The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adamd303
Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2009, 16:23
Hej Arapaho. Może rozszerzę jeszcze swoje argumenty za stylistyką zaproponowaną przez Ekoarchitektów. Nosiłby on mianowicie znamiona orygilalności i niepowtarzalności. Większość stadionów które widziałem jest budowana na zadupiach na przedmieściach w okolocach autostrad, lotnisk, torów kolejowych, itp. I taka stylistyka "roślinna" nie pasowałaby w takich przypadkach. Motyw owadożernej rośliny ma w sobie coś z mentalności zwycięzcy, stanowi taki symboliczny apel do przybywającego o porzucenie wszelkiej nadziei. Mnie sie to bardzo podoba. I jeszcze jedno: Z takim stadionem nasze szanse na Euro byłyby zdecydowanie wyższe. Bardzo żałuję, że po raporcie holenderskich konsultantów nie zburzono tego co niedawno wybudowano, jak to sugerowali Holendrzy. Ale jak to fajnie ująłeś: POMARZYĆ ZAWSZE WOLNO. Z drugiej strony jednak myślę że należy sie cieszyć z tego że ten stadion w ogóle powstaje, pozostaje wierzyć że atmosfera na nim bedzie fantastyczna i z emocji początkującym kibicom bedą przechodzić ciarki po plecach.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.08.2009, 16:31
adamd303 napisał(a):Wyświetl post
Dynamiczna stylistyka nawiązująca do połączenia owadożernej rośliny i gwiazdy przede wszystkim pasuje do pięknego, zielonego, roślinnego otoczenia stadionu Wisły. Jest projektem śmiałym, futurystycznym świadczącym o nowoczesności miasta...
...Motyw owadożernej rośliny ma w sobie coś z mentalności zwycięzcy, stanowi taki symboliczny apel do przybywającego o porzucenie wszelkiej nadziei.

Kolego, myśle że powinieneś pisać jakieś powieści "ku pokrzepieniu serc"

zrozum, ten stadion nie zmieściłby się na R22...!

a wole mieć słabszy stadion w centrum, niż super na, jak to nazwałeś. zadupiu.

popieram prośbę Konrada aby pisać o naszym stadionie a nie Allianzach, Ajaxach i innych gwiazdo-bryło podobnych.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 20.08.2009, 16:44
Hej Proud. Popieram twój pogląd że stadion mógłby być troche mniejszy niż te 55 tys. Twój komentarz jest bardzo złośliwy i niemiły. Nie zrozumiałeś chyba dobrze mojego wpisu. Uważam, że moje obserwacje z innych stadionów są głosem w dyskusji o budowie i wyglądzie stadionu Wisły, są wpisami jak najbardziej na temat. Bardzo mnie dziwi pogląd Konrada, który innym odmawia prawa do wyrażania swoich opinii a sam zaśmieca nasze forum jakąś mapą Krakowa i linkiem do jakiejś gry zręcznościowej.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.08.2009, 16:47
Bardzo mnie dziwi pogląd Konrada, który innym odmawia prawa do wyrażania swoich opinii .
Gdzie tak napisałem?

Błagam, nauczcie się czytać!
Cytat:
Napisałem żeby banować (czy usuwac posty), osoby wrzucające jakieś oderwane od rzeczywistości wizualizacje... Bo to nie ma najmniejszego sensu, będziemy mieć stadion wg. "wizji" O. i przez kilkadziesiąt najbliższych lat się to nie zmieni.

Nie napisałem, że nie można krytykowac obecnego...

Cytat:
a sam zaśmieca nasze forum jakąś mapą Krakowa i linkiem do jakiejś gry zręcznościowej
Co ty bredzisz? Mapa to mój podpis, a gry nie kojarze...
Ddf
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.08.2009, 17:26
Hej Proud. Popieram twój pogląd że stadion mógłby być troche mniejszy niż te 55 tys. Twój komentarz jest bardzo złośliwy i niemiły. Nie zrozumiałeś chyba dobrze mojego wpisu. Uważam, że moje obserwacje z innych stadionów są głosem w dyskusji o budowie i wyglądzie stadionu Wisły, są wpisami jak najbardziej na temat. Bardzo mnie dziwi pogląd Konrada, który innym odmawia prawa do wyrażania swoich opinii a sam zaśmieca nasze forum jakąś mapą Krakowa i linkiem do jakiejś gry zręcznościowej.
jak Cię uraziłem to przepraszam, nie miałem takich intencji.

co do merytorycznej części Twojej wypowiedzi:

po pierwsze nie chodzi mi o rozmiar stadionu liczony w pojemności, tylko o rozmiar gabarytowy. Na R22, nie zmieściłaby się oponka, a taki gwiazdo-podobny obiekt miałby się zmieścić?

co do wyglądu i wkomponowania stadionu w otoczenie R22, widac mamy różne zdania. Moim zdaniem ani oponka, ani ten wyżej wspomniany stadion nie pasowałby. Zwróć uwagę na otaczające R22 budynki...choćby AGHu...wszystko są to figury o kątach prostych...

po drugie, pisanie o innych stadionach ma sens jeśli jakieś rozwiązania można przełożyć na NASZ obiekt, a na te o których zazwyczaj piszesz w kontekscie zagranicznych obiektów jest już za późno. Dlatego uważam że Twoje posty nie zawsze tyczą się tematu...który jest o konkretnym NASZYM obiekcie...Twoje uagi nadają się bardziej do "Obiekty Sportowe..."
dlatego uważam że zrozumiałem sens Twojej wypowiedzi.

pozdr
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.08.2009, 17:27
Filmik z robót ścianki szczelinowej koło szklaka, który zamieścił sayek89 , przyprawił mnie o zły humor. Jestem zawiedziony tym, że wydaje się, iż Obtułowicz nie dotrzymał słowa i nie zabudował narożnika przy szklaku. Przynajmniej tak to wyglada na teraz, że będzie jednak ta ogromna przerwa w bryle stadionu pomiędzy szklakiem i trybuną zachodnią i do tego jeszcze będzie straszył biały kontener z agregatami przy szklaku a przecież trybuna z podjazdem, to trybuna "wizytówka" stadionu. Przeżyłem już samego szklaka, ale brak jego zabudowy, choćby na kształt ten sam, jak przy trybunie E, osłabi mnie bardzo. Ten narożnik zniekształci spójność bryły stadionu i wykaże brak smaku i profesjonalizmu u Obtułowicza. A tak niewiele brakowało, aby udało się jakoś wybrnąć z tej etapowości koncepcji i budowy stadionu i dlatego tak bardzo liczyłem na zabudowę tego narożnika, choćby w/g logicznej koncepcji, która nasuwała się zwykłemu kibicowi jak ja, nie mówiąc tu o architektach. Wystarczyło choćby pociągnąć tylko jedną elewację okienną więcej na zewnątrz, wraz z przedłużeniem do szklaka, wyłącznie trybuny pietrowej wewnątrz trybuny zachodniej. Zresztą sam Obtułowicz dawał nadzieję na zmianę tego narożnika i to jak twierdził, także w ramach starań nie tylko o wizualną spójność bryły stadionowej, ale i o akustykę stadionową , gdyż traktował ten stadion jak teatr ze składanymi krzesełkami. Tylko co w tym teatrze robi widoczna ( piętrowa ) szklana budka suflera a co dopiero ta przerwa narożnikowa przy tej budce, przypominająca otwartą, bo niedokończoną bramę przejściową, z malutką furtką w formie przybudówki okrąglaka ?. Przepraszam za nadmierną krytykę, ale mocno się poirytowałem, tym co zobaczyłem i co sugeruje mi, że Obtułowicz raczej nie dokonał korekty, którą sam zapowiadał.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.08.2009 o godz. 18:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 20.08.2009, 18:15
Rozumiem Twoją krytykę kot i oczywiście to szanuję - każdy ma swoje zdanie. Ja sam mam zastrzeżenia do projektu naszego stadionu i też wiele rzeczy mi nie pasuje. To czy obiekt się komuś podoba czy nie to kwestia gustów. Sporo osób nie docenia projektu p. Obtułowicza dlatego, że teraz w modzie jest budowa tzw. "oponek". Rozgoryczenie zwiększa się jak krakowianie porównają sobie wizualizację tego co w czerwcu przyszłego roku będziemy mieli przy Reymonta, z projektami chociażby stadionów w Gdańsku czy Wrocławiu. Na pierwszy rzut oka tamte robią na pewno lepsze wrażenie. Jednak trzeba przyznać że nasz stadion też nie będzie pozbawiony pewnych zalet - np. jeśli chodzi o jego dogodną lokalizację w centrum miasta bije na głowę wszystkie inne obiekty w naszym kraju. Może za mało się to podkreśla, ale w założeniach p. Obtułowicza realizowany obecnie projekt naszego stadionu miał nawiązywać do starej bryły obiektu z lat 50-tych, który trzeba przyznać wpisał się w panoramę naszego miasta i był w jakiejś mierze przykładem architektury socrealistycznej (proszę bez złych skojarzeń bo ten rodzaj budownictwa przez wielu ludzi jest ceniony, niezależnie od stosunku do minionego systemu ).

To co ja osobiście doceniam w tym projekcie to fakt że nasz obiekt po ukończeniu przebudowy będzie wyróżniał się spośród innych, nie jest wzorowany na jakimś konkretnym stadionie jak np. obiekt Legii. Tym samym nasz stadion będzie miał można powiedzieć taki swój charakter. Może niektórzy się z tym nie zgodzą, ale ja uważam że jego bryła będzie jak najbardziej spójna. Nie można powiedzieć że będzie to jakiś "składak" bo trybuny będą się ze sobą według mnie prawidłowo komponować. Jeśli zaś chodzi o tego całego okrąglaka, szklaka, pawilon medialny czy jak go tam zwiecie, to ja powiem, nie po raz pierwszy zresztą, że jak dla mnie to będzie to całkiem ciekawy obiekt naszego stadionu. W zamiarach projektanta było stworzenie swego rodzaju "zatoczki widokowej" z której roztaczał by się widok na Kopiec Kościuszki, Las Wolski etc. Dlatego właśnie nie przypadkiem okrąglak znajduje się właśnie w narożniku południowo-zachodnim. Zgodzę się że zaburza on harmonię całości bryły obiektu, ale według mnie to właśnie będzie jeden z tych elementów stadionu przy Reymonta, który będzie się składał na jego "charakterność". To co ja osobiście uważam za złe w pawilonie medialnym, to fakt że zbyt mało z jego powierzchni jest wykorzystywanych.

Także podsumowując to trzeba powiedzieć, że wszelkie takie dyskusję o wyglądzie naszego obiektu sprowadzają się raczej do gustów. Każdy ma inne i każdy z osobna chciałby żeby ten stadion wyglądał trochę inaczej. Np. ja osobiście chciałbym żeby pojemność tego obiektu dobiła do 40 tys. i żeby poprawione zostały takie błędy jak zbyt duża odległość od boiska (o tym było już tu mówione setki razy i w rzeczywistości na pewno nie będzie to stwarzać większych problemów, ale jednak wiadomo że gdyby była mniejsza byłoby lepiej), chciałbym żeby zrealizowano zaproponowany kiedyś pomysł z tunelem pod boiskiem łączącym trybuny wschodnią i zachodnią, żeby zwiększono ilość miejsc parkingowych wokół stadionu, itp.

Sam często narzekam na ten projekt, bo wszyscy wiemy że Kraków zasługuje na lepszy i przede wszystkim trochę większy stadion. Wszystkim tym, którym zależy na rozwoju Krakowa na pewno żal jest straconego definitywnie przez nasze miasto EURO 2012, ale trzeba przyznać że gdyby nie nasze aspiracje do organizowania tego turnieju to nie mielibyśmy takiego stadionu na jaki zanosi się że będziemy mieli w przyszłym roku. Gdyby nie ten turniej to na Reymonta skończyło by się na wybudowaniu dwóch trybun za bramkami, a trybuny wzdłuż boiska (o ile by w ogóle kiedykolwiek powstały) byłyby jednopoziomowe, bez narożników, znacznie mniej efektowne od tych z obecnego projektu, który jak wiemy był tworzony z myślą o EURO 2012. Czasami sobie ponarzekam na tą budowę naszego stadionu, ale też zdaję sobie sprawę że mogło być gorzej. Dlatego lepiej po prostu trzymajmy kciuki za to, żeby budowa stadionu przy Reymonta została terminowo ukończona i żeby też za naszego życia móc doczekać się wreszcie fajnego zorganizowania okolic obiektu i wybudowania parkingów...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.08.2009, 18:36
Bronowianin

Wydaje mi się, że źle mnie zrozumiałeś, gdyż ja nigdy nie narzekałem i nie narzekam na całość stadionu, albowiem doskonale rozumiem przyczyny, które doprowadziły do jego takiej a nie innej wersji oraz ograniczenia w terenie, mimo chęci stworzenia większego nieco stadionu. Mieliśmy to szczęście w nieszczęściu, że jako prekursorzy w tym kraju, rozpoczęliśmy ten stadion, kiedy jeszcze inni nawet nie marzyli o wersji pierwotnej Obtułowicza, która na tamte czasy była dla wszystkich obiektem zazdrości. Potem nastąpił bum związany z Euro 2012 i my przy tym bumie straciliśmy nie tylko na projekcje stadionu, ale póki co i samo Euro 2012. Ja jeszcze bardziej od Ciebie doceniam nasz stadion, który cieszy mnie właśnie, że jest w stylu tradycyjnym, oryginalnym poprzez kolumnady czy nawet szklaka, innym od tych modernistycznych wersji. Uwierz mi, ja obecnie mam tylko jednego bzika na punkcie zbyt dużej przerwy między piętrem trybuny zachodniej a szklakiem, którą sam tak bym zaprojektował ( zielone koło ) : http://w.fotka.pl/c89b6a48f8.jpg a nie tak jak Obtułowicz : http://w.fotka.pl/1bfb4847e3.jpg - i byłbym całkiem szczęśliwy. Dlatego, że tak malutko brakuje mi do szczęścia, jestem właśnie tak wściekły. Obtułowicz naprawdę nieźle wybrnął z tej wieloetapowości budowy tego stadionu a standard urządzenia wnętrz bryły stadionu jest naprawdę imponujący. Ja miałem jedynie nadzieję, że Obtułowicz ten ostatni malutki defekt z tym narożnikiem poprawi tak jak zapowiadał tutaj : http://www.wislakrakow.com/www/showa...zacja+stadionu

Cytat:
Zmianie może jeszcze ulec forma narożnika, w którym stoi już pawilon medialny, zwany popularnie okrąglakiem. Architekci rozważają bowiem możliwość jego zabudowania, dzięki czemu obiekt zyska bardziej spójny charakter.
Podobnie jak tobie do pełni szczęścia brakuje mi także pojemności tego stadionu w okolicach 42 tysięcy miejsc, no ale myślę, że tę potrzebę docenimy dopiero za parę lat, gdyż na dzień dzisiejszy pojemność ta wydaje się być w miarę optymalna.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.08.2009 o godz. 19:55.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.08.2009, 21:30
a ja mam pytanie co jest w tym białym kontenerze obok szklaka ? http://picasaweb.google.pl/Emilio190...03166777905250 mam nadzieje ze stoi to tymczasowo nigdy tego wcześniej nie widziałem ?
Odpowiedz cytując
Adj
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 20.08.2009, 22:18
Cały czas oglądając nowo powstająca trybune wydaje mi się ze miejsca dla vipów i niepełnosprawnych będą miały utrudnioną widoczność przez 1 stopień piętra odpowie mi ktoś na to pytanie
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.08.2009, 22:28
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
nie miałem w moim poście zamiaru jechać po panu O. bo mnie on dotąd obchodzi dokąd ma związek z tym stadionem.O innych jego działaniach w mieście nie wiem więc sie nie wypowiadam.
Dla ciekawskich, poniżej macie kilka jego wcześniejszych realizacji
http://www.stadionwisly.info/projekt...ech_obtulowicz

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2009, 22:49
^^Budynek sądu, Com Com Zone albo Polski pawilon na Expo to świetne realizacje. Podoba mi się także Raddison. Gorzej, że na stadionach to się pan Obtułowicz raczej nie zna.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.08.2009, 22:51
Mnie najbardziej razi ogromna (wręcz katastrofalna) odległość bocznych trybun od boiska, która jest na poziomie stadionu z bieżnią. Z pierwszych rzędów mecz będzie oglądało się zwyczajnie kiepsko. Pierwsze piętro ma zbyt małe nachylenie jak na tak dużą odległość od boiska. Dobrze, że jest chociaż drugie piętro z którego widok powinien być dobry.

Szczerze powiedziawszy to jedyna poważna (moim zdaniem) wada tego projektu, który ostatecznie nawet mi się podoba. Mam nadzieję, że dalszej przyszłości zostanie ona naprawiona obniżeniem murawy i dobudowaniem paru rzędów do bocznych trybun.

Adj napisał(a):
Cały czas oglądając nowo powstająca trybune wydaje mi się ze miejsca dla vipów i niepełnosprawnych będą miały utrudnioną widoczność przez 1 stopień piętra odpowie mi ktoś na to pytanie
Będą miały utrudnioną widoczność na niebo i górne fragmenty naprzeciwległej trybuny. To na pewno. Boisko będzie widać bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez Arked : 20.08.2009 o godz. 23:02.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.08.2009, 08:41
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo na maturze może być ciężko...
Napisałem żeby banować (czy usuwac posty), osoby wrzucające jakieś oderwane od rzeczywistości wizualizacje... Bo to nie ma najmniejszego sensu, będziemy mieć stadion wg. "wizji" O. i przez kilkadziesiąt najbliższych lat się to nie zmieni.

Nie napisałem, że nie można krytykowac obecnego...

Temat nazywa się: "budowa stadionu Wisły - komentarze", więc wchodząc tu chciałbym poczytać o tym co dzieje się na budowie, a nie wizje architektów. Załóż sobie temat "Nasze marzenia" i wrzucaj tam do śmierci projekty na 55 tys (po co nam tak duży stadion? kto za niego zapłaci?), a nie zaśmiecaj tego...
haha,na maturze bylo całkiem dobrze mimo że to było juz 10 lat temu
Temat nazywa się budowa stadionu - komentarze .Więc komentuje że można było zrobić inaczej i może ciekawiej i raczej ty go zaśmiecasz komentując moje komentarze .
Idąc tym tokiem myślenia to po co ten temat i jakiekolwiek komentarze jeśli " będziemy mieć stadion wg. "wizji" O. i przez kilkadziesiąt najbliższych lat się to nie zmieni." ?
ps.1. nigdzie nie pisałem ze ten stadion do którego link załączyłem jest idealny tylko ciekawy i orginalny. ps.2.skoro piszesz że wchodzisz tu żeby poczytać co się dzieje na budowie to źle trafiłeś bo tu niema nikogo kto siedzi na budowie żeby Ci opowiedzieć coś więcej niż widać na kamerkach i pisze na oficjalnej, i wszyscy tu teoretyzujemy więc nie bądź taki hop do przodu
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 21.08.2009, 10:23
ja was k*a ludzie nie rozumiem... musicie ciągle narzekać i pieprz*ć jakby to było super gdyby stadion był inny, może lepszy, na 50 a może od razu na 100tyś ?

budują nowy, funkcjonalny, WYSTARCZAJĄCY pojemnościowo, w mojej ocenie ładny stadion, którego od paru lat nie mogliśmy się doczekać a wy nadal narzekacie, co za cholerna mentalność!

non stop gadacie jaki to Obtułowicz zły stadion zaprojektował, a może poczekajcie aż go ukończą i wejdziecie na niego, zagrajmy jeden mecz chociaż na nim, podrzyjmy ryje, usłyszmy jak głos się niesie i dopiero wtedy oceniajmy - a jestem pewien, że wtedy każdy będzie zadowolony, że mamy w końcu duży, dobry stadion, adekwatny do wielkości i znaczenia naszego klubu.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2009, 10:32
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
haha,na maturze bylo całkiem dobrze mimo że to było juz 10 lat temu
Temat nazywa się budowa stadionu - komentarze .Więc komentuje że można było zrobić inaczej i może ciekawiej i raczej ty go zaśmiecasz komentując moje komentarze .
Idąc tym tokiem myślenia to po co ten temat i jakiekolwiek komentarze jeśli " będziemy mieć stadion wg. "wizji" O. i przez kilkadziesiąt najbliższych lat się to nie zmieni." ?
ps.1. nigdzie nie pisałem ze ten stadion do którego link załączyłem jest idealny tylko ciekawy i orginalny. ps.2.skoro piszesz że wchodzisz tu żeby poczytać co się dzieje na budowie to źle trafiłeś bo tu niema nikogo kto siedzi na budowie żeby Ci opowiedzieć coś więcej niż widać na kamerkach i pisze na oficjalnej, i wszyscy tu teoretyzujemy więc nie bądź taki hop do przodu

i po ch*ja siejesz zamęt na forum?
Weź głęboki oddech i odpocznij od kompa, bo niektórzy widać za długo przed nim siedzą.

Projekt, który wrzuciłeś, może i ciekawy, ale szans na jego realizację nie ma wcale. Dlatego nie rozumiem twojego "oburzenia" jeśli ktoś powie ci gorzką prawdę w oczy. Jak ci się temat nie podoba to żegnamy, zresztą wiele osób się na ten fakt ucieszy.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.08.2009, 10:33
krkgiba napisał(a):Wyświetl post

budują nowy, funkcjonalny, WYSTARCZAJĄCY pojemnościowo, w mojej ocenie ładny stadion, którego od paru lat nie mogliśmy się doczekać a wy nadal narzekacie, co za cholerna mentalność!
No właśnie w TWOJEJ ocenie, innym się nie podoba to narzekają choć fakt faktem że nic tym nie zmienią.
Mnie osobiście stadion się podoba a pojemność uważam akurat za największy plus bo przy tanich biletach to myślę że minimum 25000 będzie na meczach ze słabszymi rywalami a na niektóre będzie się zapełniał po brzegi. Swoj optymizm opieram na frekwencjach sprzed ponad dwóch sezonów gdy stadion liczył 22000 bilety kosztowały 20 i 30zł a czasem był komplet.

Mam nadzieje że sektory D i E będą jakoś wykończone od zewnątrz bo na razie nie wygląda to zbyt pięknie.

Wie ktoś jak będzie wyglądać wejście do części sklepowej,muzealnej? Chodzi mi o coś takiego
http://emigration.blox.pl/resource/e..._221_Small.jpg

Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 21.08.2009, 10:34
panowie skończcie ten temat bo do niczego to nie prowadzi.Zresztą to nie temat do kłótni!Macie jakieś ale piszcie na PW
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.08.2009, 10:56
wislacki napisał(a):Wyświetl post
i po ch*ja siejesz zamęt na forum?
Weź głęboki oddech i odpocznij od kompa, bo niektórzy widać za długo przed nim siedzą.

Projekt, który wrzuciłeś, może i ciekawy, ale szans na jego realizację nie ma wcale. Dlatego nie rozumiem twojego "oburzenia" jeśli ktoś powie ci gorzką prawdę w oczy. Jak ci się temat nie podoba to żegnamy, zresztą wiele osób się na ten fakt ucieszy.
człowieku może przeczytaj co piszę zanim coś chlapiesz? jaki sieje zamęt?że dałem linka do strony z jakimś projektem?gdzie wogóle piszę że mi się temat nie podoba?....chyba wprost przeciwnie.Niepodobają mi się najwyżej komentarze do mojego postu - Twoje i Konrada ...i tyle.NIe wiem o co Ci k...wa chodzi
tyle w tamtym temacie.bez odbioru
Zmieniajac go .Wie ktoś czy tak biała budka przy okrąglaku o której pisał kot to jest agregat klimatyzacyjny ( tak mi na to wygląda) czy może "coś" tymczasowego potrzebnego na budowę A/B
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2009, 15:04
Kamera już działa - ależ poszło drugie piętro!

@
U mnie nie działała
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 21.08.2009 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2009, 15:42
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Kamera już działa - ależ poszło drugie piętro!
A nie działała?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 21.08.2009, 16:46
famul napisał(a):Wyświetl post
a ja mam pytanie co jest w tym białym kontenerze obok szklaka ? http://picasaweb.google.pl/Emilio190...03166777905250 mam nadzieje ze stoi to tymczasowo nigdy tego wcześniej nie widziałem ?
Tymaczasowa wentylacja dla pawilonu medialnego czy coś w tym rodzaju
Odpowiedz cytując
DIX1906
Junior Member

Stary 22.08.2009, 13:49
Czy tylko u mnie kamera pokazująca trybunę C zatrzymała się na 00:10 ?
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2009, 13:55
Nie tyklo u Ciebie... złapała jakiś zawias, ale wiesz im później będzie działała, tym więcej będzie zrobione jak zobaczymy hehe
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle88
Junior Member

Stary 22.08.2009, 14:13
poda ktoś linki do kamerek? szukałem ale nie moge znaleźc...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.08.2009, 14:17
WiernyWiśle88 napisał(a):Wyświetl post
poda ktoś linki do kamerek? szukałem ale nie moge znaleźc...
No ludzie, bez jaj...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 22.08.2009, 15:12
Tak patrzę na ten nasz stadion i to jest mniejsza kopia anfield road
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.08.2009, 19:56
Czy się gdzieś przesłyszałem czy na Hutniku już coś ruszyło z budową?
Odpowiedz cytując
Adj
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 22.08.2009, 21:43
Jak Wisła ma grać juz na stadionie Hutnika w 7 kolejce. To czyli musza być prowadzone jakieś prace
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Stary 22.08.2009, 21:59
Takie pytanko mam:

można wejść na stadion, teraz podczas budowy?
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów