The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
michaln
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 16:15
Mam wątpliwości, czy zatrudnienie Probierza jako trenera, który "potrafi krzyknąć" ma sens. W Wiśle są piłkarze, którzy prawdopodobnie z premedytacją doprowadzili do zwolnienia Maaskanta i na pewno doprowadzili do zatrudnienia Moskala jako pierwszego trenera. To oni decydują kto jest trenerem i jeśli Probierz zacznie krzyczeć to bardzo szybko będą takie wyniki jak za Maaskanta. Potem trenerem zostanie awaryjnie jakiś Żuraw czy Szymek i nagle z dnia na dzień Wisła zacznie grać piękną piłkę i wygrywać z Fulham.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.03.2012, 16:21
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Zawieszenie Małeckiego odbyło się gdy trenerem był Moskal a teraz trenerem jest Probierz który konfliktu z pilkarzem nie ma ,więc Probierz może wstawić się za piłkarzem jeżeli ten będzie mu potrzebny do osiągnięcia celów.Po co piszesz o wydymaniu Moskala przez właściciela? przeciez gdyby tak było to Cupiał nie pozwoliłby na taką kare dla Małeckiego ale nie mieszał się skoro ten miał konflikt z Moskalem.

Co ma honor do zwolnienia Moskala? nie pisałem,że jestem zwolennikiem Moskala i cieszy mnie zmiana trenera więc nie wyjeżdzaj mi tu z honorem czy pluciem bo ja sam chciałem Probierza od pewnego czasu.Nie mozna było trzymać Moskala tylko dlatego ,ze jest Wiślakiem z krwi i kości ,zresztą wiedział w co się pakuje i nie przeszkadzało mu to.Szacunek za wyjście z grupy ale w lidze nie miał wyników a obecnie liga jest najważniejsza.
Przecież to co napisałeś to zwykły oportunizm i hipokryzja, żeby nie nazwać tego wprost właśnie brakiem honoru. Przecież sam w powyższych zdaniach się do tego przyznajesz. Mentalność Kalego.
Ja już daję pas na temat Małeckiego, najwyraźniej pewne różnice między nami są nie do przeskoczenia.
Cest la vie.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.03.2012, 16:29
michaln napisał(a):Wyświetl post
Mam wątpliwości, czy zatrudnienie Probierza jako trenera, który "potrafi krzyknąć" ma sens. W Wiśle są piłkarze, którzy prawdopodobnie z premedytacją doprowadzili do zwolnienia Maaskanta i na pewno doprowadzili do zatrudnienia Moskala jako pierwszego trenera. To oni decydują kto jest trenerem i jeśli Probierz zacznie krzyczeć to bardzo szybko będą takie wyniki jak za Maaskanta. Potem trenerem zostanie awaryjnie jakiś Żuraw czy Szymek i nagle z dnia na dzień Wisła zacznie grać piękną piłkę i wygrywać z Fulham.
To biorąc pod uwagę odpadnięcie z LE i tylko remis w Lubinie, nasi gracze chcąc aby kazik zachował status powinni rozjechać Koronę bez 2 zdań, a przynajmniej zapieprzać z nosem przy ziemi.....

Co zaś do Moskala - współczuję, jeśli jego zwolnienie wyglądało tak jak to opisano - nie mam wątpliwości, ze postąpiono wobec niego po chamsku.

W tej całej kołomyi zastanawia mnie jeszcze jedno - Kazimierz Moskal 29 lutego był na kursie trenerskim celem uzyskania licencji UEFA PRO.... Kazik prowadził już Wisłe w końcówce pamiętnego sezonu 2006/2007 - przez ponad 4 lata nie zrobił odpowiedniej licencji ? NIe rozumiem, dlaczego w takim układzie przez ten czas Moskal nie mógł po prostu się szkolić, aby w przyszłości przejąć Wisłe, tylk orzxucony został na I linię jako wyjście awaryjne.
Potwierdza to moje zdanie odnośnie klubu i traktowania przez klub wychowanków - można po nich skakać - w końcu oni i tak kochają Wisłe, to się nie obrażą.
Co do powrotu Małego - facet jeżeli nie zmieni mentalności (nie chodzi mi tutaj o wypowiedzi ale o podejście do samego siebie) i nie rozpocznie poprawiać mankamentów - utonie w ligowej szarzyźnie. Natomiast jeden plus Małego - przynajmniej stara się strzelać (ze skutkami raz lepszymi raz gorszymi -częsciej ostatnio to drugie), a nie jak inni kiwają się na linii 16 przeciwnika czekając, aż im obrońcy odbiorą piłkę......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.03.2012, 16:33
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Przecież to co napisałeś to zwykły oportunizm i hipokryzja, żeby nie nazwać tego wprost właśnie brakiem honoru. Przecież sam w powyższych zdaniach się do tego przyznajesz. Mentalność Kalego.
Ja już daję pas na temat Małeckiego, najwyraźniej pewne różnice między nami są nie do przeskoczenia.
Cest la vie.
Tak sobie tłumacz skoro Ci wygodniej...
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2012, 16:38
dawiss napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ly_Krakow.html

Dobre, Cupaił powiedział Małeckiemu nie odchodź bo przyjdzie nowy trener, Małecki wiedzial o tym przed Basałajem Iwanczyk to mistrz tworzenia teorii spiskowych
Niestety, to raczej nie jest teoria spiskowa.

Reakcja Smudy na zatrudnienie Probierza
Franiu, nie bój nic. Nie jest wcale powiedziane, że Probierz po Euro będzie jeszcze naszym trenerem. Trochę wiary w Bogusława Cupiała
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2012 o godz. 16:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.03.2012, 16:39
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
W tej całej kołomyi zastanawia mnie jeszcze jedno - Kazimierz Moskal 29 lutego był na kursie trenerskim celem uzyskania licencji UEFA PRO.... Kazik prowadził już Wisłe w końcówce pamiętnego sezonu 2006/2007 - przez ponad 4 lata nie zrobił odpowiedniej licencji ? NIe rozumiem, dlaczego w takim układzie przez ten czas Moskal nie mógł po prostu się szkolić, aby w przyszłości przejąć Wisłe, tylk orzxucony został na I linię jako wyjście awaryjne.
Potwierdza to moje zdanie odnośnie klubu i traktowania przez klub wychowanków - można po nich skakać - w końcu oni i tak kochają Wisłe, to się nie obrażą.
Jeeezuuu zbastujcie troche... Ja wiem ze obecne wladze Wisly to samo zlo ale bez przesady...
jesli Kazek przez 4 lata nic nie zrobil w kierunku licencji pro to nalezalo by sie zapytac jego samego, dlaczego?!?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.03.2012, 16:47
Chodzę na Wisłę od drugiej ligi, pamiętam jak dzisiaj po boisku biegali Świerad, Moskal, Kulawik, Matyja i nawet Koniarek.Pamiętam drewnianą budę pod zegarem rozebraną na meczu ze Śląskiem, awanture na meczu z ŁKS-em gdzie dosłownie cały stadion ruszył w stronę zegara by iść w kierunku sektora gości.Nie patrzyło się wtedy zbytnio na wyniki, potrafiliśmy dostać od Rakowa 0-3, a mimo wszystko czekało się na kolejny mecz w którym i tak się miało pewność że Wisła wygra, a okupowała dolne rejony tabeli.Przyjście Cupiała to było coś pięknego co dodało jeszcze większego smaczku, kilkanaście tysięcy na meczu wydawało się jakby teraz przychodziło ich 100.000 zwycięstwo za zwycięstwem.I czego się doczekaliśmy? Bandę frustratów którzy ciupią od pajaców we własnych kibiców, a własne pobudki w strone piłkarza (bo nagle wysłał ich na żydowską kiełbasę) zasłaniają dobrem klubu i jego szkodliwością.Śmiech na sali.
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 02.03.2012, 16:49
mariutto napisał(a):Wyświetl post
Każdy może mieć swoje zdanie na ten temat, ale błagam was, na meczu z Lechem dopingujmy drużynę!
Święte słowa!!! Panowie pamiętajcie co śpiewamy: ze jesteśmy z Wisła na dobre i złe!!!

Mamy pomóc chłopakom a to nie wina Probierza że dostał szanse życia prowadzenia najlepszego klubu w Polsce!!!
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.03.2012, 16:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Reakcja Smudy na zatrudnienie Probierza
Franiu, nie bój nic. Nie jest wcale powiedziane, że Probierz po Euro będzie jeszcze naszym trenerem. Trochę wiary w Bogusława Cupiała
Wierzysz, ze Cupial swoimi zamiarami podzielil sie z Maleckim?
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.03.2012, 17:08
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Chodzę na Wisłę od drugiej ligi, pamiętam jak dzisiaj po boisku biegali Świerad, Moskal, Kulawik, Matyja i nawet Koniarek.Pamiętam drewnianą budę pod zegarem rozebraną na meczu ze Śląskiem, awanture na meczu z ŁKS-em gdzie dosłownie cały stadion ruszył w stronę zegara by iść w kierunku sektora gości.Nie patrzyło się wtedy zbytnio na wyniki, potrafiliśmy dostać od Rakowa 0-3, a mimo wszystko czekało się na kolejny mecz w którym i tak się miało pewność że Wisła wygra, a okupowała dolne rejony tabeli.Przyjście Cupiała to było coś pięknego co dodało jeszcze większego smaczku, kilkanaście tysięcy na meczu wydawało się jakby teraz przychodziło ich 100.000 zwycięstwo za zwycięstwem.I czego się doczekaliśmy? Bandę frustratów którzy ciupią od pajaców we własnych kibiców, a własne pobudki w strone piłkarza (bo nagle wysłał ich na żydowską kiełbasę) zasłaniają dobrem klubu i jego szkodliwością.Śmiech na sali.
Trudno sie nie zgodzić z końcowymi zdaniami twojego postu ale to nawet wiedzą ci którzy sami się oszukują tłumacząc wszystko dobrem klubu i wmawiając sobie że są jedyną słuszną siłą kibicowską na Reymonta . Każdy tuman , nie obrażając tumanów wie że to nie prawda a przykrywka rzeczywistości .
A co do Probierza to zachowam umiarkowany optymizm bo jak zwykle u nas czasu żaden trener dużo nie dostanie by sie wykazać co potrafi .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.03.2012, 17:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tyle jest że Cupiał nie jest człowiekiem któremu Wisła spędza sen z powiek, ale nie wykluczone że ktoś 'dobrze poinformowany', szepnął Małemu słówko
Cupiał zresztą reaguje tylko jak ktoś coś wg niego grubo spieprzy.Skorża był już na cenzurowanym od Levadii, Maaskant od Apoelu, domyślam się że Moskal od Stadardu

Tylko że niestety to jest tak że jedynym wymaganiem co do następcy jeśli chodzi o trenerów, jest to by był tani.
Probierz ponoć bierze ok 500 tyś zł rocznie czyli niewiele ponad 100tyś euro no i mamy Probierza.Akurat cena wydaje się adekwatna do umiejętności.

O tyle jestem jego ciekaw bo ponoć to dyktator, takiego dawno nie było i zobaczymy jak szatnia na to zareaguje.Chociaż tak jak pisałem po zwolnieniu Maaskanta że to nie ma sensu bo niewiele się zmieni, tak po zwolnieniu Moskala podtrzymuje to zdanie.
Trener w Wiśle to moim zdaniem nadal najmniejszy jej problem ale że klub nie jest w stanie rozwiązać prawdziwych problemów to łapie się najbardziej banalnych rzeczy czyli wymian trenerów.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.03.2012, 17:23
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Wierzysz, ze Cupial swoimi zamiarami podzielil sie z Maleckim?
Z samym Małeckim na pewno nie, ale z jakimś Zdzichem przy koniaczku i cygarze - być może. A to, że taki Zdzichu (imię zupełnie przypadkowe ) dla własnych przyszłych korzyści podzielił się informacją z Agentem Bolkiem to już całkiem prawdopodobne.
Nie wierzę w zbiegi okoliczności (jednego dnia Małecki już prawie w ŁKSie, a następnego - dyplomatyczne - "Małecki jest dla nas za drogi"), nie wierzę też w spiskowe teorie, ale najprostszym wyjaśnieniem jest cynk otrzymany przez Małeckiego od menedżera.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.03.2012, 17:39
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Trener w Wiśle to moim zdaniem nadal najmniejszy jej problem ale że klub nie jest w stanie rozwiązać prawdziwych problemów to łapie się najbardziej banalnych rzeczy czyli wymian trenerów.
Załóżmy, że Cupiał żyje w przekonaniu, iż wydaje super dużo kasy na Wisłę, ma najmocniejszy skład itp. W interesie jego pacynek, jest podtrzymywanie tej iluzji. Szczerość mogłaby być bolesna. Prawdę mówiąc nie wiem, co mogłoby się stać, gdyby ktoś uświadomił właścicielowi Wisły, że po pierwsze to on jest największym problemem klubu, po drugie połowę składu trzeba wymienić i wydać na to sporo kasy... Dlatego mamy kolejnego trenera, tym razem za 500 tys PLN rocznie. Tak jest łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich. Nikt przecież nie chcę usłyszeć pytania z ust bossa: To na co ja właściwie wydawałem pieniądze w tym czasie. Prawda?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.03.2012, 17:51
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że Cupiał żyje w przekonaniu, iż wydaje super dużo kasy na Wisłę, ma najmocniejszy skład itp. W interesie jego pacynek, jest podtrzymywanie tej iluzji. Szczerość mogłaby być bolesna. Prawdę mówiąc nie wiem, co mogłoby się stać, gdyby ktoś uświadomił właścicielowi Wisły, że po pierwsze to on jest największym problemem klubu, po drugie połowę składu trzeba wymienić i wydać na to sporo kasy... Dlatego mamy kolejnego trenera, tym razem za 500 tys PLN rocznie. Tak jest łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich. Nikt przecież nie chcę usłyszeć pytania z ust bossa: To na co ja właściwie wydawałem pieniądze w tym czasie. Prawda?
Jest na tym forum takie powiedzenie o bieganiu, głowie i ścianie.

Kolejny dzieciaczek, szkoda gadać...

Wbij sobie do główki że gyby nie Bogusław Cupiał, dziś zamiast wściekać się na 8 miejsce zamiast pierwszego i brak awansu do 1/8 LE drżał byś o byt ligowy a 8 miejsce traktował jako super sukces.

Co do Probierza w Gdańsku pewnie będzie efekt miotły kolejne 4 mecze pokażą czy Probierz dalej potrafi wygrywać szrotem.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2012, 17:57
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
Jeeezuuu zbastujcie troche... Ja wiem ze obecne wladze Wisly to samo zlo ale bez przesady...
jesli Kazek przez 4 lata nic nie zrobil w kierunku licencji pro to nalezalo by sie zapytac jego samego, dlaczego?!?
bo żeby mieć uefa pro trzeba trenować klub przynajmniej pierwszoligowy (lub drugoligowy ale nie jestem pewien) jeśli się nie mylę 2 lub 3 lata
a wiem to od trenera który ma UEFA A. powiedział że nigdy tego nie zrobi bo niestety ale nie ma kontaktów żeby ktoś go w tej pierwszej lidze zatrudnił
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.03.2012, 18:18
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
bo żeby mieć uefa pro trzeba trenować klub przynajmniej pierwszoligowy (lub drugoligowy ale nie jestem pewien) jeśli się nie mylę 2 lub 3 lata
a wiem to od trenera który ma UEFA A. powiedział że nigdy tego nie zrobi bo niestety ale nie ma kontaktów żeby ktoś go w tej pierwszej lidze zatrudnił
Zeby ubiegac sie o licencje pro w Polsce trzeba prowadzic druzyne 2 ligowa (obecna 1) conajmniej rok...
Mysle ze ze swoim nazwiskiem, nie mial by Moskal problemu ze znalezieniem pracy... i nie ma co wmawiac ze to Wisla go blokowala...
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2012, 18:21
ja nie mowie że WISŁA go blokowała tylko dlaczego nie zrobił UEFA PRO ( bo nie trenował druzyny pierwszoligowej przynajmniej rok) lecz ja słyszałem o 2 latach
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.03.2012, 19:04
Kurz gdyby nie Cupiał to nie było by Wisły w ekstraklasie ani w europejskich pucharach co prawda Wisła to nie Chelsea a C to nie Abramowicz tylko według niektórych samo zło ale jakiś szacunek właścicielowi się należy a że B szaleje za plecami właściciela i skazuje Małeckiego na banicje bez powrotu odsuwając go od składu przy okazji strzelając sobie w kolano w razie utraty podium przez Wisłe to nie Probierz tylko B beknie pierwszy.Propo wczorajszej konferencji to B chyba wie że zbliża sie jego koniec bo coś marną miał minę na prezentacji Probierza
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.03.2012, 19:22
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Wbij sobie do główki że gyby nie Bogusław Cupiał, dziś zamiast wściekać się na 8 miejsce zamiast pierwszego i brak awansu do 1/8 LE drżał byś o byt ligowy a 8 miejsce traktował jako super sukces.

Co do Probierza w Gdańsku pewnie będzie efekt miotły kolejne 4 mecze pokażą czy Probierz dalej potrafi wygrywać szrotem.
Poczytaj sobie moje wypowiedzi "staruszku", "doświadczony forumowiczu, "znawco" i rusz głową, jeśli potrafisz, albo lepiej nie... .

W każdym razie, gdybyś zadał sobie trud, zauważyłbyś, że jestem daleki od narzekania. Opisuję po prostu rzeczywistość. Wisła wiele zawdzięcza Bogusławowi Cupiałowi, ale doszliśmy do punktu, w którym dotychczasowa formuła zarządzania klubem się skończyła, między innymi dlatego, że świat nie stoi w miejscu i za miedzą zmieniły się realia sportowo-ekonomiczne.

Jestem zagorzałym kibicem Wisły, więc będę się również ekscytował 8 miejscem, bo to mój klub niezależnie od sytuacji. W takich dyskusjach, często jednak zapominamy, iż piłka nożna to przedsięwzięcie sportowo-rozrywkowe, przeznaczone dla takich klientów jak my. Może się mylę, ale wydaje mi się, że żyjemy w czasach, gdy klient ma prawo wyboru i może wymagać. Czyż nie?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 19:34
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Kurz gdyby nie Cupiał to nie było by Wisły w ekstraklasie ani w europejskich pucharach co prawda Wisła to nie Chelsea a C to nie Abramowicz tylko według niektórych samo zło ale jakiś szacunek właścicielowi się należy a że B szaleje za plecami właściciela i skazuje Małeckiego na banicje bez powrotu odsuwając go od składu przy okazji strzelając sobie w kolano w razie utraty podium przez Wisłe to nie Probierz tylko B beknie pierwszy.Propo wczorajszej konferencji to B chyba wie że zbliża sie jego koniec bo coś marną miał minę na prezentacji Probierza
Jak nie Cupial to by był ktoś inny. W tamtych czasach mimo braku wielkich sukcesów Wisła zawsze była jedna z lepszych marek w kraju.
To była by tylko kwestia czasu, no ale trafił się Cupial. Pamietam z tamtego okresu że BC wpierw zawitał na drugą stronę blond, wyśmiali go. .. bida tam była na maksa więc pewnie myśleli ze sobie jaja robi.
Kto wie ile w tym prawdy było.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 02.03.2012, 19:37
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Stwierdzenie, że Cupiał jest głównym problemem Wisły, nie odbiera mu wszystkich zasług. To po prostu fakt. Zawsze będę mu wdzięczny za to co zrobił dla naszego klubu, to nie powód, jednak, żeby milczeć.

Obecna sytuacja jest bardzo poważna, bo klub został doścignięty przez innych, przynajmniej w sferze finansów i nie wystarczy po prostu zmienić trenera, żeby poprawić ten stan rzczy. To tylko taka ściema, ewentualnie oszukiwanie samego siebie. Co więcej, ponowne odskoczenie peletonowi, nie wchodzi w grę, bo klub nie ma na to pieniędzy (są potrzebne dużo większe sumy niż 10 lat temu), a Bogusław Cupiała nie chce inwestować. Biorąc pod uwagę fakt, iż mamy na rynkach finansowych kryzys, nie zdziwiłbym się, gdyby po skreśleniu Probierza i kolejnym rozczarowaniu, Cupiał jeszcze raz poważnie nie zastanowił się czy nie lepiej zając się wędkowaniem, niż zabawą w sport.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.03.2012, 19:37
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Pamietam z tamtego okresu że BC wpierw zawitał na drugą stronę blond, wyśmiali go. .. bida tam była na maksa więc pewnie myśleli ze sobie jaja robi.
Kto wie ile w tym prawdy było.
Pamiętasz z tamtego okresu

czy

Kto wie ile w tym prawy było?

To ja Ci odpowiem. To gówno prawda.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 19:40
Coś się tak uniósł? Taka plota była, szydera z rzydkow a czy tak było to nie zgadniesz. Gówno wiesz wiec siedz cicho.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 02.03.2012, 20:03
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Coś się tak uniósł? Taka plota była, szydera z rzydkow a czy tak było to nie zgadniesz. Gówno wiesz wiec siedz cicho.
'
RZydków Ładna gafa.
Plotka? To tylko domysły i znikoma szansa na jakąś prawdę.
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 20:06
Zamierzone kolego! Jak byśmy ich zwali przez rz, to nie było by bzdur o antysemityzmie na ulicach; )

Pewnie że plotka, dalem jako ciekawostkę a nie żeby robić sensację.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.03.2012, 20:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
O tyle jest że Cupiał nie jest człowiekiem któremu Wisła spędza sen z powiek, ale nie wykluczone że ktoś 'dobrze poinformowany', szepnął Małemu słówko
Bankowo... a myślisz, że Małecki miał udział w ataku na WTC

Ludzie proszę .... LITOŚCI! Co wy macie w glowach żeby takie brednie wypisywać. Gdybacze, wielcy rozkminiacze teorii spiskowych... KUMACI! Kumaci kibice Wisły od (najpóźniej) 2000 roku!

Jak macie takie bzdury wypisywać to nie wiem.. może wyślijcie mi swoje przemyślenia i wam powiem czy taką bzdurę można umieścić czy nie, ok?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2012, 20:46
zajacek napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę w zbiegi okoliczności (jednego dnia Małecki już prawie w ŁKSie, a następnego - dyplomatyczne - "Małecki jest dla nas za drogi"), nie wierzę też w spiskowe teorie, ale najprostszym wyjaśnieniem jest cynk otrzymany przez Małeckiego od menedżera.
To słabo coś ogarniasz rzeczywistość. Temat ŁKSu jak i wiele innych informacji którzy pojawiły się w sprawie Małeckiego to zwykła dziennikarska kaczka, lecz na tym forum większość łyka to co napiszą brukowce, niczym młode pelikany. Po pierwsze, to do tanga trzeba dwojga. A Małecki wielokrotnie się określał, że w polskiej lidze może grać ewentualnie w Lechii czy Śląsku Wrocław. Chłopak to może w gorącej wodzie kąpany, niekiedy coś zrobi , zanim przemyśli - ale jest zbyt honorowy by rzucać słowa na wiatr. Druga sprawa , to ŁKS jest bankrutem, piłkarze nie dostają regularnie pensji, więc jakim cudem mieliby fundusze na pozyskanie wyróżniającego się zawodnika mistrza polski?

Cieszę się, że przychodzi trener z charakterem, który będzie trzymał szatnię. Mam nadzieję , że dla niektórych piłkarzy skończy się urlop w mroźnej polszy, gdzie można zarobić 300 tyś Euro za pozorowanie gry na boisku. BARDZO chciałbym usłyszeć, że w przyszłym okienku za wyjątkiem kilku wyróżniających się zawodników stanowiących szkielet drużyny (Ile takich mamy? Parejko, Wilk, Melikson) każdy jest na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 02.03.2012, 21:16
Lysy kontrakty się kończą więc na wyprzedaż trochu za pózno i zapewne część odejdzie za darmo, góra 1-2 piłkarzy odejdzie za gotówkę Kurto Małecki (chyba że Małecki wróci do łask sztabu i będzie ważnym ogniwem które przyczyni sie do podium dla Wisły.Ciekawe czy latem Probierz zdecyduje sie na zaciąg z Jagi i Widzewa
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.03.2012, 21:23
jedno jest pewne - nawet jak awansujemy do pucharów, to w lecie zajdą takie zmiany, że w pierwszym składzie w eliminacjach wybiegną znowu niezgrani zawodnicy, w dużej części nowi i skończy się jak z Karabachem
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2012, 21:34
Ajax napisał(a):Wyświetl post

tak tak
oczywiście wszyscy są mu wdzięczni
nie zapomnij wyliczyć wszystich sukcesów jakie zawdzięczamy JM JE i czort wie jakiego użyć jeszcze tytułu wobec pana BC

ale popatrz na to z innej strony
jeszcze dwie trzy wtopy podobne do tych z Koroną
i gwałtownie zaczniesz patrzeć do tyłu
i właśnie Z TYM BC będziesz się obawiał o ligowy byt

ps. Jak dla mnie możemy być w III lidze, albo i IV. Byle to wszystko miało ręce i nogi. A z ludzi takich jak Kazimierz Moskal nie robiło by się szmaty
tyle w temacie tego co zawdzięczamy BC
bo można też zadać pytanie ile WIŚLE zawdzięcza pan BC?
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów