The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2008, 18:59
Grzelak sobie gra, Boguski pauzuje.LEgia dalej tyłek PZPN liże,cokolwiek by tam na stadionie nie śpiewali. Skorża - lubię Cię,ale za te mecze z Legią... ja pitole. Mucha - bohater meczu. Aleco się dziwić,mamy jednego napastnika. Chyba żaden inny klub w OE tak nie ma. Skrzydła nie istnieją. Obrona, która miała byćw tej rundzie naszą siłą i barierą nie do sforsowania, robi takie błędy, że żal patrzeć. ech...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

2x Niedzielan, 2x Brozek, 4 strzały które powinny wpaść, a jak nie to chociaż połowa z nich, moglismy nawet to wygrać, nooo jeszcze karny powinien być, ale co tam, grali u siebie, z posiadaniem piłki 40%.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Jak na nasz mizerny potencjal ofensywny to calkiem niezle - remis byl w zasiegu, a nawet zwyciestwo.

Na pocieszenie pozostaje fakt, ze Bogus prowadzi z Walterem i Rutkowskim w tabeli kto najwiecej zyskal na kupnie, sprzedazy zawodnikow w ostatnich 5 latach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Bananwawa1, nie trać czasu na produkowanie się tutaj, oglądaj powtórki meczu następnego rywala, trzeba ich po Waszemu osłabić.

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2008, 19:00
Gratulacje dla Legii, źle nie graliśmy, ale Mucha... ostatnio to chyba Matysek tak bronił w Norwegii
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Odbudowa wARSZAWy... błąd. ****y jebane :[
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

cóż wiadomo nie powtórzymy sezonu poprzedniego, że zdobędziemy MP z przewagą 14pkt.. w tym sezonie trzeba się pomęczyć...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Żal, pieprzony Mucha, nie fart, sędzia jak zwykle idiota. I pięknie nie zawieszony grzelaczek zagrał. Super brawo komisja ligi, udało się wam s****syny
Odpowiedz cytując
Kobieta_Wislak
Senior Member

Stary 26.10.2008, 19:01
czyli co, przegraliśmy w Wawie więc będzie kolejny MISTRZ POLSKI dla WISEŁKI jak to ktoś znalazł zależność między tymi meczami.... czyli nie ma tego złego !
idę pobiegać aby wyładować emocje
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..."
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Panowie i Kto mi teraz zaprzczy temu ze Legia ma szczescie jak ch....!
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Mucha im mecz wygrał. Szkoda że Rafał nie grał. Skrzydła u nas nie istnieją. Mam nadzieję że będzie Mały grał na prawej stronie. Sezon trwa dalej...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Cóż, nic nowego. Trzeba na leszczach zbierać punkty i wierzyć w jeden czy dwa transfery choćby darmowe do formacji ofenmsywnej.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Szkoda, ale trudno się gra w jedenastu przeciw czternastu, poza tym bez większych zdziwień.

Grzelak to osłabienie, a Rzeźniczak wcale nie opieprzył sędziego, bo ten raczył gwizdnąć - postanowiłem wyręczyć warszawiaków, w końcu wiadomo jak jest...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2008, 19:02
Trzeba chyba porzucić nadzieje że Jirsak jeszcze kiedykolwiek będzie grał na swojej pozycji czyli na środku pomocy. Od początku sezonu widać że nie radzi sobie z grą tyłem do bramki czyli pozycja napastnika nie jest dla niego a Skorża i tak go cały czas tam wystawia. Chociaż trzeba przyznać że i tak jest postep bo Łobo i Zieniu nie grają już całych meczy co do niedawna było standartem
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

kpn napisał(a):Wyświetl post
haha widzieliscie w polu karnym Legii jak legionista kopnal swojego zawodnika zeby lezal i na czas gral . zal
mysle, ze go zdyskwalifikuja na podstawie zapisu video
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Bobic napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Kto mi teraz zaprzczy temu ze Legia ma szczescie jak ch....!
życie.... ważne żeby teraz nie gubić punktów
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

brawo WISŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! brawo Paweł szkoda tych sytuacji..... świetny mecz gratulacje
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.10.2008, 19:03
ŚWIETNY mecz Wisły. Chyba najlepszy w tej rundzie.

No ale cóż, trafiła kosa na kamień - Legia dziś równie kapitalna, ale z lepszym bramkarzem. Gratulacje dla Warszawiaków, ale my zdecydowanie nie mamy się czego wstydzić.

Martwi jedynie nie forma piłkarzy, ale co innego. Miejmy tylko nadzieję, że nikomu w Myślenicach nie odjebie...
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Na świezo komentarz. Odziwo ogladalismy na TVP 2 mecz. Szczeszny gadał nadwyraz madrze. Mecz jak na Polska Lige - klasa. Mecz według mnie bardziej na remis. Jest 10 kolejka, jest płasko tak wiec nie ma sie czym przejmować. Wisła ma teraz cienasów do końca rundy, tak wiec tylko wygrywac.

Małek poraz kolejny potwierdził że sedzią to on jest z przypadku. WSTYD to co dziś robił, dobrze że bez konsekwencji w wyniku.

Komisja Ligi ma troche roboty (kopniecia Legionistów), ale pewnie już zapomni że musi pracować, Boguski już co miał dostac to dostał.

Znamienna sytuacja w 89 minucie, faul na Legioniscie w ich polu karnych, sfalowany kleczy i kolega go kopie żeby sie przewrocił. DLA MNIE ZAWIAS DO KONCA SEZONU. Nie dosc ze kopnoł to jeszcze swojego aż sie przewrócił
Odpowiedz cytując
ILuKoI
Junior Member

Od: 08.2008

Colgin od Brożka to Ty się odwafluj bo dzisiaj pokazał że to najlepszy napastnik w całej naszej lidze... Cóż trudno trzeba gonić teraz rywali. Może się zarząd obudzi i sprowadzi panu Maćkowi jakichś grajków.
...Choć nie jestem z Krakowa, moje serce jest wiślackie... na 1906%...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 26.10.2008, 19:04
No to tak.

1. Upierdliwy jestem, wiem ale pan "odpychacz sędziego" Grzelak to w tym meczu nie powinien powąchać murawy.
2. W 61 minucie karny nam sie należał.
3. Legie ma Muche.
4. Jak to sie dzieje, że na meczach z nami na Ł3 wraca doping?
5. I teraz najważniejsze. Ten kto na Łazienkowskiej przegrywał w ostatnich latach zostawał mistrzem...
6. Bym zapomniał... Cantoro do odstrzału.
7. Panowie z Canału+ osiągneli niestety to co chcieli.
8. Nie mamy skrzydłowych.
9. Nasza taktyka to "wyjeb i biegnij"?
Powód: 7, 8, 9
Ostatnio edytowane przez Kamson : 26.10.2008 o godz. 19:12.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Najchętniej bym zasadził Cupiałowi w tyłek bo skąpi na transfery i wystarczy, że nam warzawskie tirówki wyautują Boguskiego i już nie ma kto poza Pawłem wykańczać akcji. Niedzielan to jest nieporozumienie, niech już się zajmie pisaniem bloga i zapładnianiem swojej laski bo żal patrzeć na jego grę.

Tak to już jest, że na Łazienkowskiej musimy przerżnąć bo inaczej się nie da, nawet gdy mamy 5 setek w końcówce. Ależ jestem wku*wiony po tym meczu!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Nie oszukujmy sie, dzis była Wisłą dużo słabszym zespołem i nie doszukujmy się teorii spiskowychm bawet Boguski by tu nic nie zmienił.

Poprostu nie mamy drużyny na obecną chwilę z prawdziwego zdarzenia, Legia przewyższała nas wolą walki, to samo było podczas meczu z Tottenhamem...Panie Skorża Panu już dziękuję.... nie ma Pan pmysłu na grę, od wielu meczy stawia na Łobo i Zienia bezproduktywnych zamiast od pierwszych minut puścić Małego i Diaza.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Mecz, był bardzo ładny, ale szkoda że znowu polegliśmy w meczu z Legią. I szkoda, że to nie my mamy Muchę na bramce...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.10.2008, 19:05
No cóż... planowa porażka z Legią. Chyba 4 czy 5 z rzędu. Zero zaskoczenia na plus. Wynik jak najbardziej sprawiedliwy. Widać, która drużyna ma bramkarza a która nie ma. W polu zresztą Legia również lepsza. Ich obrona nie wybija na oślep jak nasza. Gramy chaos, chaos i jeszcze raz chaos... Jak narazie, z prestiżowych meczy to tylko z Polonią udało się wygrać. Z Lechem, Cracovią i z Legią to były słabiutkie mecze... I tak szacunek, olbrzymi szacunek dla Skorży, że z tak przeciętnych zawodników skleca drużynę która bije się o mistrza. No a o mistrzostwie jak zwykle zadecyduje konsekwentne zdobywanie 3. punktów z drużyna z miejsc 8.-16.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.10.2008, 19:06
Kamson napisał(a):Wyświetl post
No to tak.

1. Upierdliwy jestem, wiem ale pan "walić sędziego" Grzelak to w tym meczu nie powinien powąchać murawy.
2. W 61 minucie karny nam sie należał.
3. Legie ma Muche.
4. Jak to sie dzieje, że na meczach z nami na Ł3 wraca doping?
5. I teraz najważniejsze. Ten kto na Łazienkowskiej przegrywał w ostatnich latach zostawał mistrzem...
6. Bym zapomniał... Cantoro do odstrzału.
Nie wraca doping, cały mecz jechali albo po ITI albo wrzucali na Wisłę, a to dopingiem nazwać nie można, dlatego też krótko skwitowałem ich jako DNO!!

sam nie wiem jak myśmy tego choć nie zremisowali
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Czuję olbrzymi niesmak.

Mecz Legii wygrał bez wątpienia Bartłomiej Grzelak - bramka, asysta i ogólnie świetny mecz. Ten sam Grzelak, który w ogóle dzisiaj nie powinien zagrać.

U nas brak Boguskiego dotkliwy, szczególnie było to widoczne gdy wszedł Niedzielan.

Czyli Komisja (L)igi tryumfuje.

Pretensji do Skorży mieć nie można. Zespół był dobrze ustawiony, grał bardzo solidnie. Ale Mucha bronił nieprawdopodobne sytuacje. A my mamy Pawełka, który niby cudownie wybronił jedną okazję, by zaraz potem puścić szmatę.

Co irytowało?

1. Skrzydła, a właściwie ich brak. Łobodziński dzisiaj tragiczny, a osamotniony Baszczu popełniał błędy - choć w ofensywie zrobił znacznie więcej niż Łobo. Zieńczuk był również niewidoczny, a Piotr Brożek w pierwszej połowie zagrał katastrofalnie w obronie. Dopiero wejście Małeckiego z Diazem poprawiło sytuację. Wniosek oczywisty: w następnym meczu Diaz i Małecki powinni zagrać od 1 minuty.

2. Koszmarna gra w środku pola Mauro Cantoro. Lubię Mauro, ale to co dzisiaj grał to była dywersja. Co zdobył piłkę niesamowity dziś Sobolewski, to Cantoro musiał ją stracić. Najczęściej w typowy sposób, robiąc kółeczko. Nonszalanckie podania w poprzek pola, które kończyły się groźnymi kontrami. Co gorsza, najwyraźniej dla Argentyńczyka nie ma teraz alternatywy, skoro Barreto nie dostaje szans od Skorży.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Ja pier... Głupi ma zawsze szczęście, już nie ważne kto i jak strzelał, a i tak jeśli nie szczęście Muchy to słupek ich ratował. Wkurzony jestem strasznie, bo graliśmy mimo wszystko wyraźnie lepiej w pewnych momentach i mieliśmy masę okazji, tylko szczęście było po złej stronie.
Ciekawi mnie też jak to się stało, że ewidentnej ręki nikt nie widział, nawet sędzia boczny, który wszystko miał idealnie przed sobą.

PS. Komisja (L)igi ma jakieś zdolności do przewidywania wydarzeń, Grzelak za naruszenie nietykalności boiskowej nie ucierpiał w żadnym stopniu, a potem nam bramkę strzelił- nie żebym sie czepiał, ale Boguski za coś co wcale ewidentne dla mnie nie było poleciał na 2 mecze. A co by było gdyby był piłkarzem Legii?
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Czyli pozostaje się pocieszać, że przegrany z meczu na Łazienkowskiej zostaje Mistrzem Polski. A tak na poważnie to nasi to już chyba zapomnieli, jak to jest wygrać z Legią, w dodatku na wiosnę mecz właściwie nie będzie "u siebie".
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.10.2008, 19:07
Zagralismy naprawde bardzo dobrze, gdyby nie Mucha ktory wydziwial cuda na kiju na tej bramce to bysmy ich powiezli. No ale coz pech + praktycznie 2 gole zawodnika ktorego nie powinno byc (pozdro lesne dziady) i wyszlo jak wyszlo...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów