The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2009, 00:44
Wiadomo, że trudno bronić czyichś wyzwisk, jednak pamiętajmy że Małecki to piłkarz zupełnie innego typu niż "ksiądz" Boguski (na pewno nie taki spokojny). Zresztą, sam byłem ministrantem i wielokrotnie graliśmy w nogę na proboszczowskiej łące pod kościołem. Czasem jakaś chol... poleciała, ale obywało się bez większych złośliwości. Innym razem obserwowałem mecz księży i policjantów, i graczom z obydwu stron zdarzało się zakląć, zwłaszcza po nieudanym zagraniu czy straconej bramce. Piłka to emocje - chodzi jednak o to, by nie poniżać innych i - zwłaszcza PO meczu - nie wdawać się w polemiki, które pewni dziennikarze wykorzystają przeciw zawodnikowi.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.12.2009, 08:36
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

czytaliście to? jeśli to prawda to po prostu potwierdza że nie ma u nas polityki transferowej ;/
to mógłby być wreszcie prawdziwy wychowanek w 1 składzie...

Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2009, 08:53
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

czytaliście to? jeśli to prawda to po prostu potwierdza że nie ma u nas polityki transferowej ;/
to mógłby być wreszcie prawdziwy wychowanek w 1 składzie...

to jest wychowanek Clepardi Krakow...

A tak nawiasem ludzie na forum pisza ``dac szanse Leszczakowi`` , ``wpuscic Leszczaka`` itp .I maja racje bo ten chlopak naprawde potrafi grac w pile,dobra technika ,jednym slowem na tle osiedlowego boiska sie mocno wyroznial .Podobno jednak dostal od Wisly mieszkanie i sos i mu sie w d...pie po**balo kiedys tam.Teraz niby wrocil na wlasciwe tory

Pzdro
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.12.2009, 09:33
Naoglądali się Ligi Mistrzów no i odbiło chłopakom
Tylko szkoda że w przerwie Małecki nie widział tego:
http://www.youtube.com/watch?v=gph4kvoUZvU

" TY ****"

Odpowiedz cytując
Kao
Member

Od: 07.2008

Stary 10.12.2009, 10:26
Co do weszlo, to ile razy obsmarowano tam Legię (wszystkich: działaczy, kibiców, trenera, piłkarzy, a nawet sztabu) albo Lecha ("frajerzy" ciągnie się za nimi od marca). Nie zanosiłbym się więc aż takim klangorem. Widać zresztą po wpisie Kowalczyka na blogu. Fakt, że połowa tam pisujących jest za Legią, ale to było kiedyś, myślcie ludzie, tam pisują ci, co z niejednego pieca chleb jedli i jakiekolwiek bitwy za barwy dawno wiszą im i powiewają (o czym sami napisali całkiem niedawno).

Bez paranoi. Inną sprawą jest buractwo Niedzielana, który na bank doniósł na Małeckiego.

PS Serwisem nie kieruje Zarzeczny, to zupełnie inny styl. Bardziej zalatuje hardcore'owym Stanowskim, tudzież z ludźmi z Polsatu, ponieważ tylko raz kiedykolwiek wspomniano o nich, a koncerny canal+ i iti obsmarowywane są tam dosyć często.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2009, 10:31
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Naoglądali się Ligi Mistrzów no i odbiło chłopakom
Tylko szkoda że w przerwie Małecki nie widział tego:
http://www.youtube.com/watch?v=gph4kvoUZvU

" TY ****"

Zgaduje. Plecy Ferdinanda? Jak się pomyliłem to wybacz.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.12.2009, 10:55

Pozostawię to bez komentarza
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.12.2009, 11:01
coś chyba jest na rzeczy z odejściem Marcelo.Przyjscie Clebera, testy Pazdana.Ehh.. szkoda byłoby stracic tak klasowego stopera.Mam nadzieje że ze 2-3 miliony jakiś zagraniczny klub wypłaci za niego
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.12.2009 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Kao
Member

Od: 07.2008

Stary 10.12.2009, 11:21
Oni wszystkich tak sprzedają.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.12.2009, 11:45
Marcelo tak czy siak kiedyś odejdzie, bo facet nie pasuje do tej ligi. Alee żeby traktować poważnie "Futbol News"? Toż to "Fakt" jest bardziej wiarygodną gazetą.
the end
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.12.2009, 13:09
Dziennikarz to taki zawód, że o czymś pisać muszą. W przeciwnym razie nie istniałyby gazety sportowe, tylko agencje prasowe, które po prostu przedstawiałyby fakty dokonane. Przyszedł Cleber, w tekście cytują Wilczka, który zapowiada, że z wypożyczenia ściągamy Kowalskiego i temat na artykuł gotowy - odchodzi Marcelo. Poza tym żadnych konkretów, bo pisanie o zainteresowaniu Olympiakosu czy Panathinaikosu nie biorę na poważnie.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2009, 13:12
MCX napisał(a):Wyświetl post
bo pisanie o zainteresowaniu Olympiakosu czy Panathinaikosu nie biorę na poważnie.
A dlaczego ,jeśli wolno spytać ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.12.2009, 13:17
kristos fakt sprzedawał Marcelo do Olympiakosu za 2 miliony i sprzedał tylko ,że jakimś dziwnym fartem gra nadal w Wiśle
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.12.2009, 13:19
kristos napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego ,jeśli wolno spytać ?
Łączenie osoby Marcelo z Olympiakosem trwa już bodajże od roku i przez ten czas to cały czas jest wyłącznie fakt prasowy. Żadnych konkretów, negocjacji, oficjalnej oferty - nic takiego nie było. Stawiam to na równi z domniemanym transferem Sobolewskiego do Manchesteru City. Szum medialny i tyle.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.12.2009, 14:25
Fakt nie powinien nic pisać na ten temat bo już przecież wg nich Marcelo od dawna gra w Olympiakosie Pireus.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.12.2009, 15:07
Z drugiej strony w Wiśle musi być ciśnienie na 1 duży transfer bo jesteśmy na sporym minusie.Jako że o milionach za Brożka można zapomnieć, zostaje właściwie tylko Marcelo, szczególnie że jego runda była wyśmienita.Dlatego nie lekceważył bym tych doniesień.

ps pisałem gdzie indziej że nie chciałbym by przyjście Clebera oznaczało odejście Marcelo ale umówmy się - Marcelo odejdzie prędzej czy później - jeśli miało by to oznaczać wzmocnienia w innych formacjach , to może to nie było by złe wyjście
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.12.2009 o godz. 15:10.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 10.12.2009, 15:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony w Wiśle musi być ciśnienie na 1 duży transfer bo jesteśmy na sporym minusie.
Napisz mi proszę i inni wypowiadający się w tym stylu?
1. Dlaczego powtarzacie te brednie pisane przez pismaków (mam nadzieję że brednie)?
2. Czy ktoś z zarządu to potwierdził, tzn że jesteśmy na minusie i musimy sprzedawać?
3. Może jednak nie jesteśmy na + a nie na -?
4. Jeżeli jest takie straszne ciśnienie dlaczego nikt nie poszedł po meczach z Lavedią? Było kupie czasu:?
5. Dlaczego 2 raz z rzędu zdobywamy MP i jesteśmy liderem tabel jak wg pismaków od ok 3 lat już Cupiał zabrał zabawki i uciekł?
6. Od pół roku Marcelo sprzedany! Jak byś mi mógł odpowiedzieć w którym klubie gra?

Nie mówię że tak nie będzie ale proszę Was przynajmniej nie piszcie o czymś o czym tak naprawdę nikt z nas nie ma pojęcia albo prawie nikt!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.12.2009, 16:01
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Napisz mi proszę i inni wypowiadający się w tym stylu?
1. Dlaczego powtarzacie te brednie pisane przez pismaków (mam nadzieję że brednie)?
2. Czy ktoś z zarządu to potwierdził, tzn że jesteśmy na minusie i musimy sprzedawać?
3. Może jednak nie jesteśmy na + a nie na -?
4. Jeżeli jest takie straszne ciśnienie dlaczego nikt nie poszedł po meczach z Lavedią? Było kupie czasu:?
5. Dlaczego 2 raz z rzędu zdobywamy MP i jesteśmy liderem tabel jak wg pismaków od ok 3 lat już Cupiał zabrał zabawki i uciekł?
6. Od pół roku Marcelo sprzedany! Jak byś mi mógł odpowiedzieć w którym klubie gra?

Nie mówię że tak nie będzie ale proszę Was przynajmniej nie piszcie o czymś o czym tak naprawdę nikt z nas nie ma pojęcia albo prawie nikt!
1. Ja się odwołuje tylko do logiki a nie do brukowców.
2 i 3. Otóż mówił, pewnie nasz prezes - nie chcę mi się szukać ale była mowa o kilku milionach zł z powodu nie awansowania do LE i grania 'na wyjeździe' - zresztą jest to chyba oczywiste. chyba że o czymś nie wiem(typu że za MP dostaje się miliony euro)
4.A serial z Brożkiem to co niby to było? - czekali do ostatniego dnia a potem już było za późno.Poza tym na szczęście nie jesteśmy w takiej sytuacji że dziś odpadamy a jutro musimy łatać budżet
5. Nie kumam do czego pijesz, jak do pismaków to pogadaj z nimi a nie ze mną.Jak dla mnie pisanie o Wielkiej Wiśle jest tak samo śmieszne jak i pisanie o jej upadku, zabraniu zabawek itp.
6.Sprzedawałeś go ze masz takie informacje?Czepiasz się **** wi czego.Sprzedaż Marcelo jest nieunikniona, czy teraz, czy za pół roku czy za rok.To trzeci gracz po Uche i Błaszczu który ma szanse na całkiem niezłą karierę - tamci szybko odeszli, to może mądralo mi powiesz dlaczego w tym wypadku ma być inaczej?

7 I nigdzie nie pisałem że już, do Grecji czy gdziekolwiek indziej - pisałem tylko że nie można tego lekceważyć, bo to wydaje się logiczne, patrząc na naszą politykę transferową - pisząc wprost - jak będzie dobra oferta to Marcelo odejdzie, tak było i jest od dawna w naszym klubie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.12.2009 o godz. 16:03.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.12.2009, 16:19
Ochłońcie z tymi plotkami. Diaz już miał grać we Francji, Sobol Bóg wie gdzie, o Brożka bije się pół Europy i tak dalej. Prawda jest taka, że nasza liga jest na poziomie lig: Azerbejdżanu, Malty, Armenii patrząc po osiągnięciach pucharowych. Piłkarze z naszej ligi nie są żadnym towarem dla drużyn z zachodu. Wypromować się można poprzez grę w pucharach albo reprezentacji. Osiągnięcia na naszym podwórku dla drużyn z zachodu są tyle warte co jak my śmialiśmy się z Dudu króla strzelców ligi indyjskiej. Przepraszam w naszej lidze obecnie jest jeszcze jeden super snajper- Beuno z Odry- król strzelców ligi maltańskiej. Menedzerowei z zachodu niby czym mają się zachwycać w grze Marcelo? Niby solidny obrońca z jakiejś polskiej ligi i strzelił aż 5 bramek? Dziennikarze w Polsce uwielbiają robić takie spekulację a jak przychodzi co do czego to nikt nigdzie nie odchodzi. Przykład na wypromowanie się poprzez puchary: Andriejev czy jak mu tam z levadi został kupiony przez Almerie z Primiera Division. Nie wnikam czy gra tam czy nie ale pytanie moja brzmi kiedy z Polski ktoś został kupiony do Hiszpani? Wojciech Kowalczyk?a zapomniałem o nigeryjczyku Uche ale to chyba wyjątek potwierdzający regułę. Wątpię czy Marcelo odejdzie gdziekolwiek.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2009, 16:39
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Wilczek. Poza tym nie trzeba być ekspertem w w tych sprawach bo są to rzeczy oczywiste.

Skoro Poznaniacy stracili niecałe 14 mln zł (puchary, gra we Wronkach, niechęć sponsorów do reklamy na tymże pastwisku itd) to można jedynie domniemać ile straciła Wisła.
Można rzec że nie dużo w porównaniu z 3 bańkami, które Filipiak chce wydać na transfery chcąc zrobić prawdziwą furorę na Polskim podwórku i w pucharach ale jednak.

Marcelo z zamkniętymi oczami poradziłby sobie w solidnym klubie i zapewne nie chodzi o brak ofert.
To jest chłop z innej bajki, poza tym jestem pewien że nie jedzie na pełnych obrotach.
Tylko na takich, które starczają na Polską ligę.
Problem tkwi w tym czy klub zdecyduje się go sprzedać chcąc zapchać w jakimś stopniu dziurę budżetową czy jednak go zostawią co będzie równoznaczne z dużym powiększeniem szans Wisły na Mistrzostwo.

Sobol, Głowa czy Marcelo to 40% siły rażenia Wisły.

I wierze że wybiorą drugą opcję, mając na uwadze że sam Marcelo chciałby chociaż do końca sezonu całować herb Wisły po zdobyciu gola.
Ostatnio edytowane przez element : 10.12.2009 o godz. 16:56.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.12.2009, 16:43
Przypomnę słowa prezesa Wilczka po meczu z Levadią: Spokojnie jesteśmy 1-2 miliony euro w plecy
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 10.12.2009, 16:51
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę słowa prezesa Wilczka po meczu z Levadią: Spokojnie jesteśmy 1-2 miliony euro w plecy
Jak dla mnie to owszem ale w kontekście tego że powinniśmy przejść tą całą Levedie a nie że kasy brakuje

element napisał(a):Wyświetl post
Wilczek. Poza tym nie trzeba być ekspertem w w tych sprawach bo są to rzeczy oczywiste.
Jak dla mnie to jednak chyba trzeba być ekspertem żeby wiedzieć ile kasy ma Wisła w tym momencie.
Ja tego nie wiem
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 10.12.2009 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.12.2009, 17:55
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czka_od_wisly/

Chłopaki połapali kontuzje to mają i czas na duże zakupy
A tak na poważnie piękny i szlachetny gest ze strony Wisły. Oby więcej takich akcji!!
What's new?

Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2009, 19:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
coś chyba jest na rzeczy z odejściem Marcelo.Przyjscie Clebera, testy Pazdana.Ehh.. szkoda byłoby stracic tak klasowego stopera.Mam nadzieje że ze 2-3 miliony jakiś zagraniczny klub wypłaci za niego
Tak sobie pomyślałem, że to by były wspaniałe wieści. W sytuacji gdy i tak nie budujemy wielkiej drużyny na wielkie europejskie podboje, gdy w budżecie brakuje pieniędzy na godziwą pensje dla chociażby Clebera, gdy wreszcie nadszedł czas by zorganizować klub, system szkolenia, scoutingu w cywilizowany sposób. Mamy obrońcę, który odstaje poziomem od reszty składu i reszty ligi. O mistrzostwo można walczyć i bez niego, a 2-3 miliony euro to dla takiego klubu jak Wisła, w takim zadupiu jak Polska mnóstwo pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.12.2009, 23:47
Chyba kazdy wie ze Marcelo to nalezy zyczyc tylko zdrowia ,bo chlopaka czeka gra w naprawde dobrym zachodnim klubie.

U nas srodek Glowacki-Cleber tez bylyby solidny a w razie czego jaky ktorys wypadl bylby Kowalski i Jop.

Akurat srodek obrony mam solidnie juz zagospodarowany.
Ja bym skupil sie jednak nad napastnikiem jesli byla by juz kasa z Marcelo ,albo chociaz jakas jej czesc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.12.2009, 07:42
Załamka ......
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.12.2009, 07:55
i potwierdzenie za 90minut i DP:
"Łukasz Garguła przejdzie kolejną operację kolana

Piłkarz Wisły Kraków Łukasz Garguła musi przejść kolejną operację kolana - informuje "Dziennik Polski".

- Volker Fass. To nazwisko zapamiętam do końca życia - mówi Łukasz Garguła, którego czeka kolejna operacja. Piłkarz Wisły przeżywa zdrowotny dramat. Pod koniec października wrócił do gry po 8 miesiącach rehabilitowania kolana po operacji więzadła, a teraz okazuje się, że będzie musiał przejść następny zabieg. Na razie nie wiadomo, kiedy będzie znów gotowy do gry.

- Operację wykonaną przez Volkera Fassa w niemieckim Freiburgu trzeba poprawić - przyznaje Garguła. Czeka go zabieg artroskopii, podczas którego wszystko ma zostać poprawione. Na razie nie wie jeszcze, gdzie zostanie przeprowadzony. Nie potrafi również określić, jak długo potrwa rehabilitacja. Z powodu komplikacji zawodnik może mieć jednak z głowy wiosenną rundę ekstraklasy. - Teraz myślę tylko o tym, aby mieć zdrowe kolano - podkreśla "Guła". Kliniki, w której zostanie przeprowadzony zabieg szuka w kraju i za granicą.

- Przy dalszym kontynuowaniu treningów i graniu mogłoby się jednak z kolanem stać coś poważniejszego. A tak jeszcze przez miesiąc popracuję indywidualnie i od stycznia rozpocznę z drużyną przygotowania do nowego sezonu w pełnym obciążeniu - podkreślał przed miesiącem zawodnik, który ma na koncie 16 występów w reprezentacji Polski.

Teraz Garguła wie już, że problem jest dużo większy. - Wróciłem do gry, ale cały czas czułem dyskomfort. Początkowo myślałem, że to sprawy przeciążeniowe. Teraz wiem, że bez poprawienia poprzedniej operacji się nie obejdzie - wyjaśnia Garguła. Zaznacza, że na pewno nie doszło do ponownej kontuzji kolana z powodu przeciążenia."

****a mać
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.12.2009, 08:20
Kontuzje w Wiśle świeżo sprowadzonych zawodników mających być jej nadzieją to jakieś istne fatum...

P.S. Ciekawe czy Wiśle należy się jakieś odszkodowanie za spartaczoną operację Garguły? Czy ubezpiecza się od takich rzeczy?
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 11.12.2009, 08:34
Kolejny Dawidowski w Wiśle...
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.12.2009, 08:59
Zalowalismy 150-300 tys euro, gdybysmy wylozyli to by gral u nas i kontuzji nie byloby, a tak pozwolilismy mu grać w Bełchatowie i mamy. Dawidowski, Niedzielan 2.
Mamy nieziemskiego pecha, bo kontuzji nie przewidzisz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów