The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2012, 16:45
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Maciuś ma racje.. zobaczcie gdzie są teraz te ligi, a gdzie my!! Jeszcze 10 lat temu ładowaliśmy po 3 bramki Nikozji czy wcześniej 5 Trabzonsporowi.. a gdzie oni teraz, a gdzie my?

.
A jaka tego jest przyczyna? Bynajminiej nie w tym, że sprzedali młodego a kupili starego wyjadacza. W ustawodastwie tkwi pra przyczyna, tego o czym piszecie. Gdyby w Turcji firmy mogły miały tyle samo z sportu co u nas to byliby tam gdzie my obecnie jesteśmy. U nas nawet bukmacherzy nie mogą się reklamować. Więc skąd nagle ma być kasa na skale jak w Turcji ?

Tak swoją drogą to Novo jest naprawdę niezłym grajkiem, przynajmniej jak go tak pamiętam. Ale jak uczy doświadczenie nie takie asy do ligi przychodziły a później okazywało się to co się okazywało. Jaliens taki, o! samym staniem powienien robić różnicę takie ma CV a niedługo Czekaj będzie go poprawiać jak ma grać. Zobaczymy co Novo pokaże.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.02.2012 o godz. 16:49.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.02.2012, 16:55
mojzesz napisał(a):Wyświetl post
Iliev
Naprawdę Twoim zdaniem Iliev tyle znaczy w Europie co Ljuboja i Novo? Ocieramy się o absurd..

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jaliens taki, o! samym staniem powienien robić różnicę takie ma CV a niedługo
mojzesz napisał(a):Wyświetl post
Jaliens
O Jaliensie była już tutaj dyskusja. Owszem zawodzi, ale z drugiej strony jego CV jest trochę ciągnięte za uszy do góry. Pamietam dyskusje z Wolffym. Porównajcie sobie jego CV z CV Żewłakowa. Moim zdaniem naprawdę szału nie ma. Szału w sensie różnicy. Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 16.02.2012 o godz. 17:01.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.02.2012, 17:05
Według GW Blanco już podpisał
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1..._w_Legii_.html
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.02.2012, 17:18
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę Twoim zdaniem Iliev tyle znaczy w Europie co Ljuboja i Novo? Ocieramy się o absurd..

O Jaliensie była już tutaj dyskusja. Owszem zawodzi, ale z drugiej strony jego CV jest trochę ciągnięte za uszy do góry. Pamietam dyskusje z Wolffym. Porównajcie sobie jego CV z CV Żewłakowa. Moim zdaniem naprawdę szału nie ma. Szału w sensie różnicy. Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.
Weż wydupcaj na swoje forum zarozumialcze.O .... ci chodzi?Chcesz sie tu ....a z nami przekrzykiwać.Jeśli masz kompleksy to je wylecz u specjalisty?
A w temacie.
Powiem szczerze, że jakoś strasznie nie interesuję się zagraniczną piłką nożną, więc te nazwiska są mi obce, no ale skoro część tu mówi, że są ok, to wierzę na słowo.Zobaczymy czy one faktycznie coś ugarają na Polskim gruncie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.02.2012, 17:18
No nie wiem, to czemu nie ma tego na oficjalnej? Nie chca przed meczem "rozkojarzac"?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.02.2012, 17:25
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Weż wydupcaj na swoje forum zarozumialcze.O .... ci chodzi?Chcesz sie tu ....a z nami przekrzykiwać.Jeśli masz kompleksy to je wylecz u specjalisty?
Normalna rozmowa na podstawie faktów, a Ciebie gumka ściska. Weź wyluzuj. A już teksty o kompleksach po tym co wyrabiałeś u nas - pełna groteska.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.02.2012, 17:28
Szefie, ale jaka gumka mnie może sciskać, skoro w ostatnich 14 latach moja drużyna zdobyła 8 mistrzostw - czyli tyle, ile Twój klub w całej swojej historii.I Ty mi piszesz na forum kibiców Wisły, że mi gumka sciska?
A moze to wygląda inaczej?Może ty sobie zwyczajnie na zbyt dużo pozwalasz?
Broniłem Was, jak Was banowali, fajnie że tutaj jesteście i kulturalnie wypowiadacie, ale mam wrażenie, że czasami sobie za bardzo pozwalacie.

Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 16.02.2012, 17:30
Na razie polskim, nie polskich
Jaliens, Salenko, Amaral. Legia nie jest pierwsza więc sie nie podniecaj.

Narazie tylko Ljuboja Wam wypalił. W czym Novo jest lepszy od Jaliensa, Amarala czy nawet Lameya?
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.02.2012, 17:30
Cytat:
Szefie, ale jaka gumka mnie może sciskać, skoro w ostatnich 14 latach moja drużyna zdobyła 8 mistrzostw - czyli tyle, ile Twój klub w całej swojej historii.
Ale nie o waszych 8 mistrzostwach jest rozmowa, tylko o tym czy Biton z Meliksonem przewyższają Ljuboję z Radovićem, są im równi czy jednak serbski duet lepszy. I o ile byłbym gotów tutaj dyskutować, o tyle jak ktoś twierdzi że jedni to "nie ta klasa" co drudzy, to trochę brzmi to jak żart.
Legionista
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.02.2012, 17:33
Naprawdę korci Was taka przepychanka?Przecież i tak wszystko zweryfikuje liga.Mnie jedynie w....ia taka dziwna napuszona postawa.

Edit:

Aha, i nie rozumiem posta 022.Co ja niby u Was wyprawiałem?Moje posty na legialive są ogólnodostępne i jeśli komukolwiek będzie się chciało to je wyszuka.Uważam, że nie było by eleganckie upublicznanie tego co mi wysłałeś na privie, dlatego, jeśli faktycznie chcesz to sobie wklej moje cytaty, które najbardziej Cię urzekły(choć wiem, że i tak gra nie jest warta świeczki)

http://forum.legionisci.com/search.php?searchid=2061877
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.02.2012 o godz. 17:59.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2012, 18:07
Wiadomo, że tacy piłkarze sa na tle ligowej szarzyzny kozakami, ale jednak to nie jest poziom rozpoznawalności jak Novo.
Zgoda, ale mi chodziło o CV.

Co do Gijon, tak się złożyło,że oglądałem ich ostatni mecz. Goście z Gijon sprawiali wrażenie trochę nie wiedzących co się na boisku dzieje. Taka kadra PZPN-u. Szczególnie obrona dawała niezły popis. A zapamiętałem ich dlatego,że patrząc na grę Gijon przez 80 minut, przez myśl mi przeszło,że mieliby oni problemy w naszej lidze z taką grą, choćby na pierwszą 10. I tak mnie natchnęło teraz,że o to Novo nie daje tam sobie rady. Fajnie, że gość wykazuje jakieś minimum ambicji i woli pokopać w naszej lidze o coś, i pewnie za podobne pieniądze, niż brać udział w czymś takim jak to 4-0, które oglądałem. Plus dla faceta, pewnie finansowo nie straci ale czy sportowo? Jak dla mnie gra w takim Gijon, czy Almeriach to nic innego jak kopanie się po kostkach i wyczekiwanie na mecze z Realem i Barceloną. Może dla młodego grajka jest to rzecz pożądana, bo łatwiej jest się wypromować. Ale na sportową emeryturę to jakoś niespecjalnie, tym bardziej,że kluby dolnej części tabeli w Hiszpanii aż tak wielkich kokosów nie płacą w porównaniu z nami.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.02.2012, 01:13
Pablo84 - odpuszczam. Po prostu mi się nie chcę. Wszystko co napisałem oczywiście podtrzymuję.

Marszałek - no, to przejrzyj te CV. Naprawdę się zdziwię jeśli przedstawisz inne wnioski niż ja. Moim zdaniem ani Jaliens ani Iliev, ani nawet mistrz jednego turnieju, a nawet meczu Salenko ani Amaral to nie są piłkarze rozpoznawalni jak Novo. No, po prostu nie i już. Może ten Salenko. Chociaż on trafił do ligi polskiej tysiąc lat później i tysiąc razy udowadniając, że 1994 to był przypadek lub palec boży.

EDIT: Karas1983 - słowo przeciwko słowu. Nie dogadamy się i już.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2012 o godz. 01:29.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 17.02.2012, 01:27
Moim zdaniem ani Jaliens ani Iliev, ani nawet mistrz jednego turnieju, a nawet meczu Salenko ani Amaral to nie są piłkarze rozpoznawalni jak Novo. No, po prostu nie i już. Może ten Salenko. Chociaż on trafił do ligi polskiej tysiąc lat później i tysiąc razy udowadniając, że 1994 to był przypadek lub palec boży.
Ale tu nie chodzi o to czy ktoś zagrał jeden dobry mecz czy sto. Poruszona została kwestia rozpoznawalności, a w tym przypadku mistrz jednego meczu, Salenko zdecydowanie przewyższa Nacho Novo.

Podobnie rzecz sie ma z Amaralem, reprezentantem Brazylii, medalistą IO w Atlancie. Podstawowym piłkarzem walczącej wówczas o mistrzostwo Włoch Fiorentiny.

Ale może jestes zbyt młody żeby to pamietać.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 17.02.2012 o godz. 01:30.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2012, 01:38
novo srowo meczu nie zagrał ale już jest wielką gwiazdą lol
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 17.02.2012, 15:05
Jak to meczu nie zagrał? To on nie grał w tych Rangersach albo w Sportingu? lol?

Edit:

Cytat:
w jakim ..Sportingu?
Tylko nie mów że jak słyszysz Sporting myślisz Gijon.
No chodzi o Sporting z Gijon oczywiście No cóż, każdy ma taki Sporting, na jaki zasługuje
Ostatnio edytowane przez Sartre : 17.02.2012 o godz. 15:15.
Legionista
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2012, 15:10
w jakim ..Sportingu?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2012, 03:27
Komorowski przechodzi do Tereka
http://www.eurofutbol.pl/news/447219...isko-Tierieka/

taka Polska kolonia szykuje sie w Groznym
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 18.02.2012, 15:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post
w jakim ..Sportingu?
Akurat ze względu na osobę Kucharza, który grał w 'sezonie życia Gijon' swego czasu, dla kibica Legii do ostatniego sezonu Sporting to zdecydowanie bardziej był Gijon niż Lizbona
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2012, 18:11
Już oficjalnie wg Tiereka.
http://www.90minut.pl/news/181/news1...ieriekiem.html
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2012, 19:41
Nie bardzo wiem jak oceniać ruchy transferowe Legii. Za długo oglądam polską piłkę aby sądzić, że jest to zapowiedź drogi jaką przed około 15 laty podążali Turcy czy później Cypryjczycy. Nad Bosforem nim zaczęto skupować emerytów (Ljuboja, Novo, Blanco) którzy mieli przyciągać miejscowych sponsorów i publikę z wypchanymi portfelami dbano o lokalne gwiazdy kreując je na światowych idoli. DO tego zainteresowania przyczynił się także rząd zmieniając system podatkowy tak aby zagraniczni zawodnicy zechcieli na starość pojawić się w byłym osmańskim imperium. U nas żaden warunek nie jest spełniony więc trudno liczyć, że to początek nowej jakości. Na szczęście (tak, tak nie życzę kolegom z Warszawy zbyt dobrze) bardziej wygląda to na wyciąganie kasy a letnie okienko może być jeszcze ciekawsze. Żyro, Wolski, Kucharczyk, może Kuciak zapewnią duże wpływy panom prezesom z ITI. Czego ja osobiście sobie życzę...
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 18.02.2012, 20:33
Blanco jeszcze nie został kupiony.
Blanco to nie emeryt.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.02.2012, 20:55
Może Terek kupi jeszcze Małeckiego jak tak sypią kasą ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2012, 21:02
Kupili już prawego pomocnika za 4,5 melona.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.02.2012, 11:22
Ismael Blanco jednak zagra w Legii:

Dwukrotny król strzelców ligi greckiej Ismael Blanco rozwiązał kontrakt z San Luis i w godzinach wieczornych przyleci do Warszawy, gdzie podpisze umowę z Legią - poinformowała strona legia.com.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.02.2012, 11:32
Ciekawe ile oni zarabiaja... Novo-Blanco-Ljuboja Pomijam juz fakt tego, ze trzeba bedzie ich razem poukladac w jednym skladzie. Coz, to juz nie moj problem. Maciek mial przypal z DM'ami, teraz ma z AMF i ST

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.02.2012, 12:42
nie sądzę że trio Novo-Blanco-Ljuboja zbawi Legię już teraz... trzeba jednak przyznać że cala trójka może zostac postrachem ligi - z drugiej jednak strony - juz nie takie gwiazdy miały zbawić ten klub czy nasza ligę.
podsumując - Legia może mieć piorunującą końcówkę - przy wspariu Radovia i przy świentej dyspozycji Kuciaka w bramce - Legia będzie głównym kandydatem do tytułu.
Porażka w meczu z Górnikiem nic tu nie zmienia - wypowiedzi że liga jest równie ważna co mecze ze Sportingiem - mozna włożyć między bajki.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 23.02.2012, 13:12
Cytat:
z drugiej jednak strony - juz nie takie gwiazdy miały zbawić ten klub czy nasza ligę.
Jakie większe gwiazdy miały zbawiać ten klub czy naszą ligę? W samej Legii takich stranieri jeszcze nie było, a już na pewno nie w takiej ilości. Wiadomo - zarówno Blanco jak i Novo mogą okazać się totalnymi niewypałami - nieraz już to przerabialiśmy w lidze... ale w takiej ilości takich nazwisk chyba jeszcze nie było. Zobaczymy co z tego wyniknie, bo może pójść w każdą stronę, ale im lepsze nazwiska się sprowadza, tym mniejsze ryzyko.

Zresztą porażka z Górnikiem (i to jeszcze w takim stylu) to był głośny sygnał, że z tym MP to tak niekoniecznie - chociaż w sumie najważniejsze mecze (ze Śląskiem i z Dysko) wkrótce, po nich będzie wiadomo co i jak.
Legionista
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.02.2012, 13:42
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Jakie większe gwiazdy miały zbawiać ten klub czy naszą ligę? W samej Legii takich stranieri jeszcze nie było, a już na pewno nie w takiej ilości..
Niejaki Descarga kapitan Levante. Czym on się różni od Novo. Dlaczego Novo niby jest o wiele większą gwiazdą.

E: Descarge można było oglądać w C+ w końcu grała w Primera Division.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.02.2012 o godz. 14:03.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 23.02.2012, 13:55
Tym, że popisy Novo w barwach Rangersów co tydzień było można oglądać na Polsacie Sport; w przeciwieństwie do popisów Descargi.

Piłkarsko to zapewne zbliżony poziom

EDIT: PS pokazywał mecze Rangersów co tydzień, C+ mecze Levante 4-5 razy w sezonie
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 23.02.2012 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 23.02.2012, 14:25
Cytat:
Niejaki Descarga kapitan Levante. Czym on się różni od Novo. Dlaczego Novo niby jest o wiele większą gwiazdą.
Tym, że dla Levante z czasów Descargi największym sukcesem było zajęcie 15 miejsca w lidze, podczas gdy Nacho Novo grał z Rangersami w finale LE oraz co roku przynajmniej w fazach grupowych europejskich pucharów (LE/LM), już pomijam to że Rangersi regularnie zdobywali mistrza Szkocji, co akurat jakimś wielkim wyczynem nie jest.

Czy w ogóle jest sens porównywać Rangersów do Levante? Dysproporcja pomiędzy tymi klubami jest kolosalna pod każdym względem.
Legionista
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów