|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przeczytałem tego posta i przypomniałem sobie, że to S-F
Nie ma bata, żeby do nas przyszedł, bo:Pierwsze primo- kozojebcy dadzą mu na 200% nową umowę i wątpię, że się na nią zgodzi, bo zainteresowanie nim będzie baaaardzo duże Drugie primo- on wcale by nie chciał tu wracać, bo Białą Gwiazdę nawet jeśli ma w sercu, to dopiero na drugim miejscu- za pieniędzmi Trzecie primo- Boguś jak się raz na kogoś w****ia, to to nie trwa 2 dni, tylko trochę dłużej. Rozstaliśmy się z Kosą w nieprzyjemnej atmosferze i ja też go w Wiśle nie chcę już widzieć. Poziom drużyny to jedno, ale szacunek do samego siebie jest najważniejszy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 25.11.2009 o godz. 12:39.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Małecki też ma w sercu co? a o kontrakt jak walczył zażarcie... Ja tam Kosowskiego rozumiem, jak przyszedł Łobo to dało się kasę wyciągnąć na stół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na miejscu Wisły zainteresował bym się Piotrem Petaszem, pomocnikiem Pogoni Szczecin. Wystarczy wpisać sobie na youtube jego imię i nazwisko można zobaczyć choćby jakie bramki strzela z rzutów wolnych.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
dziś piłkarz gra dla pieniędzy a nie dlatego że ma w sercu wislę tr czasy dawno minęly przecież Kosa nie tak dawno nie dogadal się z wisłą A zdrugiej strony za co im płacić takie pieniądze skoro grać nie umieją nawet
mają podstawowe braki w technice nie mowiąc o kondycji vide jak ganiają w anglii |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Dobra. Wszyscy już wiemy, że każdy sprowadziłby Traore. Może w końcu przestaniecie pisać o nim co tydzień? ... Nudne to już jest.
takie przykłady jak dał np. *Marcinnno* coś wnoszą do dyskusji, a ciągła gadka o Traore nie ma sensu. Bardzo dobry pilkarz jak na nasze warunki, ale to już każdy wie. I jak napisalam kiedyś- pewnie gonie ściągniemy. Sorry za OT ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Właśnie skończyłem oglądać mecz Zagłębie - Lech, i Traore nic specjalnego w nim nie pokazał, co więcej przejawiał małe zaangażowanie dopóki dopóty nie dostał żółtej kartki co go rozsierdziło na pare minut..W aktualnej sytuacji Wisły ja bym się tak na niego nie zapatrywał
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Cleber by mógł pomóc w negocjacjach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wole ich zamiast Jopa, Łobodzińskiego i Ćwielonga
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pora wreszcie na sprowadzenie klasowego lewego obrońcy. Może Petar Zanev z Litexu Łowecz ? Bardzo dobry, perspektywiczny reprezentant Bułgarii.
![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
podobno Maciuś obserwował piłkarzy BATE Borisov w meczu LE z Benficą... co myślicie o tym grajku? do wyciągnięcia? Notabene to def. pomocnik... kurde gdyby sie udało...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
w przerwie można się przyjrzeć lub zaprosić na sparing
Krzysztof Kaliciak, 23 lata, GKS Katowice, 9 goli w 1.lidze Marcin Klatt, 24 lata, Warta Poznań, 10 goli w 1. lidze Sebastian Hajduk, 24 lata, Resovia, 13 goli w 2.lidze Rafał Leśniewski, 23 lata, Nielba Wągrowiec, 12 goli w 2.lidze Michał Twardowski, 20 lat, Ruch Wysokie Mazowieckie, 10 goli w 2.lidze Krzysztof Świątek, 22 lata, Hutnik Kraków, 14 goli w 3.lidze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
massoud, mam nadzieje, że żartujesz, bo nie wiadomo czy się smiać czy płakać .. gdyby oni mieli jeszcze po 17-19 lat, a Ty wyskakujesz z 24 latkiem z 3 ligi ..
co do pogrubionych to chłopak z Hustnika jest w jakimś zespole na testach z ekstraklasy, coś ostatnio czytalem, chyba nawet Lechia, ale nie dam sobie ręki uciąć |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tak Swiątek pojechał na testy do Lechii Gdańsk
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A Twardowski to piłkarz Jagi wypożyczony tylko do Ruchu, grał w kilki meczach ekstraklasy w poprzednim sezonie strzelił nawet jedną bramkę o ile dobrze pamiętam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pisałem to już kilka razy ale napisze jeszcze raz.
Łukasz Piszczek Za pół roku kończy mu się kontrakt. Hertha zmierza do drugiej ligi co tylko powinno ułatwić zadanie pozyskania go. Dla Piszczka opcja gry w Polsce też wydaje się najbardziej korzystna w kontekście EURO 2012. Do którego klubu nie przyjdzie w krótkim czasie stanie się wiodącą postacią. Oby to była Wisła a nie Lech czy Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jeśli nadal szukamy targetmana, to wg transfermarktu latem kończy się kontrakt Nahuelpana z Coritibą.
YT: od około 1:30 Profil na TM |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.12.2009 o godz. 11:19.
![]()
.
. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juraj Halenar - ciekawy napadzior, reprezentant Słowacji, pewnie przyszły uczestnik MŚ... kończy mu się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... strzelił jak do tej pory 8 bramek w swojej lidze, jest w najlepszym wieku jak dla napastnika. Wydaje mi się, że warto by się nim zainteresować... ach szkoda, że nasi "skauci" tu nie zaglądają...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ar/profil.html Jan Novak - również napastnik, reprezentant Słowacji, jest zawodnikiem o podobnej posturze co Franek... jest również skuteczny, 8 bramek jak do tej pory w lidze słowackiej, szybki, zwinny, sprytny. Materiał na niezłego napadziora, za niego niestety trzeba by było zapłacić... http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ak/profil.html P.S tak oglądam ligę słowacką i mam 'jakieś" rozeznanie.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 07.12.2009 o godz. 11:59.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nasi skauci
nie wiem, czy w ogóle gdzieś zaglądają. Preferują zapraszać ludzi na testy po zobaczeniu DVD z popisami, tak jak było z Beto i innymi grajkami. Pozniej przy treningu okazuje sie, że prezentuje zupelnie inny poziom od zaprezentowanych na plycie i dupa, zawodnik zostaje odeslany do domu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
przyszedł niezły Alvarez mógł przyjsc z nim ten obiecujący napastnik Stuani, w ogóle od jakiegoś czasu w naszych przymiarkach transferowych przewijali sie coraz ciekawsi gracz a ze udaje sie transferować tylko niewielką cześć to chyba nie dziwne Podsumowując wygląda to znacznie lepiej niz np. za czasów Henka gdy Kasper/Kapka rozważali czy kupić Brasilie czy Grzelaka za 1 mln euro ![]()
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 07.12.2009 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tak się zastanawiając dochodzę do wniosku, że można z Mauro podpisać nowy kontrakt, bo jeśli chodzi o Diaza to on do pomocy się nie nadaje. Jeśli nie chcą podpisać z nim jako piłkarzem to zrobić go skautem na rynek argentyński i dać mu przykładowo te 5 tyś euro miesięcznie + bonusy za trafione inwestycje a Clebera zrobić skautem na rynek Brazylijski i na tych samych zasadach co Mauro. Jestem pewien, że może to przynieść wiele pożytku. Kupić Pazdana, Kowalski wraca i pozycja stoperów odmłodzona. Jestem za tym aby szukać jednak należy penetrować rynek w polsce. Jest dużo utalentowanych graczy w niższych ligach - ot choćby Hutnik i naprawdę szkoda, że ma takie problemy. Bardzo bym chciał aby wiodło im się dobrze i awansowali do ekstraklasy, a wtedy w Krakowie mamy prawdziwe święto 3 derby na rundę. i Układ tabeli w którym dominują krakowskie kluby 1. Wisła 2. Hutnik. 3 Cracovia lub też 1. Wisła 2. Cracovia 3. Hutnik. Jednak skoro hutnik ma problemy finansowe to można kilku zawodników sprawdzić w kontekscie ich gry w Wiśle, a Hutnik kasą z pewnością nie pogardzi. W małopolsce jest naprawdę wiele klubów w których występuje zdolna młodzież, ale brak skautów uniemożliwia ich wychwycenie a jako przykład niech posłuży ten 19 czy 20 letni bramkarz kupiony z Kmity Zabierzów przez AC Milan. Z Krakowa do Zabierzowa jest powiedzmy 10 km, a z Mediolanu do Zabierzowa około 1400 km. Także gdyby miał hajs w Wiśle być może lepiej by się działo, a z pewnością siatka skautów zostałaby rozbudowana do 20 osób, a nie 3.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja sie bardzo ciesze, ze Cantoro zegna sie z Wisla w dobrym stylu, ale blagam bez jaj z tym nowym kontraktem dla niego. Nie zapominajmy, ze facet jest juz w wieku przedemerytalnym (jak na pilkarza), a przy tym nie umie biegac i strzelac.
Jestem za tym zeby sprowadzic kogos, kto "setke" robi w troche mniej niz 25 sekund i do tego ma pare lat gry przed soba oraz byc moze uda sie go wytransferowac ze znacznym zarobkiem.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 07.12.2009 o godz. 19:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
piłkarze którym kończą sie kontrakty czerwiec 2010 czyli za free
![]() http://www.transfermarkt.de/de/vertr...e/1/index.html jest przynajmniej 3-4 ciekawych graczy w zasięgu, jeśli chcemy grac w europie i nie "zdechnąć" w lidze to i tak musimy poszerzyć kadrę, szczególnie przy naszych przygotowaniu fizycznym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hernán Rengifo,Filip Ivanovski,Dawid Nowak, Carlos Costly, Janusz Gancarczyk, Antoni Lukasiewicz,Mariusz Zganiacz, Dariusz Latka
nad nimi bym się zastanowił ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Filip Ivanovski - koles o gorszej skutecznosci niz nasz Cwielong, dodatkowo chcialby wieeelkiego kontraktu ![]() Antoni Lukasiewicz - nie zdal u nas testow Mariusz Zganiacz - kiedys super zapowiadajacy sie pilkarz, dzisiaj poziom 40%Łobo Nowak - czlowiek kontuzja Rengifo - OK, tylko ze on juz chcialby chyba odejsc za granice Dariusz Latka - bez komentarza ![]() ![]() Groundhopper
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
a moze tak w druga strone , co wy na takie propozycje :
1.Anderson Luis de Souza 2.Rivaldo Vitor Borba Ferreira 3.Raúl González Blanco Mozna obejrzec na YT jak wymiataja , mysle ze spokojnie sa w zasiegu naszego portfela i stanowili by jakas tam konkurencje? co wy na takie 3 transferki w zblizajacym sie okienku. Aha . i Pawełek do Podbeskidzia slyszałem . |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Adam Le Fondre
![]() Prowadzi w klasyfiakcji strzelców w anglielskiej League Two (angielska 3. liga) z 14 bramkami (Rotherham FC), 23 lata. Peter Whittingham ![]() Pomocnik z 11 bramkami na koncie w połowie sezonu w angielskiej Championship (1. liga) 25 lat |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|