The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 14:30
A czy jest sens się tutaj brandzlować nad poziomem jakiegoś kopacza, któryo nawet jeszcze nie zagrał meczu w Polskiej lidzeDla przeciętnego zjadacza chleba to piłkarz, który ileś tam lat temu zdobył króla strzelców ligi greckiej a pózniej gdzieś grał.
Myślisz że co?Że teraz wszyscy będa tu srali ze strachu?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.02.2012 o godz. 14:44.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.02.2012, 14:50
Cytat:
A czy jest sens się tutaj brandzlować nad poziomem jakiegoś kopacza, któryo nawet jeszcze nie zagrał meczu w Polskiej lidzeDla przeciętnego zjadacza chleba to piłkarz, który ileś tam lat temu zdobył króla strzelców ligi greckiej a pózniej gdzieś grał.
Myślisz że co?Że teraz wszyscy będa tu srali ze strachu?
Nie i nie! Zdecydowanie! Ja nie do tego się odnosiłem! Tak jak już było to pisane wcześniej - nie tacy kopacze jak Novo czy Blanco okazywali się być totalnymi niewypałami - i nie chodzi mi tylko o polską ligę. Taki Torres, to pewnie by i w polskiej lidze nie dał rady strzelić więcej niż 5 bramek. To jest oczywiste i niepodważalne (tzn. że mogą być niewypałami, a nie że Torres ).

Odnosiłem się tylko do słów, że "już nie takie gwiazdy" w kontekście Legii lub polskiej ligi. Akurat co by o tej trójce (Ljuboja, Novo, Blanco) nie mówić, nazwiska mają takie, jakie praktycznie się nie zdarzały w polskiej lidze. Co wcale nie znaczy, że może się okazać koniec końców, że wszyscy razem wzięci i tak będą mogli Rudnievowi buty czyścić, albo że czapką nakryje ich wszystkich na raz Czekaj.

Cytat:
Ulrich Borowka
Haha fakt! Ale wiesz, my tu mówimy o zawodowych piłkarzach, a nie "byłych piłkarzach, którzy przedwcześnie zakończyli karierę, tylko jeszcze się do tego nie przyznali"
Ostatnio edytowane przez Sartre : 23.02.2012 o godz. 14:54.
Legionista
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.02.2012, 14:51
Jak widać zapomnieliście o takim graczu w lidze polskiej jak Ulrich Borowka ?
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.02.2012, 14:55
Srać może nie będą, ale już widzę jak wszyscy są wielkimi chojrakami i na nikim te nazwiska nie robią wrażenia. Będzie dobry papierek lakmusowy na to: jeśli przed meczami z Legią jacyś kopacze zaczną śpiewki w stylu "to tacy sami ludzie jak my" wiadomo, że są obsrani.

Bardzo jestem ciekaw tej Legii. Podejrzewam, że może jeden na tę dwójkę będzie niewypałem, bo ile transferów tego samego typu może być trafionych? Jeśli wszyscy zagrają na miarę teoretycznych możliwości (powiedzmy sprawdzą sie na podobnym poziomie co Ljuboja) to nawet jeśli Legia nie dogoni Śląska przynajmniej zobaczy się w jej wykonaniu trochę dobrej piłki.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.02.2012, 14:57
Pełna zgoda z Satre:

1. Tak głośnych nazwisk nie było w Polsce od czasu, gdy grali w niej nasi medaliści mistrzostw świata
2. Nie ma to żadnego wpływu na to, że Legia może dostać soczysty wpierdziel za pare tygodni w Bielsku.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.02.2012, 15:05
Sartre napisał(a):Wyświetl post

Czy w ogóle jest sens porównywać Rangersów do Levante? Dysproporcja pomiędzy tymi klubami jest kolosalna pod każdym względem.
Oczywiście ze tak. Szczegolnie ze Rangersi to klub w którym w tym momencie jest syndyk a Levante piastuje 7 pozycje w Primera Division.

Sory, ale dla mnie Ljuboja to głośniejsze nazwisko niz grający kiedyś w piłke naczonovo. Co do Blanco nie wiem,gdyby był taki niezły to dlaczego po Atenach nie trafił do mocnego klubu.

czy Naczos albo reszta grali tak jak Jaliens na Mistrzostawach Świata? Jaliens grał tez np w półfinale UEFA.
Nie zdobył tylu mistrzostw co naczonowo ale nie grał tez w lidze dwóch zespołów.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.02.2012, 15:07
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak widać zapomnieliście o takim graczu w lidze polskiej jak Ulrich Borowka ?
Dodałbym jeszcze:
Oleg Salenko - król strzelców Mundialu 1994
Amaral - 31-krotny reprezentant Brazylii
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.02.2012, 15:09
Liga bedzie ciekawsza Kasa i CV nie gra i to kazdy srednio rozgarniety kibic kopanej wie. Moze byc roznie. W sumie czekam na czasy, w ktorych w kazdym klubie ekstraklasy gra taki Novo, Blanco czy Ljuboja. Mamy w sumie albo ponadprzecietnych jak Meleks, i nasze stare wilki typu Frankowski no i Rasiak Ciekawe gdzie w tym wszystkim miejsce dla mlodych. Pamietajmy, ze taki Slask nie ma wielkich nazwisk, ale juz nie jeden sie tam promuje. To tez droga i moim zdaniem najlepsza. Trzymac sie miejsc pucharowych,walczyc o LM/LE i nie robic kominow placowych by nie skonczyc jak...chyba skonczy Lech.
Idziemy sladem innych, mocniejszych lig, brakuje tylko systematycznosci...No i szejka jakiegos Oj wtedy to by sie dzialo

Salenko i jego 18 minut w Pogoni ? Pamietam ten mecz, to bylo cos

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.02.2012, 15:28
Cytat:
Oczywiście ze tak. Szczegolnie ze Rangersi to klub w którym w tym momencie jest syndyk a Levante piastuje 7 pozycje w Primera Division.

Sory, ale dla mnie Ljuboja to głośniejsze nazwisko niz grający kiedyś w piłke naczonovo. Co do Blanco nie wiem,gdyby był taki niezły to dlaczego po Atenach nie trafił do mocnego klubu.

czy Naczos albo reszta grali tak jak Jaliens na Mistrzostawach Świata? Jaliens grał tez np w półfinale UEFA.
Nie zdobył tylu mistrzostw co naczonowo ale nie grał tez w lidze dwóch zespołów.
A niech by i syndyk oddał wszystkich obecnych piłkarzy Rangersów w niewolę do kopalni diamentów, co to ma wspólnego z tą dyskusją? Liczy się chyba okres kiedy brani pod uwagę piłkarze grali w tych klubach, a nie sytuacja dzisiaj.

Poza tym Nacho Novo "grający kiedyś" w piłkę? Serio? I jeszcze w porównaniu z Ljuboją? Jak Ljubo przychodził do Legii wielki futbol był już dla niego odległym wspomnieniem sprzed wielu, wielu lat, grał po prostu jako solidny zawodnik dołów Ligue 1. Nacho Novo w Rangersach grał jeszcze wiosną 2010 roku - biorąc pod uwagę, że mamy początek 2012 - to nie jest jakoś arcydawno.

A co do pytania o to czemu Blanco nie trafił do innego klubu niż do Meksyku - cóż, nie tacy piłkarze wylatywali do nie takich krajów za dolarem. W Atenach był naprawdę ważnym piłkarzem - i jego sukcesy tamże też nie należą do szczególnie zamierzchłych, skoro grał w AEK jeszcze w 2010/11 (odszedł do meksyku na jesień 2011 i na tej rundzie jego środkowoamerykańska przygoda się skończyła), strzelając 15 bramek z czego 9 w lidze (wynik akurat niezbyt oszałamiający).

Cytat:
Mogą to się okazać całkiem drogie wtopy ale tworzy to lepszy PR na rynku transferowym dla naszej buraczanej ligi.
I to chyba największy zysk na tę chwilę z tych transferów. Zresztą wiele osób związanych z Legią mówiło, że zupełnie inaczej rozmawia się z piłkarzami zza granicy od kiedy można pokazać palcem Ljuboję. Podejrzewam że bez Serba zobaczylibyśmy Novo i Blanco jak świnie niebo. No i że nazwiska się pojawiają na boiskach e-klasy w ogóle, to i innym klubom będzie nieco łatwiej, zwłaszcza że Legia nie jest jedynym klubem, który ma rozpoznawalnych w Europie zawodników.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 23.02.2012 o godz. 15:39.
Legionista
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 23.02.2012, 15:36
Nasz diaboliczny Q też ma wypaśne CV. Nie zmienia to faktu, że coś się wolno bo wolno ale chyba jednak rusza. Turcy też kiedyś ściągali emerytów. Nikt nie wie czy te transfery Legii wypalą. Mogą się to okazać całkiem drogie wtopy ale tworzy to lepszy PR na rynku transferowym dla naszej buraczanej ligi. Czas pokaże jak zawsze.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2012, 15:43
Sartre napisał(a):Wyświetl post

Poza tym Nacho Novo "grający kiedyś" w piłkę? Serio? I jeszcze w porównaniu z Ljuboją? Jak Ljubo przychodził do Legii wielki futbol był już dla niego odległym wspomnieniem sprzed wielu, wielu lat, grał po prostu jako solidny zawodnik dołów Ligue 1. Nacho Novo w Rangersach grał jeszcze wiosną 2010 roku - biorąc pod uwagę, że mamy początek 2012 - to nie jest jakoś arcydawno.

.
No niech Ci będzie,ale powiedz mi ....co to jest to Glasgow Rangers? Po tym jak udało im sie jakims mega fartem zdobyć UEFA w sezonie 07/08 to lecą w dół. Rok później odpadli w 2 rundzie kwalifikacyjnej do LM z FBK Kowno.Rok później byli w LM to zrobili 2 punkty m.in przegrywając z Unireą Dana Petrescu 4:1.
Zresztą, włacz Fife i zobacz ze Rangersi mają 3.5 gwiazdki a Wisła z Legią po 3.

Oczywiscie zyczę mu jak najgorzej, razem z Meksykiem. Połamania nóg.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.02.2012, 15:50
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Zresztą, włacz Fife i zobacz ze Rangersi mają 3.5 gwiazdki a Wisła z Legią po 3.
Sartre - jesteś na dnie

P.S. Ile gwiazdek ma Sporting i Standard?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2012, 15:53
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Sartre - jesteś na dnie

Standard chyba bez szaleństw. Na miejscu chłopaków z Legii bym się posrał bo Sporting jak nic ze cztery
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.02.2012, 15:55
O City więc nie pytam
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2012, 16:01
Sartre - jesteś na dnie

Sporting ma 4, Benfica-Porto 4.5
City ma 5

wbrew temu co Ci sie wydaje bo zachowuejsz sie jakby ten argument był z dupy wyjęty, Ea Sports posiada researcherów którzy dokładnie przeglądają kluby.

Sory, ty pytasz o Sporting Gijon przeciez a ja o Lizbonie napisałem. Gijon ma chyba 3.5

No ale skoro sie z tego smiejesz, to powiedz mi ze te głupie gwiazdki nie są adekwatne.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.02.2012, 16:07
No ale skoro sie z tego smiejesz, to powiedz mi ze te głupie gwiazdki nie są adekwatne.
Oczywiście, że te gwiazdki nie są adekwatne, wręcz są z dupy w sytuacji, gdy podajesz mi wartość Rangers z teraz w dyskusji o Rangersach 2004-2010.

Zresztą nawet teraz: jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bofff
Member

Stary 23.02.2012, 16:20
jaja jak berety....
Podstawowy zysk Legii to jest taki, że się młodzi z Akademii napatrzą i ograją/nauczą przy tych "emerytach", przy darmowym Luboji to Radović i Rybus się rozwinęli. Niech Wolski, Żyro, Jagiełło, Furmaniak załapią podobną drogę.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.02.2012, 17:24
Napiszę krótko: pozyskanie takich zawodników jak Novo i Blanco robi na mnie wrażenie i jeśli nawiążą oni swoją grą do tego co prezentowali w poprzednich klubach to Legia będzie bardzo mocna.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2012, 18:08
Oczywiście, że te gwiazdki nie są adekwatne, wręcz są z dupy w sytuacji, gdy podajesz mi wartość Rangers z teraz w dyskusji o Rangersach 2004-2010.

Zresztą nawet teraz: jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost.
czyli uważasz ze oni je przydzielają z dupy? Tak samo zawodnikom overalle robią z dupy?

No i skoro :jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost: to dlaczego wynik pierwszego meczu jest 2:2 ze wskazaniem na was a nie gładkie 0:3 ?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.02.2012, 18:46
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post

Co do Sportingu, a Legii to też śmieszny argument. Obecnie Sporting gra jak gra, ale nie ma wątpliwości, że zdecydowanie większymi możliwościami dysponują Portugalczycy. To, że przechodzą obecnie kryzys nie zmienia faktu, że są zdecydowanie bogatsi, mają lepsze obiekty i mimo wszystko lepszych graczy.
jeśli mają lepszych graczy to gdzie oni byli w ostatnim meczu? Aż 11 było kontuzjowanych?
Argument ze są bogatsi tez jest średni.
Była Legia lepsza w tym meczu czwartek czy nie?

p.s. skad wiesz ze nie przydzielają je eksperci ? (akurat wiem dosc dobrze jak wyglada cała zabawa w EA, ale powiedz mi skad wiesz ze przydzielają je laicy?)

Fangzuo dopóki nie zagrał też sie cieszył podnieta na forum. Manu to juz Skorża powiedział że zrobi różnicę, Jaliens miał pokazać co to znaczy europejski stoper tak samo jak Descarga.

Sarte pisał ze wiekszych gwiazd nie było, a dla mnie po prostu Nacho Novo taką mega gwiazda nie jest. Znam chłopa kojarze nazwisko wiem gdzie KIEDYŚ grał w piłke, ale on nie ma 25 lat.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.02.2012, 18:57
No i skoro :jeżeli Sporting Lizbona ma 4 to Legia ma 3 zdecydowanie na wyrost: to dlaczego wynik pierwszego meczu jest 2:2 ze wskazaniem na was a nie gładkie 0:3 ?
jeśli mają lepszych graczy to gdzie oni byli w ostatnim meczu? Aż 11 było kontuzjowanych?
Argument ze są bogatsi tez jest średni.
Była Legia lepsza w tym meczu czwartek czy nie?
Nie szalałbym, poczekaj na rozstrzygnięcie dwumeczu. Nie bierzesz pod uwagę, że my gramy najlepszy od 15 sezon w pucharach, a oni są w gigantycznym dołku. Zresztą nawet gdyby udało się nam awansować jakiś cudem to dla mnie jasne jest, że podobny wynik może zrobimy w ciągu następnych 5 lat, a Sporting zrobi w tym czasie 5 takich wiosen w pucharach.

Strasznie mnie bawi to polskie gadanie, że Sporting był na Legii słabiutki i Legia dużo lepsza. My mieliśmy giga spinkę, a oni popykali dwa razy i nam dwie wbili bez większych trudności.

P.S. A ile gwiazdek ma PSV? Twente? Spartak?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 26.02.2012, 15:17
A tym czasem zapomniany Matusiak wraca do Widzewa
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.02.2012, 20:41
Kolejny powrot do Polski - Matusiak oficjalnie w Widzewie
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 01.03.2012, 13:24
http://legia.com/news,28234-antolovi..._w_boracu.html

A jednak cuda się zdarzają...
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.03.2012, 13:26
Ten Marian to ten który mówił, że Legia zarobi na nim miliony?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 01.03.2012, 13:32
Tak to czlowiek recznik w bramce, do tego Srdja "miłość do futbolu to nie wszystko"
Dwa totalne nieporozumienia wreszcie poszly w cholere...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.03.2012, 13:57
Ostatnie dzień okienka jak i całe to zimowe okno transferowe mnie rozczarowało.

Wisła-wiadomo. Mamy zawodników z wystarczającym potencjałem do obrony Mistrzostwa i wzmocnień Nam nie potrzeba

W Amice pewnie myśleli tak samo gdyż potencjał mają taki, ze gdyby grali na 80% swoich możliwości to martwiliby się o to jak nie roztrwonic przewagi nad resztą stawki

Legia straciła 3 podstawowych piłkarzy ale sprowadziła dwóch takich, którzy wespół z Ljuboją i Radoviciem rozmontują każdą obronę nie tylko w Polsce ale i w Europie

W Ślasku stabilizacja

W Lechii tradycyjne transfery LAST MINUTE ale za to jakie

STRACH POMYŚLEĆ CO SIĘ BĘDZIE DZIAŁO LATEM!

U Nas wielkie sprzątanie, niekoniecznie ze Stanem.

W Legii zbrojenia przed Ligą Mistrzów.

A Amica będzie miała do wydania 6 mln Euro za Rudnieva.

Już nie mogę się doczekać
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.03.2012, 22:58
Hehe i co mówiłem, Świerczok rezerwy podbija a Borysiuk gra piach niedługo ława.
..
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.03.2012, 23:39
jak to jest ze legia pozbywa sie cieniasow i jeszcz e na tym zarabia grosze a u Nas muszą podobni beznadziejni zawodnicy stanowic o sile ( buahhhahahah) naszej slabej druzyny ?
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.03.2012, 23:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
Hehe i co mówiłem, Świerczok rezerwy podbija a Borysiuk gra piach niedługo ława.
Borysiuk piach? Oprócz pierwszego meczu jest na tle całej drużyny oceniany albo najlepiej, albo nazwijmy to w środku stawki. Są to średnie lub niskie oceny, bo cała drużyna gra beznadziejnie, ale w tej beznadziei należy do tej lepszej części swojej ekipy. Mogę się założyć, że w tej rundzie z powodów sportowych Borysiuk nie zostanie odesłany na ławkę.

Świerczok na ten moment rozegrał cztery spotkania w Bundeslidze na siedem możliwych, po pół sezonu kariery w seniorskiej piłce na poziomie I Ligi Polskiej w barwach najgorszej drużyny ligi, mając 18 lat. Gdyby nie fakt, że w Ekstraklasie ma na ten moment ZERO spotkań, czyli praktycznie żadnego doświadczenia na jakimkolwiek rozsądnym poziomie, to moglibyśmy powiedzieć, że rozegrał cztery razy więcej spotkań w Bundeslidze niż w polskiej Ekstraklasie.

Fakt, odesłali go na dwa mecze do rezerw, żeby ograł się trochę w seniorskiej piłce i tam udowodnił swoją wartość. Być może na ten moment przegrał rywalizację z niedawnym superstrzelcem ligi izraelskiej i reprezentacji tego kraju Shechterem, byłym czołowym strzelcem 2.Bundesligi i czołowej drużyny ligi belgijskiej, pięciokrotnym reprezentantem Kamerunu Dorge Kouemahą i zawodnikiem z 40 spotkaniami na poziomie 1.Bundesligi i 36 w 2.Bundeslidze, byłym mega talentem juniorskim Bayernu Monachium Sandro Wagnerem, ale czy to powód do obśmiania polskiego 18-letniego, pod względem doświadczenia seniorskiego żółtodzioba?

A Świerczok w tych rezerwach spisał się świetnie, strzelił dwa gole, dał zwycięstwo swojej drużynie i zapewne znajdzie się w meczowej osiemnastce na następne spotkanie, tym razem przeciwko VfB Stuttgart.

Z całym szacunkiem dla Twojej opinii, ale gdyby tak Michał Nalepa (dla formalności - 19-letni piłkarz Wisły ME wypożyczony do Radzionkowa) przeszedł w tym momencie do dajmy na to SC Freiburg i po dwóch tygodniach treningów w tym klubie tak się spodobał, że daliby mu szansę gry w czterech pierwszych spotkaniach rundy, to uważałbyś to za mały prywatny sukces tego juniora raczkującego w seniorskiej piłce, czym może powód do obśmiania tegoże Nalepy? Przykład ten jest analogiczny do tego, co w ostatnich miesiącach osiągnął Świerczok.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów