The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2012, 19:02
Riordan, Jankowski... Ciekawe W ogole jakos mnie ziebi ruch transferowy w Polsce. O wiele lepiej wyglada to na wyspach
Powód: szprotson - celna uwaga, moj blad :D
Ostatnio edytowane przez kreseq : 31.01.2012 o godz. 19:06.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2012, 19:04
przecież w Polsce dopiero jutro oficjalnie otwieramy okienko transferowe !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2012, 19:19
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Riordan, Jankowski... Ciekawe W ogole jakos mnie ziebi ruch transferowy w Polsce. O wiele lepiej wyglada to na wyspach

kreseq, taki gść w formie przydałby się Legii:
http://www.youtube.com/watch?v=spQ3ihnxWNU

ale czy jest w formie? Z Jankowskim to jest chyba tak, że Ruch chce się go bardziej pozbyć niż ktokolwiek kupić.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 31.01.2012, 20:11
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Prawda że zabawny? Pisanie że dzieciak to za mało powiedziane. Stadion mu się nie spodobał . Klient jest absolutnie żenujący. Teraz brakuje jeszcze tylko tego żeby wypięli sie na niego Niemcy i wrócił do Brugii. A może parę takich kółeczek?
PS: A Piekarski to taki "dziwny" z natury czy tak się akurat zdarzyło?
No to się Niemcy nacięli ! Ani sportowo ani mentalnie nie będą mieli z niego pożytku.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.01.2012, 21:03
Kołek Borysek tam za dużo sobie nie pogra
..
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 31.01.2012, 21:06
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kołek Borysek tam za dużo sobie nie pogra
To samo słyszałem o Świerczoku, a tutaj już w pierwszym meczu grał w podstawie i wygląda, że szybko z niej nie wyleci (kontuzje konkurentów). Tak więc wstrzymałbym się z takimi ocenami.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 31.01.2012, 21:11
Raczej nie ode mnie słyszałeś. Świerczoka w Polsce nie widziałem w grze.
Tak propos tego magicznego meczu Świerczoka, nic wielkiego nie pokazal. Może komuś się wydawało, że się zabije o własne nogi bo z Polski przyjechał na dodatek z 1 ligi a tutaj proszę, przyjął, podał, zastawił się, szał
Stąd taki zachwyt ?

Z drugiej strony-jeden mecz o niczym nie świadczy, może być mylący w ocenie i też bym się wstrzymał z gloryfikowaniem i dawaniem go za przykład.

A Borysek ? Na co tu czekać, widziałem go nie raz w Polsce i to jest taki typowy przeciętniak. Na co mam czekac, poczekam, zobacze jak kaleczy i dopiero wklepię jaki on słabi ? Tak to każdy głupi potrafi. A przecież każdy chce być ekspertem i przed faktem ocenić
Ostatnio edytowane przez tofik : 31.01.2012 o godz. 21:22.
..
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.01.2012, 21:11
Nie rozumiem tego kpienia z Borysiuka. Co jak co, ale u nas mialby pewne miejsce w skladzie... ba, bylby pewnie jednym z najlepszych z druzyny. Jesli on jest kolkiem, to jak mozna nazwac naszych pilkarzy*?

*Przynajmniej wiekszosc z nich, bo wyjatki sie zdarzaja i u nas
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 31.01.2012, 21:15
Borysiuk jest kolkiem bo :

1) jest z Legii
2) Polamal Boguskiego
3) patrz punkt 1

Wydali na niego 2 m ( co przytrafia im sie raz na ruski rok ) wiec z gory wiadomo ze nie pogra sobie Koles byl w wieku 20 lat jednym z najlepszych defensywnych pomocnikow w naszej lidze, rozegral w niej wiecej mieczy niz 3/4 zawodnikow w calej swojej karierze w tej naszej lidze rozgera, potrafil podac swietna pilke na 30+ metrow, a do tego kosil jak szlo czyli byl brutalnym przecinakiem - same plusy jak na ta pozycje

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 31.01.2012, 21:33
tofik napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie ode mnie słyszałeś. Świerczoka w Polsce nie widziałem w grze.
Tak propos tego magicznego meczu Świerczoka, nic wielkiego nie pokazal. Może komuś się wydawało, że się zabije o własne nogi bo z Polski przyjechał na dodatek z 1 ligi a tutaj proszę, przyjął, podał, zastawił się, szał
Stąd taki zachwyt ?

Z drugiej strony-jeden mecz o niczym nie świadczy, może być mylący w ocenie i też bym się wstrzymał z gloryfikowaniem i dawaniem go za przykład.

A Borysek ? Na co tu czekać, widziałem go nie raz w Polsce i to jest taki typowy przeciętniak. Na co mam czekac, poczekam, zobacze jak kaleczy i dopiero wklepię jaki on słabi ? Tak to każdy głupi potrafi. A przecież każdy chce być ekspertem i przed faktem ocenić
Moge się założyć z Tobą, że będzie grał. Myśle, że w połowie meczów do końca sezonu się pojawi. Ponadto nie obracaj kota ogonem, bo ja nie twierdze, że Świerczok zagrał dobry mecz (nie oglądałem go nawet) tylko o sam fakt. Fakt, że grał a miał być wzmocnieniem rezerw. I jak widać zaskoczył Niemców in plus, że kupili jeszcze Borysiuka (a opcja rezerwowa to był Jodłowiec).

Inną sprawą jest wyśmiewanie Borysiuka z powodu dziwnych negocjacji. Tutaj ujawnia się typowa polska cecha. Jak mąż bije żone to najważniejsze jest żeby nie wyszło to poza dom bo "co sąsiedzi powiedzą". Tutaj to samo. Według niektórych lepiej było podpisać kontrakt na który nie miał ochoty niż wystawić bo "co Belgowie powiedzą". Pojechał, zobaczył, okazało się, że to nie to. Zagrał Vabank bo mógł zostać na lodzie, ale i tak niektórzy widzą w tym problem.

PS. Podoba mi się to, że niczym szczególnym jest dla Ciebie to, że gość z 1 polskiej ligi gra w pierwszym składzie Kaiserów, a jednocześnie jesteś pewny, że zawodnik z czołówki polskiej ligi kupiony za dużo większą kasę na łatwiejszą do przebicia pozycje nie będzie grał bo jest słaby.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.01.2012 o godz. 21:37.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 31.01.2012, 22:19
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Moge się założyć z Tobą, że będzie grał. Myśle, że w połowie meczów do końca sezonu się pojawi. Ponadto nie obracaj kota ogonem, bo ja nie twierdze, że Świerczok zagrał dobry mecz (nie oglądałem go nawet) tylko o sam fakt.
Wybacz, nie doczytałem między wierszami, założyłem, że jednak widziałeś.
Fakt, że grał a miał być wzmocnieniem rezerw. I jak widać zaskoczył Niemców in plus, że kupili jeszcze Borysiuka (a opcja rezerwowa to był Jodłowiec).
Znaczy się takie transfery po amatorsku tam robia, jeden sie spodoba to sruu innych dawać?
Odnośnie, że to było wzmocnienie rezerw - nie wiedzialem. Czyli musza mieć trudną sytuację kadrową, jak go tak od razu rzucili do 1szego. Znaczy się w 4 literach im się tam pali Wpuścili chłopaka i się nie zabił - super. To wpuścili po raz kolejny, ale coś mu nic nie wpada, więc juz nie na całe spotkanie. Ty go nazywasz w tym momencie graczem podstawowego składu. Spoko,nie da się z tym dyskutować zagrał 1 i 3/4 na możliwe 2. No i git, jak mu coś wpadnie to pogra dłużej, jak nie to będzie realizował plan początkowy czyli wzmacnianie rezerw.
Inną sprawą jest wyśmiewanie Borysiuka z powodu dziwnych negocjacji. Tutaj ujawnia się typowa polska cecha. Jak mąż bije żone to najważniejsze jest żeby nie wyszło to poza dom bo "co sąsiedzi powiedzą". Tutaj to samo. Według niektórych lepiej było podpisać kontrakt na który nie miał ochoty niż wystawić bo "co Belgowie powiedzą". Pojechał, zobaczył, okazało się, że to nie to. Zagrał Vabank bo mógł zostać na lodzie, ale i tak niektórzy widzą w tym problem.
Tym się akurat nie interesowałem, obojętne mi.
PS. Podoba mi się to, że niczym szczególnym jest dla Ciebie to, że gość z 1 polskiej ligi gra w pierwszym składzie Kaiserów, a jednocześnie jesteś pewny, że zawodnik z czołówki polskiej ligi kupiony za dużo większą kasę na łatwiejszą do przebicia pozycje nie będzie grał bo jest słaby.
Zastosowałem skrot myślowy. Z poczatku jasne, że Borysek będzie tam gral! No jakże by inaczej. Jak dali za niego 2 bańki. A skrót był taki, że jest słaby i będzie chuja grał = tak po pół roku tops ława i stagnacja . Taką mam nadzieję i nie tylko nadzieję patrząc na jego grę. Jak mam racje to zajebiście! Nie to trudno, może następnego trafię
..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.02.2012, 02:11
Świetna decyzja Borysiuka...to kluby o niego zabiegaly, a nie odwrotnie. Szanujmy sie, jak to Peszko powiedzial . Wybral zdecydowanie lepsza lige i lige gdzie moze sie szybko wypromowac. W dodatku jego pozycja bedzie jeszcze mocniejsza, widac jak Niemcom zalezalo i jaka kwote(Kaiserslautern takich sum nie wydaje, wiec pewny plac z marszu) wylozyli. Zycze mu powodzenia i oby na EURO2012, w srodku biegali Dudka z Borysiukiem, a nie pasibrzuch - Murawski i Niemiec - Polanski.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.02.2012, 10:02
Też nie rozumiem tej średniej opinii o Borysiuku. Widzieliście kiedyś Czarka Wilka, który gra dokładną piłkę do nogi na 40-50 metrów z jednej strony boiska na drugą? Jeśli już, to zupełnie od święta, a Borysiuk ma takie zagrania praktycznie co mecz. To nie przypadek, że Borysiuk ma 20 lat, kilkanaście meczów w pucharach na koncie, blisko 100 występów w Ekstraklasie, sporo meczów w reprezentacjach młodzieżowych i trzy w seniorskiej.

Gość biega w czasie meczów całą masę kilometrów, dobrze asekuruje kolegów, taktycznie jest ułożony, odbiera sporo piłek, potrafi bardzo celnie rozdzielać je do boku, ma bardzo przyzwoitą technikę, od święta łupnie też pięknego gola z dystansu, czy zagra świetną, wręcz genialną prostopadłą piłkę. Czego więcej wymagać od defensywnego pomocnika? On nie ma być królem asyst i bramek, tylko być właśnie typowym przecinakiem. A Borysiuk nie jest tylko typowym przecinakiem, bo tak jak wspomniałem, potrafi zrobić coś więcej, niż przejąć piłkę lub sfaulować. No i ma 20 lat, więc jeszcze przez jakieś trzy, cztery lata będzie robił czysto piłkarskie postępy, potem już tylko zbierał doświadczenie.

Jestem pewien, że sprawdzi się w Niemczech, szczególnie, że Kaiseslautern to bez cienia wątpliwości słabsza drużyna, niż Legia, czy Wisła - tacy zawodnicy jak Melikson, Ljuboja, Radovic, Wilk, Małecki, Biton, czy Rybus mieliby tam pewny plac i należeliby do absolutnie najlepszych zawodników. I uważam, że dokonał on świetnego wyboru, bo lepiej pograć przeciwko Bayernowi, Dortmundowi, Schalke, Werderowi, czy Bayerowi, niż zagrać góra kilka meczów w pucharach i zginąć w europejskiej przeciętności ligi belgijskiej. Szczególnie że Kirch, konkurent Ariela jest fatalnie oceniany wśród kibiców tego klubu i od dawna szukano kogoś na jego miejsce.

No i mam nadzieję, że sprawdzi się jak najszybciej, bo brakuje zawodnika tego typu w kadrze. Dudka jest doświadczony, dobry technicznie, silny, ale zdecydowanie za mało zwrotny na drużyny grające szybko piłką - na takich Greków byłby w sam raz, a Rosjanie już podejrzewam by go trochę objeżdżali. Murawski i Matuszczyk są zbyt mało agresywni, to bardziej defensywni pomocnicy w stylu (zachowując proporcje) Sahina, którzy dobrze rozgrywają piłkę i pozytywnie wpływają na płynność gry drużyny, są bardzo przyzwoici technicznie, ale mniej agresywni i skuteczni w odbiorze - ja osobiście odstrzeliłbym jednego z tej trójki, wybierając skład na EURO, chyba, że realnym by było odstrzelenie Polańskiego, ale na to nie ma co liczyć.

Natomiast wspomniany Polański jest zupełnie nijaki, niby typowa "6", a jednocześnie (przynajmniej w tych meczach, w których go oglądałem) nie notuje jakiejś oszałamiającej liczby przechwytów, raczej w małym stopniu jest w grze, skupia się na asekuracji kolegów. Moim zdaniem Borys jest brakującym elementem smudowej drużyny, problem w tym, że Smuda skład na EURO już praktycznie wybrał i raczej nie ma tam Grosickiego, czy Borysiuka, czyli ciągle młodych, zdolnych POLAKÓW...Takich, na których to ponoć Smuda chciał budować kadrę. Ale tak czy siak rywalizacja na pozycji defensywnego pomocnika w naszej kadrze jest naprawdę bardzo obiecująca, o cztery miejsca walczą: Murawski, Matuszczyk, Borysiuk, Dudka, Polański, Jodłowiec, Wilk, a przecież są jeszcze młodzi Polacy, którzy regularnie grają w drugich ligach silnych piłkarsko krajów, czyli Krychowiak i Salamon.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 01.02.2012 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 01.02.2012, 10:22
Z tym Salamonem bym nie przesadzał bo nikt go nie widział, a wszyscy robią z niego boga futbolu. Na razie to menadżer robi z siebie pajaca i sprzedaje go do wszystkich możliwych klubów świata (uwielbiam te artykuły o zainteresowanie klubu X jego osoba i dopisek na końcu "Faworytem wyścigu po młodego Polaka jest Napoli i Roma, a rozwojowi kariery przyglada się Pep Guardiola, trener Barcelony), a jak przychodzi co do czego to dalej siedzi z Bresci i o żadnych konkretnych ofertach nie słychać.

Fakt, że w ogóle rozmawiamy o nim w kontekście kadry pokazuje jak dobry PR zrobił mu jego menadżer.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.02.2012, 11:21
rw88 dodaj do tej listy Kubę Rzeźniczaka. Wczoraj zagrał naprawdę fajnie na "6-tce" i sądzę, że może być odkryciem wiosny na tej pozycji. W rywalizacji z Golem i Vrdoljakiem nie jest na straconej pozycji, a ma nawet kilka atutów tj. ciąg na bramkę, dobre wrzutki w pole karne i crossy, a także jest bardziej waleczny od obu. Do tego lepiej czyta grę i pracuje w defensywie od Gola, a od Vrdoljaka jest tylko minimalnie gorszy w grze bark w bark. Trochę z przymusu, ale chłopak może w końcu wylądować na odpowiedniej pozycji, na której grał 5-6 lat temu w Widzewie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.02.2012 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 01.02.2012, 11:31
Zgadzam sie. Rzeznik wczoraj niezle zagral na DM.Bylem w szoku jak fajnie krecil z pileczka

Bedzie hit ?

"Józef Wojciechowski chce sprowadzić do Polonii Sebastiana Boenischa"

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.02.2012, 12:32
Zgadzam sie. Rzeznik wczoraj niezle zagral na DM.Bylem w szoku jak fajnie krecil z pileczka

Bedzie hit ?

"Józef Wojciechowski chce sprowadzić do Polonii Sebastiana Boenischa"

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
I juz po hicie bo Sebastian chce zostac w Werderze i wywalczyc sobie miejsce w składzie.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.02.2012, 15:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
rw88 dodaj do tej listy Kubę Rzeźniczaka. Wczoraj zagrał naprawdę fajnie na "6-tce" i sądzę, że może być odkryciem wiosny na tej pozycji.
Wydaje mi się czy w całym meczu zagrał 25 minut (zmienił zdaje się Vrodoljaka) I na tej podstawie twierdzisz że gość będzie odkryciem wiosny
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 01.02.2012, 15:43
Moze byc odkryciem wiosny na tej pozycji. Zagral kapitalnie te 25 minut. Pomijajac fakt, ze w Widzewie grywal na tej pozycji, wiec jakies tam doswiadczenie ma. Oczywiscie to przypuszczenie, nic wiecej.

PS: Teraz dopiero sie zacznie. Lapanka na tych, ktorzy przed Beretem, i innymi skautami nie uciekna Jak zwykle w srodku sezonu zbieramy ogorki
Ostatnio edytowane przez kreseq : 01.02.2012 o godz. 15:45.

Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 01.02.2012, 15:49
Moze byc odkryciem wiosny na tej pozycji. Zagral kapitalnie te 25 minut. Pomijajac fakt, ze w Widzewie grywal na tej pozycji, wiec jakies tam doswiadczenie ma. Oczywiscie to przypuszczenie, nic wiecej.
Nie no rozumując w ten sposób to może się okazać że odkryciem wiosny na tej pozycji będzie Brud bo też grywał już jako defensywny pomicnik a w sparingu z St. Pauli strzelił piekną bramkę. Oczywiście to przypuszczenie nic więcej.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 01.02.2012, 15:57
Kreseq świetnie wyjaśnił problemy lingwistyczne (a ściślej mówiąc semantyczne) ze słówkiem "może", a więc nie mam więcej do dodania
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 01.02.2012, 16:52
Ogólnie nie oglądałem meczu, nie wiem nawet o jakim nawijacie ale...

Zagral kapitalnie te 25 minut
No jak kapitalnie koleś zagrał swoje 25 min, to obstawiam.. bramke i dwie asysty - albo na odwrót, dwie bramki i jedną asyste. zgadłem? czy moze jeszcze lepiej?
u nas kapitalnie to gra tylko Melikson.. czasem..
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 01.02.2012, 17:03
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
No jak kapitalnie koleś zagrał swoje 25 min, to obstawiam.. bramke i dwie asysty - albo na odwrót, dwie bramki i jedną asyste. zgadłem? czy moze jeszcze lepiej?
u nas kapitalnie to gra tylko Melikson.. czasem..
Zero bramki, zero asysty. Zwyczajnie, w Warszawie wszystko jest łatwiejsze
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 01.02.2012, 18:06
Panowie tak jakby DM był rozliczany z goli i asyst. Borysiuk jednych i drugich miał w całej karierze tyle co kot napłakał, a kluby zza Odry dawały od 2 do 2,5 mln euro za niego. Skończmy temat, bo do niczego nie prowadzi... zresztą jak zwykle.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.02.2012, 18:08
DM rozgrywa najlepsze spotkanie wtedy, gdy prawie w ogole go nie widać...

down--
Bonin w ŁKS ? Co mu kawałek Piotrkowskiej odpalili czy ki ch?
to że on lewy to ja wiem, ale czy on to lewy pomocnik ? bo jak prawy to widze konflikt interesów,wszak już tam Łojtek W. jest
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.02.2012 o godz. 19:04.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 01.02.2012, 18:58
Bonin w LKS Lodz

http://www.90minut.pl/news/179/news1...iem-LKS-u.html

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.02.2012, 18:24
Borysiuk wytrzymał 40 minut w debiucie, dwa żółtka.
BARDZO słaby występ, brak pewności, kilka groźnych strat, niewidoczny w ofensywie...
Ale wniosków bym nie wyciągał,trema go chyba zjadła (bo przecież tak denny nie jest), niech się chłopak ogarnie w nowej rzeczywistości. Choć za tydzień Bayern, też lekko nie bedzie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 05.02.2012, 18:26
Jest denny. Na dodatek w głupi sposób osłabia zespół.
..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.02.2012, 18:29
felipe napisał(a):Wyświetl post
Borysiuk wytrzymał 40 minut w debiucie, dwa żółtka.
BARDZO słaby występ, brak pewności, kilka groźnych strat, niewidoczny w ofensywie...
Ale wniosków bym nie wyciągał,trema go chyba zjadła (bo przecież tak denny nie jest), niech się chłopak ogarnie w nowej rzeczywistości. Choć za tydzień Bayern, też lekko nie bedzie

Uwierz, że jest . To w Polsce przez legijnych pismaków był lansowany na niby dobrego kopacza. I na forum gdzie jest trochę zwolenników polskiej mysli szkoleniowej znajdowało tu poklask. Można tez w pakiecie sie spytać Gdzie jest ten Sobiech, nad którym cmokało tutaj pół forum ? A Borysiuk ? he,he,he Legia zrobiła swietny interes na sprzedaży takiego drewna.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 05.02.2012 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 05.02.2012, 18:41
No dobra, ale wiecie gdzie w tym wszystkim haczyk? Ano w tym, ze Borysiuk, jesli chodzi o gre w polskiej lidze, prezentowal sie duzo lepiej od Wilka czy od Sobolewskiego (tego "starego"). Wniosek jest jeden; albo Borysiuka zlapala trema, albo on jest drewniany. Tyle ze jesli ta druga opcja jest prawdziwa to... jak drewniani sa nasi def. pomocnicy skoro gorzej sie prezentowali od niego? Na 2 bundeslige by sie zalapali?
Ja osobiscie twierdze ze poprostu goscia trema zlapala i tyle. Tzn te faule robil u nas w lidze i nikt go nie potrafil oduczyc (bo u nas sedziowie nie widza roznicy miedzy atakiem na nogi i atakiem na pilke), ale tak poza tym to...on i tak gral bardzo slabo... bardzo"dretwo". Trema jak nic. Lewandowski tez po przyjsciu do Dortmundu potrafil marnowac najprostsze sytuacje. Nawet niemcy sobie jaja wtedy z niego robili (pamietacie?).
Coz, nie kazdy jest takim kozakiem (mentalnie) jak Swierczok...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów