The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 14:05
Gdyby to Wisła wczoraj wygrała 2-0 po takiej grze jaką pokazał Rapid to na forum byłoby jeszcze więcej narzekania. Że farciarski wynik, że rywal lepiej grał piłką, że zamiast się przy niej utrzymywać to co drugie akcja to długa piła od obrońcy do napastnika, że to tylko zamazuje rzeczywisty obraz, bo powinnien być remis albo nawet w dupe.

Rapid grał agresywniej, faulowali dużo częściej niż Wiślacy, bardziej zależało im na wyniku niż na prowadzeniu gry. Swoje osiągnęli, byli skuteczni w tych jedynych sytuacjach jakie stworzyli, ale piłkarsko moim zdaniem odstawali od nas, czego się nie spodziewałem. Rzadko potrafili wymienić więcej niż 4, 5 podań, większość to były przerzuty od bocznych obrońców do skrzydłowych albo dzidy na napastnika.

Wisła pokazała dużo więcej ciekawych, składnych kombinacji, brakowało jedynie szczęścia w decydujących fragmentach (setki Sobola, Ivicy, Genkov i Kirm też mieli świetne okazje). Wiele razy potrafiliśmy fajnie poklepać piłką w środku pola, czy pod bramką Rapidu. Było kilka efektownych wyjść spod presingu, gdzie większość podań grana była na pierwszy kontakt.

Przegraliśmy. Trenerzy i piłkarze muszą teraz wyciągnąć wnioski dlaczego tak się stało mimo że rywal stworzył mniej sytuacji i ogólnie sprawiał wrażenie (przynajmniej dla mnie) zespołu klase gorszego od nas. To tylko sparing, z takiej porażki może wyniknąć tylko coś dobrego, więc nie wiem na cholere tu się ludzie tną...

PS. A ten meczowy shoutbox to pokemonom w prezencie na wakacje od adminów forum tak? Żal było to czytać, szczególnie podjazdy w kierunku Lameya.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.07.2011, 14:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale przecież staraliśmy sie wychodzić spod pressingu, tyle ze trzecie podanie szło do Sobola który wczoraj tracił prawie każdą piłke. W pierwszej połowie był cieniem samego siebie, ktoś tam pisał w trakcie realcji ze jedynie On i Mały walczyli. Kpina

ale w II połowie widziałem skuteczne wyjścia z pod pressingu, Lamey z Jaliensem widać ze sie rozumieją, Iliev powinien grac w kazdym meczu.
Kirm przez cały mecz raptem RAZ dobrze wrócił przerywając akcje przeciwnika, Małego jakoś nie pamiętam prócz tego ze standardowo starał sie okiwac 4 na raz.
Obrone mamy słabą, niestety.
oglądam cała Copa Americe we wczorajszej gierce mielismy wiecej podań z klepki niż każda druzyna na tym turnieju.
no ale płaczmy,wynik poszedł w świat.
Szkoda ze nikt nie ma statystyk tego spotkania.
Pierwszej połowy nie widziałem,ale to że po podaniu do Sobola była strata to nie koniecznie jego wina, bo jeżeli sam szedł do gry obrońcom to pewnie dwóch przeciwników miał na plecach i potrzebny był jakiś nasz z którym Sobol zagra klepe. Tylko nie obrońca bo to nic nie daje. Kiedy tego kogoś do gry nie było zostawało odwracać się mając dwóch na plecach albo oddac z pierwszej do obrońcy,a ten walił długą. Stąd pewnie dramatyczny obraz gry.

W drugiej połowie już nikt w środku nie wychodził do gry, tylko była szybka zmiana strony i zagranie po linii. Kilka razy Lamey poszedł z drugiej strony tez. Były dwie 200, Genkow i Kirm mogli strzelić więc takiego dramatu nie było jednak kilka razy zamiast wykorzystać przewagę pojawiało się zwalniające podanie do tyłu. Jakbyśmy wygrywali 3:0, ale to może dlatego że sparing. Dobrze że mamy długą ławe i lesery będa miały gdzie odpoczywać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.07.2011, 14:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Pierwszej połowy nie widziałem,ale to że po podaniu do Sobola była strata to nie koniecznie jego wina, bo jeżeli sam szedł do gry obrońcom to pewnie dwóch przeciwników miał na plecach i potrzebny był jakiś nasz z którym Sobol zagra klepe. Tylko nie obrońca bo to nic nie daje. Kiedy tego kogoś do gry nie było zostawało odwracać się mając dwóch na plecach albo oddac z pierwszej do obrońcy,a ten walił długą. Stąd pewnie dramatyczny obraz gry.
co do zwalniających podań, masz racje. Kilka razy było tak ze piłke dostał bardzo wysoko ustawiony Lamey i nie grał dzidy na dobieg na napastnika tylko czekał. Ale może tak Maaskant im każe nauczyc sie rozgrywać.
Lamey którego tak wszyscy jechali,pozostawił na mnie dobre wrażenie w grze ofensywnej. W defensywnej..bardziej przypomina Jaliensa który dobrze sie ustawia i łapie na spalone, jest obronca od ktorego zaczyna sie atak i wyprowadzanie piłki a nie jak Osaman któego zaletą jest bycie ścianą.

No i co do Radka. Sobol dla mnie jest ikoną Wisły ale to nie powód by oceniać go inaczej. Strzał z dystansu z lewej, nieżle niedaleko od bramki pomyślałem ze może w koncu zacznei walić swoje bomby, niestety.
Masa strat, i to nie była wina kolegów tylko i wyłącznie jego, bo jak inaczej wytłumaczysz rzut wolny przyznany Wiśle, który Radek chce rozegrać szybko i będąc plecami do bramki przeciwnika podaje lekko na 5 metrów do piłkarza Rapidu, dokadnie pod nogi. Kilka podań wzdłuż tak samo.
Naprawde, dla mnie to był wczoraj najsłabszy nasz piłkarz nie licząc Pareiki i Paljica.

To był sparing, nie bede oceniał druzyny po takiej gierce bo nie wiem jakie polecenia mieli od trenera. Tyle ze my wsyscy jestesmy krótkowidze, chcemy sukcesu natychmiast bez zadnych przeszkód.
Ja w tym spotkaniu widziałem wiele pozytywnych rzeczy, ale i negatywnych , ale niebyło to spotkanie z typu odetnijmy żyly bo jesteśmy tacy słabi.

po za tym odnośnie Radka, nie zapominajmy ze ma swój wiek. Żeby tylko nie było jak z Żurawiem który wyzionął ducha a Roberto dalej na niego stawiał. Nie panie trenerze, nie przywiązujmy sie do nazwisk.
Jedyny problem to taki czy Patryk usiadzie czy Kirm bo i ten i ten byli beznadziejni.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.07.2011, 18:56
Cytat:
Masa strat, i to nie była wina kolegów tylko i wyłącznie jego, bo jak inaczej wytłumaczysz rzut wolny przyznany Wiśle, który Radek chce rozegrać szybko i będąc plecami do bramki przeciwnika podaje lekko na 5 metrów do piłkarza Rapidu, dokadnie pod nogi. Kilka podań wzdłuż tak samo.
to nie była strata tylko zawodnik Rapidu stał blisko, Sobol chciał zarobić żółtko dla rywala, niestety nie trafił w niego, ale i tak sędzie powinien nam dać powtórzyć ten wolny

co do oceny postawy Radka się nie zgodzę absolutnie, jeden z lepszych na boisku u nas, który coś próbował, a że koledzy się nie dostosowali, to miał dużo strat
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.07.2011, 19:10
Już myślałem, że miałem omamy wzrokowe i tylko ja widziałem całkiem niezłą grę Sobolewskiego. Szczególnie Wilk nie pomagał mu w tym meczu.

Swoją drogą jakoś się do chłopaka (Czarka) przekonać nie mogę, nie widzę u niego - dostrzeganego przez wielu forumowiczów - potencjału. Jak dla mnie jest to co najwyżej dobry ligowiec, od Sobola dzielą go jednak lata świetlne. Wielu widzi w nim następcę Radka i zawsze mnie zastanawia na jakiej podstawie są głoszone takie teorie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.07.2011, 19:36
Zasłona dymna Maaskantowi chyba udała sie z powodzeniem - jakos mi sie nie wydaje, ze np. Patryk obnizył loty zwłaszcza, ze z Litexem z tego co było w relacji wygladało, ze gral dobrze.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 07.07.2011, 19:40
Dziwi mnie dlaczego Maskant nie wystawił Nuneza ani raz na lewej obronie a przecież to jego nominalna pozycja na boisku,przynajmniej w poprzednim sezonie grał cały czas na lewej obronie ,sporadycznie występował też na lewym skrzydle,a Maskant wpycha go do środka..poczekam z ocenianiem jego gry przynajmniej do pierwszych oficjalnych meczów Wisły,ale moim zdaniem grając w środku traci Swoje największe atuty czyli szybkość i grę 1 na 1 a środkowych pomocników w naszym klubie jest nadmiar[nie koniecznie dobrych ale jest. ] Oby też Mały w nastepnym meczu posiedział chwile na lawie i popatrzył na gre kolegów z boku,bo te jego holowanie piłki zaczyna mnie delikatnie mówiąc wkur..,fajnie czasami jak pójdzie na czterech,pilka sie gdzies odbije,tam kogos kiwnie[vide mecz z Legią u siebie wygrany wysoko] ale nie może tego robić nagminnie ;/ Iliev wszedł na 20 min i zrobił więcej niz Małecki w 70 tym swoim kiwaniem. Nie wiem czy pamiętacie mecz z GKS Bełchatów u Nas,jak klepaliśmy ich w polu karnym ,że aż nie dowierzałem w to co widze,Małecki wtedy nie grał a gra zespołowa wyglądała jak dla mnie imponująco,a podłączający sie Cikosz który dostawał te piłki od prawego pomocnika w koncu mógł coś pokazać w ofensywie,bo z Małeckim w pomocy to było tak ze Cikosz zadupczał od pola karnego do pola karnego co akcje,włączał się non stop a Małecki głowa w ziemie i wszystko na hura..nie mówie ze wszystko robi zle,bo czasem mu sie uda minąć,jednego drugiego..ale gdyby tak zapierniczał Baszczyński a Mały by mu nie podał raz,drugi czy trzeci to skończyło by sie pewnie na o.......u i taki o....... mam nadzieje,że Patryk dostał od Maskanta,bo jak chlopak jest pod scianą to gra rewelacyjnie..
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2011, 19:48
Z Małeckim to jest tak - strzela z dystansu, chociaż nie pamiętam, żeby takiego gola strzelił w Wiśle. Za rzadko dostrzega lepiej ustawionych kolegów, chce sam minąć trzech rywali i strzelić gola. Jest ambitny, stara się, biega, ale jak już ma zrobić coś mądrego, to robi coś głupiego. Jeżeli to się nie zmieni to zostanie tylko bardzo dobrym ligowcem. Grając w pucharach nie może sobie pozwolić na egoistyczną grę, bo fakt, że w Ekstraklasie gra przeciwko "drewniakom", nie znaczy, że każdego obrońcę minie z taką samą łatwością. Daleki jestem od sprzedawania Patryka, w końcu to wychowanek, utożsamia się z Wisłą i ma zadatki na dobrego piłkarza. Bo do takiego miana mu jeszcze trochę brakuje.
Ostatnio edytowane przez Michal_1990 : 07.07.2011 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.07.2011, 19:56
Nunez nie zagrał, bo dopiero wczoraj wieczorem pojawił się na zgrupowaniu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...l_do_wislakow/
Mnie podczas wczorajszego sparingu szczególnie interesowała gra Lameya, człowieka - zagadki. No i całkiem nieźle to wyglądało, widać jeszcze brak zgrania z zespołem ale piłkarsko dobrze się zaprezentował.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2011, 20:27
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wyobraź sobie, że gram w piłę w B klasie. Między rundami grami sparingi. Bardzo często spotykamy się z drużynami z wyższych lig, które są od nas lepsze. Mecze te wyglądają identycznie jak dzisiejszy sparing Wisły. Na początku goście z nami "jadą" do przerwy strzelają ileś bramek. Na drugą połowę albo wychodzą zmiennicy albo grają dalej i myślą gdzie tu na impreze wyskoczyć. Wtedy udaje nam się coś pograć.

Twoja teoria na temat przegięcia z pressingiem, to jest tylko teoria. Goście po prostu zrobili swoje i potem już się nie ciśnieniowali. Mówisz tak jakby grali gołą jedenastką i nie było można zrobić zmian. Jakby ktoś tam oddychał rękawami, to zapewne powędrował by do boksu.

Może odpowiesz przy okazji co w takim razie nakazał nasz trener robić naszym, bo wyglądali na taki, którzy za bardzo nie wiedzą o co kaman.
Znaczy sugerujesz, że przywidziało mi się jak widziałem w końcówce na zbliżeniu naprawdę mocno zmęczonych gości z Rapidu, a ich kontry w drugiej połowie wyglądały tak rachitycznie bo im się nie chciało?
I po co trener miałby zmieniać zawodników. To był sparing, jednostka treningowa, widać mieli ugrać się na maksa.
Generalnie sugerujesz, że zagraliśmy z niesamowitym rywalem, bo potrafiącym grać bardzo agresywnym presingiem przez pełne 90 minut, tylko akurat mieliśmy pecha bo po 60 minutach się rywalom "odechciało" i przez to nie zobaczyliśmy tego fenomenu?

P.S. i pisanie o "jechaniu" z nami też uważam jak parę osób za spore nadużycie, piłkarsko to raczej żadnych cudów nie było widać w grze Rapidu, zbyt wielu sytuacji poza tym co wpadło to też nie stworzyli.
Odpowiedz cytując
witosek1111
Junior Member

Stary 07.07.2011, 20:39
Dla mnie serce i sile włożył Sobol zdecydowanie.. Genkov? nieobecny na boisku.. Czarek? Słabiej się nie da.. samą walką nic się nie zdziała.. Maor widać,że szybkościowo dobrze przygotowany,kilka fajnych zagrań,jednak niecelnych. Pareiko? Nawiększe dla mnie rozczarowanie w tym meczu.. W sumie solidna gra Kew i Chaveza (Jovanović-pokazał,że wzmocnieniem to on nie jest..) Dragan? aktywny choć słaby mecz,Lamey? Nieporozumienie,że ktoś taki gra w Mistrzu Polski. Boki pomocy? Nie istniały.. Kirm niewidoczny,a Mały rękawy.. nie miał siły co przełożyło się na liczbe zepsutych zagrań tudzież dryblingów... Miejmy nadzieje,że kolejnym meczu będzie o wiele lepiej i wyciągną jakieś wnioski..
Odpowiedz cytując
Alamar
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2011, 20:54
Wiadomo ze bledy nowych zawodnikow moge wynikac tez z braku zgrania, malej ilosci minut spedzonych na boisku z nowymi kolegami ale wiadomo ze czasu nie ma jesli chodzi o puchary i ja komentuje przedewszystkim w tym kontekscie. Poza tym wlasnie z taka Levadia odpadlismy takze dzieki eksperymenta w ostatniej chwili z Jopem czy Lobodzinskim na bocznej obronie (pomijac ze zespol w ogole nie byl przygotowany przez Skorze) teraz sklad jest odrobine szerszy wiec mam nadzieje bedzie lepiej. Niech sie zawodnicy zgrywaja w tych sparingach. Jestem ciekaw czy Gargula sie wreszcie przebudzi bo nic nie pokazywal w ostatnim czasie, myslalem nawet ze sie go pozbeda.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Stary 07.07.2011, 20:59
Adasss napisał(a):Wyświetl post

P.S. i pisanie o "jechaniu" z nami też uważam jak parę osób za spore nadużycie, piłkarsko to raczej żadnych cudów nie było widać w grze Rapidu, zbyt wielu sytuacji poza tym co wpadło to też nie stworzyli.
Zgadzam się, mecz był wyrównany, co prawda Rapid zdominował nas w środku pola, ale sytuacje miał tylko po błędach Pareiki i Jovanovica. A tych było ze 3, może 4 - tak jak u nas. Tylko oni dwie wykorzystali, a my nic. Druga sprawa, prawdziwą siłę Wisły poznamy, gdy wszystkie nowe nabytki będą regularnie trenować i zgrają się z zespołem. A do tego może minąć trochę czasu. Generalnie rywala w II rundzie powinniśmy przejść grając składem z zeszłego sezonu (+ Lamey za Cikosa). Piłkarze, których pozyskała Wisła mają pomóc przejść III lub IV rundę. Skompletowana kadra do 12 czerwca to były raczej pobożne życzenia prezesa niż mająca się wydarzyć przyszłość. Po meczu z Rapidem nie można popaść w depresję, tak jak po jutrzejszej ewentualnej wygranej 4:0 z Florą Tallinn skakać z radości. Maaskant obiecał, że przygotuje zespół na eliminacje - mam nadzieję że słowa dotrzyma.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.07.2011, 21:48

Mam nadzieje, ze to nie nasz piatkowy rywal
Odpowiedz cytując
witosek1111
Junior Member

Stary 07.07.2011, 23:29
a ja tak na marginesie.. będzie jakaś transmisja z dzisiejszego meczu?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2011, 02:03
Sadzac po ich urodzie to chyba jakis niemiecki team, a my gramy zdajsie z Estonczykami,i to plci męskiej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 08.07.2011, 02:46
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Sadzac po ich urodzie to chyba jakis niemiecki team, a my gramy zdajsie z Estonczykami,i to plci męskiej
Yhm, niemiecki...Chyba,że Tallin jest pod okupacją Sherlocku. Napisy na koszulkach widziałeś?
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.07.2011, 18:18
Ciekawy jestem jak poradzi sobie dzisiejsza obrona ,no i oczywiscie nasz atak nowy .
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.07.2011, 18:18
Kowalski na prawej obronie, to niech lepiej Kazik Moskal zagra ...
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 08.07.2011, 18:20
Będzie transmisja gdzieś w necie
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.07.2011, 18:21
Kowalski o.O , będzie się działo

Cytat:
Będzie transmisja gdzieś w necie
Transmisji z tego meczu nie będzie na pewno. Kamer tv na stadionie brak

PS: UWAGA, UWAGA, Junior Diaz wykazał nadprzyrodzone siły i zagra od pierwszej minuty! Wskakuje do podstawowego składu w miejsce Mateusza Kowalskiego. Na prawej obronie zagra Łukasz Burliga
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 08.07.2011 o godz. 18:24.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.07.2011, 18:24
"UWAGA, UWAGA, Junior Diaz wykazał nadprzyrodzone siły i zagra od pierwszej minuty! Wskakuje do podstawowego składu w miejsce Mateusza Kowalskiego. Na prawej obronie zagra Łukasz Burliga" cytat z relacji
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 08.07.2011, 18:25
Nie ma transmisji z tego spotkania na żadnym kanale dostępnym w necie. Hehe nawet Diaz z podróży jest lepszy od Kowalskiego - nie rozumiem czego on jeszcze szuka w Wiśle. Mateusz powinien już dawno zmienić otoczenie. W takim spotkaniu prosiłoby się o grę w systemie z 2 napastnikami.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.07.2011, 18:27
Jednak Diaz, cale szczescie nie zaszczyci nas Kowal swą grą
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 08.07.2011, 18:38
Kowalskiego nie mogę się pozbyć, bo brak wychowanków, którzy muszą być.

A co do składu z Florą, to ciekawy dość, dysponujemy drugą w miarę silną jedenastką.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.07.2011, 18:41
Skrót wideo Wisła - Rapid
http://www.youtube.com/watch?v=7BiQe...layer_embedded

live Wisła - Flora
http://www.live.wisla.krakow.pl/?subiektywne=on
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 08.07.2011, 19:00
"A kapitanem Wisły jest dziś... Łukasz Garguła"

Szczerze? Wolałbym w tej roli Jirsaka...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.07.2011, 19:07
Maaskant mówił, że na kapitana będzie wyznaczał Polaka i się tego trzyma. 1:0 Flora. Ole!

w jakimś wywiadzie nasz trener mówił, że w meczach sparingowych (Rapid, Flora) drużyna nie będzie grała schematami które są ćwiczone na treningach pod kątem pucharów/ligii. Ciekawe ile w tym prawdy. Z Rapidem odniosłem wrażenie, że to realizują w stu procentach Transfery w tym okienku były/będą, drużyna wydaje się być mocniejsza personalnie i profesjonalnie kierowana. Więc nie pozostaje nic innego niż trochę pokory i czekanie na pierwszy mecz o stawkę, na który drużyna wyjdzie głodna sukcesu!
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 08.07.2011 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.07.2011, 19:12
"Flora gra ostrym pressingiem." - cytat z oficjalnej. Jakieś pytania?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.07.2011, 19:13
Za bardzo to sie sparingami nie martwie ale niech sie dzisiaj przynajmniej przyłozą
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów