The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2013, 21:29
i bardzo dobrze. czas najwyższy żeby kibiców bać zaczął się nie tylko trener ale wszyscy po kolei z donaldem na szczycie "góry".
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.02.2013, 05:45
Bogusław Cupiał:15 lat przyjemności i stresów

http://www.rp.pl/artykul/585939,9841...i-stresow.html
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.02.2013, 06:37
Podobnie jak Henryk Kasperczak i Franciszek Smuda...
Nawałka robi dobrą robotę w Zabrzu. Kiedy jesienią szukałem trenera, myślałem o Nawałce, którego wiązał jednak kontrakt z Górnikiem. Może przyjdzie do nas latem, ale jeśli Wisła zdobędzie Puchar Polski, to Tomasz Kulawik może dostać kolejną szansę. Smuda też wchodził w grę, myślałem również o Danie Petrescu. On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Był ambitny i pracowity. Miał za sobą szkołę rumuńską i angielskie doświadczenia. Ale mi odmówił, bo nie wspomina dobrze piłkarzy Wisły. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Zawodnik zawsze w podobnej sytuacji wygra z trenerem czy prezesem. Niestety.

Bardzo mi się podoba ten fragment. Wszystko w 100% prawdziwe. Zawsze piłkarze wygrają z trenerem bo trenera zwolnić można a piłkarzy nie.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2013, 06:56
Bogusław Cupiał w RP napisał(a):
Może więc lepiej szkolić swoich graczy? Legia tak zrobiła i dobrze na tym wychodzi. Można nawet mówić o osobistym zwycięstwie Mariusza Waltera, który kilka lat temu postawił na Akademię Legii.

Ja Mariusza Waltera bardzo lubię i szanuję. Obydwaj wiemy i rozumiemy, jak trudna jest rola, której się podjęliśmy, kupując kluby. Wisła też kiedyś słynęła ze zdolnej młodzieży. I Ajax Amsterdam też. Ale czasy się zmieniły. Wyszkolenie młodego zawodnika kosztuje. A ostatecznie i tak pojawi się agent, który zamąci w głowach temu chłopcu, jego rodzicom, trenerowi i prezesowi. To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu.
No niestety mamy nadal tą samą gadkę co wcześniej. Wisła ma markę, ma siłę przyciągania, ładnie to opakować a efekty byłyby po kilku latach. Wisła miała zdolną młodzież, ale sama ją straciła, przepiła i przebalowała brakiem zaangażowania w życie podopiecznych. Nie ma wielkiego klubu, nawet na warunki lokalne bez szkolenia młodzieży. Są za to wielkie przez szkolenie młodzieży...

I tak czasy się zmieniły, wyszkolenie kosztuje ale jednak nieporównywalnie mniej niż gotówkowy zakup piłkarza. Jeśli ten wywiad jest prawdą to przykro to mówić ale wróćmy do trenera Liczki. I nie liczcie na wiele.

Z ostatnich wydarzeń wokół klubu to nic mnie tak nie przygnębiło jak ten wywiad.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 25.02.2013 o godz. 07:00.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.02.2013, 07:25
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Bogusław Cupiał:15 lat przyjemności i stresów

http://www.rp.pl/artykul/585939,9841...i-stresow.html

Akademii jednak też nie bedzie bo sie nie opłaca....hmmm , na tym zaciągu 4-5 rzędnych obcokrajowców Ligi Mistrzów sie nie zdobedzie.Szkoda że Pan Cupiał nie śledzi na jakich zawodnikach oparte sa kluby o podobnym budżecie (a nawet mniejszym ) jak BATE Borysów,Viktoria Pilzno czy w dawniszjych latach Steaua Bukareszt,Zilina,Sparta Praga które z powodzeniem grały w Champions League.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.02.2013 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2013, 08:04
Przygnębiający Przecież ten wywiad to pierwsze od długiego czasu światełko w tunelu dla Wisły ! Cupial potwierdza, ze nie chce sie wycofać, zaprzecza swoim jakimkolwiek kłopotom finansowym, a co wiecej zapowiada walkę o mistrzostwo i LM. Cos w co wszyscy ostatnio wątpili i wieszczyli koniec Wisły.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.02.2013, 08:25
Dość mam tombaku robiącego za złoto. Bez solidnych zmian będziemy tylko trupem podtrzymywanym na kroplówce z Myślenic. Rumuńską Pandą. Pan da, Pan da. A jak nie da to jesteśmy w dupie bez perspektyw, bez podstaw, bez zaplecza.

Chyba nawet więcej, żal mi po prostu jego pieniędzy bo znów pójdą w błoto, obłowią się menedżery, pany piłkarze, trenerzy i doradcy a na przyszłość zostanie tylko dług.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 25.02.2013, 08:40
No powiem bardzo jestem zaskoczony. Mam nadzieję że to prawdziwy wywiad. Co skłoniło Bogusia do wywiadu? Sytacja jaka jest w Wiśle ?

Dla mnie jest to wywiad ogromnie szczery (czasem chyba jak w przypadku Nawałki za szczery) i na plus
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.02.2013, 08:42
Jeśli mówi o akademii, ze jest niepotrzebna i woli stawiać na obcokrajowców to jest głupi.

Akademia to zysk sportowy, finansowy oraz marketingowy. Nic nie integruje klubu z mieszkańcami swojego miasta jak akademia!!!
Akademia to wiecej niż kampanie reklamowe, akcje na rynku czy głupawe filmiki!

Jesli Cupial nie zmieni swojego głupiego myślenia to nie będzie nazywany "Kazimierzem Odnowicielem", ale "Konradem Walenrodem" Wisły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.02.2013 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 25.02.2013, 09:10
Najwyższy przemówił. WOW.

Strona pozytywna: Jak mowi, że chce wrócić na szczyt w przyszłym roku to trzeba to brać na poważnie. W innym wypadku tego wywiadu by nie było.

Strona negatywna: Popełni zdaje się te same błedy co poprzednio, szkółka, szkolenie itd. - nadal na NIE.

Koniec końców: Wisła znów będzie się liczyć ....ale nie zdzwimy się jak za jakiś czas znajdziemy się w identycznym miejscu jak dziś.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.02.2013, 09:14
Wszystko ładnie pieknie tylko z ta akademia szkoda, ze nie zmienia swojego zdania. Trzeba sie jakos pomeczyc w tym sezonie a potem nastana lepsze czasy według tego co mozna wywnioskowac z jego wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2013, 09:17
słowa - słowami, poczekajmy na konkretne czyny...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 25.02.2013, 09:17
Tylko jedno ale, czy zarzad wraz z właścicielem nie przyjeli zbyt optymistycznego założenia, że bez trenera, z klubem emeryta nie spadniemy?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.02.2013, 09:19
W przyszłym sezonie walka o Mistrzostwo Polski i Ligę Mistrzów ale zaraz, zaraz... najpierw trzeba się w tej lidze utrzymać, a po tym co zobaczyłem wczoraj w wykonaniu podopiecznych Tomka Kulawika to drżę przed meczem z Podbeskidziem.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.02.2013, 09:19
Ostatnie działania i zaangażowanie właściciela to dobry znak dla klubu. Cupiał nie powiedział wprost, że nie będzie nic robione w kierunku poprawienia szkolenia tylko podkreślił, że nie jest to tak kolorowe jak się wszystkim wydaję.

Jestem naturalnie zwolennikiem szkolenia tylko wiecie że u nas w Polsce to wszystko się lubi szybko zmieniać, dzisiaj jest Legia na topie być może gdzieś się potkną, a za chwilę ktoś kupi 4 południowców którzy zmiotą ligę i wtedy pisanie o akademii przestanie być modne.

Oby tylko ostatnie poczynania piłkarzy nie zgasiły optymizmu właściciela. Chciałbym mieć jeszcze jakieś pozytywne emocje w tym sezonie związane z pucharem polski ale w obliczu bardzo ważnego meczu z Podbeskidziem priorytetem powinno być spokojne przetrwanie.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 25.02.2013, 09:27
Nie wiem skąd ten optymizm.
Dalej na tapecie jest hasło "Liga Mistrzów za 5 zł".
I tu nie chodzi tylko o akademię ale i o piłkarzy, trenerów i sztab.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.02.2013, 09:52
Jeśli BC naprawdę zamierza zrobić to o czym mówi tj. pozytywne bo nie da się ukryć, że obecne perspektywy są beznadziejne - tj. droga szybkiego ruchu do 1 ligi.
Niestety bez szkolenia w najlepszym razie staniemy się znów kolosem na glinianych nogach.
No i pytanie czy jeśli chce już zaraz wrócić na szczyt to Nawałka będzie najlepszym wyborem?
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 25.02.2013, 10:17
arti napisał(a):Wyświetl post
Niestety bez szkolenia w najlepszym razie staniemy się znów kolosem na glinianych nogach.
Lepiej jest być kolosem na glinianych nogach i urwać parę MP niż przeciętniakiem całą wieczność (patrz: Lech, Lechia, Jagiellonia, Górnik, Ruch, Polonia itp itd).
Odpowiedz cytując
czesioTS
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 25.02.2013, 10:20
To teraz trzeba się modlić o porażkę z Jagą
czesio
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 25.02.2013, 10:27
Niereformowalny typ.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 25.02.2013, 10:32
Bogusław Cupiał: Kiedy jesienią szukałem trenera, myślałem o Nawałce, którego wiązał jednak kontrakt z Górnikiem. Może przyjdzie do nas latem, ale jeśli Wisła zdobędzie Puchar Polski, to Tomasz Kulawik może dostać kolejną szansę.

On nadal wierzy w PP, więc pewnie i takie zadanie postawił przed Kulawikiem i drużyną. To jest teraz priorytet, a gadanie piłkarzy o chęci zdobywania pkt w lidze, to bajki dla dziennikarzy. Myślę, że będziemy wiedzieli więcej po najbliższym meczu z Jagą. Jeśli znowu nie uda się dostrzec zaangażowania w poczynaniach kopaczy, to będzie oznaczało, iż sezon rzeczywiście mamy z głowy...
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.02.2013, 10:36
Temu człowiekowi juz tylko idiota mógłby uwierzyć.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
MaciekTS
Member

Od: 03.2007

Stary 25.02.2013, 10:41
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=kkw9-ft5Fqw
brawo - świetny trener który nie pamięta co mówi - charyzma i posłuch w drużynie aż kipi!!! kończ waść wstydu oszczędź!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.02.2013, 10:54
Mnie tam ten wywiad ucieszył. Myślałem, że Cupiał po prostu wszystko wyprzedaje i niedługo opuści Wisłę. Fajnie, że się myliłem
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.02.2013, 11:00
Gdyby się Cupiał znał na piłce to by w ogóle w nią nie wszedł., koniec bajki, wiec szacunek ze jednak Wisłę przejął.

zainwestować u nas w piłkę a np w Czechach to zupełnie inna bajka, co nie zmienia faktu ze wiele błędów popełniono ja dziś oparł bym zespół na graczach z Polski Czech i Słowacji proste i logiczne plus trener z jakimś pojęciem i praca praca praca .
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.02.2013, 11:14
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mówi o akademii, ze jest niepotrzebna i woli stawiać na obcokrajowców to jest głupi.

Akademia to zysk sportowy, finansowy oraz marketingowy. Nic nie integruje klubu z mieszkańcami swojego miasta jak akademia!!!
Akademia to wiecej niż kampanie reklamowe, akcje na rynku czy głupawe filmiki!

Jesli Cupial nie zmieni swojego głupiego myślenia to nie będzie nazywany "Kazimierzem Odnowicielem", ale "Konradem Walenrodem" Wisły.
Zapomniałeś dodać , że Akademia z prawdziwego zdarzenia to również duży koszt no i jeśli ta Akademia ma mieć ręce i nogi a nie tylko ma pójść sygnał że Wisła w końcu zaczyna szkolić młodzież to również potrzebna jest infrastruktura ,tj. boiska treningowe dla tych naszych przyszłych wychowanków i całe zaplecze . Nie da się szkolić młodych chłopaków na boisku-kretowisku , na sztucznych nawierzchniach szkolenie przyszłego profesjonalnego piłkarza też ma swoje skutki uboczne i ja osobiście jestem tego przeciwnikiem . Zresztą nawet pierwsza drużyna nie ma zapewnionych odpowiednich warunków do treningu więc zanim ktoś w klubie pomyśli o profesjonalnej Akademii piłkarskiej która będzie wydawać perełki Polskiej piłki nożnej powinien się zastanowić najpierw nad budową ośrodka treningowego a kiedy o tym myśleć jak nie teraz? Zawsze można postarać się o jakąś dotację Unijną - może się uda? Przynajmniej powinny być takie plany . Jeśli już będziemy mieli na czym trenować i szkolić tą młodzież to założenie tej wspomnianej Akademii nie będzie żadnym problemem .

MaciekTS napisał(a):Wyświetl post
wis.la/cclir
brawo - świetny trener który nie pamięta co mówi - charyzma i posłuch w drużynie aż kipi!!! kończ waść wstydu oszczędź!!!
No i już wiemy dlaczego to tak nędznie wyglądało w ostatnim meczu , trener na odprawie rozpracował GKS Katowice a nie Bełchatów i stąd nasi piłkarze wychodząc na boisko całkowicie zgłupieli ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 25.02.2013 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.02.2013, 11:20
Może mówiąc o najwyższych celach w przyszłym roku miał na myśli awans do Ekstraklasy?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.02.2013, 11:25
Boss napisał(a):
Pan, doświadczony dziennikarz, wierzy w to, co piszą gazety? Nie mam żadnych kłopotów finansowych, a firma jest w dobrej kondycji. Zaległość wynika z czego innego. Zawodnicy mają kontrakty, które muszą wypełniać obydwie strony. Gra, jaką zaprezentowali jesienią, woła o pomstę do nieba. Oczywiście otrzymają swoje należności, bo u mnie nigdy zaległości nie było i nie mam żadnych długów. Ale niech najpierw pokażą na boisku, że grają w tej samej drużynie co ich właściciel, który pieniędzy nie drukuje, tylko je zarabia.
Trzeba ten wywiad pokazać kopaczom
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.02.2013, 11:29
ile pieniędzy potrzeba aby stworzyć kilka boisk piłkarskich dla Wisły Kraków
3 mln to koszt jednego ?

Ja coraz bardziej rozważam protest stadionowy polegający na tym, że zamiast pieniądze na bilety przeznaczyć trzeba na skarbonkę pt. "akademia Wisły Kraków". Może za 10 lat uzbieramy odpowiednie fundusze i wtedy zobaczymy upragnioną fortece na R22 z własnych wychowanków
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.02.2013, 11:33
Nie wierze ze Cupial udzielil tak obszernego wywiadu..

z drugiej strony po co by klamali, predzej czy pozniej oszustwo wyszloby na jaw.

Jedno jest pewne, Cupial nie bedzie siedzial w klubie, ktory ma zamiar walczyc o srodek tabeli, bo jego to zwyczajnie nie satysfakcjonuje i nie rajcuje. bezsens.. trzeba dograc do konca sezonu i potem zobaczymy, jesli zostanie to sygnal ze rozpoczynamy walke od nowa.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.02.2013 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów