The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2014, 16:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy SKWK zobowiąże sie także do zapewnienia bezpieczeństwa na stadionie w sektorach, które zajmują jego członkowie i zobowiąże sie do pokrycia za klub wszystkich ewentualnych kar za niezgodne z prawem zachowanie na sektorach przez siebie sajmowanych + podejmowanie działań i współpracy z klubem, aby za ewentualne szkody odpowiadali tylko ich sprawcy + rekompensata dla klubu za kreowanie złego wizerunku dla mediów a co za tym idzie utraty potencjalnych reklamodawców czy sponsorów?
Jesli tak, to pewnie pasi...
O jakich karach piszesz? Jesli ich nie było przez całą rundę to ich nie bedzie i kropka. Jak ktoś zechce to bedą kary i to co weekend!
Wystarczy jednen człowiek na gniazdo, megafon i siarczyste : "Siadać ....a na dupy" i wszyscy beda siedziec do odwołania.

Ale z tym wizerunkiem to juz .......isz takie głupoty że masakra. No rzeczywiście reklamodawcy i sponsorzy walą do nas dziwiami i oknami!

Tym bardziej teraz! Chyba tylko idiota by chciał płacić za reklame na stadionie gdzie jest 6 tys pikników i łamistrajków...a sponsorem to jakas moze masarnia co robi mortadele i kiełbasy dla krakowskiej "elity"
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.03.2014, 16:15
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Gdyby jednak to życzyłbym sobie dodatkowe dwa zapisy: aby wraz z zakupem biletu była opcja odstąpienia od przekazania owej złotówki.
Złotówka Ci przeszkadza na organizacje akcji charytatywnych, promocyjnych czy patriotycznych ?

WSTYD !
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.03.2014, 16:15
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
No powiedzmy na sucho, że za głowe Bednarza SKWK gwarantuje 2tys co kolejkę zakupionych biletów, plus 2-3 tyś wykupionych karnetów C na przyszłą rundę...atmosferę piłkarskiego święta .

Klub oczywiście rezygnuje z poronionego pomysłu współpracy z policją i cofa wydane zbiorowe zakazy stadionowe , zaznaczając że winni zajścia z racami powinni zostac ukarani, czego SKWK nie neguje i jednak jako stowarzyszenie nie posiada zadnych informacji które by mogły przyczynic sie do wyłapania sprawców.

Zarówno klub jak i SKWK zapewnią, że dołożą wszelkich starań by nasz stadion przy R22 był nie tylko areną mistrzostw ale przede wszystkim stał się domem wszystkich Wiślaków.
Klub bardzo ceni cięzką pracę jaką Stowarzyszenie wykonało w poprzedniej rundzie, czyniąc R22 stadionem najbezpieczniejszym w Polsce. Chcemy by ta współpraca była kontynuowana na równie wysokim jak do tej pory poziomie.

Jak wiadomo najważniejsze w tym wszystkim jest dobro naszego ukochanego klubu dlatego oczywistością jest fakt ,że obie strony ponownie zasiądą do rozmów o 1zł od biletu. Idea jak i sam pomysł jest wielki dla wszystkich nas i klubu , dlatego obie strony postarają sie uczynic akcję bardziej przejrzystą i zrozumiałą dla każdego kibica krakowskiego klubu.

Trenerem krakowskiej Wisły był i jest F.Smuda, który przez niedomówienia prasowe został niejako wciągnięty w ten okres nieporozumień, jednak jak można pamiętać, stanowczo od tego protestował.

Na zakończenie chcielismy podziekowac panu B. Cupiałowi, który nie tylko jest właścicielem ale przede wszystkim wiernym kibicem Wisły... i dobro klubu jest dla niego najważniejsze.
Pasi?
Dziwię się, że nie wspominasz o tym, że bojkot uderza bezpośrednio w kasę SKWK i bynajmniej nie chodzi mi o tę symboliczną złotówkę. Dlatego wierzę, że wkrótce niepokoje się skończą i znajdzie się jakieś rozwiązanie nie wymagające pozbycia się Bednarza, który mi ogólnie zwisa kalafiorem. Może nawet go pokochacie .
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 16:26
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się, że nie wspominasz o tym, że bojkot uderza bezpośrednio w kasę SKWK i bynajmniej nie chodzi mi o tę symboliczną złotówkę. Dlatego wierzę, że wkrótce niepokoje się skończą i znajdzie się jakieś rozwiązanie nie wymagające pozbycia się Bednarza, który mi ogólnie zwisa kalafiorem. Może nawet go pokochacie .
A po co teraz kasa dla SKWK jesli zawieszono działanoiść na R22? Nie ma na co wydawać...

Mnie takie coś w życiu nie będzie pasować, nawet jak dojdzie do skutku.
Gdyby jednak to życzyłbym sobie dodatkowe dwa zapisy: aby złotówka szła najpierw na kary a potem dopiero do kieszeni stowarzyszenia - rozliczane rocznie i aby wraz z zakupem biletu była opcja odstąpienia od przekazania owej złotówki. Wtedy nie widzę problemu finansowego. Reszta pozostałaby bez zmian czyli konflikt interesów.
Obawiam się że nie będziesz miał innego wyjścia jak tylko zastosować bojkot, i przestać pojawiać sie na R22.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 22.03.2014 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2014, 16:27
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Złotówka Ci przeszkadza na organizacje akcji charytatywnych, promocyjnych czy patriotycznych ?

WSTYD !
Absolutnie nie. Przeszkadza mi tylko sposób jej pozyskiwania - szantażem.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.03.2014, 16:33
O jakich karach piszesz? Jesli ich nie było przez całą rundę to ich nie bedzie i kropka. Jak ktoś zechce to bedą kary i to co weekend!
Wystarczy jednen człowiek na gniazdo, megafon i siarczyste : "Siadać ....a na dupy" i wszyscy beda siedziec do odwołania.

Ale z tym wizerunkiem to juz .......isz takie głupoty że masakra. No rzeczywiście reklamodawcy i sponsorzy walą do nas dziwiami i oknami!

Tym bardziej teraz! Chyba tylko idiota by chciał płacić za reklame na stadionie gdzie jest 6 tys pikników i łamistrajków...a sponsorem to jakas moze masarnia co robi mortadele i kiełbasy dla krakowskiej "elity"
Czyli SKWK jest w stanie wziąć na siebie odpowiedzialność za zachowanie kibiców na C?
Skoro potrafi sobie z nimi poradzić to w czym problem? Jest powód by się do tego nie zobowiązywać?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 16:42
A po co teraz kasa dla SKWK jesli zawieszono działanoiść na R22? Nie ma na co wydawać...
Wydawać nie ma na co, rzeczywiście. A pobierać? Przecież SKWK czerpie korzyści materialne z tej symbiozy. Co, jeśli klub zrezygnuje ze sprzedaży karnetów przez SKWK, a także ze sprzedaży pamiątek przez sklepy SKWK, a także z zamawiania biletów na mecze wyjazdowe. Co się stanie ze składkami, jeśli SKWK nie będzie mogło zagwarantować żadnych bonusów? Wierzę, że SKWK robi wiele wspaniałych akcji, ale jestem dorosłym chłopcem i nie mam wątpliwości, że ktoś na tym przy okazji zarabia. A pieniądze lubią ciszę. Dlatego dogadanie się jest tak samo ważne dla obu stron. Głupotą ze strony SKWK było postawienie sprawy na ostrzu noża, bo postawiło się w słabej pozycji negocjacyjnej. Teraz trudno będzie się z tego wycofać z twarzą.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 22.03.2014 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 16:48
Obawiam się że nie będziesz miał innego wyjścia jak tylko zastosować bojkot, i przestać pojawiać sie na R22.
Zbyt daleko i zbyt optymistycznie sięgasz w przyszłość. Zobaczymy co życie przyniesie.
Na razie jest wysyp propagandy, jak to źle i pusto jest teraz na stadionie, która nie oddaje stanu faktycznego - wcale takiej kichy nie ma.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 17:06
Czyli SKWK jest w stanie wziąć na siebie odpowiedzialność za zachowanie kibiców na C?
Skoro potrafi sobie z nimi poradzić to w czym problem? Jest powód by się do tego nie zobowiązywać?
Jeśli są w stanie z marszu sprawić że wyparowało 5tyś chłopa, to nie wiem na jakiej podstawie w nich wątpisz.

W czym jest problem? No w Bednarzu, który złamał kilkumiesięczne ustalenia i zachował się jak szmata .

Frajer złotówką od biletu którą zdeklarowali kibice doplacic EXTRA dla SKWK chciał kupić sobie spokój! W tym jest problem!
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 22.03.2014, 17:06
Wydawać nie ma na co, rzeczywiście. A pobierać? Przecież SKWK czerpie korzyści materialne z tej symbiozy. Co, jeśli klub zrezygnuje ze sprzedaży karnetów przez SKWK, a także ze sprzedaży pamiątek przez sklepy SKWK, a także z zamawiania biletów na mecze wyjazdowe. Co się stanie ze składkami, jeśli SKWK nie będzie mogło zagwarantować żadnych bonusów? Wierzę, że SKWK robi wiele wspaniałych akcji, ale jestem dorosłym chłopcem i nie mam wątpliwości, że ktoś na tym przy okazji zarabia. A pieniądze lubią ciszę. Dlatego dogadanie się jest tak samo ważne dla obu stron. Głupotą ze strony SKWK było postawienie sprawy na ostrzu noża, bo postawiło się w słabej pozycji negocjacyjnej. Teraz trudno będzie się z tego wycofać z twarzą.
Można wiedzieć kto cie karmi tymi bzduranmi
Skwk nie sprzedaje żadnych pamiątek klubowych, ani nie ma żadnego udziału przy sprzedaży biletów czy karnetów.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.03.2014, 17:11
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Można wiedzieć kto cie karmi tymi bzdurami
To są jego wnioski, a doszedł do nich pilnie studiując media
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.03.2014, 17:11
Do wszystkich którzy twierdzą że wczoraj na meczu było super , że SKWK jest do niczego nie potrzebne którzy wyzywają SKWK od najgorszy proponuje założyć własne stowarzyszenie.Łukasz, FraMat i inni wybierzcie spośród Was gniazdowego, prezesa stowarzyszenia i działajcie, myślę że nawet Jacek by się Wam dorzucił na bębny czy megafon.
Każdy potrafi płakać ale działać to już niema komu?
Ps. Nie zawsze mi było z SKWK po drodze ale teraz popieram ich w 100%
Ostatnio edytowane przez Wisła Prokocim : 22.03.2014 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 17:28
Wisła Prokocim napisał(a):Wyświetl post
... Łukasz, FraMat i inni wybierzcie spośród Was gniazdowego, prezesa stowarzyszenia i działajcie, myślę że nawet Jacek by się dorzucił wam na bębny czy megafon.
Stowarzyszenie nie jest złe ani nie jest dobre. Zwyczajnie jak każdy z nas ma dobre posunięcia i te fatalne. Co do mojej oceny - mam ambiwalentne uczucia aczkolwiek uważam ze stowarzyszenie jest bardzo potrzebne jako takie. Uważam też że musi ono reprezentować ultras czy fanatyków ale powinno to robić w sposób mądry i nie działać na szkodę klubu. Dlatego tez chciałbym mieć możliwość wspierania poszczególnych jego pomysłów a nie całego stowarzyszenia.

Poza tym nieśmiało chciałbym przypomnieć że zaaplikowałem już w innym poście na stanowisko Bednarza lub v-ce prezesa Wisły. Skromność mi nie pozwala piastować dwóch stanowisk na raz
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.03.2014 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 17:41
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Można wiedzieć kto cie karmi tymi bzduranmi
Skwk nie sprzedaje żadnych pamiątek klubowych, ani nie ma żadnego udziału przy sprzedaży biletów czy karnetów.
Masz rację. Dopóki istnieje Wisła TS, trudno uznać, że są to pamiątki klubowe Wisła SA, ale to tylko wskazuje na to jak zawiłe są powiązania pomiędzy różnymi grupami zaangażowanymi w ten konflikt. Można być przecież prezesem SKWK i jednocześnie członkiem zarządu Wisła TS. Wybacz zatem, że rozmywają mi się układy i strefy wpływów.

Na karnety, oczywiście, członkowie SKWK dostają tylko zniżki.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 17:41
Zbyt daleko i zbyt optymistycznie sięgasz w przyszłość. Zobaczymy co życie przyniesie.
Na razie jest wysyp propagandy, jak to źle i pusto jest teraz na stadionie, która nie oddaje stanu faktycznego - wcale takiej kichy nie ma.
Wysyp propagandy? Przecież ja nie mam żadnego celu w tym żeby Ci było żle.
Moim wrogiem obecnie jest Bednarz i jego policja a nie "piknik".

Mówię Ci prosto z mostu, że wyglądało to żenująco i się troszkę zawiodłem.
Liczyłem że będziecie chcieli cos tym złym udowodnić, w końcu wypiąć klatę i pokazać jakie u was jaja do kolan dyndają ale w huj się rozczarowałem.

Mieliście swoje 5 minut...dziękujemy. Będzie was tam coraz mniej, a dlaczego? Dlatego że nie stanowicie żadnej grupy i nie potraficie się zorganicować więc co oczywiste nikt was nie traktuje na tym stadionie powaznie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:00
Jeśli są w stanie z marszu sprawić że wyparowało 5tyś chłopa, to nie wiem na jakiej podstawie w nich wątpisz.
A czy ja wątpię, że nie sa w stanie sobie poradzić?
Tak samo jak poradzili sobie z rzucającymi race na Ruchu.
Przecież mi nie powiesz, że SKWK nie miało na to wpływu?

Wisła Prokocim napisał(a):
Łukasz, FraMat i inni wybierzcie spośród Was gniazdowego, prezesa stowarzyszenia i działajcie, myślę że nawet Jacek by się Wam dorzucił na bębny czy megafon.
A czy ktoś tutaj proponował powstanie nowego stowarzyszenia w miejsce SKWK?
Ja raczej widzę propozycje, by SKWK trochę ochłonęło. Bez nich Wisła też będzie nadal istniała.

Pewnie ze słabsza frekwencją i słabszym dopingiem, ale będzie. Bednarz też o tym wie, bo wczorajszy mecz tego dowiódł i czeka na ochlonięcie.
Napinki sa zbędne

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.03.2014, 18:10
Wisła Prokocim napisał(a):Wyświetl post
Do wszystkich którzy twierdzą że wczoraj na meczu było super , że SKWK jest do niczego nie potrzebne którzy wyzywają SKWK od najgorszy proponuje założyć własne stowarzyszenie.Łukasz, FraMat i inni wybierzcie spośród Was gniazdowego, prezesa stowarzyszenia i działajcie, myślę że nawet Jacek by się Wam dorzucił na bębny czy megafon.
Ps. Nie zawsze mi było z SKWK po drodze ale teraz popieram ich w 100%
Na Partizanie Grobari też cwaniakowali jacy są niezbędni i partizan ma dwie ekipy. Pycha kroczy przed upadkiem. ;-)
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:11
Czy ktoś mógłby przypomnieć, jaka była chronologia zdarzeń? Tzn najpierw mecz z Cracovią i race, a potem oświadczenie SKWK o tym, że zostali oszukani przez Bednarza, czy odwrotnie?
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:23
A czy ja wątpię, że nie sa w stanie sobie poradzić?
Tak samo jak poradzili sobie z rzucającymi race na Ruchu.
Przecież mi nie powiesz, że SKWK nie miało na to wpływu?
Może mieli a może nie, tak naprawdę co to ma do rzeczy?

Zwalcza się przyczynę a nie skutek! Zastanów się od czego to się zaczeło.

Powiedz mi Framat, co ty na tym zdjęciu widzisz?

Bo ja widzę grubą MOC, szacunek dla braci - oni juz są wygrani!

Szkoda ze większośc z was "piknikowców" z wiekiem zapomniała kto jest tym złym.
Jak by "pikniki" choc raz pomysleli sercem a nie zaparowanym mózgiem od poprawnosci i morałów to było by to coś niesamowitego, duma z braci po szalu ogromna...
a tak to z Bednarzem i jego pomysłami z kilka tygodni sie jeszcze pomęczymy.

Ps:
Boję się że to kiedyś się obróci przeciwko wam. Obecnie róznica 10 lat pozwala was jeszcze pamietac jako kibiców którzy z racji wieku odpuszczają. Ale dla tych 16-19 latków robicie sie na przeciwnikow ruchu kibicowskiego i donosicieli na policji.
Sami doprowadzacie do sytuacji że wrogie klimaty wezmą górę nad nimi i was pogonią z stadionu.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 22.03.2014 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.03.2014, 18:23
Odnośnie wpływów z meczów. Wystarczy popatrzeć jaka była średnia frekwencja na Wiśle do czasu bojkotu. Była ok. 16 tys. (dane z ekstraklasa). A teraz zacznijcie ją liczyć od bojkotu. I na końcu porównajcie obie. Zobaczycie różnicę jaka będzie. Narazie pierwszy mecz 7410. Potem różnicę sobie przemnóżcie z średnią ceną biletu i zobaczycie ile Wisła straciła przez Bednarza.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:29
Może mieli a może nie, tak naprawdę co to ma do rzeczy?

Zwalcza się przyczynę a nie skutek! Zastanów się od czego to się zaczeło.

Powiedz mi Framat, co ty na tym zdjęciu widzisz?

A ja widzę, że Biała Gwiazda świeci jasniej, kiedy nie ma tam niektórych osób...

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:37
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie wpływów z meczów. Wystarczy popatrzeć jaka była średnia frekwencja na Wiśle do czasu bojkotu. Była ok. 16 tys. (dane z ekstraklasa). A teraz zacznijcie ją liczyć od bojkotu. I na końcu porównajcie obie. Zobaczycie różnicę jaka będzie. Narazie pierwszy mecz 7410. Potem różnicę sobie przemnóżcie z średnią ceną biletu i zobaczycie ile Wisła straciła przez Bednarza.
Średnia być może tak, ale już na meczach z mniej atrakcyjnymi przeciwnikami potrafiło wyglądać to tak:

Kolejka 21. - 2013-12-16, godz. 18:00
WISŁA KRAKÓW 2-1 Pogoń Szczecin
Widzów: 10854

Kolejka 13. - 2013-10-26, godz. 20:30
WISŁA KRAKÓW 1-0 KGHM Zagłębie Lubin
Widzów: 10753

Trudno powiedzieć, jak wyglądałoby to, gdyby nie było bojkotu.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:39
No ja tam widzę ziszczenie się snów Bednarza, no ale ... Nota bene o tej propagandzie mówiłem - zdjęcie jest sprzed pierwszego gwizdka, bo tak wygodniej. Dla porównania:

Oczywiście to niewiele zmienia ale widać że każdy ciągnie tam gdzie mu wygodniej.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.03.2014 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.03.2014, 18:53
A ja widzę, że Biała Gwiazda świeci jasniej, kiedy nie ma tam niektórych osób...
Okay, no to mam takie pytanko, można je i potraktować jako retoryczne..
- Nie chcesz Sz. Kol. na tej trybunie całego SKWK jak J. Bednarz , a może nie chcesz tam na chybi trafił tak z 500 ludzi, a może (jak ja) jedynie paru, parunastu, no może z 20 chętnych do łamania prawa (prowodyrzy do bójek, do pomysłów z dopingiem wulgarnie antysemickim, itp.) ..?
Albowiem moim zdaniem rzecz jest w proporcjach.. i metodach oddziaływania na złe zjawiska, te które stosuje Bednarz ..dla mnie są o tyle okay, że dość szybko doprowadzą do wywalenia z klubu ich .. autora.. Na teraz są dwa mecze po 0-1, frekwencja niska, a podejrzewam, że może jeszcze spaść, stąd ja tam przekonania o nieuchronnym zwycięstwie J.B. nie podzielam, powiedziałbym wręcz, że będzie analogicznie wprost przeciwnie.. Ja raczej od dłuższego czasu zastanawiam się co będzie po Bednarzu..w gruncie rzeczy jaka ma być cała przyszłość Wisły, ale to pytanie do bossa, a być może do jego następców ..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:55
Średnia być może tak, ale już na meczach z mniej atrakcyjnymi przeciwnikami potrafiło wyglądać to tak:

Kolejka 21. - 2013-12-16, godz. 18:00
WISŁA KRAKÓW 2-1 Pogoń Szczecin
Widzów: 10854

Kolejka 13. - 2013-10-26, godz. 20:30
WISŁA KRAKÓW 1-0 KGHM Zagłębie Lubin
Widzów: 10753

Trudno powiedzieć, jak wyglądałoby to, gdyby nie było bojkotu.
Ale ja piszę o średniej liczbie czyli ogólnej sumie podzielonej przez liczbę meczów. Zobaczymy jaka będzie średnia z meczów od czasu ogłoszenia bojkotu. Tym bardziej, ze będą teraz atrakcyjne mecze z z zespołami od 1-8 miejsca. I posiłkowaniem się darmowymi voucherami i zaproszeniami, które Bednarz rozdał przed meczem z Zawiszą w ilości aż 3,5 tys. Zakłdając, że tylko 50 % skorzystało z nich to odejmując od liczby 7410 wychodzi prawdziwy obraz nędzy. Ale tak jak piszę, Nawet z darmowymi ta średnia będzie co najmniej o połowę mniejsza.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 22.03.2014, 18:55
No ja tam widzę ziszczenie się snów Bednarza, no ale ... Nota bene o tej propagandzie mówiłem - zdjęcie jest sprzed pierwszego gwizdka, bo tak wygodniej. Dla porównania:

Oczywiście to niewiele zmienia ale widać że każdy ciągnie tam gdzie mu wygodniej.
A to nie przypadkiem ci tajniacy i operacyjni zaproszeni przez Bednarza? Wtapiają się w tłum?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.03.2014, 19:00
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.03.2014, 19:11
milosz napisał(a):Wyświetl post
Okay, no to mam takie pytanko, można je i potraktować jako retoryczne..
- Nie chcesz Sz. Kol. na tej trybunie całego SKWK jak J. Bednarz , a może nie chcesz tam na chybi trafił tak z 500 ludzi, a może (jak ja) jedynie paru, parunastu, no może z 20 chętnych do łamania prawa (prowodyrzy do bójek, do pomysłów z dopingiem wulgarnie antysemickim, itp.) ..?
Albowiem moim zdaniem rzecz jest w proporcjach.. i metodach oddziaływania na złe zjawiska, te które stosuje Bednarz ..dla mnie są o tyle okay, że dość szybko doprowadzą do wywalenia z klubu ich .. autora.. Na teraz są dwa mecze po 0-1, frekwencja niska, a podejrzewam, że może jeszcze spaść, stąd ja tam przekonania o nieuchronnym zwycięstwie J.B. nie podzielam, powiedziałbym wręcz, że będzie analogicznie wprost przeciwnie.. Ja raczej od dłuższego czasu zastanawiam się co będzie po Bednarzu..w gruncie rzeczy jaka ma być cała przyszłość Wisły, ale to pytanie do bossa, a być może do jego następców ..
Zgadzam się z niektórymi aspektami Twojej wypowiedzi.
Trochę się z Wami przekomarzam, ale wszyscy wiecie, że naprawdę JB wyobraża sobie, że bez całości, albo bez części SKWK może być lepiej.
Wszystko, co ma się stać zależy od tego, czy Cupiał za nim stoi i dał mu na te akcje zielone światło. Być może w klubie policzono, że bez wypełnionego C, ale za to może z nowym sponsorem, czy kimś takim, ostatecznie bez kłopotów z SKWK, będzie finansowo korzystniej?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.03.2014, 19:20
Cytat:
Trochę się z Wami przekomarzam, ale wszyscy wiecie, że naprawdę JB wyobraża sobie, że bez całości, albo bez części SKWK może być lepiej.
Wszystko, co ma się stać zależy od tego, czy Cupiał za nim stoi i dał mu na te akcje zielone światło. Być może w klubie policzono, że bez wypełnionego C, ale za to może z nowym sponsorem, czy kimś takim, ostatecznie bez kłopotów z SKWK, będzie finansowo korzystniej?
Mhm, czyli brak sponsora to przez tych kiboli... Bez komentarza. A co za sponsor zechce wykładać dobrą kasę na klub, na którego mecze chodzi po 7 tysięcy ludzi?
I co niby traci Wisła przez SKWK?
Bez tych 7 tys ludzi, którzy wczoraj odpuścili mecz, bez tych najbardziej zagorzałych fanatyków, którzy robią oprawy, angazują się w akcje charytatywne czy te związane bezpośrednio z Wisłą (jak sektor szkolny, spotkania w szkołach, dzień dziecka itd) to będzie lipa tak jak wczoraj czyli wszystko niezorganizowane, "zabawa" przez 90 minut i tyle będzie widać fanatyków aż do następnego meczu.
Jak to jest to dobro Wisły czyli spontniczne pośpiewanie sobie kilku tysięcy osób, wygwizdanie piłkarzy po meczu i zniknięcie z wiślackiego kręgu aż do następnego meczu to widać mamy różne punkty widzenia na pojmowanie takich spraw. Najpiękniejsze w tym całym gównie zwanym polską piłką to jest właśnie zorganizowany ruch kibicowski, który podnosi poziom tej zapyziałej kopaniny i jako jedyna ze składowych tego sportu jest na światowym poziomie czego nie można powiedzieć o sędziach, piłkarzach, trenerach, działaczach, właścicielach klubów itp.
Te oprawy, uradowane fanatyczne dzieci na sektorze szkolnym, głośny doping, to jest to. Wczoraj zabrakło tylko SKWK i nagle "umarł" sektor szkolny - co się stało? Problem był żeby dzieci zaprosić?
No ale dobra, powodzenia w dalszych meczach. Ciekawe czy jednak się zdecydujesz/zdecydujecie założyć to drugie Stowarzyszenie Kibiców i zrobić coś więcej niż przyjść na mecz raz na dwa tygodnie. Może w końcu jakieś wyjazdy, akcje z wielką pompą i jeszcze przeniesiecie to na halę, byłoby super
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 22.03.2014 o godz. 19:27.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.03.2014, 19:50
Paranoja w tym temacie.
Jedni przed drugimi się napinają. A najwiecej, oczywiście, napinają sie anty-bednarzowcy. Jak pisałem przed meczem.
Tymczasem fakty są nieubłagalne:

- Bez "zawsze wiernych" mecz odbył się w fajnej atmosferze i kibiców było tylu ilu można było sie spodziewać.
- Nawet bez "zawsze wiernych" doping był w miarę przyzwoity
- Pisanina o pracy dźwiękowców słuzy tylko wyparciu lęku, że bez "zawsze wiernych" się nie da

Rozumiem, że "zawsze wiernym" (z których na tym forum i w tym temacie pisze raptem kilku najzagorzalszych ciągle i w kółko to samo) to nie w smak i próbują tu na forum zdyskredytować myślących i kibicujących inaczej.
Olać to.

Tylko Wisła.
Framat, co dla Ciebie znaczy fajna atmosfera?
To co było wczoraj, to jakaś padaka. Doping padl kolo 20 minuty, pozniej w I połowie były jeszcze jakieś zrywy i nawet o zgrozo "....y pokonamy" ...2 połowa to byla kaszana, cisza zrywana szarpanymi cichymi krzykami małych grupek. Było fatalnie...Jeśli dalej tak będzie, to niestety chyba te płyty z dopingiem mogą okazać się niezbędne.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.03.2014 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów