajfun
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 29.01.2011, 01:43
Ucz się chłopie języków, tyle z humanistycznych rzeczy ci polecam. Jeśli mówimy o Bezpieczeństwie na UJ to program jest realizowany do 3 roku w 80-90% jak na Stosunkach Międzynarodowych. Kumpel wybrał sobie dla jaj jako drugi kierunek właśnie Bezpieczeństwo od I roku i z tego co pamiętam to 4 przedmioty ma do zdania w ciągu 3 lat - resztę może przepisać. Jak masz kogoś z rodziny w wojsku to wal śmiało na Bezpieczeństwo inaczej sensu nie widzę chyba, że cię interesują tego typu sprawy.
Odpowiedz cytując
Padrino
Member

Stary 29.01.2011, 02:05
Tylko jaka praca po takim Bezpieczeństwie bo kończąc ten kierunek to podejrzewam, ze w wojsku dalej byłbym zwykłym szeregowym?
Odpowiedz cytując
88tajfun
Junior Member

Stary 29.01.2011, 12:53
Z wyższym jak idziesz do wojska to chyba wysyłają cię na jakieś tam studium i po nim możesz zostać oficerem. Nie mówię na pewno ale tak mi się wydaje. W założeniach to kierunek Bezpieczeństwo przygotowuje cię pewnie do pracy w jednostkach administracyjnych Ministerstwa Obrony. Choć prawda jest taka, że jeśli chcesz się tam dostać to najlepiej skończyć jeszcze KSAP.

Patrząc z perspektywy studenta 4 roku Stosunków Międzynarodowych, Bezpieczeństwo jest jeszcze większym badziewiem niż SM jeśli programy póki co pokrywają się w 80% (póki co bo ten kierunek jest na UJ dopiero od roku więc mogą zmienić program).
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.01.2011, 13:06
Cytat:
Zdawałem geografię rozszerzoną.Udało się zdać na 70% a trzeba powiedzieć ,że matura z zeszłego roku była bardzo ale to bardzo ciężka.Jeżeli chcesz udać się na studia związane z Geografią czyli inż środowiska, geodezja itp NIE ominiesz matematyki.Ja powiem Ci tak zdawałem Geografię poszedłem studiować... informatykę .Może na rolicznym coś cię zainteresuje np inż produkcji.Bardzo przyszłościowy kierunek jednak matma tam też jest.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.01.2011, 13:26
Wszystko będzie zależało od tego jak ją napiszesz więc się nie napalaj na dzień dzisiejszy tylko spokojnie przygotowuj. bo co z tego że wybierzesz cobie odpowiedni kierunek skoro odpukać słabo wyjdziesz na maturze?
Majca jest na wszystkich technicznych w większej lub mniejszej liczbie godzin. Skoro chcesz iść na jakąś geografie to pozostaje Ci AP tylko po co się męczyć 5lat żeby później całe życie uganiać się za dzieciakami? Jedyny plus to taki że z raku na rok spadają progi punktowe. Więc dostanie się na odpowiedni kierunek jest dużo łatwiejsze niż jeszcze kilka lat temu.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Padrino
Member

Stary 29.01.2011, 15:15
Nie musi być to kierunek związany z geografią Wiadomo, ze techniczne kierunki mają przyszłość, ale czy jest wśród nich taki, gdzie matematyka będzie na w miarę niskim poziomie?
Jak po takim Bezpieczeństwie Narodowym z pracą? Przyjmą mnie załóżmy do straży pożarnej czy nie ma takiej opcji?
Turystyka i rekreacja- dobry kierunek czy tylko dla tych, którzy studiują po to, aby mieć wyższe wykształcenie?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.01.2011, 15:45
Turystyka jest już na każdej uczelni więc nasycenie tymi magistrami jest spore. Zauważ że coraz mniej się liczy kierunek a coraz bardziej to co robiłeś podczas studiowania. możesz skończyć informatykę ale nie mając pojęcia o rynku pracy zostaniesz bezrobotny a np. kończąc politologię i mając swoje CV na 10str. osiągnięć znajdziesz łątwiej pracę.
I samą matematyką się nie przejmuj bo zawsze można ją zdać. czasami zajmuje to tylko więcej czasu
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Padrino
Member

Stary 29.01.2011, 15:56
To jaki kierunek polecasz Wiślak 86?

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.01.2011, 17:14
Też dołączę się do pytania odnośnie studiów. Na maturze zdaję tylko obowiązkowe przedmioty i gdzie mogę pójśc na studia tak żeby mieć wyższe wykształcenie. Interesują mnie studia zaoczne, tak żeby przy odrobinie chęci można było te studia skończyć bez jakiś problemów. A więc szukam jakiegoś łatwego kierunku. To bezpieczeństwo jest fajne tylko jak się domyślam trudne... Możecie coś polecić?

Nie spodziewam się rewelacji na wyniku matury ale załóżmy że zdam
I
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 29.01.2011, 18:08
Ja się wypowiem co do Turystyki. Widzę, że są tu różne opinie . Ja jestem obecnie na pierwszym roku Turystyki i Rekreacji ( zaczone ) na UP i powiem, że jest dosyć ciężkoooo.... Sporo pracy domowych, dosyć trudne egzaminy i niełatwe przedmioty. Jeśli ktoś lubi geografie może spróbować, chodź może mieć problem z kartografią , która jest bardzo, bardzo trudna. Też wybierałem te studia z tego względu na to , że miało być łatwo ale niestety nie jest. Mam kolegę na UE, który chodzi na turystykę i ma zupełnie inne zdanie. Nie poszedłem tam ze względu na majce, której się obawiałem ale zrobiłem duży błąd. Wykładowcy są dużo milsi ( nie chamscy ! ) i i nie aż tak wymagający. Rozumieją, że są to studia zaoczne. Kolega mówił, że wykładowcy podają pytania do egzaminów ( nie wszyscy oczywiście), a niektórzy zaliczają egzamin na podstawie obecności Wszystko zależy od tego na jakich wykładowców się trafi. To tyle ode mnie. Mam nadzieje, że jakoś pomogłem
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 29.01.2011 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 29.01.2011, 19:26
Jak czytam niektóre wypowiedzi to aż mi się włos na głowie jeży jakie pokolenie magistrów nam wszystkim rośnie...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.01.2011, 20:19
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ja się wypowiem co do Turystyki. Widzę, że są tu różne opinie . Ja jestem obecnie na pierwszym roku Turystyki i Rekreacji ( zaczone ) na UP i powiem, że jest dosyć ciężkoooo.... Sporo pracy domowych, dosyć trudne egzaminy i niełatwe przedmioty. Jeśli ktoś lubi geografie może spróbować, chodź może mieć problem z kartografią , która jest bardzo, bardzo trudna. Też wybierałem te studia z tego względu na to , że miało być łatwo ale niestety nie jest. Mam kolegę na UE, który chodzi na turystykę i ma zupełnie inne zdanie. Nie poszedłem tam ze względu na majce, której się obawiałem ale zrobiłem duży błąd. Wykładowcy są dużo milsi ( nie chamscy ! ) i i nie aż tak wymagający. Rozumieją, że są to studia zaoczne. Kolega mówił, że wykładowcy podają pytania do egzaminów ( nie wszyscy oczywiście), a niektórzy zaliczają egzamin na podstawie obecności Wszystko zależy od tego na jakich wykładowców się trafi. To tyle ode mnie. Mam nadzieje, że jakoś pomogłem

Dorzucić można do tego tyle, że jeżeli studiujesz na UP - to masz turystykę bardziej rozkładaną na czynniki pedagogiczne, oczywiście geografia to podstawa, to wiadome, jeżeli kolega UEK o znowu od strony ekonomicznej bardziej taka inna gałąź turystki - przynajmniej tak nam kiedyś tłumaczyli.
W zależności od specyfiki uczelni.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 29.01.2011, 22:47
Padrino napisał(a):Wyświetl post
To jaki kierunek polecasz Wiślak 86?

Pozdrawiam
a później jak nie dostaniesz pracy to będzie na mnie.

Tak jak napisałem najważniejsze jest doświadczenie zdobyte na studiach a dopiero potem kierunek. Jak się już dostaniesz to od pierwszego tygodnia zacznij działać. poszukaj co Cię interesuje na uczelni obojętnie czy będzie to samorząd czy wolontariat. załatw sobie praktyki. I nie pchaj się na starostę to może dziwnie brzmi ale użeranie się z całą grupą jest męczące. a profitów prawie żadnych. noszenie indeksów do wpisów, rozdawanie kart, szukanie sal a później nawet dziękuje nie usłyszysz.

Odnośnie tego samego kierunku na różnych uczelniach: tak niestety jest ale to nie wina szkoły a wykładowców rożnie dobrze mogłeś na UP trafić obsadę przy której byś się nie musiał nic uczyć.

Fanatyk: źle kombinujesz. Iść na studia żeby mieć papierek mija się z celem. stare czasy minęły że mając mgr noszony jesteś na rękach. teraz zdarza się że ktoś kto przez te 5 lat nabierał doświadczenia w pracy ma większe szanse na znalezienie niż koleś po uniwerku. a już na pewno taki który cały czas balował. coraz więcej ludzi się o tym przekonało.

Jakie kierunki? jest powiedzenie że rób to co lubisz. tylko że to nie wystarczy. całość powinna brzmieć rób to co lubisz i bądź najlepszy. wtedy po każdym kierunku masz pracę. I nikt Ci nie zagwarantuje że za 5 lat będą nadal potrzebowali danego specjalisty. przykład pierwszy z brzegu OŚ kierunek dofinansowywany na niektórych uczelniach tylko że rynek już jest tak nasycony że znajomi nic ni mogą znaleźć a warunki finansowe nei maja wygórowane.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.01.2011, 22:56

A czy ktoś w ogóle rozpatrywał możliwość, by... nie pójść na studia?

Mamy jakiś owczy pęd na uczelnie, za chwilę 100% 18-latków wyląduje na studiach. A ja się pytam: po co?

Studiuje się nie dla zawodu! Studia wam żadnego zawodu nie zapewnią, nawet informatyczne. Studia tym powinny się różnić od szkoły, że teraz sami chcecie się jeszcze czegoś nowego nauczyć. Więc wybiera się to, co was interesuje. Nie myśli, "co mi się przyda w CV"? Bo dyplom na rynku pracy nic nie daje. NIC.

A jeśli was nic nie interesuje - to może i lepiej? Może szkoda czasu na kolejne 3 lata nauki? Może warto złapać robotę, zdobyć doświadczenie i po 3 latach mieć tą przewagę nad rówieśnikami, że ma się umiejętności praktyczne?

A jeśli po 10 latach pracy zawodowej nagle stwierdzicie, że papierek ukończenia studiów jest konieczny, to są studia zaoczne, które można wtedy podjąć.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.01.2011, 23:42
No nie do końca bym się zgodził, bo są takie studia że ten papierek pozwala Ci myśleć o czymś więcej, np takie budownictwo, które studiuje. Zrobisz inż i już masz większe uprawnienia, możesz robić rzeczy których bez papierka nie zrobisz i nie będziesz mógł sygnować swoim nazwiskiem. Wiadomo, że i tutaj parę lat trzeba praktykować, ale lepiej z papierkiem niz bez
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.01.2011, 00:21
No to potwierdziłeś swoją nieznajomość realiów. Skończ studia, to się przekonasz na czym to wszystko polega. Uprawnienia to tak na prawdę najwięcej dają jak chcesz mieć swoją firmę. Jeśli jesteś dobry w tym co robisz (nawet po ogólniaku) to już firma znajdzie sposób byś działał bez "wymaganych" uprawnień. I zamiast % lat studiowania, miałbyś pięć lat doświadczenia budowlanego które jest w tym fachu NIEZBĘDNE!

Zgadzam się z flamengistą, goście w trakcie nauki w technikum mechanicznym zrobili dyplom spawacza + dorabiali po godzinach i zarabiają grube pieniążki teraz.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.01.2011, 09:34
Racje mają zarówno flamengista jak i Rybka.

Jeżeli chcecie studiować tylko dla papierka, to naprawdę nie ma to sensu. Stracicie trzy/ pięć lat na kończenie jakiejś bezsensownej politologii/socjologii/turystyki i traficie na rynek pracy, który takich umiejętności od was nie potrzebuje.
Lepiej zatem poświęcić ten czas na pracę, zdobywanie doświadczenia i wiedzy praktycznej skutkiem czego, jak slusznie zauwaza flamengista, będziecie na lepszej pozycji startowej w stosunku do waszych kolegów.

Inaczej sie sprawa ma gdy dla wykonywania zawodu potrzebujesz skonczonych studiów. Mówie tu o takich kierunkach jak medycyna/prawo/budownictwo/pedagogika. Ale nie oszukujmy się, aby chcieć się na takie kierunki dostać to nie można podchodzić do sprawy na zasadzie- "na co sie dostane zdajac podstawowa geografie i zeby nie bylo zbyt ciężko".
Odpowiedz cytując
kris_
Junior Member

Stary 30.01.2011, 11:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Mamy jakiś owczy pęd na uczelnie, za chwilę 100% 18-latków wyląduje na studiach. A ja się pytam: po co?

Studiuje się nie dla zawodu! Studia wam żadnego zawodu nie zapewnią, nawet informatyczne. Studia tym powinny się różnić od szkoły, że teraz sami chcecie się jeszcze czegoś nowego nauczyć. Więc wybiera się to, co was interesuje. Nie myśli, "co mi się przyda w CV"? Bo dyplom na rynku pracy nic nie daje. NIC.

A jeśli was nic nie interesuje - to może i lepiej? Może szkoda czasu na kolejne 3 lata nauki? Może warto złapać robotę, zdobyć doświadczenie i po 3 latach mieć tą przewagę nad rówieśnikami, że ma się umiejętności praktyczne?

A jeśli po 10 latach pracy zawodowej nagle stwierdzicie, że papierek ukończenia studiów jest konieczny, to są studia zaoczne, które można wtedy podjąć.

Ja osobiście żałuję, że doszedłem do takich samych wniosków dopiero na 3 roku studiów. W zeszłym miesiącu udało mi się dostać staż w jednej z firm działających w branży IT i tam dostaję znacznie większą porcję wiedzy niż na uczelni, do tego jest ona dla mnie lepsza jakościowo.

Co więcej, kiedyś miałem w sobie pasję do tego by uczyć się informatyki, lubiłem pogłębiać swoją wiedzę. Mam wrażenie, że studia zabiły to we mnie.
A teraz, dzięki pracy ta pasja powraca. Doszło do tego, że wolę więcej czasu spędzać w pracy czy w domu ucząc się samemu niż na uczelni.

Dlatego zamierzam dociągnąć ten licencjat do końca czyli do czerwca (oby się udało) a magisterki nie robić w ogóle albo zaocznie.

Oczywiście doszedł jeszcze drugi, bardzo ważny dla mnie czynnik by podjąć taką decyzję. Mam 23 lata, jestem facetem a w dużym stopniu utrzymuje mnie mama. Nie tędy droga, przynajmniej nie moja.
Odpowiedz cytując
maciekmiszcz
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.01.2011, 11:50

To zależy co chce się w życiu robić (i za ile). Nie porównywałbym też zaocznych, niepaństwowych szkół uczelnio-podobnych to Politechnik czy Uniwersytetów.

Studia nie zapewniają mi żądnej pracy? Ciekawe... Ukończenie mojej uczelni (PG) nic mi nie daje? Jeszcze ciekawsze
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2011, 11:55
Zgodzę się z przedmówcami co do meritum - studiowanie dla papierka to w kontekście "rozwoju zawodowego" samobój. Co zatem robić? Prawda leży po środku, każdy musi znaleźć swoją drogę bo idelanego rozwiazania nie ma.

Ja wybrałem opcję studiów dziennych (2 kierunki) i, w miarę możliwości, dorabiania "wieczorno - weekendowego" (czego to ja przez tych kilka lat nie robiłem ? ) oraz głownie lipcowo - sierpniowego. Teraz zbieram profity, bo choć broniłem sie ledwie kilka miesięcy temu to musze podkreślic, ze dobre wykształcenie zawsze bedzie robić wrażenie - i mówię to z doświadczenia, bo wielkich problemów ze znalezieniem pracy nei miałem. I to też jest jakaś opcja. Owszem - czasem było mi żal, że kumple porobili kursy i w wieku np 22 lat wyrabiali po 2-2,5 tys netto na wóżkach widłowych, a ja w tym czasie dorabiałem parę stówek na miesiąc. Nie potepiam, ale trzeba sobie postawić pytanie, czy każdy widzi siebie w takiej roli? Czy nie będzie go za kilka lat korciło by coś w swoim życiu zmienić? I czy nie bedzie wówczas już za późno na naukę, na zdobycie wykształcenia, które moze otworzyć nowe perspektywy? I tez warto twardo stąpać po ziemi i zdawać sobie sprawę, że w wieku 25 lat nie każdemu dane jest zbijać kokosy. Step by step, jak to mawiał Leeeeeeeeeeeooooo

Reasumując - rozsądny wybór studiów to mimo wszystko jest jakaś opcja. Ale trzeba im się poświęcić. Trochę dyscypliny i wpadnie stypendium, trochę pokombinowania i znajdzie sie czas na dorabianie. Uwierzcie - cv ze studiami dziennymi i jakimkolwiek nawet doświadczeniem zawodowym jest w cenie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.01.2011, 12:11
felipe napisał(a):Wyświetl post
Uwierzcie - cv ze studiami dziennymi i jakimkolwiek nawet doświadczeniem zawodowym jest w cenie.
Studia dzienne studiom dziennym nie są równe. Przede wszystkim ważny jest dobry kierunek a nie jakas tam filozofia!
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Stary 30.01.2011, 12:15

Super. Rozumiem, że kolega bez dyplomu (wcale nie krytykuję).
Wolny kraj, ktoś chce iść na uczelnie to idzie.
Studia niczego nie gwarantują, matura tym bardziej.

piszesz złapać robotę po maturze...spoko, jaka to będzie robota?
Za najniższą krajową, na zlecenie?
Jak jesteś rozgarnięty to podczas studiów zarobisz tyle ile tacy przedsiębiorczy maturzyści.
Nie mam nic przeciwko kończeniu ze szkolą po maturze, ale nie wciskaj ludziom pierdół do głowy, że ludzie ze średnim mają się lepiej niż ludzie po studiach (zależy od kierunku i uczelni).

Nawet najbardziej przebojowy maturzysta ma łatwiej jak z tą swoją przebojowością idzie na studia i potem na rynek już z normalnym kwitem w kieszeni a nie gównianą maturą (bo poziom matury teraz to jakaś ściema jest).

Aha jeszcze jedno.

Czy sądzisz że 100% 18 latków ma już tak skrystalizowane plany życiowe, że podejmuje taki kierunek studiów, który wypełni te ambicje? Ja nie sądzę, studia poszerzają horyzont, ten poznawczy także, dają czas...i uczą pokory (niektóre).
Ostatnio edytowane przez Donson : 30.01.2011 o godz. 12:19.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.01.2011, 17:09
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

Fanatyk: źle kombinujesz. Iść na studia żeby mieć papierek mija się z celem. stare czasy minęły że mając mgr noszony jesteś na rękach. teraz zdarza się że ktoś kto przez te 5 lat nabierał doświadczenia w pracy ma większe szanse na znalezienie niż koleś po uniwerku. a już na pewno taki który cały czas balował. coraz więcej ludzi się o tym przekonało.
Większość ludzi po studiach nie pracuje w zawodzie w którym się uczyło... ja się z tym liczę jednak teraz wydaje mi się, że studia to podstawa. Planów na przyszłość sprecyzowanych nie mam, i raczej znalezienie pracy będzie się opierało na znajomościach i rodzinie... niestety ale inaczej pracę ciężko dostać.. Dlatego myślę ze na początek pasowałoby zrobić jakieś studia, nie mówię że położę na nie laskę po całości i skończe bez problemów. Teraz jest tak, że wyższe wykształcenie staje się standardem a nie czymś dla elity ...
I
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.02.2011, 22:04
Jakiegoś studenta lub kogoś po ekonomii tu znajdę?;>
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 02.02.2011, 16:53
Czy zna ktoś kogoś kto oblał obronę pracy magisterskiej?
Jak tak to na jakiej uczelni i ewentualnie dlaczego?

Pytanie bardzo poważne i ważne!
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 02.02.2011, 22:17

Nie. Trzeba się baaaardzo postarać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.02.2011, 23:45
Są tutaj studenci marketingu ? Jeśli tak to prosze o wiadomosc na prv.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.02.2011, 21:01

Ja znam miałem na roku dziewczynę co nie zdała obrony licencjackiej ale tylko dlatego że ze strasu nic nie powiedziała. Nie wpisali jej 2 i zdała we wrześniu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów