The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2008, 09:51
http://90minut.pl/kariera.php?id=1249

bramkarz to był niezły, ale jak widać w życiu sie za dużo nie nabronił, wiec nadziei sobie nie róbcie.
Pozatym, na tak newralgicznej pozycji trochę śmieszy ze dalej szukamy graczy 'testowanych'
Niemniej jest pewien +: majac najlepszych bramkarzy na świecie, w końcu zaczynamy szukac u siebie, a nie za granica....
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.10.2008, 13:37
niech go dobrze przetestuja moze to byc dobry zawodnik chociaz na lige
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2008, 13:54
Myśle że w formie Małkowski to poziom porównywalny z Pawełkiem. Dobrze jest jak bramkarz ma konkurecje bo wtedy jest przynajmniej cały mecz skoncentrowany. A Mario niestety ma problemy z psychą. Bo się czasami spala.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.10.2008, 14:36
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Myśle że w formie Małkowski to poziom porównywalny z Pawełkiem. Dobrze jest jak bramkarz ma konkurecje bo wtedy jest przynajmniej cały mecz skoncentrowany. A Mario niestety ma problemy z psychą. Bo się czasami spala.
Spala się ?
On w ogóle jest spalony.
A tak poza tym ,to słabo gra nogami i dramatycznie słabo na przedpolu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.10.2008, 12:42
Poziom pewnie i podobny ale inne umiejętności. Małkowski ograny na zachodzi z dobrym refleksem i pewny siebie i nie popełnia takich kiksów
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 10.10.2008, 12:51
Ale o co ta dyskusja w ogole ?

Gdyby byl taki dobry to nie rezygnowano by z niego i nie wypozyczano do coraz to slabszych druzyn. Watpie aby w kilku solidnych klubach nikt nie poznal sie na talencie Malkowskiego po czym nagle w Wisle okaze sie, ze to jest super bramkarz, a tam rozwiazywali z nim kontrakt, bo go trener nie lubil.

To wciaz polityka oszczednosci pelna geba. Mistrz Polski szuka bramkarza no wiec przyjezdza tulacz bez klubu. To jest juz smieszne. Tu powinien przyjsc dobry bramkarz, za ciezkie pieniadze, ze swietnymi referencjami, ktory potrafilby wygrywac mecze. Owszem wydatek okolo miliona Euro, ale wciaz mozemy wracac do tego samego, albo panie Cupial inwestujesz i masz wyniki, albo masz w bramce Pawelka z Malkowskim.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2008, 13:23
Zawsze można Kieszka wypożyczyć, z opcją pierwokupu na przykład. Od początku sezonu grzeje ławę, bo wrócił Portugalczyk Eduardo. Czy lepszy od Polaka to mam wątpliwości, ale swój, więc gra.
W poprzednim sezonie Paweł nagminnie ratował im dupę. Za definitywny transfer jakieś 300-400k euro max.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.10.2008 o godz. 13:25.
..
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 10.10.2008, 13:33
[QUOTE=nesta;614323]
Mnie też jakoś nie chce się wierzyć ,że nigdzie nie wyznano się na talencie Małkowskiego.
Po prostu facet ,jest słaby i dlatego został bez klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.10.2008, 18:22
Takie kilka zdań z wywiadu ze Smudą:
Cytat:
O tym, kto zbudował wielką Wisłę

Oszukał mnie (trener Kasperczak – dop. WP). Powiedział, że przyjechał przypadkiem, że właśnie mamę odwiedził. A on moją Wisłę przyjechał odwiedzić. No i zastąpił mnie. Zostawiłem mu dobry zespół. Wielka Wisła została zbudowana przeze mnie, Kosowskiego, Frankowskiego, Żurawskiego i resztę ja ściągnąłem do Krakowa. O transfery Heńka niech zapyta pan Bogusława Cupiała. On o nich chętnie opowiada (śmiech).
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.10.2008, 18:31
Widze, ze Smuda lubi sie bezustannie przechwalac transferami jakich dokonal w Wisle.
Ciekawe czemu tak chetnie nie opowiada o swoich dokonaniach w Warszawie, kiedy to budowal Wielka Legie ?
To dopiero byly transfery : Citko, Wojtala, Lapinski, Siadaczka...jest sie przeciez czym chwalic
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.10.2008, 18:31
Nie piejcie, proszę Was, z zachwytu nad doskonałą myślą szkoleniową Smudy. Ściągnąć piłkarzy to jedno, ale ułożyć ich jako zespół- to dopiero sztuka. Ile z Wisłą osiągnął Smuda, a ile Kasperczak. Pamiętajmy jaką spuściznę dostał pan Skorża gdy przychodził i co z tych piłkarzy wykręcił.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.10.2008, 18:44
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy lepiej przetestować i ewentualnie podpisać kontrakt z wolnym zawodnikiem (jedyne co przy zamkniętym okienku można zrobić) czy siąść i biadolić że jest źle

Wg mnie i tak zle i tak zle.

Jak zarzad nic nie robi to jest nagonka potem wsyztko cichnie i gramy tym co mamy.Czyli jest zle.

Jak zarzad cos zrobi (zawodnicy za darmo,gdzies tam sciagani jak Malkowski juz nie z rezerw a z trybun!!!),tylko czy to jakiekowiek wzmocnienia dla Mistrza Polski ktory chce za rok walczyc o LM?
Czyli tez zle.

Jak dla mnie polityka dalej grzeznie w gestym bagnie,i niewiem co sie musi stac zeby ktos tam przejrzal na oczy ,myslalem ze i tu ciagle licze na jakis cud w zimie,bo Mistrz daje duza szanse na nowa LM,wiec zima to ostatnia szansa zeby kupic a potem cala runde cwiczyc zespol.
Takie powinny byc plany jesli ktos tam mysli ,no chyba ze znowu przyjdzie lipiiec a my lapanke zawodnikow z kartami zaczniemy robic (kto tak przeczuwa ) i bedziemy "walczyc" jak Don Kichot z wiatrakami o Lige Mistrzow.
Po raz XXXX.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.10.2008 o godz. 18:46.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.10.2008, 01:25
Najlepszy z trójki Smuda, Kasperczak, Skorża jest ten ostatni. Najsłabszym zespołem osiągną podobną przewagę nad rywalami w lidze co tamci szkoleniowcy. Pozatym świetnie wprowadził w zespół nowych zawodników.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 11.10.2008, 01:46
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy z trójki Smuda, Kasperczak, Skorża jest ten ostatni. Najsłabszym zespołem osiągną podobną przewagę nad rywalami w lidze co tamci szkoleniowcy. Pozatym świetnie wprowadził w zespół nowych zawodników.

Z pewną nieśmiałością zapytam. Masz namiar na buka gdzie dzisiaj można typować, kto zdobędzie majstra w przyszłym sezonie?

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 11.10.2008, 07:58
jak ten Małkowski nadaje sie tylko na rezerwowego,to mysle ze juz lepiej poczekac do zimy i sprowadzic rzeczywiscie dobrego bramkarza
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.10.2008, 10:27
Snakes napisał(a):Wyświetl post
jak ten Małkowski nadaje sie tylko na rezerwowego,to mysle ze juz lepiej poczekac do zimy i sprowadzic rzeczywiscie dobrego bramkarza
A teraz odpowiedz sobie czy wierzysz w sprowadzenie tego klasowego bramkarza bez testów w zimie.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.10.2008, 11:04
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A teraz odpowiedz sobie czy wierzysz w sprowadzenie tego klasowego bramkarza bez testów w zimie.
Był u nas na jakiś 2 dniowych testach bramkarz reprezentacji Finlandii i nieźle sobie poradził, cena za niego to jakieś 200 tys €, więc może, może...
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 11.10.2008, 13:26
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Był u nas na jakiś 2 dniowych testach bramkarz reprezentacji Finlandii i nieźle sobie poradził, cena za niego to jakieś 200 tys €, więc może, może...
No wlasnie sepili 200 tys euro na tego Silaanpe bo ponoc mu sie za niedlugo kontrakt konczy...
Tak samo sepili jakies "drobne" 100 tys na Neia...
A potem placza ze Tottenhamu nie da sie przejsc
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 11.10.2008, 14:02
No wlasnie sepili 200 tys euro na tego Silaanpe bo ponoc mu sie za niedlugo kontrakt konczy...
Tak samo sepili jakies "drobne" 100 tys na Neia...
A potem placza ze Tottenhamu nie da sie przejsc
Mógł byś używać polskich znaków? Na Nei'a wcale nie żałowali, ale oferty kontraktu z Arabii opierającego na 2 mln $ w 2 lata przebić chyba się nie dało. Nei jest wiekowym zawodnikiem, więc i tak się zdziwiłem, że Wisła tyle dawała za jakiegoś 27 latka, którego przed rokiem CSKA kupiła za 400 tys €. Nie wiesz, a sie odzywasz.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 11.10.2008, 14:09
Mógł byś używać polskich znaków? Na Nei'a wcale nie żałowali, ale oferty kontraktu z Arabii opierającego na 2 mln $ w 2 lata przebić chyba się nie dało. Nei jest wiekowym zawodnikiem, więc i tak się zdziwiłem, że Wisła tyle dawała za jakiegoś 27 latka, którego przed rokiem CSKA kupiła za 400 tys €. Nie wiesz, a sie odzywasz.
Wiekowy to był jakby miał 31 lat.. Przy 27 latach spokojnie 3 , 4 lata mogłby bramki zdobywać...
Z tego co ja pamietam to w pewnym momencie Wisla byla jedynym klubem zaintersowanym nim ,dawali cos okolo 750 euro , CSKA chcialo okolo banki ,nasi podniesli o oferte do 800 tys i dopiero potem wkroczyl klub z Arabii
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 11.10.2008, 14:15
Wiekowy to był jakby miał 31 lat.. Przy 27 latach spokojnie 3 , 4 lata mogłby bramki zdobywać...
Z tego co ja pamietam to w pewnym momencie Wisla byla jedynym klubem zaintersowanym nim ,dawali cos okolo 750 euro , CSKA chcialo okolo banki ,nasi podniesli o oferte do 800 tys i dopiero potem wkroczyl klub z Arabii
Tak więc:
Transfer-850 tys €
Kontrakt-300 tys € x3
Całość-1,750 mln €

tak więc Wisła miałaby dać zawodnikowi za 3 lata gry 1,750 tys €, co wynosi niemal 600 tys € za sezon. Tak więc czy sam myślisz, że to się opłaca? Proszę nie pisać, że byśmy na nim zarobili, bo za 3 lata pewnie i tak by z nami kontraktu nie przedłużył i przeniósłby się do Emiratów jakiś. Coś by pewnie było podobnie jak z Paulistą, w dodatku kupca znaleźć łatwo nie jest, patrz na przykłady Baszczyńskiego i Zieńczuka. Poza tym z negocjacjami zawsze nie ma się co śpieszyć, to jest Polska tu każdy grosz się liczy.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 11.10.2008, 14:18
Nie wiem co sie oplaca co sie nei oplaca ,zostalismy bez napastnika. Ten kontrakt ktory podajesz nie byl glownym problemem bo obie strony mowily ze sie dogadaly co do wynagrodzenia ,problemem byla kwota odstepnego
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 11.10.2008, 14:30
Dogadały, dogadały... Dopóki się Araby nie wtrąciły, gdy ci zaoferowali taką kasę to było pewne gdzie będzie grać.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.10.2008, 15:19
ehh, i tak źle i tak niedobrze...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.10.2008, 15:45
Tak więc:
Transfer-850 tys €
Kontrakt-300 tys € x3
Całość-1,750 mln €

tak więc Wisła miałaby dać zawodnikowi za 3 lata gry 1,750 tys €, co wynosi niemal 600 tys € za sezon. Tak więc czy sam myślisz, że to się opłaca? Proszę nie pisać, że byśmy na nim zarobili, bo za 3 lata pewnie i tak by z nami kontraktu nie przedłużył i przeniósłby się do Emiratów jakiś. Coś by pewnie było podobnie jak z Paulistą, w dodatku kupca znaleźć łatwo nie jest, patrz na przykłady Baszczyńskiego i Zieńczuka. Poza tym z negocjacjami zawsze nie ma się co śpieszyć, to jest Polska tu każdy grosz się liczy.
Tak rozumujac to malo sie w ogole oplaca
Zuraw majac 30 na karku poszedl za ponad 3 mln euro wiec jedynym problemem bylo by to czy zawodnik jest rzeczywiscie dobry ,a tego to juz sie nigdy nie dowiemy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.10.2008, 16:09
Tak więc:
Transfer-850 tys €
Kontrakt-300 tys € x3
Całość-1,750 mln €

O czym Ty czlowieku gadasz? A czy kazdy zawodnik ktorego kupujemy musi byc pozniej sprzedany? Zawodnik nie jest kupowany po to do Wisly zeby go wypromowac i sprzedac (tzn to miedzy innymi ale nie priorytet) ale aby pomoc w awansach. Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 11.10.2008, 16:19
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty czlowieku gadasz? A czy kazdy zawodnik ktorego kupujemy musi byc pozniej sprzedany? Zawodnik nie jest kupowany po to do Wisly zeby go wypromowac i sprzedac (tzn to miedzy innymi ale nie priorytet) ale aby pomoc w awansach. Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.
Czy ja pisałem, że musi być sprzedawany, po prostu koszt inwestycji jaką jest Nei jest dla mnie wygórowany. Pewnie, że ja też uważam, że od razu strzeliłby 3 bramki na Camp Nou Barcelonie, u siebie by było, tak jak było i jesteśmy w LM! Do tego świetnie by się spisywał w Ekstraklasie i grał przez 3 sezony wspaniale... Człowieku zastanów się lepiej o czym ty gadasz... Z Nei'a jest napastnik dobry, nie jakiś zajebisty jak choćby Paweł Brożek. Pewnie fajnie by się z Pawłem uzupełniał: "Nei zagrywa piłkę głową do Brożka, ten urywa się obrońcy i goool!!!" Tak by mogło to wyglądać, jednak te 600 tys € za rok grania wiekowego zawodnika nie jest tego warte. Tym bardziej, że wiemy, że w żadnym stopniu się to nie zwróci. Pisząc "zwróci" nie mam na myślę wkładu w grę, a wkład w fundusze klubu. Trzeba myśleć trochę bardziej biznesowo...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.10.2008, 16:25
Myslac biznesowo nie kupimy dobrego napastnika za mniejsza kase (no dobra, te 300 tys € byc moze dałoby rade zaoszczedzic) koles jest wysoki, strzela kilkanascie bramek na sezon, czego chciec wiecej ?

Tak zapomnialem, koles ma byc perelka, znany, młody i darmowy.... ma byc talentem i za pare lat musimy go sprzedac ze znacznym profitem, inaczej kolo jest do bani.

Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.10.2008, 16:25
Widzę, że przejmujecie się finansami klubu i że coś się "nie opłaca"

No tak, Wisła wydaje co okienko po kilka milionów euro na transfery (kasę zarobioną też inwestuje ponownie ) więc można się martwić, że wpadnie w długi
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.10.2008, 17:37
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.
Całośc 1,750mln euro ok, w meczu z Polonią Bytom jakiś drwal mu wchodzi ostro, łapie kontuzje (zerwanie wiązadeł), pół roku poza grą, płacić mu trzeba cały czas, później wraca ale już nigdy nie dochodzi do formy i staje się drugim Dawidowskim. Jesteśmy prawie 2 mln w plecy. Fikcja? nieee, poprostu skoro stało się Dawidowskiemu jemu też się tak mogło zdarzyc
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów