|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zorientował sie już ktoś może kiedy będą wyburzać maszty oświetleniowe od strony ul. Reymana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Scianka szczelinowa to element podziemny trybuny wiec moze po prostu pod naroznikami nie bedzie czesci podziemnej a calosc z nowa C beda tworzyly one tylko w czesci nadziemnej. Tak mi sie wydaje ale jesli sie myle to poprawcie.
Niech ktos wrzuci jakies foty jesli to mozliwe ( dla takich jak ja , ktorzy daleko od R 22 ) ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Slyszalem ze robota na stadione wrze i do pózna pracuja mogłby ktos zrobić fotki lub opisac co sie dzieje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przechodziłem dzisiaj po 12.00 koło C. Robota wre, aż miło. Wwwrrrrr tylko słychać. Robotnicy i maszyny w akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Też coś mi się obiło. Podobno mamy grać przy E i D !!! ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zgadza się. Oficjalne doniesienia na ten temat mówią, że nie będziemy musieli się nigdzie przenosić. To wspaniała informacja, bo wszyscy wiemy przecież że ewentualne przenosiny to byłby absurdalny pomysł... Gdy w przebudowie będą sektory C oraz A i B zostanie przecież ok. 11 tys. miejsc na trybunach D i E. To całkiem nieźle, a pamiętajmy że to rozwiązanie tylko tymczasowe. Wszelką infrastrukturę można zorganizować pod sektorami D i E i będzie OK! Od początku zresztą przebudowa naszego stadionu była tak zaplanowana aby można było na nim grać cały czas. Tak więc wszystko jest dobrze, Wisła tylko na R 22!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy ulica pamiedzy tym placem budowy, a parkiem im. Jordana bedzie zlikwidowana w takim razie
Tylko cholera nie wiem jak sie nazywa.. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ul. Henryka Reymana. Nie, nie będzie zlikwidowana
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kamerke na widok tryb. C powinni zainstalowac jak to niegdys bywalo z E..
http://wisla.krakow.pl/kamera.php czas leci, obrazu brak. jak ktos ma foty z C niech zarzuci. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
A swoją drogą to ile może trwać transmisja testowa Dali by normalną i porządną kamerę a nie jakieś gówienko... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warto wejść na stronę główną klubu na której znajdują się informacje na temat ścianki i nowe zdjęcia.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Tak wracając do tego co przedtem, to gdzie to wyczytaliście, że nie będziemy się przenosić z R22?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden z panów z wielkiej trójki to oznajmił, nie pamiętam - Cupiał, Bednarz, albo Wilczek
![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Zobaczcie na to http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...metr_losowy=18
Czy oni mają zamiar coś z tym zrobić? Chodzi mi o ten brudny beton na trubunie D. Nowa trybuna a wygląda na 30 lat. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Przecież to będzie zabudowane elewacją - a'la kolumnadaz lat 50
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To dobrze, że dziennikarze trzymają rękę na pulsie i ostrzegają przed niewątpliwie realnymi zagrożeniami.
Byłoby jednak miło, gdyby w pełni trzymali się faktów. Bo nadanie chwytliwego, a nieprawdziwego, tytułu artykułowi podważa wiarygodność całości. Bo nawet nie trzeba jechać na Reymonta by się przekonać, że aktualnie prace na stadionie trwają. Wystarczy zerknąć na stronę oficjalną klubu: http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=27&id_galerii=448 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ze zdjęcia wynika ze demontują ten przepiękny płot od strony Reymana. Już się bałem że tego nigdy nie doczekam
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Lechu skopiowali naszą kolumnadę http://www.budowa.maroonpoint.com/2008/s0499.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co z bazą treningową? ma w końcu powstać i kiedy?
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile na jesień 2009 będzie miejsc na Wisełce? Ile ma mieścić trybuna C?
Mam nadzieję że będzie można tam rozgrywać mecze ligowe bo będzie to już fajnie wyglądać ![]() A boisko jak rozumiem ma być obniżone na wiosnę? ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
ile na D/E jest rzedow krzesel?
PS: odnosnie trybuny C Cytat:
:/ kiszkowato to wyglada, po **** to to ja nie wiem. MINUS Cytat:
Cytat:
Cytat:
row? byle tylko o krokodylach nie zapomnieli....aaa ide spac.
Ostatnio edytowane przez e : 22.08.2008 o godz. 01:29.
![]()
|
||||
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na początku tygodnia informowano o rozpisaniu przetargu na budowę nowej trybuny C stadionu Wisły. Przetarg ogłoszono dopiero dziś, jego przedmiotem jest: "Budowa stadionu piłkarskiego Wisła Kraków - trybuna wschodnia wraz z narożnikami".
Inwestor zastępczy, jakim w imieniu miasta jest krakowski Zarząd Dróg i Transportu oczekuje na oferty do 30 września, godz. 11. Kwadrans później nastąpi otwarcie kopert z propozycjami. Jedynym kryterium konkursowym jest cena - firma, która zaproponuje najniższą cenę brutto za wykonanie trybuny otrzyma możliwość realizacji kontraktu. Faworytem jest oczywiście Budimex-Dromex, który do tej pory wybudował obie nowe trybuny za bramkami oraz pawilon medialny. Obecnie firma ta wykonuje wartą 9,4 mln zł ściankę szczelinową przy trybunie wschodniej. Na lata 2008-2009 władze miasta przewidziały na budowę trybuny wschodniej wydanie 90 mln zł. Prawdopodobnie cena będzie wyższa, różnicę miasto dopłaci do 30 marca 2010 roku. Jeśli przetarg zostanie rozstrzygnięty bezproblemowo, wówczas trybuna wschodnia zostanie wybudowana do 30 listopada 2009 roku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Moze jeszcze zaspany jestem, ale co oznacza, ze trybuna nie bedzie polaczona z D i E? Bedzie tam dziura jakas?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
^^ pewnie o brak przejścia z E i D na C i narożniki chodzi.
Chętnie bym zobaczył jakieś plany czy wizki tej planowanej do budowy C zobaczył, nie te publikowane do tej pory (bo to jest na poziomie gimnazjum, chłopaki z tego forum o wiele profesjonalniej się w to zabawili niż to pożal sie Boże biuro projektowe). Jeżeli już jest przetarg na budowę, to plany konstrukcyjne muszą być, szczególnie interesujące są trzy rzeczy: wzajemne położenie trybun górnej i dolnej, konstrukcja zadaszenia i narożniki. Przeleciałem wszystkie znane mi strony i fora, na razie nic nie znalazłem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Az sie wierzyc nie chce ze to prawda, 17 metrow odstepu od linii bocznej boiska to chyba jakas parodia, dodatkowo gleboki na 2 metry row
Za kazdym razem jak czytam nowa informacje na temat projektu naszego stadiou i jego finalnego wykonania to szlag mnie trafia. Mam propozycje Ale mnie zdenerwowaly te informacje ... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|