The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2011, 16:06
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
A w kontrakcie Cikosa jest wpisana klauzula odstępnego? Jeśli nie, a jego forma wzrośnie to ciężko będzie go zatrzymać. Bóg wie ile sobie Słowacy za niego krzykną.
Bodaj w PN było napisane, że 400 tys euro.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.03.2011, 16:33
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
A w kontrakcie Cikosa jest wpisana klauzula odstępnego? Jeśli nie, a jego forma wzrośnie to ciężko będzie go zatrzymać. Bóg wie ile sobie Słowacy za niego krzykną.
Basałaj mówił, że z wszystkimi zawodnikami poza Sivą, którzy nie są związani stałym kontaktem z Wisła mają wpisaną klauzulę odstępnego.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2011, 17:13
Po tej wypowiedzi Maaskanta można zaryzykować ustawienie:
Pareiko - Jaliens, Chavez, Bunoza, Paljic - Garguła,Sobolewski, Melikson - Kirm, Żurawski/Genkov, Małecki

Genkov zagra o ile nie jest chory/kontuzjowany bo cos mialo byc nie tak przed Arka
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.03.2011, 17:42
arti napisał(a):Wyświetl post
Bodaj w PN było napisane, że 400 tys euro.
Bodajże wypożyczony jest za 100k, a w razie wykupu suma transferu ma wynosić 300tys euro. Myślę, że Cikosz w tej rundzie będzie grał dobrze i się sprawdzi. Co nie zmienia faktu, że potrzebujemy dwóch skrajnych obrońców, skrzydłowego i napastnika.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.03.2011, 11:45
A jeśli Genkov złapie kontuzję to co wtedy?

Będziemy liczyć, że w każdym meczu któraś z szarż Małego w gąszcz obrońców będzie się kończyć bramką?

Albo, że Kirm odnajdzie się na nowej pozycji w ataku?

Może Boguski dostanie magicznego ozdrowienia i odzyska dawną formę w mgnieniu oka?

Może Żurawski zacznie poprawnie przyjmować piłkę?

Chyba najmniejszym z cudów byłoby to że Rios zacznie strzelać bramki na "Polskiej ziemi"

Nie ma już Marcelo, który strzelał gdy Pawła Brożka łapały dołki.

Mamy 12-stu pomocników w składzie i tylko jednego wartościowego napastnika.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2011, 12:04
Cytat:
A jeśli Genkov złapie kontuzję to co wtedy?
Wtedy pozostaje liczyć tylko na Małeckiego a i tutaj nie wiadomo jak poradzi sobie w systemie z praktycznie jednym napastnikiem...

Cytat:
Albo, że Kirm odnajdzie się na nowej pozycji w ataku?

Może Boguski dostanie magicznego ozdrowienia i odzyska dawną formę w mgnieniu oka?

Może Żurawski zacznie poprawnie przyjmować piłkę?

Chyba najmniejszym z cudów byłoby to że Rios zacznie strzelać bramki na "Polskiej ziemi"

Nie ma już Marcelo, który strzelał gdy Pawła Brożka łapały dołki.
No i po części muszę się z tobą zgodzić...
Bardzo żałuję, że nie udało nam się zimą sprowadzić jeszcze jednego napastnika. Był m.in Sotirović i Buzała do wzięcia za darmo.

Cytat:
Mamy 12-stu pomocników w składzie i tylko jednego wartościowego napastnika.
No właśnie a co będzie jak Genkov nie okaże się "wartościowym zawodnikiem" i nie poradzi sobie w Polsce?
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 02.03.2011, 15:35
Ludzie, dajcie im szanse. Wstrzymajcie się z ocenami do połowy rundy. Początki zawsze są trochę loterią. Ważne że ta porażka nie była w lidze.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 02.03.2011, 16:20
Nikt chyba w tym temacie nie wspomniał o żadnej porażce

Ale co do tego meczu w PP i polityki transferowej. Ja nie mam nic do obcokrajowców. Jeśli zawodnik gra już jakiś czas w Wiśle i jest gotów umierać za Wisłę to jest pełnoprawnym Wiślakiem i koniec.
Natomiast ciekawe czy podczas wczorajszego meczu nasz dyrektor sportowy sobie mógł pomyśleć coś takiego: "kurde mogłem kupić w okienku połowę Polaków z tej drużyny za grosze".
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.03.2011, 19:55
Wczorajszy mecz pokazal ze nie mamy napastnikow.

Genkov to w sumie jescze duzy znak zapytania,a ci ktorzy niby moga grac z przodu Rios,Zuraw -nie rokują dobrze na przyszlosc.
Zawali sprawe,po odejsciu Brozka trzeba bylo szukac nowych a nie samego Genkova sprowadzac,bo teraz zaczyna to powoli wychodzic.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2011, 20:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Wczorajszy mecz pokazal ze nie mamy napastnikow.
To ja
Tobie gratuluję uroczego snu.Wczoraj obudziłeś się po zimie jak niedźwiedź,i po wyjściu z gawry na ten boży świat dowiedziałeś się,że nie mamy napastników,poza zamianą Genkowa za Brożka.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.03.2011, 22:50
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Nikt chyba w tym temacie nie wspomniał o żadnej porażce

Ale co do tego meczu w PP i polityki transferowej. Ja nie mam nic do obcokrajowców. Jeśli zawodnik gra już jakiś czas w Wiśle i jest gotów umierać za Wisłę to jest pełnoprawnym Wiślakiem i koniec.
Natomiast ciekawe czy podczas wczorajszego meczu nasz dyrektor sportowy sobie mógł pomyśleć coś takiego: "kurde mogłem kupić w okienku połowę Polaków z tej drużyny za grosze".
Nikt nie powiedział, że po transferach będzie nam lekko szło. Nawet gdybyśmy kupili piłkarzy za grosze, to nie mielibyśmy żadnej pewności, że ci piłkarze "zaskoczą". Dajmy czas tej drużynie. Myślę, że piłkarze odwdzięczą się dobrą grą. Zresztą wczoraj warunki do gry też były tragiczne. Sam stałem na trybunie i było mi strasznie zimno, więc oby ta pogoda się zmieniła na plus, to wtedy się chłopaki rozkręcą. Np. taki Melikson nigdy nie grał pewnie na mrozie, więc drużyna musi się rozkręcić. Osobiście nie widzę jak narazie żadnych powodów do zaniepokojenia, więc bądźmy dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 06.03.2011, 17:01
Pozwoliłem sobie na pewną analizę.

Poniżej wypisałem pierwszą drużynę "Białej Gwiazdy" na wiosnę. Kadra Wisły składa się z 24 piłkarzy, którzy wnoszą więcej, bądź mniej do zespołu. Niektórzy dziennikarze i kibice mówili, że w ostatnich dwóch oknach transferowych dokonywała się rewolucja w zespole Wisły. Latem może być jeszcze ciekawiej przy ulicy Reymonta, bowiem spośród 24 zawodników, aż 8 zawodnikom kończą się kontrakty, bądź okres wypożyczenia tj.: Cikos, Branko, Chávez, Sobolewski, Sivakov, Boukhari, Rios i Maciej Żurawski. Od razu na pierwszy rzut oka widać, że boki obrony kuleją. Po sezonie trzeba kupić lewego i prawego obrońcę. Należy poszukać zastępstwa dla Sobolewskiego, jeślibyśmy nie zdołali z nim umowy przedłużyć. Boukhariego należy się pozbyć moim zdaniem, a Paljicia przesunąć do pomocy. I pozostają napastnicy. Tylko Genkov jest realnym wzmocnieniem, choć jeszcze tego nie pokazał. Należy kupić napastnika i w przypadku grania jednym napastnikiem, myślę, że dwóch strikerów wystarczy. Zawsze byłem zwolennikiem dwóch piłkarzy na jedną pozycję.

Bramkarze:

1. Milan Jovanic (25 lat)
12. Filip Kurto (19)
25. Sergei Pareiko (34)

Obrońcy:

Prawy:
22. Erik Cikos (22)
15. Serge Branco (30)

Środkowy:
2. Kew Jaliens (32)
4. Osmán Chávez (26)
6. Gordan Bunoza 23)
24. Mateusz Kowalski (24)

Lewy:
?(!)

Pomocnicy:

Defensywny:
7. Radoslaw Sobolewski (34)
28. Cezary Wilk (25)

Prawy:
19. Patryk Malecki (22)
11. Wojciech Lobodzinski (28)

Środkowy:
8. Mikhail Sivakov (23)
16. Tomas Jirsak (26)

Lewy:
17. Andraz Kirm (26)
13. Dragan Paljić (27)
74. Nourdin Boukhari (30)

Ofensywny:
5. Maor Melikson (26)
10. Lukasz Gargula (30)

Napastnicy:

9. Rafal Boguski (26)
18. Tzvetan Genkov (27)
21. Andy Rios (22)
79. Maciej Zurawski (34)
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.03.2011, 17:27
Moim zdaniem z tej całej listy powinniśmy wykupić Cikosa i Chaveza.

Na razie nie wiadomo jak u nas będzie sobie radził Sivakov, bo po całkiem niezłych spotkanie w jego wykonaniu z Podbeskidziem i Arką zagrał trochę słabo z Ruchem.

Boukhari to też dla mnie stoi pod znakiem zapytania rundę jesienną miał słabą czekam, aż wróci po kontuzji i może na wiosnę pokaże się jeszcze z dobrej strony.

Co do Sobolewskiego to sam nie wiem. Chyba przyszedł już czas, aby w pierwszym składzie grał Wilk. Jednak potrzebujemy jakąś alternatywę dla Czarka. Jeśli udało by się wykupić Sivakova to Sobol mógłb... odejść w przeciwnym razie powinien zostać.

Warto zauważyć, że po sezonie wracają do nas Mączyński i Rado obaj środkowi pomocnicy...

trójka Rios, Żurawski, Branco powinna odejść z nich raczej nic nie będzie w ich miejsce proponuje.
Za Riosa, Żurawskiego -> Kupisza albo Sobotę obaj mogli być za plecami Genkova albo sięgnąć po jeszcze jednego nominalnego napastnika Omara Diaza ( jak wiosną będzie dostawał szansę w Śląsku i pokaże się z dobrej strony) lub Dwaliszwiliego albo Pekharta - napastnicy z trochę tej wyższej półki.
Za Branco -> Marcina Baszczyńskiego myślę, że mimo lat na karku mógłby się przydać
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 06.03.2011, 17:32
Titto napisał(a):Wyświetl post
Za Branco -> Marcina Baszczyńskiego myślę, że mimo lat na karku mógłby się przydać
Kolejny wielki powrót do Wisły po Żurawskim..dajcie spokój.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.03.2011, 17:33
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Kolejny wielki powrót do Wisły po Żurawskim..dajcie spokój.
A skąd pewność, że będzie grał tak samo słabo jak Żuraw?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.03.2011, 17:36
Cytat:
A skąd pewność, że będzie grał tak samo słabo jak Żuraw? ]
Wielkie powroty. Zurawski, Kuzba - nic nie grali po powrocie. Baszczynski jest juz za stary a na dodatek kontuzjogenny
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.03.2011, 17:41
skeba napisał(a):Wyświetl post
Wielkie powroty. Zurawski, Kuzba - nic nie grali po powrocie. Baszczynski jest juz za stary a na dodatek kontuzjogenny
A tam, nie można wkładać wszystkich do jednego wora
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.03.2011, 17:42
Pewnie masz to na myśli, że w Wiśle po wielkich powrotach była wielka lipa.
Jednak zdarzają się też takie przypadki jak Kosowski po powrocie do nas po tej kontuzji grał bardzo dobrze.
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
A tam, nie można wkładać wszystkich do jednego wora
Otóż to
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.03.2011, 17:52
Baszczu ma 34 lata...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.03.2011, 17:58
Znowu beznadziejna dyskusja na temat Baszczyńskiego.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.03.2011, 18:00
Co do naszej polityki transferowej przytoczę cytat z dość już starego wywiadu z Basałajem, w którym stwierdza on, że: "Najważniejsze, że w Wiśle do przeszłości już należą transfery polegające na tym, że przychodzi menedżer ze swoim zawodnikiem, albo na półce stoją płyty dvd, a my sobie wybieramy na ich podstawie piłkarza. Po to mamy Stana i rozbudowany dział skautingu, żeby selekcja była jak najlepsza."
W końcu transfery są przemyślane, a nie robione na hura, nie bierzemy zawodników, których poleci jakiś manager, a potem okazuje się on Radovanovicem, Dudu itp. (wyjątek stanowi oczywiście Marcelo). Zaczyna się naprawdę dobrze dziać jeśli chodzi o naszą politykę transferową i wierzę, że letnie transfery będą jeszcze lepsze niż zimowe, a nie będziemy ściągać nikogo na testy, wierząc, że zawodnik bez kontraktu, który ostatnio grał w jakiejś słabej drużynie, będzie wzmocnieniem klubu, który walczy o mistrzostwo Polski i o europejskie puchary. Zimowe transfery będziemy oceniać na koniec rundy, na ile były udane.
Jeszcze link do wywiadu z Prezesem: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...odejsc,1602201
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.03.2011, 18:05
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Znowu beznadziejna dyskusja na temat Baszczyńskiego.
Beznadziejna Polonia, beznadziejna dyskusja o Baszczyńskim.
Oj Teqcontroller...
Baszczu ma 34 lata...
Wiedziałem, że ktoś to w końcu napisze...
Frankowski też miał tyle lat jak wracał do Jagiellonii...

