The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2011, 21:29
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Decyzja należy do ciebie. Kto wie może jestes drugim Fergusonem, człowiekiem we własciwym miejscu o właściwym czasie...
Dobrze wiemy, że jeżeli jesteś drugim Fergussonem, to zajmujesz 11 miejsce, potem 2, potem znowu 11, dość szczęślwie wygrywasz Puchar krajowy, potem wprawdzie PZP (no ale to nie na miarę ligi polskiej) i, obejmując drużynę w 1986, mistrzostwo wygrywasz w 1993. A w 1986 przejmowałeś drużynę, która sezon wcześniej była 4 w lidze, co było wielkim rozczarowaniem. No i później - ku jeszcze większemu rozczarowaniu - znowu w tej lidze zawodziła i była zagrożona spadkiem. Czyli - dostajesz CZAS. Tego czasu nie dostał w Wiśle nikt, może poza Skorżą po porażce z Levadią, ale to i tak chyba za mało (choć w momencie zwolnienia go styl był fatalny, drużyna grała kichę, ale przewodziła tabeli). Zaznaczam, że byłem wtedy za zwolnieniem Skorży (być może też dlatego teraz byłem przeciwko zwolnieniu Maaskanta, przynajmniej przed zimą, bo pamiętałem, że niewiele dobrego to przyniosło).
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.12.2011, 23:57
Dla mnie sprawa z frekwencja jest jasna.Kaziowi teraz jest potrzebne wsparcie,bo dostal ciezkie zadanie.Jako czlowiekowi oddanemu Wisle nalezy sie solidarna pomoc-od nas w postaci dopingu na ostatnich 3 meczach na r22(liga i twente)

kazdy kto idzie w tych meczach na r22 pokazuje ze zalezmy mu na tym klubie ,ktory mial kryzys ale powoli i do przodu idzie dalej.A reszcie obrazonych ,zmanierowanych brakiem Ligi Mistrzów ,zimnem i tym ze nie ma lidera niech sie goni.Oni przypomna sobie o tym ze sa kibicami na wiosne w meczach z Legią i Cracovia,wtedy głowna trybuna zapełni sie "wiernymi" fanami .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 03.12.2011 o godz. 23:59.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.12.2011, 09:47
Muszę powiedzieć, że słowa Ilieva trochę mnie zaskoczyły

Wygrane to głos na Kazimierza Moskala?

Ivica Iliev: Jestem tylko obcokrajowcem grającym w Wiśle, więc mogę powiedzieć jedno: gra teraz sprawia mi radość. Wreszcie sprawia mi radość. Kto chce zrozumieć te słowa, ten odczyta je właściwie.
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...761,1,727.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.12.2011, 10:35
tak luźniej gramy mam wrażenie, więcej atakujemy, nie spinamy się tak w obronie
na ligę dobra taktyka, a na puchary? znów Karabach?
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.12.2011, 10:41
Nie w pucharach graliśmy z Odense i co? Źle było?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 05.12.2011, 15:25
bardzo dobrze, zobaczymy co będzie dalej (czyt. za rok)
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 05.12.2011, 16:20
Ja to jestem ciekawy co z przygotowaniami do rundy wiosennej, narazie nic nie wiadomo tj. gdzie, z kim ewentualne mecze itd, a niektore druzyny juz maja kalendarz przygotowan. Dodatkowo czy Kazik da rade zeby ogrnac przygotowanie fizyczne samemu?
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.12.2011, 16:35
borys napisał(a):Wyświetl post
Ja to jestem ciekawy co z przygotowaniami do rundy wiosennej, narazie nic nie wiadomo tj. gdzie, z kim ewentualne mecze itd, a niektore druzyny juz maja kalendarz przygotowan. Dodatkowo czy Kazik da rade zeby ogrnac przygotowanie fizyczne samemu?
Tak na chłopski rozum, drogą dedukcji można wywnioskować, że :
- rundę kończymy 14 grudnia
- pierwszy mecz gramy 11 lutego ( superpuchar z Legią ).
Czyli mamy 2 miesiące przerwy...
Na przygotowania pewnie jakies 5-6 tygodni, więc przerwy będzie tydzień po świętach i później dupać żeby wypracować formę na mistrzostwo...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.12.2011, 17:17
Pewnie bedzie tak jak piszesz, mnie poprostu ciekawi czy damy rade z obecnym trenererem przygotowac sie optymalnie pod wzgledem kondycyjnym. Cykle, mikrocykle i wiele rzeczy o ktorych nie mam zielonego pojecia Mam nadzieje, ze Kazik ma n tyle ze da rade - to juz b.gleboka woda.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 05.12.2011, 17:26
od tylu lat jest asystentem że ja wierzę w to że coś się nauczył od tych wszystkich trenerów i z tej całej kupy skleił swój idealny pomysł
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.12.2011, 18:00
od tego nie jest np. trener Bahr ktory sie nie zmienil?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2011, 18:06
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
tak luźniej gramy mam wrażenie, więcej atakujemy, nie spinamy się tak w obronie
na ligę dobra taktyka, a na puchary? znów Karabach?
Co potwierdza ostatni mecz w pucharach .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 05.12.2011, 19:27
najm napisał(a):Wyświetl post
od tego nie jest np. trener Bahr ktory sie nie zmienil?
Jak przyszedl M to chwalil sie, ze ma swoj ultra-hiper plan na przygotowania do sezonu. Pewnie kazdy trener takie cus ma. A Bahr i jego odpowiednicy sa od wprowadzenia w zycie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.12.2011, 09:56
Co by nie powiedzieć to przygotowania zimowe w ubiegłym sezonie zostały przeprowadzone naprawdę dobrze. Wiślacy wiosna byli mocni od strony przygotowania fizycznego i motoryki.
Natomiast lato - tutaj problem był taki, że część naszych graczy nie miała prawie żadnego czasu wolnego.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.12.2011, 11:18
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Ivica Iliev: Jestem tylko obcokrajowcem grającym w Wiśle, więc mogę powiedzieć jedno: gra teraz sprawia mi radość. Wreszcie sprawia mi radość. Kto chce zrozumieć te słowa, ten odczyta je właściwie.
No właśnie, powoli piłkarze zaczynają puszczać parę.
Oznacza to nie mniej nie więcej, że biała husteczka dla Roberta była bardzo trafna decyzją Cupiala.
Wiem ze to troszkę szokujące wnioski ale powinniśmy zadać sobie pytanie, gdzie byli byśmy jak by nie Maaskant?
Liga Mistrzów? Hmm mam wrażenie że on nie wywalczył nam LE, on przejebal nam LM.

Jestem sercem za Kaziem, kibicuje mu i życzę jak najlepiej. Jeśli nowym trenerem miał by być jakiś kasztan to jestem za tym żeby z nami został. Mam jednak wątpliwości czy ta opcja nie zawiedzie w kluczowym dla nas momencie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2011 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.12.2011, 11:20
Moskal ustawiajac Diaza na srodku obrony ,pokazal ,że ta pozycja jest dla niego optymalna.Ustawianie Diaza na lewej obronie czy defensywnym pomocniku to pomyłka
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 06.12.2011, 13:32
Cytat:
Oznacza to nie mniej nie więcej, że biała husteczka dla Roberta była bardzo trafna decyzją Cupiala.
Wiem ze to troszkę szokujące wnioski ale powinniśmy zadać sobie pytanie, gdzie byli byśmy jak by nie Maaskant?
Liga Mistrzów? Hmm mam wrażenie że on nie wywalczył nam LE, on przejebal nam LM.
Tak, w finale LM byśmy grali gdyby nie Maaskant
Czego to niektórzy nie wymyślą.

Ja tylko powiem, że analogiczna sytuacja była po zwolnieniu Petrescu.
Ale jak widać, za młody jesteś, żeby to pamiętać...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.12.2011, 14:17
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Tak, w finale LM byśmy grali gdyby nie Maaskant
Czego to niektórzy nie wymyślą.

Ja tylko powiem, że analogiczna sytuacja była po zwolnieniu Petrescu.
Ale jak widać, za młody jesteś, żeby to pamiętać...
Żyjesz w swoim świecie, czytasz co chcesz przeczytać.

Naprawdę umiesz poprawić humor.
Taki stary, a taki głupi... Ehhh
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2011 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2011, 16:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Czyli to o czym pisalem. Teraz czytam, ze to nie tylko moje wrazenie, ale zawodnicy "czuja" podobnie. Widac, ze im sie chce, ze ciesza sie gra, atmosfera w druzynie zmienila sie tez chyba na plus.

Zdaje sie, ze niektorzy zapominaja, ze poza warsztatem trenerskim, szkoleniowiec to rowniez osoba z krwi i kosci, z okreslonym charakterem i podejsciem do zawodnikow. I mozna zgodzic sie lub dyskutowac, ze warsztat Maaskanta byl dobry, mial sie w koncu gdzie uczyc, ze probowal przekazac i wpoic druzynie okreslona taktyke. Tu wielu bedzie sie zgadzalo. Ale to nie jest wykluczajace wobec faktu, ze moglo mu byc z zawodnikami z jakiegos powodu, ktorego my nie znamy, nie po drodze. Jedno nie czyni drugiego nie mozliwym. Mozna byc obiecujacym, niezlym trenerem z Holandii, ktoremu jednak z jakiegos powodu z druzyna nie idzie i to wtedy nie czyni odrazu tej osoby zlym trenerem i nikt tak chyba nie mowi o Robercie .

Tak samo jak bylbym ostrozny aby zostawiac Moskala na stanowisku nawet jesli wygra dwa ostatnie mecze. Moze to po prostu efekt "nowej miotly" i zawodnicy wreszcie odzyli, zyskali radosc z gry po Maaskancie. To jednak po kilku meczach moze sie skonczyc, efekt sie wypali i przyjdzie potrzeba aby pokierowal nimi ktos z okreslonym wysokim doswiadczeniem i umiejetnosciami. To jest troche ryzyko. Czy ryzykujemy i zostawiamy Moskala na zime i do konca sezonu czy nie.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 06.12.2011, 16:40
Moskal zostanie do konca sezonu i bedzie to taki gest dla ludu. A pozniej Cupial w lipcu zatrudni Smude. Coraz wiecej slychac w tej sprawie. Wtedy Valckx bedzie niepotrzebny bo i tak Franek oceni pilkarza po tym jak schodzi po schodach.. .
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 06.12.2011, 16:55
Moskal zostanie do konca sezonu i bedzie to taki gest dla ludu. A pozniej Cupial w lipcu zatrudni Smude. Coraz wiecej slychac w tej sprawie. Wtedy Valckx bedzie niepotrzebny bo i tak Franek oceni pilkarza po tym jak schodzi po schodach.. .

Nr losowania lotto znasz? Jak to to poprosze na PW.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2011, 19:42
W ogole nie rozumiem tych rozwazan ze Smuda. Dla mnie to sa ploty chyba, ze juz wszyscy zupelnie poszaleli w tym klubie. A co bedzie jak np. Moskal zdobedzie mistrzostwo ? Co bedzie jak Smuda niespodziewanie zagra dobre lub bardzo dobre EURO ? Co to w ogole za ustalenia. I co Cupial zostanie z Wisla na lodzie, bez zadnego planu ?

W normalnym klubie od momentu zwolnienia Maaskanta powinny byc selekcjonowani potencjalni kandydaci na trenera. Valx powinien jezdzic po calym swiecie i szukac, rozmawiac itp.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 06.12.2011, 20:15
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Nr losowania lotto znasz? Jak to to poprosze na PW.
W tym lotto niektore kule sa "uprzywilejowane". Wiec byc moze.

1. Dlaczego Kaziu do konca rozgrywek? Kasa, na 2 trenerow(1+pensja Maaskanta) nas nie stac.
2. Smuda w CF powiedzial, ze repra to pol roku, dodatkowo pytany o Wisle wyskoczyl z wychwalaniem Cupiała. - przygotowuje grunt?

Kolejny element ukladanki, Iwan wyskoczyl, ze bedzie wlasnie Smuda + Franek + Szymkowiak? Pierwsza reakcja smiech. Druga? Basalaj obiecuje pozytywne zaskoczenie w sprawie szkolki, a kto ma szkolke? Szymkowiak i spolka. Transakcja wiazana niejako.

Od Smudy w mojej ocenie moze nas uratowac albo spektakularny sukces Kazia albo spektakularna kleska Smudy do lipca.
Odpowiedz cytując
zolw
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 07.12.2011, 00:03

Jestem sercem za Kaziem, kibicuje mu i życzę jak najlepiej. Jeśli nowym trenerem miał by być jakiś kasztan to jestem za tym żeby z nami został. Mam jednak wątpliwości czy ta opcja nie zawiedzie w kluczowym dla nas momencie.
APOEL właśnie wygrał swoją grupę w LM. To nie były ogórki, tylko drużyna klasę lepsza pod każdym względem, dlatego ciężko mówić w konteksie walki z nimi o przejebaniu. Jeśli chodzi o udział w eliminacjach, to z perspektywy czasu były udane - uniknęliśmy kompromitacji.
Co do Moskala to myślę, że jeśli będzie mu szło jak do tej pory, powinien prowadzić Wisłę do końca sezonu co najmniej. Żaden trener nie daje gwarancji, że nie zawiedzie w kluczowym momencie (może poza Mourinho, ale jego ciężko będzie ściągnąć ).
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.12.2011, 01:34
Jedno co mi się podoba, to fakt, że nie wychodzimy z atakami zza podwójnego gardy. Za Maskaanta graliśmy bardzo defensywnie, jedynie nasz potencjał ofensywny poprzez zrywy indywidualne dawał dobre wyniki. Fajnie to wyglądało z drużynami od nas kadrowo mocniejszymi lub grającymi otwarty futbol, ale jak już mieliśmy prowadzić grę to się bardzo męczyliśmy.

Kaziu zyskał sobie mój szacunek ostatnimi wynikami i stylem jaki prezentuje nasz zespół. Jemu z chęcią dam czas, bo może z tej mąki być dobry chleb I to w dodatku Wiślacki
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.12.2011, 08:16
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jedno co mi się podoba, to fakt, że nie wychodzimy z atakami zza podwójnego gardy. Za Maskaanta graliśmy bardzo defensywnie, jedynie nasz potencjał ofensywny poprzez zrywy indywidualne dawał dobre wyniki. Fajnie to wyglądało z drużynami od nas kadrowo mocniejszymi lub grającymi otwarty futbol, ale jak już mieliśmy prowadzić grę to się bardzo męczyliśmy.

Kaziu zyskał sobie mój szacunek ostatnimi wynikami i stylem jaki prezentuje nasz zespół. Jemu z chęcią dam czas, bo może z tej mąki być dobry chleb I to w dodatku Wiślacki
I to bylo zle majac taki potencjal ofensywny - z Lechem bylo odwazniej i calkiem inaczej to wygladalo
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2011, 10:09
Kluczowy będzie mecz z Twente. Wygrana z Polonią jest po prostu konieczna, bo nawet w przypadku remisu znowu będziemy w ciemnej dupie.
Dlatego mój scenariusz co do przyszłości Kazia po dwóch pozostałych meczach wygląda tak:
- 6pkt -> Kaziu zostaje
- mniej niż 6pkt -> Kaziu wraca od wiosny na stanowisko asystenta

Jeszcze pół biedy jak nie wygramy z Twente, a Fulham wygra swój mecz, bo wtedy wszyscy powiedzą "i tak byśmy nie wyszli" i się może rozejdzie po kościach. Gorzej, jak Fulham zagra dla nas, a my tego nie wykorzystamy

Ja osobiście bym Moskala zostawił do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 07.12.2011, 10:21

Chlopie, wez Ty sie zastanow co Ty piszesz. Skorza i inni za to nam wygrali LM....co nie?
No ale jezeli przegrana z APOEL to kompromitacja Maaskanta, to zajrzyj w tabele LM i zobacz ktore miejsce zajal ten smieszny APOEL i kogo mil w grupie, albo skoncz swoje madrosci.
Odpowiedz cytując
złoty członek
Banita

Od: 11.2011

Stary 07.12.2011, 10:26
Czytamy różne spekulacje w prasie wiemy że to " sezon ogórkowy " trzeba o czym pisać jest jedno ale...Jeśli zostawią Kazia do końca roku może to świadczyć że jest coś na rzeczy z tym Smudą ( więc jego wyniki to tylko alibi ), jeśli natomiast w przerwie będzie nowy trener znaczy że to wszystko kaczki dziennikarskie. Wiem jedno Kaziu i klub na 100% wiedzą jaka go czeka przyszłość tylko cicho siedzą. Być może to zasłona dymna tego dowiemy się już niedługo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.12.2011, 13:42
W tym lotto niektore kule sa "uprzywilejowane". Wiec byc moze.

1. Dlaczego Kaziu do konca rozgrywek? Kasa, na 2 trenerow(1+pensja Maaskanta) nas nie stac.
2. Smuda w CF powiedzial, ze repra to pol roku, dodatkowo pytany o Wisle wyskoczyl z wychwalaniem Cupiała. - przygotowuje grunt?

Kolejny element ukladanki, Iwan wyskoczyl, ze bedzie wlasnie Smuda + Franek + Szymkowiak? Pierwsza reakcja smiech. Druga? Basalaj obiecuje pozytywne zaskoczenie w sprawie szkolki, a kto ma szkolke? Szymkowiak i spolka. Transakcja wiazana niejako.

Od Smudy w mojej ocenie moze nas uratowac albo spektakularny sukces Kazia albo spektakularna kleska Smudy do lipca.
Faktycznie chodzą słuchy, ze obiecaną akademią Basałaja będzie wchłonięcie tej akademii Szymkowiaka ze Skotnik, co będzie wielką komedią. Po pierwsze dlatego, że oni już kiedyś chcieli wejść do Wisły i dostali odmowę. Po drugie wyniki tej akademii po kilku latach działalności są raczej średnie. A po trzecie, zajebista zmiana akademia na balonie w Skotnikach. Podejrzewam, że 99% kibiców miało na myśli coś innego słysząc akademia.

Od Smudy jedyne co nasz może uratować, to sukces na Euro.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów