|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gdyby to Wisła wczoraj wygrała 2-0 po takiej grze jaką pokazał Rapid to na forum byłoby jeszcze więcej narzekania. Że farciarski wynik, że rywal lepiej grał piłką, że zamiast się przy niej utrzymywać to co drugie akcja to długa piła od obrońcy do napastnika, że to tylko zamazuje rzeczywisty obraz, bo powinnien być remis albo nawet w dupe.
Rapid grał agresywniej, faulowali dużo częściej niż Wiślacy, bardziej zależało im na wyniku niż na prowadzeniu gry. Swoje osiągnęli, byli skuteczni w tych jedynych sytuacjach jakie stworzyli, ale piłkarsko moim zdaniem odstawali od nas, czego się nie spodziewałem. Rzadko potrafili wymienić więcej niż 4, 5 podań, większość to były przerzuty od bocznych obrońców do skrzydłowych albo dzidy na napastnika. Wisła pokazała dużo więcej ciekawych, składnych kombinacji, brakowało jedynie szczęścia w decydujących fragmentach (setki Sobola, Ivicy, Genkov i Kirm też mieli świetne okazje). Wiele razy potrafiliśmy fajnie poklepać piłką w środku pola, czy pod bramką Rapidu. Było kilka efektownych wyjść spod presingu, gdzie większość podań grana była na pierwszy kontakt. Przegraliśmy. Trenerzy i piłkarze muszą teraz wyciągnąć wnioski dlaczego tak się stało mimo że rywal stworzył mniej sytuacji i ogólnie sprawiał wrażenie (przynajmniej dla mnie) zespołu klase gorszego od nas. To tylko sparing, z takiej porażki może wyniknąć tylko coś dobrego, więc nie wiem na cholere tu się ludzie tną... PS. A ten meczowy shoutbox to pokemonom w prezencie na wakacje od adminów forum tak? Żal było to czytać, szczególnie podjazdy w kierunku Lameya. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
W drugiej połowie już nikt w środku nie wychodził do gry, tylko była szybka zmiana strony i zagranie po linii. Kilka razy Lamey poszedł z drugiej strony tez. Były dwie 200, Genkow i Kirm mogli strzelić więc takiego dramatu nie było jednak kilka razy zamiast wykorzystać przewagę pojawiało się zwalniające podanie do tyłu. Jakbyśmy wygrywali 3:0, ale to może dlatego że sparing. Dobrze że mamy długą ławe i lesery będa miały gdzie odpoczywać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Lamey którego tak wszyscy jechali,pozostawił na mnie dobre wrażenie w grze ofensywnej. W defensywnej..bardziej przypomina Jaliensa który dobrze sie ustawia i łapie na spalone, jest obronca od ktorego zaczyna sie atak i wyprowadzanie piłki a nie jak Osaman któego zaletą jest bycie ścianą. No i co do Radka. Sobol dla mnie jest ikoną Wisły ale to nie powód by oceniać go inaczej. Strzał z dystansu z lewej, nieżle niedaleko od bramki pomyślałem ze może w koncu zacznei walić swoje bomby, niestety. Masa strat, i to nie była wina kolegów tylko i wyłącznie jego, bo jak inaczej wytłumaczysz rzut wolny przyznany Wiśle, który Radek chce rozegrać szybko i będąc plecami do bramki przeciwnika podaje lekko na 5 metrów do piłkarza Rapidu, dokadnie pod nogi. Kilka podań wzdłuż tak samo. Naprawde, dla mnie to był wczoraj najsłabszy nasz piłkarz nie licząc Pareiki i Paljica. To był sparing, nie bede oceniał druzyny po takiej gierce bo nie wiem jakie polecenia mieli od trenera. Tyle ze my wsyscy jestesmy krótkowidze, chcemy sukcesu natychmiast bez zadnych przeszkód. Ja w tym spotkaniu widziałem wiele pozytywnych rzeczy, ale i negatywnych , ale niebyło to spotkanie z typu po za tym odnośnie Radka, nie zapominajmy ze ma swój wiek. Żeby tylko nie było jak z Żurawiem który wyzionął ducha a Roberto dalej na niego stawiał. Nie panie trenerze, nie przywiązujmy sie do nazwisk. Jedyny problem to taki czy Patryk usiadzie czy Kirm bo i ten i ten byli beznadziejni. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
co do oceny postawy Radka się nie zgodzę absolutnie, jeden z lepszych na boisku u nas, który coś próbował, a że koledzy się nie dostosowali, to miał dużo strat |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Już myślałem, że miałem omamy wzrokowe i tylko ja widziałem całkiem niezłą grę Sobolewskiego. Szczególnie Wilk nie pomagał mu w tym meczu.
Swoją drogą jakoś się do chłopaka (Czarka) przekonać nie mogę, nie widzę u niego - dostrzeganego przez wielu forumowiczów - potencjału. Jak dla mnie jest to co najwyżej dobry ligowiec, od Sobola dzielą go jednak lata świetlne. Wielu widzi w nim następcę Radka i zawsze mnie zastanawia na jakiej podstawie są głoszone takie teorie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zasłona dymna Maaskantowi chyba udała sie z powodzeniem - jakos mi sie nie wydaje, ze np. Patryk obnizył loty zwłaszcza, ze z Litexem z tego co było w relacji wygladało, ze gral dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziwi mnie dlaczego Maskant nie wystawił Nuneza ani raz na lewej obronie a przecież to jego nominalna pozycja na boisku,przynajmniej w poprzednim sezonie grał cały czas na lewej obronie ,sporadycznie występował też na lewym skrzydle,a Maskant wpycha go do środka..poczekam z ocenianiem jego gry przynajmniej do pierwszych oficjalnych meczów Wisły,ale moim zdaniem grając w środku traci Swoje największe atuty czyli szybkość i grę 1 na 1 a środkowych pomocników w naszym klubie jest nadmiar[nie koniecznie dobrych
ale jest. ] Oby też Mały w nastepnym meczu posiedział chwile na lawie i popatrzył na gre kolegów z boku,bo te jego holowanie piłki zaczyna mnie delikatnie mówiąc wkur..,fajnie czasami jak pójdzie na czterech,pilka sie gdzies odbije,tam kogos kiwnie[vide mecz z Legią u siebie wygrany wysoko] ale nie może tego robić nagminnie ;/ Iliev wszedł na 20 min i zrobił więcej niz Małecki w 70 tym swoim kiwaniem. Nie wiem czy pamiętacie mecz z GKS Bełchatów u Nas,jak klepaliśmy ich w polu karnym ,że aż nie dowierzałem w to co widze,Małecki wtedy nie grał a gra zespołowa wyglądała jak dla mnie imponująco,a podłączający sie Cikosz który dostawał te piłki od prawego pomocnika w koncu mógł coś pokazać w ofensywie,bo z Małeckim w pomocy to było tak ze Cikosz zadupczał od pola karnego do pola karnego co akcje,włączał się non stop a Małecki głowa w ziemie i wszystko na hura..nie mówie ze wszystko robi zle,bo czasem mu sie uda minąć,jednego drugiego..ale gdyby tak zapierniczał Baszczyński a Mały by mu nie podał raz,drugi czy trzeci to skończyło by sie pewnie na o.......u i taki o....... mam nadzieje,że Patryk dostał od Maskanta,bo jak chlopak jest pod scianą to gra rewelacyjnie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z Małeckim to jest tak - strzela z dystansu, chociaż nie pamiętam, żeby takiego gola strzelił w Wiśle. Za rzadko dostrzega lepiej ustawionych kolegów, chce sam minąć trzech rywali i strzelić gola. Jest ambitny, stara się, biega, ale jak już ma zrobić coś mądrego, to robi coś głupiego. Jeżeli to się nie zmieni to zostanie tylko bardzo dobrym ligowcem. Grając w pucharach nie może sobie pozwolić na egoistyczną grę, bo fakt, że w Ekstraklasie gra przeciwko "drewniakom", nie znaczy, że każdego obrońcę minie z taką samą łatwością. Daleki jestem od sprzedawania Patryka, w końcu to wychowanek, utożsamia się z Wisłą i ma zadatki na dobrego piłkarza. Bo do takiego miana mu jeszcze trochę brakuje.
Ostatnio edytowane przez Michal_1990 : 07.07.2011 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nunez nie zagrał, bo dopiero wczoraj wieczorem pojawił się na zgrupowaniu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...l_do_wislakow/ Mnie podczas wczorajszego sparingu szczególnie interesowała gra Lameya, człowieka - zagadki. No i całkiem nieźle to wyglądało, widać jeszcze brak zgrania z zespołem ale piłkarsko dobrze się zaprezentował. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
I po co trener miałby zmieniać zawodników. To był sparing, jednostka treningowa, widać mieli ugrać się na maksa. Generalnie sugerujesz, że zagraliśmy z niesamowitym rywalem, bo potrafiącym grać bardzo agresywnym presingiem przez pełne 90 minut, tylko akurat mieliśmy pecha bo po 60 minutach się rywalom "odechciało" i przez to nie zobaczyliśmy tego fenomenu? P.S. i pisanie o "jechaniu" z nami też uważam jak parę osób za spore nadużycie, piłkarsko to raczej żadnych cudów nie było widać w grze Rapidu, zbyt wielu sytuacji poza tym co wpadło to też nie stworzyli. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dla mnie serce i sile włożył Sobol zdecydowanie.. Genkov? nieobecny na boisku.. Czarek? Słabiej się nie da.. samą walką nic się nie zdziała.. Maor widać,że szybkościowo dobrze przygotowany,kilka fajnych zagrań,jednak niecelnych. Pareiko? Nawiększe dla mnie rozczarowanie w tym meczu.. W sumie solidna gra Kew i Chaveza (Jovanović-pokazał,że wzmocnieniem to on nie jest..) Dragan? aktywny choć słaby mecz,Lamey? Nieporozumienie,że ktoś taki gra w Mistrzu Polski. Boki pomocy? Nie istniały.. Kirm niewidoczny,a Mały rękawy.. nie miał siły co przełożyło się na liczbe zepsutych zagrań tudzież dryblingów... Miejmy nadzieje,że kolejnym meczu będzie o wiele lepiej i wyciągną jakieś wnioski..
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wiadomo ze bledy nowych zawodnikow moge wynikac tez z braku zgrania, malej ilosci minut spedzonych na boisku z nowymi kolegami ale wiadomo ze czasu nie ma jesli chodzi o puchary i ja komentuje przedewszystkim w tym kontekscie. Poza tym wlasnie z taka Levadia odpadlismy takze dzieki eksperymenta w ostatniej chwili z Jopem czy Lobodzinskim na bocznej obronie (pomijac ze zespol w ogole nie byl przygotowany przez Skorze) teraz sklad jest odrobine szerszy wiec mam nadzieje bedzie lepiej. Niech sie zawodnicy zgrywaja w tych sparingach. Jestem ciekaw czy Gargula sie wreszcie przebudzi bo nic nie pokazywal w ostatnim czasie, myslalem nawet ze sie go pozbeda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się, mecz był wyrównany, co prawda Rapid zdominował nas w środku pola, ale sytuacje miał tylko po błędach Pareiki i Jovanovica. A tych było ze 3, może 4 - tak jak u nas. Tylko oni dwie wykorzystali, a my nic. Druga sprawa, prawdziwą siłę Wisły poznamy, gdy wszystkie nowe nabytki będą regularnie trenować i zgrają się z zespołem. A do tego może minąć trochę czasu. Generalnie rywala w II rundzie powinniśmy przejść grając składem z zeszłego sezonu (+ Lamey za Cikosa). Piłkarze, których pozyskała Wisła mają pomóc przejść III lub IV rundę. Skompletowana kadra do 12 czerwca to były raczej pobożne życzenia prezesa niż mająca się wydarzyć przyszłość. Po meczu z Rapidem nie można popaść w depresję, tak jak po jutrzejszej ewentualnej wygranej 4:0 z Florą Tallinn skakać z radości. Maaskant obiecał, że przygotuje zespół na eliminacje - mam nadzieję że słowa dotrzyma.
![]() "Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać, bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Mam nadzieje, ze to nie nasz piatkowy rywal ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a ja tak na marginesie.. będzie jakaś transmisja z dzisiejszego meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sadzac po ich urodzie to chyba jakis niemiecki team, a my gramy zdajsie z Estonczykami,i to plci męskiej
![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciekawy jestem jak poradzi sobie dzisiejsza obrona
,no i oczywiscie nasz atak nowy .![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kowalski na prawej obronie, to niech lepiej Kazik Moskal zagra ...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Będzie transmisja gdzieś w necie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Kowalski o.O , będzie się działo
Cytat:
PS: UWAGA, UWAGA, Junior Diaz wykazał nadprzyrodzone siły i zagra od pierwszej minuty! Wskakuje do podstawowego składu w miejsce Mateusza Kowalskiego. Na prawej obronie zagra Łukasz Burliga
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 08.07.2011 o godz. 18:24.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
"UWAGA, UWAGA, Junior Diaz wykazał nadprzyrodzone siły i zagra od pierwszej minuty! Wskakuje do podstawowego składu w miejsce Mateusza Kowalskiego. Na prawej obronie zagra Łukasz Burliga" cytat z relacji
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma transmisji z tego spotkania na żadnym kanale dostępnym w necie. Hehe nawet Diaz z podróży jest lepszy od Kowalskiego - nie rozumiem czego on jeszcze szuka w Wiśle. Mateusz powinien już dawno zmienić otoczenie. W takim spotkaniu prosiłoby się o grę w systemie z 2 napastnikami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jednak Diaz, cale szczescie nie zaszczyci nas Kowal swą grą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kowalskiego nie mogę się pozbyć, bo brak wychowanków, którzy muszą być.
A co do składu z Florą, to ciekawy dość, dysponujemy drugą w miarę silną jedenastką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Skrót wideo Wisła - Rapid
http://www.youtube.com/watch?v=7BiQe...layer_embedded live Wisła - Flora http://www.live.wisla.krakow.pl/?subiektywne=on |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"A kapitanem Wisły jest dziś... Łukasz Garguła"
Szczerze? Wolałbym w tej roli Jirsaka... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Maaskant mówił, że na kapitana będzie wyznaczał Polaka i się tego trzyma. 1:0 Flora. Ole!
w jakimś wywiadzie nasz trener mówił, że w meczach sparingowych (Rapid, Flora) drużyna nie będzie grała schematami które są ćwiczone na treningach pod kątem pucharów/ligii. Ciekawe ile w tym prawdy. Z Rapidem odniosłem wrażenie, że to realizują w stu procentach Transfery w tym okienku były/będą, drużyna wydaje się być mocniejsza personalnie i profesjonalnie kierowana. Więc nie pozostaje nic innego niż trochę pokory i czekanie na pierwszy mecz o stawkę, na który drużyna wyjdzie głodna sukcesu!
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 08.07.2011 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
"Flora gra ostrym pressingiem." - cytat z oficjalnej. Jakieś pytania?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Za bardzo to sie sparingami nie martwie ale niech sie dzisiaj przynajmniej przyłozą
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|