The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2011, 20:21
To, że Cikos może nie jest światowej klasy to nie znaczy, że nie powinniśmy go wykupić. Póki co to nasz jedyny w miarę pewny prawy obrońca, więc wypada dokupić do niego kogoś porządnego i Cikos mógłby z nim rywalizować i ewentualnie uczyć się od niego, jeśli byłby to ktoś doświadczony
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.05.2011, 03:26
A widzicie gdzieś w lidze zawodnika w porównywalnym wieku o porównywalnych umiejętnościach/potencjale w lidze bo ja nie...
Wykupić go trzeba ,ale pozycje również trzeba wzmocnić. Niech walczy o miejsce w 11
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2011, 07:25
ciężko znaleźc lepszego bocznego obrońce za 400 tyś € niż Cikos.Był rok temu Pablo Alvarez ale jego wymagania finansowe były zbyt duże jak na możliwości nasze.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.05.2011, 07:31
Przeciez Cios a Alvarez to niebo a ziemia. Urugwajczyk byl wprost niesamowitą pierdołą w ataku.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.05.2011, 07:46
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Cios a Alvarez to niebo a ziemia. Urugwajczyk byl wprost niesamowitą pierdołą w ataku.
Niebo a ziemia na korzyść Alvareza, widać było po nim, że zebrał szliwy z SERIE A, tak jak on asekurował środkowych obrońców to nawet Baszczu tego nie potrafił, dodatkowo bardzo trudno było go przejść, był waleczny agresywny, grał z pianą na zębach taki południowo amerykański charakter. Potrafił również zagrać klepę i starał się nie wyprowadzać piłki na lagę. Niestety największa jego wadą był brak dośrodkowania, on po prostu nie miał siły w nodze aby dorzucić piłkę z rotacją. W nowoczesnym futbolu prawy obrońca bez umiejętności wrzutki to tak jakby napastnik nie potrafił strzelać na bramkę. Moim zdaniem jednak Cikos potrafi jeszcze mniej niż on.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.05.2011, 08:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Aż takiej różnicy nie widzę. Ale jeśli to na korzyść Alvareza. Dla mnie gra Cikosa to głównie chaotyczna szarpanina i wydanie 300-400 tys. euro na wykupienie kogoś takiego to błąd. I jeszcze niektórzy tu piszą - wykupić niech walczy o 11. Takie pieniądze w warunkach i przy budżecie Wisły na rezerwowego prawego obrońcę?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2011, 08:37
A ta cała Artmedia to nie jest przypadkiem bankrut z 2giej ligi który odda go za darmo ? Przeciez za wypożyczenie już zabuliliśmy sporo pieniędzy.
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.05.2011, 08:55
arti napisał(a):Wyświetl post
Aż takiej różnicy nie widzę. Ale jeśli to na korzyść Alvareza. Dla mnie gra Cikosa to głównie chaotyczna szarpanina i wydanie 300-400 tys. euro na wykupienie kogoś takiego to błąd. I jeszcze niektórzy tu piszą - wykupić niech walczy o 11. Takie pieniądze w warunkach i przy budżecie Wisły na rezerwowego prawego obrońcę?
Jakie 300-400 tysięcy euro? Ludzie - nikt od drugoligowca nie kupi piłkarza za tyle pieniędzy. Nie wierzę, że tyle kosztuje. Ktoś gdzieś napisał, że Cikos kosztuje jako opcja pierwokupu 100 tysięcy euro! Dlatego też warto go kupić, bo on za rok będzie lepszy niż dzisiaj i się okaże za kilka lat, że jednak to był dobry zakup. Napewno będzie z niego solidny ligowy obrońca, a że nie chcę nawet myśleć o tym, że rozwalą nam po sezonie całą obronę, to Cikos i Chavez jako pewne punkty zespołu zostaną.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.05.2011, 13:38
Alvarez niestety popełnial więcej błędow niz Cikos , chociaz technicznie był na pewno lepszym zawodnikiem . Ponad Cikos wydaje się szybszym piłkarzem i z większą inklinacją do ofensywnych wejść . Poza tym Cikos się jeszcze rozwija więc z każdą kolejną rundą powinien być lepszy .

Jeśli klub pożałuje 200-300 tys euro na niego i znow kogos wypożyczy , aby znowu zgrywal się całą rundę z zespołem , to z całym szacunkiem , ale to będzie chora polityka . Podobnie ma się sprawa z Chavezem . Jeśli obaj nie zostaną w Wiśle to będzie porażka naszej polityki . Rozwalanie całej obrony drugi rok z rzędu to będzie kamikadze . Pamiętamy jak to wyglądalo rok temu .

Można , a nawet trzeba kupic nowych zawodników do obrony (dwóch bocznych jeden środkowy ) , natomiast trzeba ich z rozsądkiem wprowadzać do zespołu .
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.05.2011, 14:50
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jakie 300-400 tysięcy euro? Ludzie - nikt od drugoligowca nie kupi piłkarza za tyle pieniędzy. Nie wierzę, że tyle kosztuje. Ktoś gdzieś napisał, że Cikos kosztuje jako opcja pierwokupu 100 tysięcy euro! Dlatego też warto go kupić, bo on za rok będzie lepszy niż dzisiaj i się okaże za kilka lat, że jednak to był dobry zakup. Napewno będzie z niego solidny ligowy obrońca, a że nie chcę nawet myśleć o tym, że rozwalą nam po sezonie całą obronę, to Cikos i Chavez jako pewne punkty zespołu zostaną.
Ktoś gdzieś napisał, że 100 tys. euro to za roczne wypożyczenie, a w umowie jest także kwota za wykup... jaka - oto jest pytanie? W prasie parokrotnie był wspomniane rząd wielkości, który wymieniłem. Moim zdaniem piłkarz klasy Baszcza to minimum, którego potrzebuje Wisła.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.05.2011, 15:00
Roczne wypożyczenie Cikosa kosztowało 200 tys. euro, a wykupienie go z Petrzalki wynosi 2x tyle. Inna sprawa, że obecnie Petrzalka zajmuje drugie miejsce w II lidze i raczej nie ma szans na awans do corgon ligi, a Erik powiedział, że wróci na Słowacje tylko wtedy jak jego klub awansuje do słowackiej ekstraklasy.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 06.05.2011, 15:10
Nie chce wracać, niech dopłaci z kontraktu, bo 400k nie jest wart. Samo roczne wypożyczenie za 200k wydaje mi się kwotą zbyt wysoką.
..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.05.2011, 15:13
Edson napisał(a):Wyświetl post
Roczne wypożyczenie Cikosa kosztowało 200 tys. euro, a wykupienie go z Petrzalki wynosi 2x tyle. Inna sprawa, że obecnie Petrzalka zajmuje drugie miejsce w II lidze i raczej nie ma szans na awans do corgon ligi, a Erik powiedział, że wróci na Słowacje tylko wtedy jak jego klub awansuje do słowackiej ekstraklasy.
kwoty podawane w mediach są zawsze zawyżone

Wisła nie zapłaciła by tyle za wypożyczenie piłkarza z ostatniej drużyny ligi słowackiej , bez jaj
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.05.2011, 15:59
Alvarez gorzej atakował, ale za to lepiej bronił.
Cóż, w konću grał we Włoszech.
Jak dla mnie on był świetnym zawodnikiem, szkoda, że nie dało się go zatrzymać...
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 07.05.2011, 13:09
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html

Szkoda byłby dużym wzmocnieniem jak nie pierwszego składu to chociaż ławki rezerwowych , z doświadczeniem w fazie grupowej lm i wogóle. No i byłby Polak, a tak pewnie znowu kolejny obcokrajowiec.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.05.2011, 14:12
Jesteśmy zainteresowani Mrdakoviciem ? Ciekawa kandydatura, prawdziwy obieżyświat. Grał już w Austrii, Belgii, Chinach, na Cyprze, Ukrainie w Izraelu, Portugalii. Z jednej strony to plus, bo jest doświadczonym piłkarzem, ale z drugiej chyba nigdzie nie zachwycił skoro przez całą karierę nigdzie nie zagrzał miejsca dłuzej niż rok Dopiero na Cyprze postrzelał trochę, ale to nie jest zbytnio wymagająca liga dla napastników. Nastawiona na ofensywę i bramki strzelać nie jest tam trudno. Genkow byłby tam pewnie królem strzelców co rok.
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.05.2011 o godz. 14:14.
..
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 08.05.2011, 11:50
Wywiad z Valcxem !!2 zawodników jeśli ma zamiar kupić tylko to dziękujemy bo tylu to potrzebujemy co najmniej na boki obrony a co tu o drugim napastniku , WYJDZIE NA TO że jak będziemy mieli przystępować do europejskich pucharów i grać na 2-3 frontach to będziemy mieć do dyspozycji mniej zawodników i węższą kadre niż teraz w lidze na wiosne a powinno być na odwrót .

Pewnie marzy pan o tym, by w Krakowie dysponować chociaż połową boisk z Szanghaju. Wszędzie gdzie pan grał, jako piłkarz PSV Eindhoven czy Sportingu Lizbona, czy pracował w Chinach, mógł pan liczyć na infrastrukturę. Poza Krakowem. To możliwe, żeby stworzyć klub na poziomie Ligi Mistrzów bez takiego zaplecza?
Wielokrotnie rozmawialiśmy na ten temat. Pytanie, kiedy będziemy mogli zbudować boiska, bo przecież nic nie powstanie z dnia na dzień. No cóż, mamy plany, w końcu je zrealizujemy. Tak krawiec kraje, jak mu materii staje. Oczywiście, że dziś można wszystkie wolne pieniądze wpompować w boiska, szkolenie młodzieży, ale przecież co pół roku musimy też kupować piłkarzy, bo potrzebujemy wyników dzisiaj. Dobrze by było, gdybyśmy mieli milion euro, który można przeznaczyć na skauting i kolejny na infrastrukturę, ale to przecież nie jest takie łatwe. Latem chcemy przecież wzmocnić skład jednym czy dwoma zawodnikami. » Jak pan ocenia pracę trenera Roberta Maaskanta?
Piłkarzom podobają się jego treningi. Oni widzą, że pracując z nim, stali się lepszymi graczami, niż byli jeszcze kilka miesięcy temu.
» A jak panu się podoba w 40-milionowym kraju, który przez 15 lat nie potrafił choćby raz stworzyć drużyny na miarę awansu do Ligi Mistrzów?
Tłumaczę to tym, że po upadku komunizmu w wielu krajach Europy Wschodniej nie było pieniędzy. W Polsce środki na futbol spływają od końca lat 90. Inwestycje, które wtedy zaczęły się pojawiać w Polsce, w innych krajach trwały już w najlepsze od końca lat 70. i początku 80. To ogromny dystans. Trudno nadrobić stratę aż dwóch dekad. Spodziewam się, że poziom waszej ligi zacznie wzrastać. Będzie w niej przecież znacznie więcej gotówki, która przyciągnie zagranicznych piłkarzy i doprowadzi do poprawy infrastruktury. Tymi dwoma drogami równocześnie można wyciągnąć waszą klubową piłkę z dołka.
» Mówi się jeszcze o polskiej piłce w Holandii? Czy już więcej o futbolu chińskim...
Nie za wiele, choć ostatnio w holenderskich gazetach co tydzień pojawiają się teksty o polskiej lidze. Jak dotąd, same pozytywne, o możliwościach rozwoju. Były też duże wywiady z Robertem (Maaskantem - przyp. red.). Byli zdziwieni, gdy mówiłem, że w Polsce budowanych jest dziesięć stadionów. „Dziesięć? Przecież potrzebują na EURO tylko trzech czy czterech". Myślę, że do Polski można już próbować ściągać piłkarzy z drużyn spoza pierwszej trójki Eredivisie, choć nie każdy dobry zawodnik tu się zaadaptuje.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2011, 11:54
gdzie masz cały wywiad ?

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ch_183244.html

bo jeśli mówisz o tym to jest tam mowa o 2 piłkarzach , ale o takich z głośnymi nazwiskami , nie odnosi się do wszystkich transferów których z tego co kiedys czytałem będzie min 4-5
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2011 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.05.2011, 12:52
Alvarez gorzej atakował? Wg mnie bardzo podobnie. Cikos jest tylko szybszy. Wszystkie inne umiejetnosci Alvarez miał lepsze, sporo lepsze. Pewnie wiekszosc ludzi patrzy na Alvareza przez pryzmat meczu z Cracovią gdzie Alvarez dosrodkowywal, dosrodkowywal i nic z tego nie wychodziło aż przegraliśmy. Ale to nie jego wina.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.05.2011, 19:53
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Valcxem !!2 zawodników jeśli ma zamiar kupić tylko to dziękujemy bo tylu to potrzebujemy co najmniej na boki obrony a co tu o drugim napastniku , WYJDZIE NA TO że jak będziemy mieli przystępować do europejskich pucharów i grać na 2-3 frontach to będziemy mieć do dyspozycji mniej zawodników i węższą kadre niż teraz w lidze na wiosne a powinno być na odwrót .

Pewnie marzy pan o tym, by w Krakowie dysponować chociaż połową boisk z Szanghaju. Wszędzie gdzie pan grał, jako piłkarz PSV Eindhoven czy Sportingu Lizbona, czy pracował w Chinach, mógł pan liczyć na infrastrukturę. Poza Krakowem. To możliwe, żeby stworzyć klub na poziomie Ligi Mistrzów bez takiego zaplecza?
Wielokrotnie rozmawialiśmy na ten temat. Pytanie, kiedy będziemy mogli zbudować boiska, bo przecież nic nie powstanie z dnia na dzień. No cóż, mamy plany, w końcu je zrealizujemy. Tak krawiec kraje, jak mu materii staje. Oczywiście, że dziś można wszystkie wolne pieniądze wpompować w boiska, szkolenie młodzieży, ale przecież co pół roku musimy też kupować piłkarzy, bo potrzebujemy wyników dzisiaj. Dobrze by było, gdybyśmy mieli milion euro, który można przeznaczyć na skauting i kolejny na infrastrukturę, ale to przecież nie jest takie łatwe. Latem chcemy przecież wzmocnić skład jednym czy dwoma zawodnikami. » Jak pan ocenia pracę trenera Roberta Maaskanta?
Piłkarzom podobają się jego treningi. Oni widzą, że pracując z nim, stali się lepszymi graczami, niż byli jeszcze kilka miesięcy temu.
» A jak panu się podoba w 40-milionowym kraju, który przez 15 lat nie potrafił choćby raz stworzyć drużyny na miarę awansu do Ligi Mistrzów?
Tłumaczę to tym, że po upadku komunizmu w wielu krajach Europy Wschodniej nie było pieniędzy. W Polsce środki na futbol spływają od końca lat 90. Inwestycje, które wtedy zaczęły się pojawiać w Polsce, w innych krajach trwały już w najlepsze od końca lat 70. i początku 80. To ogromny dystans. Trudno nadrobić stratę aż dwóch dekad. Spodziewam się, że poziom waszej ligi zacznie wzrastać. Będzie w niej przecież znacznie więcej gotówki, która przyciągnie zagranicznych piłkarzy i doprowadzi do poprawy infrastruktury. Tymi dwoma drogami równocześnie można wyciągnąć waszą klubową piłkę z dołka.
» Mówi się jeszcze o polskiej piłce w Holandii? Czy już więcej o futbolu chińskim...
Nie za wiele, choć ostatnio w holenderskich gazetach co tydzień pojawiają się teksty o polskiej lidze. Jak dotąd, same pozytywne, o możliwościach rozwoju. Były też duże wywiady z Robertem (Maaskantem - przyp. red.). Byli zdziwieni, gdy mówiłem, że w Polsce budowanych jest dziesięć stadionów. „Dziesięć? Przecież potrzebują na EURO tylko trzech czy czterech". Myślę, że do Polski można już próbować ściągać piłkarzy z drużyn spoza pierwszej trójki Eredivisie, choć nie każdy dobry zawodnik tu się zaadaptuje.

Przecież piłkarzy się nie tylko kupuje ale można też wypożyczyć lub pozyskać za darmo tych którym się kończą kontrakty w czerwcu. Więc spokojnie dajmy Staszkowi pracować. Chłop wie co robi.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.05.2011, 21:02
Musimy kupić drugiego napastnika o cechach Genkowa. Bo jak pokazały ostatnie mecze nasz system gry bez takiego napastnika jest do niczego.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.05.2011, 01:50
Wszyscy tutaj porównują Alvareza i Cikosza nie pamiętając jakich stoperów ten pierwszy miał za plecami.

Jak Alvarez grał u nas to grał dobrze. Nic ponad to. W obronie poprawnie, w ataku gorzej od Cikosza. Ja mam wrażenie, że Cikos sie rozpędza i coraz więcej ma tych lepszych meczy. Szczególnie ostatnio. Ja rozumiem, że nasza defensywa miała w tym sezonie wiele wpadek, ale też nie można mówić, że Cikosz to drewno. 400 tyś Euro nie jest jakąś strasznie wygórowaną sumą. Jeśli nie mamy kogoś dużo lepszego na oku wydaje się to rozsądną inwestycją. Chłopak ma 22 lata i pierwszy raz trafił do klubu, który walczy o coś. Rozegrał niecały sezon, a pokazał, że ma duży potencjał, szczególnie z przodu. Jest waleczny, bardzo szybki i ma zmysł do gry kombinacyjnej. Czasem wychodzą zonki w grze w destrukcji, ale nie widzę dlaczego Cikosz miałby nie zasługiwać na wykupienie, a Chavez już tak. Wszak to ten drugi praktycznie co mecz wykłada jakąś patelnie przeciwnikowi, a mimo to ma o wiele lepszą prasę.

I żeby nie było, nie piszę tego by dyskredytować Chaveza, ale żeby zaznaczyć, że nie można wszystkich niepowodzeń zwalać na Eryka, a często widzę taką tendencję na tym forum.

Myślę, że Eryk to solidny piłkarz i możemy mieć z niego pociechę w przyszłości.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.05.2011 o godz. 01:59.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2011, 06:45
Dla mnie Cikos przypomina stylem gry trochę Baszczyńskiego. Tzn. jest od Baszcza na chwilę obecną słabszy, ale ja widze w nim spory potencjał z tego względu, ze największe braki Erik ma w taktyce. W ataku bije na głowę Alvareza, szybkość, waleczność, wrzutka, gra kombinacyjna. Gorszy jest natomiast w obronie jednak widać w nim postępy, a to wciąż młody gracz. Jestem przekonany, że w ciągu 2 lat poczyni bardzo duże postępy i będzie grał w kadrze Słowacji, dlatego uważam, że trzeba go wykupić.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.05.2011, 09:46
Tymbardziej, ze nie kosztuje żadne 400 tys E
z tego co pamietam, była mowa, ze za wypożyczenie zapłacilismy 200-250 tys E i teraz doplacic trzeba jeszcze 100 tys E
Jak najbardziej jestem za wykupieniem, jest rozwojowy, w najgorszym wypadku bedzie zmiennikiem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.05.2011, 10:02
Też jestem zdania, że Cikos musi być wykupiony. W tej rundzie naprawdę solidnie się prezentuje. Przede wszystkim zostawia kupę zdrowia na boisku, a to jest najważniejsze. Czysto piłkarsko też całkiem przyzwoicie i widać cały czas postępy.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.05.2011, 10:21
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Zadziwia mnie sposób myślenia niektórych osób. Owszem, możemy i pozbyć się 11-stu zawodników naraz i kupić nowych . Tylko pytanie jest, jakim cudem Ci nowi gracze skumają się ze starymi w miesiąc ? ( zakładając , że będziemy grali w eliminacjach LM, czyli ostatni tydzień czerwca, pierwszy mecz ). Dlatego zadziwia mnie koncepcja pozbywania się Garguły czy Cikosa przed pierwszym meczem w pucharach europejskich. Będzie taka sama sytuacja kadrowa jak przed Levadią gdy Skorża nie miał z czego skleić 11-stki na mecz.
Generalnie zawsze myślałem dokładnie tak samo i byłem przeciwnikiem wymieniania połowy drużyny przed pucharami dokładnie z powodów o których mówisz.

Natomiast teraz chodzi o pozbycie się tak dużej ilości zawodników, ale wszyscy to rezerwowi praktycznie bez pożytku dla pierwszej drużyny. Na ich miejsce mogliby przyjść ludzie którzy mieliby jakąś przynajmniej szansę przydać się drużynie. A jeśli przyjdzie jeden, dwóch klasowych zawodników to będzie szansa by wzmocnili pierwszą jedenastkę jeszcze na puchary.

1. Branco
2. Żurawski
3. Rios
4. Sivakov
5. Boukhari
6. Łobodziński
----------------------
7. Kowalski
8. Burliga
9. Jovanić
10. Garguła
11. Boguski

Tych jedenastu nam nie pomoże w pucharach. ( Sivakov za dużo kosztuje)

Cikosa i Chaveza oczywiście ja bym zostawił, ale nie jest jeszcze pewne czy rozmowy w sprawie wykupienia się dobrze potoczą. Oby.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.05.2011, 10:38
Wykupienie Cikosa wydaje się oczywiste. Nie możemy znowu robić rewolucji w obronie. Podobnie sprawa ma się w innych formacjach. Nie możemy pozbyć się kilkunastu zawodników i znów zgrywać zespołu od nowa. Dlatego nawet z niektórymi z niemieszczących się w składzie przedłużył bym umowy.

Powinni odejść:
1. Branco (!)
2. Boukhari (niestety wiek i zdrowie nie dają nadziei...)
3. Żurawski
4. Łobodziński
5. Garguła
Powinni zostać:
1. Rios (kwestia pieniędzy)
2. Sivakov (jw)
3. Cikos (obowiązkowo)
4. Chavez (obowiązkowo)
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2011, 10:46
jestem podobnego zdania co panowie powyżej... wykupienie Chaveza i Cikosa to priorytet na dzień dzisiejszy... nie możemy sobie pozwolić na dalszy demontaż obrony, bo to w przeddzień walki o europejskie puchary mogłoby mieć katastrofalne skutki...Wykupienie wspomnianej dwójki, dokupienie lewego obrońcy, skrzydłowego i napastnika to obowiązek zarządu.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Stary 10.05.2011, 11:18
Nie nie nie zdecydowanie Garguła zostaje To piłkarz inny niz Melikson zachwycacie się tym ostatnim i słuszniw .JESTEM przekonany Łukarz jest Wisle potrzebny jest bardziej statyczny i potrzebuje szybkich napastników zeby był skuteczny , jak to było za 1 Kasperczaka .Napewno sa sytułacje gdzie ta taktyka jest lepsza . W wielkim tłoku to Łukarz BEDZIE LEPSZY
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.05.2011, 11:18
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Wykupienie wspomnianej dwójki, dokupienie lewego obrońcy, skrzydłowego i napastnika to obowiązek zarządu.
To nie jest niczyj obowiązek i sugeruję jednak dać sobie na wstrzymanie z takimi żądaniami. Poczekajmy do tego okienka, zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów