The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2011, 14:35
Żaden z wymienionych przez Ciebie zawodników warszawskiej Legii nie jest jej wychowankiem. Dopiero teraz wchodzą te wszystkie Żyra, Wolskie i inni. Choć nie wydaje mi się, że zrobią wielką karierę.

Popatrz, że żadna polityka transferowa, jeżeli jest skupiona tylko na jednych celach, jest bezowocna. Nie może być tak, że kupujemy najlepszych Polaków i to nam da sukces. Albo, że kupujemy tylko młodzież i będzie git. A teraz, że kupujemy tylko obcokrajowców. Jak w każdym planie inwestycyjnym, trzeba dywersyfikować inwestycje, bo to zapewni odpowiedni współczynnik bezpieczeństwa do zysków. Przede wszystkim trzeba kupować zawodników dobrych i perspektywicznych. Powinniśmy być trampoliną dla młodych Polaków, ale również oferować rozwój dla obcokrajowców i dbać o markę poprzez kupowanie najlepszych krajowych zawodników.
Moje marzenie - kiedyś zobaczę Wisłę w LM, gdzie będzie jedenastka Janków Kowalskich.

Wracając do bazy i akademii piłkarskiej. Dopóki nie będziemy mieli tych dwóch atrybutów klubu z europejskimi aspiracjami, będziemy opierać się tylko na piłkarzach z zagranicy i na szczęściu. Przy odpowiednich warunkach i sztabie szkoleniowym (łącznie z trenerami dla juniorów), będziemy mogli myśleć o systematycznym rozwoju i coraz to większych sukcesach.
Nie przypadkiem Aulas (prezes Lyonu) powiedział, że dla niego największymi konkurentami po prymat w Ligue 1 nie będą Marsylia i Bordeaux, ani PSG, tylko Lille. Lille, które swoje sukcesy zawdzięcza szkoleniu i budowie bazy treningowej (najlepszej w Europie za 20 mln ojro). Przez kilka ostatnich lat ten zespół wytransferował tylko do Lyonu piłkarzy za 64 mln (Michel Bastos €18 million, Keita €16.8 million, Makoun €14 million, Eric Abidal €8.5 million i Bodmer €6.8 million.)
Ostatnio edytowane przez murray : 17.05.2011 o godz. 14:48.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.05.2011, 14:49
Murray

Masz 100% rację. Baza treningowa to powinien być piorytet. Zamiast sciagać za milion euro + pense słabych grajków lepiej zainwestować w osrodek który bedzie prowadził z 10 grup młodzieżowych. Szukać chłopaków z małopolski i ościennych województw dla których Wisła Kraków to będzie coś więcej niż tylko klub.

I tak powinnismy robić.

Niestety ja się obawiam, że Cupiał myśli tylko o tym co jest tu i teraz. Tymczasem kilka lat temu chętny na akcję Wisły niejaki pan Kmita mu ładnie pokazał że posiada on tylko zawodników. SSA nie ma prawa do stadionu, terenów, herbu.

I wlasnie w tym jest cały problem. Cupiał jest włascicielem ale nie wszystkiego. Może gdyby miał do dyspozycji tereny wokół stadionu to osrodek by już dawno powstał. Przecież nikt z nas nie budowałby domu na nie swojej działce.
Cupiał zerka w stronę miasta i czeka.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2011, 15:35
murray napisał(a):Wyświetl post
Nie przypadkiem Aulas (prezes Lyonu) powiedział, że dla niego największymi konkurentami po prymat w Ligue 1 nie będą Marsylia i Bordeaux, ani PSG, tylko Lille. Lille, które swoje sukcesy zawdzięcza szkoleniu i budowie bazy treningowej (najlepszej w Europie za 20 mln ojro). Przez kilka ostatnich lat ten zespół wytransferował tylko do Lyonu piłkarzy za 64 mln (Michel Bastos €18 million, Keita €16.8 million, Makoun €14 million, Eric Abidal €8.5 million i Bodmer €6.8 million.)
Bastos, Keita, Bodmer i Abidal nie są wychowankami Lille, trafili do tego zespołu jako młodzi utalentowani gracze, no chyba że chodzi Ci o to że nabrali szlifów w tym zespole, to z tym się zgodzę, z resztą się zgadzam także. Potrzebujemy bazy treningowej z prawdziwego zdarzenia.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.05.2011, 15:43
No tak 20 milionów euro za ośrodek szkoleniowy. Cupiał za swoje nigdy czegoś takiego nie postawi, jedynie może to zrobić miasto/ państwo. Rownocześnie musiałby być to ośrodek dla Cracovii i dla Wisły.

Więc teraz widać jaką głupotą było budować nowy stadion dla Cracovii.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2011, 15:46
Cytat:
Dwóch piłkarzy klasy Meliksona się za to kupi, a nam potrzeba co najmniej 6 nowych zawodników.
LOL

chłopie, zrozum, że taki Melikson to była mega okazja, normalnie to tacy gracze kosztują po 5 mln euro...

6 zawodników zobaczysz... chyba w FMie...

2-3 solidne wzmocnienia gotówkowe, jednego z kartą w ręku i tyle.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.05.2011, 15:50
ciekawe czy Delev nadal jest na naszym celowniku... mógłby z Gienkiem stanowić mocny atak
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 17.05.2011, 15:52
Według pana Basałaja i jego słów z jesieni zeszłego roku to ośrodek treningowy i akademia piłkarska miała powstać do końca tego roku i nic na to nie wskazuje, tak więc nie tylko pan majchrowski rzuca słowa na wiatr ale również nasz prezes.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 17.05.2011, 16:07
a masz już koniec roku żeby tak twierdzić?
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 17.05.2011, 16:13
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Według pana Basałaja i jego słów z jesieni zeszłego roku to ośrodek treningowy i akademia piłkarska miała powstać do końca tego roku i nic na to nie wskazuje, tak więc nie tylko pan majchrowski rzuca słowa na wiatr ale również nasz prezes.
Basałaj powiedział ze w tym roku rozstrzygnie sie co i jak i ze będzie projekt, nic o budowaniu nie powiedział.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.05.2011, 16:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a przypadkiem żywiec nie chciał dać 2 lata temu 3 MLN PLN a Cupiał na to ze 3 ok, tyle że Euro ? coś takie chodziły ploty

Problem w tym, że teraz cały czas za reklame na koszulkach płaci Telefonika - z tego co mi się obiło o uszy ok 5 mln. Oczywiście jest to przelewanie z jednej kieszeni Cupiała do drugiej, ale dzięki temu klub żyje, bo umówmy się - Telefonice taka reklama nie jest potrzebna.

I pewnie Cupiał jak słyszy że ktoś chce dać 3 mln to już woli sam płacić z Telefoniki, aż nie znajdzie się pożądnego sponsora, który zapłaci dobrą cenę. Zresztą szanujmy się - Tauron Śląskowi chce płacić 3 mln za sezon, a PGE Gdańskowi za nazwę stadionu płaci 5 mln. Wisła medialnie jest lata świetlne przed Śląskiem i stadionem w Gdańsku, więc trzeba się cenić - tym bardziej, że Cupiała na to stać.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2011, 16:39
Ktoś kiedyś wrzzucał sprawozdanie finansowe Wisły
Już bodajże w 2007 r Telefonika płaciła Wiśle 7 mln zł za reklame

Z drugiej strony tak ja piszesz Telefonice ta reklama jest do szczescia niepotrzebna, a za te 3 mln by moża już jednego konkretnego zawodnika mieć
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.05.2011, 16:51
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
LOL

chłopie, zrozum, że taki Melikson to była mega okazja, normalnie to tacy gracze kosztują po 5 mln euro...

6 zawodników zobaczysz... chyba w FMie...

2-3 solidne wzmocnienia gotówkowe, jednego z kartą w ręku i tyle.
Co już by było zajebistym progresem patrząc na nasze poprzednie batalie o LM.
Cupiał już chyba dorósł do tego, że nie może mieć ciastko i zjeść ciastko. Czyli nie może zarabiać przed eliminacjami na czołowych zawodnikach, a później oczekiwać, że mu ta osłabiona drużyna zagra dobrze w pucharach. Niby logiczne, ale jednak do tej pory zawsze zarobić teraz bylo ważniejsze od zarobić w przyszłości 2x wiecej
..
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 17.05.2011, 16:59
za czasów ERY i Tyskiego dostawaliśmy za sezon coś koło 1 mln Euro, także wątpie że zgodzili byśmy się dostawać mnie

po zatym śmiem wątpić że Telefonika daje nam 7mln... jak już może to pozyczać, tak jak było to dawniej. Cupiał wystawić na koszulkach logo TF niż zadowolić się ochłapami typu 3mln zł.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 17.05.2011, 17:02
za czasów ERY i Tyskiego dostawaliśmy za sezon coś koło 1 mln Euro, także wątpie że zgodzili byśmy się dostawać mnie

po zatym śmiem wątpić że Telefonika daje nam 7mln... jak już może to pozyczać, tak jak było to dawniej. Cupiał wystawić na koszulkach logo TF niż zadowolić się ochłapami typu 3mln zł.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.05.2011, 18:10
Ale mi się wydaje, że TeleFonika na koszulkach zmniejsza dług, a nie zapewnia nowe wpływy.

W każdym razie teraz powinno być łatwo jak nigdy pozyskać sponsora bo mamy Mistrza, a mecze mogę być pokazywane nawet w 22 krajach.
Jeśli się nie uda to można mieć nadzieje, że się znajdzie jeśli awansujemy do LM lub fazy grupowej LE.

Z awansem do LM też teraz jest znacznie łatwiej niż kiedyś bo zmieniły się z dużą korzyścią dla nas zasady eliminacji - na europejskie potęgi już nie trafimy.

Tylko trzeba jeszcze trochę w drużynę zainwestować.

Jeśli by się T-Mobile nie dogadał z Ekstraklasą to może wróci do nas (dawniej ERA).
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.05.2011, 18:20
Łatwo to było jak Legia się do LM dostawała teraz wciąż jest bardzo trudna droga do fazy grupowej. Potrzebujemy wzmocnień, a nawet jeśli one będą i wypala to i tak celem minimum powinna być 4 runda kwalifikacji.

Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.05.2011, 18:36
a ja gdzieś czytałem że tylko 3 mln zł premii za MP...
Odpowiedz cytując
pepemell
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.05.2011, 19:01
No chyba jaja sobie robicie. Temat o transferach, a oni o kasie. Grejt. Nie przypuszczam, że kogokolwiek Holendrzy ściągną do Wisły z Ekstraklasy. Jedynym wyjątkiem, który mógłbym obstawić jest Tomasz Kupisz - pytanie czy jest potrzebny i czy mógłby być rzeczywistą alternatywą dla Kirma czy Małeckiego. Inni wartościowi (patrz Rudnevs lub Kiełb) są nie do wyjęcia. Dlatego kolejny zagraniczny zaciąg nas czeka i nie ma w najbliższym czasie co liczyć jak ktoś to tu powiedział 11-tkę Wisły zapełnioną Jankami Kowalskimi. Howgh.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2011, 19:02
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Ale mi się wydaje, że TeleFonika na koszulkach zmniejsza dług, a nie zapewnia nowe wpływy.

W każdym razie teraz powinno być łatwo jak nigdy pozyskać sponsora bo mamy Mistrza, a mecze mogę być pokazywane nawet w 22 krajach.
Jeśli się nie uda to można mieć nadzieje, że się znajdzie jeśli awansujemy do LM lub fazy grupowej LE.

Z awansem do LM też teraz jest znacznie łatwiej niż kiedyś bo zmieniły się z dużą korzyścią dla nas zasady eliminacji - na europejskie potęgi już nie trafimy.

Tylko trzeba jeszcze trochę w drużynę zainwestować.

Jeśli by się T-Mobile nie dogadał z Ekstraklasą to może wróci do nas (dawniej ERA).
Po raz kolejny jest przedstawiony na tym forum "dług", który mnie już strasznie irytuje.
Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że ktoś wykłada np. 30 mln z własnej ręki bo chce sobie zrobić np. Lige Mistrzów a jak się nie udało to chce tego zwrotu , to nie jest przedszkole i według mnie takich rzeczy być nie powinno, rozumiem że dług może być wtedy gdy np. brakuje pieniędzy na kontrakty, itp. ale żeby spłacać czyjeś zachcianki ? I nie mówię tego wobec Bogusława Cupiała, którego darzę ogromnym szacunkiem ale przedstawiam ogólnikowo przykład.

Ja osobiście bardzo chciałbym T-Mobile na koszulkach i tak żeby dał np. z 1,5 mln euro z racji tego, że :
- występujemy w Europie (reklama Europejska), racjonalnie myśląc co najmniej zagramy z 6 meczy (no chyba że będzie KO w I rundzie ale mam nadzieję że Trio Boguś & Stasiu & Robert do tego nie dopuszczą

- występujemy w Ekstraklasie, Pucharze Polski, Superpucharze
- mamy na stadionie optymistycznie zakładając z 20 tys. na meczu
- prawa telewizyjne Ekstraklasy mają Polsat, Cyfra, Eurosport (tv + internet) jeden mecz może dotrzeć do 5-6 mln Polaków. Liczne magazyny na Polsacie, Cyfrze, Eurosport, pewnie TV4 albo TVP dla otwartej TV
- mamy mieć otwarcie stadionu, w tym mecz z silnym zespołem przy 33 tys.
- możliwość reklamowania się na koszulkach + reklama w nazwie stadionu (możliwość pogodzenia)

Reasumując mamy strasznie wiele atutów żeby pozyskać sponsora strategicznego z Wielskiej Półki, tylko trzeba umiejętnie do niego zagadać Boguś potrafi, mam nadzieje że mu się to uda od przyszłego sezonu
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 17.05.2011, 19:26
wwf napisał(a):Wyświetl post
I wlasnie w tym jest cały problem. Cupiał jest włascicielem ale nie wszystkiego. Może gdyby miał do dyspozycji tereny wokół stadionu to osrodek by już dawno powstał. Przecież nikt z nas nie budowałby domu na nie swojej działce.
Cupiał zerka w stronę miasta i czeka.
Pamiętam, jak prezesem Wisły był niejaki Heler i była podnoszona sprawa zawiłości związanych z działkami dookoła stadionu. I jeżeli te właśnie sprawy nie pozwalały na budowę bazy treningowej, Wisła zdecydowałaby się na postawienie obiektów w Opatkowicach (pewnie na terenach Tele-Foniki). Jeżeli jest ktoś bardziej kumaty w sprawach własnościowych - niech się wypowie.
Ja ze swojej strony chciałbym powiedzieć, że jeżeli klub zdecyduje się na rozwój bazy treningowej, to najlepiej byłoby to zrobić poza miastem. Działki dookoła stadionu mają na tyle skomplikowane sytuacje własnościowe, że trudno będzie o dalszy rozwój bazy. Poza miastem (nawet może to być i z 50 km) na pewno są większe możliwości budowy bazy i limit ilości boisk i obiektów treningowych z pewnością jest większy.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 17.05.2011, 19:33
murray napisał(a):Wyświetl post
Ja to bym na miejscu Cupiała i Basałaja podziałał w kwestii zbudowania bazy treningowej. I tutaj można powiedzieć nieśmiertelne słowa: gdyby w 2000 roku Boss wywalił forsę na szkolenie i bazę, dzisiaj mielibyśmy sukcesy własnej pracy u podstaw. Mielibyśmy drużynę Janków Kowalskich, którzy daliby się za Wisłę pokroić. I co więcej, wiedzieliby jak się gra w piłkę.

Wbrew temu co sie lansuje w mediach baza treningowa i szkółka piłkarska to podstawa, fundamenty na których trzeba budowac klub. Tak jak to robia np w Bracelonie. Polowa skladu to wychowankowie. Gdyby Cupial w 2000 roku zaczal od bazy i szkółki dzis byłyby tego owoce. Nie zaczął od tego trudno. Ta droga zalezy podazac. Jest stadion ktory bedzie generowal zyski z dnia meczu, szkołka by gwarantowala doplyw mlodych na ktorych nalezy oprzec sklad plus jaks gwiazda ktora przyciagnelaby piknikow na stadion.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.05.2011, 19:39
wwf napisał(a):Wyświetl post
No tak 20 milionów euro za ośrodek szkoleniowy. Cupiał za swoje nigdy czegoś takiego nie postawi, jedynie może to zrobić miasto/ państwo. Rownocześnie musiałby być to ośrodek dla Cracovii i dla Wisły.

Więc teraz widać jaką głupotą było budować nowy stadion dla Cracovii.
Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. W tym materiale o Lille rzeczywiście była mowa o tym że cały ośrodek treningowy kosztował 20mln euro. Tylko że oprócz boisk treningowych w grę wchodziła przebudowa jakiegoś budynku (nie pamiętam dokładnie) który jest siedzibą klubu.
W naszym przypadku chodzi o wybudowanie na dzień dzisiejszy kilku boisk treningowych.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 17.05.2011, 19:43
Cytat:
That policy has been further strengthened by the opening four years ago of a wonderful new training ground at a cost of €20 million at Domaine de Luchin, which, according to France Football, is “more impressive than any other in Europe, including those at Arsenal, Manchester United and Barcelona.”
http://swissramble.blogspot.com/2011...urce=BP_recent

Czyli ogólnie - Lille wywaliło 20 mln ojro na nową bazę treningową, która została określona jako lepsza od tych w Arsenalu, United i Barcelonie.
Ostatnio edytowane przez murray : 17.05.2011 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 17.05.2011, 20:47
A co nas bazy treningowe czy ośrodki obchodzą z Lille? Piszecie nie na temat. Zresztą po co się jaracie, że zostało wyłozone 20mln Euro na bazę i jest ona zajebista. U nas 5mln zł Ci nikt nie wyłoży, więc out i pisać w innym dziale.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.05.2011, 21:32
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Po raz kolejny jest przedstawiony na tym forum "dług", który mnie już strasznie irytuje.
Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że ktoś wykłada np. 30 mln z własnej ręki bo chce sobie zrobić np. Lige Mistrzów a jak się nie udało to chce tego zwrotu , to nie jest przedszkole i według mnie takich rzeczy być nie powinno, rozumiem że dług może być wtedy gdy np. brakuje pieniędzy na kontrakty, itp. ale żeby spłacać czyjeś zachcianki ? I nie mówię tego wobec Bogusława Cupiała, którego darzę ogromnym szacunkiem ale przedstawiam ogólnikowo przykład.

Ja osobiście bardzo chciałbym T-Mobile na koszulkach i tak żeby dał np. z 1,5 mln euro z racji tego, że :
- występujemy w Europie (reklama Europejska), racjonalnie myśląc co najmniej zagramy z 6 meczy (no chyba że będzie KO w I rundzie ale mam nadzieję że Trio Boguś & Stasiu & Robert do tego nie dopuszczą

- występujemy w Ekstraklasie, Pucharze Polski, Superpucharze
- mamy na stadionie optymistycznie zakładając z 20 tys. na meczu
- prawa telewizyjne Ekstraklasy mają Polsat, Cyfra, Eurosport (tv + internet) jeden mecz może dotrzeć do 5-6 mln Polaków. Liczne magazyny na Polsacie, Cyfrze, Eurosport, pewnie TV4 albo TVP dla otwartej TV
- mamy mieć otwarcie stadionu, w tym mecz z silnym zespołem przy 33 tys.
- możliwość reklamowania się na koszulkach + reklama w nazwie stadionu (możliwość pogodzenia)

Reasumując mamy strasznie wiele atutów żeby pozyskać sponsora strategicznego z Wielskiej Półki, tylko trzeba umiejętnie do niego zagadać Boguś potrafi, mam nadzieje że mu się to uda od przyszłego sezonu
sponsorzy zawsze dawali duuuże pieniądze po jakimś sukcesie w pucharach europejskich jak pamiętam (era,Tyskie) Jak zaczeliśmy odpadac w pierwszych rundach tak i sponsorów mniej było..
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.05.2011 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 17.05.2011, 22:19
http://www.90minut.pl/news/156/news1...go-sezonu.html

Czyli 10 czerwca zaczynamy przygotowania, a tak apropo dziś Wasilewski strzelił bramke i zaliczyl asyste dla anderlechtu , w czerwcu kończy mu się kontrakt , przydałby nam się nie uważacie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.05.2011, 23:14
w sportowychfaktach pojawił się znowu temat Dwaliszwiliego w kontekście Wisły . Pamiętam gdy pół roku temu mocno nasz klub naciskał na transfer , ale sam zawodnik nie byl ku temu skłonny . Teraz perspektywa gry w Lm może go skusić .
Dwaliszwili pół roku temu wydawał mi się lepszym zawodnikiem niż Genkov , zdecydowanie szybszym i skuteczniejszym . Oczywiście teraz jesteśmy bogatsi o wiedzę o umiejętnościach Cvetana i uważam że to zawodnicy o podobnej charakterystyce . Na pewno to co pokazał Genkov w tej rundzie to też nie jest apogeum jego umiejętności , widać w nim pewne rezerwy . Jednak też jestem w stanie sobie wyobrazic lepszego napastnika za rozsądne pieniądze .

Gdybyśmy kupili dobrego napastnika latem ( a praktycznie nie mamy innego wyjścia ) to jestem ciekaw jakby wygladała nasza gra w systemie 4-4-2 . Gdyby Genkov nie był tak osamotniony w ataku , w starciu ze słabszymi rywalami mógłby być pożyteczniejszy mając obok siebie szybkiego zwinnego napastnika .

Fajnie gdyby rzeczywiście przynajmniej 3 transfery wypaliły przed początkiem zgrupowania ( boczny obrońca , skrzydłowy , napastnik ) , w co jednak do końca nie wierzę . Za mało czasu - za dużo rzeczy do zrobienia .

PS. Transfer Gruzina wydaje się tym bardziej realny , że ma tego samego menago co Maor . Dudu Dahan ( bo tak mu chyba jest ) może go przekonać do gry w Wiśle na przykładzie Meliksona . Zresztą z tego co pamietam Dudu Dahan najpierw polecał nam Gruzina , natomiast później Maora . Było by super znowu z nim ubić interes ;p
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.05.2011 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.05.2011, 23:22
Dwaliszwili gra w Maccabi Hajfa, które tak jak my zagra w eliminacjach do Ligi Mistrzów, więc mało prawdopodobne, żeby nie przedłużyli z nim kontraktu.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 17.05.2011, 23:26

Czyli 10 czerwca zaczynamy przygotowania, a tak apropo dziś Wasilewski strzelił bramke i zaliczyl asyste dla anderlechtu , w czerwcu kończy mu się kontrakt , przydałby nam się nie uważacie
Hmm... 31- letni facet po urwaniu nogi zarabiajacy grubo ponad 500 tys E za sezon... NIE
Chwała mu za to że wrócił do piłki ale to za duze ryzyko.
Pewnie zreszta z szacunku zaproponuja mu kontrakt w Brukseli przekraczajacy znacznie płace w Wiśle
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.05.2011, 00:43

Czyli pierwszą rundę eliminacyjną gramy z dotychczasowymi zawodnikami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów