The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2010, 12:24
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Ja zazwyczaj gram sparing od początku stycznia do ok. 10 lutego
KacpiTSW jak tam Ci idzie tym Lazio?
Zwolniłem się z Lazio... w ogóle chłopaki nic nie grają. Teraz jestem w Valencii. ;-)
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.08.2010, 13:25
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
ostatnio pewien trener znany też jak the Special One , pewnej drużyny z Primera Divison wymyślił że w razie kontuzji Casilassa i Dudka może zastąpić ktoś z dwójki Khedira-Ramos dlatego raz w tygodniu ktoś z tej dwójki będzie trenować na bramce da sie taki element zastoswać w FMie np że obrońca może trenować od czasu do czasu z bramkarzami (i na jakie atrybuty zwracać u obrońcy ta żeby najlepiej nadawał sie na tering bramkarski )
o_O
Poważnie pytasz? Jeśli już koniecznie chcesz to zrobić... jeśli chodzi o atrybuty, to dużo by Ci pomógł FM genie scout. Tam mozesz sprawdzić jakie mają atrybuty bramkarskie wszyscy zawodnicy. Jednak jeśli nie chcesz korzystac z takich pomocy, to hmm przede wszystkim zobacz w profilu zawodnika jaki ma stopień umiejętności bramkarskich w zakładce inne, kolejno na atrybuty fizyczne (głównie skoczność, siła, równowaga), ustawianie się, odwaga, decyzje i może jeszcze koncentracja, przewidywania.
Co do treningu to masz dwie opcje: albo samodzielnie zmieniać co jakiś czas trening (raz na normalnej pozycji, raz z bramkarzami) albo, co wydaje mi się lepsze, ustawić mu indywidualny trening z większym natężeniem na umiejętności bramkarskie.
Tylko pytanie: Jaki jest sens ustawianie zawodnika z pola na bramce? Jak masz tylko dwóch GK w drużynie, to weź jakichś z wolnego kontraktu, na pewno będą lepsi od Ramosów i innych Khedirów.
A ten special one to chyba sobie żartował...
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 27.08.2010 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.08.2010, 16:15
Jaki sens cięcia finansowe mimo że zarobiłem 3mln zarząd nie chce dać ani grosza ani na sztab ani na transfery w tym na nowego bramkarza a poza tym Pawełek przychodzi mi do Śląska tak samo jak Kosowski dopiero w okienku letnim więc do tego czasu zostaje z Kelemanem i Serbem który wygryza Słowaka a skoro jeden ma kontuzje a drugi ma powołania non stop do reprezentacji to zostaje bez bramkarza dlatego muszę stawiać na zawodników którymi dysponuje a ponieważ obrońców mam o jednego za dużo więc postanowiłem że jeden z obrońców w razie wyjątkowych okoliczności zastąpi między słupkami Słowaka albo Serba
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 27.08.2010, 18:41
Ciekaw jestem jak sobie poradzi A z wolnego transferu tez nie możesz kogoś ściągnąć?
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.08.2010, 18:58
Pamiętam, że razu pewnego w FM08 grałem w 1/4 finału z Chelsea i w pierwszym meczu dostałem 0-3, a czerwo dostał Pawełek, kontuzji zaś doznał mający zastąpić go Kurto. Zapytałem o wizję składu trenera bramkarzy i szok, bo zamiast Jarosińskiego postawił na bramce Gułę. Skończyło się na 2-2, a Guła został chyba nawet zawodnikiem spotkania
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 28.08.2010, 11:45
gianbuffon na razie to tylko za darmo mam Kose i Pawełka a teraz zobacze co dostane za utrzymanie na celowniku mam obrońce z Hiszpanii i Szałachowskiego no i skoro mam Kose to teraz celuje w Baszczyńskiego i Zieńczuka a co do sparingów to sie przydało te14 sparingów po rundzie rewanżowej byłem niepokonany najwyższy remis 4-4 z Polonią Warszawa najwyższa wygrana 4-3 z Wisłą(co prawda 5ciu z podstawowej 11tki było kontuzjowanych ale dla mnie liczy sie wygrana) na koniec sezonu i tak spadkowicz z ujemnymn bilansem bramek awansował z14 miejsca na 8 i sie utrzymał w lidze
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 30.08.2010 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 30.08.2010, 18:32
jedno pytanie jakie zadania przydzielacie trenerom u mnie Bahr robi za trenera siłowego Robakiewicz za trenera bramkarzy Moskal za 1szy zespół a Marzec za trenera juniorów ale mam też jeszcze Sybisa jako trenera Prosinieckiego no i Sztyłke ale niewiem jakie zadania im przydzielić zwłaszcza Prosineckiemu który ma dobrą technike w atrybutach
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 30.08.2010 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.08.2010, 18:57
U mnie każdy trener odpowiada za jedną rzecz. Przeważnie odpowiada za te same rzeczy w pierwszym zespole i w u21.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 30.08.2010, 19:03
ma ktoś w sztabie Prosineckiego bo nie wiem co jemu najlepiej przydzielić a na asystenta nie chce podpisać kontraktu oczywiście dalej gram Śląskiem niestety odpadłem z PP ŁKS ograł moje rezerwy teraz skupiam sie na lidze i 3 miejsce
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2010, 19:06
Polska liga mi się znudziła i nie chce mi się grać kimś wielkim typu Mu,Real,Barca jaką polecacie lige by coś ugrać? Rosyjska?Białoruska? czy coś innego?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 30.08.2010, 19:08
Mam Prosnickiego, ale wziąłem przydzial automatyczne. Potem jak włączę FM to powiem Ci za co odpowiada

EDIT: U mnie odpowiada za panowanie nad piłką oraz atak. Co do liczby trenerów to mam 15 bodajże
Powód: sprawdziłem
Ostatnio edytowane przez arrosmay : 30.08.2010 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.08.2010, 19:13
brylant, polecam Ci BATE. Goście są naprawdę na wypasie, ale wbrew pozorom nie idzie tak łatwo w tej lidze. Wg mnie idealny klub, aby go wprowadzić do Europejskich Pucharów.
Odpowiedz cytując
wajefel
Member

Od: 07.2010

Stary 30.08.2010, 19:17
jedno pytanie jakie zadania przydzielacie trenerom u mnie Bahr robi za trenera siłowego Robakiewicz za trenera bramkarzy Moskal za 1szy zespół a Marzec za trenera juniorów ale mam też jeszcze Sybisa jako trenera Prosinieckiego no i Sztyłke ale niewiem jakie zadania im przydzielić zwłaszcza Prosineckiemu który ma dobrą technike w atrybutach
Jeżeli ma dobrą technikę to proste że Panowanie nad piłką.W klubie powinno być zatrudnione minimum 7 trenerów.

1.Trener bramkarzy (um.bram.)
2.Trener siłowy (trening siłowy)
3.Trener taktyczny (trening taktyczny)
4.Trener obrony (defensywa i mentalność)
5.Trener panowania nad piłką (technika)
6.Trener strzałów (ofensywa i technika)
7.Trener ataku (ofensywa taktyka) (tu warto zaoferować Kulawikowi nowy kontrakt)

Jeszcze są stałe fragmenty gry, ale że zarząd Wisły nie pozwala na zatrudnienie wielu trenerów to zawsze dobieram odpowiedniego asystenta aby mógł trenować sfg.

Gdy dobrze to zrobimy na początku kariery w Wiśle to efekty treningów mogą być nawet 4,5/5 gwiazdkowe.

Kiedy zaczynam nową karierę pierwsze co robię to zatrudniam nowych trenerów i ustawiam trening(tugs.trening)
Niepotrzebnych trenerów zwalniamy za porozumieniem stron.

Mam nadzieję że komuś pomogłem, pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 31.08.2010, 17:04
arrosmay czyli każdemu trenerowi moge przypisać automatycznie piłkarzya ta poza tym kim grasz
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 31.08.2010, 17:05
arrosmay czyli każdemu trenerowi moge przypisać automatycznie piłkarzya ta poza tym kim grasz
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 31.08.2010, 19:32
Gram Wisłą i mam końcówka lutego w drugim sezonie.
A trenerów to zazwyczaj przydzielam, że wchodzę w "Trenerzy i przydziel automatycznie, a potem sprawdzam, czy przydzielony "dział' pasuje do jego atrybutów (a tak zazwyczaj jest)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 31.08.2010, 19:45
A więc zacząłem sezon Bate Borysów:

Sezon w pełni na szczęście jeszcze przed eliminacjami Ligi Mistrzów moje oczekiwania, oczywiście mistrzostwo,gra w lidze mistrzów i Puchar Białorusi

Transfery:

Tutaj nie szalałem, nie było za dużo kasy dołączyli do mnie Jacek Kiełb z Korony za 2 miliony zł,Ezechiel za darmo oraz lewy obrońca Mo Camara.Ma 34 lata zdecydowałem się jako uzupełnienie składu,miał za sobą grę m.in. w Celticu czy Derby za tym też to przeważyło*

Liga

Na Dzień Dobry przyszło mi się mierzyć na wyjeździe z Partizanem Minsk, za bardzo piłkarzy nie znam jedynie Rodionov i Skavysh więc prosiłem asystetna o pomoc i stwierdziłem trzeba obserwować graczy, stwierdziłem już po najwyższej porażce(o tym później) będę potrzebował bramkarza+dwóch obrońców.

Największego Zwycięstwo

Bate-Naftan 6-0

Największa porażka

Dynamo Brześć 5-2 Bate**

Eliminacje Ligi Mistrzów

Jak przyszedłem zobaczyłem z kim gram.Węgierski Debreceni oczywiście skazywani na porażkę, więc w pierwszym meczu Defensywa i jedziemy pokonałem ich gładko 3-1 u siebie. a pierwszą bramkę zdobył Kiełb na wyjeździe skromne 0-1.Czas na losowanie trzeciej rundy chciałem Inter Turku czy Wit Gorgia Tibilisi trafiliśmy na...słynny Olympiakos Pireus, moje pierwsze słowa po losowaniu o ku**a to już popłynęliśmy.Nerwowo czekałem i się zastanawiałem jak wyjść bronić się czy atakować?Oczywiście bronimy się, z nastawianiem na kontratak Pierwszy meczyk na wyjeździe wygrałem po dramatycznym meczu 1-2.Zastanawiałem się, kurde gdzie ten wielki Olympiakos ? W rewanżu ten sam wynik tyle, że dla mnie, pff kamień z serca wygrana i awans dalej.Zastanawiam się przed losowaniem rundy mistrzowskiej, na kogo trafimy Wisła***? i srogie baty? chciałem Lewski Sofia trafiłem na......Dinamo NK.W pierwszym meczu na wyjeździe, wygrana ale znowu po dramatycznym meczu 2-3 rewanż 3-0 dla nas i czas na losowanie grup kasa po awansie 34 miliony zł.

Moja grupa wygląda tak:

na początku gramy z Barcą mam nadzieję, że nie będzie to dla Barcy sparing i wygrana 6-0 tanio skróy nie sprzedam będziemy się bronić.Juventus także wysoka półka, no ale może ukąszę i remisik będzie Besitaktas JK tu także faworyt, i może być lanie, ale nie musi.Ciężka grupa, ale chce sprawić sensacje

Puchar Białorusi

Nie ważne, grałem z ogórkami i wygrane jestem w 3 rundzie tu też ogórki

*Może i słaby ale niech będzie przyda się

** Zasntawiam się czego porażka pewnie dla tego, że dzień wcześniej graliśmy z Dinamo NK

*** Prawdziwe, ale grając Wisłą przegrywałem w sumie Wisła jest mocna kiedy gram Bate

Rokowania Transferowe

Musi zostać Rodionov i Skavysh już gwiazdy,na pewno wzmocnienia Bramka,Obrona,Pomoc i Atak 4 ważne pozycje mieć konkurencje i spokój na przyszłość, wszystko także zależy ile dostane kasy po sezonie.

Sztab Szkoleniowy

Zagraniczni nie chcą przyjść, ani Skaut Kaczmarek ani nikt inni pewnie przez to, że mało jestem znamy i mała reputacja.Po sezonie to się zmieni

Tabela

http://img64.imageshack.us/f/38358889.jpg/

Ekipa

http://img202.imageshack.us/f/36144385.jpg/

http://img709.imageshack.us/f/23578628.jpg/

Liga Mistrzów

http://img340.imageshack.us/f/85539001.jpg/

Krytyka mile widziana
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 31.08.2010, 20:31
JOSE 841
zajrzyj tutaj http://www.sortitoutsi.net/forum/top...ching-formula/
Masz tam przedstawione:
- jakie atrybuty muszą mieć trenerzy do poszczególnych treningów (np. panowanie nad piłką - technika i mentalność, atak - atak i taktyka, itd. U każdego trenera ważna jest determinacja, motywacja i dyscyplina)
- jaką muszą mieć sumę atrybutów, aby mieć trening na 5 gwiazdek.

Prosinecki najlepszy trening ma na technikę i strzały. Zresztą sam sobie sprawdź w opcjach treningu. Dawaj mu po kolei jakieś zadanie i będziesz wiedział, gdzie ma najwięcej gwiazdek.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.09.2010, 15:08
ktoś wie gdzie moge ściagnąć nowe uaktualnienie z transferami na ten sezon?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2010, 15:13
Jeżeli się pojawi, to news o tym będzie na pewno tutaj: http://www.cmrev.com/
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 02.09.2010, 15:38
fajnie wygrałem z Lechem w Ćwierćfinale Puucharu Polski po to by awanswować do Półfinału z Łęcznąi po to by w podzięce z awans Śląsk podziękował mi zwalniając mnie zaraz po meczu pucharowym z Lechem a w lidze byłem na 7 miejscu czyli górna połowa tabeli teraz sie zastanawiam Jaki klub wybrać Jaga,Atletico,Man City,Ajax,Lech
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.09.2010, 15:53
fajnie wygrałem z Lechem w Ćwierćfinale Puucharu Polski po to by awanswować do Półfinału z Łęcznąi po to by w podzięce z awans Śląsk podziękował mi zwalniając mnie zaraz po meczu pucharowym z Lechem a w lidze byłem na 7 miejscu czyli górna połowa tabeli teraz sie zastanawiam Jaki klub wybrać Jaga,Atletico,Man City,Ajax,Lech
Nie wiem jak w ogóle możesz wymieniać Lecha wśród potencjalnych pracodawców.
Oczywiście że Atletico
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 02.09.2010, 17:10
DarekK_11 grałeś Atletico jak ta to podziel się wrażeniami szukam teama gdzie jest dużo kasy na transfery gdzie moge spokojnie budować teama tak by w po dwóch sezonach zawojować lige a po trzech zawojować LM a nie wylecieć po 6 meczach(dwa mecze z Barceloną dwa z Realem dwa z Valencią)czyli tak jak ostatnio skończyła sie moja przygoda z Malagą
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2010, 17:17
Przeciez nikt Ci nie kaze wyprzedzic w lidze Realu i Barcy w 1 sezonie pracy, czy nawet po kilku sezonach. No chyba ze sam ustalasz z zarzadem ze od razu walczysz o zwyciestwo w lidze... Jak sobie objerzesz za cel awans do pucharow czy srodek tabeli to napewno 6 porazek Ci kariery nie zniszczy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.09.2010, 17:18
czy ktoś z Was sie może orientuje gdzie można z sieci ściągnąc Football menagera 2005 ? z góry dziękuje
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.09.2010, 17:19
Powiem tak : Po kilku sezonach w dobrej druzynie gra sie nudzi. Zaczynalem Legia, potem Cadiz, Potem Liverpool i z tym ostatnim zdobylem wszystko. Ilez mozna golic inne kluby ? Teraz szukam jakiegos maksymalnie slabego klubu i tam sie przeniose. Dokoncze tylko sezon
Wyprowadzic takiego slabeusza z 3-4 ligi to jest sztuka.

AYALA - Z Torrentow ? Na thepiratebay jest kilka wstawek.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 02.09.2010 o godz. 17:52.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2010, 17:55
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak : Po kilku sezonach w dobrej druzynie gra sie nudzi. Zaczynalem Legia, potem Cadiz, Potem Liverpool i z tym ostatnim zdobylem wszystko. Ilez mozna golic inne kluby ? Teraz szukam jakiegos maksymalnie slabego klubu i tam sie przeniose. Dokoncze tylko sezon
Wyprowadzic takiego slabeusza z 3-4 ligi to jest sztuka.

AYALA - Z Torrentow ? Na thepiratebay jest kilka wstawek.
Dokładnie. Dlatego ja czekam już na nowego FM-a. W końcu zdobyć "coś" tak słabą drużyną jaką jest choćby Wisła czy Legia... będzie wyzwaniem ;P
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 02.09.2010, 19:07
zaczynam od zera sprzedałem Forlana Simao De Gea ,Reyes i kilku innych na transferach zarobiłem 30 mln z tego 20 wydałem na transfery dzięki temu mego teama zasili Dida,Beckham,Lukaku,Obraniak,Hildebrand,Macho, Gorlitz teraz negocjue z Xisco i Boenishem a na celowniku mam Jelenia,Seedorfa,Miguel Torresa ,Lucasa,Pogrebniaka,Loic Remiego,Afelaya,czyli wzmocnienia w razie awansu do dalszej części europejskich pucharów albo do LM
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.09.2010, 19:26
Ja mam nadzieje ze FM 2011 to naprawde bedzie przelom. Jak narazie to moim zdaniem najwieksza porazka FMow było to ze reputacja ligi a co za tym idzie klubu nie zmieniala sie (klubu niby mogla sie zmieniac ale grajac taka Wisla to to byly minimalne ruchy). Teraz mam nadzieje ze po kilkudziesieciu sezonach prowadzenia ekipy z Polski Polska wdrapie sie na najwyzsze miejsca w rankingach wspolczynnikow krajowych, reputacja przewyzszy lub dorowna tym ligom z Hispzanii czy Anglii. Ba mam nadzieje ze po kilkudziesieciu latach takie ligi jak Angielska czy Hiszpanska spadna w dol i wszystko sie powywraca Moze to by nie bylo zbyt realne (chociaz czy kiedys te zadluzone giganty jak Barca, Real, ManU nie powinny windowac w dol?) ale gra jest nudna jesli przez kilkadziesiat sezonow Twoj klub nadal jest zasciankowym (a co tam ze np gra co roku w fazie pucharowej LM), a kraj nadal ma niska rnome

Jak na razie to FM11 zapowiada sie mega. Zobaczymy co z tego wyjdzie, zobaczymy ile bogow bedzie i czy bedzie dalo sie grac bez pierwszej latki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 02.09.2010, 19:36
W FM08 po bodaj 8 sezonach u mnie polska liga była 4 w rankingu, a Wisłą byłem na pierwszym miejscu, a taka Polonia Bytom ogrywała w 1/4 finału Pucharu UEFA Liverpool W dodatku to nie było na żadnych podkręconych reputacjach ani nic w tym stylu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów