The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2022, 01:43
Podsumowując wszystkie informacje przewijające się tutaj wygląda na to że po sezonie bankrutujemy jeśli nie znajdzie się osoba która zasypie dziurę budżetową. Ewentualny awans mógłby nas uratować ale na to się nie zapowiada.
Socios powinno zabezpieczyć jak najwięcej środków na restart klubu. To nie jest czarnowidztwo tylko chłodna analiza faktów o tym powinna być dyskusja co zrobić w przypadku takiego scenariusza który jest coraz bardziej realny.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.10.2022, 03:57
Nie wierzysz slowom jego ekscelencji, Prezesa "betoniarki" Nowaka, w kolejke chetnych inwestorow, w tym zagranicznych?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.10.2022, 09:32
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Serku , czy socios jest przygotowane na ew. scenariusz przejmowania klubu i ratowania go po tym jak trio go wydrenuje do zera , czy to tylko spekulacje Elefanta ?

Nie wiem czy i co ci odpowie Serek ale jeśli chodzi o mnie to mogę Cię zapewnić, że to co napisałem to czyste spekulacje. A jedynym źródłem informacji w oparciu o które wysnułem swoje przypuszczenia są oficjalne konferencje i komunikaty klubu. Lub ich brak.

A i nigdzie nie napisałem, że klub upadnie bo zostanie wydrenowany przez trio. To już twoje spekulacje.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 31.10.2022, 09:52
Również zapewniam Ciebie jak i szanownych forumowiczów, że to czyste spekulacje
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 31.10.2022, 10:43
Z ostatniej chwili:
Dziś rano widziano JB jak wynosił z R22 pełne reklamówki z logo Biedronki.
Ciekawe czym były zapełnione?
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.10.2022, 12:27
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Z ostatniej chwili:
Dziś rano widziano JB jak wynosił z R22 pełne reklamówki z logo Biedronki.
Ciekawe czym były zapełnione?
Świetny żart,boki zrywać.Już raz powiedziałem-jak ktoś myśli że kasę można wynieść tylko w reklamówce z Biedronki to nie wiem czy jest sens z kimś takim dyskutować
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.10.2022, 12:32
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując wszystkie informacje przewijające się tutaj wygląda na to że po sezonie bankrutujemy jeśli nie znajdzie się osoba która zasypie dziurę budżetową. Ewentualny awans mógłby nas uratować ale na to się nie zapowiada.
Socios powinno zabezpieczyć jak najwięcej środków na restart klubu. To nie jest czarnowidztwo tylko chłodna analiza faktów o tym powinna być dyskusja co zrobić w przypadku takiego scenariusza który jest coraz bardziej realny.
Jakie po sezonie bankrutujemy?Jak mamy środki na 25% planowanego budżetu to prawdopodobnie albo już albo za chwilę przestaniemy regulować swoje zobowiązania i długi.Jeśli nie znajdziemy chociaż części brakujących pieniędzy to w zimie drużyna się rozleci i jedyna nadzieja w kibicach że po raz kolejny się zmobilizują
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 31.10.2022, 12:39
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Świetny żart,boki zrywać.Już raz powiedziałem-jak ktoś myśli że kasę można wynieść tylko w reklamówce z Biedronki to nie wiem czy jest sens z kimś takim dyskutować
Jasne, żart słabiutki. Ale podziel się z nami wiedzą w jaki jeszcze inny sposób obecni właściciele Wisły drenują klub. Wielu czeka na te informacje. Ja podałem tylko jeden autentyczny fakt. Info telefoniczne potwierdzone od kumpla z wojska.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.10.2022, 13:09
Jasne, żart słabiutki. Ale podziel się z nami wiedzą w jaki jeszcze inny sposób obecni właściciele Wisły drenują klub. Wielu czeka na te informacje. Ja podałem tylko jeden autentyczny fakt. Info telefoniczne potwierdzone od kumpla z wojska.
A czy ja gdzieś napisałem że drenują?Zauważam tylko że nie trzeba popierdalać po klubowym korytarzu z reklamówką szmalcu żeby zachachmęcić coś pod siebie.A obsadzenie ważnych stanowisk w klubie rodziną i znajomymi nie jest podejrzane?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 31.10.2022, 14:15
A czy ja gdzieś napisałem że drenują?Zauważam tylko że nie trzeba popierdalać po klubowym korytarzu z reklamówką szmalcu żeby zachachmęcić coś pod siebie.A obsadzenie ważnych stanowisk w klubie rodziną i znajomymi nie jest podejrzane?
Czyli co , nie drenują ale zachachmencają
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.10.2022, 22:54
Tak tylko zapytam choć w sumie chyba wiem co odpowiesz-jak konkubina Miśka była księgową w klubie to też komentowałeś to uśmieszkami?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.11.2022, 08:54
Czyli co , nie drenują ale zachachmencają
Drenują, zachachmencają czy marnują jeden ch.... z punktu widzenia klubu i kibiców. Dowód na to że się nie nadają, czy może bardziej, że się nie nadaje bo wiadomo kto ostatecznie o wszystkim decydował. Różnica taka że poprzednicy zasługiwali na okna w kratkę, a Jakub na "Dziękujemy za dobre chęci, ale to nie wystarczy, do widzenia."

W kompromitujący sposób zmarnowano pospolite ruszenie kibiców i sponsorów, zrobiono z Wisły przechowalnie dla leserów i cuchnące bagienko gdzie nie ma żadnych wymagań, oczekiwań i nikt za nic nie odpowiada. Każdy kto do nas trafiał tracił połowę swojego potencjału, prawdziwa stajnia Augiasza, a kasy na Achillesa nie ma.

Jeżeli kibice znowu mają pomagać to kasa nie może iść w ręce tych którzy poprzednią przep....olili nikt nie wie na co...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.11.2022, 14:04
Nie chcę nikogo oskarżać i szukać jakichś lewych powiązań, bardziej myślę, że mamy w klubie szczyt nieudolności i np agenci się dorabiają na naszej głupocie, przepuszczając przez klub dziesiątki piłkarzy, a za każdym podpisaniem kontraktu idzie kasa dla piłkarza, agenta itd

Także nie trzeba wynosić kasy w reklamówkach, wystarczy nawet taki życzliwy agent, który chce dobrze, a tak na prawdę to się cieszy, że znalazł głupich i sobie kasę wyprowadza (oczywiście legalnie) poprzez podpisywanie kontraktów - i coś takiego mi się obiło o uszy gdzieś w jakimś artykule albo programie o Wiśle, że agenciki się cieszą, że Wisłę nabijają w butelkę i transfery z dupy robią, aby zarobić.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 02.11.2022, 17:38
Tak tylko zapytam choć w sumie chyba wiem co odpowiesz-jak konkubina Miśka była księgową w klubie to też komentowałeś to uśmieszkami?
No to zapytam śmiertelnie poważnie - czy wg Ciebie w ostatnim czasie ma miejsce kradzież zasobów Wisły Kraków, dokonywana przez obecnych właścicieli lub zarząd ?
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 02.11.2022, 17:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Drenują, zachachmencają czy marnują jeden ch.... z punktu widzenia klubu i kibiców. Dowód na to że się nie nadają, czy może bardziej, że się nie nadaje bo wiadomo kto ostatecznie o wszystkim decydował. Różnica taka że poprzednicy zasługiwali na okna w kratkę, a Jakub na "Dziękujemy za dobre chęci, ale to nie wystarczy, do widzenia."

W kompromitujący sposób zmarnowano pospolite ruszenie kibiców i sponsorów, zrobiono z Wisły przechowalnie dla leserów i cuchnące bagienko gdzie nie ma żadnych wymagań, oczekiwań i nikt za nic nie odpowiada. Każdy kto do nas trafiał tracił połowę swojego potencjału, prawdziwa stajnia Augiasza, a kasy na Achillesa nie ma.

Jeżeli kibice znowu mają pomagać to kasa nie może iść w ręce tych którzy poprzednią przep....olili nikt nie wie na co...
Generalnie się zgadzam ale mimo wszystko czym innym jest złe zarządzanie a czym innym ordynarna kradzież.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 02.11.2022, 17:52
to już zależy od optyki i możnaby rzec filozofii

są tacy co mówią , że intencje sie nie liczą tylko finał

no i też troche od skali , bo inaczej sie dywaguje jeśli popatrzymy 1:1 , a inaczej jeśli TUTAJ CELOWO PRZERYSOWUJĘ , jęsli zaadamy pytanie czy wolałbyś że np ktoś cie okradł na 1 tysiac pln , czy zmarnował twoje dajmy na to 8 milionów pln
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 02.11.2022, 17:56
No to zapytam śmiertelnie poważnie - czy wg Ciebie w ostatnim czasie ma miejsce kradzież zasobów Wisły Kraków, dokonywana przez obecnych właścicieli lub zarząd ?
Właściwie to nie wiemy co ma miejsce ale tak duża nieporadność i marnowanie fury pieniędzy przez ludzi którzy co by nie mówić trochę biznesu liznęli jest co najmniej zastanawiające.W to że mieniący się najwierniejszymi kibicami ludzie obrabiali klubową kasę też też nie chciano uwierzyć.Z resztą tak jak napisał Drozd co to w tej chwili zmienia.Gdy popełniali te błędy w 2019,2020 to można było przymykać oko i tłumaczyć brakiem doświadczenia,wiadomo nauka kosztuje ale jak do ....y nędzy dzieje się kolejny raz to samo to chyba nie jest przypadek.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.11.2022, 18:05
Zresztą proces spadkowy w powiększonej Ekstraklasie poprzez zatrudnienie wujka Jurka, itp. jest taką samą hańbą jak rządy przestępców, bo to było świadome działanie, a jak życie zweryfikowało oznaczało to stratę kilkunastu milionów złotych.

Jedna idiotyczna decyzja.

Tych pieniędzy teraz bardzo brakuje jak wiadomo i jest histeria.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2022, 22:58
Można się tylko zastanawiać czy większą kompromitacja było spjerdolenie się z ekstraklasy z 6 budżetem mając za rywali Warte, Stal, Radomiaka, Łęczna, Nieciecza
Czy też przebiliśmy to właśnie kończąc pierwszoligową rundę w drugiej połowie tabeli mając budżet dwa razy większy niż kolejna drużyna w zestawieniu...
Póki tu nikt nie zatrudni profesjonalistów do zarządzania poczynając od prezesa na trenerze skończywszy i przestanie się wtrącać im do roboty póty będzie staczać się w kierunku klubu - memu jak to niestrudzenie robimy od dobrych 3 lat
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.11.2022, 00:07
Chciałbym odkupić Wisłę od skompromitowanej jak Wojtyła Trójcy Świętej.

Proponuję kwotę 7500,01 zł.

Moja propozycja jest o grosz większa.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 05.11.2022, 01:54
Błaszczykowski grabarz tego klubu. Krótka droga bohatera do f....
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.11.2022, 14:26
niestety, jak Kuba i Trio nie odejda to bedziemy dalej sie staczac coraz nizej

zero zludzen
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 05.11.2022, 22:04
W zasadzie można już sobie dać spokój z myśleniem życzeniowym i pogodzić się z upadkiem. Nikt tego klubu nie weźmie, nikt go również nie dokapitalizuje, a awansu na 99.99999% nie wywalczymy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2022, 00:25
Kac napisał(a):Wyświetl post
niestety, jak Kuba i Trio nie odejda to bedziemy dalej sie staczac coraz nizej

zero zludzen
Kuba i Trio to są 4 osoby? Chyba na kacu to pisałeś

Na razie to wiadomo że pierwszy wyjdzie JK i ogłosi.co postanowił. Myślałem że poczeka do ostatniego meczu, ale po wczorajszym wpisie na insta chyba aż tyle nie będziemy czekać.

Najbardziej co jednak wk***** to kolejne gierki które tylko powodują lawinę spekulacji.

PS. Chciałbym poznać definicje upadku, bo czym byłoby np brak awansu do esa w tym sezonie? Tym że za rok nas nie ma?. A może pójdziemy droga Arki/LKSu/PBB? Jak awansujemy za rok to będzie to już po końcu świata?

Nie biorę nawet pod uwagę że tej zimy nie dojdzie do przewrotu w Wiśle i ktoś nie spróbuję "reanimować trupa". Sytuacja nie jest nawet w połowie tak trudna jak w grudniu 2018 roku.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 06.11.2022, 07:05
Wydaje mi się, że niestety Jaro wyjdzie i znowu weźmie całą winę na siebie. Przez brak transparentności w tym klubie do dzisiaj nic nie wiemy. Kto jak decydował i dlaczego. Jażdżyński z Królewskim za bardzo zaufali Kubie, że ten wie co ma zrobić by Wisła stała się lepszym klubem bo przecież był dobrym zawodnikiem, ale czas pokazał że było to błędne myślenie. Królewski jak i Jażdzyński przez ten okres pełnili funkcje w swoich firmach i z tego też powodu wydaje mi się, że ich wpływ na klub był bardzo mały. Będąc taki długi okres w firmach raczej mają pojęcie jak to powinno wyglądać, wiadome normalnej firmy nie ma co zbytnio porównywać do klubu piłkarskiego, ale po naszych transferach w zimie można to zrobić. To jakby Królewski wywalił głównego programiste odpowiedzialnego za kilka projektów, a w jego miejsce przyjął jakiegoś matoła, który dotychczas nic nie osiągnął. A podobną sytuacje mieliśmy po zimie gdzie w miarę przyzwoitych piłkarzy jak Yebaka i El Mahdioui zastąpiliśmy niegotowymi piłkarzami. Jakieś ogłaszanie transferu i podkreślanie, że przyszedł tu tylko dzięki znajomościom Kuby( a piłkarz jest ogórem). Odkąd przyszło trio/Kuba to co sezon ledwie co się utrzymywaliśmy, rozumiem dojebany początek gdzie byla chujowa i trudna sytuacja, ale ta sytuacja w miarę sie uspokoiła. Tu nie trzeba dużych pieniędzy bo mamy sporo kibiców, którzy spokojnie utrzymaliby ten klub. Organizacyjnie jako tako to funkcjonowało, ale sportowo to było dno. Dostali gotowy sklep, a asortyment w tym sklepie jest gorszy niz w klubach 2 ligowych. Nie wiem dlaczego nikt nie potrafi tego zrozumieć, że czym lepszy sklep w takim klubie jak Wisła tym więcej hajsu? Problemem tego klubu są także mało wymagający kibice, bo przyzwyczailiśmy się do tej chujowizny i akceptujemy ten ich minimalizm. Wiecznie te same oklepane hasła w sklepach czy na mediach społecznościowych( jak nie przyjdziesz na mecz to jesteś ...., a nie wiślak), nawet głupiego kateringu nie potrafili dopilnować czy sesji zdjeciowej gdzie Sobolewski pozuje w ujebanej i wymiętej koszulce. To po co sie spodziewać normalności? W tym klubie trzeba wyjebać wszystkich, ale chyba nowi kumaci są dogadani z Kubusiem i jest spokój. Po spadku wielu z nas myślało, że wreszcie się coś zmieni i będą jakiekolwiek czystki, ale jak widać spadek nie był taką tragedią. Można by tu pisać i pisać gdzie dali dupy, ale to nie ma sensu bo osoba odpowiedzialna za ten klub uważa, że wie najlepiej. Odejda pewnie Jażdzynski/Jaro i zostaniemy z kołem wzajemnej adoracji pod wezwaniem św. Kuby.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 06.11.2022, 08:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Na razie to wiadomo że pierwszy wyjdzie JK i ogłosi.co postanowił. Myślałem że poczeka do ostatniego meczu, ale po wczorajszym wpisie na insta chyba aż tyle nie będziemy czekać.

Najbardziej co jednak wk***** to kolejne gierki które tylko powodują lawinę spekulacji.

PS. Chciałbym poznać definicje upadku, bo czym byłoby np brak awansu do esa w tym sezonie? Tym że za rok nas nie ma?. A może pójdziemy droga Arki/LKSu/PBB? Jak awansujemy za rok to będzie to już po końcu świata?

Nie biorę nawet pod uwagę że tej zimy nie dojdzie do przewrotu w Wiśle i ktoś nie spróbuję "reanimować trupa". Sytuacja nie jest nawet w połowie tak trudna jak w grudniu 2018 roku.
Moim zdaniem jest trudniejsza bo jesteśmy w 1 lidze czyli odpadło kilkanaście baniek przychodu z ekstraklasy, mniej sponsorów, którzy w dodatku dają mniej kasy, trudniej jest ściągnąć nowych do 1 ligi, już się tak łatwo nie wyciągnie 4 baniek za tzw. akcje od kibiców, nie ma zarządzania, nie ma trenera, nie ma drużyny no i brakuje kilkunastu baniek żeby pokryć koszty. Kiepsko.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2022, 08:41
Można powiedzieć, że pycha kroczy przed upadkiem i tak zawsze było w przypadku trio + Brzęczka i ich wypowiedzi i działań.
1. Jechali po Hyballi, ściskali się z Kmiecikiem = widać do czego doprowadziło postawienie na legendy i mimo wszystko, Hyballa to ostatni nasz trener, który coś umiał, dał wiarę choć przez chwilę, że to może żreć
2. Słynny wywiad Kuby w foot trucku na temat Obidzińskiego, jego nieporadności, czy też sprawy kontraktu z Buksą = jakoś bardziej zaradnego od Obidzińskiego nie znaleźli a sprawa Buksy zakończyła się cyrkiem
3. Pochwalenie się jak to z długów wychodzimy i prężnie działamy = no widać jak jest teraz
4. Hard reset = bez komentarza
5. Każde nowe otwarcie i pomysł, od którego miało być pięknie = Gula i Pasieczny szybko out, Brzęczek srażak - śmiech, Brzęczek menedżer - jeszcze większy śmiech, nasi skauci - śmiech
6. Żale Brzęczka, że gramy młodzieżą i dobrze nam idzie w I lidze, a prasa dupa cicho = początek czarnej serii
7. Wielki transfer napastnika = Rodado
8. Każdy mecz z tych 7 czy iluś kolejek w eklapie gdzie walczyliśmy o utrzymanie, który był zapowiadany jako finał i walka do upadłego = często zero ambicji i jajca zamiast gry

Pewnie jeszcze z 20 takich punktów by się znalazło.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 06.11.2022, 10:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie np sytuacja w której klub staje się niewypłacalny i wycofuje drużynę z rozgrywek jest definicja upadku.

A moim zdaniem sytuacja jest znacznie trudniejsza niż wtedy. W 2018 mieliśmy kilka asów w rękawie: drużyna grała świetnie, przyszedł Kuba, cała akcja ratunkowa była robiona na wielkiej euforii.
Tym razem nie ma szans na taki scenariusz. Nie przekonas ludzi żeby po raz enty sponsorowali klub. Nie będzie o tym głośno w mediach tak jak wtedy, bo po prostu to już było. Poza tym czasy mocno.sie pogorszyły: covid, wojna, inflacja. Ludzie mają teraz problem ze znalezieniem węgla na który ich stać, a nie to że znowu trzeba znowu ratować klub, bo 20 lat temu strzelił cztery gole Shalke. No.to.nie zadziała. Zresztą widać było to już na początku pandemii, podczas drugiej emisjali akcji. No i wtedy był argument, że poprzednie zbiórki itp poszły na złodziei, a teraz jest Kuba będzie uczciwie itd. A teraz co powiedzą? "Prze.......iliśmy kasę od was. Wiemy że są ciężkie czasy, ale znów musicie nam zapłacić"?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 06.11.2022, 10:22
i dlatego , możnaby już oficjalnie zamknać tematy , trenerskie czy transferowe , bo w obecnej sytuacji , nie da sie realnie ocenić warsztatu trenerskiego kogokolwiek , czy umiejetnosci pilkarskich , ponieważ przychodza do klubu bankruta zarzadanego przez *****

***** - tu sobie mozna wstawic dowolne epitety zaleznosci od pogladow (dyletantow/ wałkarzy)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2022, 11:04
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie np sytuacja w której klub staje się niewypłacalny i wycofuje drużynę z rozgrywek jest definicja upadku.

A moim zdaniem sytuacja jest znacznie trudniejsza niż wtedy. W 2018 mieliśmy kilka asów w rękawie: drużyna grała świetnie, przyszedł Kuba, cała akcja ratunkowa była robiona na wielkiej euforii.
Tym razem nie ma szans na taki scenariusz. Nie przekonas ludzi żeby po raz enty sponsorowali klub. Nie będzie o tym głośno w mediach tak jak wtedy, bo po prostu to już było. Poza tym czasy mocno.sie pogorszyły: covid, wojna, inflacja. Ludzie mają teraz problem ze znalezieniem węgla na który ich stać, a nie to że znowu trzeba znowu ratować klub, bo 20 lat temu strzelił cztery gole Shalke. No.to.nie zadziała. Zresztą widać było to już na początku pandemii, podczas drugiej emisjali akcji. No i wtedy był argument, że poprzednie zbiórki itp poszły na złodziei, a teraz jest Kuba będzie uczciwie itd. A teraz co powiedzą? "Prze.......iliśmy kasę od was. Wiemy że są ciężkie czasy, ale znów musicie nam zapłacić"?

Teraz wystarczy powiedzieć, że Kuby już dzięki Bogu nie ma. Wtedy chętni się znajdą. Może nie w takiej skali, ale jak się okazuje to nie skala jest decydująca. Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów