The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 17 kolejki
Zwycięstwo Wisły 249 98,81%
Remis 3 1,19%
Zwycięstwo Ruchu 0 0%
Głosujących: 252. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2011, 11:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No, jasne. Najlepszy zawodnik ofensywny w drużynie, wygrywa nam drugi mecz ( nie licząc sparingów ), ale niech mu ktoś pokaże miejsce w szeregu
Kolego wolfy, nie wyciągaj zdań z kontekstu, bo trochę to śmieszne jest. Wg. mnie też zapierdziela nieźle, ale to nie powód by machać rękami w każdą stronę gdy ktoś widzi lepiej ustawionego piłkarza od Małeckiego i w efekcie Małemu nie podaje. Niech szarpie dalej bokami, tylko z głową. Wygrał to on Nam mecz w Gdyni, wczoraj byli lepsi.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.03.2011, 11:34
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
no to powiedz misiu ile zagrań od partnerów "do wykorzystania" miał wczoraj Genkow?
A ile razy Genkow, uwolnił się i znalazł na czystej pozycji by mu zagrać. Ale ok, dajmy mu czas by się mógł przestawić z walczącego napastnika z systemu 4-4-2 na takiego którego piłka szuka w systemie z jednym napastnikiem w składnie.

Kurcze już po pięciu minutach gry mogło nie być Genkowa...

WCracow napisał(a):Wyświetl post
Do tego gramy praktycznie bez napastnika, bo wyglada to jak system 1-4-6-0.
No tak to było gdy Wilk dał zmianę za Genkowa. W sumie trochę dziwne, bo była wtedy tylko jedna bramka przewagi, przeciwnik miał jakąś szansę na wyrównanie, a my ściągnęliśmy z boiska jedynego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 05.03.2011 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.03.2011, 11:35
WCracow
Konfliktowy

Obaj od 11.2010 - co wy "bracia bliźniacy" jesteście? (Ten listopad to jakiś pechowy....) Wg mnie Mały był najlepszy we wczorajszym meczu i niech "macha" tak dalej jeśli mamy wygrywać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2011, 11:35
Konfliktowy napisał(a):Wyświetl post
Kolego wolfy, nie wyciągaj zdań z kontekstu, bo trochę to śmieszne jest. Wg. mnie też zapierdziela nieźle, ale to nie powód by machać rękami w każdą stronę gdy ktoś widzi lepiej ustawionego piłkarza od Małeckiego i w efekcie Małemu nie podaje. Niech szarpie dalej bokami, tylko z głową. Wygrał to on Nam mecz w Gdyni, wczoraj byli lepsi.
Bez przesady. Asysta + akcja po ktorej padła 2 bramka. Mało? Fakt , zdarza sie, ze próbuje na trzech isc, pretensje, ale dla mnie tak jak wczoraj moze grac zawsze.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 05.03.2011, 11:36
mic napisał(a):Wyświetl post
Lecz sie napinaczu. "Kim Ty....?"
Masz jakis problem z MOIM WŁASNYM zdaniem?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.03.2011, 11:37
Dobrze, że wpadła bramka dla Ruchu na 1-1, bo się od razu nasi ożywili. Przy wyniku 1-0 grali trochę ospale i w ogóle nie stwarzali zagrożenia. Pierwsza połowa przeciętna. Druga od momentu straty bramki na 1-1 dobra.
Jirsak zagrał najlepszy mecz w sezonie i kolejny raz się nasuwa pytanie: Czy to przypadek, czy w końcu zacznie grać
Małecki także bardzo dobry występ, jednak u niego irytujące jest to holowanie piłki w nieskończoność. Wczoraj było mnóstwo sytuacji kiedy można było podać szybciej do lepiej ustawionego partnera. Na stadionie było to widać idealnie. On niestety musi nauczyć się grać zespołowo i wtedy może coś osiągnąć.
Pewnym punktem wydaje się być Pareiko. Bardzo dobre spotkanie. Pewne chwyty przy dośrodkowaniach, bardzo pewny przy strzałach przeciwników. Nie robi tego jak Mariusz P. pseudonim "Mario" na dwa razy z wypluciem piłki, tylko łapie pewnie i nie stwarza niepotrzebnego zamieszania. Przy bramce bez szans.
Z jednej strony rozumiem krytykę w kierunku Bunozy ale z drugiej strony trzeba zauważyć jaki postęp ten chłopak poczynił. W porównaniu z początkiem sezonu, to mamy teraz przynajmniej dwa razy lepszego zawodnika.
Genkov może nie zagrał wielkiego meczu ale skutecznie absorbował rywali. Bramka na 2-1 to również jego zasługa, bo do długiej piłki granej na niego zbiegło dwóch obrońców Ruchu dzięki czemu Jirsak miał autostradę do bramki. Myślę, że Genkov potrzebuje jakiegoś pozytywnego impulsu np. zdobytej bramki i będzie ok.
Reasumując spotkanie dobre ale może być zdecydowanie lepiej. Widać też, że mecz z Podbeskidziem, to było zlekceważenie przeciwnika.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.03.2011, 11:41
Cytat:
Malecki to powinien dostac taka zjebke po meczu, żeby mu sie w koncu odechcialo jechac na kazdego "ku*wami" i machac rekami za kazde zle podanie do niego. Gwiazdorek chyba zapomnial, że jest zwyklym kopaczem w przecietnej lidze polskiej. Zapmytam się jego slyynym tekstem " KIM TY KU*WA JESTEŚ?" Nie osiagnales w pilce NIC! wiec przestan jebac na wszystkich!
Głupota niektórych mnie poraża, czyli rozumiem I liga welcome to... Proszę: gdybyś miał ochotę to nawet nie odpowiadaj.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.03.2011, 11:41
Wygrał to on Nam mecz w Gdyni, wczoraj byli lepsi.
O, na pewno. Zwłaszcza, że dwie na trzy bramki sam wypracował.

Obecnie to on w Wiśle jest gwiazdą, więc śmieszny jesteś pisząc "o miejscu w szeregu".

grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Tego, że koleś 30 razy wychodzi do przodu, do przeciwnika i w 90% jego interwencje są skuteczne i przerywając akcje Ruchu już nie widzicie; tego, że dzidy nasi środkowi obrońcy często (bo nie zawsze) posyłają wtedy, gdy nie ma ruchu w drużynie też nie dostrzegacie.
I co z tego, ze mu kilka akcji wyjdzie, jak co chwilę stwarza zagrożenie pod własną bramką? Przyjdą puchary (oby), mecz z jakąś słabą drużyną (dla nas pewnie za mocną) i będzie płacz, bo nagle błędy Bunozy nie pozostaną bez konsekwencji. Jak on jest przyszłością Wisły, to kiepsko to wygląda...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.03.2011 o godz. 11:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.03.2011, 11:43
Moim zdaniem Tomas ma problemy natury psychicznej gdy cała organizacja gry spoczywa na jego barkach, może gdy presję kreowania akcji przejmie Melikson to Tomas poczuje się pewniej i na mniejszej presji zacznie pokazywać swoje walory ? Bo chyba nie trzeba mówić że technikę podań/strzałów to on ma ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2011, 11:53
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
WCracow
Konfliktowy

Obaj od 11.2010 - co wy "bracia bliźniacy" jesteście? (Ten listopad to jakiś pechowy....)

Malecki to powinien dostac taka zjebke po meczu, żeby mu sie w koncu odechcialo jechac na kazdego "ku*wami" i machac rekami za kazde zle podanie do niego. Gwiazdorek chyba zapomnial, że jest zwyklym kopaczem w przecietnej lidze polskiej. Zapmytam się jego slyynym tekstem " KIM TY KU*WA JESTEŚ?" Nie osiagnales w pilce NIC! wiec przestan jebac na wszystkich!

ładna pogoda jest, wyjdźcie na spacer, pooddychajcie świeżym powietrzem może wam przejdzie.

nie dziwie się małemu który np zjechał Kirma gdy wychodzili z kontrą we dwóch i Słoweniec sam kończył akcję z ostrego kąta, bo gdy cały mecz się zapieprza i dogrywa wszystkim, a inny wolą z gorszej pozycji samemu kończyć akcje to jest mega wnerwiające.

Mały wczoraj ewidentnie zawodnik meczu, cale 90 min chodził w jedna i drugą stronę z 'zębem'.

Ja nie zgodzę się z tą niby fatalną grą Genkowa, który ma na sobie zawsze 2 obrońców i dzięki temu robi miejsce Małemu i Kirmowi, a sam też się stara. Trzeba mu dać troche czasu

Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
To będzie runda Małego ,Co ten chłopak robi na boisko to jest szok dla mnie , owszem te jego Holowanie piłki wkurza , ale dzięki temu Holowaniu są bramki są akcje Pewnych rzeczy się go nie od uczy.
Sam Patryk powiedział że on z Kirmem maja od trenera zgodę na indywidualne pojedynki bo oni maja robić przewagę i o to właśnie chodzi u skrzydłowych. Efekt? 1:0 i 3:1 wczoraj
Ostatnio edytowane przez yogul : 05.03.2011 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2011, 11:56
Oglądnij mecz jeszcze raz i się przyglądnij Jeliensowi i Bunozie ,wtedy znajdziesz odpowiedź
Moim zdaniem Jaliens zagrał dużo lepiej, niż Bunoza. Nie każda jego piłka była tak daleko wypier*alana bez pomysłu tylko spokojnie rozgrywał piłkę z defensywą. Warto zauważyć, że Jaliens w porównaniu do mecz z Arką lepiej zagrywa długie piłki. Raz albo dwa razy ładnie przetransportował piłkę do 2 linii.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.03.2011, 11:56
To będzie runda Małego ,Co ten chłopak robi na boisko to jest szok dla mnie , owszem te jego Holowanie piłki wkurza , ale dzięki temu Holowaniu są bramki są akcje Pewnych rzeczy się go nie od uczy.

Kiedyś nam obrońcy strzelali , teraz pomoc , ciekawe kiedy atak ruszy

Co do meczu , mamy taki jeden zajebisty problem , jest nim to że jak się przeciwnik zamuruję to jesteśmy prawie bezsilni , na 30 metrze od bramki przeciwnika ,zamiast się wystawiać to oni stoją i nic , zero ruchu bez piłki , to mnie wkurza.Maaskant powinien ich uczyć gry beż piłki , wystawianie się na pozycje ,tego w meczu z Ruchem nie było nie wiem czemu , z Arką był ruch beż piłki.

Nasza gra kuleje jak przeciwnik nie gra otwartej piłki , z atakiem pozycyjnym nie jest tak źle , ale jak widzę tych Drwali co kosza Meliksona lub Genkova z trawą to nóż otwiera się w ręce.

A i popatrzcie co się stało jak przeciwnik zaczął grać otwartą piłkę , od razu mamy akcje , szybszą grę , według mnie to jest nasza siła , Jeśli przeciwnik będzie grał otwarta piłkę to będziemy kosić każdego.

edit:

Cytat:
Moim zdaniem Jaliens zagrał dużo lepiej, niż Bunoza. Nie każda jego piłka była tak daleko wypier*alana bez pomysłu tylko spokojnie rozgrywał piłkę z defensywą. Warto zauważyć, że Jaliens w porównaniu do mecz z Arką lepiej zagrywa długie piłki. Raz albo dwa razy ładnie przetransportował piłkę do 2 linii.
Tak ta dzida Bunozy mnie tez w....ia , ale Bunoza zrobił postęp , wychodził z piłką , jest pewniejszy w swoich interwencjach , podoba mi się gra Gordana po wczorajszym meczu.

Jeliens jest starszy i bardziej doświadczona od Bunozy , a grał tak jak Bunoza przez pierwsze mecze w rundzie jesiennej.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 05.03.2011 o godz. 11:59.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.03.2011, 11:59
Mały w lidze+extra w niedzielę.
Będzie ciekawie
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 05.03.2011, 12:04
druzyna napewno nie jest jeszcze zgrana, duzo jest w poczynaniach chaosu, ale pilka slucha pilkarzy, nie ma kopania po trybunach, jest chec stworzenia akcji, jak na zupelnie nowy zespol gramy conajmniej poprawnie, a indywidualne wyszkolenie pilkarzy jest na dosyc wysokim poziomie, co sprawia ze nawet sredni mecz oglada sie z ciekawoscia...W mojej ocenie wszystko jest na dobrych torach teraz tylko kontynuowac ta prace...na wszytkich szczeblach...

pozytwnie jestem zaskoczony bramkarzem...gdyby nie kilka interwencji wyniki mogly by byc rozne...bardzo solidny bramkarz na duzy plus...

wkoncu jest porzadek i poaczetek dobrej profesjonalnej polityki...

zapelnic choc w polowie stadion na kazdy mecz bedzie duuuuuża sztuką...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

wolfy napisał(a):Wyświetl post
I co z tego, ze mu kilka akcji wyjdzie, jak co chwilę stwarza zagrożenie pod własną bramką? Przyjdą puchary (oby), mecz z jakąś słabą drużyną (dla nas pewnie za mocną) i będzie płacz, bo nagle błędy Bunozy nie pozostaną bez konsekwencji. Jak on jest przyszłością Wisły, to kiepsko to wygląda...
Mnie chodziło o to by pokazać, że zupełnie bez sensu jest jechanie po Bunozie, podczas gdy Jaliens zagrał po raz kolejny fatalnie i był dużo słabszy od swego partnera. I nie ma co pisać, że się Holender jeszcze nie zgrał, bo tak samo przecież Bośniak Jaliensa nie zna. Prawie każde dalekie wyjście Bunozy do rywala kończyło się sukcesem, podczas, gdy Holender albo faulował, albo przegrywał główki.

P.S. Ktoś, kto nisko ocenia wczorajszy występ Małeckiego, powinien udać się do lekarza...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

http://www.youtube.com/watch?v=49BPSUj6G-E

Maaskant po meczu.

W końcówce filmiku powiedział kilka ciekawych słów.

Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.03.2011, 12:06
Małecki nawet nie ocenia sytuacji czy lepiej podać czy próbować się przebić, obojętnie ilu obrońców jest przed nim. lepsi przeciwnicy go od razu podwoją. Wątpię by np. z Lechem Mały mógł w ten sposób coś ugrać. Będzie jednak musiał częściej szybciej oddawać piłkę kolegom, zwłaszcza gdy rusza na niego dwóch lub więcej przeciwników.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.03.2011, 12:07

A i popatrzcie co się stało jak przeciwnik zaczął grać otwartą piłkę , od razu mamy akcje , szybszą grę , według mnie to jest nasza siła , Jeśli przeciwnik będzie grał otwarta piłkę to będziemy kosić każdego.

W takim wypadku Barcelona nam niestraszna. Naaaaaa nich!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 05.03.2011, 12:08
Obejrzałem mecz wczoraj na stadionie i dziś w telewizji. Przykro, ale nie wyglądało to dobrze. Graliśmy w końcu chyba najłatwiejszy mecz w rundzie: z drużyną 3. od końca i u siebie. A niestety Ruch chwilami miał przewagę: naprawdę mieli dużo za dużo możliwości strzelenia bramki; w pierwszej połowie mieli więcej sytuacji niż my. W ataku też nie było rewelacji: strzeliliśmy co prawda 3 bramki, ale akcje jakoś się tak nie za bardzo układały: 2 bramki padły po indywidualnych przepychankach Małeckiego, a jedna po błędzie (asyście) Bronowickiego.
Na dziś mamy dwie duże luki: napastnik i lewa obrona. O ile z Genkowem można jeszcze wiązać nadzieje – bo jest nowy w drużynie, musi się z nią zgrać itp., a papiery na grę na tej pozycji ma – to Pajlić nie zbyt się nadaje na obrońcę. Ma takie zagrania, które byłyby do przyjęcia dla pomocnika, ale dla obrońcy są po prostu okropne. No i to się nie zmieniło od jesieni.
Przed Maaskantem jeszcze dużo pracy i dobrze, że mecze z czołówką gramy stosunkowo późno – przed meczem z Jagą są jeszcze dwa spotkania, w których drużyna może się lepiej zgrać – mam tu na myśli zwłaszcza dopasowanie się Genkowa do stylu gry i reszty drużyny.
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Stary 05.03.2011, 12:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
WCracow
Konfliktowy

Obaj od 11.2010 - co wy "bracia bliźniacy" jesteście? (Ten listopad to jakiś pechowy....) Wg mnie Mały był najlepszy we wczorajszym meczu i niech "macha" tak dalej jeśli mamy wygrywać.
Nie , nie jesteśmy braćmi. Widzisz, Tobie machanie rękami się podoba. Mi nie koniecznie musi. Bo przyjdzie taki moment, że będziemy przegrywać do 80 min(np z KSC) i przy takim stanie Mały zarobi drugie zółtko za machanie i dyskusje z sędzią. Nie neguje jego umiejętności bo trzeba przyznać, że zapierdziela w tej rundzie zajebiście, ale "machanie" może się kiedyś odwrócić przeciw niemu. Jeden sędzia sobie na to pozwoli, trafi na jakiegoś co bez skrupułów go wyrzuci.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.03.2011, 12:15
Nie , nie jesteśmy braćmi. Widzisz, Tobie machanie rękami się podoba. Mi nie koniecznie musi. Bo przyjdzie taki moment, że będziemy przegrywać do 80 min(np z KSC) i przy takim stanie Mały zarobi drugie zółtko za machanie i dyskusje z sędzią. Nie neguje jego umiejętności bo trzeba przyznać, że zapierdziela w tej rundzie zajebiście, ale "machanie" może się kiedyś odwrócić przeciw niemu. Jeden sędzia sobie na to pozwoli, trafi na jakiegoś co bez skrupułów go wyrzuci.
Kiedy Maly dostal kartke za opierdalanie kolegow (juz pomijam czy to wlasciwe czy nie)?

Kiedy dostal kartke, ba, kiedy ostatnio klocil sie z sedzia ?

Propaganda rusza na nowo....
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 05.03.2011, 12:15
W obronie gramy katastrofalnie i gdybysmy grali z jakims lepszym przeciwnikiem to do przerwy przegrywalibysmy 0:4, bo sam Pareiko nie wybroni nam wszystkiego. Do tego gramy praktycznie bez napastnika, bo wyglada to jak system 1-4-6-0. Wynik cieszy jednak nic poza tym.
Jakie 1-4-6-0? Małecki poszedł na atak, Melikson na lewą stronę pomocy... Obrona się dogra i będzie. Genkov też odpali myślę, że niebawem.
Odpowiedz cytując
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 05.03.2011, 12:19
Myślę, że mało kto mówi o tym jak Ruch był ustawiony w tym meczu, szczególnie w pierwszej połowie. Jasne, nasza gra nie było super i było za mało ruchu i wyjścia do piłki, ale gdy nasi obrońcy rozpoczynali akcje to dosłownia cała drużyna Ruchu była na własnej połowie...Przy niezgranej drużynie mogło to stanowić spory problem. W drugiej połówce zrobiło się wiecej miejsca, Ruch atakował nas na naszej połowie i od razu gra ofensywna wygłądała zdecydowanie lepiej co do Genkova to naprawdę dajmy mu trochę czasu bo zagrał raptem 2 spotkania i przez te 180 minut(no niecałe) ile on dostał porządnych piłek? jedną? dwie? Dlatego spokojnie, zgrają się wszyscy i będzie wspaniale
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

masada napisał(a):Wyświetl post
Pareiko: ja na przekór wszystkim się jednak czepię. Widać po nim wiek. Gra oczywiście bardzo pewnie, widać doświadczenie, wyłapuje bardzo dobrze dośrodkowania, ma klej w rękach przy strzałach z dystansu, robi kawał solidnej bramkarskiej roboty. Ale, ale.

Po erze Pawełka, który nawet jak grał dobrze, tak jak w poprzedniej rundzie, pamięć o tym co potrafił czasem odwalić każda właściwie interwencja powodowała szybsze bicie serca, Pareiko daje na pewno wytchnienie i duży spokój. Ale, wydaje mi się, cudów i jakichś niesamowitych parad (które jednak pomiędzy tymi błędami się Mariuszowi zdarzały) się po Pareice nie spodziewajmy. Co ma wpaść to po prostu wpadnie, nie ta gibkość już, to widać gołym okiem.To będzie bardzo solidny, ale przeciętny bramkarz i nic ponad to.. ;p

Ps. Bańka z Meliksonem była napompowana do granic możliwości, a on naprawdę daje radę i nie zawodzi nawet na milimetr. Wygląda na razie naprawdę na świetny transfer.

Ech, z Pawłem z przodu mielibyśmy, uważam, MP w kieszeni, no ale to takie głupie gadanie. Może Genkow zaskoczy, miejmy nadzieję. Na zmiany dałbym szanse jeszcze Riosowi, Maciek już nam na pewno niestety nie pomoże.
Nic dodać nic ująć. Cieszę się, że są jeszcze na forum myślący forumowicze, a nie tylko jakieś 12q czy 1IQ...
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

mic napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Maly dostal kartke za opierdalanie kolegow (juz pomijam czy to wlasciwe czy nie)?

Kiedy dostal kartke, ba, kiedy ostatnio klocil sie z sedzia ?

Propaganda rusza na nowo....
Przemyślenia czysto teoretyczne. Żadna propaganda.

Czy na tym forum można mieć w ogóle odmienne zdanie?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 05.03.2011, 12:22
Przemyślenia czysto teoretyczne. Żadna propaganda.

Czy na tym forum można mieć w ogóle odmienne zdanie?
Oczywiscie ze wlasne zdanie trzeba miec, a nawet je trzeba.

A teoretycznie to Kirm powinien mijac kazdego jak tyczki, a Jaliens byc wieza nie do przejscia. A jest inaczej
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 05.03.2011, 12:23
Doping.

http://kiks.tv/2011/03/bez-komentarz...-na-trybunach/

Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2011, 12:29
Obejrzałem sobie rano powtórkę tego meczu i taka refleksja na temat Małego.

Patryk ma jakiś dziwny syndrom "bohatera japońskiej kreskówki", który objawiał się też np. w grze Krysi Ronaldo w 1 sezonie w Realu.
Podobnie jak wtedy Ronaldo, Mały chce robić wszystko sam, mimo że jeszcze więcej dałby dobrego dla drużyny, gdyby jednak z siebie takiego hiroła nie robił.

Kilka sytuacji na szybko z 1 połowy:
- 2-krotnie Wisła przejmowała piłke na połowie Ruchu i była okazja na szybkie rozegranie akcji, tyle że Mały zamiast podawać do niekrytego w środku Meliksona zbiegał do skrzydła i kiwał się z 3 obrońcami. Akcja jak z podwórka.

- Kirm wyprowadza kontrę, mija 2 rywali w środku i rzuca piłkę Patrykowi na wolne pole, który powinien od razu, z pierwszej grać w pole karne do kompletnie nie krytego Genkova. Mały woli zabrać się z piłką do końcowej linii i ją traci.

- Rzut wolny przed polem karnym po faulu na Meliksonie. Podchodzi Kirm, który pokazywał już że z wolnego potrafi groźnie uderzyć, ale piłke zabiera mu Patryk i wykłuca się że to on będzie strzelał.

Kurde. Gdyby nie ta jego chora ambicja, "syndrom Tzubasy Ozory" to Mały byłby dziś najbardziej wartościowym polskim piłkarzem. A tak... wykorzystuje swój potencjał w jakiś 1/5 bo mniej więcej taki jest stosunek jego udanych zagrań i głupich decyzji. Ubzdurał sobie chłopak, że bez niego Wisła nie jest w stanie strzelać bramek (poniekąd ma rację ) i jestem pewien że przynajmniej 1 gola na mecz strzelalibyśmy więcej, gdyby rzadziej chciał być tym MVP na boisku i częściej dostrzegał kolegów z drużyny.

Ale i tak wielkie brawa dla Małego bo bez niego wiosną najprawdopodobniej nie byłoby tych 6 punktów.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 05.03.2011, 12:30
[QUOTE=Teqcontroller;1060198]To będzie runda Małego ,Co ten chłopak robi na boisko to jest szok dla mnie , owszem te jego Holowanie piłki wkurza , ale dzięki temu Holowaniu są bramki są akcje Pewnych rzeczy się go nie od uczy.

Kiedyś nam obrońcy strzelali , teraz pomoc , ciekawe kiedy atak ruszy

Co do meczu , mamy taki jeden zajebisty problem , jest nim to że jak się przeciwnik zamuruję to jesteśmy prawie bezsilni , na 30 metrze od bramki przeciwnika ,zamiast się wystawiać to oni stoją i nic , zero ruchu bez piłki , to mnie wkurza.Maaskant powinien ich uczyć gry beż piłki , wystawianie się na pozycje ,tego w meczu z Ruchem nie było nie wiem czemu , z Arką był ruch beż piłki.

Nasza gra kuleje jak przeciwnik nie gra otwartej piłki , z atakiem pozycyjnym nie jest tak źle , ale jak widzę tych Drwali co kosza Meliksona lub Genkova z trawą to nóż otwiera się w ręce.

Co do wypowiedzi szanownego przedmówcy to zgadzam się z wieloma jego przemyśleniami jeśli chodzi o wczorajszy mecz.

"MAŁY" - widać u niego, że chce być liderem, który tworzy oblicze drużyny...i chwała mu za to
"GENKOW" - dużo pracy przed nim jak i przed innymi, którzy mają go wspomóc jako napastnika
"MELIKSON" - bardzo dobre opanowanie piłki, świetny przegląd sytuacji, duże zagrożenie dla przeciwnika
"PAREIKO" - jak na razie niewątpliwie numer jeden w bramce...
co do reszty, którzy tworzą oblicze drużyny która ma walczyć o najwyższy cel jakim jest mistrzostwo Polski to musimy być cierpliwi bo trzeba nam czasu (którego nie jest za wiele ) aby pokazać, że jesteśmy tą siła, która rozdaje i będzie rozdawać karty w tym i następnym sezonie.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.03.2011, 12:33
Gdyby nie Małecki i jego dryblingi 3 na 1, a za tym idzie nieustępliwość, nie byłoby teraz tych sześciu punktów.
Silny jest w formie i mu wychodzi. Gdyby miał słabszy okres, Maaskant by go nie wystawiał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów