The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2008, 17:33
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

PS
Mimo wszystko pili po meczu a nie przed. Znaczy wiedzą że alkohol źle wpływa na wyniki sportowe
Patrząc na grę zaczęli przed meczem - po meczu po prostu się rozkręcili
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.08.2008, 17:36
Kiedy właśnie to rozwścieczyło Leo. Po tak dramatycznym meczu był wkurzony i zabronił "wyjścia na miasto". Chłopaki go olały no i mamy konflikt.

Najlepsze jest to, że Listkiewicz dementuje wypowiedź własnego rzecznika prasowego. Toż to większe jaja niż za czasów Jurczyńskiego w Wiśle.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 21.08.2008, 17:45
no cóż pierwszy raz przyznam rację panu Lechowi Kaczyńskiemu :
Artur BoruBAR ;]
Odpowiedz cytując
darlonek9
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2008, 17:52
taki upload :

na polsacie zaczęły się wydarzenia (zaraz będzie wypowiadał się Dudka - we flashu powiedział,że "śmiać mu się chce bo nic takiego nie miało miejsca")
Boruc mówił dla sport.pl to samo no i jak Flamengista napisał, Listkiewicz też wszystkiemu zaprzecza
Impossible is nothing !
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Od: 07.2008

Stary 21.08.2008, 18:01
http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...wykluczen.html

Oni sami już nie wiedzą o co chodzi. Listek Ty chyba najwięcej pijesz z nich wszystkich !!
Odpowiedz cytując
LeBlanc
Member

Od: 07.2007

Stary 21.08.2008, 18:20
Cytat:
- Gdy udzielałem wywiadu stacji telewizyjnej, nie miałem żadnej informacji o zawieszeniu zawodników. Trener Leo Beenhakker decyzję podjął później. Sprawa zostanie szczegółowo wyjaśniona w przyszłym tygodniu, dzisiaj nie mogę jej oceniać, gdyż nie znam szczegółów - wyjaśnił Michał Listkiewicz.
Dowiedział się.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.08.2008, 18:23
darlonek9 napisał(a):Wyświetl post
taki upload :

na polsacie zaczęły się wydarzenia (zaraz będzie wypowiadał się Dudka - we flashu powiedział,że "śmiać mu się chce bo nic takiego nie miało miejsca")
Boruc mówił dla sport.pl to samo no i jak Flamengista napisał, Listkiewicz też wszystkiemu zaprzecza
Alf i Listkiewicz już potwierdzili, więc wszystko się wyjaśniło. Musiało być wesoło...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.08.2008, 20:32
Jeszcze nie raz się Leon zdziwi. Polak nie wielbłąd, wypić musi. Zresztą to pewnie była grypa jak u "raz, dwa, trzy..." Gabriela Janowskiego, lub ewidentnie filipińska choroba jak u Olka Kwaśniewskiego, nie żadne spożycie alkoholu.

Oglądać się na trzeźwo reprezentacji nie dało, więc pewnie chłopaki oglądały powtórkę i doszli do tego samego wniosku.

W spożyciu na twarz, Dyskobolia na razie rządzi w lidze.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 21.08.2008, 20:54
Ja czekam na to, aż ujawnią nazwiska tych dziennikarzy, z którymi reprezentanci imprezowali. Może ktoś wie coś na ten temat?
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.08.2008, 20:57
http://www.weszlo.com/news/884

Ile w tym prawdy? Nie mam pojęcia.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 21.08.2008, 21:00
Cytat:
Ponieważ poruszyła nas dzisiejsza historia o wywaleniu Boruca, Dudki, i Majewskiego, postanowiliśmy zrobić to, co kochamy – wygadać się. Miała być tajemnica, ale już nie będzie. Otóż po meczu z Niemcami w czasie mistrzostw Europy doszło – oczywiście po alkoholu – do dużej sprzeczki, a nawet szarpaniny na oczach Leo Beenhakkera. Poszło o... Boruca. Otóż Frans Hoek domagał się wystawienia Łukasza Fabiańskiego w meczu z Austrią, a Dziekanowski kategorycznie protestował. Obaj skoczyli sobie do gardeł.

Fabiański jest w kadrze holowany od dawna. Łukasz, Łukaszku, Łukaszeczku, Łukaszku... I tak w kółko. Pierwszy tej szopki nie wytrzymał Tomasz Kuszczak i miał w stu procentach rację. Drugi nerwy stracił właśnie Dziekanowski. Było już późno i wszyscy byli na lekkiej bańce, kiedy Hoek stwierdził, że przeciw Austrii ma zagrać „Fabian”. Najpierw doszło do wymiany zdań, która przeistoczyła się w kłótnię, a następnie w szarpaninę. Nie udało nam się ustalić, czy któryś z trenerów wyprowadził cios.

„Dziekana” w kadrze już nie ma, ale jest Hoek z Dawidziukiem (dwóch trenerów dla dwóch bramkarzy – nieźle). Dawidziuk w Fabiańskim jest zakochany po uszy, bo tylko dzięki niemu istnieje w futbolu. Założył przecież szkółkę bramkarską w Szamotułach, z której wyszły same niedorajdy plus dzisiejszy bramkarz Arsenalu. Po prostu trafił się jak ślepej kurze ziarno. I tak na „Fabianie” Dawidziuk będzie się wiózł jeszcze przez lata.

Hoek też woli Fabiańskiego, bo Boruc generalnie ma go serdecznie w dupie. Wie jak ma bronić i jak trenować – żadne rady Holendra do szczęścia nie są mu potrzebne. Powstało więc silne lobby za Fabiańskim. Lobby niedorzeczne, bo przecież Boruc to absolutny numer 1.

Już samo powołanie Boruca na mecz z Ukrainą i wystawienie Fabiańskiego nie wyglądało poważnie. Skoro Artur miał nie grać, nie trzeba było go fatygować. A skoro już go zabrano, powinien grać. A tak, może rzeczywiście jest coś na rzeczy i wkrótce – wbrew logice – Fabiański będzie numerem jeden...

Zwolennicy teorii spiskowych mają więc używanie. A nas zastanawia, czemu Beenhakker – skoro tak nie cierpi alkoholu – nie wyrzucił w czasie Euro 2008 awanturujących się po pijaku „Dziekana” i Hoeka?

PS. Jeszcze w kwestii picia alkoholu. Usłyszeliśmy dzisiaj dobre zdanie – w polskiej piłce nie piją tylko ci, którzy już nie mogą. Fabiański może już nie może, bo po jednym ze zgrupowań rzygał jak pies.

Kapitalny artykuł.

E: Widzę, że zostałem uprzedzony.
Od siebie dodam, że to wszystko ma pewne pokrycie w faktach...
No i pełne poparcie dla Tomka Kuszczaka, jako jeden z niewielu zachował się jak prawdziwy chłop z jajami!

E2: http://www.weszlo.com/news/883
I niech ktoś mi powie, że nasi nie piją. Choć powiem szczerze, miałem nadzieję, że zobaczę "15 litrów Starogardzkiej" czy podobnego specjału, a tu whiskey.

I jeszcze, a co!
http://www.weszlo.com/news/886
Ostatnio edytowane przez Maćko : 21.08.2008 o godz. 21:18.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.08.2008, 21:24
Maćko napisał(a):Wyświetl post

Kapitalny artykuł.

E: Widzę, że zostałem uprzedzony.
Od siebie dodam, że to wszystko ma pewne pokrycie w faktach...
No i pełne poparcie dla Tomka Kuszczaka, jako jeden z niewielu zachował się jak prawdziwy chłop z jajami!

E2: http://www.weszlo.com/news/883
I niech ktoś mi powie, że nasi nie piją. Choć powiem szczerze, miałem nadzieję, że zobaczę "15 litrów Starogardzkiej" czy podobnego specjału, a tu whiskey.

I jeszcze, a co!
http://www.weszlo.com/news/886
Dla mnie to wszystko jest wyssane z palca... Osobiście w taką sytuację nie wierze...

A Kuszczak mimo że jest dobry to na kilometr widać że ma o sobie zbyt wysokie mniemanie i dlatego jego rola w kadrze jest jaka jest.

I ciekawy jestem co to za fakty?
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 21.08.2008, 21:35
http://s24.pl/kto_daje_w_palnik-s48966.html

Galeria - Leo, abstynent w krainie wódki
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 21.08.2008 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2008, 21:44
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to wszystko jest wyssane z palca... Osobiście w taką sytuację nie wierze...
a mnie zaczynają już bardziej przekonywać takie 'fakty' niż ciągłe opowiadanie jaka to panuje świetna atmosfera i jak to wszyscy się świetnie dogadują . W kazdej grupie społecznej ( można tak nazwać całą otoczke reprezentacji ) dochodzi do sprzeczek , konfliktów , różnicy zdań i intryg . A i alkohol to jest standard . W pracy , w domu , w reprezentacji . Jak też wiadomo ludzie po alkoholu wygadują rzeczy które niektorym się nawet nie śniły.

Wracając do samego wątku konfliktu to z jednej strony cieszę się że wywalono Dudke ( narazie ) z reprezentacji , na jego gre i postawe nie da się kompletnie patrzec , szkoda że w tym gronie nie było też Kokoszki . Majewskiemu też uderza już coraz bardziej sodówka , choćby jak się zapierał . Jedynie szkoda mi Boruca , bo to jeden z niewielu w naszej kadrze z jajami...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.08.2008, 22:07
Co to za kadra jak nie grają najlepsi. Brożek, Wichniarek, Kuszczak. Zamiast nich to oglądamy jakiś pupilków trenerów vide Fabiański oraz liczne miernoty.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.08.2008, 11:49
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Co to za kadra jak nie grają najlepsi. Brożek, Wichniarek, Kuszczak. Zamiast nich to oglądamy jakiś pupilków trenerów vide Fabiański oraz liczne miernoty.
Widać nie tylko ja mam wrażenie że Fabiański to miernota co Kuszczakowi do pięt nie dorasta. Zresztą ja Kuszczaka stawiam w jednym rzędzie z Borucem, a że ma trudny charakter i go Leo nie lubi to inna sprawa. A przecież Boruc początkowo u Leo też był ławkowym.

A co do alkoholu to mi si wydaje że na bani był Krzynówek, za każdym razem jak przyjmował piłkę to mu odskakiwała na 2 metry. Jeśli wiatr wiał z dobrej strony to może na 1,5

Kasperczak na selekcjonera!!
Ostatnio edytowane przez thomasson : 22.08.2008 o godz. 11:51.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.08.2008, 13:44
St@chu napisał(a):Wyświetl post
A Kuszczak mimo że jest dobry to na kilometr widać że ma o sobie zbyt wysokie mniemanie i dlatego jego rola w kadrze jest jaka jest.
A co ma robić - udawać, że w Manchesterze to jest przez przypadek i w ogóle nie uratował WBA przed spadkiem. No ludzie.. Co takiego Fabiański pokazał, że go się tak promuje? Pamiętam jedynie, że kiedyś świetnie bronił przeciwko FC Zurych, kiedy dopiero stawiał w Legii pierwsze kroki.(coś tam jeszcze wyciągał)

Nie no ok, niech wywalą z kadry Boruca, Rokera w formie, Jelenia i jeszcze paru innych. Pewnie, grajmy Fabiańskimi, Zahorskimi, Kokoszkami i Pazdanami. RPA upadnie na nasz widok.

Osobiście nie wierzę już w misję Leo. Obyśmy się tylko nie obudzili z ręką w nocniku.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2008, 16:39
Z tego wynika, że to nie pierwszy wyskok Arturka:

Cytat:
Bramkarz reprezentacji Polski, Artur Boruc, został ukarany przez władze Celticu Glasgow grzywną w wysokości 50 tys. funtów. Powodem kary nie jest ostatni wybryk polskiego bramkarza po meczu polskiej reprezentacji z Ukrainą, ale wydarzenie jakie miało miejsce podczas przedsezonowego tournee na którym Celtic był w Holandii - informuje Daily Record.

To jest już kolejna kara dla Boruca za wybryki alkoholowe. Przed paroma dniami Polak został zawieszony przez trenera reprezentacji Polski Leo Beenhakkera za incydent jaki miał miejsce po meczu Polski z Ukrainą. Trener Celticu, Gordon Strachan był wściekły na to, że Polak ponownie miał problem z alkoholem i postanowił ukarać go za incydent podczas pobytu w Rotterdamie, gdzie drużyna mistrza Szkocji grała towarzyski mecz z Feyenoordem. Boruc złamał tam narzucony przez trenera zakaz picia alkoholu w hotelu.

Dyrektor wykonawczy Celticu, Peter Lawwell wsparł decyzję Strachana, uważając, że każdy zawodnik klubu powinien zachowywać się godnie w każdym miejscu w jakim się znajdzie, gdyż reprezentuje swój klub. Stwierdził też, że grzywna jest tak wysoka, bo piłkarze na tym poziomie powinni zachowywać się odpowiedzialnie.
Odpowiedz cytując
darlonek9
Junior Member

Stary 24.08.2008, 14:34
Flamaster napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie wierzę już w misję Leo. Obyśmy się tylko nie obudzili z ręką w nocniku.
To zupełnie tak jak ja . Ten facet już do mnie nie przemawia,a dodatkowo po tym jak ktoś powiedział,że rozmawiał z Bońkiem,który twierdzi,że za pieniądze,które dostaje Leo możnaby w Pl zatrudnić chociażby Marcelo Lippiego
Impossible is nothing !
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.08.2008, 14:43
Widzisz powody, dla których Holender pomija ciebie przy powołaniach?

Wichniarek: Nie wiem, czemu. Może dla tego, że regularnie gram albo strzelam za dużo bramek. Może jestem za dobry? Zapytaj jego, może on zna odpowiedź.

http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Wi...l?ticaid=167bf
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.08.2008, 19:48
Jak Benhakker nie powoła na eliminacje najlepszych polskich piłkarzy: Brożka, Lewandowskiego, Wojtkowiaka, Wichniarka, Jelenia, Kuszczaka etc. to chyba zmienie narodowość:(. Jako świadomy kibic Reprezentacji Polski mam prawo wymagać od doświadczonego Holenderskiego trenera, żeby zauważył którzy piłkarze są w formie i ich powołał.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
darlonek9
Junior Member

Stary 24.08.2008, 22:29
http://www.weszlo.com/news/916

widzieliście ?!
Impossible is nothing !
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.08.2008, 22:55
darlonek9 napisał(a):Wyświetl post

widzieliście ?!
Słyszałem o tym, ale to jest pierwszy oficjalny atak. Mam nadzieje że szybko pozbędziemy się sparciałego cwaniaka Benhakkera!

(Oczywiście p.Osuch to konkurent w menadżerce i też trzeba o tym pamiętać)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 24.08.2008, 23:28
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Czego Wy oczekujecie? Niby Krzynówek nagle zacznie grać jak rasowy skrzydłowy, a Murawski jak Zidane? Kopaczy mamy, a nie piłkarzy i nawet Brożek czy inni tego nie zmienią. Cińcy są i tyle.
No tak ale mi powiedz ile kto jest największą gwiazdą reprezentacji Austrii, kto spośród rezerw Chorwacji gra na poziomie Torresa czy Villi, ile Szewczenek ma reprezentacja Ukrainy? Leo pieprzy głupoty, że nie mamy piłkarzy na poziomie Torresa to nie ma się co dziwić porażką na Euro, a my nie wymagaliśmy przecież zdobycia Mistrzostwa, a jedynie wyjścia z cholernie łatwymi rywalami jakich to wcześniej wymieniłem. Piłkarze są średni, niektórzy jak Boruc czy Błaszczykowski nawet dobrzy i bardzo dobrzy, ale nie gramy samych spotkań z Niemcami i Hiszpanią! Mnie najbardziej wkurza to, że społeczeństwo popiera Leo i traktuję go jako geniusza/boga, a ten nawet nie potrafił wygrać jednego meczu na Mistrzostwach Świata prowadząc Mistrzów Europy! Graliśmy dobrze przez jakiś czas, ale to minęło i za czasów gdy trenerem będzie Leo nie wróci. Ja najchętniej postawiłbym na Engela ponieważ on doprowadził nas do Mistrzostw Świata po 16 latach gdzie to przegraliśmy w grupie z gospodarzem Koreą która doszła do półfinału i przegraliśmy z Portugalią w której grał Figo, Pauleta, Rui Costa... Pokonaliśmy na tym turnieju ćwierćfinalistę czyli USA. Z perspektywy czasu trzeba przyznać, że graliśmy nieźle, a i wszystkie powołania jak ich brak, choćby w przypadku Iwana można było zrozumieć. U Leo ja sensu i przyszłości nie widzę, gdyż piłkarzami którzy nie grają nic w polskiej lidze jak Pazdan, Zahorski, Gołoś, Pawelec, Polczak, Kokoszka itd. powołuję się do kadry, a zostawia się w domu najlepszego strzelca czy jedynego polskiego zawodnika który już od wielu lat ma porządne wyniki strzeleckie w jednej z czołowych lig Europy!
"Cudze chwalicie, swojego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.08.2008, 02:28
Heban - chyba mojego posta z innego tematu pocieto na kawalki wiec moze tu sie uda.

1.Zdecydowanie brak Ci dystansu do 'Benhałera'.Nie jestem jego wyznawca, moge dyskutowac na temat kto za niego itp ale bez kitu , te Twoje wynurzenia sa ciezkie do strawienia ,bo zawieraja same inwektywy + jakies osobiste rozkminy a przydaloby sie troche obiektywizmu.

Jakos wszystkim razem wzietym innym trenerom nie udalo sie awansowac do ME -Dyzmie sie udalo i to z grupy gdzie Portugalia i Serbia, jesli chodzi o grajkow, bije nas na leb i szyje a Belgia i Finlandia(niestety takie sa fakty) to podobny poziom.

2.Co Wisla zyskala przzez 'Benhalera' -coby sprawa byla jasna

- 2.5 mln euro za Dudke. 'Dyzma' nam to zalatwil a gdyby nie on to bysmy sie meczyli z gwiazdorkiem za ktorego nikt nie dalby nawet 20%z tego -2.5 melona euro=prawie 10 mln zlotych to tylko zaluga Dyzmy - malo?

-przynajmniej pol mln euro za Kokoszke - typ podobny do Dudki tylko jeszcze bardziej wredny i to nie jest wina Benhałera ze nie potrafil zachowac minimum przywoitosci.

A Lobo i Matusiaka to nikt nam nie kazal brac, chyba ze Benhaler z siekiera stal przy Bednarzu to wtedy zwracam honor.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 25.08.2008, 03:25
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Heban - chyba mojego posta z innego tematu pocieto na kawalki wiec moze tu sie uda.

1.Zdecydowanie brak Ci dystansu do 'Benhałera'.Nie jestem jego wyznawca, moge dyskutowac na temat kto za niego itp ale bez kitu , te Twoje wynurzenia sa ciezkie do strawienia ,bo zawieraja same inwektywy + jakies osobiste rozkminy a przydaloby sie troche obiektywizmu.

Jakos wszystkim razem wzietym innym trenerom nie udalo sie awansowac do ME -Dyzmie sie udalo i to z grupy gdzie Portugalia i Serbia, jesli chodzi o grajkow, bije nas na leb i szyje a Belgia i Finlandia(niestety takie sa fakty) to podobny poziom.

2.Co Wisla zyskala przzez 'Benhalera' -coby sprawa byla jasna

- 2.5 mln euro za Dudke. 'Dyzma' nam to zalatwil a gdyby nie on to bysmy sie meczyli z gwiazdorkiem za ktorego nikt nie dalby nawet 20%z tego -2.5 melona euro=prawie 10 mln zlotych to tylko zaluga Dyzmy - malo?

-przynajmniej pol mln euro za Kokoszke - typ podobny do Dudki tylko jeszcze bardziej wredny i to nie jest wina Benhałera ze nie potrafil zachowac minimum przywoitosci.

A Lobo i Matusiaka to nikt nam nie kazal brac, chyba ze Benhaler z siekiera stal przy Bednarzu to wtedy zwracam honor.
Mieliśmy lub mamy lepszych defensywnych pomocników lub obrońców od Dudki? Powoływanie Go to była formalność, to tak jakby teraz powołał Brożka, ten strzelił w 2 meczach 2 gole i zgłosiłby się jakiś klub "z zachodu" dając 4 mln €? Była by to zasługa Leo? To ile zyskaliśmy na Dudce zawdzięczamy przede wszystkim jemu samemu. Natomiast eliminacje do euro, a mundialu to jakaś duża różnica? Do Euro jest nawet łatwiej bo więcej drużyn się kwalifikuję. Kiedyś nam się do Euro nie udawało dostać bo grały na nim 4 lub 8 drużyn, a teraz jest ich 16. Natomiast do poprzedniego spieprzone eliminacje Euro to wina Bońka któremu zachciało się zostać trenerem i do tego od razu reprezentacji. Strata była już tak duża, że Janas nie zdołał jej nadrobić, mimo że był dość blisko. Co do Kokoszki to sprawa jest podobna do tej Matusiaka albo nawet Garguły, który zamiast myśleć o grze myśli o transferze. Kokoszka by u nas już w tym sezonie miałby okazję zagrać z 20 spotkań we wszystkich rozgrywkach, a zwracając uwagę, że odchodzi aby grać to w Empoli tyle nie zagra. Sam możesz sobie policzyć ile jest spotkań w Pucharze Ekstraklasy, Pucharze Polski, w lidze by był pierwszym zawodnikiem który wchodzi z ławki, a patrząc na to ile kartek dostaję Cleber i jak kontuzjogenny jest Głowacki "trochę" by pograł, nawet z Barceloną. Jednak skoro sądzisz, że to zawodnik bez talentu i Leo nam pomógł w pozbyciu się go za kwotę i tak przepłaconą, to powiedz mi czy w Empoli na piłkarzach się nie znają? We Włoszech się nie znają na obrońcach? No ale jeżeli tak sądzisz, to może napiszesz mi czy nawet ten cholerny Leo aż tak się nie zna i przede wszystkim Maciej Skorża?
http://pl.youtube.com/watch?v=U4_T6M6fJQk
Napisz jeszcze jakiś "pozytyw" u Leo (Poza jednym meczem w Chorzowie), a na pewno odpiszę.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2008, 08:03
Heban napisał(a):Wyświetl post
...
Ja mam wrażenie że każda kolejna bramka Brożka jest dla "naszego wszechwiedzącego słońca, okna na cywilizowany świat" potężnym policzkiem i im więcej Paweł będzie bramek strzelał tym bardziej stary złośliwiec nie będzie go powoływał (choć słuchając Zamilskiego w Liga Gra można mieć wrażenie że powołanie dostanie). A ewentualny brak w kadrze na Słowenię i San Marino właśnie Brożka, Jelenia ("nie strzelił hat-tricka Ukrainie to jest słaby, powołałem go tylko aby wytrącić wam z ręki argument że nie dałem mu szansy" - chyba się tak musiało pomyśleć naszemu magikowi) Wichniarka, czy Boguskiego to będzie skandal. Takiego Wojtkowiaka czy Bandrowskiego (według mnie na powołanie zasługują) nie powoła bo nie "będzie chciał robić krzywdy Lechowi grającemu w europejskich pucharach". Z Wisły zaś nie powoła nikogo, bo Wisły zwyczajnie pan Beenhakker nie lubi (no za dobra).

Co do kolesiostwa w kadrze. Żurawski ma sobie odpocząć od kadry przynajmniej jakiś czas, Bąk już niby skończył z kadrą, ale powiedział, że "jeśli zajdzie potrzeba, to pomoże". Mi się widzi że to będzie wyglądało tak: po porażce ze Słowenią i remisem, może wybidowanym 1:0 z San Marino, widząc wspaniałą grę duetu Jop-Kokoszka (o nim później) na scenę wróci Bąk ze słowami "zadzwonił do mnie trener Beenhakker i powiedział że ojczyzna mnie potrzebuje, dlatego postanowiłem wrócić do reprezentacji". Zaś co do Żurawskiego, w krótkim czasie po popisach wysuniętego napastnika Zahorskiego, pan Leo stwierdzi że od dawna docierają do niego sygnały, że Żuraw jest we wspaniałej formie i będzie zbawieniem kadry.

Porównanie Kokoszki i Dudki (właściwie stylu odejścia z Wisły). Znalazłem wypowiedź menedżera Dudki: Dudka na pewno nie odejdzie z Wisły prawem Webstera i będzie normalnie transferowanym piłkarzem. Pamiętam też wypowiedź samego Darka już po rozpoczęciu chryi z Kokoszką w stylu: "nie zrobię tego klubowi w którym spędziłem tyle lat, Wisła ma dostać za mnie pieniądze, duże pieniądze". Kokos tylko po swoim pierwzym oświadczeniu, że odchodzi na podstawie Prawa Webstera zaczął gadać jakieś bzdety, że "był, jest i będzie Wiślakiem". Dudka nie zachowywał się jak wazeliniarz i mówił, że chce odejść, ale za godziwe pieniądze. Biorąc pod uwagę, że obaj od jakiegoś czasu mówili , że chcą odejść z Wisły i to, że w owym czasie menedżerem obu był właśnie wypowiadający wojnę Leo, Osuch, to wiadomo kto musiał zrobić tę różnicę...

Kasperczak na selekcjonera!!

Na koniec:
Boruc, Dudka, Majewski napisał(a):
W związku z naszym zachowaniem po meczu towarzyskim z Ukrainą, będąc świadomym swojego nieprofesjonalnego i nieodpowiedzialnego zachowania, chcemy przeprosić sztab szkoleniowy, kolegów z drużyny oraz wszystkie osoby związane z reprezentacją Polski.

Z poważaniem,

Artur Boruc
Dariusz Dudka
Radosław Majewski
Nie wiem czy to w ich stylu, ktoś to chyba za nich napisał...
A i tak zły pan Leo:

wp.pl napisał(a):
Paweł Brożek i Robert Lewandowski zostaną powołani na mecze ze Słowenią (6 września) i San Marino (10 września). W dwóch pierwszych spotkaniach el. MŚ 2010 zabraknie natomiast z pewnością Artura Boruca, Dariusza Dudki i Radosława Majewskiego.

Leo Beenhakker nie zamierza darować kary czarnym bohaterom afery we Lwowie.

Takiego kryzysu w polskiej kadrze nie było od bardzo dawna. Drużyna gra słabo, na dodatek Beenhakker postanowił zawiesić w prawach reprezentanta piłkarzy, którzy mieli być jej siłą w kwalifikacjach MŚ. Z naszych informacji wynika, że selekcjoner swojej decyzji nie zmieni.
Tylko boje się jednego, że tym razem Beenhakker będzie chciał przehandlować Lewandowskiego w ****u...

Bółbóg od siedmiu boleści
Ostatnio edytowane przez thomasson : 25.08.2008 o godz. 12:37.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2008, 08:32

no comments
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2008, 12:33
Ciekawym czy wobec powyzszego, ujrzymy Leosia z roszczeniami w sadzie ?
Na miejscu Osucha, poszedl bym na calosc i zaproponowal nieskazitelnemu kolczowi badania wariografem , a w tym pytania odnosnie gigantycznej premii jaka zafundowal mu misio L. na krotko przed turniejem finalowym w Austrii i Szwajcarii
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów