|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No tak 20 milionów euro za ośrodek szkoleniowy. Cupiał za swoje nigdy czegoś takiego nie postawi, jedynie może to zrobić miasto/ państwo. Rownocześnie musiałby być to ośrodek dla Cracovii i dla Wisły.
Więc teraz widać jaką głupotą było budować nowy stadion dla Cracovii. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
chłopie, zrozum, że taki Melikson to była mega okazja, normalnie to tacy gracze kosztują po 5 mln euro... 6 zawodników zobaczysz... chyba w FMie... 2-3 solidne wzmocnienia gotówkowe, jednego z kartą w ręku i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ciekawe czy Delev nadal jest na naszym celowniku... mógłby z Gienkiem stanowić mocny atak
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Według pana Basałaja i jego słów z jesieni zeszłego roku to ośrodek treningowy i akademia piłkarska miała powstać do końca tego roku i nic na to nie wskazuje, tak więc nie tylko pan majchrowski rzuca słowa na wiatr ale również nasz prezes.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a masz już koniec roku żeby tak twierdzić?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Basałaj powiedział ze w tym roku rozstrzygnie sie co i jak i ze będzie projekt, nic o budowaniu nie powiedział.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Problem w tym, że teraz cały czas za reklame na koszulkach płaci Telefonika - z tego co mi się obiło o uszy ok 5 mln. Oczywiście jest to przelewanie z jednej kieszeni Cupiała do drugiej, ale dzięki temu klub żyje, bo umówmy się - Telefonice taka reklama nie jest potrzebna. I pewnie Cupiał jak słyszy że ktoś chce dać 3 mln to już woli sam płacić z Telefoniki, aż nie znajdzie się pożądnego sponsora, który zapłaci dobrą cenę. Zresztą szanujmy się - Tauron Śląskowi chce płacić 3 mln za sezon, a PGE Gdańskowi za nazwę stadionu płaci 5 mln. Wisła medialnie jest lata świetlne przed Śląskiem i stadionem w Gdańsku, więc trzeba się cenić - tym bardziej, że Cupiała na to stać. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ktoś kiedyś wrzzucał sprawozdanie finansowe Wisły
Już bodajże w 2007 r Telefonika płaciła Wiśle 7 mln zł za reklame Z drugiej strony tak ja piszesz Telefonice ta reklama jest do szczescia niepotrzebna, a za te 3 mln by moża już jednego konkretnego zawodnika mieć ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Cupiał już chyba dorósł do tego, że nie może mieć ciastko i zjeść ciastko. Czyli nie może zarabiać przed eliminacjami na czołowych zawodnikach, a później oczekiwać, że mu ta osłabiona drużyna zagra dobrze w pucharach. Niby logiczne, ale jednak do tej pory zawsze zarobić teraz bylo ważniejsze od zarobić w przyszłości 2x wiecej ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za czasów ERY i Tyskiego dostawaliśmy za sezon coś koło 1 mln Euro, także wątpie że zgodzili byśmy się dostawać mnie
po zatym śmiem wątpić że Telefonika daje nam 7mln... jak już może to pozyczać, tak jak było to dawniej. Cupiał wystawić na koszulkach logo TF niż zadowolić się ochłapami typu 3mln zł. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za czasów ERY i Tyskiego dostawaliśmy za sezon coś koło 1 mln Euro, także wątpie że zgodzili byśmy się dostawać mnie
po zatym śmiem wątpić że Telefonika daje nam 7mln... jak już może to pozyczać, tak jak było to dawniej. Cupiał wystawić na koszulkach logo TF niż zadowolić się ochłapami typu 3mln zł. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale mi się wydaje, że TeleFonika na koszulkach zmniejsza dług, a nie zapewnia nowe wpływy.
W każdym razie teraz powinno być łatwo jak nigdy pozyskać sponsora bo mamy Mistrza, a mecze mogę być pokazywane nawet w 22 krajach. Jeśli się nie uda to można mieć nadzieje, że się znajdzie jeśli awansujemy do LM lub fazy grupowej LE. Z awansem do LM też teraz jest znacznie łatwiej niż kiedyś bo zmieniły się z dużą korzyścią dla nas zasady eliminacji - na europejskie potęgi już nie trafimy. Tylko trzeba jeszcze trochę w drużynę zainwestować. Jeśli by się T-Mobile nie dogadał z Ekstraklasą to może wróci do nas (dawniej ERA). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Łatwo to było jak Legia się do LM dostawała teraz wciąż jest bardzo trudna droga do fazy grupowej. Potrzebujemy wzmocnień, a nawet jeśli one będą i wypala to i tak celem minimum powinna być 4 runda kwalifikacji.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
a ja gdzieś czytałem że tylko 3 mln zł premii za MP...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
No chyba jaja sobie robicie. Temat o transferach, a oni o kasie. Grejt. Nie przypuszczam, że kogokolwiek Holendrzy ściągną do Wisły z Ekstraklasy. Jedynym wyjątkiem, który mógłbym obstawić jest Tomasz Kupisz - pytanie czy jest potrzebny i czy mógłby być rzeczywistą alternatywą dla Kirma czy Małeckiego. Inni wartościowi (patrz Rudnevs lub Kiełb) są nie do wyjęcia. Dlatego kolejny zagraniczny zaciąg nas czeka i nie ma w najbliższym czasie co liczyć jak ktoś to tu powiedział 11-tkę Wisły zapełnioną Jankami Kowalskimi. Howgh.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że ktoś wykłada np. 30 mln z własnej ręki bo chce sobie zrobić np. Lige Mistrzów a jak się nie udało to chce tego zwrotu , to nie jest przedszkole i według mnie takich rzeczy być nie powinno, rozumiem że dług może być wtedy gdy np. brakuje pieniędzy na kontrakty, itp. ale żeby spłacać czyjeś zachcianki ? I nie mówię tego wobec Bogusława Cupiała, którego darzę ogromnym szacunkiem ale przedstawiam ogólnikowo przykład. Ja osobiście bardzo chciałbym T-Mobile na koszulkach i tak żeby dał np. z 1,5 mln euro z racji tego, że : - występujemy w Europie (reklama Europejska), racjonalnie myśląc co najmniej zagramy z 6 meczy (no chyba że będzie KO w I rundzie ale mam nadzieję że Trio Boguś & Stasiu & Robert do tego nie dopuszczą - występujemy w Ekstraklasie, Pucharze Polski, Superpucharze - mamy na stadionie optymistycznie zakładając z 20 tys. na meczu - prawa telewizyjne Ekstraklasy mają Polsat, Cyfra, Eurosport (tv + internet) jeden mecz może dotrzeć do 5-6 mln Polaków. Liczne magazyny na Polsacie, Cyfrze, Eurosport, pewnie TV4 albo TVP dla otwartej TV - mamy mieć otwarcie stadionu, w tym mecz z silnym zespołem przy 33 tys. - możliwość reklamowania się na koszulkach + reklama w nazwie stadionu (możliwość pogodzenia) Reasumując mamy strasznie wiele atutów żeby pozyskać sponsora strategicznego z Wielskiej Półki, tylko trzeba umiejętnie do niego zagadać Boguś potrafi, mam nadzieje że mu się to uda od przyszłego sezonu ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Ja ze swojej strony chciałbym powiedzieć, że jeżeli klub zdecyduje się na rozwój bazy treningowej, to najlepiej byłoby to zrobić poza miastem. Działki dookoła stadionu mają na tyle skomplikowane sytuacje własnościowe, że trudno będzie o dalszy rozwój bazy. Poza miastem (nawet może to być i z 50 km) na pewno są większe możliwości budowy bazy i limit ilości boisk i obiektów treningowych z pewnością jest większy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Wbrew temu co sie lansuje w mediach baza treningowa i szkółka piłkarska to podstawa, fundamenty na których trzeba budowac klub. Tak jak to robia np w Bracelonie. Polowa skladu to wychowankowie. Gdyby Cupial w 2000 roku zaczal od bazy i szkółki dzis byłyby tego owoce. Nie zaczął od tego trudno. Ta droga zalezy podazac. Jest stadion ktory bedzie generowal zyski z dnia meczu, szkołka by gwarantowala doplyw mlodych na ktorych nalezy oprzec sklad plus jaks gwiazda ktora przyciagnelaby piknikow na stadion. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
W naszym przypadku chodzi o wybudowanie na dzień dzisiejszy kilku boisk treningowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Czyli ogólnie - Lille wywaliło 20 mln ojro na nową bazę treningową, która została określona jako lepsza od tych w Arsenalu, United i Barcelonie.
Ostatnio edytowane przez murray : 17.05.2011 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co nas bazy treningowe czy ośrodki obchodzą z Lille? Piszecie nie na temat. Zresztą po co się jaracie, że zostało wyłozone 20mln Euro na bazę i jest ona zajebista. U nas 5mln zł Ci nikt nie wyłoży, więc out i pisać w innym dziale.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.05.2011 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/156/news1...go-sezonu.html
Czyli 10 czerwca zaczynamy przygotowania, a tak apropo dziś Wasilewski strzelił bramke i zaliczyl asyste dla anderlechtu , w czerwcu kończy mu się kontrakt , przydałby nam się nie uważacie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
w sportowychfaktach pojawił się znowu temat Dwaliszwiliego w kontekście Wisły . Pamiętam gdy pół roku temu mocno nasz klub naciskał na transfer , ale sam zawodnik nie byl ku temu skłonny . Teraz perspektywa gry w Lm może go skusić .
Dwaliszwili pół roku temu wydawał mi się lepszym zawodnikiem niż Genkov , zdecydowanie szybszym i skuteczniejszym . Oczywiście teraz jesteśmy bogatsi o wiedzę o umiejętnościach Cvetana i uważam że to zawodnicy o podobnej charakterystyce . Na pewno to co pokazał Genkov w tej rundzie to też nie jest apogeum jego umiejętności , widać w nim pewne rezerwy . Jednak też jestem w stanie sobie wyobrazic lepszego napastnika za rozsądne pieniądze . Gdybyśmy kupili dobrego napastnika latem ( a praktycznie nie mamy innego wyjścia ) to jestem ciekaw jakby wygladała nasza gra w systemie 4-4-2 . Gdyby Genkov nie był tak osamotniony w ataku , w starciu ze słabszymi rywalami mógłby być pożyteczniejszy mając obok siebie szybkiego zwinnego napastnika . Fajnie gdyby rzeczywiście przynajmniej 3 transfery wypaliły przed początkiem zgrupowania ( boczny obrońca , skrzydłowy , napastnik ) , w co jednak do końca nie wierzę . Za mało czasu - za dużo rzeczy do zrobienia . PS. Transfer Gruzina wydaje się tym bardziej realny , że ma tego samego menago co Maor . Dudu Dahan ( bo tak mu chyba jest ) może go przekonać do gry w Wiśle na przykładzie Meliksona . Zresztą z tego co pamietam Dudu Dahan najpierw polecał nam Gruzina , natomiast później Maora . Było by super znowu z nim ubić interes ;p
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.05.2011 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dwaliszwili gra w Maccabi Hajfa, które tak jak my zagra w eliminacjach do Ligi Mistrzów, więc mało prawdopodobne, żeby nie przedłużyli z nim kontraktu.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chwała mu za to że wrócił do piłki ale to za duze ryzyko. Pewnie zreszta z szacunku zaproponuja mu kontrakt w Brukseli przekraczajacy znacznie płace w Wiśle ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|

|