|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
To jak? Masz wiedzę/info z klubu czy to domysły na zasadzie „trudno sobie wyobrazić brak audytu”? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Po Puszczy mogła się zapalić lampka ostrzegawcza, a przegrana z Ruchem mogła tylko upewnić, że nie warto wrzucać kolejnego dużego tematu. Pewnie kto ma wiedzieć ten wie, a reszta dostała info, że powstają rezerwy (= jest kasa). ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie prowadzę z nikim wywiadu Piknik
Z kontekstu rozmów wynikało, że audyt jest robiony, papiery są sprawdzane, liczone jest faktycznie zadłużenie. Nie sądzę, że da się to zrobić zdalnie na podstawie DD serwerowego. Ale przed meczem z Niecieczą zapytam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pepe,
to czemu Kiko nie wie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tonu jego wypowiedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
ja .......e
ty widzisz co piszesz?
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 04.05.2023 o godz. 13:17.
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@skarabeus jeśli rozmawiamy o "tonach" to ja wolę swoją interpretację, przynajmniej jest optymistyczna.
Jak bym był prezesem i negocjował z deal z Saudi Aramco czy innym Emirates to nawet jakbym powiedział dyrektorowi sportowemu by się przygotował na zakupy to oficjalnie miałby "kręcić nosem". Co dla takich osób to nie jest żadna nowość. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, tu akurat ja się w pełni zgadzam z @skarabeus. Wywiady Kiko są akurat łatwe do rozczytania. Jak kiedyś ni z gruchy ni z pietruchy wrzucił hasło o tym jak ważne są terminowe płatności to chwilę później pojawiły się informacje, że są opóźnienia w pensjach.
Teraz jasno daje sygnał między wierszami, że sytuacja zaczyna być irytująca. Tak czytam zdania o tym, że klub ma jego propozycję na stole i potrzebna jest decyzja. Zresztą nie ma się co dziwić. O ile pamiętam to pierwsze transparentne zapowiedzi co do decyzji co dalej z Kiko mówiły, że sytuacja wyjaśni się do końca marca (jak decyzje co do inwestora). Mamy maj i nie ma info o nowej umowie. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Powiedźcie proszę z czego wynika to, że u nas nie może być normalnie?
Nie mógł JK wyjść powiedzieć "rozmawiamy z kimś o kupieniu Wisły jak coś ustalę dam znać" i tyle? Naprawdę trzeba było samemu sobie rzucać jakieś terminy, hasła postawie wszystkie swoje pieniądze itd? Jaki to miało cel? Po co to? Przecież nikt tego od niego nie wymagał, co tym chciał zyskać, osiągnąć? Po co w ogóle podawać jakiekolwiek terminu? Rozmowy się toczą i tyle. Będzie coś wiadomo dam znać. Czy może ja jestem z innej planety i tak się teraz nie robimy, to jest passe, niemodne i w ogóle... ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jak to po co podawać terminy? Żeby mobilizować kogo trzeba, a w gruncie rzeczy może nawet nie być żadnych rozmów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
owszem, dyskrecja brak przecieków byłyby ok , GDYBY nie fakt że sam Jaro od dłuższego czasu puszczał tweety jaka to umowa sie nie szykuje jakby była cisza od poczatku do końca , uznałbym to za profesjonalne wycofanie sie z podawania informacji po wcześniejszym kłapaniu dziobem i niedotrzymanie obiecanych terminów podania info jak dla mnie lampka alarmowa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ilu inwestorów zmieści się na łebku od szpilki?
W ujęciu materialistycznym - żaden, gdyż żaden reprezentant biznesu na łebku szpilki się nie zmieści. W ujęciu medialnym może ich być nieskończona ilość, ponieważ każde medium i każdy informator może umieścić ich nieskończoną ilość, ponieważ każdy z inwestorów jak i szpilka są jedynie opisem wyobrażonej rzeczywistości, nie bytem materialnym. Cieszę się że mogłem zabrać głos w tej ważnej dyskusji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.05.2023 o godz. 20:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ale nie rozstrzygnął podstawowej kwestii: łatwiej będzie przejść inwestorowi przez ucho igielne czy Wiśle wejść do Ekstraklasy?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeden inwestor już dostał zawału zanim zdążył zainwestować.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Dlaczego tak jest ze nam kibicom stale cos nie pasuje? Moze to jest główny powod tego że nie jest/nie było/nie bedzie normalnie w Wiśle. Klapanie dziobem? Co on takiego poklapal? Moze odrobina szacunku dla goscia ktory ciagnie ten wózek? Powiedział o toczacych się negocjacjach i ewentualnym koncu takowych. O samym procesie mowił tylko prezes nikt innym, moim zdaniem fajnie ze nikt nic nie wie i tak jak mowilem jak sie wysypie to sie wysypie jak bedzie to bedzie. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Pan Hartling sie z tego śmieje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
To napisz jeszcze co słychać u Vanny, please.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Czy jest możliwe, że Królewski nie chce (choć oczywiście może) sprzedawać swoich udziałów wbrew stanowisku któregoś z mniejszościowych udziałowców? Czy w grę mogą wchodzić jakieś niepisane ustalenia z nieodległej przeszłości?
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Standardowo, co słychać u tych spiskowców, którzy mieli utrudniać Marzence i reszcie rządy, bo chcieli zagarnąć Świętą Ziemię?
Dzielna Marzena musiała niczym Kmicic walczyć ze wszelkim złem zewnętrznym, tylko nikt nie widział jak wewnętrzni wyprowadzali milion za milionem przy akompaniamencie radości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja to przedłużenie rozmów i sugestie @skarabeus o otwieraniu przez klub już ustalonych punktów umowy, czytam właśnie jako brak zgody drugiej strony na zostawienie Królewskiemu akcji i działania tego ostatniego, aby to jednak przenegocjować (tak w skrócie nie wchodząc w szczegóły). Czy mają coś do tego ustalenia z pozostałymi nie mam pojęcia. A że druga strona nie chce się zgodzić to dość oczywiste. Akcje Królewskiego i Błaszczykowskiego to 80% z kawałkiem. Tyle daje pełną władzę. Mniej niż 80% nie pozwala na pewne ruchy. To dwie różne sytuacje własnościowe i ten nawet 1% zapewniający w sumie 4/5 jest bardzo dużo wart. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Od dawna zastanawia mnie stosunek Królewskiego do Kuby. W czasach trio wyglądało na to, że w konfiktach między Błaszczykowskim a Jażdżyńskim Jarek taktycznie brał stronę tego pierwszego, choć nie mógł nie wiedzieć, że merytorycznie rację najczęściej miał ten drugi. W publicznych przekazach również zawsze podkreślał wielkość Błaszcza. I teraz: czy to jest chłodna polityka w myśl zasady, że brudy pierzemy przy zamkniętych drzwiach, czy jednak jest jakoś od Kuby, faceta moim zdaniem niesłychanie toksycznego, uzależniony emocjonalnie? Czy jest w stanie zrobić coś mimo sprzeciwu Kuby? Czy Kubie podoba się znaleziony przez Jarka inwestor, skoro przecież wejście nowego dużego właściciela ewidentnie kończy czas Błaszczykowskiego jako męża opatrznościowego Wisły? Zbierając wszystko do kupy: czy opóźnienie można tłumaczyć niechęcią Błaszczykowskiego do finalizacji dealu? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko jest możliwe, ale z moich info Kuba nie jest przyczyną przeciągających się rozmów. Akurat jemu zależy na odzyskaniu tego, co Wiśle pożyczył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jarosław Królewski właśnie przyznał na Twitterze, że budżet Wisły wynosi aż 30 milionów złotych (drugi w kolejności jest ŁKS z budżetem 12 milionów złotych).
Ujawnił również kwotę wynagrodzeń dla piłkarzy Wisły za marzec - 1 062 542 PLN (netto), co jak na realia 1. ligi jest kwotą astronomiczną. I dodał, że ubolewa nad liczbą piłkarzy w kadrze klubu - rekordowe 40 nazwisk. I dlatego będą dążyć w kolejnej rundzie do uszczuplenia kadry do ok. 25 nazwisk.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.05.2023 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
To tylko pokazuje jak słabo jesteśmy i byliśmy zarządzani przez ostatnie lata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dzisiejszy wpis JK na twitterze pokazuje jednoznacznie, że inwestor o ktorym byla mowa nie przejmie akcji Wisly.
Jaki plan ma JK na bardzo prawdopodobny scenariusz kolejnego sezonu w 1 lidze? Ciekawe... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|