Ok, skończmy już tą rozmowę, bo to nie jest odpowiedni temat...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.03.2011, 18:12
Titto napisał(a):Wyświetl post
Beznadziejna Polonia, beznadziejna dyskusja o Baszczyńskim.
Oj Teqcontroller...

Wiedziałem, że ktoś to w końcu napisze...
Frankowski też miał tyle lat jak wracał do Jagiellonii...

Ok, skończmy już tą rozmowę, bo to nie jest odpowiedni temat...
Jak Baszczu wróci do gry po kontuzji i załapie się do 11 to będę oglądał w jakiej jest formie.
Ale Baszczu to nie Frankowski
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 06.03.2011, 18:17
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Jak Baszczu wróci do gry po kontuzji i załapie się do 11 to będę oglądał w jakiej jest formie.
Ale Baszczu to nie Frankowski
Też nie Żurawski czy Kuźba.
Ok koniec offtopu z mojej strony teraz już na serio .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 09.03.2011, 09:21
Wisła obserwuje Brazylijskiego napastnika z CSKA Sofia - Michela Platiniego
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.03.2011 o godz. 09:23.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.03.2011, 10:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wisła obserwuje Brazylijskiego napastnika z CSKA Sofia - Michela Platiniego
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Cena zawodnika - 1,5 mln €. I chyba tyle w temacie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.03.2011, 11:08
^^^ Jeszcze Diego Maradona i Pele i jestem spokojny o Champions League
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.03.2011, 11:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
3 razy mniej - 0,5 mln euro, dokładnie za tyle CSKA Sofia ściągnęła go w lecie 2009 z Czernomoreca Burgas. Nie wierzę w ten transfer z 2 powodów: mamy doświadczenie w negocjacjach z CSKA Sofia w sprawie brazylijczyków (w lecie 2008 mieliśmy ściągnąć Claudinei'a Aparecido Silve z tego samego klubu, niby wszystko było ugadane: 0,8 mln euro na konto CSKA i Nei jest nasz, a tu się włączył Al Shabab Al Arabi Club z ZEA, zaoferował okrągły milion euro i nara), więc teraz też pewnie się dogadamy, ale jakieś Araby lub Chinole nam go sprzątną sprzed nosa. Po za tym wg mnie nie opłaca się ściągać napastnika i w dodatku obcokrajowca, który w tym roku skończy 28 lat.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 09.03.2011, 11:11
No i bardzo dobrze. Już powinni szukać, a na początku okienka podpisywać, a nie zaczynać szukać na youtube'ie na początku okienka i jak się uda to coś podpisać na ostatnią chwilę. Pozytywnie wróży, że oglądają nawet drogich piłkarzy.

W końcu będziemy potrzebować kilku napastników bo odejdą Żurawski, pewnie Rios, nie wiadomo co z Boguskim.

Dobrze byłoby też kupić skrajnych obrońców choćby dla samej konkurencji w składzie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.03.2011, 13:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że ta cena jest mocno przesadzona. Liga bułgarska jest raczej słabsza od naszej, więc na tym rynku warto szukać piłkarzy. Cena - przypuszczam, że zawyżona conajmniej o 700-800 tysięcy euro.

Poza tym - o Riosie nie wiemy zbyt dużo. Dajmy mu czas na pokazanie się z dobrej strony. Ta runda jest dla niego ostatnią szansą. Więc wolałbym, abyśmy wstrzymali się z negatywnymi komentarzami na jego temat.

Cytat:
Po za tym wg mnie nie opłaca się ściągać napastnika i w dodatku obcokrajowca, który w tym roku skończy 28 lat.
Jeśli tylko jest dobrym graczem, to nie widzę problemu by go ściągnąć. Hubnik też ma 27 lat i zaczął w Legii strzelać jak na zawołanie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 09.03.2011 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów