|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw, który z tych chłopaków (którzy wygrali z Lechem 4 1) byłby realnym wzmocnieniem pierwszego zespołu, tak jak kiedyś Brożkowie, czy nie tak dawno Małecki... Może Chrapek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Odpowiedź jest bardzo prosta- N-I-K-T. Młoda ekstraklasa a seniorska to tak jakby inne światy.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
może podkreślam może mieli by szansę na to by zaistnieć w lidze. Jeśliby ktokolwiek miałby cierpliwość i pewność że nie wyleci z posady jak przegra 2-3 mecze. I może wtedy ww. w zamian za sprowadzony złom z zagranicy pobiegali by przy R22 z Białą Gwiazdą na piersi w ekstraklasie. Ale prawda jest taka że nikt na nich nie postawi. I grać będą grajki pokroju Bunozy, Branco, Boukhariego.... ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jestem pewien, że w Mesie jest 1-2 piłkarzy, którzy gdyby dostali szanse, poradzili by sobie w Wiśle. Tylko tą szanse powinni dostawać w taki sposób, by mieli jak najłatwiejszą drogę do sukcesu. Nie tak jak w meczu pucharowym ze Śląskiem, puścić cały skład złożony z młodych piłkarzy, ale trzon zespołu uzupełnić 1-2 zawodnikami, tymi, którzy wyróżniają się w młodej drużynie. Chrapek już kilka lat temu obwołany został wielką nadzieją, nie dostał jednak żadnej szansy na pokazanie umiejętności. Myślę, że danie 15 minut takiemu Chrapkowi kosztem Jirsaka nikomu by nie przeszkodziło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fajnie że Młodzi się wyrabiają. Teraz to chyba grają najlepszy futbol w ME. Zgrani są naprawdę świetnie, nawet za czasów gdy wygrywali ME nie wyglądało to aż tak dobrze.
Moim zdaniem czas dać szanse Nalepie, Rado i Chrapkowi. Widać że Ci zawodnicy mają potencjał by w przyszłości grać w pierwszym składzie. Jak nie teraz to kiedy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ale kiedy wy im chcecie dawać te szanse?
W meczach ligowych, z Lechem, Cracovią i Legią, gdzie pewnie będzie bój do ostatnich sekund o 3 punkty, czy w meczach pucharu Polski, gdzie strzelamy zwycieskiego gola w ostatnich minutach? Łatwo powiedzieć, że Maskaant nie lubi dawać szans młodym, ale on nie jest w tak komfortowej sytuacji jak kilka lat temu, gdzie mistrza oblewaliśmy w kwietniu i graliśmy kilka meczów o pietruszke.. wtedy to wiadomo, można było sobie wpuści dwóch, nawet trzech młodych i bólu nie było. Dlatego Puchar Ekstraklasy to nie jest taki głupi pomysł, tylko realizacja była straszna.. zamiast robić Pucharek o nic, trzeba sie było postarać o sponsora na te rozgrywki. Była by kasa, to by kluby wystawiały silniejsze składy.. No, ale skoro nasz nieskazitelny związek nie potrafi zadbać o prestiż Pucharu Polski, to czego się niby mozna spodziewać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak ja kocham takie posty czytac
![]() Dziwnym trafem jak Kulawik wprowadził Rado do pierwszego składu to nie zauważyłem, żeby jakoś tragicznie odstawał od reszty zespołu... 1-2 wyróżniających się zawodników powinno przynajmniej dostac szansę siedzenia na ławce podczas meczu w ekstraklasie. I przy ewentualnym korzystnym wyniku można ich wpuścic i zobaczyc jak się zaprezentują. W ten sposób trener nie ryzykuje wiele. Mam nadzieję, że Maaskant o tych chłopakach będzie pamiętał i wyłowi największe talenty. Na razie to, że ich nie wprowadza trzeba zaakceptowac ze względu na koniecznośc zgrania 1 zespołu... Liczę, że jak zaczniemy wygrywac to coś się w tym temacie ruszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ja uważam, że Chrapek, Ligieza, Jeleń, Rado, Papież, Kurto, Szewczyk - spokojnie by sobie poradzili, jakby zaczęli grać i trenować na poziomie Ekstraklasy. Już teraz widać, że umiejętności mają. Co jak co, ale nie od poziomu przeciwnika zależy to czy ktoś umie rzucić 50 metrowego crossa na cm, czy ktoś umie to przyjąć i czy ktoś inny umie wykorzystać sam-na-sam.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem coś tu napisać, ale doszedłem do wniosku, że jest to bez sensu, bo ile razy można się powtarzać.
Pretensje miejcie do PZPNu, trenerów i betonowego systemu szkolenia młodziezy.Pogadajcie z osobami, które trenowały w Anglii, albo Francji. Przedewszystkim musicie sobie odpowiedzieć na jedno, ale to zajebiscie ważne pytanie.Czego oczekujecie od seniorskiej Wisły.Jeśli MP i sukcesów w Europie, to możecie sobie wybić przez najbliższe 10 lat polskich "piłkarzy".Zobaczycie.Teraz to jeszcze nic.Ok mniej więcej 2012 roku w największych klubach Polacy będa stanowili mniejszość- nie dlatego, bo tak się widzi dyrektorom, tylko dlatego, bo nie prezentują odpowiedniej jakości. Pózniej odpowiedzcie sobie pytanie, czy to tylko przypadek, że 40 mln kraj w centrum Europy jest bity przez niemal każdą profesjonalną reprezentację, adoptuję sie piłkarzy z Kolumbii czy Nigerii ( najlepszym wypadku tych Polaków, co wychowali się w innym systemie szkolenia) a o naszych piłkarzach kawały powstają jak grzyby po deszczu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.10.2010 o godz. 00:49.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciężko się będzie przebić chłopakom z MESY do pierwszej drużyny , a co tu dopiero mówić o graniu . Dla tych chłopaków jedynymn wyjściem jest wypożyczenie do klubu EKSTRAKLASY tyle że jest coraz mniej klubów tgz biedniejszych które z pocałowaniem ręki przygarneli by kogos od nas na rok . Bełchatów był fajnym miejscem i szlak tam wytorował Boguski , tyle że w tej chwili to spalony teren . Za czasów gdy np Brożki sie ogrywały w ekstraklasie przepasc między klubami z czołówki a dołu tabeli była naprawde ogromna . Teraz to wygląda tak że jeden klub na drugiego patrzy wilkiem i wszelkie normalne rozmowy transferowe są prawie niemożliwe .
Druga sprawa to naciąg obcokrajawców , przy czym powinni być to obcokrajowcy bijący na głowe polskich zawodników , a tak nie jest . Patrząc na gre np Bunozy , Branco , Jirsaka zastanawia mnie w czym oni bija na głowe polskich zawodników . Pytanie bez odpowiedzi . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bądź co bądź, podoba mi się to, w jaki sposób przepuszczają piłkę partnerowi, robiąc tym samym na szaro kilku obrońców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ogladalem te bramki z Lecha i musze stwierdzic ze jestem delikatnie zszokowany.
Chlopaki graja z ogromnym romzachem i polotem, bardzo szybko operuja pilka, wiedza jak sie ustawic i co maja zagrac z partnerem. Ogolnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony dla takiej gry...Im sie chce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeleń , Chrapek , Papież ,Rado wprowadzać ich do pierwszej drużyny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jelenia bym nie wprowadzał.Ale Papieża,Rado i Chrapka tak.I dołożył bym jeszcze Ligenze lub Nalepe
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już coś to musi być to stopniowe.Wyrożniający się graczy jako nagodę powinni pojechać z pierwszą drużyną np na obóz przygotowawczy- tam trener będzie mieć wszytkich na oku i obiektywnie oceni, czy mają jakikolwiek cień szansy na granie chociazby ogonów, czy nie.
Ale szczerze mówiać cienko to widzę, bo w zimie szykuję się dosyć poważna transferowa ofenywa. A tego Branco zostawcie w spokoju, bo jest naprawdę dobrym graczem.On coś gra a tak naprawde (podobnie jak Boukhari) nie mieli styczności z piłka pół roku.Ocenicie ich po okresie przygotowawczym w zimie.Na treningach prezenuje się wręcz wybornie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oglądam tylko skróty z ME, i śledzę ich wyniki więc mój osąd nie jest poparty jakąś gruntowną analizą, ale wydaje mi się, że gra naszej młodej dużyny nie wynika z faktu, że mamy tam jakieś niesamowite talenty i super piłkarzy. Drużyna jest po prostu dobrze poukładana taktycznie, zgrana, dobrze przygotowana fizycznie i jest w niej świetna atmosfera. W połączeniu z faktem, że w ME gra jest bardzo "delikatna" wręcz bezkontaktowa, pozwala jechać po przeciwnikach, ale niestety nie przekłada się na potencjalne wzmocnienia które można przesunąć do pierwszej drużyny.
Taki piłkarz, w Ekstraklasie traci wszystkie atuty dzięki którym teraz błyszczy - zgranie z kolegami, pewność siebie, wypracowane schematy, dobrą atmosferę, i możliwość spokojnego klepania piłki. W Ekstraklasie gra się 25% szybciej, ma się dużo mniej miejsca, trzeba pokazać opanowanie piłki na pełnej szybkości, bo jak się nie biegnie na pełnej, to Cię obrońcy zmiażdżą i zadepczą. I tacy piłkarze sobie nie radzą. Prawdopodobnie nie radzą sobie nawet na treningach I drużyny, dlatego tak mało ich wchodzi do głównego składu. Chlubnymi wyjątkami są na razie Małecki, Brożki, Mączyński (mniej, bo cały czas tylko I liga z ŁKS). Miał szanse Leszczak, ale chyba sobie przetrącił karierę. Mam nadzieje, że któryś z aktualnych wiodących graczy z ME przeskoczy poziom wyżej, ale przestrzegam przed strasznym podniecaniem się wynikami w ME. Bardziej to dobrze świadczy o Kulawiku, niż o potencjale piłkarzy. Powód: niechlubne wyjątki :)
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 30.10.2010 o godz. 15:03.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma co się oszukiwać, że pół Młodej Wisły będzie grało wyśmienicie w pierwszej drużynie. Nie w najbliższej przyszłości, ale w ogóle. Myślę, że jeśli 2-3 zawodników z obecnego składu znalazłoby sobie miejsce w pierwszej jedenastce w przeciągu najbliższych 2 lat to byłby to na pewno sukces. Szczególnie, że w kwestii szkolenia młodzieży nie jesteśmy potentatem. Nawet na krajowym podwórku...
Niemniej jednak każde zwycięstwo Wisły serce raduje. A jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma i z wyników młodych cieszyć się trzeba. Bo w "starszych" na razie możemy jedynie wierzyć, a do bycia w pełni zadowolonym z ich postawy jeszcze trochę brakuje.. :] Zatem do boju Młoda Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dlaczego niechlubnymi?!
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pijesz, nie pisz
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak widziałem Rado na treningach z pierwszą drużyną, to wcale od nich nie odstawał, a wolne bił fantastycznie ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
|
należałoby odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to, że
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Skrót meczu przypomina mi grę Wisły z przełomu wieków- definitywnie brak pressingu, dlatego gra wygląda na prowadzoną z polotem. Oczywiście nie ujmuje niczego chłopakom, którzy pokazali, że czas na nich w dorosłej piłce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
hmm cieszę się że chłopaki wygrywają no i tak jak ktoś tam wyżej pisał kilku powinno jechać w zimie z seniorami na obóz i grać w sparingach w 1 drużynie
a co to tej całej ME to moim zdaniem dużo lepiej by było gbyby oni mogli grać jako II Wisła w jakiejś tam 3 czy 4 lidze tak jak było kiedyś, tylko że wtedy byli też seniorzy w rezerwach a oni normalnie tym młodym składam powinni się ogrywać bo ME to napewno niższy poziom niż chociażby 3 liga ( dawna 4 liga ) p.s. przynajmniej były by derby z hutnikiem ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Co do Krzysia Mączyńskiego to chyba sie z nim pożegnamy. Nie ma co gościa trzymać i cały czas wypożyczać skoro żaden szkoleniowiec nie chce na niego postawić. Moim zdaniem od Jirsaka nie odstaje, Garguła niestety wiele lat u nas nie pogra i Krzysiek mógłby u nas się wpasować. No ale skoro żaden szkoleniowiec nie ma na tyle odwagi[?] żeby konsekwentnie na niego stawiać, no to trudno.
Albo sprzedać, albo dać prawdziwą szansę. Lubię faceta, trzymam kciuki za niego i życzę powodzenia, jakąkolwiek drogę obierze. Bo kolejny rok utrzymany w ten sposób będzie bez sensu, szcz. dla niego. Rado na pewno nie odstaje, co pokazał na początku sezonu za Kulawika. On nie tylko nie był w tyle za starszymi, ale był jedynym [jednym z kilku] do których nie można było mieć pretensji (np. w Chorzowie). Wszyscy w Wiśle grać pewnie nie będą, ale jak wszystkich przetracimy na przeciętnych obcokrajowców to mnie do czubków wezmą bo oszaleję. ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Online |
|
to nawet nie chodzi tylko o poziom ale o możliwość gry w wieku 16-18 lat przeciw dorosłym chłopom wtedy na siłę trzeba przeciwstawić się techniką bo nie każdy dorównuje w tym wieku fizycznie zawodnikom w wieku 20-35 lat (w tym wielu z przeszłością ekstraklasową i pierwszoligową)a to daje kopa do rozwoju |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A wie ktoś może dlaczego Czekaj ostatnio nie gra w Młodej Ekstraklasie? Kontuzja?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Wczoraj bramke przeciez strzelil w Katowicach ?
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmm... myślałem, że nie trenuje, skoro ma czas na meczach MESY bywać?
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|