|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
i bardzo dobrze. czas najwyższy żeby kibiców bać zaczął się nie tylko trener ale wszyscy po kolei z donaldem na szczycie "góry".
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Podobnie jak Henryk Kasperczak i Franciszek Smuda...
Nawałka robi dobrą robotę w Zabrzu. Kiedy jesienią szukałem trenera, myślałem o Nawałce, którego wiązał jednak kontrakt z Górnikiem. Może przyjdzie do nas latem, ale jeśli Wisła zdobędzie Puchar Polski, to Tomasz Kulawik może dostać kolejną szansę. Smuda też wchodził w grę, myślałem również o Danie Petrescu. On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Był ambitny i pracowity. Miał za sobą szkołę rumuńską i angielskie doświadczenia. Ale mi odmówił, bo nie wspomina dobrze piłkarzy Wisły. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Zawodnik zawsze w podobnej sytuacji wygra z trenerem czy prezesem. Niestety. Bardzo mi się podoba ten fragment. Wszystko w 100% prawdziwe. Zawsze piłkarze wygrają z trenerem bo trenera zwolnić można a piłkarzy nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Bogusław Cupiał w RP napisał(a):
I tak czasy się zmieniły, wyszkolenie kosztuje ale jednak nieporównywalnie mniej niż gotówkowy zakup piłkarza. Jeśli ten wywiad jest prawdą to przykro to mówić ale wróćmy do trenera Liczki. I nie liczcie na wiele. Z ostatnich wydarzeń wokół klubu to nic mnie tak nie przygnębiło jak ten wywiad.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 25.02.2013 o godz. 07:00.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Akademii jednak też nie bedzie bo sie nie opłaca....hmmm , na tym zaciągu 4-5 rzędnych obcokrajowców Ligi Mistrzów sie nie zdobedzie.Szkoda że Pan Cupiał nie śledzi na jakich zawodnikach oparte sa kluby o podobnym budżecie (a nawet mniejszym ) jak BATE Borysów,Viktoria Pilzno czy w dawniszjych latach Steaua Bukareszt,Zilina,Sparta Praga które z powodzeniem grały w Champions League.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.02.2013 o godz. 08:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przygnębiający
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dość mam tombaku robiącego za złoto. Bez solidnych zmian będziemy tylko trupem podtrzymywanym na kroplówce z Myślenic. Rumuńską Pandą. Pan da, Pan da. A jak nie da to jesteśmy w dupie bez perspektyw, bez podstaw, bez zaplecza.
Chyba nawet więcej, żal mi po prostu jego pieniędzy bo znów pójdą w błoto, obłowią się menedżery, pany piłkarze, trenerzy i doradcy a na przyszłość zostanie tylko dług. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
No powiem bardzo jestem zaskoczony. Mam nadzieję że to prawdziwy wywiad. Co skłoniło Bogusia do wywiadu? Sytacja jaka jest w Wiśle ?
Dla mnie jest to wywiad ogromnie szczery (czasem chyba jak w przypadku Nawałki za szczery) i na plus ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeśli mówi o akademii, ze jest niepotrzebna i woli stawiać na obcokrajowców to jest głupi.
Akademia to zysk sportowy, finansowy oraz marketingowy. Nic nie integruje klubu z mieszkańcami swojego miasta jak akademia!!! Akademia to wiecej niż kampanie reklamowe, akcje na rynku czy głupawe filmiki! Jesli Cupial nie zmieni swojego głupiego myślenia to nie będzie nazywany "Kazimierzem Odnowicielem", ale "Konradem Walenrodem" Wisły.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.02.2013 o godz. 08:46.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Najwyższy przemówił. WOW.
Strona pozytywna: Jak mowi, że chce wrócić na szczyt w przyszłym roku to trzeba to brać na poważnie. W innym wypadku tego wywiadu by nie było. Strona negatywna: Popełni zdaje się te same błedy co poprzednio, szkółka, szkolenie itd. - nadal na NIE. Koniec końców: Wisła znów będzie się liczyć ....ale nie zdzwimy się jak za jakiś czas znajdziemy się w identycznym miejscu jak dziś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wszystko ładnie pieknie tylko z ta akademia szkoda, ze nie zmienia swojego zdania. Trzeba sie jakos pomeczyc w tym sezonie a potem nastana lepsze czasy według tego co mozna wywnioskowac z jego wypowiedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
słowa - słowami, poczekajmy na konkretne czyny...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tylko jedno ale, czy zarzad wraz z właścicielem nie przyjeli zbyt optymistycznego założenia, że bez trenera, z klubem emeryta nie spadniemy?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W przyszłym sezonie walka o Mistrzostwo Polski i Ligę Mistrzów ale zaraz, zaraz... najpierw trzeba się w tej lidze utrzymać, a po tym co zobaczyłem wczoraj w wykonaniu podopiecznych Tomka Kulawika to drżę przed meczem z Podbeskidziem.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Ostatnie działania i zaangażowanie właściciela to dobry znak dla klubu. Cupiał nie powiedział wprost, że nie będzie nic robione w kierunku poprawienia szkolenia tylko podkreślił, że nie jest to tak kolorowe jak się wszystkim wydaję.
Jestem naturalnie zwolennikiem szkolenia tylko wiecie że u nas w Polsce to wszystko się lubi szybko zmieniać, dzisiaj jest Legia na topie być może gdzieś się potkną, a za chwilę ktoś kupi 4 południowców którzy zmiotą ligę i wtedy pisanie o akademii przestanie być modne. Oby tylko ostatnie poczynania piłkarzy nie zgasiły optymizmu właściciela. Chciałbym mieć jeszcze jakieś pozytywne emocje w tym sezonie związane z pucharem polski ale w obliczu bardzo ważnego meczu z Podbeskidziem priorytetem powinno być spokojne przetrwanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie wiem skąd ten optymizm.
Dalej na tapecie jest hasło "Liga Mistrzów za 5 zł". I tu nie chodzi tylko o akademię ale i o piłkarzy, trenerów i sztab. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeśli BC naprawdę zamierza zrobić to o czym mówi tj. pozytywne bo nie da się ukryć, że obecne perspektywy są beznadziejne - tj. droga szybkiego ruchu do 1 ligi.
Niestety bez szkolenia w najlepszym razie staniemy się znów kolosem na glinianych nogach. No i pytanie czy jeśli chce już zaraz wrócić na szczyt to Nawałka będzie najlepszym wyborem? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To teraz trzeba się modlić o porażkę z Jagą
![]()
czesio
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niereformowalny typ.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bogusław Cupiał: Kiedy jesienią szukałem trenera, myślałem o Nawałce, którego wiązał jednak kontrakt z Górnikiem. Może przyjdzie do nas latem, ale jeśli Wisła zdobędzie Puchar Polski, to Tomasz Kulawik może dostać kolejną szansę.
On nadal wierzy w PP, więc pewnie i takie zadanie postawił przed Kulawikiem i drużyną. To jest teraz priorytet, a gadanie piłkarzy o chęci zdobywania pkt w lidze, to bajki dla dziennikarzy. Myślę, że będziemy wiedzieli więcej po najbliższym meczu z Jagą. Jeśli znowu nie uda się dostrzec zaangażowania w poczynaniach kopaczy, to będzie oznaczało, iż sezon rzeczywiście mamy z głowy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Temu człowiekowi juz tylko idiota mógłby uwierzyć.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=kkw9-ft5Fqw
brawo - świetny trener który nie pamięta co mówi - charyzma i posłuch w drużynie aż kipi!!! kończ waść wstydu oszczędź!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mnie tam ten wywiad ucieszył. Myślałem, że Cupiał po prostu wszystko wyprzedaje i niedługo opuści Wisłę. Fajnie, że się myliłem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Gdyby się Cupiał znał na piłce to by w ogóle w nią nie wszedł., koniec bajki, wiec szacunek ze jednak Wisłę przejął.
zainwestować u nas w piłkę a np w Czechach to zupełnie inna bajka, co nie zmienia faktu ze wiele błędów popełniono ja dziś oparł bym zespół na graczach z Polski Czech i Słowacji proste i logiczne plus trener z jakimś pojęciem i praca praca praca . ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 25.02.2013 o godz. 11:17.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Może mówiąc o najwyższych celach w przyszłym roku miał na myśli awans do Ekstraklasy?
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Boss napisał(a):
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ile pieniędzy potrzeba aby stworzyć kilka boisk piłkarskich dla Wisły Kraków
3 mln to koszt jednego ? Ja coraz bardziej rozważam protest stadionowy polegający na tym, że zamiast pieniądze na bilety przeznaczyć trzeba na skarbonkę pt. "akademia Wisły Kraków". Może za 10 lat uzbieramy odpowiednie fundusze i wtedy zobaczymy upragnioną fortece na R22 z własnych wychowanków ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie wierze ze Cupial udzielil tak obszernego wywiadu..
z drugiej strony po co by klamali, predzej czy pozniej oszustwo wyszloby na jaw. Jedno jest pewne, Cupial nie bedzie siedzial w klubie, ktory ma zamiar walczyc o srodek tabeli, bo jego to zwyczajnie nie satysfakcjonuje i nie rajcuje. bezsens.. trzeba dograc do konca sezonu i potem zobaczymy, jesli zostanie to sygnal ze rozpoczynamy walke od nowa.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.02.2013 o godz. 11:38.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|