The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2010, 23:48
I jeszcze jedna sprawa do osób decyzyjnych w SKWK. Prezesa, zastępców, nie wiem kto tam jeszcze jest w zarządzie...

Zobaczcie jaka burza, ile komentarzy zostało zamieszczonych pod dwoma tekstami (o Kasperczaku i Skorży). Na każdą uwagę reagujecie alergicznie, jeśli nawet przyjmiecie do wiadomości to na pewno nie przemyślicie argumentów drugiej strony. Piszę to bo nie jest to pierwsza sytuacja, gdy po artykułach publikowanych na stronie SKWK powstaje taki zamęt wśród kibiców Białej Gwiazdy.

Przyjmujecie zatem, że to Wy macie rację, a cała reszta kibiców to buce i delikatnie mówiąc nie interesuje Was ich zdanie. Powiem tylko tyle, jeden z największych błędów w zarządzaniu organizacją to wiara w swoją nieomylność...
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.06.2010, 23:53
Kwasiarz1986 napisał(a):Wyświetl post

"We wrześniu 1999 roku, po jednej porażce został zwolniony Franz Smuda. Wcześniej z Wisłą zdobył tytuł mistrza Polski. Po zwolnieniu został zatrudniony w Legii. Na naszym stadionie skandowano: "Smuda pedał, Wisłę sprzedał" albo "Smuda! co! Ty k..rwo!". Teraz słyszę, że pomimo podjęcia pracy w Legii, w identycznych okolicznościach, trener Skorża jest ok. Zaznaczam, że trenera Skorżę uważam za jednego z najlepszych w Polsce, pewnie będzie następcą Smudy w kadrze, ale mam pytanie: jak to jest, że jeden trener, który traci pracę i zatrudnia się w Legii jest ok ("no bo gdzie pójdzie? do Piasta?") a drugi to k..wa i pedał. Ktoś może to wyjaśnić?"
Wg. mnie tu nie ma czego wyjaśniać. Jak ktoś prezentuje niski poziom na stadionie to krzyczy: "ten, czy tamten pedał". Tutaj nie ma czego porównywać ani wyjaśniać. Po prostu niektórzy ludzie w ogóle albo na stadionie prezentują niski poziom (metr albo dwa poniżej mułu) i pewnych rzeczy już nie zrozumieją (mają klapki na oczach).

Trener to tylko zawód jak każdy inny a jak ktoś chce się łudzić, że jest inaczej to jego sprawa. Na dobre i złe z klubem mamy być My kibice. Piłkarze czy trenerzy to pracownicy, najemnicy - dzisiaj są, jutro ich już nie ma (tak jak i my zmieniamy pracodawcę). Oni pracują dla klubu (nie są kibicami). Oczywiście są czasem wyjątki ale o nich możemy mówić, że byli wyjątkami dopiero po wielu latach gdy zakończą już swoje kariery piłkarzy, trenerów i okaże się że prócz nich byli także oddanymi kibicami naszego klubu.

Maciejowi Skorży z mojej strony są podziekowania za to co zrobił dla Wisły przez ostatnie lata. Jego przejściem do Legii nie jestem zdziwiony. Facet dalej chce się rozwijać więc nie obejmie Odry Wodzisław (z całym szacunkiem dla Odry).
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 02.06.2010 o godz. 23:54.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.06.2010, 23:54
z komentarzy na SKWK
Cytat:
Krzychu, a gdzie znalazłeś tą większość? W internecie? na forum? w ankietach internetowych? no tak w XXI wieku większość znaczy internet
pamietam jak sam pisales ze ktos jest wariatem bo czyta jakies tam internetowe gazety "Co wy czytacie.. co wy cytujecie".. i zeby sie tymi pie.rdol.ami nie przejmowac..
teraz odbij pileczke i napisz, jak SKWK ma traktowac powaznie osoby piszace na forum i przejmowac sie ich argumentami?
jak przyjmujesz sie do jakiejs roboty to konsultujesz wszystko z szefem poprzez czaterie czy gadu-gadu i juz na drugi dzien u niego pracujesz? jak spotykasz sie z kims w waznej sprawie to tylko na jakims forum? smieszne co.. no wlasnie.. przez internet to mozna sobie zamowic szalik czy zestaw vlepek... chyba nigdy nie zrozumiecie ze SKWK ma w 4 literach czy bedzie na forum 500 postow czy 2 tysiace.. chcac zabrac glos i byc powaznie traktowanym nalezy stawic sie na jednym ze spotkan i powiedziec to co tutaj piszecie..

Cytat:
Natomiast czy ktoś wyobraża sobie skandowanie imienia generała wrogiej armii w bezpośredniej potyczce?
nazwisko Frankowskiego tez bylo skandowane (na forum przeciez mozna bylo nawet znalezc od groma komentarzy ze jak Frankowski strzeli Wisle bramke to on/ona wstanie i zaklaszcze..) oni juz nie dzialaja na szkode Wisly i nie dziela kibicow nieprawdaz? czy ktos jest w stanie sobie wyobrazic skandowania imienia generala wrogiej armii w bezposredniej potyczyczce?tak, wielu.. oni wszyscy Twoim tokiem rozumowania dzialali na szkode Wisly i nie moge sobie wyobrazic ze przy takim cyrku jaki w klubie dzialal mozna bylo zajmowac sie takimi rzeczami.. odkad odszedl z Wisly to nasz wrog przeciez!i tez ich nazwiesz fanami Franusia czy Wisly? . niektorzy maja problem z tym ze maja swoje racje, a jesli ktos ma inna to juz jest ble.. SKWK nikomu nie bronilo skandowac nazwiska Frankowskiego.. i tak samo SKWK moze robic co im sie zywnie podoba.. a chcac to zmienic przejmijcie struktury Stowarzyszenia i robcie wszystko po swojemu..
Mozna szanowac Frankowskiego i to jest ok, nie mozna natomiast nic dobrego o Skorzy pisac na stronie SKWK bo to juz jest ble, czemu? z jakiej racji? czy SKWK komus broni pozytywnie wypowiadac sie o Frankowskim? to czemu SKWK nie pozwolicie na napisanie swoich odczuc? chyba nie sadzicie ze beda prosic kazdego z Was na priv o pozwolenie bo i z jakiej racji skoro wiekszosc z Was nie ma nawet legitymacji czlonkowskiej ? czy Wy myslicie ze Stowarzyszenia Legii, Amiki, Gornika czy Widzewa prosi kogos o zdanie, w tym osob z internetu? u nich tez dziala pewna grupa osob i ma w powazania to co ktos napisze na klawiaturze.. i postepuja tak jak im sie to podoba, nie tak jak chce wiekszosc osob z internetu
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.06.2010 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.06.2010, 00:18
jak sie SKWK tak internet nie podoba, i w dupie mają opinie ludzi, to ja sie pytam - na cholere im strona internetowa i na cholere to publikują w ogole w internecie? Jak liczy sie tylko "REAL" to niech sobie takie teksty rzucają na spotkaniach i przyklaskują sobie nawzajem, a nie publicznie kompromitują kibiców Wisły. Hipokryzja az bije w oczy.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 03.06.2010, 00:24
Rozwiazanie? nie czytaj strony SKWK i bedziesz spal spokojnie.. oni wiekszosc spraw konsultuja na real przy roznych spotkaniach a nastepnie zamieszczaja informacje do wgladu, np. zebym ja sie z tym zapoznal, bo nie jestem z SKWK a mnie to interesuje.. skoro Ciebie nie to nie czytaj.. i nie maja opini ludzi w dupie, maja w dupie opinie ludzi internetu.. i ja to w pelni rozumiem.. bo sam gdybym dzialal w SKWK, zrywal nocki, odkladal rozne rodzinne spotkania, urywal sie ze szkoly / pracy jezdzil z paczkami po domach dzieckach, organizowal rozne aukcje, rozne turnieje dla mlodzikow, wspomagal rozne sekcje TS Wisla zeby nie upadly, walczyl o ludzkie podejscie ochroniarzy przy bramkach, ktorzy czesto naduzywaja swojej wladzy, zwalczal roznego rodzaju patologie na stadionach, probowal nawiazac jak najlepszy kontakt vs kibice zeby nas szanowali a nie traktowali jako pierwszy lepszy klient, pomagal w oprawach, organizowal wyjazdy, zajmowal sie dytrybucja biletow (mozna pisac i pisac..), i robil wszystko zeby najjasniejsza z Gwiazd swiecila jak najmocniej i gdyby jakis Pan Fredek znikad sie pojawil i napisal mi co mam robic i uczyl jak mam postepowac i co gorsza wytykal mi ze jestem jakims fanem z przypadku ktory jedyne co robi to szkodzi Wisle to tez bym sie nie tyle co w****il co zasmial , oni za to wszystko nawet nie oczekuja slowa DZIEKUJE.. chca jedynie tez miec prawo do wyrazenia swoich pogladow, chyba na to zasluzyli?
a osoba ktora pisala feletion o Skorzy i kiedy tutaj wrzucaliscie na niego byla w drodze do Kielc na spotkania OZSK zebyscie jadac do Warszawy na mecz czy gdzies indziej nie placili po 50 zl za bilet, tylko o polowe mniej.. i zeby kibic w ludzkich warunkach obejrzal mecz, byl traktowany jak czlowiek, a przechodzac obok goryli z gazem czul sie bezpiecznie .wiecie chociaz o tym? pewnie nie.. tak, wlasnie on, kibic z przypadku ktory na niczym sie nie zna i nie wie co pisze .. bo przeciez szanowny klub ma w dupie czy Wy bedziecie placic za bilet na sektor gosci 100 czy 50 zl
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.06.2010 o godz. 00:45.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.06.2010, 00:38
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
oni juz nie dzialaja na szkode Wisly i nie dziela kibicow nieprawdaz?
Oczywiście że działają i dzielą - O Franku wypowiadać się nie będę bo znowu się zacznie dyskusja, o Kasperczaku też mam zdanie i w obu przypadkach jest ono podobne, do tego jakie ma SKWK - Tyle że wg mnie to co chłopaki robią jest nie potrzebne a do tego próbują pod to podciągnąć kwestie sportowe, co niestety daje okropny efekt.
Ale to tylko moje zdanie bo był bym śmieszny gdybym jakieś mowy i prawdy objawione wygłaszał, będąc osobą kompletnie nie zaangażowaną.

Domyślam się że tam nie zabijają za odmienne zdanie więc jak ktoś chce osiągnąć coś więcej niż tylko wpisanie się na forum, to powinien działać.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 03.06.2010, 00:47
Czyli co, artykuły są jednak sygnowane podpisem prezesa SKWK? Bo nawet tej najprostszej kwestii nikt definitywnie nie wyjaśnił..
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.06.2010, 08:01
Rozwiazanie? nie czytaj strony SKWK i bedziesz spal spokojnie.. oni wiekszosc spraw konsultuja na real przy roznych spotkaniach a nastepnie zamieszczaja informacje do wgladu, np. zebym ja sie z tym zapoznal, bo nie jestem z SKWK a mnie to interesuje.. skoro Ciebie nie to nie czytaj.. i nie maja opini ludzi w dupie, maja w dupie opinie ludzi internetu.. i ja to w pelni rozumiem.. bo sam gdybym dzialal w SKWK, zrywal nocki, odkladal rozne rodzinne spotkania, urywal sie ze szkoly / pracy jezdzil z paczkami po domach dzieckach, organizowal rozne aukcje, rozne turnieje dla mlodzikow, wspomagal rozne sekcje TS Wisla zeby nie upadly, walczyl o ludzkie podejscie ochroniarzy przy bramkach, ktorzy czesto naduzywaja swojej wladzy, zwalczal roznego rodzaju patologie na stadionach, probowal nawiazac jak najlepszy kontakt vs kibice zeby nas szanowali a nie traktowali jako pierwszy lepszy klient, pomagal w oprawach, organizowal wyjazdy, zajmowal sie dytrybucja biletow (mozna pisac i pisac..), i robil wszystko zeby najjasniejsza z Gwiazd swiecila jak najmocniej i gdyby jakis Pan Fredek znikad sie pojawil i napisal mi co mam robic i uczyl jak mam postepowac i co gorsza wytykal mi ze jestem jakims fanem z przypadku ktory jedyne co robi to szkodzi Wisle to tez bym sie nie tyle co w****il co zasmial , oni za to wszystko nawet nie oczekuja slowa DZIEKUJE.. chca jedynie tez miec prawo do wyrazenia swoich pogladow, chyba na to zasluzyli?
a osoba ktora pisala feletion o Skorzy i kiedy tutaj wrzucaliscie na niego byla w drodze do Kielc na spotkania OZSK zebyscie jadac do Warszawy na mecz czy gdzies indziej nie placili po 50 zl za bilet, tylko o polowe mniej.. i zeby kibic w ludzkich warunkach obejrzal mecz, byl traktowany jak czlowiek, a przechodzac obok goryli z gazem czul sie bezpiecznie .wiecie chociaz o tym? pewnie nie.. tak, wlasnie on, kibic z przypadku ktory na niczym sie nie zna i nie wie co pisze .. bo przeciez szanowny klub ma w dupie czy Wy bedziecie placic za bilet na sektor gosci 100 czy 50 zl
Skwk nie ma strony tak popularnej jak inne portale więc może chcą mieć troszkę więcej odwiedzin ? A jak się nie da normalnie na to zapracować to trzeba walić takie kontrowersyjne teksty. Skwk zachowuje się tak jak by miało władzę nad wszystkimi kibicami ! To nie prawda, dowodem na to jest zarzucenie piosenki na meczu z Odrą '' Jop! Co? '' Naszczęście kibice drugiej strony nie odpowiedzieli. Mam pytanie na cholere wtedy była piosenka '' Czy wygrywasz, czy nie .. '' Niech sobie organizują zbiórki, akcje okej ! Bardzo to pochwalam ! Ale do cholery jak ktoś pisze takie teksty, bo ma w domu ołtarz Skorży to jest to żałosne. Więc jeśli można radze przystopować kolegów, którzy nie mają hamulców moralnych z takimi tekstami , bo jeśli pojawi się pózniej news '' Słaba zbiórka'' to odpowiem sami sobie na to zasłużyliście i proszę się nie dziwić. Nikt nie każe Wam lubić Kasperczaka, ale do cholery szacunek każdemu się należy. W tej chwili nie stajecie się lepsi, powiem więcej jesteście gorsi od niego popisując się teksami na poziomie podstawówki. Jeśli macie zamiar nadal mieć takie stanowisko i popierać Macieja. Es dawać to we znaki na meczach, to poproście tego kolege by wywalczył Wam zniżki na bilety do Warszawy, zarejestrujcie się jako fan klub Skorży i w jakiś sposób pomożecie Legi zapełnić stadion. Jak głównym Waszym zadaniem jest dzieleni kibiców i wywoływanie nie potrzebnych sporów to narazie jesteście na świetnej drodze ! Byle tak dalej ; ]
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 03.06.2010 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2010, 08:47
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie przykre jest to że SKWK zamiast zająć się poważnymi sprawami, a jest tego od cholery, bawi się w jakieś żałosne gierki
Z ust mi to wyjąłeś.

Takimi sprzecznymi artykułami psują sobie jedynie reputacje. Już nikt nie będzie pamiętał o ogromnych zasługach SKWK np. przy obecnej budowie stadionu, tylko o konflikcie przy nazwiskach Frankowskiego, Kasperczaka i Skorży.

PS. Jak Skorżę lubię i szanuje, tak skandować nazwiska trenera Legii na stadionie nie będę.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2010, 09:45
Rozwiazanie? nie czytaj strony SKWK......nie maja opini ludzi w dupie, maja w dupie opinie ludzi internetu.. i ja to w pelni rozumiem.. bo sam gdybym dzialal w SKWK, zrywal nocki, odkladal rozne rodzinne spotkania, urywal sie ze szkoly / pracy jezdzil z paczkami po domach dzieckach, organizowal rozne aukcje, rozne turnieje dla mlodzikow, wspomagal rozne sekcje TS Wisla zeby nie upadly, walczyl o ludzkie podejscie ochroniarzy przy bramkach, ktorzy czesto naduzywaja swojej wladzy, zwalczal roznego rodzaju patologie na stadionach, probowal nawiazac jak najlepszy kontakt vs kibice zeby nas szanowali a nie traktowali jako .............
I tu jest właśnie problem SKWK robi naprawdę wiele super rzeczy faktycznie zarywają nocki faktycznie rezygnują z wielu prywatnych spraw dla Klubu i dla kibiców. I powiem bez cienia sarkazmu ja Im za to jest wdzięczny. Ale od czasu do czasu polecą tak po bandzie, że aż starach. To już nie pierwszy artykuł, który rzecz delikatnie ujmując jest tendencyjny i mija się z prawdą.

I jeszcze jedno kibice Wisły to pańcia, która przychodzi ze swoim starym dwa razy do roku i potem pyszni się w biurze, że była na meczu, to piknik z Audi który swojemu synkowi kupuje coraz to nowe koszulki to 10 letni synki drące się na meczu, to wreszcie ABG.

Jeśli tego nie zrozumiemy to zamkniemy się w getcie kumatych.

Błędy popełnia każdy, ale jeśli na krytykę wzrusza się ramionami i mówi a na ilu wyjazdach ty byłeś, że śmiesz mnie krytykować to naprawdę daleko nie zajdziemy.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 03.06.2010, 10:51
Rozwiazanie? nie czytaj strony SKWK i bedziesz spal spokojnie.. oni wiekszosc spraw konsultuja na real przy roznych spotkaniach a nastepnie zamieszczaja informacje do wgladu, np. zebym ja sie z tym zapoznal, bo nie jestem z SKWK a mnie to interesuje.. skoro Ciebie nie to nie czytaj.. i nie maja opini ludzi w dupie, maja w dupie opinie ludzi internetu.. i ja to w pelni rozumiem.. bo sam gdybym dzialal w SKWK, zrywal nocki, odkladal rozne rodzinne spotkania, urywal sie ze szkoly / pracy jezdzil z paczkami po domach dzieckach, organizowal rozne aukcje, rozne turnieje dla mlodzikow, wspomagal rozne sekcje TS Wisla zeby nie upadl
genialne rozwiązanie. " nie czytaj i bedziesz spał spokojnie". To tak jakby mi sie cos nie podobało, zamkne oczy - i to wtedy zniknie i juz nie bedzie problemu? Świetne, nie znalem takiego rozwiązania. Problem w tym, ze to tak nie działa, i nawet jezeli akurat ja tego nie przeczytam, to tekst nadal bedzie kompromitujący.

Mnie po prostu śmieszy to nadawanie na ludzi ktorzy wypowiadają sie w internecie, ze ich opinia gowno znaczy i nikt sie tym nie interesuje. Wiadomo czym jest internet i roznego typu komentarze sie tam pojawiają, wiekszosc moze i nic nie wartych, ale skoro SKWK kompletnie to nie obchodzi, to powtorze sie - po co umieszczają tam swoje teksty i na cholere im strona internetowa - no , chyba ze jednak internet sie do czegos przydaje?

I zmiencie to swoje mylne pojęcie o tym, ze tutaj najezdza sie na SKWK. Nikt tutaj nie stara sie umniejszac ich zasług w roznych dziedzinach działalnosci, za wszelkie dobre inicjatywy nalezy im sie szacunek, ale najwyrazniej pisanie takich bzdurnych tekstow nie wychodzi im najlepiej. I nie powiesz mi, ze gosc zeby napisać takie bzdury zarywał noc czy jezdzil do domow dziecka, bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Kto jak kto , ale SKWK powinno zachowac jakis obiektywizm, a jezeli nie, to przynajmniej zdrowy rozsądek, a niestety porownanie tekstow o Skorzy i Kasperczaku wskazuje na całkowitą stronniczość i zaślepienie autora.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.06.2010, 13:00
Nie wnikam w to czy SKWK robi dobrze czy robi źle, widać tylko że mają pewne swoje teorie i starają się ich trzymać, nie zawsze jest to dobre dla wizerunku klubu.

Wiem, że robią wiele dobrych rzeczy - niezaprzeczalnie, o tym mało się również mówi. Natomiast jednym chciałbym się podzielić :
Od strony medialnej SKWK przypomina mi ostatnio PZPN i stanowisko rzecznika prasowego związku, które piastowali niedawno ludzie tacy jak np. Andrzej Strejlau czy Zbigniew Koźmiński - ludzie o kompletnie innej profesji, którzy wielokrotnie popełniali różne gafy, dlatego, że nie znali się na swoim fachu. Teraz w SKWK jest podobnie - te artykuły piszą ludzie, którzy nie są żadnymi dziennikarzami z tego co widzę, a po prostu kibicami, którzy znają się na tematach stowarzyszenia ale na pisaniu średnio. Ktoś powinien być odpowiedzialny za ich medialny wizerunek i ktoś powinien czytać te teksty, bo są one napisane pod wpływem emocji - a powinny być szczerze obiektywne.
Dziękuję
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 03.06.2010, 13:18
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Skwk nie ma strony tak popularnej jak inne portale więc może chcą mieć troszkę więcej odwiedzin ?
No i tu nie trafiles raczej, bo skoro pisza tak kontrowersyjnie to ilosc odwiedzin jednoczesnie powinna spasc.. pier.doly i takie tam, wiec nie czytam, szkoda czasu, szkoda nerwow.. nie inaczej?

Fuks napisał(a):Wyświetl post
Mnie po prostu śmieszy to nadawanie na ludzi ktorzy wypowiadają sie w internecie, ze ich opinia gowno znaczy i nikt sie tym nie interesuje. Wiadomo czym jest internet i roznego typu komentarze sie tam pojawiają, wiekszosc moze i nic nie wartych, ale skoro SKWK kompletnie to nie obchodzi, to powtorze sie - po co umieszczają tam swoje teksty i na cholere im strona internetowa - no , chyba ze jednak internet sie do czegos przydaje?
nikt nie broni komentowac, wszak od tego jest forum i kazdy ma do tego prawo.. tyle tylko ze chcac byc powaznie traktowany poza wklejonym komentarzem trzeba sie pojawic na jednym ze spotkan i podzielic sie swoim zdaniem, komentarz w internecie sam w sobie nie jest niczym zlym, tyle tylko ze nie bedzie traktowany na serio, cala filozofia na ten temat

i nie piszcie "Wam" , "Powinniscie" bo ja nie jestem z SKWK... daleko mi do nich, po prostu rozumiem ich..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.06.2010 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 03.06.2010, 14:23
I uważasz, że to upoważnia tę osobę do pisania jak partyjny felietonista? Do manipulowania prawdą?

Za jego działania, często mało widoczne a skutkujące, trzeba go pochwalić. Ale przecież w jaki sposób może to usprawiedliwiać pisanie w stylu bolszewickim! Jeśli teraz nie zrozumie, że popełnił błąd, jeśli pogłaskają go wszyscy po główce to nabierze mniemania o swej nieomylności!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 03.06.2010, 14:33
prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja.. nie bylo i nie bedzie tak ze ktos bedzie sie zgadzal w 100% z jakims artykulem .. oni widocznie maja swoje wizje na to i o tym pisza.. nam pozostaje sie z tym zgodzic badz nie..
TWSD tez zamieszcza rozne informacje, wislaportal tez zamieszcza rozne informacje.. i wiele innych portali... nie zgadzam sie czesto z nimi i przykro mi ze sa one zamieszczane jak np. teraz na wislaportal probujacy wlasnie zmanipulowac ludzmi jakoby Skorza po rozwiazaniu kontraktu pobieral pensje.. nie maja pewnosci, ale tak to sprytnie napisali (pod wplywem goracej glowy) ze jednoznacznie mozna to odebrac.. tez artykul tez mi sie nie podobal http://www.wislakrakow.com/www/showa...ght=z%B3odziej ( i ten czarny pasek jakby wymordowal 10 osob i pewnie wielu osobom z SKWK czy tez niezrzeszonym jak ja.. potem my wszyscy dostajemy po dupie, wyzywaja nas od jakich konfidentow szukajacych afery na sile.. wielkie halo bo sobie pilke wzial.. bylo mi wstyd jeszcze bardziej niz po tego typu newsach jak o Skorzy czy Kasperczaku , mozna wymieniac i wymieniac i co z tym fantem zrobic, kiedy to na dodatek TWSD jest na tyle popularna strona ze dochodza ich newsy do kazdego i czesto niestety mylnie mysla ze to jakies oficjalne stanowisko kibicow Wisly.. na prawde nie ma sensu ciagnac tego dalej..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.06.2010 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 03.06.2010, 15:04
[QUOTE=SpoXsteR;908423]prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja.

I tu się nie zgodzę PRAWDA JEST JEDNA, a że każdy się do niej ustawia wiadomą stroną, to może powstać mylne mniemanie, iż jest jak mówisz.

Skorża był fajnym gościem, który nie poradził sobie w Wiśle. Może wyciągnie wnioski i nie będzie popełniał tych samych błędów w Legii.

Nie powinien być jednak powodem skłócenia ludzi związanych z Wisłą. Stosunek do Skorży jest prywatną sprawą każdego kibicującego Wiśle i nie powinno się z tego stosunku robić dogmatu. Mamy większe problemy. Problemy, które powinny być szeroko omawiane w "Nibylandii". Nie są.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.06.2010, 18:25
Tyle narzekania na SKWK a jak pisze kolega wyzej przeciez mozna zapisac sie do SKWK i samemu wybrac wladze, przedstawic swoje wizje i wdrozyc je w zycie. Ale najlatwiej sie narzeka i krytyjkuje w internecie gdzie jest sie anonimowym i nie trzeba sie niczym wykazac a chialoby sie miec uznanie. SKWK robi duzo dobrego a ze czasami przegna w pewnych sprawach to trudni. Szkoda ale nie ma co tyle o tym gadac. Duzo tu sie mowilo ze osmieszaja artykulami o Kasperczaku czy Skorzy nasz klub ale jakos mi sie nie wydaje zeby sie z nas smialy inne kluby z powodu tych artykulow, to sa tylko slowa ktore pewnie wiekszosc kibicow nie zwiazanych z Wisla jednym uchem wpusci a drugim wypusci. Mowimy ze SKWK dziala na niekorzysc kibicow a my dzialamy na korzysc? Ilez sie tutaj negatywnych slow przewinelo o SKWK i po co to? To pomoze? Ta nagonka na SKWK i ciagle jatrzenie. Zrozumcie ze dopoki ktos nie odpusci i nie pojdzie po rozum do glowy to ten podzial na jakichs kibicow SKWK i TWSD nie przestanie byc tworzony. I taka jest prawda ze ten podzial sie tworzy bo ja tutaj widze ze jedni pluja na SKWK a inni na TWSD, a czy my powinnismy kibicowac tym organizacjom czy WISLE KRAKÓW? No zastanowcie sie sami. Jak chcemy zeby SKWK dziallo lepiej to sami sie do tego przyczynmy a nie tylko jakies chore rozkminki i podburzanie konfliktow. Ruszmy na mecze, nie tylko te u siebie ale pokamy razem wartosc ABG. Ja nie rozumiem jak mozna bedac Wislakiem zastanawiac sie czy bardziej lubie SKWK czy TWSD, przeciez to jest patologia. I zamiast na mecze ciagnac znajomych, zamiast samemu sie na nie stawiac to jakies pieprzenie ze Skorza zdradzil Wisle ze Kasperczak jest super. Czy to jest wazne? Najwazniejsze to jest isc na mecz u siebie, jak da rade to isc na mecz na wyjezdzie, wrzucic kase do puchy i dopingowac a nie smecic i zastanawiac sie czy dany artykul ktory pojawil sie na stronie SKWK jest sluszny. Nie chcemy podzialow i rozlamow to ich sami nie tworzymy!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 03.06.2010, 21:57
Cytat:
Tyle narzekania na SKWK a jak pisze kolega wyzej przeciez mozna zapisac sie do SKWK i samemu wybrac wladze, przedstawic swoje wizje i wdrozyc je w zycie. Ale najlatwiej sie narzeka i krytyjkuje w internecie gdzie jest sie anonimowym i nie trzeba sie niczym wykazac a chialoby sie miec uznanie
To kazdy, kto komentuje sytuacje polityczną w Polsce, jutro przestaje pisac , zapisuje sie do partii, i jak wejdzie do Sejmu, to moze sie odezwac.

Kazdy kto komentuje gre naszych piłkarzy, jutro zapisuje sie na treningi, i dopiero jak wejdzie do pierwszej druzyny, moze sie odezwac.

Brzmi bezsensu?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2010, 23:08
Ja bardzo cenie SKWK za całą swoja działalnosc i oddanie Wiśle.

Oprawy,organizacja,spotkania z pilkarzmi,akcje dla dzieci,dla powodzian ,dla szkół ,naprawde wspaniałe sprawy.

Jako ze jest to zrzesznie i przedstawiecielstwo kibicow Wisly Krakow rzecz jasna zabieraja oni stanowisko dotyczace rowniez aktulaniej sytuacji w zespole .W tesn sposob ktos kto tez jest kibicem ale poza ich strukturami moze czuc sie troche dziwnie kiedy czyta cos z czym sie nie zgadza.Ale to tak naprawde przeciez nie moze nikogo poróznic bo to w tej chwili nam najmniej potrzebne.

Nie ma sensu spierac sie o to ze jakas grupa lubi Skorze,a Kaspreczaka nie,a nawet jesli to co z tego?Kazdy kibic ma swoje zdanie i poglady i tyle.Teraz mamy nowe cele.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bikowy
Banita

Od: 11.2009

Stary 03.06.2010, 23:11
Musiałem to napisać,bo szlag mnie trafia jak widze co zaczyna się dziać!!!
Szanowni Panowie z SKWK!
To co zaczynacie od pewnego czasu odpierdalać,to się po prostu w głowie nie mieści!
Najpierw były zgrzyty ,kiedy to trenerem został Kasperczak...Nie w smak Wam było ,w jakich to okolicznosciach rozstał sie z Wisłą,czego żądał...Wam to nie pasowało...Nie dopusciliście do swego EGO ,ze człowiek który od lat pompuje kasę w Wisłę,doszedł z Kasperem do porozumienia.Choć wydawało sie to niemożliwe...A jednak!
Zaczynacie przypominac mi grupę osób która doprowadziła do ruiny warszawską Legię!
Wasz solidaryzm ze Skorżą to jedno.Nie każdy musi się z nim zgadzać.Co ważniejsze.Nie każdy był z Nim kolegą,tak jak Wy.
Szanuje dorobek Skorży w Wiśle,ale to sie juz skończyło!Przyjmijcie do wiadomości że teraz trenuje krakowską Wisłę Henryk Kasperczak,i to On jest w tej chwili człowiekiem ,którego nazwisko powinno rozlegać się głosno przy R22!!!
Z całym szacunkiem,ale wydaje mi się że funkcja jaką SKWK ma pełnić,przerosła nieco ludzi którzy tam działają.Odnoszę ostatnimi czasy wrażenie ,że wręcz chcielibyście decydować kto ma trenować grać,sponsorować naszych piłkarzy...Zaczęliście błądzić!
Jak macie problem z pisaniem tekstów,zwoływaniem konferencji prasowych...to zapraszam na p.w.Mam bogate doświadczenie jeśli chodzi o prace w mediach.Służę pomocą...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.06.2010, 23:43
Mnie już w ogóle na to, co ostatnio robi SKWK brak słów.
Może mi ktoś powiedzieć, czemu służyły te teksty? Oczywiście - poza gloryfikowaniem naszego byłego trenera (obecnie prowadzącego naszych "przyjaciół" z Legii) i dowalaniu obecnemu. Jest jakaś myśl która stała za tymi perłami mądrości rzuconymi w internetowy motłoch, czy po prostu komuś zwyczajnie się nudzi i stwierdził, że przydałaby się jakaś nawalanka?

Dno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bikowy
Banita

Od: 11.2009

Stary 04.06.2010, 00:20
Wolfy..nie służyły nikomu ,ani niczemu.Tak według mnie.Zamiast skoncentrować się nad problemami zycia codziennego,czyli dobór odpowiednich zawodników ,wybór prezesa ,koledzy z SKWK...wola jątrzyć.
Z całym szacunkiem dla trenera Skorży,nie zamierzam wznosić peanów na jego cześć.
Zrobił dla Nas to co zrobił. Chwała mu za to i WIELKIE DZIĘKUJĘ!!!Teraz gra dla Legii,zatem nie gra dla Nas.gra dla odwiecznego rywala.
Trenerze Skorża dziękuję za wszystko i w nadchodzącym sezonie życzę 2 miejsca w lidze...Za NAMI!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 04.06.2010, 08:51
Służyły. Rozładowaniu frustracji kliku kolesi, którzy przedłożyli byłego pracownika, najemnika nad dobro klubu. I to jest nie halo, można kogoś lubić / szanować, ale jesteśmy kibicami Wisły a nie Macieja, Henryka czy innego najemnika, których jeszcze wielu przewinie się przez R22.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.06.2010, 09:14
Legijny życiorys Maciusia:
http://legia.net/wiadomosci,37351-sk...t_lizusem.html

Tak naprawdę nie wiem po co wziąż toczy się tu spór o Skorżę. Każdy zdrowo myślący wie, że zasłużenie wyleciał on z Wisły, tak samo jak Urban z Legii. Nawet pisałem tu na forum po tym jak wywalili Janka z Łazienkowskiej, jak to możliwe że Maciuś utrzymuje jeszcze posadę. Nie minęło kilka dni i on również poleciał na szczaw. Leviadia, Lech, Legia i wreszcie Cracovia... to pasmo przegranych powinno mówić samo za siebie!
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.06.2010 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.06.2010, 09:38
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/sko...wiadomosc.html

No a co to będzie, jak Rafa Benitez zostanie trenerem Interu?
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.06.2010, 16:27
Nie wiem czy ktoś zauważył w tym nawale spraw.
Marcin Baszczyński obchodzi dziś 33 urodziny. Najlepszego Baszczu !!!!
Baszczu z nami z kibicami !!!
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.06.2010, 17:17
http://www.sport.wp.pl/kat,1715,titl...wiadomosc.html

A oddaliśmy go łatwą ręką.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.06.2010, 18:35
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.wp.pl/kat,1715,titl...wiadomosc.html

A oddaliśmy go łatwą ręką.

nie pierwszy, nie ostatni gracz z papierami któremu na Reymonta podziękowali w specyficzny sposób
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.06.2010, 18:48
Byłem na jednym ze spotkań MESY gdzie grał na skrzydle. Zdecydowanie najlepszy na boisku. Nie wiem czemu nie grał we wszystkich meczach. Niby po jednym meczu ciężko oceniać...ale miał w sobie coś, co może dobrze rokować na przyszłość. Szkoda.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 07.06.2010, 19:22
Proud napisał(a):Wyświetl post
Byłem na jednym ze spotkań MESY gdzie grał na skrzydle. Zdecydowanie najlepszy na boisku. Nie wiem czemu nie grał we wszystkich meczach. Niby po jednym meczu ciężko oceniać...ale miał w sobie coś, co może dobrze rokować na przyszłość. Szkoda.
W jakim meczu? albo kiedy?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów